Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#92401) Bodz válasza viperabácsi (#92400) üzenetére


Bodz
nagyúr

Pl. Ultimate Windows Tweakerben könnyen lehet a jobb gombos menüt szerkeszteni, hátha megoldja a gondod.

(#92402) t72killer válasza BenQhunria (#92392) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Esetleg régebbi gép és az MBR-t hiányolja? (ld lent a pendrive készítésnél)

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#92403) coco2


coco2
őstag

Win10 általános kérdés.

A m$ nyilatkozatát mindenütt elolvastam, hogy nem lesz másik windows, de valahogy nem sikerül elhinnem. Leginkább azért nem, mert mostanra a cégnél szerintem már több a jogász, mint az informatikus, és azok aztán csak az igazán pénzéhes banda. A netes statisztikákból eddig annyi tűnik ki, hogy a gépek alig 1/3-án fut w10, és vagyunk 3 évvel a w10 megjelenése után. A többségen w7 fut, de még xp is üzemel szép számmal. Azt értem, hogy ha nem fizet a nép, nincs bevétel újat fejleszteni. Szóval azt elhiszem, hogy átmenetileg nem fejlesztenek újat, mert pénz sincsen rá. De ugyan azért az is képtelenség, hogy sose legyen következő. A folyamatos hardver változásokkal ki fogják erőszakolni a vásárlóktól a w10 megvásárlását. Az xp-t is azzal tették sikeresen hűvösre, és a 7-essel is ugyan azt teszik éppen. Csak idő kérdése, a végeredmény biztos. És akkor előáll majd az a helyzet, hogy a w10 bevételük elérte azt, aminél több nem lesz. Ugyan miért támogatnának egy OS-t, ami nem hoz többé bevételt? Üzleti képtelenség.

Szóval a kérdés.

Van-e hivatalos nyilatkozat arról, hogy a w10 az eredeti vásárlási áron túl milyen bevételt teremtene a m$-nak? Milyen üzleti fejlesztéssel kívánják fentartani a "forever w10"-et? Nem a programjait, hanem magát az OS-t. Részemről még nem találtam olyan híreket.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#92404) viperabácsi válasza Bodz (#92401) üzenetére


viperabácsi
addikt

Néztem , de lehet inkább a hiba okát szeretném megtalálni. Amúgy nem vagyok perfekt angolból , így nem biztos , hogy bántanám az általad mondott progit.Azért köszi.

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#92405) BenQhunria


BenQhunria
tag

Köszönöm a választ!
Sikerült most már bootol!
Az elsődleges kötetre akarom telepíteni,A windows nem telepíthető erre a lemezre a kijelölt lemez GPT particionálási stílus szerinti.

[ Szerkesztve ]

Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.

(#92406) t72killer válasza coco2 (#92403) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A win10ből származó bevétel jelentős része nem a licenszelésből származik, hanem a felhasználótól bezabrált adattömeg eladásából. Ehhez nem kell újabb windowst kiadni.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#92407) King Unique válasza BenQhunria (#92405) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván bootol, ha az előbbi válaszban említettek stimmelnek. Viszont az továbbra is látszik, hogy nagyon nem tudod milyen bootolási mód szerint akarsz telepíteni... Eleve az UEFI + CSM van beállítva, holott gondolom lehetne külön egyiket / másikat is és akkor nem lenne keveredés. Az pedig nem meglepő, ha legacy (CSM) mód szerint fut a telepítő és nem engedi GPT-lemezre telepíteni a Windowst, mivel ahhoz eleve MBR kellene. Tehát vagy átállítod a bootolást UEFI (only) módra és aszerint futtatod a telepítőt, vagy (az adatok lementése után) törlöd grafikus felületen / parancssorban a teljes lemezt és akkor utána már oké lesz a telepítés CSM módban. Az meg a másik, hogy látszik a screenshoton, hogy van már egy korábbi Windows-telepítés, vagy legalábbis annak a maradéka a lemezen. Annál ilyenkor illene legalább a rendszerpartíciót (C) és ezeket a hozzá tartozó kisebb partíciókat törölni, nem szimplán csak a C-t kijelölni telepítési célnak.

[ Szerkesztve ]

(#92408) BenQhunria


BenQhunria
tag

Őszinte leszek nem tudom, valószínű MBR partíció séma BIOS-os és UEFI-s gép(ek)hez” pontot./Rufus/
Ha csak a simán a UEFI-t választom kikapcsol a gép!
Hogy tudom megállípatni, hogy mti választottam ki?

[ Szerkesztve ]

Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.

(#92409) coco2 válasza t72killer (#92406) üzenetére


coco2
őstag

Ha igaz lenne, hogy az fent tudja tartani a w10-et, akkor ingyen adnák, mint a linuxot. Főleg, mert akkor önként térne át mindenki w7-ről, ami jót tenne a marketing lefedettségnek is. De nem adják ingyen a w10-et, és azért is gondolom, hogy az a market sztori nem igaz.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#92410) cigam válasza coco2 (#92403) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

10 éve is megvették az aktuális Windows kiadást, ahogy 5 éve, és most is. Lényegtelen minek hívják. A gépet úgy is lecseréled 5-10 évente, és azon is ugyanúgy ott van az OEM Windows. Vagyis az átlag felhasználó 5-10 évente vesz egy OEM licence-et. + állítólag az office és felhő több bevételt hoz már.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#92411) King Unique válasza BenQhunria (#92408) üzenetére


King Unique
titán

A Rufus használatára vonatkozó infórmációk is le vannak írva a korábban linkelt válaszban. Ha az MBR-BIOS sémát választottad, az eleve NTFS-re formázta a pendrive-ot, arról viszont EFI módban korántsem minden hardver támogatja a bootolást, pláne a laptopok nem. Ez esetben nem meglepő, ha úgy nem bootoolt, mivel EFI módban a GPT-UEFI opciót kellett volna választani a kiírásnál, ami FAT32-re formázza a pendrive-ot.

"Hogy tudom megállípatni, hogy mti választottam ki?"

Az eddigiek után gondolom nyilvánvaló, hogy nem úgy készítetted el a telepítési adathordozót, hogy EFI módban bootolni tudjon azon a hardveren. Valamint a BIOS boot opcióknál az UEFI + CSM kettősnél ez esetben nyilván az utóbbi érvényesült, aszerint futott a telepítő. Ha megvan a konkrét elgondolást arról, hogy melyik aszerint akarod telepíteni a Windowst, akkor célszerűbb nyilván kapásból úgy kiírni a telepítőt, aszerint beállítani a BIOS-ban a boot opciókat.

[ Szerkesztve ]

(#92412) sz.j


sz.j
nagyúr

Srácok!

A 1809-re történt frissítést követően a noti tálcájáról eltűnt az aksi töltöttségi szint jelző ikon ...
Hogy lehetne "visszavarázsolni"?

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#92413) King Unique válasza coco2 (#92403) üzenetére


King Unique
titán

A netes statisztikáknál attól is függ, hogy melyiket nézed, mert pl. a StatCounter szerint már most magasabb a Windows 10 részesedése. A NetMarketShare szerint viszont egyelőre még a 7-esé, de ez hamarosan vsz ennél is változni fog a 10-es javára, pláne hogy a 7-es életciklusa és támogatása 1 év múlva véget ér a nagyközönség számára.

Ha pedig az volt a hivatalos közlemény, hogy a Windows 10 után már nem lesz újabb főverzió, akkor arra kell alapozni. Amíg hivatalosan nem közölnek mást, addig teljesen felesleges mást terjeszteni és nekiállni kombinálni... Bevételük meg eddig is volt, van és vsz lesz is előtelepített hardvereknél az OEM, illetve a külön megvásárolt Windows-licencekből. De mellette ott van még pl. az Office, Azure stb., azokból is van bevétel, sőt manapság inkább az utóbbiak a fontosabbak ilyen szempontból.

[ Szerkesztve ]

(#92414) BenQhunria


BenQhunria
tag

Tehát ha Secure boot nál Disable, OS mode Selection ott UEFI.
Akkor a kép szerint kell megcsinálnom?

Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.

(#92415) t72killer válasza BenQhunria (#92414) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A fájlrendszernek nem fat32-nek kéne lenni, ahogy a kolléga is írta fentebb?

Egyébként én a rufust nem forszíroznám, ha egy fat32-re formázott pendrive-ra rámásolod a telepítő iso tartalmát, akkor arról menni fog az uefi/gpt telepítés.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#92416) King Unique válasza BenQhunria (#92414) üzenetére


King Unique
titán

Ha ilyen beállításokkal csinálod meg, akkor igen. Illetve a Rufus UEFI-NTFS opcióját használva szükség lehet a Secure Boot kikapcsolására. De egyébként EFI módban normál esetben nyilván nem kell kikapcsolni, sőt bekapcsolt állapot szerint célszerű telepíteni.

Ez egyébként valami spéci, netán integrált ISO? Általában azoknál szokott nagyobb lenni az install.wim mérete 4 GB-nál és azért ajánl fel a Rufus is EFI módban NTFS fájlrendszert az alapértelmezett FAT32 helyett. Viszont arról pont nemrég volt szó egy másik válaszban, hogy a Microsoft weboldaláról letölthető aktuális 1809-es standard ISO-nál a 64 bites magyar nyelvűben nem nagyobb, ahhoz jó a FAT32 fájlrendszer is. Az MCT-vel (kép) letöltött ESD ISO-nál meg pláne, ott még kisebb az install.esd fájl mérete. De az utóbbival maga a telepítési adathordozó is elkészíthető a pendrive-ra.

[ Szerkesztve ]

(#92417) tordaitibi válasza viperabácsi (#92404) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ctrl+shift+N se mukodik?

(#92418) t72killer válasza King Unique (#92416) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A magyarról nem tudok nyilatkozni, a 1809-es angol iso-ban 11 index van és 4.1GB az install.wim mérete, azaz önmagában kövér a fat32-höz, exportálni kell belőle azt az egy képet, amit telepíteni akarunk, problem solved.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#92419) Doky586 válasza BenQhunria (#92414) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hogy mennyit lehet a Rufus -al szívni.. :C

(#92420) felho001


felho001
tag

adott egy Windows 10-el egy predator notebook külső billentyűzettel és egérrel mindkettő usb-vel van csatlakoztatva, ha alvó állapotba kapcsolom akkor semmivel nem tudom felébreszteni, csak ha kinyitom a gépet és megnyomok egy gombot. Ami nem lenne nagy probléma csak az asztalon a hely szűke miatt állítva van a noti egy tartóba így minden alkalommal ki kell vennem mert nem hajlandó bekapcsolni semelyik külső eszköz nyomkodására. Van valakinek ötlete, hogy miért lehet ez. már megnéztem minden beállítást, hogy ne kapcsolja le a külső eszközöket az usb porton de csak nem akar működni. Vicc az egész.

Felhő

(#92421) sz.j válasza sz.j (#92412) üzenetére


sz.j
nagyúr

Pontosítok ...

A frissítést követően hiába kapcsolom ki majd be a "A tálcán megjelenő ikonok kiválasztásánál" az Energiaellátás-t a következő újraindításnál már nem jelenik meg a tálcán az ikon.(Még nem indítom újra a notit addig megjelenik)

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#92422) t72killer válasza felho001 (#92420) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A biosban nem lehet ezt állítani?

#92419: thja, kész... Én akit csak tudok, eltanácsolok a rufustól, pláne mióta UEFI/GPT módban telepíthetők a winfosch-ok. Parancssorban <10 sor és kész a komplett telepítő, nem kell hozzá programozózseninek lenni. Egyszer írtam róla egy logout posztot, de szájbarágósan tényleg be lehetne tenni a témaösszefoglalóba.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#92423) Doky586 válasza coco2 (#92403) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"forever w10" egy spórolási ötlet. Nem kell pár évente új és új windowsra vállalni a 10 év támogatást (legutóbb 4db os-re (7 8 8.1 10) fejlesztették a biztonsági és egyébb javításokat és officukat), ezután csak egyre kell hiszen fél évente van új OS és csak 1,5 év a támogatás, de ingyenes a frissítés.

A régi gépeken pedig meg fog szűnni a régi procik támogatása (mint most a legújabb procikról le van a w7 tiltva) az új buildekben, így nem is fog frissülni azokon.

[ Szerkesztve ]

(#92424) coco2 válasza cigam (#92410) üzenetére


coco2
őstag

Windows verzióból nem csak oem van. Ha a kereskedelmi verzió telítetté válik, nincsen többé bevételük, és support kötelezettségük van, ami a "már megittad az árát" állapota lesz - de ki a fenének van kedve utána robotolni? Az ms-nek sosem volt.

Szóval reálisan mikor jelentik majd be a w12-t? Mikorra várható, hogy telítetté válik a w10 piac?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#92425) King Unique válasza t72killer (#92418) üzenetére


King Unique
titán

Pontosabban 4,09 GB az angol nyelvűnél és annál is csak a standard ISO-nál (nem ESD), plusz csak a 2. körben kiadott 1809-es verziónál. Viszont eddig nem volt jellemző a nagyobb méret az előbbieknél és vsz normál esetben ezután sem lesz az újabbaknál. Az a DISM exportálós módszer is egy opció, de annál akkor csak 1 index lesz használható... Viszont ha darabolja .swm fájlokra, akkor megmarad mindegyik és nem csorbul ilyen téren a telepítő.

(#92419) Doky586:
Ha valaki nem képes 1 db magától értetődő opciót beállítani, pláne úgy, hogy magyar nyelven is tud a program, meg a normál helyett integrált telepítőt használ, akkor lehet... :D De akkor valószínűleg a fájlmásolásos + parancssoros megoldás sem lesz egyszerűbb számára, pláne 4 GB+ install.wim esetében...

[ Szerkesztve ]

(#92426) felho001 válasza t72killer (#92422) üzenetére


felho001
tag

nem találtam rá semmit ott. ha van valami ott hol lehet esetleg azt állítani?

Felhő

(#92427) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Adott egy Windows 7-es gép, amin egy admin fiók felhasználónév és jelszóval beállítva várja, hogy bejelentkezéses fájlmegosztásra használják.

Adott két Win10-es gép, egyiket tegnap telepítettem 1809, másik még 1803.
1803-ról kiválóan elérem Total Commanderrel és intézővel is a hálózati gépet, valamint látom is a hálózati gépek közt.
1809-es laptopról nem látom a gépet. Ha beírom \\gépnél\sharedfolder, akkor megy, de csak intézőben!!! Total Commander akkor is megtagadja a belépést. Credential meg van jegyezve a hitelesítőadatok közt.

Ilyenkor mi van? Nem hiszem, hogy SMBv1 kellene, de az épp nincs benyomva, az tény.

[ Szerkesztve ]

(#92428) Imifej válasza t72killer (#92391) üzenetére


Imifej
senior tag

Köszi. Utánanéztem a RAID 1-nek, de arra azt írja, hogy tükrözi a 0 és 1 meghajtót, tehát nem bővíti a helyet. De a RAID 0 mintha jó lenne. Két 120G SSD az 240G tárhelyet biztosít, és egynek látja. Ha viszont egyik berosál, akkor minden oda. Csak azt nem tudom, hogy ezt a már régóta használt, és majdnem betelt C meghajtónál lehet e alkalmazni, vagy újra kell hozzá telepítenem a Win-t. Mert akkor egyszerűbb venni egy 240g SSD-t és átmigrálni a programokat valamivel. Nem tudom melyik lenne a jobb. Egyáltalán jól látom e.

Marantz PM7000N, JBL TLX500

(#92429) BenQhunria válasza King Unique (#92416) üzenetére


BenQhunria
tag

Köszönöm a segítséget, minden működik!

Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.

(#92430) t72killer válasza King Unique (#92425) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Persze, lehet darabolni is, csak feltételeztem, hogy egy embernek egy, max kétféle licensze van a háznál, így a 11ből 9-10db teljesen felesleges számára.

A 4.09-et meg export/darabolás/esd-be tömörítés nélkül nem lehet megkerülni, ugyanis vagy a most hivatalos ISO-t használod (=install.wim 4.09GB), vagy a korábbi hibásba már az új CU-t teszed, ami alkalmasint mégnagyobbra hizlalja. Illetve a kerülőút az eleve ESD-s ISO letöltése mct-vel (amit utálok, mert melóhelyen szoktam ilyesmiket letölteni, olyan gépről, amihez persze nincs adminjogom - a M$ meg valami rejtélyes oknál fogva adminjogot kér egy szerencsétlen iso-letöltéshez + persze egy ideje esd-s isot ad, ami nekem plusz macera integrált telepítőkészítésnél).

#92428: ja, jogos, teljesen hülye vagyok, tiszta raid 0:R. Én tiszta új win-telepítést javasolnék, illetve a későbbiekben a szokásosnál szigorúbb backup-rituálét, mert ha vmi miatt elszáll a raid vagy az egyik meghajtó, akkor lőttek a tartalomnak.

#92426: pffh, minden bios/uefi más és más, nincs más megoldás, mint átnyálazni az egészet:(. civilizált biosokban vannak port-beállítások pl, de lehet találsz energiatakarékossági beállításokat - egy laptop biosa nem túl nagy...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#92431) makoss válasza makoss (#92376) üzenetére


makoss
addikt

erre valaki? [link]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#92432) King Unique válasza t72killer (#92430) üzenetére


King Unique
titán

Ha csak egyféle kell neki a telepítéshez, akkor nyilván felesleges a többi. De ha ugyanazt a telepítőt több gépen, illetve máshol is használja, akkor jól jöhet, ha több kiadás közül tud választani. Vagy akkor, ha csak kipróbálási, tesztelési célból akar telepíteni 1-1 spéci kiadást.

Integrálni pedig nem feltétlen muszáj CU-val, azt nemrég már leírták, hogy akár az eredeti, 1. körben kiadott 1809-es ISO is használható. Pláne egy klasszikus tiszta telepítésnél, mivel a problémák jellemzően a WU-s upgrade folyamatnál jelentkeztek egyeseknél, nem az előbbinél. A telepítés után pedig annál is ugyanúgy lefrissíthető a rendszer WU-n keresztül. Ha valakinek a Windows alóli közvetlen upgrade-hez kell, akkor az meg nemcsak a már letöltött ISO-val, hanem a WU, valamint az MCT és a frissítési segéd használatával is megoldható.

(#92433) Doky586:
Ez a sokaknak számszerűleg lehet reális, de a teljes egészhez, az összes Windows userhez viszonyítva már nem feltétlen, nem éppen. Pláne, hogy eleve nem mindenki asztali PC-t használ, hanem sokan laptopokat, amely utóbbiaknál sok esetben jellemzően nem támogatott az NTFS EFI módban. Ami most a fórumtag esetében is fennállt.

[ Szerkesztve ]

(#92433) Doky586 válasza King Unique (#92425) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az 1 indexes és .swm módszeren kívül sokaknak támogatja az alaplapja az NTFS pendrive partícióról való UEFI bootot is. (bekapcsolt CSM-el de UEFI módot választva a gyors bootválasztó menüben)

Tehát legtöbbször még trükközgetni sem kell a 4GB+ .wim install fileokkal.

[ Szerkesztve ]

(#92434) prabhu válasza Imifej (#92428) üzenetére


prabhu
senior tag

Egyszerűbb és gyorsabb egy nagyobb ssd, amire mondjuk Macrium Reflect-tel átnyomod a mostanid tartalmát és még telepíteni sem kell.
Amúgy a 480-asok is megfizethetőek már, de a 240-esek tutira, a régit meg eladod.

[ Szerkesztve ]

(#92435) Beldar


Beldar
tag

Nálam a 1809-es betelepülése óta minden indításnál ez jön fel:

A driver dátuma 2018-06-11, viszont ha visszaállítom az előzőre, annak újabb a dátuma: 2018-09-14
Azaz felülírt egy új drivert egy régebbivel, és nem tudom rákényszeríteni, h az 9/14-it akarom megtartani,
minden indításkor felülírja a régivel és kihozza az üzenetet.
Miképp lehetne megszabadulni ettől a "loop"-tól? Köszi!

(#92436) Sztlaci


Sztlaci
aktív tag

Ennyi balféket az ms-nél!
A hét elején mászott az asztali gépemre a 1803 össze is omlott, boot lemezzel sikerült vissza állítani.
Ma megint lassú, nézem újra tölti a 1803-at, 60%-on állt.
Minden áron tönkre akarják tenni a gépemet?
Sz@rházi banda! :W
Meddig tartana megegyeztetni, hogy ettől a verziótól összeomlik a gép, és lépjen túl rajta.
A francér kell erőlködni, ami nem megy ne erőltessük.
A O&O ShutUp10 megoldás lehet? Biztonsági frissítés amíg van jöhet, de új szar nem kell!

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#92437) cigam válasza makoss (#92431) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Milyen "tuning"-ot telepítettél? Esetleg VGA driver? + sfc /scannow
A tálca alapon van? pl. automata elrejtés

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#92438) t72killer válasza Beldar (#92435) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Tiltsd le az eszköz drivertelepítgetését group policyből.

#92436: Nem tudom milyen builded van, de egy idő után csak a frissítések totális kilövése (WU blokkolása) vagy feltételessé tétele állítja meg a feature update-et. Group policy1 (ezt a 1809-ből kivették!! Micsoda véletlen...), Group policy2 (ez még megvan). Én a 2es opciót ("Notify for download and auto install ") használom, így akkor tölt+telepít, amikor én engedem neki.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#92439) makoss válasza cigam (#92437) üzenetére


makoss
addikt

Engem csak az érdekel, hogy merre van az a beállítás amivel ha ablakot nyitok ki, a tálca alá lehessen vinni ...

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#92440) viperabácsi válasza tordaitibi (#92417) üzenetére


viperabácsi
addikt

Arra sem reagál.

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#92441) #86564352 válasza makoss (#92439) üzenetére


#86564352
törölt tag

Alapból a tálca van felül, nem tudja ablak kitakarni. Ezért kérdezték feljebb nincs-e nálad valami extra "always on top" amit beállítottál esetleg.

(#92442) tordaitibi válasza viperabácsi (#92440) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Akkor csak arra tudok gondolni hogy valaki valamikor valahogy véletlenül letiltotta a könyvtár létrehozását, vagy valami jogosultságot elvett group policybe, registrybe. Hogy ezek ott hol vannak, gőzöm sincs.

(#92443) viperabácsi válasza tordaitibi (#92442) üzenetére


viperabácsi
addikt

Újra raktam a wint egyből jó lett.

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#92444) cigam válasza makoss (#92439) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Tudtommal nincs ilyen opció. Esetleg az olyan ablak ami alwaysontop. Ezért is írtam, amit.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#92445) Beldar válasza t72killer (#92438) üzenetére


Beldar
tag

köszi, bevált a módszer! :)

(#92446) krisztianAMG


krisztianAMG
senior tag

A HW-hez képest lassúnak érzem a notebookot. Tapasztalatok szerint érdemes pendriveról újrarakni, vagy elég a gyári beállítások visszaállítása?

(#92447) Cs1csó válasza krisztianAMG (#92446) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szerintem a visszaállítás elég lassú, annál gyorsabb a legfrissebb build-et feltenni, tisztán pendrive-ról, de ha a mostani rendszered megfelelően volt telepítve - megfelelően van particionálva ahogy te szereted stb. mert mondjuk azt is te csináltad stb. - és mondjuk sok idő lenne mire lejönne az MCT-vel a Windows 10 akkor belevághatsz abba is.

(#92448) cigam válasza krisztianAMG (#92446) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Nem arra kéne rájönni, hogy mitől(mit) érzed lassúnak?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#92449) TRob1 válasza krisztianAMG (#92446) üzenetére


TRob1
veterán

Lehet hogy nem is lassú... csak megfontolt. :DD

¤ R'n'R ¤

(#92450) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Létrehoztam a win saját eszközeivel, a gépházba egy vpn kapcsolatot.
Amikor indítom, a wifi mellett megjelenik egy felkiáltójel, csatlakozva marad de a gépen ettől a pillanattól kezdve semmi nem éri el a netet, viber, böngészők stb. Maga a vpn kapcsolat sem, a fiam házi szerverére csatlakoznék távolról.
vpn-be nem vagyok otthonos, mit rontok el?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.