Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #29797 üzenetére
Na most ez újra, csak kb. 30-40 Km/h-val
MÁS:
Miért? Miért nem lehet a kutyákat pórázon tartani? Miért kell 10 méterenként satuféket húznom a bszott kutyák miatt? Miért vagyok olyan kedves, hogy ekkor sem küldöm el melegebb éghajlatra a kedves gazdákat? Kiakasztanak az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Erikszon
senior tag
[link]
Az első patakos betyárkodásom. -
rétisün
veterán
válasz imyourfriend #29793 üzenetére
rezonál?
érdekes, az enyém nem, pedig ugyanaz a villa, amivel anno a drótot beszereztem a vállamba....
próbáld meg a fékbetéteket megcserélni (első-hátsó) úgy is csinálja-e.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Kesztűt tudtok ajánlani valami frankót ésszerű keretek között? Mondjuk 5 K-ig.. Országútihoz kellene..
Köszönöm
-
imyourfriend
őstag
Carbon országútinál mikor behúzom az első féket akkor miért rezonál a bringa az első fék környékén? Jól be van állítva, nem húz félre a fék és a kerékben nincsen nyolcas, nincsen ütés a hegesztési pontnál sem mert le van csiszolva.
-
Solad
addikt
válasz Balazska15 #29791 üzenetére
Egyedi fényezés és gyári állapot?
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Balazska15
senior tag
Mára kettő gyöngyszemmel kedveskednék Nektek a Hajdú-bihari használt piacról.
Az első számú versenyző egy vérbeli fully, azt gondolom ezzel bárki megjárna bármilyen terepet.
A második számú versenyző pedig tökéletes üzleti érzékéről ad tanúbizonyságot. Ő az aki igazán el akarja adni a kerékpárt.
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
hegyimorc
senior tag
válasz #48525824 #29784 üzenetére
Nem a 150g miatt jó a karbon, hanem azért mert nem ráz annyira mint az alu. Oldalról ne kapjon ütést, mert azt nem szereti, amúgy nem lesz vele gond.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Solad
addikt
-
törölt tag
Ha tartósságot nézzük (azaz 5 évig tuti nem akarok villát cserélni önszántamból), akkor aluminium vagy karbon villát vegyek, kemény 150g az eltérés súlyban, főleg BP-i utakra.
-
DjKoxi
senior tag
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Ma elveszítettem az egyik spd stoplitartó csavart a cipőmből. Nincs valakinek véletlenül feleslegbe egy db? Kérdeztem a közeli biciklis boltban de nem volt.
Vagy ha tudtok e bay linket, esetleg stoplival együtt, azt is megköszönném.
Köszönettel : Laci -
zoli03
őstag
válasz imyourfriend #29768 üzenetére
Ez egy hagyományos középcsapágy. A hajtás felőli oldalt 36-os villáskulccsal tudod leszedni. Ha van mondjuk több 32-es villáskulcsod, abból akár ki is tudod köszörülni (én is így csináltam), vagy satuba fogod (ez kétemberes), és a vázat tekered, vagy vízpumpafogó, vagy csőfogó. Ez az oldal balmenetes (angol menet esetén, én olasszal még nem találkoztam).
A túloldalhoz biztos van célszerszám, de csavarhúzóval és kalapáccsal is ki tudod kocogtatni, utána én már ki tudtam tekerni hajlított telefonfogóval. Amúgy ezzel állítod be a kónuszt, ez jobbmenetes.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz imyourfriend #29768 üzenetére
A másik oldalon egy ellenanya volt, azt leszedtem, tehát akkor ha azt leszadizom, akkor jólesz?
-
TayRol
nagyúr
ejj, kinéztem két frankó sárvédő szettet magamnak (hirtelen még választék is lett) erre kiderült, hogy max 23 -as ill. 25-ös kerékhez jó. nekem meg a baromi széles 28-as van...
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #29766 üzenetére
jobb láb, bal láb, két, "egymástól független" fék
skacok, itt hogy és mivel tudom kiszedni a tengelyt? nem baj, ha sérül, a középcsapágyház maradjon éppen az a lényeg. a kontraanyát már leszedtem róla
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz yodamester10 #29756 üzenetére
Tudtommal büntetik is. Hiába van kontra rajtuk, kötelező legalább még 1 fék rá.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ígyvanferi
addikt
Egyrészt biciklis, másrészt lehet rajta fizikailag külön fék.
-
Solad
addikt
-
Solad
addikt
Abszolút nem volt idióta Az idióta az, aki nem megfelelő helyen használja
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
yodamester10
őstag
válasz gergo5991 #29751 üzenetére
Nem tudom ki találta ki a fixinek nevezett bringát,de igen idióta volt.Szigorúan büntetném azt a biciglist ahol fizikailag nem lehet külön féket használni a kerékpáron,a 20 centis kormány "divat"meg a halálom.
(#29755) Narakh
Ha felesleges+ súlyt akarsz a bringádra[ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
Érdemes manapság váltóvédőt venni?
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
gergo5991
őstag
még 3 óra és irány tekerni + fotózni napfelkeltét
-
gergo5991
őstag
még 3 óra és irány tekerni + fotózni felkeltét
-
gergo5991
őstag
Fixie crash
-
D.Orion
veterán
válasz imyourfriend #29745 üzenetére
Mindkettő carbon villás. Használtban szerintem a carbon villa pont, hogy hátrány, mert nem tudod, hogy mit kaphatott, hány döccenő van benne. A kerék tényleg jobb a Cannondale-ben. Cannondale váza lehet, hogy jobb, de szerintem ronda, mindkét váz gyárilag jónak mondható.
Igaz, hogy kopás esetén a 105-ös szettet olcsóbb cserélni, mint az Ultegra-t.
Azért ez a Bandon népszerű volt ám a kispénzű hobbi tekerők körében, mert 50K-70K-val olcsóbb volt ebben a márkában az Ultegra, mint másoknál, igaz gyengébb kerék járt mellé.Szóval továbbra is kérdés, hogy melyiket ajánljam inkább.
-
Zola007
veterán
válasz fpeter07 #29747 üzenetére
nekünk van kert, de az éven pihentetjük. Mindezek ellenére viszont fel tud b4szni agyilag, mikor elindulok a kertbe bozót írtani, aztán hozhatom vissza a fűkaszát, mert lóg az eső lába.
Aztán mégse esik, mint például tegnap...
Vagy semmi jele, de esik 3 órán keresztül, mint tegnapelőtt... VÁÁÁMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
fpeter07
veterán
válasz Vasinger! #29688 üzenetére
Dehogynem. Az első óra nehéz, de aztán rátapad a mez/ póló a hátamra és utána már nem zavar. A héten elég sokszor kellett cipőt tisztítanom, de ezt vállalja az ember, ha ki megy az erdőbe.
Ha viszont lenne kertünk, és termesztettünk volna növényeket is bele, akkor ki lennék akadva.
-
imyourfriend
őstag
válasz D.Orion #29743 üzenetére
Gepida Nekem már égnek áll a hajam ettől a márkától így Cannondale-t javaslom inkább. Azért is mert a váz rengeteget számít, nameg carbon villa ami sokat nyom a lattba (alumínium gépem nem volt, átugrottam azt a kategóriát) de ha alu villával vesz valaki országútit a hazai utakra akkor 100km-ek alatt hamar elmehet a kedve az országútizástól.. Jut eszembe, az az akksium race kerékszett megéri az árát ami a Cannondale-ben van. Nekem is olyan szürke kerékszett volt míg nem pereceltem és törtem össze az első kereket, a hátsó kerék rendben teszi a dolgát, bár most pihen az acélvázas paripa.
(#29742) HollyBoni: Eddig nem sok jót hallottam sram-ról, de el nem hiszem hogy egy x9 jobb lenne mint egy XT szett. Persze drágábbnak drágább egy "cseppet".
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Teasüti #29736 üzenetére
Én régen sose hordtam kesztyűt (most se, de már legalább vettem --> csak szép fokozatosan ) és izzadt tenyérrel rohadtul nem ment a váltás, akkor untam meg
Felfelé nagyon sokat nem szoktam egyszerre váltani, de Deore váltóval és karral én is leváltom a 9-es sort max 2 másodperc alattMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
D.Orion
veterán
Ne veszekedjetek. Inkább a hozzáértők mondják meg, hogy eme semmit mondó képek alapján érdemes-e foglalkozni/gondolkodni e két outi valamelyikén:
Cannondale Caad 8,full Shim.105.karbon villa <- 2006?, R800
gepida bandon 1000 full ultegra <-2009Cél: Hobbi és 100km alatti "edzések". Nem nekem kell.
-
HollyBoni
veterán
válasz Teasüti #29739 üzenetére
Sramot nagyon tudom ajánlani. Nálam X9 minden, brutál pontos, nagyon erősek benne a rugók, kb akármilyen terhelés alatt váltassz fel meg sem kottyan neki. Kb még sosem esett le a láncom, pedig tavaly nyáron meglátogattunk 1-2 DH helyet, meg ugrálgattam is vele dirt pályákon.
-
Teasüti
nagyúr
válasz HollyBoni #29738 üzenetére
Mentem a Neuzerrel is már terepen, sosem váltottam akaratlanul azzal a kemény 20 km/h-ával, amennyire el mertem engedni a lejtőn.
Amúgy ha bringát cserélek majd idővel, akkor legközelebb Sram váltást szeretnék. Azt mondják jobban bírja az igénybevételt. Főleg terhelés alatti váltásra és a lánc feszítésre gondolok.
XT-nél már jöttem le úgy a lejtőn, hogy lent vettem észre a leesett láncot. Elég gyenge szegényke.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Teasüti #29736 üzenetére
Sram X9-el egy húzzással 5 fokozatot tudok váltani, le és fel váltást tudom kezelni 1 ujjal. Marokváltóm csak aszfalt gépen volt eddig, de gondolom ugrálásnál, kemény terepnél összevissza váltogatnék akaraton kívül, és nekem montim most csak terepre van, outi meg aszfaltra. Nekem ezért nem kéne marokváltó.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Teasüti #29734 üzenetére
Én is annó amikor baromira nem értettem a bringákhoz (1.-3. generáció) akkor nagyon odavoltam a markolatváltóért, mert tényleg nagyon gyorsan lehetett váltani nagyon sokat. De amint kezembe került a Hai Deore váltóval, eszem ágában se volt a marokváltóra gondolni. Arról nem is beszélve, hogy elég sokszor sikerült váltanom akkor is amikor nem akartam, ha felkaptam az elejét vagy hasonlók.
Ettől függetlenül az edzőbringámon marokváltó van, elvagyok vele.
#29736:
Látom lejött a lényeg
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz D.Orion #29730 üzenetére
Sztem bitang jól néz ki, de max csak a falra akasztanám ki. Rá nem ülnék.
(#29735) HollyBoni
Hogy hogy nem áll kézre? A markolat az persze kézre áll?! Sztem éppen olyan, mintha egy motornak húznád a nyelét. Na az néha tényleg nem állt kézre. El nem tudom képzelni hogy húzzák a streetfighter-ek a gázt és féket egyszerre.(#29737) Vasinger!
Szóval nem értek a bringákhoz.
Azt aláírom, hogy a 7-es sornál könnyű túlváltani egy-egy fokozatot, de ennyi év után már a kezemben van a technika.
Viszont nekem néha kevés a Rapid-nél a max 3 fokozat váltása egyszerre. Főleg, hogy vmiért a legnagyobbról egyszerre csak kettőt hajlandó kattanni a hátsó. Sokszor a váltó miatt nem tudok megindulni olyan dinamikusan - felérve egy domb tetejére -, ahogy szeretnék, mert pöcsölni kell a váltóval, mire átváltok 4-5 fokozatot.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Teasüti #29734 üzenetére
Nem szeretem, nem áll kézre, ennyi. Ezt a fajta Sramot szeretem a legjobban, meg országútin Shimano fékváltókarjait.
(#29736) Teasüti: Felesleges kötekekedni meg okoskodni, nem szeretem, egyéni dolog. Felőlem győzködhetsz még, attól nem fogom szeretni. Vagy kezdjünk el azon is veszekedni kinek melyik szín tetszik?
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz HollyBoni #29706 üzenetére
Én azt nem értem miért utálja mindenki a marokváltót.
Városi gépen Revoshift van, 10+ éves és mai napig tökéletesen működik. Az az egy baja van csak, hogy nem kattanásra vált mindkét irányban (gondolom a váltókarokban van vmi bovdenhúzási kompenzáció), hanem csak egy irányban lehet belőni kattanásra a feszességet. Viszont egy laza csuklómozdulattal végig váltom a teljes sort akár.
Mondja mindezt az, aki a Dual Controlt is szereti. -
deicide
veterán
válasz Szakbarbár #29727 üzenetére
Fura, a Tamási maratonon 5 órán keresztül csak zselét és banánt ettem, de ilyen érzés sosem fogott el. Milyen fajta? Én Aptonia-t szoktam venni decathlonban (ultra fruit jelly), az nekem működik.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
D.Orion
veterán
válasz belaazallat #29598 üzenetére
Köszi, hogy beírtad. Részemről én kihagyom. Versenyezni nincs kedvem/erőm. A többi program pedig nem érdekel, túrázni itt is tudok.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Zola007 #29726 üzenetére
Igen, ittam de nem volt 3 deci. Mondjuk előtte hajtottam le egy fél kulacs vizet, az számít? Szerintem az volt a gond, hogy már 4 órája nem sok minden volt a gyomromban csokin és müzliszeleten kívül. De az íze sem volt a legjobb, ráadásul nekem túl édes is. Szerencsére 10 perc után enyhült az émelygés.
(#29724) beteg
Ez volt az első alkalom, hogy kipróbáltam a zselét, ha később is ilyen lesz, akkor hanyagolom.(#29725) yodamester10
180 dollárért 2 biciklinek látszó tárgyat kapsz a Tescoban[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Zola007
veterán
válasz Szakbarbár #29722 üzenetére
vizet ittál rá?
ha nem, akkor zselénként úgy 3 deci kellene#29725) yodamester10: speciel részemről lehet aranyból és elfütyölheti a Marseillaiset, akkor is utálom a markolatváltót
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz V.Stryker #29719 üzenetére
Már írtam volna az enyémet, XLC alpha PU-T01, de az csak 6 bar-ig jó. Nekem elég 6 bar hogy hazajöjjek, amúgy is max 7-ig szoktam fújni a belsőt.
Más: Tapasztalt már valaki émelygést energia zselé fogyasztás után?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Milyen pumpát tudnátok ajánlani? Nekem szingószelepem van, asszonynak meg ez az autószelep. Mindkettőt kéne tudja fújni.
-
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz deicide #29705 üzenetére
Nem tudom, benne van a versenyzés a használati útmutatásban, vagy az már nem rendeltetésszerű használatnak felel meg? Akkor nem terjed ki rá a garancia.
(#29706) HollyBoni
A rokonságban van legalább 5 bicikli ami marokváltós. Nekem személy szerint nem jött be, főleg a pozicionálás nélküli verzió. Az folyamatosan elállítódik. A legrosszabb amikor berohad a bovden és nem mozdul a váltó.(#29707) Balazska15
Rapidfire rendszert már próbáltam, nekem kényelmesebb mint a marokváltó.
A marokváltó egyetlen előnye, hogy borulásnál nem tud olyan könnyen eltörni.[ Szerkesztve ]
-
beteg
őstag
Meg szeretném hirdetni, segítenétek beárazni?
Eredetileg ez egy Scott Sportster 50 trekking. 2012. májusban vettem újonnan. Nem tetszett egy idő után a színe, átfestettettem. Plusz vettem rá új hajtást, XT váltókkal és még néhány jobb cuccot. Itt van róla több kép.
előre is köszi[ Szerkesztve ]
Csak futni kell!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz ígyvanferi #29709 üzenetére
LoL. Én meg azt hittem, hogy 10 sebességes a hátsóváltója a 10-es fokozatból a 9-esbe nem vált le
[ Szerkesztve ]
-
Balazska15
senior tag
válasz Szakbarbár #29703 üzenetére
Most pedig a rapidfire váltókarok vannak elterjedve, ha pár év múlva bejön egy új technika akkor meg az összes használt kerékpáron ez lesz..
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
HollyBoni
veterán
Ma már annyira nem találkozok marokváltóval, én sem tudom miért volt régen divat. De pl a Sram még mindig csinál a legjobb cuccaihoz is marokváltót, láttam XC versenyzőket is akik használták.
-
deicide
veterán
De hát versenybringa, azt mondja. Ha nem bírja, visszaviszem garanciába.
Amúgy a markolatváltó régebben nagy divat volt, Édesanyám bringáján is az van, egész használható, ha nem vár sokat tőle az ember.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Balazska15 #29702 üzenetére
Nagyjából így tudnám jellemezni az időjárás-jelentőket is mostanában...nem igazán jön be nekik amit jósolnak, legalábbis mifelénk.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz deicide #29646 üzenetére
Szerintem ha kibírja addig, akkor kb 15-20 km után hajítanád be az árokba.
Az én 60 kilómat egész jól bírják ezek a gépek, csak ne lenne mindegyiken marokváltó. Egyébként az miért terjedt el ennyire? Olcsóbb, mint a hagyományos váltókar?Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest