Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz #19482368 #87151 üzenetére
Na jó! De tiszta telepítésnél mi az ami nem törlődik? Hiszen particionálod/formázod a meghajtót.
Viszont amit nem írtak sehol! Az egy dolog, hogy frissítéskor nem írja vissza a megfelelő könyvtár(ak)ba a luzerek file-it DE azt nem írta egyik sem, hogy a windows.old nevű könyvtárban ami ugye tartalmazza az egész előző rendszert, megkeresték-e azokat a bizonyos "elveszett" dolgokat vagy csak vinnyognak össze-vissza, mert az "embert" hívni már sokba kerül.
Nálam még szombaton is ott volt az összes ilyen dolog. Most takarított a win és tüntette el.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
törölt tag
válasz svgyula #87152 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan mi is történt, mivel én tiszta telepítést csináltam.
Így részemről feltételes módban írom, hogy valóban elképzelhető hogy 1-2 script nem tudod valami miatt lefutni, és az a következménye, hogy nem másolja vissza az old-ból. De ha ilyen egyszerű lenne a megoldás, akkor ezt elég könnyen lehetne kezelni, hiszen csak tájékoztatni kell a felhasználókat. illetve egy pár soros script ami megteszi utólag.Ez akár egy gyors update keretében is meg lehet oldani. Mint ahogy volt már rá példa, hogy a kiadás pillanatában, rögtön jött rá egy frissítés.. De szerintem itt picit többről szól a történet. Csak mert ha ez script nem futott le, akkor ki tudja még mi nem. Illetve hibásan futhat.
Az a helyzet, hogy minden jel arra mutat, hogy azzal a lépéssel, hogy visszavonta a letöltést, frissítést, a Microsoft igyekszik a lehető legjobb munkát kiadni a kezéből. Nekem ez jön le, hibáztunk, és mindent elkövetünk hogy javítsuk, és csökkentsük a kellemetlen helyzetbe kerülő ügyfelek számát.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz #19482368 #87155 üzenetére
Jó is lenne: "Nekem ez jön le, hibáztunk, és mindent elkövetünk hogy javítsuk, és csökkentsük a kellemetlen helyzetbe kerülő ügyfelek számát."
Sajnos nem ez a tapasztalat, már jóval korábban jött erről FEEDBACK az insiderek-től de valami hiba(?!) miatt ezt vagy nem vették vagy nem tartották komolynak vagy ők nem tapasztalták vagy nem volt idejük megcsinálni vagy nem tudták megcsinálni.
-
törölt tag
válasz Cs1csó #87156 üzenetére
Persze elképzelhető, hogy a marketing sürgeti a projekt menedzsereket, és tovább stb. .... És emiatt ha tudtak is róla, nem volt idejük rendesen javítani. Mert hát határidő. Szerintem az ilyen esetek sokkal inkább a Microsoft belső politikai harcára utal. Ami időnként sajnálatos módon a felhasználókon csapódik le. De nem kell azt hinni, hogy más Operációs rendszerek, gyártók esetében nincs hiba, és ott nincs belső harc, ami ugyan úgy egy közösségen, felhasználó táboron csapódik le.
Ami a magán véleményem úgy globálisan, és most picit elkanyarodok a Microsoft hibáktól, az hogy már rég nem a minőség, megbízhatóság a cél, sokkal inkább a fogyasztó társadalom kiszolgálása, ahol az igénytelenség, felelőtlenség simán belefér, lehetőleg minél több profittal. Mindent feláldozzunk a gazdaság oltárán, a gyors profit elérése érdekében. Pedig a gazdaságnak pont az lenne a feladata, hogy az emberiséget szolgálja ki, és nem fordítva. -
törölt tag
válasz svgyula #87152 üzenetére
Tájékozódj, olvass tele a windows10 subreddit sztorikkal. Akinél gáz volt a frissítés során nincs benne a windows.old mappában sem a cucc. Nem véletlenül állította le a Microsoft a frissítést. Ahogy feedback hub-on jelezték hónapokkal ezelőtt a hibát. Ha nem volt backup csak data recovery szoftverrel van esély visszahozni.
[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz King Unique #87102 üzenetére
Keveritek itt a szerzont a fazonnal... Egy felhasználó által BEKAPCSOLT védelmi funkciót KIKAPCSOLNAK, minden FIGYELMEZTETÉS NÉLKÜL!
Az meg lényegtelen, hogy nem szoktátok/nem tudjátok mire használjni ezt a funkciót!
Ez szerintetek normális, szerintem meg nem! A további okfejtések okafogyottak!
[ Szerkesztve ]
-
raskolnikoff
őstag
Úgy látom, még mindig nem kell gondolkodni a 10-re váltáson...
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
MODERÁTOR
válasz raskolnikoff #87161 üzenetére
Szerintem meg nincs vele semmi gond, mint ahogy nagyon sok felhasználó elégedett.
Én biztosan lecserélném a Win7-et.20 éve a Prohardveren
-
Cs1csó
félisten
Azért ez magas labda. Tiszta telepítés után felteszed azokat a programokat amiket használsz, belakod a rendszert pár nap alatt kiderülnek a hibák ha ezek könnyen orvosolhatóak vagy akár lehet nem is találkozol velük akkor azért jobb egy Windows 10 - főleg újabb vason - mint egy 9(!) éves Windows 7.
A Windows 8 - 8.1-et azért nem említem mert kb. ezek a rendszerek a Windows 10 koncepcióját követik ezért kb. nem látom értelmét ezeket használni ennyi erővel simán lehet a Windows 10-et.
A Vista, XP pedig ugye már rég nem támogatott.
-
darvinya
titán
Egy felhasználó által BEKAPCSOLT védelmi funkciót KIKAPCSOLNAK, minden FIGYELMEZTETÉS NÉLKÜL!
Megint?
Nálam semmit sem kapcsolt ki, mivel van MS fiókom.Csak 1 kérdés.
Ha nincs fiók, akkor félre ment frissítés esetén védett tartalmat, hogyan éred el, mikor nem tudod védelmi feloldó kódot?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
-
nagyúr
Nekem semmi bajom vele.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
raskolnikoff
őstag
válasz Cs1csó #87163 üzenetére
8.1 nálam. 9 év ide vagy oda, de ha egy 3 éves oprendszerre ilyen minőségű nagy update-ek jönnek, az nálam nem okés.
Arra meg nincs időm, hogy időnként újratelepítsem meg buheráljam...A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
törölt tag
válasz raskolnikoff #87167 üzenetére
Nálam is a 8.1 volt a legstabilabb. Kiváló rendszer annak ellenére, hogy sokan nem kedvelték. De az új gépem már csak Windows 10-et tud futtatni. Igaz, ezzel sincs semmi gondom, de a 8.1-et jobban szerettem.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz raskolnikoff #87167 üzenetére
Az ilyen felhasználói igényekre lenne az LTSB verzió kitalálva de az otthoni használatra nem elérhető hivatalosan ha jól tudom.
-
westlake
félisten
-
Doky586
nagyúr
Ezek mind ki-bekapcsolható dolgok. Inkább az a furcsa hogy nincs olyan program ami ezen beállításokat kérésre megjegyzi, és amikor akarod (pl nagyfrissítés után) visszakapcsolja az eredeti állapotot. Legfeljebb tucatnyi dolgot kéne figyelnie amiket már évek óta átkapcsolgat a frissítés: pl gyorsindítás, hibernálás, rendszerviisszaállítás, stb...
De nem írt senki ilyen programot, talán mert nincs igény rá.
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #87172 üzenetére
Próbáltad regeditben a kulcson a jogosultságokat állítani?
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz kismanobkv #87158 üzenetére
Ha hozzáférsz valahol egy géphez akkor töltsd le az MS oldaláról írd ki egy pendrive-ra és akkor lesz telepítőd.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Win 7-ről váltottam 10-re és azt vettem észre, hogy az egyik hdd-m kattgogó hangot ad ki néha. Előtte a hetesen nem volt semmi gond. Elindulás után szokott kattanni egyet. Most viszont nem ál le, mert nem hallom a felpörgést. Egyébként működik a hdd. Mi lehet a gond, valakinek volt hasonló gondja?
-
seger
addikt
válasz Balázs1621 #87176 üzenetére
Ez nem win10 hibája...
-
Cs1csó
félisten
válasz beci43 #87180 üzenetére
Ha update-en keresztül frissíted fel a rendszert akkor a USERS mappa mélyén lévő letöltések, képek stb. mappában lévő dolgokat törölheti.
Doky586
Hivatalos panaszok erre vonatkoztak, de volt valaki aki egy külső HDD-t hagyott felcsatlakozva a gépére az upgrade alatt és állítás szerint 20GB törlődött róla de a nagyját vissza tudta állítani.
Megjegyzem KORÁBBAN IS (korábbi build-ek) a legtöbb panasz a Windows update-en keresztül történő aktuális rendszerre történő ráfrissítéskor keletkezett.
Hozzáértőbb felhasználónak tartalak úgyhogy neked is TISZTA telepítést ajánlok minden build upgrade-kor vagy egy halasztással egybekötve akár 1 buildet átugorva.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
-
Cs1csó
félisten
Hogy érted? Lehet Windows 8.1-et is használni kb. 5 éves elég stabil. Vagy valamelyik LTSB-t.
A belső upgrad-el több a baj mint egy tiszta telepítéssel. Ezzel a mi a gondod?
Nem jó ez a helyzet de ezek az opciók.
Doky586
Értem, erről nem volt szó ez inkább életszerűbb, hogy csak átirányítva van. Bosszantó.
Megjegyzem továbbra is ökölszabály: rendszeres offline mentés LEGALÁBB egy külső tárhelyen.
[ Szerkesztve ]
-
5766
csendes tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni. Van két acer laptop, egy zsír új és egy 8 éves. gondoltam a régire is legyen win 10, mivel az újat azzal adták. Az a gondom, egyszerűen nem tudom megosztani a könyvtárakat a gépek között. Már két napja szó szerint bújom a netet megoldásért, de csak nem akar sikerülni. Az eddig olvasott praktikák nem működnek, járt itt valaki már így, és mag tudta oldani ezt a kérdést.
Előre is köszi a segítséget! -
őstag
Miután sokan szenvednek a windows 10 tavaszi frissítése után a hálózati megosztással, javaslom az alábbi [link]-et.
A lényeg:
"Ellenőrizd továbbá a következő szolgálatások állapotát:
Nyomd meg Windows jel+R billentyűket és írd be a futtatási ablakba a services.msc kifejezést, majd nyomj Entert.
Navigálj a listán az alábbi szolgáltatásokhoz:
Computer Browser - Számítógép-tallózási szolgáltatás - ez azokon a gépeken relevans, amelyek SMBv1 protokoll-t használnak
Function Discovery Provider Hos - Funkciófelderítő szolgáltató
Function Discovery Resource Publicatio - Funkciófelderítő erőforrás közzététele
UPnP Device Host - UPnP eszközállomás
Network connections - hálózati kapcsolatok
Peer Networking Grouping - Társhálózat-csoportosítás
Peer Name Resolution Protocol
Peer Networking Identity Manager - Társhálózat identitáskezelője
Az indítási típusnál válazd az automatikust és a szolgáltatás állapota legyen Fut."Ez után a Hálózat mappában újra tallózhatók lesznek a megosztást szolgáltató gépek.
-
őstag
válasz Cs1csó #87185 üzenetére
Ez a folyamatos újra telepítés igaz volt talán az xp-ig.
Nálam egy 8.1 pro lett frissítve a rendszer még teszt időszakban, azóta is insider fast ring frissítésem vannak, és még nem telepítettem újra az évek alatt. Soha nem éreztem szükségét az újra telepítésnek, és a rendszerről készült havi biztonsági mentés is csak megszokásból készül. Mondjuk nem használok mindenféle takarító progikat, csak revo uninstaller portable és cclenear portable van nagyon ritkán használva, ez utóbbi már csak nagyon ritkán.
-
törölt tag
válasz Doky586 #87181 üzenetére
Többen linkeltünk cikkeket és leírtuk user profilmappába töröl bele hiba esetén: Dokumentumok, képek, zenék, videók, letöltések. Windows.old-ban is hiányzik. Insider feedbackben korábban jelezték többen, mégis kiadták.
Én megúsztam, backup mindig van, a OneDrive mappavédelem is bekapcsolva ezzel Asztal, Doksik, Képek felhősítve is. Másik gépen beállítottam 90 nap halasztást a frissítésre. Egyébként is érdemes csúsztatni, kiadáskor egyre több probléma van és várni kell pár hónapnyi foltozást amire elfogadható lesz.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Hogy tudom azt beállítani, hogy újraindítás után, ne indítsa el azokat az appokat (és állítsa vissza abba az állapotukba - pl böngészőben megnyitja azokat az oldalakat), amik nyitva voltak leállítás előtt?
Pár hónapja ez alapján kikapcsoltam ezt a featurt, most viszont újra kezdteWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
mcs
veterán
Ha tisztán telepítettem egy 1809el frissített buildet, akkor nyugodtan maradhat, vagy a biztonság kedvéért rakjak vissza egy korábbit?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest