Hirdetés
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
-
LOGOUT
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"

Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nálunk a kert gondozása és a 110 éves vályog parasztház folyamatos karbantartása (vakolás és ablakcserék, fürdőszoba csempézés stb. is) volt az én feladatom, a lakáson belüli házimunka a feleségemé. Ki voltam kímélve, na!
De hogy ON is legyen. Az ígért pár kép a mai Kalocsa-Dombóvár-Abaliget-Orfű-Pécs-Kalocsa kanyarról, idén összesen már 450 km-nél tartok:

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Volt szűk 4 hónapom lelkileg "felkészülni" az elkerülhetetlen tragédiára (azóta tudtam/tudtuk hogy ez hamarosan be fog következni). 62 éves fejjel tanultam meg mosni, főzni, takarítani; ellátni, ápolni előbb a beteg feleségemet, és természetesen magamat is. Már súlyos betegen is sokat segített nekem tanulni, nem lehetek elég hálás érte neki.
Nem adhatom fel és nem is akarom feladni - bár a kötél nekem is eszembe jutott párszor mint "legkönnyebb megoldás".
Sajnos nálunk gyerek nincs, tényleg egy szál magam maradtam.... ... és qrva x@r egyedül. (Két befogadott kóbor macskám van, slussz.)Ma is elmentem motorozni - és még élveztem is. Mindjárt letöltöm a képeket, és megosztom itt - ha nem baj.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Múlt héten gondoltam bele, hogy amelyik nagyszülőm nem rákban halt meg (akiket Anyám a szomszéd szobában ápolt), az felakasztotta magát. Nagymamámat Apám végta le a csillárról fél évvel azután, hogy Nagyapámat temettük.
Igenis irigyellek, mert őszintén szólva el sem tudom képzelni, mivel motiválnám magam a helyedben.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Hidd el, hogy az elmúlt 4-5 hónap (mióta tudom, hogy feleségem sorsa végleg megpecsételődött) maga a pokol volt számomra is. Az őrület és a teljes kétségbeesés töltötte ki minden napomat és éjszakámat. Végülis 40 évet töltöttünk el kettesben, úgy hogy mindig csak egymásra számíthattunk, na!
Ebben az őrületben a motorkával eltöltött egy-két órák, a vele való bíbelődés jelentettek csak némi pillanatnyi "kikapcsolódást". Ha ez sem lett volna, talán már felkötöttem volna magamat a padláson.
Próbálok "talpra állni", "túlélni", és ebben óriási segítség, hogy végre az időjárás lehetővé teszi hogy kimozduljak egy kicsit itthonról, motorozgathassak. Ma is menni akarok valamerre, nekem nagyon sokat segít abban, hogy a gondolataimat legalább egy kis időre másfelé terelgessem. Nincs miért irigyelni....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Grillo
üzenetére
Hát bajom nekem is van ezer (feleségem 3 hete halt meg súlyos betegségben, megözvegyültem, teljesen egyedül maradtam, senkim sem maradt....
), most ez a kis motorozgatás jelenti azt, hogy ne golyózzak be teljesen egyedül itthon a négy fal között...Bocs mindenkinek a keserű OFF-ért....

-
Bogyó bá'
nagyúr
Ma bő 140 km jött össze. Rengeteg motoros még az alsóbbrendű utakon is - itt a tavasz!
A kínai ülés (deréktámasz nélkül) nagyon jó, a derekam viszont továbbra is x@r...

-
DigitXT
félisten
válasz
Grillo
üzenetére
Meg mondjuk kérdés, hogy milyen erővel ér le: sokkal valószínűbb, hogy csak egy nagyobb gumifüstölést adna elő ha felpörgeted, mint hogy elinduljon. Ne kérdezd, honnan tudom.
(Nekem is lehet billegtetni a nagysztenderen. Főleg azóta, hogy eltört, és kicsit rosszul lett meghegesztve. Utóbbi még a tankolásnál is feltűnt, hogy azóta másképp tölthető tele...
)Szerk: lényeg a lényeg, hogy az oldalsztender nem véletlen tiltja le az indítást, ha lent van, mert olyankor a motor lényegében a kerekén áll, tehát olyankor bőven megvan a tapadás, hogy valóban elinduljon és lelökje magát az oldalsztenderről. Nekem pl. emiatt konkrétan gyújtásmegszakító funkciója van az oldalsztendernek, azzal is le lehet állítani a motort.

-
Grillo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Hát, mondasz valamit, de mondjuk a képen lehet fullon vannak a dobozok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem ugrik le, csak ha 8as van a kerékben.
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Grillo
üzenetére
Csak arra emlékszem vissza, hogy az én 50-esem középsztenderen forgatta a hátsó kereket. Persze lábon már nem akart mozdulni. De ugye egy CVT váltónál ha véletlenül rámarkolsz a gázkarra, akkor forog a hátsó kerék és leugrik középsutenderről. Nem is láttam még röpsúlyos robogót, aminek a középsztender mögött lett volna a súlypontja.
-
Grillo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Vagy félreértelek, vagy nem tudom. A motor hátulja a nehezebb/nem középen van a sztender. A scarabeon kb a sztender illesztése feltt van a blokk, a tank, a minden. Elől csak az akku van. A három csomagtartó azért egyben kitesz pár kilót. Nekem ezzel nem volt soha problémám.
-
Grillo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Egyre jobban vonz, hogy rendbehozassam a Scarabeo-t

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az SH kézikönyve és a motorra aggatott matricák szerint a platni terhelhetősége 3 kg. Hiába a 9 kilóig terhelhető gyári doboz...
És ebben a 3 kilóban a doboz önsúlya is benne van.Épp ezért vettem a futártáskát, hosszított pánttal. A hosszított pántnak köszönhetően a súlyát le tudom engedni az ülésre, a másodlagos pántnak köszönhetően pedig nem csúszik oldalra, így nem ránt el a súlya. Hosszabb úton persze előkerül a gumipók...

De elhiheted, hogy irigyelem a Burgonyásokat, akiknek van megoldásuk oldaldobozra. -
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Mondjuk ilyenkor felmerül, mennyire túra motor az Nmax, de ha már egy hetes túra, akkor:
http://www.motorostura.hu/utanfuto-motorra-hobo-camper/ -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A robesz megvételekor először vettem rá egy alagúttáskát (a két lábad közé szerelhető fel), na az volt a kidobott pénz (10e Ft).
A táska jó, de pont úgy nem tudok rá felszállni a motorra tőle a rossz derekammal, mint ahogy a GS-re már nem tudtam. Az ülés alatti csomagtér az NMAX-on csak 23 literes, abba semmi nem fér a nyitott bukón meg a szerszámkészleten kívül. Valahová meg csak kell tenni egy egyhetes túra cuccait....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez nagy terhelhetőségű (10kg - garantált) Givi Monokey, valóban túrára tervezett dupla falú doboz, nem a filléres "bukósisaktartó", mint amit méregdrágán adnak a motorgyártók "gyári dobozként" - bármennyire is hasonlítanak egymásra. Ja, ez üresen 5 kg tömegű.

Ez a példány konkrétan 11 éves, kétszer voltam vele Erdélyben (ott taknyoltam is vele egy rendeset....), egyszer a Magas-Tátrában, és még most sem zörög, nem akar leesni vagy szétesni - a GS500-ról mentettem át. Ja, anno sem volt olcsó darab.... A Givi is árul pontosan ugyanilyen, fúrással a doboz tetejére szerelhető pót-csomagtartót hozzá, csak háromszor ennyiért persze.
Konzolból sem az 5 kg teherbírású gyárit vettem a robeszra méregdrágán, hanem (fél áron ...
) Aliexpresszről a futároknak kitenyésztett 30 kg terhelhetőségűt.A súlypontra kíváncsi leszek, de Horvátországban az első tavalyi túrámon ezzel a dobozzal mentem, és csurig volt rakva. Hazafelé, még a szélviharban sem zavart különösebben, sőt az erdei murvás földutakon sem okozott gondot - persze két személyre volt állítva a hátsó lengéscsillapítás. A tetejére csak egészen könnyű dolgok fognak kerülni - ha éppen kellenek. Tervezek egy sátorozós / kempingezős túrát idénre, ha összejön.
Na meg 80-nál nincs az a marha nagy menetszél sem....

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Hát nem tudom...
Nekem ugye SH300 van szerelőnél láttam egy 60k km körüli olasz importot, ami az enyémtől fiatalabb. A platnin 1-1,5 mm vastag gumilapok voltak felragasztva hézagolónak és így is lötyögött a gyári doboz.
"Hát mit vársz 60k km után?" - így a szerelő.
Szóval a rázkódás nem barátja a rögzítéseknek, attól félek, az a doboz nem arra lett tervezve, hogy a tetejét kifúrd pár helyen és tegyél rá valamit, amibe a szél belekaphat. Lehet, egy gumipókkal, gumihálóval lehúznám a platnihoz. És a megváltozott súlyponttal még így is számolni kell adott esetben. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Valentin nap ugyan elmúlt, ezért kicsit megkésve, de csak megkapta Pircsi a következő kacatját.
Na nem ment el az eszem, nem a Givi-től van 38 ezer plusz szállításért, hanem sima aliexpresszes cucc 13.700,- ért, természetesen már szállítással együtt. Masszív mint állat. 
Több napos túránál jól jöhet, könnyű de nagyobb méretű cuccoknak, pl. egyszemélyes picike túrasátor és polifoam. De a lapos szövettáskámat is fel tudom rá tenni, mint a második képen. Egy ennyire kis testű robogónál nehézkes a cuccolás, de úgy tűnik véglegesen megoldottam.

-
Bogyó bá'
nagyúr
Invesztáltam: vettem egy BMC légszűrőt a gyári helyére - kb. 2,5-szer nagyobb a légátengedése amannál (felül a gyári).
Eddig az volt a gondom hogy a 80%-ig nyitott fojtószelep és a 100% között nem volt teljesítmény különbség - szerintem nem kapott elég levegőt. Remélem, hogy most már lesz.
Vagy meg kell tanulnom injektor-térképet írni....

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem kell azért tavaszig várni!

Idei első, szűk 70 km-es karikámat ma (plusz kilenc fokban...) megtettem, és jelentem: a deréktámasztól megfosztott kínai komfort ülés sokkal jobb, mint a gyári volt. Egyszerűen minden irányban több helyem van, "nagyobb" (magasabb, szélesebb, hosszabb) robogó van alattam. Jó lesz ez!
Akku feltöltve, a maradék tavalyi benya kijárva, és csurig öntve friss 100-as OMV-vel.

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Motoros tezsvírem, igazad lett!

Én is leszereltem a deréktámaszt és így - bár randa mint a bűn - pont az áhított üléspozíciót tudom elérni: végre vízszintes (nem lejt előre felé mint a gyári), 2 centivel magasabban ülök, és akár 4-5 centivel hátrébb is tudom tenni rajta a s*ggem.

Így végre nem kicsi az NMAX a hosszú lábaimhoz.

-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Kettős problémáról van szó. A kis kerék bele tud esni a kátyúba tiszta sor.
A motor hátulja meg rohadt nehéz, és a blokkon keresztül nagyot üt.
Az NMAX is egy picike motor, tehát a váz relatíve könnyű, nem tompítja a
nagy ütést, amit a blokktól a rugón át kap: maga a rugó segít, de ennyi.
A harmadik jogos meglátás, hogy ha már a motor bukdácsol is, amikor a
nyeregből kiállsz, legalább a gerinced nem kapja meg az ütéseket...
Sajnos tudomásul kell venni, hogy a robogó az ilyen műfaj... nem enduro. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
A jó öreg Suzuki GS500-zal (ami sokak szerint egy "antimotor" - szóval még véletlenül sem enduro
) semmi gondom nem volt a kátyúkkal még brutálisan rossz erdei utakon sem. Kellemetlen volt beléjük döccenni, de nemigen éreztem különösebben veszélyesnek (természetesen a nagyobbakat mindig kikerültem, de a kisebbekkel egyszerűen nem foglalkoztam).Pontosan ugyanazok a kátyúk a kis kerekű NMAX-szal instant életveszélyesek.
Sokkal kisebb tempó mellett is. Szétverik a motor futóművét, a gerincemet, és bármelyik pillanatban kicsavarhatja a kezemből a kormányt is. A görhokedlin még felállni sem tudok az ütés tompítása céljából.
-
DigitXT
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Mondjuk ebben van valami, amikor az ember a túl keménynek érzett felfüggesztést pont rossz irányba kezdi hangolni. Mivel egy túlterhelt felfüggesztés felüthet, ami kellemetlen. Amúgy modernebb vasakon nem lehet állítani a rugó előfeszítést? Madisonon simán.

Ui: mindazonáltal nem oldja meg azt a problémát, hogy a motor hátulján az igen jelentős tömegű blokk (és a vele egybeépített hajtás, kipuff, stb.) rugózatlan tömegként van jelen: soha nem lesz olyan komfortos, mint egy könnyű kerék, ami kimozogja az úthibákat...
(Megjegyzem, egy kisebb motoron még rosszabb lehet, mert a váz tömege kevesebb.
) -
fradi81
veterán
válasz
bradam
üzenetére
piaggio liberty 50, nagy kerék miatt vettem anno, ez majd jó lesz a kátyukra, nem jött be, megutáltam. Aztán vettem egy yamaha rayzr-t, a kis kerék miatt könnyebben irányítható, de sokkal jobb rugózás tehát nem a nagy keréktől lesz jobb. Majd jött egy 2023-as pcx és a nyeregszerű ülés teljesen jó, de minden úthiba egy gyomrossal ér fel. Kérdés az új pcx mennyivel lett elviselhetőbb. Gondolom nem véletlenül kapni hátsó rugókat a pcx-hez, biztosan segítene valamennyit.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bradam
üzenetére
Én 12" 50 ccm-ről ültem át 16" 300 ccm-re és olyan marha nagy változást nem tapasztaltam. Persze aztán belegondoltam és kijött, hogy marha vagyok.

A kicsivel csak 50-55 km/h volt az utazótempó, a 300-assal meg nem volt határ, mentem, ahogy a forgalom engedte.Szóval a nagyobb kerék sokat számít, de ahogy megszoktam, ugyanúgy érzem az úthibákat és sajnálom a gépet. Kerékméretben már nincs hova, futóműben viszont lehetne előre lépni.
T-Max, vagy pl egy Suzuki Address típussal tennék egy próbakört. Utóbbi 110 ccm, A1-be belefér.
Gondolom, a tél által elgyötört úthálózat miatt merült fel az igény. Az a véleményem, hogy ha nem egy kimondottan offroad motorral kapsz el egy komolyabb kátyút, akkor jó eséllyel valami sérülni fog. Ezt kivédeni csak olyan követési távolsággal lehet, aminél kerülhető a sztori.
A Kerepesi utat kerülöm a Készenléti Rendőrség magasságában az úthibák miatt, kocsival is. Most, ha nyílik az idő, tanulhatom újra a Hungáriát...
-
yodamastah
őstag
válasz
bradam
üzenetére
A fő gond, hogy a klasszik robogóknál a blokk, lengővilla, kerék, váltó, kipufogó egy tömbben van, és ez rugózatlan tömeg. Ez soha nem fog olyan komfortot adni mint egy hagyományos motor, vagy egy T-MAX

Ha nem kell a pakolhatóság, akkor egy kis köbcentis "postás" motor lehet jobb lenne.
T-max egyébként nagyon jól viselkedik a budapesti rossz utakon. De ha a gazdasgos üzemeltetés fontos szempont, akkor a tmax felejtős.
-
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Budapestre, rövid távú városi mászkálásra keresek robogót a 2019-es PCX125 helyett,
mert a kátyúk már konkrétan kirázzák belőlem a lelket.Mik most a legjobb “kátyú-bajnok” robogók? (komfort / futómű / kerékméret a fő szempont, nem a gyorsulás). Használtban nézelődöm, kb. 2M Ft-ig bezárólag, de az sem baj ha kevesebb.
Illetve: van értelme inkább futómű-tuningot csinálni a PCX-en (rugók, gátlók, gumi), vagy a kis kerék miatt ez eleve veszett ügy?
Alapból nem kell nagy erő / nagy blokk, de ha a normális komfort csak “nagyobb kategóriában” van, akkor inkább beruházok, csak a derekam ne adja fel idő előtt. Köszi előre is!
-
Debilon
addikt
válasz
fradi81
üzenetére
Amikor jó idő van, akkor az 50essel is megvolt a 4-500 km, de volt ennél több is, akkor volt, hogy az autóval csak párszáz km-t mentem
Ha használhatóbb lenne a sebesség miatt hosszabb távon is, akkor ennél biztosan több lenne
A szerviz jó kérdés, ha Pécsen vennék ilyesmit, akkor az oda-vissza kb 150 km lenne, a Kymco már necces lenne, mert ha nincs partner szervíz itt Somogy/baranya megyében akkor az nem lenne jó Pestre járni egy olajcsere miatt
-
Debilon
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Keeway most elvileg 5 évet ad, ha jól láttam a hivatalos oldalon, de úgyis járok Pécsen, majd benézek a kereskedésbe információ után
Hát igen, a Honda, vagy a Yamaha felárat nem akarom/szeretném kifizetni, második mindenes motornak főleg nem, meló járatra plusz a környéken ide-oda futkosni célra, kirándulásra van arra való motorom
A jelenlegi 50es cseréje 125re amúgy is tervben volt már tavaly, de más lett a prioritás
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Debilon
üzenetére
3 év garancia van az újonnan vett motorra pusztán az ára miatt is.
Adott típussal lehet, nem lesz tapasztalat, de Keeway más típusaival szaladgálnak páran a fórumról és nincs rá panasz. Persze, nyilván olcsó húsnak híg a leve, de azért nem egy betegágy.
De a Kymco-t sem szidják sokan, ha így lenne, hangos lenne a FB tőle.
Mindkét gyártó elég régi név már, több szegmensben jelen vannak különféle modellek, több modell is átesett már ráncfelvarráson, jött új verzió is belőle, alkatrészt is lehet kapni hozzá, legfeljebb külföldről kell rendelni.De nézd máshonnan: 125-ös robogóból mi neves gyártók kínálata? PCX, N-Max, stb. Ezek tetszenek? Ki akarod fizetni az árát? És ott is bele lehet futni olyan sztorikba, hogy azért csak megkotlik valami gariidő alatt, a szerviz nincs a helyzet magaslatán, vagy alkatrész híján áll hónapokat a motor.
-
Debilon
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ezeket én is láttam, doboz meg úgyis kerülne rá, ami a Kymconál jelenleg ajándék (az ülés alatti tároló mérete miatt)
Azért kérdeztem, hátha ideteved valaki aki ilyennel jár vagy jart
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Debilon
üzenetére
Mindkettő léghűtéses, 4 ütemű, injektoros, elöl-hátul tárcsafékes. Papíron a Kymco-ban 1 kW-tal és 1 nyúlmókussal több van. ABS-ről egyik esetben esik szó.
Képek alapján nem vagyok meggyőződve arról, hogy bármelyik ülése alatt elfér egy zárt sisak, vagy egy nyitható akármilyen állapotban, pláne sisakkomunnikációval.
A Kymco-t látom USB csatlakozóval és ajándék dobozzal is kínálva, a kereke is nagyobb elöl.
-
Debilon
addikt
üdvözlet!
Keeway Vieste 125 vagy Kymco Skycity 125-el van valakinek tapasztalata?
A munkáéba járós 50es helyett gondolkodom egy 125-ösben, és ez a kettő jelenleg, ami képben van (újonnan) -
fradi81
veterán
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fradi81
üzenetére
Én az Ali-ról rendeltem az NMAX-hoz ilyen szettet fillérekért, csak kiderült hogy semmilyen mérete (sem a szűrő, sem a csavar, sem a gumigyűrű) nem passzol a géphez.
A gyári meg drága, és szinte Mo-n beszerezhetetlen.
Olajálló gumigyűrűt bármelyik csapágyboltban tudsz venni méret alapján.A hajtóműolajhoz én gyógyszertári, filléres műanyag fecskendőt használok, a 20 ml-essel 5x kell bele nyomni.
-
fradi81
veterán
Hol érdemes venni 23-as pcx-hez ilyesmi szettet? Ezt a gumigyűrűt hol lehetne megvenni külön, valami csavarboltban? Ezt cserélni kéne sűrűbben.
-
hajtóműolaj betöltéséhez vennétek ilyet? Vagy van egyszerűbb/olcsóbb megoldás?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ma "robogóztam" egy fél órát.

Kint telel az udvaron egy féltető alatt ponyvával letakarva (lusta voltam becígelni a fáskamrába), az akksija nem látott még töltőt, november 2.-án volt utoljára beindítva. Szóval Pircsi kb. a legelső főtengely-fordulatra életre kelt, majd szépen üzemmelegre járattam, hadd töltődjön az az akku. Én meg közben üldögéltem rajta....
A kínainak majd megírom: b*ssza meg a komfortülését, qrva hideg így mínusz 8 fokban.

Amúgy tényleg van vele egy kisebb szopás: eltér az ülés alaplapja a gyáritól, így még nehezebben lehet alá a bukót begyömködni. A zárt Givi be sem megy, szerencsére a mostanában használt nyitott Schuberth M1 Pro épphogy-épphogy.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Gondolom azért, mert az SH kimondottan európai piacra készült, így ott a távol-keleten nincs divatja a pimpelésének...
NMAX-ból, PCX-ből százezerszámra futnak ott a robeszok, azokhoz van is minden utángyártott bizbasz. -
kcsa
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Hokedlire lehet kapni ülőpárnát az ikeában
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Engem nagyon beszorított, nem éreztem kényelmesnek. Persze "sportosabb" volt úgy.
Kinek a pap, kinek a paplan: Neked valószínűleg valóban pár centivel hátrébb lenne a jó...Ui: egyszer próbáltam a régi fajta ülést, de az is marha kényelmetlen volt... Megnyomta a gerincvédőt felfelé, így ment az agyamra. Ultimate megoldás magadra gyártatni, de amíg csak kettesem van a lottón, nem játszik. Ha négyes lenne, akkor elgondolkodnék rajta.
(Ha meg ötös, akkor tudjátok. Nagyrobogó kölcsönző. Ahol van minden is. De rég is volt.) -
Bogyó bá'
nagyúr
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A chopperes póz szimplán kényelmesebb, meg egy picit több kontrollt ad.
Persze, ha hosszú távon mész, megérzi a comb, hogy aktívan támaszt, lehet picit pihentetni másként.Ui: valóban nagyon profi a kinézet, ezért lesz fájó leszerelni róla a deréktámaszt...

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Egyszer majd úgy is ki fogom próbálni.
De mivel ez nem lejt előre, és egyáltalán nem csúszik , nem lesz nekem muszáj csopperes pózban ülni rajta. Hegyről lefelé, erősebben fékezgetve simán lecsúszkáltam az ülés elé másképpen. 
Amúgy meg szerintem még qrva jól is néz ki - a gyári vécéülőkéhez képest feltétlenül!

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Félóráig rágtam a kefét itt az ablak mögött, nézve a szállingózó hóesést, majd felfújtam az arcomat és kimentem Pircsihez ülést cserélni!

Pro:
- deréktájt 2 centivel, az ülés legelején 4 centivel magasabb mint a gyári volt, tehát nem előrefelé, hanem 1 centit hátra, a deréktámasz felé "lejt".
- semennyire nem csúszik a felülete, mintha a farmerom oda lenne tapasztva szinte.
- picit keményebb, de nagyon jó tartású, sokkal vastagabb tömésű, biztos fogom tudni használni fél napokon át.
- előrefelé hosszabb, ad némi plusz biztonságérzetet. "Van valami a lábam között..." érzés.
- üléstakaró, ráadásul méretpontos.Kontra:
- a deréktámasz túl elöl van, egy centivel még előrébb ülök rajta mint a gyárin sajnos.
- valószínűleg csak beállítás kérdése, de nehezebben nyílik / csukódik a gyárinál. Most nem volt vele türelmem tovább p*csölni.
- mivel előrefelé hosszabb, így felszálláskor sokkal könnyebb cipővel összekoszolni.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az ülést ma meghozta az MPL. Rekord-gyorsan ideért Németországból. Igényesen volt csomagolva, így sérülésmentesen érkezett. Ali nem is hirdeti, de egy vízhatlan plusz borítót (üléstakarót) is adtak hozzá bónuszba.

Valahogy ma nem érzem a csí-t magamban hogy neki álljak ülést átszerelni meg próbaköröket gurulgatni.
Első ránézésre nem lesz ez rossz: elég kemény a tömése, de jó a formája és van tartása rendesen. Aztán majd elválik a gyakorlatban.... 
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nagyon bízom benne.
2-3 centivel magasabban, és 2-3 centivel hátrébb szeretnék ülni, mint amit a gyári ülés megenged (ezért használtam egy 2 centis zselés s*ggpárnát, mint láthattad is - szerettem, de az is csúszkált lejtőn vagy erős fékezéskor). A magasság növelés talán megvan (deréknál jóval vastagabbnak tűnik a kínai ülés a gyárinál - a képek alapján legalábbis) a deréktámasz helye viszont lehet hogy előrébb lesz a kelleténél, és fix, nem állítható sajnos. 
-
kcsa
veterán
BÚÉK
@Bogyó bá: elég komolynak néz ki az ülés, reméljük jó is lesz
-
Bogyó bá'
nagyúr
Invesztáltam!

Mivel az Aliexpressz most rendkívül jó akcióval kínálta az NMAX deréktámaszos komfortülést (32.825,- forintért szállítással együtt, németországi raktárból az utolsó darab fekete, jan. 10 szállítási határidővel - máskor 40k + 25k szállítás szokott lenni Kínából, vonattal, 2 hónap alatt....), így felfújtam az arcomat és tegnap megrendeltem. A felhasználók véleménye szerint nagyon jó: nem csúszik a felülete és nem lejt előre annyira, mint a gyári. Azt nagyon utálom / utáltam.

Remélem nem lesz túl közel a deréktámasz, mert újabban rászoktam a csopperes, előre nyújtott lábas ülőhelyzetre. (Egyébként minden nagyobb fékezésnél előre csúszik a seggem).

A gyári sajnos ennyire szerencsétlen, emez sokkal jobbnak tűnik:

-
DigitXT
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Első körben szerintem padoztasd le, hogy mennyiről indulsz.

Amúgy nekem is ment 150-et anno GPS szerint, mindössze 30LE:
papíron +60% kraft, akár mehetne 190-et. Viszont áttétel nincs rá.Nem mindegy, milyen a fokozat kiosztásod: ha nem tud kiforogni
végsebességen, akkor a motor tuning többet is hozhat. Ám ha az
áttétel fogy el, akkor pont semmit. Mérj előtte és utána egyet...
(Motorkerékpárokat simán vállalnak, CVT-vel szokott gond lenni.) -
bajnokpityu
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Papíron 48 lóval 170et mutat. 54el meg 205ot. Tehát 48 ló sincs. És ha 54re terveztek mindent, akkor egy bena fojtassal nem lesz optimális az üzem. Ezért csinálom.
Nem úgy kérdezem az ait, nem becsapni akarom magam. És le tudod kérni, honnan szedte az adatokat. Így tudod hitelesíteni. Ill a yt videó is elég hiteles. Egyébként 178at találtam hivatalos adatot a gilera végsebessegre. Amit túl tud lépni videók alapján.
Kivalo gép az nc, örök élet, sokkal hatékonyabb eroatvitel, mint a dorzshajtas, zéró fogyasztás, nagymotoros vaz, de ha van még benne tartalék, akkor johogy kell. És akkor talán később cserélem. Nomeg eleve nincs mire cserélni. Utodjai városban sokkal rosszabbak, betegagy meg köszi nem.
-
DigitXT
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az ai alapvetően netes adatokbol dolgozik.
Meg a hallucinációiból. Ráadásul a kérdéssel irányítod a választ, meg akar felelni neked... Ha úgy kérdezed, hogy tudomásod szerint 250 km/h elérhető, simán helyeselni fog rá.
Ezen kívül probléma, hogy hiteles forrásnak tekint egy random fórumhozzászólást is, ami mögött esetleg semmi bizonyíték nincs, de számára olyan lehet, mint egy katalógus adat.
Ui: ami 48 lóval 170-et megy, az nem fog 200 felett menni 54-gyel. Ez szimpla fizika. Nem lineáris a légellenállás, a sebesség négyzetesen szerepel benne +12.5% motorerő nagyon max. 6% végsebesség növelésre elég. 170-ből 180 lesz. Mi értelme óra szerint nézegetni? Ha csak az kell, hogy nagy számokat írjon ki, rakjál bele SpeedoHealert, az megoldja.

-
bajnokpityu
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
A yt videók, és az általam talált meresek is pont ezt támasztjak alá.
Az ai alapvetően netes adatokbol dolgozik. -
-Mosquito-
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az Al szerint.
Ok. -
bajnokpityu
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
AI szerint az integra 190et,a gilera meg 200at tud valosan. Reális. Óra szerint 15korul csal, tehát jól sejtem, hogy 200 felett tud mutatni.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
"mikor 200 felett kéne mennie"
Sosem fog annyit menni. Max óra szerint,ami kb -20Km/h .
Gp 800,Aprilia Srv 850 tudja a +200Km/h-t.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A 48 lóerős, 193 kilós Suzuki GS500 csak óra szerint ment 180-at, a valóságban kb. 160-162 km/h volt a végsebessége. A gyári adat: 161 km/h. Ezt 75 ezer km után, 18 évesen is tudta.
-
bajnokpityu
félisten
Köszönöm. Igen, pontosan erre való. Este 10kor már nem lattam, hogy le van dugozva gyárilag. Úgyhogy készülök a 48->54 loeros brutal tuningra. Lefoliazom a kényes idomokat, új gumi, aztán gyi
Furi volt hogy állítólag 170nel nem ment tobbet ez a példány, mikor 200 felett kéne mennie. Tartok tőle hogy még 48 ló se volt meg. Duplán volt fojtva. -
csongi
Topikgazda
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A kep alapjan sehova.
Egy cso, aminek le van dugozva a vege. -
bajnokpityu
félisten
Boldog Karácsonyt!
Nc750 robbantott ábrán a 18as cső a légszűrőből hova megy?
7es vezeték a hengerfejbe, az oké, de a 18as?
légszűrőház nagymotoron mivel szokott összekötve lenni hengerfejen kivül?ez egy 35kW jármű, alpha tecnik által visszafojtva. volt egy szűkító a légszűrő csőben ,ill egy elektronikus közdarab. Ha ez számít esetleg. Nekem olyan, mintha valamihez csatlakoztatva lett volna eredetileg.

-
-
NYPD
senior tag
válasz
fradi81
üzenetére
Semmit... A legszarabb a sűrű köd, ami már cseppesedik, meg a szitálás. Törölgetni szoktam amikor már vállalhatatlan egy puha zsepivel, nyilván nem a legjobb megoldás, de más nincs.. Vettem a lidl-ben parkside vízlepergető löttyöt, sajnos plexin nem ér semmit, a kocsin még nem próbáltam.
-
fradi81
veterán
Ebbe a jó ködös időben mit lehet tenni hogy kívül ne legyen vizes a plexi? Belül a pinlock megoldja, de kívül törölgetni kell egyfolytában.
-
Árpi001
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszön szépen.
Kicsit olcsóbbat nézek.
-
Árpi001
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Na igen. Több pénz = frissebb kevebb kmt futott darab.
Jól használható sisak beszêlőt mit ajanlanatok?
Hasznalt is érdekel.
Alis volt de pénteken kivagtam a kukába.... -
yodamastah
őstag
-
kcsa
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ez szerintem minden járműre elmondható, csak ritkán lehet kihalászni a kohinoor gyémántot a moslékosvödörből

-
Árpi001
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Tehát szopórollert szeretnél. Üdv a klubban: 20+ éves motorral, rögtön csapattag leszel.

Igazából nincs megvéve,pont ezt az állapotot szeretném megelőzni
Ez amúgy teljesen jó, de ezek fenntartása drágább: nem épp az olcsó közlekedés alapjai... Fogyasztásban is be tudnak nézni kisautós kategóriába, benzinköltség se lesz kevés, csak annak fényében tűnik kevésnek, hogy minden más sokkal drágább (ha összefossa magát).
Ez egyenlőre távlati terv.Meglátjuk akarok e majd 110-250ccm vonalról továbblépni.
Még ide sem jutottam el.
#29631kcsa
Ahogy elhangzott mindenkitől: 100-125 az olcsó üzemeltetés (ha jó a motor), a 250 (300) köbcentis kategória a jó ár-teljesítmény-kényelem arány jellemzően, minden ami e felett van az nem lesz olcsó üzemeltetés.
Igen,ez egy érdekes kérdés.
fradi81 kolléga által javasolt adrees 110 ccm igen tetszetős opció.
Meg közben van bennem egy olyan érzés hogy ha m,ár lépek,talán nagyobbat kéne...Szopóroller fogalmát látom már kapisgálod, 20 éves, 4-500k árú motorokkal ismerni is fogod

Házas vagyok,nem lesz ez új érzés...
-
kcsa
veterán
válasz
Árpi001
üzenetére
Ahogy elhangzott mindenkitől: 100-125 az olcsó üzemeltetés (ha jó a motor), a 250 (300) köbcentis kategória a jó ár-teljesítmény-kényelem arány jellemzően, minden ami e felett van az nem lesz olcsó üzemeltetés.
Szopóroller fogalmát látom már kapisgálod, 20 éves, 4-500k árú motorokkal ismerni is fogod

-
DigitXT
félisten
válasz
Árpi001
üzenetére
nem szopórollert szeretnék,csak minél olcsóbban...
Tehát szopórollert szeretnél. Üdv a klubban: 20+ éves motorral, rögtön csapattag leszel.
400-500 ccm ig mennék el
Ez amúgy teljesen jó, de ezek fenntartása drágább: nem épp az olcsó közlekedés alapjai... Fogyasztásban is be tudnak nézni kisautós kategóriába, benzinköltség se lesz kevés, csak annak fényében tűnik kevésnek, hogy minden más sokkal drágább (ha összefossa magát). -
Árpi001
senior tag
válasz
fradi81
üzenetére
Igazából nem is rossz tipp.
#29627astrojoe12 Nem tervezek nagyobbat.Max egyzer 400-500 ccm ig mennék el max.
Hol szerenél közlekedni? Falu, kisváros, nagyváros, nagyváros + agglomeráció.. Nagyon nem mindegy.
Budapest non stop,és aggló idönként.
Kis turákat is bevallálnék azért néha.Ehhez kell egy rakás minőségi motoros védelmi felszerelés is. Ezt ne feledd ki a kalkulációból. Igaz egy AAA minősítésű motoros farmer nem menti meg az életed amikor becsúszol a szembe jövő kamion alá, de esel egy közepeset, marhára nem mindegy hogy 1-2 sérülésed van, vagy 4-5
Protektoros kabátban,és sipcsont-térdvédővel járok ezzela kávédarálóval is
A faremer még várat magára,de tervezem. -
yodamastah
őstag
válasz
Árpi001
üzenetére
250ccmhez motoros jogsi is kell. Ez megvan?
"csak minél olcsóbban,minél többet közlekedni ...."
Hol szerenél közlekedni? Falu, kisváros, nagyváros, nagyváros + agglomeráció.. Nagyon nem mindegy.
Faluba elég egy babetta (nekem volt
) Bp és 40 kilométeres körzetéhez meg nem árt egy tmax hogy jól érezd magad."...úgy hogy ne rettegjek az életemért.."
Ehhez kell egy rakás minőségi motoros védelmi felszerelés is. Ezt ne feledd ki a kalkulációból. Igaz egy AAA minősítésű motoros farmer nem menti meg az életed amikor becsúszol a szembe jövő kamion alá, de esel egy közepeset, marhára nem mindegy hogy 1-2 sérülésed van, vagy 4-5.
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Suzuki Adrees 50 4T tulaja vagyok.
Szeretném lassan nagyobbra cserélni.
Valahol 500-600 ezer forintig szabtam meg a vételi határt.
De nem vagyok otthon a sem a robogók,sem a motorok világában.
Használt 125 ccm kategóriában mit ajánlanátok jó,vagy jobb szívvel?
Illetve ha nagyobb ccm azon is elgondolkodnék..Került scopba egy a közeljövőben eladó(barátom örökölte) Honda Jazz 250 ccm ,kétezres évek elejei,kb 2002-2004 es évjárat lehet.
Érdemes lehet belevágni vagy ez felejtős vajon?
Nyilván szubjektív minden,de nem szopórollert szeretnék,csak minél olcsóbban,minél többet közlekedni , úgy hogy ne rettegjek az életemért..Köszönöm!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
nagyon helyes.
én is elmentem a kedvenc triplás útvonalamra. az integrával.
lehet szidni ezt a dct-t,de nem érdemes. rendesen motoros élmény volt.ott tartok, h ha lenne az integrának valódi utódja, eladnám a triplát is, a 17es integrát is, és kicsekkolnék a fórumról....
-
Bogyó bá'
nagyúr
Kihasználva a mai - idén talán utolsó - szép időt, bőven túl vagyok az egy év alatt megtett 6000 km-en: Pircsi a hét közepén lesz 1 éves.
100-as benyával megtankolva, friss olajcserével, teljesen leszervizelve és leápolva eltettem. Az időjárás-előrejelzés szerint mostanság nem nagyon kell menni "örömmotorozni".
A naggyal az előző 4 évben összesen tettem meg ennyit - persze korábban évente 8-9 ezer km is megvolt. Öregszem, na!
(A több hónapos nyári kánikulában egyetlen métert sem mentem, mert megpusztulok a hőségben).
-
DigitXT
félisten
-
csongi
Topikgazda
válasz
yodamastah
üzenetére
Ugy vannak az arak kitalalva, hogy vegyel uj motort.
Gazdasagi erdek errol szol. -
DigitXT
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
Ha csak nem gazdaságos, akkor GTK.
Amúgy tényleg nagyon "vicces" szokott lenni, hogy egy megnyomott lökős után az autóról úgy beszélnek, mint "roncs", miközben jön, megy, dudál: saját lábán megy a márkaszervizbe is, s ott kiröhögnek a saját áraik miatt.Ui: baleseten nekünk egyszer sikerült "nyerni", miszerint a behorpadt hátsó ajtót cserére írták, pedig ki lehetett rántani a horpadást és még fényezni se kellett újra. Ezért nem lett ráfizetés belőle, hanem a megítélt összeg teljesen állta a javítást, ill. valamennyi maradt. Igaz, a zárszerkezet azóta nem mindig kapja el elsőre becsukásnál, de együtt élünk vele.
ON: vázat cserélni egyáltalán lehet? Nem az maga "A" motorkerékpár? Ilyenkor elvileg az mindenképpen forgalomból kivonásra kerül, maximum az alkatrészek menthetők. Nem?
-
yodamastah
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Persze ha meg elesel 10el a Triumphhal és megkarcolod a vázat az TK mert váz csere az nem gazdaságos. (vázat nem szokás javítani: csere. Több mint 2 millió egy új váz + be kell építeni) Közben van rajta egy karc
A márkaszervizes kötelezős javításokkal érdekes számok tudnak kijönni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
J300 anno egy 20al csúszás 1M felett volt markaszervizben. Sok apró sérülés. Kawa valszeg meg yama felett lehet árban
-
kcsa
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Np., fényezett elemek meg ehhez képest is többszörösek lennének
-
yodamastah
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Oem parts arak kb markaszervizzel vannak pariban. Sot néha a markaszerviz olcsobb. De persze lehet pont ez 30ezer. mindenesetre nem 100. Rendszam keret ja az jo draga
Ha mas nem serult az se lesz hetek, szezonon kívül vagyunk. -
kcsa
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Pont ezért írtam hogy ennyi lesz, én is így tapasztaltam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
OEM Parts-on 15 k, akkor márkaszervizben 30-40k, plusz rendszámtánblakeret, plusz a szerelés, plusz az a néhány hét, amíg ott fogják a motort.
-
yodamastah
őstag
Drágák a műanyagok, de azért nem ennyire. Oem partson 15ezer ft az a hátsó sárvédő elem ami ezen a pcx-en eltört.
Idén feborítottak tmax-al a pirosnál állva. 3 elem, a tükör és a kormányvég ért le a földre, összeadtam őket és és kb 190e jött ki. És ez egy tmax, amihez tényleg minden mocskos drága.
-
DigitXT
félisten
válasz
fradi81
üzenetére
Ha nagyon komoly volt az ütés, a véglehajtás is sérülhetett, teljesen rendben van, hogy szakértő nézi meg, és állapítja meg a kárt ill. a javítás költségét. Még kijöhet GTK is!
Nem is vicc, nővérem Ignisének ráfutásos balesetből sérült lökhárítójára ilyen hozott ki anno a márkaszerviz, végül egy független szervizben sikerült megoldani, igen ráfizetés. Károkozó biztosítója persze köteles lenne állni a cehet, de hát előszeretettel hivatkozik avultatástól kezdve minden lóf.szra, hogy a baleset után a megjavított gép többet ér. 
-
fradi81
veterán
Végülis most megnézte a szakértő, ír róla egy jegyzőkönyvet amit elküld nekem, abba elvileg benne lesz hogy nézzék meg a kereket kipufogót is, azzal be kell vinnem a motort a szervízhez és intézik, azt mondta az ember hogy nekem nem kell fizetni. A sárgára amit írtam 100E gondolom csak irányadó volt, egyelőre ennyi.
-
NYPD
senior tag
válasz
fradi81
üzenetére
Neked semmibe. Nyugodtan kérj egy árajánlatot márkaszerviztől alkatrésszel, munkadíjjal mindennel együtt. Remélem a kék-sárgán rászámoltál mindent a kárigény összegénél. Okozó biztosítója fogja állni a bulit. Kereket nem tolta meg? Lehet az is megér egy átnézetést, ott minden rendben van-e.
-
fradi81
veterán
Belémjött egy autó letörte a pcx sárvédőjét, applikáció lett használva rendőr nem jött ki, autós elismerte a hibát, holnap jön egy kárszakértő ilyenkor mi a folyamat? Mennyibe fog ez nekem kerülni kb?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem ma 256 km volt: [link]
Ez valahol Abaliget és Orfű között készült - a viharos szél mellé (a 66-os főúton a tűzoltók a forgalmat is megállították, míg az útra dőlt fát összevágták, és lehordták az útról) itt kezdett el
esnicseperegni az eső is...:
-
macilaci78
nagyúr
Vác irányából Márianosztra felé.
-
XSiGma
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
6 éve a forgalomba helyezés költségét vállalta át a kereskedés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Samsung Galaxy Book PRO 2 /i7-1260P/16GB/512SSD/AMOLED/13.3/Intel Iris Xe/Gari
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem adhatom fel és nem is akarom feladni - bár a kötél nekem is eszembe jutott párszor mint "legkönnyebb megoldás".
Sajnos nálunk gyerek nincs, tényleg egy szál magam maradtam.... ... és qrva x@r egyedül. (Két befogadott kóbor macskám van, slussz.)
A kínai ülés (deréktámasz nélkül) nagyon jó, a derekam viszont továbbra is x@r...

(Nekem is lehet billegtetni a nagysztenderen. Főleg azóta, hogy eltört, és kicsit rosszul lett meghegesztve. Utóbbi még a tankolásnál is feltűnt, hogy azóta másképp tölthető tele...
A táska jó, de pont úgy nem tudok rá felszállni a motorra tőle a rossz derekammal, mint ahogy a GS-re már nem tudtam. Az ülés alatti csomagtér az NMAX-on csak 23 literes, abba semmi nem fér a nyitott bukón meg a szerszámkészleten kívül. Valahová meg csak kell tenni egy egyhetes túra cuccait....

Nekem ugye SH300 van szerelőnél láttam egy 60k km körüli olasz importot, ami az enyémtől fiatalabb. A platnin 1-1,5 mm vastag gumilapok voltak felragasztva hézagolónak és így is lötyögött a gyári doboz.

Vagy meg kell tanulnom injektor-térképet írni....

Sokkal kisebb tempó mellett is. Szétverik a motor futóművét, a gerincemet, és bármelyik pillanatban kicsavarhatja a kezemből a kormányt is. A görhokedlin még felállni sem tudok az ütés tompítása céljából.
(Megjegyzem, egy kisebb motoron még rosszabb lehet, mert a váz tömege kevesebb.