Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
válasz #16729600 #27099 üzenetére
Nem kötekszem, csak 25 éve bringázom, átlagban évi 20ezer km-t. Van némi tapasztalatom, ha ez baj, akkor én kérek elnézést. Magam építem a bringáimat, teljesen, kereket is is magamnak fűzök, és láttam érdekes dolgokat már.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
törölt tag
válasz tatabike #27096 üzenetére
Ha a kötekedés a célod ,akkor respect persze ( ) ,hőség van, még a szemrángás is gyakori ilyenkor a tanácsodat meg megfogadom, indulni fogok az Urali Дніпропетровськ- Запоріжжя közötti Kamaz versenyen fék nélkül persze ,maximum egy mobil kútkáva lesz nálam
[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
válasz lsebestyen #27094 üzenetére
Kopott tányér plusz erős láb... Tapasztaltam párszor. Zakó hálistennek nem volt
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
tatabike
őstag
válasz #16729600 #27095 üzenetére
A nem teljes pontosság magában hordozza azt a lehetőséget, hogy meg-, illetve leugrik a lánc. Terhelés alatt váltáskor akármikor. Akár az életedbe is kerülhet, ha rossz helyen esel el, és eltapos egy Kamaz. Ha meg ez nem való közútra szerinted, csak a kertbe, akkor minek a frankó fék? A kútkáva megfog...
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
törölt tag
válasz lsebestyen #27094 üzenetére
Kattanásról és az esetleges nem teljes pontosságról volt szó nem kiugrásról, ilyen állapotú bringával amin ennyire szar a váltó max csak a kertben illik tekerni a kerekeskútig
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz #16729600 #27061 üzenetére
"Amíg egy váltó kattog,vagy nem,pontos vagy sem, nem megy a biztonságod rovására"
Ezt ugye nem írtad komolyan? Mert még viccnek is rossz...
-
Monyos
aktív tag
üdv!
Kis érdekesség, hogy erre van-e valami konkrét megoldás:
Korábban írtam itt, hogy monoblokkot akarok cserélni. Meg is jöttek az alkatrészek, mindegyik zsír. Viszont direkt nem rendeltem monoblokk kihajtó szerszámot, gondoltam gyorsan átdobom a vázat a helyi biciklishez, majd ott kiszedik nekem egy ezresért. Szombat délelőtt vittem be, a szervizes mondja, hogy persze csak adjam oda ránéz gyorsan. 1 perc múlva visszajött, hogy hát ez nem akar megmozdulni , de ha ott hagyom akkor befújja csodaszerrel és hétfőn jöhetek érte a már kicserélt monoblokk-al. Más lehetőség nem volt, úgyhogy persze, hogy otthagytam.
Ma visszamentem és a szerelő közölte velem, hogy ezt ő nem tudja kiszedni, "valószínűleg be van ragasztva" vagy ennyire beleszáradt. Mutatta, hogy a villáskulcsot még egy másik csőbe is beledugta és még így, kb. 60 centis erőkarral se mozdult meg a csésze, már a villáskulcs kezdett kinyílni, tekeredni. Szerencsére a célszerszám nem mászott ki, nem tette tönkre a csésze fogait, azok teljesen épek maradtak.
Azt tanácsolta, hogy vigyem be egy komolyabb szervizbe, ott lesz erősebb kulcs is amivel kitudják szedni. Csak az a baj, hogy a másik szerviz, ami már tényleg egy nevesebb hely 30 km-re van tőlem.Mi van ha ott sem tudják kiszedni? Vagy olyan nincs, ennek mindenképp ki kell jönnie?
Egyébként egy UMF Hardy 4 vázról és a még gyári, PowerSpline típusú monoblokkról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Erikszon
senior tag
Szeretnék új fékeket rakni a bringámra.
Jelenleg magura julie fékeim vannak régebbi fajta. Elől problémáim lettek levegősödött stb... ezért szereztem előre egy Avid BB7-et.
Most gondolkodom hogy vegyek egy teljesen új fékeket vagy rakjak hátulra is BB7-et.
Ami szóba jöhet ha újat vennék az Magura MT4 , Hayes strokers trail , Avid Elixir 5. De nem tudom hogy melyik mellet döntsek. -
Zola007
veterán
válasz Zola007 #27086 üzenetére
illetve 3 sebességes, kazettás sorral kombinált agyváltó nézhet úgy ki mint egy sima tengelyes agy, de ezek viszont kazettásak
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz TayRol #27084 üzenetére
az árából, meg ránézésből
kolléga megelőzött. Annyival egészíteném ki, hogy
- ha egy agy gyorszáras, akkor lehet (a) menetes vagy (b) kazettás --> itt a záróanyát kell megnézni
- ha M10-es anyát látsz, akkor tuti menetes, legalábbis én még nem láttam kazettás agyat csak csőtengellyel[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz glacious #27082 üzenetére
megnéztem múltkor, egész vállalható annyi pénzért.
Jobbat még használt alkatrészekből se egyszerű összerakni
Lehet, hogy tesómnak is egy ilyen lesz, aztán majd apránként kipofozom.Esetleg ha valaki lát
- korrekt áron (80 alatt)
- használt
- NŐI 28-as (cross)trekkinget
- az ország keleti felén hirdetveaz dobjon legyen szíves egy privit. Menitenx
-
glacious
addikt
-
sgx
tag
Sziasztok!
Ez a kerékpár - kezdőnek, első kerékpárnak - megfelel arra a célra, hogy napi 10-15km-t tekerjek vele?
Később szándékozom kisebb túrákra is menni vele, olyan 50-60km-t.Köszi.
-
HollyBoni
veterán
válasz imyourfriend #27075 üzenetére
ELVILEG aszongyák hogy karbon felnikhez jobb a tárcsa mint a felnifék. De egy pro sem használja kb pedig már elég rég vannak tárcsás országútik. Cyclocross-ra van értelme csak szerintem, ott használják is rendesen.
-
imyourfriend
őstag
Nem látnám értelmét országútin a tárcsaféknek, trükközésen kívül máshol kb használhatatlan. Plusz súly, ráadásul általában blokkolóra fékeznéd a kereket egy tárcsafékkel. Nedves időben még nagyobb a gond, ott kb azonnal blokkol a hátsó kerék aztán már megette a fene az egészet.. nagyobb lenne a perecelés esélye is.
-
HollyBoni
veterán
Nekem még első kerék aszfalton országútival sosem csúszott meg kemény fékezésnél, montival sem sikerült csak terepen csúsztatni. Hátsóval meg nem is fékezek ha tényleg meg szeretnék állni. Hátsó féket szinte csak terepen használok montival ha be kell csúsztatni a hátulját a bringának valami éles kanyarban.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz HollyBoni #27069 üzenetére
Tudom, hogy van. De ez csak az egyik szereplő a képletben, a kerék minél jobb tapadására, hogy adott fékező hatásra minél nagyobb legyen a tényleges lassulásod, nem nyújt megoldást. Ehhez vagy puhább külső kellene (ami aszfalton pillanatok alatt elkopna, mint sok MTB terepgumi) vagy nagyobb érintkező felület (alacsony nyomás és szélesebb külső, de ezzel az országúti értelme veszne el).
Imádom a tárcsaféket MTB-n, de abban nem vagyok biztos, hogy országútinál megéri a tárcsafék hátrányait behozni, mert az előnyei a nedves időben jól működésen kívül szerintem nem igazán tudnak érvényesülni.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Zola007
veterán
Itt nálunk már hirdetik is a múltkor linkelt 45 ezres 'óccó Dunlop fixit 65 ezer JMF-ért
-
veterán
A legviccesebb a "Southern Star" (Dél Keresztje) nevű, még a tacskós színvonalat sem elérő, Ausztráliában forgalmazott izé... "kerékpár" (?)
Virítanak rajta a feliratok, hogy "Mountain Bike", "Cross", de azért a felső cső elején egy kicsi matrica tudatja a kedves vásárlóval, hogy a bicikli nem való terepre, és az ebből fakadó hibát nem garanciálisak.
Made in China
Vicces.
Mondjuk kerül valami 25ezer forintba, bevásárlóbicajnak mondjuk nem lehet rossz, de én még arra sem merném...(#27065) TayRol
40lumen-es a hátsó villogóm, az első 100lumenes, aki ezt nem veszi észre, az:
1: el akar ütni
2: az atomvillanást sem venné észre
3: így a prizmát sem fogja.[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
TayRol
nagyúr
A KRESZ szerint kell első+hátsó lámpa, és első fehér fényvisszaverő+hátsó piros fényvisszaverő. Arról nincs szó, hogy ez lehet-e a lámpába integrálva...
Szerintetek? -
Cathfaern
nagyúr
válasz -HajTömeg- #26898 üzenetére
"Az egyik,hogy városi használathoz érdemes szerintetek lecserélnem a mostani ujjnyi vastagságú gumimat (Continental supersport) egy picit vastagabbra?"
Én 28mm-es kerekkel megyek városban, ez teljesen bevált nekem, pedig errefele sincsenek tükörsima utak. De ha biztosra akarsz menni, akkor raksz rá 32-est, az még sebességben is rendben van, viszont elég puha tud lenni ha az ember nem fújja maxra.(#26931) VGYke
"Érdekes azonban, hogy amit glacious fórumlakó társunk írt max. áttételre, 28 coll kerék, 38:13 áttétel és 1 pedál fordulat/sec esetén (ami szerintem már nagy tempó) csak 23,5km/h a sebesség..."
Az ideális (emberi lábnak, főleg a térdnek legkevésbé terhelő) tempó a 90 fordulat / perc. Szóval az az 1 fordulat / sec egyáltalán nem nagy tempó, sőt, egyenesen alacsony. És 90-es fordulattal máris kijön egy 35km/h-s sebesség. -
dqdb
nagyúr
Ha igazán durva és jól adagolható fékhatást akarsz, akkor cseréld le az országútit MTB-re
Általában a puhább anyagú fékpofák jobban fognak, mint a keményebbek, cserébe az utóbbiak jóval tartósabbak. Ha ebbe bejön egy esős menet is, akkor a tartósság kérdése hatványozottan jön elő, egy lágyabb anyagú fékpofát 50-100 km alatt el tudsz koptatni vizes körülmények között. Szóval ha kevés a fékhatás, akkor ne a fékkarral/féktesttel kezd, hanem a fékpofával. Nagyon olcsó, gagyi áruházas kerékpároknál szokott lenni az a probléma, hogy a műanyag fékkar húzáskor előbb szépen meghajlik, aztán húzza csak meg a bovdent, majd a műanyag V-fék előbb meghajlik, aztán tolja rá a fékpofát a felnire, de ez esetedben nem áll fenn.
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
Oda kell figyelni rá, főleg a fékre. Mindig legyen a lehető legjobb állapotban, esőben nem nagyon használható mert csak a fékpofa fogy és fékhatás nincs. Nameg mint említették azon a 23-28mm-es gumirétegen kell megállni lehetőleg úgy hogy minél több gumi maradjon a hátsó abroncson.
-
törölt tag
Azért is érdeklődtem,mert egyrészt zöld vagyok a témában ,másrészt azért az nagyon nem mindegy,hogy mekkora a fékút a biztonságos közlekedéshez. Amíg egy váltó kattog,vagy nem,pontos vagy sem, nem megy a biztonságod rovására,a fék azért meg más kávéház ilyen szempontból. pláne outinál a forgalomban. .
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz #16729600 #27058 üzenetére
Egy kis különbség azért tényleg van, de szerintem főleg fékpofának tudható be, meg amint írtam saját tapasztalat alapján a felni is nagyon sokat számít. Próbáltam mostani Dura Ace féket Specialized Venge bicón, az harapott rendesen 50-el lejtőn is. De nem ég és föld pl egy 105-höz képest.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor rendben van, csak azt hittem olyan nagy a különbség az azonos gyártótól származó fékrendszerek között, hogy teszem azt lejtőről lefelé váratlanul meglátva egy keresztben álló sörszállító kamiont a jobbal simán megállsz és elsörözgetsz a sofőrrel, míg az olcsóbbal totálkárosra zúzod a kamionját a szerencsétlennek és fizetheted a milliós kárt amit okoztál
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz imyourfriend #27055 üzenetére
Akkor azt is írd fékpofákról van szó nem fékekről.
-
Solad
addikt
válasz #16729600 #27054 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy nem számít számottevően ilyen szinten. A kerék tapadása a szűk keresztmetszet outinál. Az hogy most a fékkarok és a féktestek egy százalékkal jobban torzulnak, nem hiszem hogy nagymértékben befolyásolna. ha a fékpofa okés, akkor minddel meg lehet állni
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
imyourfriend
őstag
válasz #16729600 #27054 üzenetére
Nem mondtam ilyent, csak szervizes ismerősöm most vett új KTM carbon gépet 105-össel, majd felszerelte dura-ace fékpofákkal és ég és föld volt a különbség. Pedig eredeti 105-ös pofák voltak, azt mondta az már biztonságos amit a dura-ace adott, meg amit az ultegra ad.Nekem pl szérián kívüli fékem van, és hamarabb kell reszelnem, meg karbantartani meg figyelni hogy egyformán kopjon mindkét fékpofa pl.
-
törölt tag
válasz imyourfriend #27052 üzenetére
Tehát 105-ös és Ultegra alatti fékrendszereknél lényegesen nagyobb a féktáv? Van erről valami objektív teszt, mert érdekelne, mennyi az annyi...
-
HollyBoni
veterán
válasz imyourfriend #27052 üzenetére
Alkatrészeket nem én válogatom össze, kompletten szeretnék használt bringát venni. Fékek, hát nekem hátul valami tektro van, 1 ujjal blokkol, elől egy ezer éves Weinmann, aminek nincs valami jó híre de lassabb tempónál egy ujjal húzva (sima V fékkar, egyenes kormány van az országútimon) ülve megemeli a bringa hátulját, szóval fog rendesen. Tesóm bringáin régi 105 fékek vannak, azok is egy ujjal megemelik a bringa hátulját, Szóval elég fura hogy ultegra alatt nincs fékhatás. Ha csak az új fékeket nem cseszték el nagyon. De pl felni is iszonyatosan befolyásolja, én most cseréltem első felnit, előtte ugyanezzel a fékkel 2 ujjal alig álltam meg.
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz HollyBoni #27050 üzenetére
A 2300 az egy szinttel még lejjebb van mint a Sora. Az valami szérián kívüli darab, nem volt még vele dolgom de egyszerűen azt írják rá hogy Shimano és kész. Mármint az alkatrészre. Nézd ha nem számít a súly, és nem aggódsz a fékek miatt akkor egy Tiagra teljesen jó, egy 105-ös meg már nagyon jóféle. Csak jó fékeket kell felrakni, Ultegra alatt nem nagyon van igazi fékhatás, 105ös még so so. Nyúzhatod ameddig szeretnéd, nekem a rendszerben ~12500km van most és csak a fékváltókar gumiburkolata ami kezdi megadni magát, abból is a jobb oldali. Dehát ez egy 25ezer forintos fékváltó és nemis Shimano csak kompatibilis, de olcsó volt és szeretem használni. Jól teszi a dolgát.
-
HollyBoni
veterán
válasz imyourfriend #27048 üzenetére
Néztem videókat ahogy váltogatnak vele, ez a 2300 (ez lenne a Sora?) nem rossz, Tiagra teljesen jó, 105 kielégíti a vágyaimat.
[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
Húgom bicaja már eléggé tropára van,és az érdekelne,hogy szerintetek felújítani éri meg,vagy venni inkább egy jobb állapotban lévő használtat? Ami még úgy nagyjából rendben van az maga a váz,v-fék rendszer,nyereg+nyeregcső,kormány,hajtókar,minden ezeken kívül selejtezni való. Illetve hülyeség lenne bele tenni teleszkópos első villát?
[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
-
szentkuti11
addikt
válasz Vasinger! #27045 üzenetére
Nem tudom, egy olyan kerékpárszerelő szerelte fel, akihez 4 éve járok és sose kaptam tőle szar munkát. Azt mondta, hogy egyrészt a vázam nem szereti, másrészt a Shadow váltónál van egy kisebb törés a bowdenben a váz és a váltó között, mert ugye kicsit beljebb megy, mint egy hagyományos nem Shadow rendszerű váltó.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz szentkuti11 #27041 üzenetére
Hogyan szaggat el egy bowdent egy váltó? Ott inkább bowden elvezetési probléma van, mint váltó. Én 2011-es Shadow XT váltóval vettem a biciklimet 2 éve és nagyon pontosan vált, ha jól be van állítva, nem dobja le a láncot se teperen és semmilyen problémám nem akadt még vele.
-
törölt tag
Nekem 2300 a váltó szettem ( ezüst ), de azt annyira leszarozzátok ,hogy lehet veszek egy sora-t, azért nem clarist mert azt nem láttam még feketében Pedig ahová akarom oda vált ( jó nem hangos kattanással és a tűzoltózenekar sem játszik indulót közben )
-
Pho3bus
tag
válasz pepe091 #27012 üzenetére
Ezek a kerékpárok egytől egyig Szerbiából származnak. Elképzelhető, hogy az egyik ismerősöm láttad, nem rég vette Ő is egy hölgytől az olx-en, akkor még 90k-ért... Amúgy szegényt nagyon rászedték, mert utána találtuk meg mi is, hogy nem is olyan messze meg lehetett volna kapni majdnem féláron ([link] ez olyan oldal Szerbiában mint itt a vatera, ez jelenleg ~60k) is. Na de mindegy, tegnap láttam élőben a kerékpárt, tényleg hamisítványról van szó, már csak abból is látszik ahogyan fel vannak cimkézve a dolgok a bicón, a hajtókar pl Tiagra matricát kapott a fékkar pedig 105 (ebben nem vagyok teljesen biztos). Igazából Ő meg van elégedve a bicóval, neki erre volt pénze, a környéken használtat max Csepel-t kaphatott volna. Amúgy ha valaki ilyesmit szeretne vásárolni, mindenképp próbálja ki, mert kicsit furcsa a méretezése is a kerékpárnak, mivel neki 22"-t írt a vázon, ami valójában szerintem ~52cm-nek felel meg.
-
HollyBoni
veterán
válasz szentkuti11 #27038 üzenetére
Én most 90-es évekbeli dolgok vs nagyjából mostani dolgokra gondolok, ott tapasztaltad így? Vagy mondjuk 2012-2013?
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz szentkuti11 #27036 üzenetére
Én is így vettem 160-as HS-1ekkel.
Pár hete ereszkedtünk le Bánkútról, nem volt vele gondom. 59,5 km/h volt a max.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz tatabike #27033 üzenetére
Ki kéne próbálnom. 2-3 hónap múlva országútit akarok venni, és Tiagra-105 talán Ultegra kategóriában nézelődök használtan. Imádom a határozott pontos váltást, montimon Sram X9 van, megnyomod/meghúzod a kart, csatt bumm semmi gondolkodás csak iszonyat határozott pontos gyors váltás, ráadásul akkorát kattan hogy öröm hallgatni, nagyon szeretem. Bátyám bringáján próbáltam egy 90-es évekbeli 105 még vázváltókaros szettet, az is nagyon hasonló volt, teljesen jó, tuti meg lennék vele elégedve főleg hogy az újabb tuti jobb. De ha pl van használtan egy bicó jobb kerékszettel vagy akármivel, de 105 helyett Tiagra felszereltséggel nem nagyon tudok mit kezdeni mert azt nem próbáltam, nem tudom milyen. Az hogy nehezebb annyira nem izgat, mostani bringám 10 kiló, teljesen jó. Próbáltam már fullkarbon 7 kilós Speci országútit ott tényleg lehetett érezni a könnyűséget, de az árkategóriában amit nézegetek úgy sem lesz ilyen.
De végülis mostani országútimon őskori alsókategóriás váltás van, és mégsem a bringa korlátoz. De azé' ha veszek másikat legyen már jó...
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
válasz szentkuti11 #27021 üzenetére
Igen.
#27036 szentkuti11
Szerencsére nem vámoltak. 160as HS1 tárcsa : [link][ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz szentkuti11 #27028 üzenetére
Dura-Ace fékszett árából más komplett biciklit vesz
Egyébként úgy tudom a Sora alatt van a 2300-as széria.
Shimano honlapján ezt találtam:
2200 - 2300 - Claris - Sora - Tiagra - 105 Black - 105 - Ultegra Di2 - Ultegra - Dura Ace track - Dura Ace[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
tatabike
őstag
válasz szentkuti11 #27032 üzenetére
Lehet mondani, bár a Shimano országúti cuccoknál igazából nincs gagyi, legalábbis régen nem volt, egy fékváltókarnak is keményen elkérik az árát, akkor is, ha alsókategóriás. Hobbi kerékpárosoknak tökéletesen megfelel.
A felsőbb kategóriákban meg inkább a súlycsökkentést kell megfizetni, és megkockáztatom, hogy ez sajnos elég gyakran a tartósság és a megbízhatóság rovására is megy. Főleg az utóbbi időkben. Némelyik DuraAce fék úgy hajladozik, hogy öröm nézni, régen ez elképzelhetetlen volt...Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
szentkuti11
addikt
A Sora egyébként o.útiban kb. nem több, mint montiban egy Alivio/Altus?
-
tatabike
őstag
A Dura-Ace fölött meg a Dura-Ace DI (elektromos)... Vagy alatt, vagy közben, meg van 2 is ha jól láttam...aki beleöli egy autó árát, annak nem gáz...
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Ha már kötekedés, akkor Ultegra felett Ultegra Di2, Dura Ace, Dura Ace Di2. De ezekre már úgysincs píz szóval nem izgat.
Egyátalán a Sora a Tiagra előtt van, vagy ez hogy van?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Valaki világosítson fel hogy megy Shimano országúti felszereltségnél a sorrend.
Eddig volt Sora -> Tiagra -> 105 -> Ultegra stb (többire már úgysincs pénzem )
2014-től pedig Claris -> 105, vagy a Sora még mindig marad?
-
Szakbarbár
aktív tag
Köszi a tippet, ha ez tönkremegy akkor lehet hogy a következő egy ilyen óra lesz. Egyébként a sebességmérőből CAD szenzort én is próbáltam, csak a kerületi értéket nem volt kedvem kiszámolni De van itthon egy útszélen talált óra, lehet hogy beáldozom erre a célra.
Jól számoltál, mert ha 60-as pedálfordulattal és 1667 mm-es kerületet adsz meg, az pont 6,0 km/h sebességet ad.(#26893) TayRol Eleinte nekem is kéthavonta kellett elemet cserélni, de most az LR41 helyett LR44 van benne ez jobban bírja. Átmérője és a feszültsége ugyan az, de vastagabb és nagyobb a kapacitása.
[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
D.Orion
veterán
válasz HollyBoni #27014 üzenetére
Ha már itt tartunk, akkor ez a másik Scout most mi? Nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
Megérkeztek Kínából az Avid bb7 fékek. Nagyon eredetinek tűnnek, tegnap felszereltem őket elsőre elég nehéz volt normálisan beállítani, utána viszont már elég gyorsan ment, nem is bonyolult. Kezdenek már rendesen bekopni. Összességében elég nagy előrelépésnek érzem a v-fékhez viszonyítva, nagyon jól be voltak állítva a v-fékek is, de ezek messze túltesznek rajta.
Vámmentes érkezett meg, végösszeg: 15800 - csak azért hogy ne vegye meg senki 24ért ugyan ezeket itthon.
Má' nem
-
Zola007
veterán
válasz tatabike #27015 üzenetére
Én a télen felajánlottam a debrecenieknek, hogy lehet érte jönni 76 ft /db ebayes áron, de nem kellett a kutyának se
#27010) szunya1: azért csak nőből van
-
törölt tag
válasz tatabike #27015 üzenetére
Arányaiban itt Ausztriában minden bringás cucc drágább,mint otthon ( gondolom ,mert annyi a bringás,mint égen a csillag ) ellentétben pld a műszaki cikkek ,sőt már a hús is olcsóbb itt, mint M.o on.Egy ideig mindig hazajárva bevásároltunk, de úgy egy jó éve már nem érdemes.Csak amit itt nem lehet kapni,( pld. sárga paprika lecsónak ) a többi kaját mindig akciózzák valahol és így sokkal olcsóbb.
(#27014) HollyBoni Akkor ha más márkanév van ráírva nem hamisítvány szerintem se.aki meg kiad annyit csak utána néz és legalább a nevét tudja
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz #16729600 #27010 üzenetére
Nem akarsz nekem is ilyen cuccokat venni? Sisak már van kettő is, az nem kell. Az egész kerékpáros ruhatáram nem kerül 300 euróba.
szerk: Tour: Ez az Anglia táj nekem nagyon nem tetszik. Magyarország, vagy Franciaország sokkal szebb nála. Teljesen kopár vidék, nem szeretnék ott élni. Ráadásul borzasztó szél is volt.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz #16729600 #27010 üzenetére
Ez nálunk 200Ft/db. De láttam már 100-ért is...
Ezek a Scout-ok vagy mik nem rosszabbak a Deca-s vagy Hervis-es bringáknál...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Rottweiler89
senior tag
válasz D.Orion #27005 üzenetére
Egyébként jól néz ki ez is
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
törölt tag
-
D.Orion
veterán
válasz superecneB #27008 üzenetére
Tessék, de drága dolog.
Így már találni olcsóbban is és még titánból is van, plusz ha elfér, akkor még szebb formájú is akad.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Szevasztok!
Ha jól sejtem ez egy sima M5x20 4mm-es belső kulcs nyílású, trapézfejű csavar.
[link]
Hol a bűbánatos francban lehet ilyet beszerezni, mert voltam egy kisebb barkácsboltban itt Debrecenben de nagyot pislogott az eladó, meg kérdezgette miért nem jó nekem a sima hengeres. (azért mert nem olyat akarok)Esetleg valaki tudna abban segíteni, hogy angolul hogyan hívják ezt a fajta csavart, hogy ebay-ről rendelhessek?
-
D.Orion
veterán
válasz szentkuti11 #27006 üzenetére
Ooo ebből a Scout-ból sok lesz a hazai piacon.
Nem véletlen, hogy mind a két hirdetés szegedi illetőségű.Venera Bike
Subotica, Srbija
Szabadka, SzerbiaOdakint ezen az "outi-k":
26.400RSD - 39.600RSD
között mennek, ami átszámítva:
71.000 HUF - 106.500 HUF
között van.[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz pepe091 #26921 üzenetére
Itt egy másik Scout... Honnan jöhetnek ezek a hamisítványok(tudom, hogy Kínából, de hogyan...)
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz #16729600 #27003 üzenetére
Feneketlen pénznyelő, bármit is csinálsz.
Egyébként ha ugyanúgy többet költesz a nejedre, mint a bringára, akkor hidd el, egy szava nem lesz[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zola007 #27001 üzenetére
Most már marad ez, majd 70 euróba fájt és végül is nagyon kényelmes rövidtávon.Pár nap múlva lesz a páromnak szabadideje és eltekerünk Mariborba egy 70 est oda-vissza, akkor derül majd ki igazán, hogy mennyire válik be.Épp pár napja mondta a nejem, hogy nagyon fasza, mert van egy újabb hülyeségem, amire lehet költeni a pénzt a kocsi-házimozi-pc trió mellett.Van egy Obis ládám, már tele van leszerelt alkatrészekkel.elég csúnyán néz rá a kedvesem, el is raktam a garázs sarkába,hogy ne legyen szem előtt
-
dqdb
nagyúr
válasz kovsol #26998 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de számít valamit a szín? Egy fekete sisak nem melegszik fel zavaróan a tűző napon?
Fényes fehér sisakot váltottam sötétszürkére, és nem vettem észre különbséget. Sokkal többet számítanak a hőérzetben a nagyméretű szellőzőnyílások és hátul a szellős tarkórész a színnél.Solad: akkor tényleg nem értünk egyet.. Ha a munkahelyemen kerékpárokra terelődik a téma, és valaki fogaskereket és ülést mond, akkor természetesen nem javítom ki. Azonban ez itt egy félig-meddig szakmai topik, és egy sokat bringázó embernek szerintem illene a nevén nevezni a dolgokat.
-
Zola007
veterán
válasz #16729600 #26988 üzenetére
Nekem Argo van a montin
Kényelmes, de országútira nem biztos hogy ajánlanám.Múltkor tekertünk egy 50-es egyik barátommal országúti tempóban és a ha jobban előre kell dőlni, akkor már ficánkolsz rajta, mert elég gömbölyű mindenfelé.
Trekking nyeregnek tökéletes, ha valakinek 125mm körül van az ülőcsonttávolságaMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat