Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#92251) Doky586 válasza Sztlaci (#92249) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Nemrég olvastam..." [kép]

(#92252) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Vsubst, egy másik meghajtón adott könyvtárat automatikusan mountoltatok meghajtóként,
konkrétan az F: ADAT-1TB adatvinyóról a "mindenes" nevű mappát mountolja fel M:mindenes meghajtónak.
A gondom, hogy így semmit nem tudok csinálni ezzel a meghajtóval és a rajta lévő állományokkal, ha bármit megnyitok indítok így,
A rendszer nem találja a megadott elérési utat, nem találja a fájlt, nem hajtható végre, rendszergazdai jogosultság szükséges (erre kattintva sem csinál semmit) nevű hibaüzenetekkel bombáz.
Ez a megoldás régebben atomstabilan működött, xp alatt biztos mert egy otthoni régi pc-n így van megcsinálva és hibátlan 8 éve,
w10 alatt hogyan lehet működőképes könyvtár-meghajtó mount létrehozása?


Már a mount sem gömbölyű, így néz ki a sajátgépbe.

(#92253) Doky586 válasza tordaitibi (#92252) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

-

[ Szerkesztve ]

(#92254) t72killer válasza Sztlaci (#92249) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A nagyfrissítés elég rizikós művelet, én előre letöltött ISO-val szoktam csinálni, de régebbi gépeknél így se garantált a siker.

Én se vagyok elájulva tőle, hogy az LTS termékeket megtartották a spéci vállalati ügyfeleknek. Egy dolgot tehetsz még (valamiféle LTSC beszerzésen kívül), hogy visszaállsz 8.1-re.

Engem az egyik Optimus-os laptop most meg épp azzal örvendeztetett meg, hogy az intel driver telepítése után eltűnt a dedikált nvidia VGA, még az eszközkezelőből is:Y.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#92255) Memora


Memora
senior tag

Sziasztok, most vettem egy használt üzleti laptopot, Windows 8 Pro matricával az alján, digitális jogosultsággal, de az OS-t telepíteni kell.
Ha jól tudom, még mindig lehet aktiválni Windows 10-et régebbi verziók termékkulcsaival is (a Microsoft saját félhivatalos lehetősége révén).
A kérdésem az lenne, hogy a sima Windows 8 pro kulcsa jó lehet e (Windows 10 pro-hoz), ill. ha igen, akkor akár az is elképzelhető, hogy már eleve frissítve lett (2014-2017 között volt érvényes a garancia). Már alapból a Windows 10-et tenném fel az üres SSD-re, és remélem, hogy aktiválódik.

+ a kisegítő lehetőségek használatáról való nyilatkozós módszerrel is lehet még ingyen Windows 10-re frissíteni?

Fancy quote placeholder

(#92256) erikke17


erikke17
őstag

Sziasztok.

Minap frissített windows azóta nem érem el más pcről helyi hálózaton a samba megosztást (kép zene videó) mert jelszót és felhasználó nevet kér.

Mi lehet a hiba? Nem állítottam be semmit se annyi változott, hogy beléptem microsoft profilommal emailek végett de gondolom annak köze nincs hozzá. Próbáltam másik pcn megadni azt a felhasználó nevet és jelszót ami ms fiókhoz van de nem fogadta el.

Fájlok tuti megosztva mert saját PC látom a megosztást, itt természetesen enged jelszó és felhasználó név nélkül hozzáférni

Magánhálózaton van a beállítás.

Előre is köszönöm :)

[ Szerkesztve ]

||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||

(#92257) Zoz válasza Memora (#92255) üzenetére


Zoz
őstag

"Windows 8 Pro matricával az alján, digitális jogosultsággal"
Ez úgy értendő, hogy a BIOS-ba van írva a sorozatszám? Ha igen, akkor be se jön majd a sorozatszámkérő ablak, és egyből aktivált lesz. (Akkor is ha még soha nem volt 10-es rajta.)

Amúgy nincs szükség a kisegítő lehetőséges vacakolásra, csak simán be kell írni a 7/8 kulcsot és elfogadja.

(#92258) bobalazs válasza Sztlaci (#92249) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Jó hülye ez a windows ha a saját frissitésekor is a viruskergetőt is rászabadítja.

(#92259) Memora válasza Zoz (#92257) üzenetére


Memora
senior tag

Úgy vettem, hogy Windows 8 pro OS van hozzá, így gondolom a BIOS-os verzió van a licence-ből (termékkulcsot nem kaptam). Ha tudnám, hogy pontosan mit jelent az OEM rövidítés, akkor szerintem most azt mondanám, hogy OEM-es gép :DDD

Közben láttam, hogy amúgy a kisegítő lehetőséges opció is megszűnt már.

Fancy quote placeholder

(#92260) King Unique válasza Sztlaci (#92249) üzenetére


King Unique
titán

A 10-esnél a frissítések keresése rendszerint eleve hamar megvan, ami eltarthat egy ideig az a letöltés és a telepítés, meg a köztük lévő előkészítési fázisok. De az utóbbiak is a hardvertől és az internetkapcsolattól függően gyorsabban, avagy lassabban mennek végbe. A letöltésnél normál esetben nem szokott annyira "rászabadulni" a víruskereső. Ha nálad egyes külső AV-k igen, akkor az meg azoknak a hülyesége... Ha eleve régi és nem túl acélos a hardver, meg lassú HDD van benne, akkor nem meglepő, ha jobban beakasztja a frissítési folyamat, pláne egy komplett build upgrade. De egy normálisabb hardveren már kevésbé kellene, pláne ha SSD-ről fut a rendszer.

Egy-egy verzió életciklusa eleve véges és ezért előbb-utóbb frissíteni kell az újabbra, ez nem meglepő, eddig is így ment a 10-esnél. Viszont azért a 18/30 hónap nem olyan kevés a normál kiadásoknál sem. Ha ennél hosszabb kell, akkor max. az LTSC opció, de hivatalosan nem otthoni használatra. Vagy ha az kell, visszarakhatod akár a 7-est is, ha ahhoz van licenc és arról lett upgrade-elve a kedvezményes időszakban. De kb. 1 év múlva válthatsz is egy újabbra, ha online akarod használni, mivel megszűnik a 7-es támogatása...

[ Szerkesztve ]

(#92261) Geth válasza tordaitibi (#92252) üzenetére


Geth
addikt

A beépített subst parancs nálam működik. Amire figyelni érdemes, hogy a nem adminként létrehozott substitution nem látszik admin alatt és fordítva.
Az így létrehozott subst nálam is így néz ki, mi a nem gömbölyű benne? :)

(#92249) Sztlaci: jé, nekem is ilyen CPU-m van a 2. gépbe :) Teljesen jól megy, legújabbra frissült nemrég. Egy használt SSD-t kapott, tényleg szépen dolgozik épp most is.

[ Szerkesztve ]

(#92262) _ ĐanieL™


_ ĐanieL™
tag

Sziasztok,

egy olyan kérdéssel fordulnék a Tisztelt közösséghez, hogy tudja e valaki, hogy melyik telemetriát kell engedélyezni, hogy működjön a vágólap-előzmény és az idővonal?!

Használnám mindkettőt, de nem elérhetőek a beállításaik.. használok telemetria 'blokkolót'.. valószínű az fog le valamit, amit ezekhez nem kéne.. de ahogy átnéztem, a megnevezések alapján nem tudom melyik lehet, amit engedélyeznem kéne.

Esetleg valaki?!

THX
:R :R :R

(#92263) Memora


Memora
senior tag

Most futtatom a MediaCreationTool1809-t (USB telepítő készítéséhez), de az "edition" választásnál csak egyetlen opció van, szimplán csak Windows 10. Itt a listában: [https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10] is csak sima (?!) Windows 10 van feltüntetve upgrade opcióként az összes Windows 7/8 verzióhoz. Windows 8 Pro digitális licence-el rendelkező géphez kell a telepítő, majd az install folyamat közben választhatok verziót, vagy most akkor hogy van? :F

ja és nem mellesleg a C: meghajtón nem akarok 8 GB-t felszabadítani e miatt, és persze nem kínál fel opciót ideiglenes tároló mappa kiválasztására, de lefogadom, hogy a telepítő elkészítése után sem törli magától a fölösleges file-okat :W

[ Szerkesztve ]

Fancy quote placeholder

(#92264) King Unique válasza Memora (#92263) üzenetére


King Unique
titán

Az MCT-vel letöltött 1809-es ESD ISO-nál is eleve több kiadás (Home+Education+Pro +az N-esek) közül lehet választani a telepítésnél, ahogyan eddig is. A standard ISO-knál pedig az előbbiek mellett még Pro Education (N) és Pro for Workstations (N) kiadások is választhatók a telepítésnél. De ha Windowszal előtelepített hardverről van szó és az UEFI BIOS tartalmazza a termékkulcsot, akkor a telepítésnél lehet nem fogja felkínálni a választási lehetőséget, mert alapértelmezetten az a kiadás (Pro) lesz kiválasztva, amelyikre a licenc érvényes.

Az pedig nem meglepő, hogy az MCT először a C-re tölti le a fájlokat, majd csak utána másolja át a kijelölt helyre. De nem muszáj használni, beállítható úgy a böngésző, hogy közvetlenül a standard ISO letöltését ajánlja fel a Microsoft weboldala. Vagy másik opció pl. a TechBench, ahol szintén a Microsoft szervereiről történik a letöltés.

[ Szerkesztve ]

(#92265) Memora válasza King Unique (#92264) üzenetére


Memora
senior tag

Akkor majd csak a telepítés közben választhatok? Ez esetben legalább kivehetnék a MCT-ből a verzió választási opciót, mert értelmetlen, csak megzavarja az embert. :U

"De ha Windowszal előtelepített hardverről van szó és az UEFI BIOS tartalmazza a termékkulcsot, akkor a telepítésnél lehet nem fogja felkínálni a választási lehetőséget, mert alapértelmezetten a a kiadás (Pro) lesz kiválasztva, amelyikre a licenc érvényes."

Na ennek viszont legalább már van értelme. :K

+ köszi a két alternatív opciót, megnézem őket!

[ Szerkesztve ]

Fancy quote placeholder

(#92266) Cs1csó válasza #38742016 (#92250) üzenetére


Cs1csó
félisten

A HD Sentinel nem fut ha jól látom? Kezdésnek az O&O Defrag-ot törölném fölösleges a Windows beépített megoldása elegendő ha van elég ideje karbantartani és van elég szabad helye, és lehet ő csinálja, érdemes lenne törölni mivel ha leállítod vagy tiltod lehet nem elég ha már szolgáltatás szinten beírta magát a rendszerbe.

A JAVA update-et is szanálnám. Ennyi talán mások okosabbak.

(#92267) Orionk válasza King Unique (#91930) üzenetére


Orionk
senior tag

Sziasztok,

Köszi.

Amit kérdezni szeretnék:

- Még mindig nem törlődött magától a létrejött Windows.old mappa. Valami gond lehet?

- A Windows.old mappa csak 8 GB. Azonban nekem a Build upgrade előtt 40GB szabad helyem volt, most pedig 20GB szabad lemezterület van. Ha a 8GB-ot levonjuk, akkor még kb. 10-12GB hely hiányzik. Az merre lehet? Hogyan kaphatom vissza?

köszönöm

/Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok és pihenést! :) /

[ Szerkesztve ]

(#92268) t72killer válasza Memora (#92265) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

ha zavarnak a felesleges image-ek (mert pl az install.wim túlságosan meghízott), kivehted a csomagból azt, ami neked kell, a többi meg mehet a levesbe:

Dism /Get-WimInfo /WimFile:C:\win8\install.wim

Dism /Export-Image /SourceImageFile:C:\win8\install.wim /SourceIndex:<index number you require> /DestinationImageFile:<name of new image>.wim

Az aktuális 1809-es install.wim-es iso-ban 11db index van, a home az 1es, a pro a 6-os.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#92269) Doky586 válasza Orionk (#92267) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

22.-én írtad. a 10 nap az 32.-én fog letelni.. :B

(#92270) SoldierL


SoldierL
senior tag

Sziasztok! Random módon csinál a rendszer olyan mappákat amiket lehetetlen törölni. “Rendszergazdai jog szükséges” Akkor én mi vagyok a saját gépemen? Agyam eldobom. Van valami tippetek?

(#92271) King Unique válasza Orionk (#92267) üzenetére


King Unique
titán

Az előző válaszban le volt írva, hogy kb. 10 nap után törlődik automatikusan, ami nálad még le sem telt. De egyébként nincsen kőbe vésve, a rendszer használatától függően lehet akár több is, nálam legutóbb aszem 13 nap után törlődött. Ha nem akarsz addig várni, akkor a lemezkarbantartóval előtte bármikor törölheted, ami már szintén említve volt. A lemezkarbantartó + a gépház tárterület menüje pedig kilistázza, hogy mi mennyi helyet foglal. De vannak ilyen célra szakosodott külső programok is, mint pl. a SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat stb.

(#92270) SoldierL:
Windowson vagy megfelelően beállítod NTFS-nél a felhasználói jogosultságokat a mappákra és utána törlöd őket, vagy külső programmal oldod meg a törlést, mint pl. IObit Unlocker, LockHunter stb. Másik opció pendrive-ról bebootolni egy spéci WinPE / Live Linux rendszert és azzal végrehajtani a törlést. Viszont a másik meg az, hogy előtte célszerű lecsekkolni milyen mappák ezek, miért jöttek létre és nem összevissza törölgetni, pláne ha esetleg rendszermappákról van szó!

[ Szerkesztve ]

(#92272) tordaitibi válasza Geth (#92261) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ami nem gömbölyű, ezen lenének a portable programjaim, az elérési utakkal, mindennel, és szintew egyik sem fut, olyan hibaüziket dobálnak amiket nem láttam még:

pl. a Truecrypt a saját mappájába, ott az exe, rákattintva "nem találja az elérési utat" Mit nem talál, hát ott van!
De ilyen van még két tucat, egyszerűen nem úgy működik mint egy normál meghajtó.

Természetesen ha bármelyik, az M:/ meghajtóra mountolt portable programomat kihúzom az asztalra, akkor minden hibaüzenet nélkül tökéletesen működik.

[ Szerkesztve ]

(#92273) Memora válasza t72killer (#92268) üzenetére


Memora
senior tag

Áh mindegy, megcsináltattam végül a MCT-vel a "hivatalos" módon a telepítő USB-t. Pozitív csalódás, hogy nem rejtette el valamelyik eldugott temp mappa mélyére a letöltött ISO-t, sőt, magától törölte is, miután végzett, ill. 8 helyett csak 4 GB körüli file-t töltött le (64 bit single). Azért köszi a segítséget! :R

Viszont már csak holnap telepítem fel, mert egy másik topicban mondták, hogy inkább ne kapcsoljam be hideg akkuval a laptopot, és még mindig elég hideg az alja a gépnek, annak ellenére, hogy kb: 10 óta van szobahőmérsékleten.

Fancy quote placeholder

(#92274) Fire/SOUL/CD válasza Doky586 (#92240) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

OEM-ről RETAIL-re hogyan frissítesz? (Költói kérdés volt, mert sehogy) :DDD

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#92275) F_Gergely


F_Gergely
őstag

Sziasztok,

Koszonom az itt kapott segitseget, a jogosultsagok atallitasaval, sikerult lementenem az adatokat.
Sikerult ujra huzni a laptopot, viszont nem akarja aktivalni a win-t. Elotte pedig aktivalt volt (eredeti nem tort).
OEM rendszer volt rajta mindenfele gyari particiokkal (helyreallitas meg a tokom tudja) en letoroltem mindent es ujra particionaltam. Lehet ez az oka annak, hogy nem aktivalja a win magat? Vagy varjak es egyszercsak aktivalja magat?

(#92276) Geth válasza tordaitibi (#92272) üzenetére


Geth
addikt

Nekem ez kontextus hibának tűnik. Amit írtam azt ellenőrizted? Hozd létre a subst-ot sima és adminos cmd alatt is, hogy mindkét kontextusban létezzen a mount point.
Egyébként erre minek a subst?

[ Szerkesztve ]

(#92277) King Unique válasza F_Gergely (#92275) üzenetére


King Unique
titán

A megfelelő kiadást telepítetted? Ha pl. Home volt rajta eredetileg és ahhoz van licenc, ellenben te Pro kiadást telepítettél, akkor nem meglepő, ha ilyenkor az utóbbi nem lesz aktivált... Normál esetben egyébként ha 1x telepítve és aktiválva lett azon a gépen a Windows 10, akkor eltárolásra került a hardverazonosító és az ahhoz társított Windows 10-kiadás. Vagyis egy újratelepítésnél meg térmékkulcsot sem kell megadni, mert automatikusan aktiválódni fog a rendszer. Pont erre való a telepítőben a nincs termékkulcsom opció. De ez akkor működik, ha a megfelelő kiadás kerül újratelepítésre. Ellenben ha másik, akkor már nem.

[ Szerkesztve ]

(#92278) F_Gergely válasza King Unique (#92277) üzenetére


F_Gergely
őstag

Ez jogos....
En pro-t telepitettem de nem tudom mi volt rajta, mert el se indult a win, total behalt. Csak gondoltam, hogy pro lehetett rajta.
Akkor legrosszabb esetben megprobalom a home-ot felrakni hatha azt aktivalja...
Egyebkent mennyi ido alatt aktivalja? Telepitesnel megadtam a wifi adatot fel is csatlakozott, ilyenkor mar kene aktivalja, vagy van ennek par nap atfutasi ideje?
A hibaelharito annyit irt, hogy futtassam a win update-et es telepitsem a frissiteseket az megoldhatja a problemat.

(#92279) TRob1 válasza King Unique (#92271) üzenetére


TRob1
veterán

Csak kíváncsiságból kérdem, és nem baxogatásból, meg vitaindításból.
Mikor pl. iobit xarját vagy Live linuxot ajánljátok ezen mappák törlésére, azt azért teszitek mert használjátok és bevált?

¤ R'n'R ¤

(#92280) tordaitibi válasza Geth (#92276) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Nem parancssorba csináltam hanem a VSubst nevű kis segédprogrammal, ez minden indításnál megcsinálja automatikusan a mountolást.

Azért kellene mert van egy rakás régebbi-újabb portablém amit egy szintén portable, startmenűre hajazó segédprogrammal, a Pstart nevűvel szisztematiusan csoportokba szedtem és így indítom őket, valamint sok portable a saját mappájába ment és be vannak állítva a szintén az erre a meghajtóra mutató útvonalak is. Egy mini programgyűjtemény amit nagyon megszoktam és xp óta bővítgetem, az újabb kiadásokkal. Pl a Thunderbird 10 éve így megy, a TrueCrypt is, stb. Csak w10 mióta van, kénytelen voltam újabb verziós portablékkel frissíteni a kollekciót, de az alapelv nekem nagyon bevált.

(#92281) Doky586 válasza Fire/SOUL/CD (#92274) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Természetesen sehogy. A kiírás a hibás, mint minden 7-8 ról frissített esetben így néz ki - erre próbáltam rámutatni.

(#92282) King Unique válasza F_Gergely (#92278) üzenetére


King Unique
titán

Hát ezt nem ártott volna még előtte lecsekkolni valahogyan, vagy megkérdezni a tulajtól. De amikor a telepítésnél kiválasztod a kiadást és beírod a termékkulcsot, akkor is látszik, hogy ahhoz való-e, máskülönben nem szokta elfogadni. Ha a megfelelő kiadást telepítetted és teljesülnek az előző válaszban említett feltételek, akkor utána normál esetben aktív internetkapcsolat mellett a gépházban aktivált állapotnak kell lennie.

(#92279) TRob1:
Igen, használtam már és nálam (is) bevált. De én ilyenkor max. b. opcióként szoktam ezeket ajánlgatni, ha a felhasználói jogosultságok átállításával (a.) nem megy. Meg egyik-másikat akkor is csak feltételekkel, mert pl. az Unlocker meg van pakolva kéretlen szeméttel, ezért az előbb direkt nem is írtam... :D

[ Szerkesztve ]

(#92283) bobalazs válasza TRob1 (#92279) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Live linux mondjuk Ubuntu, egyszerű és a bootolás meg fájl törlés nem időigényes.
Meg mondjuk arra jó egy linux hogy bármilyen hardver hibát letesztelhess vele, többnyire nem kell semmilyen drivert telepitened külön, vagy megy a gép vagy nem megy.

(#92284) F_Gergely válasza King Unique (#92282) üzenetére


F_Gergely
őstag

Koszi, vegulis a hibaelharitoval sikerult valaszt kapnom, kiirta korrekt modon, hogy ehhez a hardverkulcshoz, home licensz tartozik.
Ezert pirospont a microsoftnak, hogy igy kideritheto van e ervenyes licensz a gephez es ha igen, milyen verzio :)
Akkor kezdem elorol a telepitest...

(#92285) TRob1 válasza King Unique (#92282) üzenetére


TRob1
veterán

Nah, mondom miért kérdem. (Közben átjöttem telóról gépre, itt könnyebb írni :) )
Lényeg a lényeg: laposon egyszer áttettem c-ről (ssd) d-re (hdd) az Asphalt8-at (win áruházas game)
Közben lett 60as helyett 120as ssd benne, illetve most egy másik hdd-t tettem bele d-nek, amire át lett klónozva előző d.
Viszont volt 1-2 áruházas app ami nem ment, de felajánlotta az újratelepítést. Oké is minden, kivéve említett Asphalt8.
Eddig sehogy sem tudtam megoldani hogy felrakja nekem újra a laposra, akár c-re, akár d-re (jópárat gugliztam, próbáltam, de nem jött össze) Viszont törölni sem engedi sem c-ről a Windows apps mappából, sem d-ről a Windows apps mappát vagy belőle a maradványait. És rendszerben nincs sehol, de áruházból meg szimplán hibát dob kb. mindig a 3,68-adik megánál... Mondom próba ajánlott iobit. Semmi, nem tudja törölni. Oké, egy usb-ről Linux Mint, na baxx, azon lepődtem meg, az elkezdi, de az sem tudta rendesen letörölni!!! Nah, kb. ennyi, csak ez miatt kérdeztem.

ui: Én meg most itt vagyok Asphalt nélkül - "távol" az otthontól (anyósnál ) - , és bukom a napi bejelentkezéseket, játékokat, amik megvoltak kb. 3 éve napi szinten. :O (NA nem egy nagy tragédia azért, csak az idegesít hogy soha semmi gondom semmi gépemen mióta létezik a win10, erre most ezt szarozza velem, pont mikor mindenhova utazgatunk...)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#92286) Geth válasza tordaitibi (#92280) üzenetére


Geth
addikt

Nem tudok többet segíteni :)

(#92287) Doky586 válasza TRob1 (#92285) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Én meg most itt vagyok Asphalt nélkül ... és bukom a napi bejelentkezéseket, játékokat"

Az internetfüggőség egy betegség... :(((

(#92288) TRob1 válasza Doky586 (#92287) üzenetére


TRob1
veterán

Sosem tagadtam hogy ne lennék beteg. ;]
Habár említett gémhez pont nem annyira fontos nekem a net, mert főleg nem a csaló online közösség érdekel, hanem inkább a gyűjtögetési mánia :D - már ha menne a laposomon is újra. :)

ui: De azért azt látod kik a "fő függők" még pl. szenteste is. :U

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#92289) Orionk válasza King Unique (#92271) üzenetére


Orionk
senior tag

(#92269) Doky586 és (#92271) King Unique :
Igaz, a 10 - 14 nap még odébb lesz. :B

A hiányzó ~12GB tárhelyet ki lehet valahogy nyomozni, hogy hova tűnhetett?
Vissza lehet nyerni?
Vagy az a hely az újabb Windowsnak kellett? :F Eddig a 100GB-os partícióból volt 40GB szabad helyem, most meg csak 20GB van. Lassan már 150 - 200 GBos partíció kell csak Win-nek és szoftvereknek. :Y

(#92290) TRob1 válasza Orionk (#92289) üzenetére


TRob1
veterán

Amúgy mire vársz ha jól működik a win? Persze lehet várni, csak nagyon úgy tűnik hogy Te ennél jóval türelmetlenebb vagy. :D (Én meg mégjobban, mert én 1 napot sem vártam sosem, igaz, soha nem is írtam be ilyen jellegű problémáimat, hanem utánajártam, cselekedtem. :U )
Nézz be a C-n a Tulajdonságok/Lemezkarbantartó/Rendszerfájlok törélse opcióba, és nézd meg mennyit tudnál felszabadítani. Ha ez megvan, lehet keresgélni a többi "eltűnt" tárhelyed.
És nem, egy 60GB-os SSD is elég a rendszernek és pár appnak. Persze jobb és egyszerűbb egy pl. 120-as ssd-vel.

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#92291) King Unique válasza Orionk (#92289) üzenetére


King Unique
titán

Amire most válaszoltál, abban a hozzászólásban pont le van írva, hogyan és milyen programokkal lehetne kinyomozni, hogy mi és mennyi tárhelyet foglal. Ahogyan az is, hogy előtte bármikor tudod a lemezkarbantartóval manuálisan törölni a korábbi rendszer maradványait, nem muszáj megvárni a 10 napot. Magának a Windows 10-nek pedig olyan nagy rendszerpartíció azért nem kell, van akinél akár egy 32 GB-os SSD-n is elfért. A C-re telepített programok, játékok stb. igénylik az extra tárhelyet. Illetve a build upgrade-hez is kell X GB, de az csak átmeneti és utána törölhető a korábbi rendszer.

(#92285) TRob1:
Pedig normál esetben simán működni szoktak ezek a módszerek, másnál nemrég az IObit szoftvere is megoldott Windows alól futtatva egy törlési problémát. Viszont a leírtak alapján nálad eleve egy speciális esetről van szó, pláne ha állítólag még a pendrive-ról indított Live Linux sem tudta törölni. Olyan már előfordult a Mintnél nálam is, hogy ugyan törölte a mappát, de utána a lomtárból végül nem tudta. Viszont a spéci WinPE azt is simán, de azt gondolom nem próbáltad még.

[ Szerkesztve ]

(#92292) TRob1 válasza King Unique (#92291) üzenetére


TRob1
veterán

WinPE-t terveztem először, de aztán meggondoltam, mondom Linux csak kukáz mindent amit akarok. Hát, vmiért nem.
Nagyrészt amúgy törölte, de x db fájl maradt (kb. 6 megányi a kb 2Giga helyett)
Most nem is ez lett volna a legnagyobb gond, csak én naiv azt gondoltam, ha ez eltűnik, Store újra összeszedi magát és felrakja a gámét. Hát nem jött össze (így se).

¤ R'n'R ¤

(#92293) t72killer válasza Orionk (#92289) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A total commander tud mappánkénti méretet számolni, és megfelelően beállítva a rejtett és rendszerfájlokat se hagyja ki a számításból.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#92294) cooi11 válasza Fire/SOUL/CD (#92213) üzenetére


cooi11
senior tag

Köszönöm!
Sikerült.

(#92295) japunk


japunk
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy Dell Inspiron N5110. Vettünk bele egy HP 120GB-os SSD-t ami bele is lett rakva a gépre. Próbálnánk rá telepíteni a Win 10-et, ez részben sikerül is, de amikor rebootolna a gép a további beállítások miatt akkor feljön egy kék képernyő a 0x000000e hibával. A sima, benne lévő HDD-ről simán bebootol a gép egyedül az SSD-ről nem. Mi lehet a probléma? Köszi!

The owls are not what they seem.

(#92296) uriember válasza japunk (#92295) üzenetére


uriember
aktív tag

Szia, telepítés előtt a HDD helyére tettétek az SSD-t és a HDD-t lecsatlakoztattátok? Telepítés előtt formáztátok az SSD-t? Egyelőre előzetesen ennyi, de majd jönnek a szakértők és bővebben elmagyarázzák a telepítés menetét.

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#92297) japunk válasza uriember (#92296) üzenetére


japunk
aktív tag

Szia!

Az ODD helyére lett betéve az SSD, az eredeti HDD a helyén maradt. Az SSD formázva lett telepítés előtt.

The owls are not what they seem.

(#92298) Cs1csó válasza japunk (#92297) üzenetére


Cs1csó
félisten

Próbáld ki hogy a HDD helyére teszed be az SSD-t és a HDD-t időlegesen ne is csatlakoztasd.

(#92299) uriember válasza japunk (#92297) üzenetére


uriember
aktív tag

Az úgy biztos nem fog működni...A HDD helyére kell tenni az SSD-t (a fő SATA portra) és a HDD-t kivenni a telepítés idejére. Utána mehet a HDD az ODD - Optibay-el - helyére.

szerk.: megelőztek... :C

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#92300) Döglött Róka válasza TRob1 (#92288) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Jol megbarmoltad:) Get-Appxpackage paranccsal kerested mar?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.