- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz
Gézengúz #27547 üzenetére
Ezzel szemben a biciklista állatokat és növényeket gyilkol le, azt tömi magába, hogy ezekből az aranyos és szép dolgokból undorító, büdös és fertőzésveszélyes, tehát súlyosan környezetszennyező anyagot, úgynevezett fekáliát állítson elő.
Ez jó.
Szerintem nem komoly cikk.
(#27552) Cathfaern: Gézengúz fejfalbaverős szmájlival linkelte, nem tudom komolyan vette e vagy nem.
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #27543 üzenetére
Ezek a Hervises leárazások....,Amazonon alapból ennyi,vagy olcsóbb.[link] Cyber Monday napokon meg ha mázlija van valakinek és pont benne van az akciós termékkörben még le lehet ebből is számolni nyugodtan 150-200 eurot.
-
Gézengúz
addikt
Normális?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
ígyvanferi #27529 üzenetére
Ha sima outira nem is, de egy cyclocross biciklire lazán fel lehet rakni egy 28-32-es gumit, és azzal azért bőven lehet találni olyan utat, amin el lehet tekeregni értelmes sebességgel is. Bár tény, hogy pl. a bicikli utak többsége fullyt kíván -.-
-
troland26
őstag
válasz
Tothgera30 #27543 üzenetére
Pl mi ?
-
sanzi89
addikt
válasz
HollyBoni #27541 üzenetére
Húgomnak és a férjének két ugyanolyan Hervis-es KTM bringája van, szezon végén vették kiárusításban. Deore és XT hajtás/váltás - egyedül a hajtómű Octalinkes Alivio - , Tora teleszkóp, Shimano hidraulikus tárcsa, és bő 140 volt egy darab. Pontos típust nem tudok, de ha legközelebb erre járnak megnézem. Annyi hibája volt az egyik gépnek, hogy az egyik fékkar végéről lekoppant a festék, miután szóvá tették elengedtél az árból az új(!) fékkar árát.
Nem vagyok szervizes, és sok KTM bringát se láttam, de én semmi kivetnivalót nem találtam egyik bringán se. Jól beállított, hiba mentes bringák voltak. -
Mondjuk ez a Hervises KTM Sport 29er olcsóbb mint máshol, de nem mondom hogy megéri, mert azért ki van spórolva pár dolog.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
sanzi89 #27539 üzenetére
2012-ben Én is vettem két gépet a Hervisben (KTM Life One 2012). Stabilak, masszívak és nincs velük semmi gondom. Kíváncsi lennék azért Én is, hogy milyen hátrányai vannak azoknak a bringáknak.
(#27541) HollyBoni: Ennyi... Ezért is érdekelne végre, hogy csak "mondva csinált" dologról beszélünk vagy tapasztalat is lesz belőle.
Pár százszor már felreppent ez a dolog.
-
sanzi89
addikt
válasz
Runner_fxr #27519 üzenetére
"Bizonyos minőségi követelményeknek eleget is tesz."
Ami - szerintem - a kerékpárvásárlók 99%-ának tökéletesen megfelel valamint észrevenné-e bárki köztük a különbséget, így kérdés, hogy egyáltalán van-e kérdés.
Plusz kíváncsi lennék a KTM bringáknál valami konkrétumra, hogy mitől "B" kategóriás egy bringa, és kerül a Hervis-be.Salmomon túra és terepfutó cipőknél van tapasztalatom, kategórián belül semmivel se rosszabbak például a Hervis és Decathlonba kapható cipők - gyártói oldalon nincsenek fent ezek a típusok - mint az egyéb, túraboltokban kapható darabok, amik benne vannak a katalógusban, de akciókban lényegesen olcsóbbak szoktak lenni!
-
HollyBoni
veterán
-
DjKoxi
senior tag
válasz
fpeter07 #27527 üzenetére
A szomszéd faluban van kb 1 km-es macskaköves út. Kétszer mentem rajta, és megfogadtam soha többet, pedig képek alapján simábbnak tűnik a tour-on látottaktól! Nekem is hihetetlennek tűnik, hogyan tudtak olyan időben, olyan utakon 47-es átlagot. Emberfeletti teljesítmény
ígyvanferi : még így is figyelni kell, mert nem veszélytelen egy-egy kátyú.
Runner_fxr : Deore szint nekem bőven elég, bár a feleségemnek csak később mertem elmondani mennyi volt a terepszett
-
törölt tag
válasz
ígyvanferi #27529 üzenetére
Jó persze igazad van,ezt mindig elfelejtem.Nagykanizsától az autópályáról lejőve,olyan hangokat is lehet hallani a kocsi futóműve felől, amit ha itt közlekedsz az életedben nem hallasz.
-
HollyBoni
veterán
1 (azaz egy) darab DT aero küllő tényleg 1000-1200ft, vagy csak én nézek félre valamit?
-
Solad
addikt
válasz
imyourfriend #27521 üzenetére
Hervises KTM-ed van?
-
válasz
DjKoxi #27522 üzenetére
Én is tekerek fullyval aszfalton, de azt tegyük hozzá, hogy egy komolyabb fullyba egy értelmes kerékszett felgumizva fék tárcsákkal egy cross trekking ára is lehet. Én arra értettem a célirányos kerékpár vásárlást hogy ha valaki állandóan aszfalton teker akkor nem érdemes montiban gondolkozni, amúgy persze lehet mindenes egy könnyű fully, pláne 2 kerékszettel.
-
fpeter07
veterán
válasz
DjKoxi #27522 üzenetére
Most vékony gumikkal én is átérzem kicsit az outisok "feelingjét". Jó minőségű aszfalton gyakorlatilag nem lehet semmit hallani a kerékpár haladásából, és közepes nyomáson (4-5 bar) érzem az aszfalt minden rezdülését. Ugyanakkor a kényelem is megmaradt. Fogalmam sincs a touron a menők mit érezhettek a macskakövön, pár km után nem érezném a csuklómat.
-
törölt tag
-
imyourfriend
őstag
válasz
Runner_fxr #27524 üzenetére
Nem személyeskedem, csupán néha sok hogy megmondod a tutit aztán a másik lényegtelen mit mond, az nem lehet igaz csak az amit te gondolsz. Sok ember örülne egy belépő KTM-nek is, és nem nézeget 3-400ezres bringák felé mint azt egy bringaboltos képzeli idehaza.
-
válasz
imyourfriend #27521 üzenetére
Se kellys se merida nincs nálunk. Ellenben ktm van! Mivel túl sok konkrétumot nem tudsz mondani csak személyeskedésre telik így veled nincs is nagyon miről beszélgetni.
Egy szóval nem mondtam olyat hogy a ktm fos.
-
válasz
troland26 #27520 üzenetére
Pont ezt írtam, hogy néha a felszereltség miatt megéri a multinál is venni ha akció van. 130-ért valóban jó vétel volt az a bringa, annyiért jó vétel volt, jó bringázást hozzá! Amiről előzőleg beszéltem az normál vagy akár kiskernél is drágább nagyáruházi bringákra vonatkozott.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Runner_fxr #27459 üzenetére
Üdv!
Nem vitázni szeretnék, és tisztelem a mások véleményét, de én sem értek egyet ezzel a célirányos kerékpárválasztással.
92kg, 182 cm vagyok és fullyval tekerek javarészt aszfalton 54x559-es gumikon, igaz ezek aszfaltra valók. Egyáltalán nem érzem szenvedésnek, sem a 26", sem a monti jelleg miatt. Egyszerűen örömet okoz a tekerés, és eszem ágában sincs senkivel versenyezni. A mozgás miatt kezdtem tekerni, és egyelőre nagyon élvezem!
Ha olyan fényben süt a nap, szépen látszik az árnyékomon ahogy mozog mindkét telo, és mikor elképzelem ezek nélkül, keményebb gumikon az én súlyommal mit éreznék, cseppet sem vágyom outi kerékpárra.
Beszereztem másik kerékszettet amin terepgumi van, néha átcserélem és olyankor dimbes-dombos földutakon barangolok. -
imyourfriend
őstag
válasz
Ülj fel akkor a f*s kellys-re vagy a meridára (biztos ilyent forgalmazol és nem ktm-et, ezért mondod ezt), nem vitatkozom mert amit a fejedbe veszel szerinted az igaz, és a másiknak nem lehet igaza.
-
troland26
őstag
válasz
Alap helyzetben azért inkább olyan modellt választanék ami megtalálható a katalógusban is és nem a nagy áruházaknak készült, hanem az igényesebb kerékpárosoknak.
Magyarán aki igénytelen az nyugodtan vásároljon multinál . Nem kötekedni akarok veled , mert biztos , hogy jobb a rálátásod a dolgokra mint nekem ... Nyilván , ha azonos áron kínálnák kb u.a a terméket a kiskerek mint a multik én is a kiskernél vásárolnék szívesebben , de ez sokszor nem így van . Én csak a magam példájából tudok kiindulni . ~130k ért sikerült egy új 27,5 es KTM MTB-t vennem hidraulikus tárcsafékkel Deore váltóval , gyakorlatilag sehol nem kaptam volna ennyi pénzért ilyen bringát ... Meg tudom emészteni , ha esetleg a váz nem tökéletes "csak" jó vagy megfelelő.... . Részemről téma lezárva béke veletek megyek tekerni
-
válasz
troland26 #27518 üzenetére
Bizonyos minőségi követelményeknek eleget is tesz.
Én nem azt mondtam, hogy az egy vacak, csak fenntartással kezelem, ennyi.Egyébként ettől függetlenül én nem vagyok elájulva a KTM kerékpár részlegétől, tudom, hogy most nagyon menő a KTM név, de nekem mondjuk az sem olyan szimpatikus, hogy a kerékpár részleg egy az egyben el van adva egy Taiwan-i cégnek, oké, hogy mindent ma már ott gyártanak, de azért teljesen átadni nekik, hát fene tudja. Szívesebben vásárolok Német tulajdonban lévő gyártótól.
-
troland26
őstag
válasz
#16729600 #27517 üzenetére
Gondolom azért nem szerepel , mert a KTM től és a viszonteladóitól nem szerezhetőek be ... én azért tarom annyira komoly cégnek a KTM-et ( lehet , hogy rosszul gondolom ) , hogy ha már van egy termék amihez a nevét adja akkor bizonyos minőségi követelményeknek igenis eleget tesz .
-
-
válasz
troland26 #27513 üzenetére
Nem arról van szó, hogy most ez el fog törni, erre igen kicsi az esély, pláne egy trekingnél.
Átlag ember nem teszi ki olyan terhelésnek úgy sem.
Decathlon meg élettartam garanciát osztogat a rockriderekre aztán azok a vázak sem a minőség mintaszobrai.
Tervezés, hajtás merevség stb. A síléceket tudom még felhozni konkrét példának, a hivatalos Magyarországi Völkl forgalmazó kb 15 éve a Vadonsport, az összes Völkl termék innen kerül Magyarországon más üzletekbe. Az intersportnak meg a hervisnek is sikerült szerezni Völkl-t, nem tőlünk, a főnököm fel is hívta a gyárat, mivel elég jó viszonyba van a Német vezetőséggel és közölték vele, hogy azok B kategóriás termékek, azaz a nem annyira jól sikerült darabok (nálunk ezek a kölcsönzőbe vannak), illetve olyan finomságok, hogy a komolyabb léc festése egy gyengébb lécen, tehát ránézésre úgy nézett ki mint egy komolyabb modell, holott egy alap volt, csak sokan nem értenek hozzá csak azt látják ez az rtm77-es itt 160 ezer ott meg 90 ezer, holott az nem 77-es csak 74-es vagy 75-ös csak a 77-es fényezésével.
Egyébként a KTM gyártja az intersportos Genesis kerékpárokat is, aztán azok se a minőségről híresek.
A KTM is hasonlóan csinálja, a főnököm ismeri jól őket. Azok valamilyen szinten alacsonyabb minőségi színvonalat képviselnek, ez akár tetszik akár nem, így van. Ettől függetlenül néha vannak olyan akciók amikor a felszereltség és ár viszonya olyan, hogy megéri a bevásárló központos KTM is. Alap helyzetben azért inkább olyan modellt választanék ami megtalálható a katalógusban is és nem a nagy áruházaknak készült, hanem az igényesebb kerékpárosoknak. -
Balazska15
senior tag
válasz
troland26 #27513 üzenetére
Mert a multiknak még így is megéri, lehet visszavisznek pár darabot, mert azért annyira silánynak nem gondolom a minőségét, de lényegesen olcsóbban jut hozzá.
Off: egyébként kicsiben is ez megy, jó darabig egy ásványvíz palackozó üzemben dolgoztam, ott sem kellett minden megrendelésnél annyira szigorúan figyelni az apró hibákra, mint más kisebb, fontosabb vásárló esetében...
-
törölt tag
válasz
troland26 #27511 üzenetére
Nem akarok okostojáskodni és lehet igazad vad, de itt Ausztriában az a közvélekedés,hogy a nagyobb láncoknál valóban nem érdemes vásárolni ,mert a gyártás során keletkezett nem a legtökéletesebb példányokat adják oda ( hegesztési és egyéb szépséghibák, a gyártási standardoktól kis mértékben eltérő darabok stb.stb ) Aztán mondom, lehet ebben nincs igazság és nálad a pont
-
troland26
őstag
válasz
Runner_fxr #27505 üzenetére
Történetesen ugyanazt a vázat gyártja a KTM a hervisnek mint a sima bringaboltnak , csak mivel a Hervis multi (és szerződése van a KTM-el) nem évi pár tucat bringát értékesít hanem lényegesen többet ezért olcsóbban kapja a gyártótól... mellesleg azért nem találhatóak meg a hivatalos KTM katalógusban a hervises kerékpárok mert azok kifejezetten nekik készülnek ..más név , más festés és a KTM katalógusban található bringáktól független árképzés... Az információ egy osztrák ismerősömtől származik, nem én találtam ki .
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Runner_fxr #27505 üzenetére
pontosíttatok
-
válasz
Runner_fxr #27508 üzenetére
XT hajtókarral már nem lenne, de így sajnos kihagyom.
-
válasz
Tothgera30 #27507 üzenetére
Véletlenül kitöröltem melyik típus is van most nekünk, szóval ez: [link]
A 270 ezres árból tudunk lefaragni, ez amúgy 0km-es, nem teszt bicaj volt. -
válasz
Runner_fxr #27490 üzenetére
Valami hasonló kellene nekem full SLX/XT-vel, vagy hasonlóval min. 19"-es méretben. Igazából 1x9/1x10 elég lenne, ha van. De gondolom ez olyan mint a fehér holló.
-
-
válasz
-HajTömeg- #27504 üzenetére
Ezekből már annyi típus van, különféle felszereltséggel, hogy így ennyiből nehéz megmondani, megérné e 150-ért vagy nem.
Rendes kerékpárboltban vennék igen, ahol forgalmaznak KTM bringákat, az intersportban és hervisben nem az alkatrészekkel trükköznek, hanem külön nekik gyárt a KTM olyan típusokat amik nem is szerepelnek a KTM weboldalán, csak ott van, ezeknek a váza már nem biztos, hogy azt a minőséget képviseli mint amik a hivatalos katalógusokban is szerepelnek. Átgondolnám. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Runner_fxr #27502 üzenetére
Csak annyit mondott KTM Lite,majd megkérem mutassa meg pontosan.(talán ez)
MIért csak KTM márkaboltban vennél?
Trükköznek az alkatrészekkel a Hervisben? -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
lsebestyen #27496 üzenetére
Köszi, beszéltünk, veszek tőle 2db Richuang P35 lámpát, ennyit megér.
-
válasz
-HajTömeg- #27481 üzenetére
Arra a felhasználásra a cross treking biztos jobb lesz neki mint a monti, KTM bringák nem rosszak, de mivel manapság egy divat márka, olyasmi mint régebben a Merida, szóval most mindenkinek KTM kell, ezért az ára is 10-20%-al magasabb mint amit a felszereltsége indokolna. Ha mindenképpen KTM akkor is az intresportos és hervis-es példányokat elkerülném, csak olyan típust érdemes venni, ami a KTM hivatalos katalógusában is szerepel.
A konkrét típust linkeld be ide, úgy könnyebb megmondani, hogy mennyire érné meg.
-
fpeter07
veterán
válasz
Runner_fxr #27490 üzenetére
Greenwayyel voltam. Versenyen volt, kicsit sáros volt a pálya és egy teknőben vezetett az út, gondoltam megengedem. Egy gödör nem volt az úton, így csak simán gurulnom kellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bundle topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Posta, csomagküldés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Villanyszerelés
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest