Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solad
addikt
"Sokaknak: könyörgöm, az nyereg, nem ülés."
Nem értek egyet. Magyarország jelentős hányada ülés néven ismeri és használja, ergo van létjogosultsága a kifejezésnek.
Lehet nyelvészeti sznobot játszani a dologgal, csak fölösleges Különös tekintettel arra hogy nem helytelen kifejezésmódról beszélünk, csak arról hogy hogyan honosodott meg a nyelvben. Hiába csapkodja nekem valaki az asztalt hogy az nem makuka, hanem napraforgómag, attól az még biza makuka(#26998) kovsol: Lehet jobban felmelegszik a külseje, de mivel kb az összes sisakban habszivacsból, hungarocellből van az ütéselnyelő réteg, ami elég jó szigetelő, te ezt csak akkor veszed észre ha megfogod a burkolatot. A fejednek nem lesz benne jobban melege mint fehérben
[ Szerkesztve ]
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Zola007
veterán
válasz kovsol #26994 üzenetére
Deca-ba most van 1-2 Bell sisak 10 körül, nézz be esetleg
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kovsol
titán
Köszi. Valami hasonlóra gondoltam én is, mivel próbáltam már több sisakot is, de nem egy volt ami nagyon kényelmetlen volt hiába állítgattam.
Lehet hülye kérdés, de számít valamit a szín? Egy fekete sisak nem melegszik fel zavaróan a tűző napon?[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
dqdb
nagyúr
válasz kovsol #26994 üzenetére
Sisakvásárlás ajánlott módja: fogod a pénzt és meglátogatod sorban a lakóhelyed azon bringaboltjait, ahol rendes választék van sisakokból (Budapesten ilyen például a Probike, Bringaland, Speed-Way, vagyis a nagyobb boltok, de a Decathlonba is benéznék a helyedben). Végigpróbálod mindegyiket, aztán amelyik jó a fejedre, azt megveszed. Egy sisak akkor jó a fejedre, ha teljesen a homlokodra húzva hátul be tudod állítani úgy, hogy ne lötyögjön (ha hidegebb időben is használnád, akkor ügyelj arra, hogy olyan méretet vegyél, ami alá beférhet egy sapka is). Ezt azért írtam így le, hogy menjél el felpróbálni, nehogy neten rendeljél látatlanban.
Amitől egy sisak jobb lehet az átlagnál:
1. nagy szellőzőnyílások
2. tarkónál eléggé levegős kialakítás
3. bogárháló
4. MTB változat esetén napellenző
5. masszívnak kinéző csat, hátul könnyen kezelhető csavaros szorító15e forintért általában meg lehet vásárolni a 25-30e környékéről leárazott kifutó modelleket. Ajánlott gyártók például Cratoni, Lazer, Giro, Uvex, Specialized, Viper, Bell, ...
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
schumy1
aktív tag
kovsol: Én Merida MG1-est vettem, mert erre volt pénzem és pont akciós volt, szerintem kényelmes, nincs vele bajom. Nem értek a sisakokhoz, de szerintem tök mindegy, csak próbálgatni kell.
Én is ezt tettem.
Egyébként a Giro és a Merida között vaciláltam, de mivel akciós volt a Merida őt vettem meg. -
törölt tag
-
kovsol
titán
válasz HollyBoni #26993 üzenetére
az én montim nyerge 60-65km után válik kínszenvedéssé. Még szerencse, hogy általában 50km -es szakaszokat szoktam menni az esetek 90%-ában. Ennek ellenére gondolkozom a cserén.
Be szeretnék szerezni egy sisakot is. Esetleg van ajánlott típus? 10-15k lenne rá a keret.
Kollégának egy BBB BHE-34 ELBRUS van, azt felpróbáltam és kényelmes volt.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
HollyBoni
veterán
válasz #16729600 #26992 üzenetére
Haver GT montiján olyan ülés/nyereg van gyárilag amin 5 kilómétert nem tud kényelmesen ülni, én sem nagyon. Szóval nem csak országútiknál divat ez.
Szerintem nem csak drágán vannak jó és jól kinéző ülések. Nekem is van itthon pár ülésem, abból a legtöbb jól néz ki, kényelmes, és olcsók voltak. Ami most van országútimon az valami alap Bike+ sok éves cucc, akármeddig el tudok vele menni és nem néz ki rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz HollyBoni #26990 üzenetére
Ökörpörkölt voltam Ellenben tényleg nagyon kényelmes, a gyárin ( ami nagyon faszán néz ki ) 20 km után már elkezdtem fészkelődni és mindenhol ültem rajta csak épp szabályosan nem, annyira kínlódtam rajta. Amúgy outikra valami íratlan szabály ,hogy esztétikus ámde "ülhetetlen" nyergeket raknak rájuk? Egy fakírnak mondjuk a legjobb szülinapi ajándék lenne, a szöges ágya és a reggeli üvegszilánkokkal+hypóval elkészített tejeskávéja mellé
(#26991) dqdb Minden egyes szavaddal,mondatoddal csak egyetérteni tudok.ennek ellenére jó lenne,ha a kényelem és az esztétikum valahogy vegyítve lenne .
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz #16729600 #26983 üzenetére
Az eléggé sarkos véleményem továbbra is áll, és tudom, továbbra sem értenek vele egyet sokan.
Két nyerget használok: egy Selle SMP Hybridet nyáron, ami iszonyatosan bénán néz ki a bringán, de kényelmes, és egy Selle San Marco Ponzát télen, ami eredetileg fehér volt, én már használtan kopott világosszürke színben vettem meg töredékáron, még szép fehéren is iszonyatosan bénán nézne ki a bringán, de így főleg, azonban kényelmes. Ha a bringát nem úgy tárolod a lakásban, hogy fél óránként látod a nyerget, akkor szerintem ne érdekeljen, mert vele kettesben töltött idő jelentős részében úgyis rajta ülsz
Majd 100-150 km múlva (benne egy 50+ km-es összefüggő etappal) fogalmazd meg magadban a véleményt, hogy jó volt-e a vétel. Rövidtávon nagyon be tud csapni egy nyereg.
Sokaknak: könyörgöm, az nyereg, nem ülés.
(#26992) szunya1: Minden egyes szavaddal,mondatoddal csak egyetérteni tudok.ennek ellenére jó lenne,ha a kényelem és az esztétikum valahogy vegyítve lenne .
Akkor az drága lesz. Tudod, egyszerű a recept: legyen olcsó, legyen kényelmes, jól nézzen ki, de háromból csak kettőt választhatsz Selle SMP, Selle Italia Flite/SLR, Specialized Phenom/Avatar és társai 80-100 euró környékén vannak, és az emberek túlnyomó többsége kényelmes találja őket (persze kivétel van, ha peched van, akkor te leszel az egyik).[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
válasz zoli03 #26987 üzenetére
Nekem CST Traveller City Classic van,1,75-ös méretben... A képen látszanak.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
zoli03
őstag
MTB-ra akarok aszfaltra gumit, Velotech City Rider-t néztem ki (olcsó és helyben is kapni). Van belőle 1,5" és 1,75"-os is, melyiket vegyem? Gondolom az 1,5"-ossal könnyebb lenne tekerni, de a belső gumim elvileg 1,75-2,125"-ig jó, és az aszfaltgumit csak néha raknám fel, inkább a terep lenne rajta.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz -=RelakS=- #26982 üzenetére
Nem,az ülés az nem,csak a kerekek szerencsére...
[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
törölt tag
Nézegettem ma a bringámat és rájöttem,hogy az új és nagyon kényelmes nyergem hányadék - szarul néz ki a gépen Olyan érzetem van ránézésre,mintha egy űrsiklón rézkilincses barokk kabinajtó lenne
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Rottweiler89 #26981 üzenetére
ülés nem gyorszáras?
Pont emiatt én ilyen csecsebecsét vettem
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Rottweiler89
senior tag
Csak lecserélem a gyorszárakat ilyenre,meg is rendeltem őket... Féltem a bicajt,és ennyi... Főleg azután majd,miután végre sikerül egyszer beépíteni a telót.
[ Szerkesztve ]
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani valami jó ülést mtb-ra 6-7k max árig? Aszfaltra és túrázásra kellene 50-100km távra.
-
razzorr
őstag
válasz grizlisandor #26827 üzenetére
Wow,thnx a képeket. Úgy látom,nem is olyan rövidke ez a zigzag. Szerintem jó lesz nekem is 2.lakatnak. Még egyszer köszi a képeket.
Más: nem semmi tempót mennek ezek a fiúk a Touron, ez a Nibali gyerek szépen elosont a mezőny mellett a végén. Kiváncsi leszek,hogy mi lesz a folytatásban. Sagan vagy Contador? Vagy szerintetek lesz meglepetés?
[ Szerkesztve ]
-
glacious
addikt
Megint egy kérdéssel fordulok hozzátok. A középcsapágy minden fordulatnál egy kattanó hangot ad, mitől lehet? Lazult, vagy kenni kellene? Elméletben ez egy shimano bb-un26, ha hiszünk a gyártónak.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz -HajTömeg- #26973 üzenetére
Ez csak egy koncepció
Én tervezek egy ilyet építeni, ami minden tekintetben megfelel városi használatra, de egy sima gumicserével lehet menni vele túrázni vagy akár földútra is
Készen gyárilag még nem láttam ilyesmitHasonló némi átalakítással a Kross Seto
Vagy majdnem pont ilyen készen a Cube Hyde Race, de utóbbi a 250 ezres árával már kívül esik a büdzsénMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz -HajTömeg- #26971 üzenetére
vagy egy agyváltós, merev villás, elöl tárcsás-hátul V-s bringa crossvázra építve 28-as 15C kerekekkel 32-es gumikkal
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz HollyBoni #26968 üzenetére
nem, mert más a szabadonfutó barázdáltsága és a záróanya is
-
superecneB
őstag
Maradtam végül a filctollnál vagyis szövegkiemelőnél. Egész pofás lett. A végén leesett a filctoll, elengedett a cellux úgyhogy már nem ragasztottam vissza, csak szemre meg tapintásra lőttem be.
-
HollyBoni
veterán
Campa rotorra nem megy rá a Shimano fogassor?
[ Szerkesztve ]
-
tolvaj!
őstag
válasz superecneB #26962 üzenetére
[link]
én ez alapján csináltam.Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
zoli03
őstag
Felraksz egy kábelkötegelőt a villára, egy pillanat az egész, ahhoz már tudod nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Egy üres műanyag tollbetét lyukas végét ferdén levágod és ráragasztod a villára
Műanyag, így nem karcolja meg a felnit, viszont hallható hangot ad, ahol hozzáér.Amúgy a filctoll is jó, de azt mindig le kell törölni a küllőanya meghúzása után, hogy lás a különbséget
-
HollyBoni
veterán
Ja, filc vagy kréta.
-
superecneB
őstag
Van egy dobfékes városi bringám.
Az első kerekén kéne egy picit centríroznom, de itt nincs fékpofa viszonyítási alapnak, állványom, Villám meg nincs.
Valakinek van valami tippje? Ragasszak filctollat a villára?[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz szjoci #26933 üzenetére
A nagytányér kuka, a középső tányér is nagyon afelé tart, a kistányér és a kazetta rendben van.
-HajTömeg-: szerintem nem, mert egy rakás pénz elköltése után ugyanabban a kategóriában maradnál (és az is lehet, hogy jó pár alkatrész gyengébb lenne).
-
-HajTömeg-
őstag
Szerintetek érdemes lecserélni a 7-8 éves Caprine tour bringámat egy ilyesmi katergóriára?
Vűrosban szoktam elég sokat 10-15 kmeket tekerni.
Igazából nincs bajom a Caprine-al, elvagyunk,csak elgondolkoztam,hogy esetleg szülinapomon lecserélem.
Szerintetek?
A lényeg,hogy 80-100ezres kategória a max számomra.
A Caprine-t mennyiért tudnám eladni szerintetek?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
HollyBoni
veterán
Nem tud valaki jó minőségű Tour de France online live streamet?
-
-
szjoci
őstag
válasz Zola007 #26951 üzenetére
Hajtóművet használtan vettem mert akkor nem volt új integráltra pénzem, most cseréltem kompletten a hajtást. Én olyan 2500-at raktam bele. A sor új volt, abban annyi van. A sor is gáz, vagy csak a lánctányérok? 3 láncot váltogattam rajta, most esett bele a nyúlásmérő. Ezért is cseréltem most mindent.
[ Szerkesztve ]
-
schumy1
aktív tag
A tegnapi túra alkalmával (42km oda/vissza) jöttem rá igazán, hogy valami nem jó az üléssel. Az út háromnegyedéig talán semmi bajom nem volt, aztán kezdett sajogni a valagam, mindig ülőpozíciót kellett váltanom ami enyhítette egy rövid ideig a fájdalmat. Talán azt is meg merem kockáztatni, hogy a hab alatti műanyag részeket még éreztem is, hogy egy ponton nyom.
Mivel nem vagyok profi a témában, ezért nem tudom, hogy ilyen hosszú útnál normális ez a jelenség, vagy ülést kéne tényleg cserélnem?
Nem mai darab, már használtan kaptam, nem is márkás, egyszer tettem fel róla képet.A beállítással nem hiszem hogy gond lenne, mert rövidebb utaknál nincs gond, sem a karomon sem a lábamban nem érzem azt hogy a súly rajtuk lenne, így majd az egész súly az ülésen van.
-
Zola007
veterán
válasz szjoci #26933 üzenetére
Ez meg van kopva rendesen, főleg a hajtómű.
Hanyadik sor és lánc ezzel a hajtóművel?
Eladni el lehet mindent megfelelő áron, mert van akinek még jó lesz egy boltbajárós bringára, de minimális árat lehet csak érte kérni.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
fpeter07
veterán
Trial videó, ínyenceknek! [link]
-
fpeter07
veterán
Csináltam az általam említett appba egy hagyományos trekking kiosztást. Ez alapján: 48-17, ami 85-ös pedálfordulatszám esetén 31.3 km/h-s sebességet ad.
Ez ugyan nem volt kérdés, de a legkisebb áttétellel (26-34) 8.5-ös sebesség érhető el, míg a legnagyobbal (48-11) 48.4 km/h. -
szentkuti11
addikt
Erre is jó régen jártam, ha szép idő van, inkább bringázok
Egyik ismerősöm megkeresett, hogy tudok-e neki segíteni kerékpárvásárlásban. Országútit szeretne, lehetőleg újonnan. A Decathlon-os kerékpároktól alapvetően eléggé irtózok, utoljára szoktam ilyesmit ajánlani, de a B'Twin Triban 5-nél nem nagyon tudnék hirtelen jobb vételt mondani. 150k egy teljes Sora szettel, karbon villával és támvillákkal 10kg alatti súlyban. A vázra élettartam garanciát vállalnak, egyedül a kerékszett ami saját márkás és félelemre adhat okot, de maximum azt még lehet cserélni. Szerintetek meg lehet egy ilyet venni, vagy inkább más irányba kellene nézelődni akár használtan?
-
Zola007
veterán
válasz pc-user #26939 üzenetére
igen
de 1 menettel kell fentebb vágni mint a tervezett becsatlakozási pont
utána innen kell visszareszelni egy kicsit az ideális menetkezdetig
Ha menetes teleszkóp, akkor inkább csővágóval csináljátok, mert túl sok lesz a fémreszelék és kikezdi a lábat. Vagy nagy jól ragaszd le a lábat(#26937) maummamut: Sapim küllők 14G-sek 0,127-es anyával, szóval a 3,2 jó leszhozzá. De vegyél egy BBB vagy Marvi (inkább ez csak ritka) küllőkulcsot, az jó minőségű, olcsó és van rajta 3,3 is
[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy vasfűrésszel le lehet-e úgy vágni egy menetes villanyakból, hogy utána a kónusz és az anya tökéletesen visszamenjen a menetes részre?
-
Doki16
addikt
válasz A_ScHuLcZ #26928 üzenetére
Tud online is navigalni, mikozben haladsz ugy tolti be a terkepreszeket. Ugy hasznaltam hogy mapsource-ban megrajzoltam a trackat azt feltoltottem a locusba es szepen jol navigalt nettel meg nelkule is. Persze lehet a programbol is megadni egy uticelt es elnavigal oda, de ahhoz mindenkepp kell net.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
törölt tag
Valaki nem vágja sapim kulloanyakhoz mekkora kullokulcs kene? Eddig a 3.2mm-es a befuto a sok guglizas utan, de sehol nem talalok egyertelmu utalast, hogy melyik lenne az igazi.
-
schumy1
aktív tag
Azt hiszem hogy rájöttem miért csak egy ideig trackel a gpx viewer. Tegnap Budapest - Szigetújfalu volt az úti cél, sajnos az odaút nincs meg egy baleset miatt, de a visszaút egész odáig megvan, míg meg nem álltam és le nem zártam a képernyőt a telón. Utána hiába néztem végig az útvonalat hazáig, csak addig volt meg ahol lezártam. Szóval nem szabad ezek szerint.
A baleset. Amatőr hiba volt, de mindenkivel előfordulhat, pedig tudom mit kell tenni ha lemegy az eleje az aszfaltról murvásabb talajra, de nem a helyes megoldást tettem ha nem visszarántottam és ez azzal járt, hogy kicsúszott az eleje jobbra, valahogy beakadhatott a kerék és nem balra estem ha nem át a bicajon.
Az elsőbe nem 8-as van, ha nem 88-as, a féket kioldva tudtam vele menni, szerencsére nem ért még bele a villába. Teszek róla fel majd videót milyen lett. -
szjoci
őstag
Ez a sor és hajtás még mennyire használható? El szeretném adni ha még ér még valamennyit, szerintem jó állapotban vannak.
más: vettem integrált hajtást (FC-M590), olyan gondom van vele, hogy amikor odataposok neki, olyan mintha picit "kottyanna" a tengely. Ennek így kell működnie, vagy rosszul raktam össze?
Üdv,
Joci -
-
VGYke
addikt
válasz kovsol #26876 üzenetére
Szia! Pár percet belemélyedtem a fordulat-áttétel-sebesség kérdésbe és készítettem egy excel táblát a számításokról. Letölthető innen. Remélem nem csesztem el semmit.
Excelben 2 munkalap van:
*ismert a pedál fordulat, mennyi a sebesség,
*ismert a sebesség, mennyi a pedál fordulat.
Alapból csak a szürke mezőbe lehet írni, le van védve a munkalap, de nem jelszóval (tehát Korrektúra/Lapvédelem és fel lehet oldani). Az 1-24 sorokban azonosak az értékek, aki akarja, beírja a saját adatait.
Érdekes azonban, hogy amit glacious fórumlakó társunk írt max. áttételre, 28 coll kerék, 38:13 áttétel és 1 pedál fordulat/sec esetén (ami szerintem már nagy tempó) csak 23,5km/h a sebesség...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
syl5
őstag
Tisztítottam ma váltót.
A felső fogaskerékben nem hagyományos golyós csapágy van, hanem zárt kerámia persely. Én úgy láttam, hogy egy kerámia bölcsőben forog a kerámia test. Na most én ezt nem zsíroztam mert azt vettem észre, hogy kenés nélkül jobban, szebben forog. Sőt ha be volt zsírozva, mintha beragadt volna.
Kell ezt a sealed ceramic bush váltógörgőt zsírozni?Illetve a szabadon hozzáférhető váltórugót? Az is csak a port szedi fel, ha kenve van.
-
syl5
őstag
Sziasztok,
Klipszet, szíjat hozzá, illetve sárvédőt érdemes a dechatlon-ba venni?
Egy Nike Incinerate futócipőbe tekerek, azért széles a lábfeje, milyen klipszet érdemes vennem?
Országúti, szabadidős, vagy sport klipszet? Egy fittness / hybrid bringához kellene. Melóba járós bringa jórészt, ahol lehet 30-as tempó megy.
Vagy ebike-ról vegyek? Melyik a jó nekem?Illetve sárvédőnél mit kell nézni, mérni hogy kompatibilis legyen a bringával? Szép nagy sárvédőt szeretnék, hogy minimálisan húzza fel a koszt esőben magára a bringa, viszont jó lenne minél könnyebb, illetve stabil, hogy ne csörögjön, zörögjön. Milyet mondanátok 28-as kerékhez?
Illetve valami jó lámpaszett, nagy fénnyel, kevés fogyasztással, ne kelljen mindig tölteni, könnyű. Tudtok valamit ajánlani?
Érdemesebb inkább ebike-ról összevadászni ezeket a dolgokat, és kivárni a szállítást?
Dechatlonba azért drágábbak a dolgok.Köszi,
s. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Gyufaaa #26920 üzenetére
Az útvonal jó részét ismerem, bár nem végig, tehát némi navi jól jönne a hiányzó szakaszon, egyébként rögzítésre. Mikor csak rögzítés kell, akkor Endomondo-t szoktam használni.
Doki16: Locusnak nem muszáj letölteni a térképet, tud online is navigálni, letölteni, ugye? Locust én még csak túrázásra használtam a hegyekben, oda inkább előre letöltöttem, mert ott mobilnet is alig-alig akadt.
Egyébként ilyet vettem szentkuti11 kollégától, itt hirdette a fórumon, csak ajánlani tudom, bevált nagyon.HollyBoni: Megnézem, köszi!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Rottweiler89
senior tag
-
MODERÁTOR
válasz imyourfriend #26923 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, akkor felejtős.
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok! Új vagyok bringás téren és egy számomra fontos kérdésre nem találtam választ az összefoglaloban sem. Ha egy német lomtalanításból hozzám került egy olyan kerékpár aminek az új ára kilón felül van, azt regisztráltathatom valahol? Mivel unión belül nincs áfa és vámteher így papír sincs róla sajnos, de olyan szépen sikerült rendbehoznom (mellesleg nem kis munka volt), hogy szeretném biztonságban tudni így is, amellett, hogy kap egy U lakatot is. Válaszotokat előre is köszönöm!
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
imyourfriend
őstag
válasz pepe091 #26921 üzenetére
Teljesen alap cuccokkal van szerelve, gondolom Tektro fékekkel.. belépő gépnek jó ez, de költeni nem igazán költenék rá csak hajtanám azért meg sok a 85ezer.. mert nem túl masszív alkatrészekből van összerakva. Az agyak is kónuszosak lehetnek, ennyit lehet hogy nem adnék érte mivel a hajtómű noname négyszögtengelyes pl.
-
MODERÁTOR
Srácok, erről a Scout Discovery-ről vélemény?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Teasüti #26914 üzenetére
Olvasgatva egyébként a "vergődésed" én is hasonló módon keresgéltem annó. Először elsitettem és vettem egy nem a legjobb felszereltéggel bíró és számomra nem megfelelő méretű fullyt, Stöckli-t, annyi előnye volt, hogy baromi olcsó volt, 130-ért vettem. Aztán 1 évre rá, hosszú nézelődés után ott volt a Cube, amit szerintem még jó hosszú ideig nem is fogok elengedni, mert nem tudok belekötni...(Egyébként a Cube pont 250k-ba került és 20"-os, tehát neked is jó lenne a méret. Ha 180 felett vagy, ne gondolkozz 20" alatti bringában)
A generációt itt láthatod: katt
Annyit tudok mondani, hogy türelem rózsát terem. Crazybikers-nél érdemes nézelődni egyébként.
-
fpeter07
veterán
válasz Zola007 #26891 üzenetére
A zselét nem szeretem, inkább eszek helyette gyumolcsot.
Ez a tarcsafek nekem nem jott be tul nagyon. V feknel evente ketszer allitod a fekbeteteket es megbizhatoan szolgalnak, teli latyak utan cserelsz beteteket. Ezzel szemben a fekem mar hasznalaton kivul levegosodott, most pedig az olaj folyt el, mivel a dugattyu nem all vissza a kezdeti helyere.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Ki milyen navit használ telefonon túránál? Vettem a kormányra mobiltartót, így már könnyű vezérelni, már csak valami normális app normális adatbázissal kellene.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Teasüti
nagyúr
Köszi a válaszokat! Akkor next.
Ha lát vki jó AM fully-t trail felhasználáshoz 250k körül, szóljon![ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Vélemény? Vajon milyen felszereltség lehet ez? Xfusion tagok jók? Villából a Velvet nagyon bejön, de a tagok vmiért nem olyan bizalomgerjesztőek. Rugóút se vmi nagy, inkább csak XC gépnek tűnik. Megér ez 170-et?
Meg szerintem ez is kicsi lenne 186 centihez.
Ez nem női bringa?[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz lsebestyen #26909 üzenetére
Melyikben? Most jöttem a Dunakesziből és nem láttam Sigmakat...
Szerk: a honlapjukon is van pár drágább darab.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz lsebestyen #26907 üzenetére
Köszi! Ezek alapján én is inkább veszek vezetékeset és esztétikusan felteszem. Ajánlott ez az óra még mindig? 5600 Ft-ért találtam neten. Kb. ennyit is akartam rászánni.
-
TayRol
nagyúr
válasz lsebestyen #26904 üzenetére
pontosan milyen sigmat vettél?
-
Rottweiler89
senior tag
Komolyan mondom nektek,most,hogy szét van szedve a bicaj,és várnom kell az összeszereléssel,egyre jobban hiányzik a bringázás
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz Maximum1 #26881 üzenetére
Hááát, nekem volt ilyen, kb 1 hónapja vittem vissza, beszart a kijelző. De amúgy béna a rögzítése is szerintem. Vettem helyette egy vezetékes sigmát, esztétikusan felraktam a vezetéket, és a dockolója sokkal jobb a sigmának. Tavaly volt vezeték nélküli sigmám, az is behalt egy idő után.
-
Gyufaaa
veterán
válasz imyourfriend #26889 üzenetére
Nekem is VDO X3DW van. Azért vettem, mert a Deca-st kilőtte még a ledes villogó is. Hát ezt is. Megoldottam. Felső vázcsőhöz tettem az órát, így ami a kormányon történik nem zavarja be. Még tavaly vettem azt EBike-tól csak sima óraként, de hiba csúszott a gépezetükbe és a pedálfordulatszám mérővel együtt küldték. Az ár viszont az alap óráé volt. Minden rosszban van valami jó, olyan értelemben, hogy azért cseréltem digitális jelátvitelre, hogy ne zavarja be minden sz@r, de az a része nem jött be.
-
Gyufaaa
veterán
válasz szőröscica #26900 üzenetére
Eléheztél? Nem feltétlen az éhségtől lehetsz fáradt. Szép teljesítmény! Grat!
"Azért büszke vagyok magamra, nekem ez nagy eredmény."
Legyél is![ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz TayRol #26893 üzenetére
Nekem is lyukadt a felniszalagom egyből, nem bírta a 8,5bárt.
Az a gyári szalag max 6 bárig bírta.
Én is feldobtam a continental gumikat és az első villamossínen való átkelésnél átütötte a szalagot.
Cseréld mind a kettőt, különben lesz még egy köröd, mint nekem, lustaság....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat