Hirdetés
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz Toobee #112398 üzenetére
Nem szeretem a papagáj bicikliket, de erre kell még valahova egy kis matt piros. Esetleg egy matt fekete, kevés pirossal pedál. Vagy valahova előre. Csak ötlet.
A fekete szilikonos hátsólámpáért meg nagy pacsi."Ennyi kell és semmi más..."Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Hasaggymeg #112384 üzenetére
Rendben, akkor megpróbálom megszokni, hátha amiatt van, majd 300 km után kiderül, hogy tényleg a bringával van-e baj.
Nyereg kérdés: Azok, akiknek a vonzáskörzetében nincs nyeregteszt lehetőség: Hogyan vesztek új nyerget? Próba-szerencse?
MezgaAladar: Hidd el, 60 kilósan is tud szar lenni egy nyereg.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Csak kerültem én is egyet. Holnap jön valaki az Alpinbike-os körre? Elvileg 4 órás túra lesz, szóval lehet majd tekerni. Én megyek
Volt egy kis sár, de nem volt vészes egyáltalán. Óvatosan jöttem mindenhol, szokni kell a bringát, ez volt a 3. tekerés vele. Érdekes, hogy az Amazfit app 907 m szintet ír, a Strava meg 776 métert (átlagsebesség meg a Starva-ban több...ki érti ezt) és a Startos órám a forrás mindkét esetben, az Amazfit app szinkronizál a Strava-val. Ezt a részt nem nagyon kellett volna kopott hátsó gumival, felázott talajjal bepróbálni, inkább csak utas voltam Most lemostam szépen, holnap autóban kell utaztatnom, remélem csutkás retek lesz megint.
-
CaNNa3IS
senior tag
29" -es teló harmadáron
[link]Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #112392 üzenetére
keszin az irodánál 9 után már nem esett, csak amikor hazaindultam, de akkor is csak kevés, 2 körül. Írtam is, hogy 5-6 körül kimegyünk, megpróbáljuk, 1 db kikerülhető pocsolyával találkoztunk
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #112394 üzenetére
A dőlést megtaláltam. Ha picit előre akkor lecsúszta, ha picit hátra akkor megpróbált kasztrálni.
Ha valaki aki 110 kilós megosztaná milyen nyerget használ akkor azt köszönöm. Remélem előbb találok nyerget mielőtt tönkre tesz mindent odalent a technika. Érdekes 80 kilósan nem volt ilyen gondom.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #112393 üzenetére
Én is azt tapasztaltam,hogy meg sem tudom mondani hol nyom,csak rossz...na meg nem is vízszintbe kellett állítanom,hogy jó legyen.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Mezga Aladár
veterán
Elhoztam próbára egy Selle SMP extra nyerget. Első blikkre hűha. Állítgattam a dőlést, a kormányhoz való távolsággal még kísérletezek. Nem zsibbadt a technika , aztán kiderült nyom ez is csak nem ugyanott.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #112389 üzenetére
Fóti Somlyóról beszélsz? Mikor volt,mert itt esett az eső,kifejezetten sok.Hogyan lehet,hogy ott nem?! ...úgy tűnt onnan jön.🤔
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
StLui
veterán
Csak, hogy Hasaggymeg-et zrikáljam, ma ilyen állapotba kerültek a bringár egy órányi somlyózástól
fényképKönyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
trialboj
őstag
Mindkét teló visszakerült a bringába, forgáspontokat is csekkoltam 1ik csúnyán be volt sülve, sikerült megindítani, minden csavaron írja hány Nm kell meghúzni, viszont a rugóstag felső és alsó csavarján nem szerepel.
Az tag alsó részénél ha megszorítom a 2 csavart akár csak 5+ Nm re a tag alig mozgatható előre hátra! Ez normális, az alsó része úgysem kell mozogjon, vagy valami gubanc van a hézagolókkal??
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #112384 üzenetére
Ez az autóút mellett van, jobbra az egy kapubejáró. Hátul a villanyoszlopok mögött megy egy földút, egyszer voltam, nem nagy szám.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
dunkel
őstag
válasz IMIIKE1998 #112366 üzenetére
Rossz a testtartásod és merev vagy. Nyújtás, törzs erősítés, tekerés. Ennyi, nem a bringával van a gond.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz cozmo #112381 üzenetére
Ismerem,szoktam arra járni,de ott még nem tekertem ott fel soha...talán 6030D járt már arra is.IMIKE meg csak egy nehéz eset...remélem.
-
DUB Inc.
aktív tag
Szerintem Imike csak társalogni szeret a biciklizésről, nem pedig művelni azt.
-
Sped
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #112332 üzenetére
Szerintem baromi jól néz ki a bringád, én a helyedben tekerném ezerrel. Felejts el ezeket az 1-2 centis problémákat, a test ilyen határok között tud alkalmazkodni. Szedjél fel egy kis izmot, tornázzál, te magad mondtad, hogy az eddig is segített. A kényelmetlenség érzés abból is fakad, hogy más testtartás kell az új biciklihez, mint az előzőhöz, ez nem atomfizika, ezt nyugodtan beláthatod. Ahogy mondták a többiek, letekersz 5-600 km-ert és pontosan tudni fogod, hol nem jó. Ha egyáltalán lesz ilyen. Hozzá fogsz szokni.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
cozmo
őstag
válasz Hasaggymeg #112368 üzenetére
Imike egy Troll, aki a prohardvernél dolgozik azért, hogy mindenki fizessen elő a prémium verzióra, ahol le lehet tiltani felhasználókat, hogy ne lásd őket?
Múlthéten Szokolyán... , lehet hogy Imike portája előtt mentünk el?
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
ro_bert17
őstag
válasz Hasaggymeg #112377 üzenetére
Jah lett bővítve az eredeti? Akkor bocsi...
Csak akkor olyan volt mintha hirtelen mindenki javasolt volna összesen vagy húsz külföldi webshopot... -
zolem
aktív tag
-
-
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #111950 üzenetére
Végül is ahogy látom érdeklődés hiányában elmaradt az összefoglaló külföldi webshopos bővítése, de azért pár gondolatot írok a hivatkozott oldalról, hátha hasznos lesz valakinek a jövőben.
Vasárnap rendeltem, mára (péntekre) kezemben a csomag a Hollandiából. Van Fapapucséknak van bizalmuk kelet európával kapcsolatosan, mert a kupac holmit bedobálták egy reklám táskába, a táskát meg bele b@szták egy tingli tangli kis dobozba. Kb. mintha a szomszéd sarokra kellett volna átsétálni vele. Szerencsére semminek sem lett baja, de egy rosebike a hajtogatós külsőt is bélelt dobozban küldi.
Eredetileg egy ilyen szarvacskás markolatért kezdtem vásárolni, de a 12,50-es szállítást szerettem volna szét oszlatni. Így lett egy pár apró kütyüm, amelyekből valamit itthon hiába is kerestem. Pl. pici könnyű 15-ös kulcs, presta szelep fogó mütyür, láncbontó pár kopekért, első hátsó lámpák prizmákkal, 1 eurós markolat, stb.
Konkrétan nem számoltam utána, de gyanús hogy a 12,50-es szállítással is bőven olcsóbban jöttem ki, mint itthon, főleg ha figyelembe veszem, hogy pár dolgot itthon még nem is láttam, vagy hogy egy shopban talán nem tudtam volna összekukázni ezeket. -
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #112371 üzenetére
Viszont az 53-as az 490 mm seat tube. Cube...
-
IMIIKE1998
őstag
válasz IMIIKE1998 #112371 üzenetére
Geometry Geeks
Ha ennek lehet hinni, akkor 1 cm különbség van az 50-es és az 53-as között. -
lsebestyen
addikt
Biztos vótmá, de androidra mi a legjobb opció navigálásra GPX fájl alapján?
-
inifini
tag
Szerintem nincs ezzel semmi gond, elöl fogod a kormányt, ott már laposabb szöget kell befogni, hogy kisebb legyen a légellenállás. A kormány keresztben lévő részét megfogva jóval kényelmesebb lesz, aztán szépen megszokod, hogy itt jobban megnyúlik a felsőtest. Csak megszokás kell, ahhoz pedig sok tekerés, és nem gondolkozni, hogy miért kényelmetlen...
-
tacto
aktív tag
Ez 50 - es vagy 53 - as vaz?
Szerk.: Nyilvan max. az elobbi. Mindenki mas anatomialiag, de en 169/170 cm vagyok, 60kg, nalad idosebb es valoszinuleg merevebb, de tobbet kerekparoztam. Nalam a gravelre valo valtas anno tobbek kozott epp a kenyelem miatt volt. Ahogy nezem, ha jol latom, az enyem meg agresszivabb geometriaju.
Specialized a legkisebb, 49-es vaznal neha gyarilag 80mm-es stucnival szallit. A felett mar massal, de ez egyeni preferencia is nyilvan.
Ja, es en pl. alapbol egyenes nyeregcsovet hasznalok, mas mag nem. menj 1000km-et, nyar van, most kell, es akkor lehet varialni.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Az ideális,és ezt a mizériát is itt te generáltad,mert ha ugyanazt a képet olyan szöveggel csatolod,hogy íme a számomra tökéletes kerékpár,ne adj isten be is öltöztél volna egy fénykép erejéig,most mindenki gratulálna,és áradozna milyen faxa géped van.Legközelebb 500km múlva és legalább egy-két 60 percnél hosszabb folyamatos kerékpározásod után írj a mérettel,testtartással,nyereggel és kényelemmel kapcsolatos észrevételeidről.Az ilyesmi nem percek alatt forrik ki.
-
Because
őstag
egyenes kormányra váltás...
-
Because
őstag
és beleestél abba a hibába amibe én tavaly és amiért adtam is tovább az outit XD
-
varsam
őstag
válasz IMIIKE1998 #112360 üzenetére
Egyáltalán nem úgy ülsz rajta mint egy race bringán. Stucni fejreállít, kormány kicsit feljebb emel és próba úgy.
Amúgy tényleg tekerd azt a bringát és ne a hibát keresd benne.
Vagy vegyél egy trekkinget és kész. -
6030D
őstag
válasz #16729600 #112307 üzenetére
Kérj meg valami itthon ragadtat, hogy vegye meg és küldje el neked.
[link]IMIIKE1998: honnan tudod milyen a tartásod, ha sohasem ültél rajta? Két egyforma embernek se ugyanolyan a tartása, ha nem ugyanolyan hajlékony a dereka, pl.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Na úgy tűnik 5-6 között megpróbálunk kimenni ma is csak-csak a fóti Somlyóra
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
IMIIKE1998
őstag
válasz tacto #112356 üzenetére
Csak én azt nem értem, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy sloping tt-s endurance gépen olyan a tartásom, mintha egy agresszívre belőtt road race-en lennék. :/
Hát megpróbálom megszokni, de az is a nyetegcsőnél is maxra előre van tolva a nyereg, ami nagy méretre utal. Fura... -
tacto
aktív tag
válasz lsebestyen #112358 üzenetére
En az egyenes vs setbackes csorol beszeltem. Azt nem allitjuk, hanem eldontjuk, melyik kell.
-
DUB Inc.
aktív tag
De Imi trekkinget szeretne faragni belőle...
-
tacto
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #112354 üzenetére
Szerintem teljesen jo ez a meret. 90mm stucni ala en nem mennek. Hasznald, tekerd, szokd, szeresd meg
Egyenes (nem hatranyulo) nyeregcso meg segithet. Hidd el, igy az elejen nem kell annyit varialni, tekerni kell. Legalabbis szerintem[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz IMIIKE1998 #112354 üzenetére
Szerintem azért várj még vele. 70-80mm nagyon rövid. Lehet csak hozzá kellene szoknod az új tartáshoz. Ha 500km múlva is rossznak érzed, akkor cserélj.
-
IMIIKE1998
őstag
Hát nem értem. Ennél kisebb kellett volna? A többi márkánál is az S-eseket ajánlja, amiknek 530 körül van a felsőcsöve... Pedig nagynak tűnik nekem is. Vagyis marad a 70-80 mm közötti pipa a jelenlegi 100 mm helyett.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #112349 üzenetére
Stucnit megfordítanám ahogy többen írták plusz a kormányt is kicsit feljebb forgatnám.
Més que un club!
-
tacto
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #112349 üzenetére
A stucnit forditsd meg, de rovidebbet azert ne tegyel ra ennel.
-
Jester01
veterán
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Napfénysüti #112346 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz cozmo #112331 üzenetére
(#112337) 6030D: +1, én sem
DUB Inc.: Gondolom a vázakat ugyanúgy távolkeletről rendelik, mint a többiek. Egy román oldalon találtam az R6-ról tesztet, a románom nem perfekt, de ha jól értem ennek a vázára pont azt írják, hogy kimondottan merev és igényes.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
rétisün
veterán
válasz IMIIKE1998 #112342 üzenetére
az a stucni (sztem) nem felfelé áll, de ha te mondod.....
vegyél egy olyan kormányt, aminek 70 mm az előrenyúlása. pl. ez
de pl. ez, a 70 mm előrenyúlás mellett kicsit hajlik hátra is.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Bati0501
őstag
Lehet én látom rosszul, de ha fent lenne a másik lábad, akkor a linkeden lévő egyik képhez nagyon hasonlíta a te képed is.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Napfénysüti #112341 üzenetére
Oldalról-elölről-hátulról?
Zoli03:Hát elvileg a méretem, nem is értem. :-/ Legalább nem volt túl drága, így nem fáj annyira.
trialboy: Egyikőjük sem.
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Csinálnál egy képet a kormányról a fékváltókarokkal?
Més que un club!
-
zoli03
őstag
válasz IMIIKE1998 #112339 üzenetére
Hogyne változtatna. Egész máshogy állna a csípőd, meg a törzsed se tekeredne meg. Mert így nagyon szarul nézel ki azon a biciklin szerintem.
Meg amúgy is, te nézegeted állandóan ezeket a képeket. Láttál már olyat, ahol a lábán támaszkodik a biciklis?[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz 6030D #112334 üzenetére
Focus-ra vett egy barátom ESI-t, tavaly tavasszal, jó pénz egy markolatért, azt mondta ez a jó. De nem tudom elképzelni, hogy sokkal rosszabbak lennének ezek a 2-3 usd-os példányok, gyerek bringájára kéne a gumi helyett, enyémre meg egy tartalék.
Varsam neked is köszi a linket!
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz Toobee #112328 üzenetére
(#112332) IMIIKE1998
Fordítsd meg a stucnit, h felfelé álljon.Mennyit tekertél eddig a bringával?
(#112329) StLui
Nekem most ilyen van, nem rossz, de fél év után összeesik kicsit és kemény.Azóta vettem egy ilyet, de még nem cseréltem ki, de jónak tűnik így simán fogásra, illetve vastagabb anyag.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz StLui #112329 üzenetére
Én tőle rendeltem green spongét, van szilikon is. 3 hét alatt megjött.
De itt meg van ESI, ami menőbb. Ha ez kell és ráér, akkor várj még egy hónapot és beszállhatsz a rendelésbe.eddie1978: nincs PC ventim...
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Mi lenne, ha mindkét lábad felraknád a pedálra? Akkor talán a hátad is normálisabban állna.
-
IMIIKE1998
őstag
Nos csináltam egy képet magamról és nekem csak hosszúnak tűnik a kormanyszár. Most oké, ez egy race roadon ideális pozíció, de ez egy túraouti elvileg, amin kb. így kéne ülni.:LINK
Bár a vicces az, hogy tizedannyira nem fáj a hátam, mint a régi SixTeam-en. -
RaiZka
tag
válasz Hasaggymeg #112325 üzenetére
azzal a pulzussal es pedalfordulattal tutira nem unatkozott Esetleg pont Teged koroztek le?
-
StLui
veterán
Szilikon gumi markolatra tudnátok ajánlani valami bevált aliexpresses forrást?
-
eddie1978
senior tag
válasz Hasaggymeg #112325 üzenetére
Cipő szárítás
Lehet már írtam, de legyen meg inkább kétszer.
A szárítandó cipőt kinyitom amennyire csak lehet. Két 80mm-es PC ventilátort ráteszem a nyílásra. Nem is kell 12V-ról járatni. Így halkabb. Éjjel is mehet. Pár óra alatt száraz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz DUB Inc. #112311 üzenetére
Eddig nem ismertem a márkát, de a weboldaluk alapján nem tűnik rossznak, carbon montitól a pluszos fully-ig mindent csinálnak.
6030D: Kösz, ezt a cikket még nem láttam, átolvasom .
Hasaggymeg: Ez komoly? . Sokat tényleg nem szoktam ölelkezni, csajokkal meg szigorúan tubeless gumival "érintkezek"
Cipő: esős időkre, őszre vegyél egy goretex betétest. Mondjuk ha fentről a bokádnál folyik bele a víz az sem sokat ér, de vizes, sáros, havas időben nem ázik be.Más: Közben tekertem egy 20km kört enyhe záporban, szerencsém volt, mert ahogy hazaértem rögtön brutál vihar lett. Mai tapasztalat, ugy-e kicseréltem a hátsó kivágott Smart Sam-et a régi Rapid Rob-omra... hát basszus, a vizes legelőkön féltem 20km/h fölött ereszkedni . Elöl a Smart Sam hozzá képest nagyon harap, absz nem akar megcsúszni, de a Rapid Rob hátul úgy viselkedett, mintha jégen mentem volna . A Nobby Nic aszfalton mennyire vállalható? Ha hangos az nem zavar, viszont nem szeretném, ha a földbe gyökereznék vele. Nagyon hajlok arra, hogy hátra is azt veszek majd, ha kopik még picit a Rapid Rob, mert terepen szeretek 30-40 fölött csapatni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mrst3ph3n #112324 üzenetére
Előzöl mindenkit mint állat! ...amúgy meg jó unalmas lehet.
(#112323) 6030D ...ha gyorsan megszárítod,hőforrás segítségével,kampec neki,ha meg túl lassan berohad,ezért soxor a 24 óra is kevés.Legalábbis ennek.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz StLui #112320 üzenetére
Én felkeltem, esett, reggeli után már nem, öröm boldogság.
Aztán a gödi gát előtt már esett rendesen, fordulás haza, utána végig szakadó eső.
Volt rajtam esőkabát, így legalább az is koszos lett.Hasaggymeg: ez a bajom nekem is, mindent ki lehet mosni, de a cipő most darabokban szárad. Remélem holnapra azért vállalható lesz.
-
StLui
veterán
válasz zoli03 #112318 üzenetére
Én futottam úgy a gödi gáton, hogy jég volt rajta, esett az eső, és a víz a két széle miatt nem tudott lefolyni, minden lépésnél átfolyt a cipőmön a jeges víz, na azt már nem annyira szerettem, de bajom nem lett
-
RaiZka
tag
Nem tudom, hogy volt e már téma, de... Jön valaki a tour de ring-re? Lesz 2 nap ingyenes körözés a pályán BELÜL a coffeeride keretein belül. Egyedüli feltétel az előnevezés itt Ha valaki jönne, szóljon. Mi csapatosan megyünk majd Dunakeszi-Fót-Göd-Vác környékéről.
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #112317 üzenetére
Melóba, a kemény 3,5km-re megtaláltam a megfelelő időablakot, hogy betekerjek
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #112318 üzenetére
Nekem ezzel az a bajom,hogy a cipőnek nagyon betesz.Ruha mosható,bringát mosod,kened,de a szétázás és a sár a cipőnek nagyon odavág.
-
zoli03
őstag
válasz trialboj #112308 üzenetére
Ha elkap a semmi közepén az eső, nem tudsz mit csinálni. Menedék nincs, úgyhogy jobban jársz, ha tekersz. Párszor volt már ilyen velem, de sosem fáztam meg, pedig kegyetlenül eláztam (nem egyszer volt, hogy majdnem 1 óráig tekertem esőben, vagy többet). Aki egy esőtől megbetegszik nyáron, ott valami gond van az immunrendszerrel.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #112304 üzenetére
Asphalt rulez!
(#112310) jjeahh...ha nem érintkezel emberekkel nem "fázol" meg,hisz az egy fertőzés,melynek a fázás okozta stressz és immunrendszer gyengülés csak lehetőséget ad kibontakozni.Elvileg egy lakatlan szigeten ha sz@rrá fáznál sem lennél grippés.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
Akinek kell, vigye a Rose 10€ kupont, még ma-holnap jó: [link]
-
Hachiko95
aktív tag
Nézegettem mostanában a gumikat.
Ez jó típusnak számít terepre(főleg kemény földút, erdőbe vastagabb avar, esetleg enyhén kavicsos terep) felmászni, majd lecsapatni?Gumi:[link]
Szerk.: Ennyiért jó áron van?
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #112310 üzenetére
A TPI az anyag szövetsűrűsége. Ha nincs a gumiban valami defektvédő plusz anyag (mint a trekkingekben pl azok a 3-4-5 mm vastag cuccok), akkor a szövet sűrűsége határozza meg, hogy milyen könnyen megy át rajta a tüske. Minél sűrűbb, annál nehezebben.
A gyártók persze ezzel is csalnak, a Continak a 3/180 TPI úgy jön ki, hogy 3 rétegben van 60 TPI-s anyag, a Protection futófelülete meg 4/240. Tehát már itt sem mindig egyértelmű, utána kell nézni.[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
"A Shockblaze márka hova sorolható minőségileg?"
Erre valaki? Azért kérdezem, mert ismerősöm kinézett magának egy ilyen márkájú bringát, de én nem ismerem a márkát...
THX.
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #112308 üzenetére
De, rámhűl, viszont nem fázok meg soha. Kb. csak akkor vagyok beteg, ha elkapom valakitől. Ha letojod mennyire kegyetlen az időjárás és állandóan barangolsz, akkor gondolom az immunrendszered is megedződik.
6030D: Hang nélkül lestem bele a videóba . Ezt a TPI-t eddig nem is néztem, minél magassabb az érték annál defekttűrőbb? Mert a Smart Sam-em akkor sokkal gyengébb, mégsem kapok defektet vele.
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #112301 üzenetére
Mondja is a videóban, hogy a legkönnyebbet választotta. A honlap szerint sem egy nagyon defekttűrő valami, 120 TPI az nem valami sok. És gondolom azért Kenda, mert velük tudott megegyezni, hogy mit adnak azért, hogy ezt rakja fel.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz jjeahh #112305 üzenetére
Tudom hogy már volt téma, de nem értem hogy tudsz esőben tekerni.
Az már velem is előfordult hogy elkapott valahol a "hegy" tetőn és taknyomon csúsztam az aljáig, viszont utána téptem haza ahogy bírtam, és be a zuhany alá.De ha te 20km akarsz esőben menni, az azt jelenti hogy szinte csak élmény bringázol. Nem hűl rád a ruha? Nem fáztál még meg ilyen után?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
törölt tag
Nem lesz ilyen nyamvadt lidlis űrtech tartókám . Amazonon az eladónak írtam, mert nem szállít a gyökérje Ausztriába, a szép az egészben az, hogy a fórumok szerint járják az országokat és felvásárolják az üzletekben a készleteket, ehhez képest ma emailbe azt tudta írni, hogy " elvből nem szállít Ausztriába", pedig ugye Amazon a végszállító, de akkor se adja, Menjen már a pics@ba az ilyen.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #112303 üzenetére
Vó'tam, szar vó't!
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Kösz, ezek szerint gondolom nyugodtan csapathatok 15-20km-t esőben . Mondjuk tele van az ebay vízálló sisakbugyival, de amire az megérkezik kínából, úgyis kisüt a nap
-
StLui
veterán
Ahogy ázik minden, holnap sem
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #112296 üzenetére
Hát ma nem fox.
6030D...170-es rugóúttal felmászni a Csóványosra...egy élmény lehet.
jjeahh...bár a sima polisztirol idővel megszívja magát vízzel,ahhoz jó sokat kell víz alatt lennie...tehát kétlem,hogy ártana bármekkora eső a sisaknak.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, durva eső a sisakban tehet bármilyen kárt?
-
jjeahh
nagyúr
válasz StLui #112288 üzenetére
Tegnap én is belelestem ebbe a videóba, én arra gondoltam első blikkre, hogy sz*r az a Kenda külső. Az előző videója arról szól, hogy hogyan építi meg ezt a bringát, amikor azt végignéztem is furának tűnt, hogy egy ilyen különc alkarészekből összerakott frankó carbon merev gépre miért rak ilyen sz*r gumikat . A haveromnak is Kenda van a Scottján, az is b*romira gyűjti a defekteket. Igen, tudom, hogy ők is csinálnak néhány frankó tartós gumit és 1-2 usernek itt is beváltak, de én eleve nem mernék olyan gyártótól gumit venni, aki szórja a silányabbnál silányabb külsőköt (is), főleg ilyen durvább felhasználásra nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest