Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz Narakh #28079 üzenetére
Kinai fókuszálható fejlàmpa cree T6 vagy U leddel bringas adapterrel. Mindenestül 4e
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Narakh #28102 üzenetére
elnézést ha nem voltam egyértelmű: fejlámpa kormányra szerelve
azért fejlámpa mert azok nem távolra vannak fókuszálva, ha nagyrészt szép egyenletes fényt terítenek eléd 5-10 méterre, pont arra a távra, ahol a kerékpárosnak szüksége van a jó megvilágításraMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Narakh #29207 üzenetére
Mivel 100%, hogy esett a biciklivel, és ki tudja miket csinált az első lánctányérral, emellett bizonyított, hogy elhallgat dolgokat... nos én egy pillanatig sem gondolkoznék azon, hogy vásárolja bizony vissza. Ki tudja a váz milyen (nem látható) állapotban van, és ha az törik, abból bizony komoly sérülések lehetnek. Felnik hasonlóan, ki tudja azok is mit kaptak. Plusz, hogy őszinte legyek, nekem a visszavásárlási ajánlat is valahol annak a beismerésének tűnik, hogy keményen átvágott, és megszólalt a lelkiismerete (és/vagy tudja, hogy elő fog jönni más probléma is idővel, és nem akar veled küzdeni).
Szóval én nem erőltetném ezt a biciklit.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
dm1970
tag
válasz Narakh #29207 üzenetére
Szia!
Én megnézném ezeket is:
[link], utolsó darabok 18" és 20"
[link], bár ebből már csak S-s van, de nem tudjuk a méreted.
Vagy ha nagyon bejön a Magellan, valahol 80 és 90 között volt még több darab (abból amit linkeltél sram5 + V Avid) itt: [link], nem tudom postáznak-e.Gondolom visszaolvastál.
Más
Látom van most itt néhány debreceni, ebben egy kis segítség: [link][ Szerkesztve ]
-
beteg
őstag
válasz Narakh #29412 üzenetére
Én meg pont most dühöngök a bringalandon, hogy mennyire nem akarnak eladni semmit!!??
Kedden bent voltam náluk, érdeklődtem -tökegyszerű kérdés. Felírták a számom, hogy szerdán visszahívnak. Ma rákérdeztem, hogy mikor hívnak. Azt ígérték, hogy délután... na.Csak futni kell!
-
Narakh
senior tag
válasz Narakh #29437 üzenetére
Lejárt a szerk...
Egy ilyen kis kütyü lefedi az átlagos montin előforduló imbuszokat?
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
tolvaj!
őstag
válasz Narakh #29450 üzenetére
Megnyugtatlak NEM ingyenes, csak a kallerok nem foglalkoznak vele. Ahogy azzal sem, ha megvillantom az arcképest, mert olyankor a legtöbb nem kér kerékpár jegyet. Kerékpár (fix vázas)abban az esetben szállítható ingyen, ha azt használni nem lehet rendeltetés szerűen, tehát pl hiányzik egy kereke. A rendelet kimondja ha csak ki van szerelve, de ott van mellette a kerék akkor már használhatónak kell tekinteni és viteldíj köteles. Az, hogy mi van kirakva nyílt üzletszabályzatnak a start oldalán felejtsd el, vannak belső rendelkezések és parancskönyvek amik felül bírálnak mindent. Ha egy vjv azt kapja írásbeli rendelkezésen, vagy digitálisan hogy a vonat színe hupilila akkor hiába látja, hogy kék, az hupilila.
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
sanzi89
addikt
válasz Narakh #29917 üzenetére
"papíron valamiféle - ezen a vázon nem létező - konzolra kellene rögzíteni az eszközt"
Pontosan. Ezt a kitámasztót erre a bringára nem lehet felszerelni.
Nekem egy ilyen kitámasztó van a városi bringámon, meglepően jó és stabil: Link
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
tatabike
őstag
Komoly kerékpárra kitámasztót... A halálom...
Én egyszer használtam kitámasztót, a hátsó háromszögre szerelhetőt. Kiszedtem a lehajtható részét, még levágtam az aljából is egy kicsit, az a kontrásomon a kontrakar tartója. Így eloszlik a terhelés a két villa között, nem fogja elhajlítani a láncvillát:
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz Narakh #29923 üzenetére
Nekem mindenféle kitámasztó belerondít az összképbe...
Meg véleményem szerint balesetveszélyes is, mondjuk már gyengébb terepen is. Leugrik, beakad, stb...Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
yodamester10
őstag
Ha jól látom ez egy cube bringa?Képes lennél rá kitámasztót tenni??A másik kedvencem mikor a közel 300 ezres bringámnál állva megkérdezik,hogy SÁRVÉDŐ NINCSEN Én eső ruhát használok,szarok rá ha felszórja.Kitámasztó meg+ súly meg hülyén is néz ki,meg egyáltalán hova akarod letámasztani a drága bringád?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Narakh #30054 üzenetére
Szia, ha megnézed a képeket, látszik, hogy ezen a pedálon nem élesek a szegecsek, le vannak kerekítve.
Az ilyen lekerekített szegecs semmit nem ér, vizesen meg pláne semmit. Lecsúszik a lábad róla. Tény, hogy nem annyira veszélyes sérülés szempontjából, de nem is fog semmit.
Ha olcsón akarsz használhatót, akkor valami ilyesmit nézzél, amin ilyen éles, lecsapott fejűek a szegecsek: [link]
Egyébként a komolyabb csapággyal rendelkező pedálok sajnos nem olcsók, 15-20 ezer.
Én sokáig elvoltam ilyen olcsóbb megoldásokkal is, de most ezt használom: [link] Az igazat megvallva ez a drágább pedál sem jobb használhatóságban, csak szebb és könnyebb, meg komolyabb csapágy van benne.[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz Narakh #30084 üzenetére
Lehet pedál, lehet lelazult lánctányér-csavar, bár az inkább nyekeregni szokott. Ha kotyog a pedál, akkor valószínűleg az a ludas.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
dm1970
tag
válasz Narakh #30087 üzenetére
Mint írtam én kb. 150 km után jártam így, hogy valami elkezdett kattogni. Nálam (remélem jól írom) a monoblock egyik oldali csavarja volt fellazulva. Az egyik oldalt csak minimálisat lehetett húzni rajta, viszont a másikon majdnem egy teljes kört ment a kulcs.
[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Narakh #30182 üzenetére
Szerintem nem. Én is megfontolnám a vételét,csak hát no money,mo problem.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
LonGleY
veterán
válasz Narakh #33228 üzenetére
A tácsához amúgy is dukál tárcsás felni, az erősebb, szebb, normálisabb. Egyik sem olcsó megoldás. A normális tárcsás agy 8-10 ezer forint / db, a felni ennek még a fele, a küllő a negyede, így kerekenként 16+ ezerrel érdemes számolni (+ az újrafűzés összege).
Ha engem kérdezel, szerintem jobb megoldás meghagyni a jelen kerekeidet és egyben eladni akár szettként, az újat meg egyben vagy darabokban megvenni. Például egész normális használt szetteket lehet vásárolni, és akkor nem kell fűzögetned. Egy másik kérdés, hogy van-e egyáltalán tárcsafék konzol a fejleszteni kívánt gép villáin. :]
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Narakh #33232 üzenetére
Ha darabáron látsz ennyiért (17 e), azért már minőséget kaphatsz (használtan). A Joytech viszont egy fos. Párszáz km alatt kikopik. Legalább Novatec-et nézz! Az már egy használható iparis agy. Bár a 110 kilómmal jópárat elnyírtam már, de én mondjuk elég egyedi eset vagyok ilyen szempontból.
Ha igazán jót akarsz, akkor pedig erősített gyorszárasat vegyél (elöl 9 mm, hátul 10 - ha jól tudom). Az belefér a normál villákba elöl-hátul, oldalirányban sokkal jobban tartják magukat. Kicsit ritkább, de nem lehetetlen beszerezni őket.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Narakh #33232 üzenetére
Akkor is mar inkabb kabelkotegeloznem kb barhova..
A hajtas kiszedesere, regi negyszogtengelyes verzional, van otlet?
Szerintem ez is kb annyira van rogzulve, mint a pedal..
[Szinten a rozsdaoldos tortenettel probalkozom majd, de hatha van valami ultimate mod a kiszedesere..][ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Maximum1
őstag
válasz Narakh #36412 üzenetére
Mattból is többféle létezik.
Kollégám vett egy ilyen szörnyet, melóban ahol tárolni tudjuk ott targonca jár, letakarjuk de így is látszik rajta a por rendesen.
Egyszer a lánc eset le róla, végig verte a hajtást.
Sajnos ehhez a bringához filctoll kell.Viszont a Cannodale féle BadBoy másképpen matt, sokkal időtállóbbra emlékszem, de az is filctollas bringa.
Itt az a kérdés melyiken üt el kevésbé a filctoll.Tisztítani sem könnyű ezeket, én prontozni szoktam a bringáimat a por ellen, ezeket a mattokat szerintem nem lehet, foltos lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz Narakh #36417 üzenetére
Kross Level A2 disc bringám van 2011 es .
Nekem semmi bajom a festéssel.
Ott pattogott le egy kicsit ahol sok követ kapott meg egyik hülye munkatársam neki csapta egy tartónak melóhelyen.
Pedig kapja nálam rendesen az áldást.[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Maximum1
őstag
válasz Narakh #36417 üzenetére
Amikor megsimogatod akkor kicsit olyan mintha csiszolóvászon lenne, legalábbis ez a Focus olyan.
Mindenképp azt vedd amelyik tetszik, többet fogod hajtani.
Nem mindig az ár-érték aránnyal együtt nőnek a kilométerek.Szerk.: majd elfelejtettem, http://www.kephost.com/image/QRD és ahogy (#36419) Sleek írja abszolút nem volt érzékeny semmire.
(#36418) Because
2x10 sebis, dinamikus darab, sajnos a fényezés az ilyen, együtt lehet vele élni, csak szokni kell feldolgozni a sérüléseket.[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz Narakh #36425 üzenetére
Nem vészes takarítani mert matt a felület.
Én sokkal jobban félek a lakkozott felülettől hamarabb karcosodik.
Viszont itt csillogást ne várj mivel matt. Nekem pont ez tetszik benne .
Ha azt akarom kicsit fényesebb legyen lekenem a vázat szilikon sprayel de az meg jobban össze szedi a port.
Arra viszont vigyázz ha nagyon sáros meg kavicsos a váz akkor a nagyját vízzel veresd le. Persze ne magas nyomással. Ha nem teszed meg és úgy neki esel kb olyan lesz mintha csiszoló vászonnal csináltad volna. Az apró kavics meg a sár tud csúnya munkát végezni.
Ha a tárcsásat veszed arra figyelj a tárcsát ne most le mosószeres vízzel mert nem fog fogni. Bár nekem erre az a praktikám ami útszéli ,hogy egy kis víz a tárcsára porral megszór . Pár fékezés és fog rendesen.[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
válasz Narakh #36448 üzenetére
Sok sikert a választáshoz.
Bár nekem ezek már túl csicsás bringák.
Jobban bejönnek a 2011-2013 modellek színei<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Maximum1
őstag
válasz Narakh #36448 üzenetére
Én nem venném meg egyiket sem.
26" kerék, elavult hajtás stb.
Inkább ezt venném 29" kerék, octalinkes hajtás, 3x9 sebeség stb.
Láttam élőben, azon a srác lecserélte a külsőket 622x32-re mivel 90%-ban aszfalton használja, így is nagyon jól nézett ki.
Sugárzik az erő ebből a 29er gépből.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Narakh #36685 üzenetére
Durván 160k átszámítva. Ennyit szerintem simán megér. Ami mindenképpen meglepő ebben az árkategóriában az a tapered fejcső, race face kiegészítők és a vázban vezetett váltóbovden. Viszont a villa egy szemét, városban okés, de terepen felejtős, azt érdemes cserélni. Mondjuk ebben az árkategóriában ez van, sőt még drágább bicókba is rakják ezt a borzalmat.
Teasüti: Akkor még nem volt meleg helyzeted lefelé. Simán adódhatnak olyan szituk, amikor nem számítasz rá, de nem árt ha nincs fixen becsatolva a lábad. Például amikor megdob egy kis sunyi ugrató. Vagy kő, gyökér, bármi.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Narakh #36685 üzenetére
Villa tényleg trágya. Városba bevásárló biciklinek jó, kb az enyém is annyit ér. Igaz szoktam terepezni,de elég kellemetlen élmény vele. Helyedben inkább egy használt jobb felszereltségűt vennék. Anno én is elbasztam,mert használatat kellett volna venni.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Narakh #37386 üzenetére
Szia. A schwalbe land cruiser se egy kimondottan terepezős külső, inkább trekking jellegű. Ha aszfalton suhanóst akarsz, akkor legalább 1.5-ös vagy 1.4-es. Ezt már megérzed, hogy jobban gördül. Terepen ezek nem használhatók, maximum jobb minőségű földutakon. De ha úgy is inkább aszfalton mész akkor legyen rajta valami virsli szerintem. Ha meg terpezni akarsz akkor raksz rá valami rendes terepezős külsőt pl Racing Ralph vagy Smart sam. Én így csinálnám.
De ha ragaszkodsz a land cruiser-hez akkor inkább az 1.75-ös.[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz Narakh #37398 üzenetére
Ne viccelj! A cyclocrossban a gumik 33mm szélesek, ami kb 1.3-as átváltva és bár nem mennek durva montis terepen, de azért hó, sár, vizes fű, homok ...
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
LonGleY
veterán
válasz Narakh #37438 üzenetére
A kis méret mindig meredekebb, azok ilyen gnómok. Nálam a 22+ col játszik, ott a vízszinthez sokkal közelebbi felsőcsövekkel lehet találkozni. A fix kerékméret miatt így megoldható a méretezés az adott típuson belül (nem kell az üléspozíciót annyira felemelni, cserébe így erősebb is a váz). Akkor lehetne hasonló geometriájú a kis gép, ha a kerekei is ugyanannyival kisebbek lennének.
A gari - ha csak nem törik a váz, - igazából lényegtelen. Gondolom nem rohannál ki a géppel azért, hogy megcsinálják az x kilométer utáni váltóállítást...
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Narakh #37446 üzenetére
Most vagy vállalják a visszavételezést vagy sem. Ha igen (főleg mikor törvényi kötelezettség esetleg – itthon pl. az 14 napon belül), akkor az alól nincs kibúvás. Te tudod, hogy milyen feltételekkel vásárolod, és akkor aszerint tudsz eljárni...
FIREBLADE78: Miért, neked milyen villával kéne, ha a FOX nem jó? o_O Persze ha Lefty-hívő vagy, azt még meg tudom érteni. De gyengébbel miért lenne jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
válasz Narakh #37566 üzenetére
Kicsit jobban utánanézve látom csak, hogy 27,5-hez nemigen kapni még emberi árban villát...
Erről a gépről mik a vélemények? Hasonlóan felszerelt, tavalyi Level A3-at olcsóbban kapni, de annak a festésével nem vagyok annyira kibékülve. Használt bringa nem jön szóba.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Narakh #37575 üzenetére
Hány centi magas vagy?
A linkelt kerékpár szerintem jó ár/érték arányú és pofásan is néz ki ez a színkombináció. Az ilyen árkategóriában lévő bringáknál inkább a villa a gyenge pont, sajnos az egy kalap sz@rt sem ér, így azt érdemes cserélni, amúgy teljesen okés hobbi használatra. -
Runner_fxr
Ármester
válasz Narakh #37577 üzenetére
Hát akkor valóban inkább az S-es (16"-os vagy 17"-es) lesz a jó. Felső cső hosszt is érdemes nézni, neked kb 54-55 centi az ajánlott, de amikor ráülsz, az dönti el, kényelmes legyen, az a lényeg.
Átfényezés valóban hülyeség, 25-30 ezer alatt senki nem csinál minőségi kerékpár váz fényezést, ráadásul még eladáskor sem jön jól, mert azt hiszik azért van átfényezve, mert javított a váz, így kevesebbet is fog érni mint gyári fénnyel.[ Szerkesztve ]
-
viko81
csendes tag
válasz Narakh #37575 üzenetére
Üdv!
Ez teljesen vállalható ennyiért :
[cube analog 27.5]Hajtóművet, kpcs-t lecserélteted egy aliviora (octalink fc-430, és bb-es25 kpcs-re ) .
Beszámítással szerintem 10e-ből megáll (új/akciós árak :11700, 3600). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest