Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95176) King Unique válasza MrCsiT (#95174) üzenetére


King Unique
titán

Igen, csak azt elfelejted, hogy a lapozófájlnál nem feltétlen foglalja le egyszerre a RAM teljes méretének megfelelőt, ahogyan utólag is lehet változtatni (csökkenteni) a méretét, valamint szükség esetén a hibernálást is ki lehet kapcsolni, ha nem használja és kevés a tárhely.
Az újabb Windows 10-verzióknál (1803 is) pedig nem 30, hanem 10 nap után törlődik automatikusan a korábbi rendszer, azaz a Windows.old mappa. De előtte is lehet manuálisan törölni a lemezkarbantartóval, nem muszáj megvárni a 10 napot. A havi frissítések pedig eleve kevesebb tárhelyet igényelnek, mint egy funkciófrissítés és az előbbiek után is lehet törölni a lemezkarbantartóval. Illetve egy ideje már delta frissítések vannak, így a letöltendő frissítések mérete is csökkent. Egyébként én nem mindig szoktam frissítés után törölni, mégsem szokott elfogyni, vagy drasztikus csökkenni a C-n a szabad tárhely.
Az Office pedig eleve külső program, nem az alap Windows 10-telepítés része. Az, hogy az és a frissítései mennyi tárhelyet foglalnak, az már azoknak a függvénye. De amúgy van olyan telepítésem SSD-n, ahol kb. 60 GB-os partíción van a Windows 10 + Office 2016 + néhány általános program, minden up to date és mégis van mindig 2X GB szabad tárhely.

Szóval az továbbra is mese, hogy egy 64 GB-os SSD-n egyáltalán nem fér el önmagában a Windows 10 és a frissítései, pláne ha karban van tartva a rendszer, vagy éppen elvégzi maga automatikusan.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.