Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hiányzik a gamer érzés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mennyi az AnTuTU maxija a POCO X6 PRO 5G-ben a Mediatek Dimensity 8300 Ultrának?
- Oneplus 13 vagy IQOO 13 vagy Oppo Find X8 PRO
- Notepad++
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz zolem #104899 üzenetére
Egy váltóállítás nem segít?
Napfénysüti: Elhiszem, ugyan ilyen, amikor visszaülök a régi bringára. Sőt, néha olyan érzés, mint a régi kocsikban: úgy érzed a régi bringán, hogy száguldasz, mert ráz, zörög, küzdesz miegymás, aztán otthon nézem, hogy mennyivel lassabb voltam. Télen azon görgőztem, most visszapakolom rá a kinti gumikat, aztán az lesz a hétköznapi tekerős, mert a Focusnak jön nemsokára a szezonra alakítás. De állítólag ez nekem is jó lesz, mert a hétköznapi küzdés után egy élmény felülni a "fullos" bringára, és majd szárnyalni fogok. Hát kíváncsi leszek.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Rain Blade
tag
válasz zolem #110236 üzenetére
Hali...nincs valami külföldi bolt ahonnan megéri cangát rendelni és jók az árak? 2hete vadászok
Merida crossway szériából egy ferdehátú cross szamomra elérhető árú tárcsafékes bicire de egyszerűen nincs..nagyon nagyon keveset raknak fel..Ha találok annyiért adják vagy drágábban mint a jelenlegi bolti ára vagy tuti XL-es méretű ami nekem nem jó vagy tőlünk a legtávolabbi helyen van...
Boltban meg kb már mindenhol csak a neon zöld színű van ami egyáltalán nem tetszik és még az sem az én méretemben... Tényleg ennyire nem adják el , és kelendőek ezek a meridák
kicsit szomorú.... -
IMIIKE1998
őstag
-
IMIIKE1998
őstag
válasz zolem #110244 üzenetére
Az a lényeg, hogy amikor ráülsz, az ülőcsontokon legyen a súly, ne a közöttük futó ereken. Ha zsibbad valami, akkor van baj, ha csak fáj a csont, az megszokás kérdése, még a tapasztaltaknak is van néha ilyen fájdalma. A párnázottság sem mindegy. Minél keményebb annál jobb hosszú távon. A puha ülés hosszabb távon benyom a kínos helyekre, zsibbadást okoz, kényelmetlen. Sok trekkinget szerelnek ilyen túlpárnázott nyereggel, érdemes ezeket cserélni egy keményebbre, ha rendszeresen 1 órát vagy többet tekersz.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz zolem #110236 üzenetére
Országútin 11-11,5cm körüli ülőcsont távolsággal egy 125mm-es ülés borzalmasan rossz volt, kiegyenesedve fél percnyi ülés után is egy napig fájt a hátsóm. Nem vicc, tényleg. Ráhajolva a kormányra meg máshol nyomott... Cseréltem egy 142mm-esre ugyan még nem ültem sokat rajta, de ezen akárhol ülök nem nyom. Ez a fórum segített a döntésben, hogy szélesebb kell. Pontosabban ez a hozzászólás:
"If your saddle is way too narrow, it will literally feel like you're sitting on a big metal pipe." - Pont így éreztem.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zolem #110303 üzenetére
2 dolog miatt maradhatsz úton egy kerékpárral,egyik a gumidefekt,másik a láncszakadás.Na jó még ott a szabadonfutó szétesése,de azt az úton tényleg művészet lenne megjavítani.Ha egy váltós kerékpárral elszakad a láncod,kinyomod a csapot a hibás láncszemből,kiiktatod azt a láncból,így megrövidítve azt és ki,majd visszanyomva egy működő csapszeget,folytatod útad.Jah,és ne okoskodj!
IMIKE...attól az nem lesz egysebességes,több láncszem kivétele után is csak a szélső fokozatok használhatatlansága a jellemző.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zolem #110308 üzenetére
Egy városi aszfaltbetyárnak,vagy hétvégi,kizárólag lakott területen kerekező kocabringásnak vicces lehet,de ha elbarangolsz 20-30 km-re terepen,ahol nemhogy busz,de még madár sem jár,megkímélheted magad egy többórás kerékpártolástól.A láncbontó meg otthon is jól fog,hisz pl.a Shimano nem kézzelbont6ó szemmel forgalmazza láncait.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
eddie1978
senior tag
válasz zolem #110315 üzenetére
Nekem most volt nemrégen egy olyan szitu, amikor majdnem szétnyílt a láncom. Bontóval összenyomtam és szép alapjáraton hazamentem. Hasznos. Sőt még egy patantszem is jól jön.
6030D: Valahogy én is így vagyok.
Wahoo is jön majd karórával, de most elhalasztották a megjelenést. Valószínű az drágább lesz.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zolem #110315 üzenetére
En már évek óta "cipelem" minden hosszabb útra,ugyanakkor a láncbontó még sosem kellett.
Eddie1978...egy ideje egy amolyan törhető,megvezetős patentszem is van a nyeregtáskában,sőt egy ilyen meg egy kupak is hozzá,ugyanis az történt,hogy valamiért kicsavarodott,engedte a levegőt és istennek sem találtam semmit amivel visszatekerhetném.Hiába na,a rutin és az évek.
[ Szerkesztve ]
-
szkink
aktív tag
válasz zolem #110636 üzenetére
1. Nem.Saját biztonságom érdekében nem is hallgatnám,de egy bluetooth füles megoldás lehet.
2. Felesleges de jó ha van én alu bringához nem vennék magamnak.
3. Zalka Optika Szfvár (nincs érdekeltségem) de nagyon sok sportszemüveg keretébe csiszolnak neked
lencsét.U.I: Szfvár
-
sanzi89
addikt
Én sok-sok évig feleslegesnek tartottam a nyomatékkulcsot, most vettem 2 darab Radon márkájút. Az egyik 5-25NM a másik 20-110NM. Inkább megnyugtatásképpen, "profibb" otthon szerelgetés miatt vettem, olyan nagyon nagy szükség nem volt rá. A nagyobbat tudom használni kerékcserénél is évente kétszer. Jó tudni, hogy annyira vannak húzva a csavarok, amennyire elő van írva - már amihez találok pontos meghúzási nyomaték értéket.
Nézegettem én is, hogy kb. mennyivel húztam meg eddig a csavarokat, és bizony van amit jobban megtéptem eddig a kelleténél. Nem a kenyérre valót költeném el, de sokszor hasznos, ha otthon szerelgeted a bringádat."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ZolkoW
őstag
Csókakőről
Én kontaktlencsézem, de láttam, hogy vannak dioptriázható bringás szemüvegek. Vagy eleve ilyenről beszélünk, mert csak ez az, ami szóba jön? Arra a kiegészítő keretesre gondolok, aminél belül apró keretben még van +lencse.
Nincs tapasztalatom velük, de nem akartam egyetlen sor miatt nyitni hsz-tViszont tegnap majdnem feltöltöttem, csak rossz topicba, és nem volt időm javítani: feleségem bringáját lefotóztam pár napja, mert előkerült a fészer mélyéről, én meg akkor már lemértem. 12,2 kiló, igaz, hogy merevvillával könnyebb ilyet olcsón összehozni, mint telóval.. ennek 40e körül volt a bekerülési költsége, apróból legóztam a vázat és kerekeket (10-10e), a többi nagyjából volt itthon.
16 colos a váz, odáig még nem jutottunk, hogy a lányom kipróbálja, mennyire esélytelen rá a felülés (8 éves), de azt hiszem, ennél sokkal kisebb 26-os már nincsenRájöttem, hogy a másik két ponthoz is van véleményem:
1: forgalomban sosem... nem is tartom okos ötletnek2: nekem egy fix 5Nm-es Ritchey játékszerem van, azóta legalább sejtem, mennyi az 5 Nm. Ha karbon cuccaim lennének, szerintem mást akkor sem vennék ezen kívül, de így, hogy nincsenek, tuti nem is fogok. Ez is 1-2 csavarnál volt érdekes, pl. stucni. Egyébként annyit, amennyibe került, végül is megért nekem is. De csak megerősítette bennem, hogy igazából az nem fordul elő, hogy valamit nem húzok meg eléggé, az tud előfordulni, hogy valamit túlhúzok. De menetszakadás még nálam sem volt, annyira azért érezni, mi az egészséges.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
HEAHEA
aktív tag
Redneck mutattál egy újdonságot, még nem is hallottam róla, majd egyszer megkóstolom.
3. Szemüveg kérdésre sokfajta megoldás lehetséges, határ a csillagos ég. Olcsóbb megoldás lehetséges a Force Ride szemüveg cserélhető lencséivel, clip on betéttel, vagy találtam egy Rockbros márkájút is. Nevesebb gyártók közül pl. ott van a Rudy Project, ott sokfajta megoldás lehetséges szemüvegeseknek.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz zolem #110659 üzenetére
zoli03 köszi a tippet, ez hasznos lehet annak, aki olcsóbban szeretne ilyet.
Személyes tapasztalatom még nincs, ma mentem el egy Rudy Project Fotonyk szemüvegért. Első benyomásként mondhatom, hogy könnyű, hajlékony, kényelmes viselet.Szintén szemüveges vagyok, majd a későbbiekben kap egy clip-on betétet.
-
vaksi8
senior tag
válasz zolem #112031 üzenetére
Igen azokat is néztem, csak már a költség felett van. Az 1.0 férne bele.
[StLui/B] Hervisben árulják Kilimanjaro vagy X fact néven. Konkrétan erről lenne szó
(B)[/chubby2o6B] Köszi neked is az okfejtést!
-
jjeahh
nagyúr
válasz zolem #112584 üzenetére
Kéne ahhoz is egy pici optika és akkor az övtáskában is nagyon kevés helyet foglalna. Vagy egy ilyen és minden probléma megoldva . Komolyan nincs igényem többre, tájképekhez még overkill is a tudása, kár, hogy az ára is. Jó lenne végre teljesen hátizsákmentesen tekerni legalább tavasztól őszig, hosszú távokon is.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
trialboj
őstag
válasz zolem #112919 üzenetére
Pedig ez nagy gond, ha terepen is mész, és megcsúszol sziklás kavicsos gyökeres részen, és nem rögzült a mozdulat akkorát esel, hogy azt kívánod bár csak ne estél volna el
Köv alkalommal mikor mész, szimulálj egy csomó megállást, különböző helyzetekben. De szerintem jó ideig elkerülhetetlen hogy néha néha ne legyen belőle egy csúnya eldőlés.
Kb ez az oka hogy nem fogom kipróbálni ezt az amúgy biztos remek találmányt. Ha egyedül mész általában mindenre felkészülsz és ritkán van ilyen, de csoportban mikor előtted valaki megcsúszik hátulról bevágnak stb, mindent le kell reagálni, és 20+ éves berögzült mozdulatot nem egyszerű átprogramozni.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
inifini
tag
válasz zolem #112919 üzenetére
Én is anno sok km-t tettem meg vele esés nélkül, aztán egyszer eltévedtem, megálltam, hátrafordultam, csak az a baj, hogy arra az oldalra került a súlypontom, ahol még be volt csatolva a lábam. Sajnos már nem volt visszaút, eldőltem egy viszonylag forgalmas (kávézók, éttermek) utcában...
Azóta eltelt pár év, és a múltkor párszáz métert kellett gurulnom papucsban, amikor megálltam, ugyanúgy kifordítottam a lábam megálláskor, már reflex lett.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest