Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87101) gduck válasza svgyula (#87100) üzenetére


gduck
addikt

Oh, Én kérek elnézést itt mindenkitől, hogy a kitudja hányadik nagy Windows frissítés után elpattant bennem a cérna emiatt a dolog miatt :) Ráadásul ez szerintetek így van rendjén...

Részemről a téma lezárva, további szép - rendszer visszaállítás nélküli - napot mindenkinek. :R

(#87102) King Unique válasza gduck (#87060) üzenetére


King Unique
titán

Egy tiszta telepítésnél sincsen általában alapértelmezetten bekacsolva, hanem manuálisan kell. Egy build upgrade után szintén meg lehet ezt tenni, ha kikapcsolódik. Azt pedig teljesen normális, ha a korábbi visszaállítási pontok törlődnek, mivel azok a korábbi és nem az új rendszerhez tartoznak, az utóbbinál nyilván nem használhatók. De kb. 10 napig még ilyenkor is van lehetőség visszaállni a Windows korábbi verziójára.

Az meg a másik, hogy a rendszer-visszaállítás szépen tudja enni a tárhelyet, pláne ha egy nagyobb %-os lefoglalás van beállítva a rendszerpartíción. Ha alapértelmezetten be lenne kapcsolva, akkor meg azon menne a problémázás, hogy miért csökken annyival a C-n a szabad terület. Na meg mekkora részt foglaljon le alapértelmezetten, amibe a user általában megint szeretne beleszólni.

"Pl. kódolós vírus esetén is szuperül használható lenne a fájlok visszanyerésére!"

Vagy nem, mert a ransomeware akár a visszaállítási pontokat is alapból törli... Na meg a rendszer-visszaállítás a személyes fájlokat amúgy sem érinti, azokat nem módosítja. Ilyenkor egy elkülönített offline / online mentés a biztos, az véd ez ellen. Meg rendszerszinten pl. a Defender zsarolóvírusok elleni védelme, ami megakadályozza a beállított fájlok és mappák módosítását. De azt külön kell bekapcsolni, mert ha alapértelmezetten be lenne, akkor meg az lenne a probléma, hogy miért nem tudja a user szabadon módosítani.

[ Szerkesztve ]

(#87103) hroberto


hroberto
veterán

Nekem is törölt fájlokat, konkrétan filmeket a gépemről az új update, szerencsére nem sok mindent tárolok a gépen, vagy felhőben vagy külső HDD-ken tárolom az adatot.
Ha jól értem a telepítéskor lehetett valami anomália, és ha már fent van az új verzió már elvileg nem fog random törölni dolgokat?

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#87104) TRob1 válasza hroberto (#87103) üzenetére


TRob1
veterán

Hol tartod a filmeket hogy letörölte őket? A Users mappában? :F (Biztos xar filmek voltak, és csak megkímélt a megtekintésüktől :DD )
Nekem semmit nem törölt sehonnan semelyik gépről.
Ha már fenn van, nem fog nekiállni törölgetni plusz dolgokat. :D

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#87105) Marcoo017


Marcoo017
csendes tag

Sziasztok! Vettem egy új SSD-t viszont a Sajátgépben nem jelenik meg, viszont BIOS-ban, lemezkezelőben pedig igen. Hogyan tudnám elővarázsolni? Jelenleg HDD-n van a win, szeretném áthelyezni az SSD-re. Illetve konkrét újratelepítést szeretnék, windowsból indítva, csak félek, hogy törlöm a fájlokat, aztán ugyan úgy nem adja fel az SSD-t mint lehetőség. Tudnátok segíteni?

(#87106) westlake válasza hroberto (#87103) üzenetére


westlake
félisten

A feltelpített 1809 már "normálisan" működik. Nem kell letörölni.

Play nice!

(#87107) net91


net91
senior tag

Sziasztok,

Létrehoztam egy Microsoft-fiókot és azóta nem férek hozzá a Chrome által eltárolt jelszavak megnézéséhez.

Többször is kiléptem a Microsoft-fiókból, de ennek ellenére minden újraindulás után belépettként kezel.
Hogyan tudom eltüntetni a fenti ablakot????

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#87108) adika4444


adika4444
addikt

Hali!

Küzdök a Windows Defenderrel...

Az lenne a problémám, hogy van egy vinyó amit szeretnék kivételként felvenni. Ez eddig meg is van, viszont ha másolnék róla egy, a Defender szerint kártékony fájlt, akkor a vinyóról is törli amellett, hogy nem engedi fel a gépre.
Hogy tudnám megoldani, hogy a külső lemezen ne módosítson, töröljön, karanténezzen? Az oké, hogy nem engedi rá a gépemre, részemről ez teljesen rendben van, de az nem kicsit idegesítő hogy önhatalmúan a vinyóról is letörli az adott fájlt.
Van tehát erre valami jó megoldás?
Köszi!

üdv, adika4444

(#87109) hroberto válasza westlake (#87106) üzenetére


hroberto
veterán

Köszönöm! :R

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#87110) bazsi83vp válasza Marcoo017 (#87105) üzenetére


bazsi83vp
senior tag

Partíciót csináltál rá vagy csak van a lemez "üresen"?

Számítógép-kezelés -> tárolás -> lemezkezelés

(#87111) King Unique válasza Marcoo017 (#87105) üzenetére


King Unique
titán

A "sajátgépben", vagyis a fájlkezelőben csak akkor fog megjelenni az SSD meghajtó, illetve a rajta lévő kötet, ha annak van meghajtóbetűjele. Ha nincsen, akkor értelemszerűen adni kell neki meghajtóbetűjelet. Ha eleve vadi új és amiatt particionálatlan, akkor pedig először nyilván inicializálni kell a lemezkezelőben MBR / GPT séma szerint, majd utána az új egyszerű kötet létrehozása opcióval particionálni és formázni pl. NTFS fájlrendszerre.

"Jelenleg HDD-n van a win, szeretném áthelyezni az SSD-re"

Vagyis akkor nem másodlagos meghajtóként lenne használva, hanem ez lenne az új rendszermeghajtó. Ez esetben nyilván nem kell előre particionálni, sőt felesleges is. Valamint az újratelepítés sem kötelező, mert lehetne klónozni is a rendszert a HDD-ről pl. a Macrium Reflect, vagy egyéb programmal. Sőt, ez a jelenleg HDD-ről futó Windows alól is akár megoldható. Ha mindenképpen újra akarod telepíteni, akkor pedig értelemszerűen kiírod a Windows 10 telepítőjét egy pendrive-ra, majd legacy BIOS (CSM) / UEFI mód szerint - attól függően mi van a BIOS-ban beállítva, melyik szerint akarod telepíteni - telepíted az SSD-re. Egyébként sem az előbbi (klónozás), sem az utóbbi (újratelepítés) esetben nem szükséges a célmeghajtónak particionáltnak lennie. Szóval már csak ezért is volt felesleges a fájlkezelőben keresni...

[ Szerkesztve ]

(#87112) Apucy01


Apucy01
őstag

sziasztok

restart után ez fogadott.... :W :W

az asztalról minden ikon eltünt és még a jobb gombos menü sem jön elő,, hogy tudom vissza oberkodni valahogy?

Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D

(#87113) svgyula válasza Marcoo017 (#87105) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Beállítod a BIS/UEFI-ben a megfelelő elérést. Elindítod a telepítőt. Megnézed mit kínál fel. Kitörlöd az összes kicsi rendszer particiót ezek 90-500MB nagyságúak.
Kiválasztod az SSD-t (mérete alapján) alul "új" rákatt, létrehozod a teljes nagyságot. Ha megvan akkor erre katt és tovább. Ezután ide telepíti a win-t és nem fog feldobálni más telepített rendszert. Így lesz egy teljesen tiszta win10 rendszered. A régiből ha kell át tudsz rakosgatni dolgokat.

(#87112) Apucy01
ÓÓÓÓ! Nem tűnt az el csak átlátszó lett :D Próbáld meg a VGA drivert lecserélni.

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#87114) tbalint3


tbalint3
tag

Másnál megy rendesen a 1809? Cska mert nálam a frissítés óta villognak a nyilak a feladatkezelőben a háttérfolyamatoknál. Frissítéskor pedig egész egyszerűen az epson scannerem driverének a felét letörölte, minden további értesítés nélkül, innen: C:\Windows\twain_32\escndv Lehetett újratelepíteni.
+ Még 1 dolog: minden egyes fájltípusnál az első megnyitáskor megkérdezi, hogy mihez legyen társítva. Ez eddig nem volt. Pl. .mkv fájlnál első megnyitásnál, megkérdezi, hogy vlc vagy wmp vagy filmek app. Frissítés előtt ezek rendesen be voltak állítva. Ezeket a társításokat minek szedte szét??

[ Szerkesztve ]

(#87115) King Unique válasza adika4444 (#87108) üzenetére


King Unique
titán

Itt egyrészt a Defender esetében is van lehetőség utólag a karanténból a fájlokat visszaállítani és a kivételekhez hozzáadni. Másrészt akármilyen fájlt nem szokott csak úgy törölni, amelyiket igen, azt pedig nem véletlenül, mert vsz tényleg valami nemkivánatos, avagy kártékony cucc... :B Másik megoldás az ilyeneket becsomagolni pl. .zip, .rar fájlba, aztán akkor elvileg nem ugrik rá, max. ha kicsomagolod. :D

[ Szerkesztve ]

(#87116) Apucy01 válasza svgyula (#87113) üzenetére


Apucy01
őstag

Nem!

Táblagép módban volt... de hogy hogy a muterjába mászott oda, mondom csak restart volt semmi más.. :)

Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D

(#87117) Joker88


Joker88
őstag

Notebooknál használok egy USB-s vezeték nélküli egeret.
a problémám az lenne, hogy ha hosszabb ideig, 5-10 perc nem nyúlok a notihoz,egérhez, akkor csak úgy hajlandó újra működni az egér ha kattintok vele.. gondolom valami energiatakarékossági cucc/beállítás nehezíti az életemet.. Hol lehet ezt a problémát megszüntetni,milyen beállítással ?

ja,majd elfelejtettem, az egér vevőadója egy USB hub-ba van bedugva..

[ Szerkesztve ]

In loving memory of Garrett Lockhart

(#87118) darvinya válasza Joker88 (#87117) üzenetére


darvinya
titán

Egér gépház beállításában.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#87119) adika4444 válasza King Unique (#87115) üzenetére


adika4444
addikt

Köszi!

A hálózati meghajtón kéretlenkedett, és persze miután kivettem a karanténból, nem másolta vissza. Na de most hozzáadtam kivételnek, így jó, persze csak miután pendrive-ról visszapótoltam a fájlt...

üdv, adika4444

(#87120) Doky586 válasza Joker88 (#87117) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Veszel vezetékes egeret.. :K

(#87121) CirrMee válasza Joker88 (#87117) üzenetére


CirrMee
addikt

gondolom valami energiatakarékossági cucc/beállítás nehezíti az életemet

Jó gondolat. Vedd ki a beállítás szót a mondatból, és teljesen jó lesz.

Hol lehet ezt a problémát megszüntetni,milyen beállítással ?

Ahogy előttem is javasolták, veszel egy vezetékes egeret, és a gond megszüntetve.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#87122) cujo69


cujo69
tag

Nekem egy problémám van a win 10 el,mikor a zidoo médialejátszómhoz van új firmware,és letöltöm a zidoo oldaláról,letöltés után 0 bájtot ír a mappában,pedig végigmegy a letöltés.Lányom gépén (win 7)meg letölti rendesen,mi lehet a bibi?

(#87123) Thunderzolee

Üdv!

Hogyan kell a Rendszergazda nevet átírni másikra?

Ugye telepitéskor be lett írva egy név. (Stefan)
Átírtam a Vezérlőpult --> Felhasználói fiókok-nál a fiókhoz tartozó név módosítása opcióval a nevet. (Gabi-ra)
Ahogy ujrainditottam, a bekapcsoláskor már ezt az új nevet írta ki, meg a Start menüben is a Gabi szerepel.

DE a Total Commanderben az Users-ben maradt a régi (Stefan) név.
Ez így nem jó, akinek a gép lesz, annak nem Stefan kellene, hanem Gabi.

Valami rémlik, utoljára anno asszem amikor XP-ben is akartam ilyet csinálni, ott se tudtam, kellett létrehozni egy másik fiókot az új névvel, és töröltem a régit, de azóta se fejlődött a tudomány a Microsoftnál? Nem lehet ezt megcsinálni, h átíródjanak a mappák is Stefanról Gabira?

A Gépházban is néztem, a Vezérlőpultból átrak a Gépházba, ha a "Saját fiók módosítása" opcióra megyek, bejön szépen "Az ön adatai", ott is Gabi már a név, képet lehetne feltölteni, de mást nem enged állítani, csak hogy lépjek be Microsoft fiókkal...

Kerestem Googleval is, egy rakás találatot ad, de másoknak is ugyanez a probléma, leírás meg nem nagyon van ehhez, ami használható lenne. :/

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#87124) Thunderzolee válasza Joker88 (#87117) üzenetére

Bocs, nem kötekedésből mondom, de miért baj ez?
Nekem is így működnek az egerek, ahogy így hirtelen átgondolom, az összes gépnél amit használok. Mozdítom --> nem reagál --> kattintok egyet --> utána már megy. Nem olyan rossz ez, annyira nem nehezíti a használatot.

Sokkal jobban zavar például, h a tabletemhez van egy vezeték nélküli bluetoothos billentyűzet, amit ha pár percig (!) nem használok, leáll, viszont ha újra írni akarnék, akkor nem reagál egyből, hanem hosszú másodpercek (!) múlva csak. Na ez bosszantó eléggé. Ráadásul mondjuk kitolnám a bill. kikapcsolásáig eltelő idő hosszát mondjuk 20-30 percre, de nem lehet, nincs ilyen beállítás a tableten.
Gyakorlatilag egy vezetékes billentyűzettel jobban jártam volna, az sosem inaktivizálódik. :((

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#87125) Geth válasza Thunderzolee (#87123) üzenetére


Geth
addikt

Én anno csináltam valami hasonlót, a WSL miatt kisbetűsíteni akartam a usernevemet, hogy (bár két külön dologról van szó) egyforma legyen a WSL-es usernevemmel :)
Már nem emlékszem a pontos lépesekre, de valami ilyesmit csináltam én is. A user managementes rész egyszerűbben elérhető így: lusrmgr.msc
Nem fejlődött, mert nagyon nem volt rá szükség. Céges környezetben ugye domain van, a legtöbb user meg baromi ritkán találkozik a folder valódi nevével, a display name meg átnevezhető, ahogy tapasztaltad.
Ez van, legközelebb úgy hozd létre, hogy akié lesz a gép. Vagy hozza létre ő a felhasználót.
De megnyugtatlak, linuxos szerveren amikor valamiért lokál user-t kellett átneveznem, ott se nevezte át a home könyvtárat, mert igazából az bármi lehet :)

(#87126) darvinya válasza Thunderzolee (#87123) üzenetére


darvinya
titán

Amit keresel, az a Win partíció elnevezése, amit tulajdonságában tudod megváltoztatni.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#87127) kismanobkv


kismanobkv
tag

Sziasztok! Abban tudnátok segíteni,hogy: visszaállítottam alaphelyzetre a win 10-et de az ország kiválasztásnál nem reagál sem az egér sem pedig a billentyűzet. Mit lehetne tenni? Köszönöm előre a segítséget!

(#87128) svgyula válasza kismanobkv (#87127) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Nem érzékeli az USB eszközt. Esetleg még azt kipróbálhatod, hogy másik portba dugod, vagy csak kihúzod és vissza. Ha nem segít akkor szerintem simán indíts egy új telepítést. Az segíteni fog.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#87129) Doky586 válasza Thunderzolee (#87123) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ne nevezd át, inkább csinálj másik felhasználót..
Utólag a régit törölheted ha irritál.. ;)

(#87130) #86564352 válasza Thunderzolee (#87123) üzenetére


#86564352
törölt tag

Win10-nél a telepítéskor megadott név kb. kőbe van vésve, az lesz a c:\users-ben. Helyi fiókkal telepítve amit beírsz, MS fiókkal telepítve az email cím első öt betűje.

(#87131) Thunderzolee

Követtem pár tutorial videot, de csak nem jött össze, ráadásul valamit félrekattinthattam, mert... ehhh... mittudomén, hosszú lenne leirni.

Újratelepítettem a Windowst végül az új felhasználónévvel. :(((

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#87132) kismanobkv válasza svgyula (#87128) üzenetére


kismanobkv
tag

Értem. Próbáltam de semmi.
Újat hogyan ha nem tudok továbblépni?
Illetve az egér világít de nincs a képernyőn,billentyűzet semmi.

(#87133) aldebaran


aldebaran
őstag

Nekem a win10 pro azt kezdte el most csinálni, hogy valamiért kiírta, hogy egyes oldalak homályosan jelenhetnek meg és átállította a betűméretet 125%-ra és azóta is elsötétül és visszaáll. Az infó oldalon pedig a beállítások oldalra akar vinni.

Másnak is csinált már ilyet? Ki tudom ezt az automatizációt valahogy kapcsolni, hogy okosabb akar nálam lenni?

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#87134) Ferdzsoo válasza Zotya84 (#86962) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Igen, tudom hogy magas labda volt, de komolyan mondom ( ;] ) ezzel ki tud vinni az észből. Tudom nem nagy problémák, csak zavaró apróságok. Sajnos hiába töröltem le a drivereket (amit tudtam DDU-val) és raktam fel újra ez sem oldotta meg a problémát. És elment vele 1 órám egy olyan dologgal aminek kérdezés nélkül kéne működnie. De hagyján ha legalább jó lenne, de nem lett az.
Az android miért tudja megoldani hogy ne menjen el a háttérképem? Akkor lehet mégsem olyan nehéz ezt leprogramozni. ;] Evil off.

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#87135) svgyula válasza kismanobkv (#87132) üzenetére


svgyula
addikt

Az újratelepítést úgy, hogy beraksz egy win 10 telepítő lemezt és arról indítod a rendszert. A win bootolás közben nem töltötte be valamiért a drivereket, azért nem tudsz tovább lépni. A telepítő ezzel kezd! Úgyhogy ott biztosan lesz egér és billentyű.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#87136) Robertó79


Robertó79
tag

Win 10 ben be lehet állítani valahogy hogy a frissítéseket ne telepítse automatikusan?

(#87137) #19482368


#19482368
törölt tag

Súlyos hibák miatt visszavonták a Windows 10 frissítését!

Aki már letöltötte, ne telepítse, mert a fájljai bánhatják.

A Microsoft visszavonta a Windows 10 October 2018 Update-et, mert számos felhasználótól komoly problémákra utaló visszajelzések érkeztek. A legsúlyosabb hiba az volt, hogy a frissítés során bizonyos felhasználói fájlok törlődtek a rendszerről.

A szoftver visszavonása azt jelenti, hogy nem lehet többé manuálisan letölteni a frissítést, és a Microsoft felfüggeszti a kibocsátást, amíg a hibák kivizsgálása tart. Egyelőre nem ismert, hogy a fájltörlés pontosan mikor jelentkezik, és milyen konfigurációkat érint, de a Microsoft addig is azt javasolja a felhasználóknak, hogy ha netán letöltötték is az októberi Windows 10 frissítést, semmiképp se telepítsék gépükre. Aki pedig már pórult járt, annak azt tanácsolják, hogy maradjon érintkezésben a telefonos szaktanácsadó szolgálattal.

Nem tudni, hogy a kibocsátás meddig szünetel, de mivel a jövő héten esedékes a cég szokásos havi frissítő keddje, nem lenne meglepő, ha ezen a napon az operációs rendszer frissítésének javított változata is hozzáférhetővé válna.

Forrás:computerworld.hu

(#87138) Ferdzsoo válasza #19482368 (#87137) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Nah Zotya erre sem írhatom hogy Komolyan Mondom EZ VICC 2018-ban? ;] :W

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#87139) t72killer válasza #19482368 (#87137) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kérdés, ha kiadnak egy újabb változatot, abban más javításokat is eszközölnek majd, vagy csak ez lesz?

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#87140) kismanobkv válasza svgyula (#87135) üzenetére


kismanobkv
tag

Nem úgy volt hanem manuálisan.
Gépház-frissítés-alaphelyzet
Ott nem volt semmi csak azzal indít,hogy válassz országot.

(#87141) #19482368 válasza t72killer (#87139) üzenetére


#19482368
törölt tag

Előbb, vagy utóbb minden kiderül, és szinte majdnem minden kérdésre választ kapnak a felhasználók.
Mivel dolgoznak a hiba megoldásán, így addig hiteles, bővebb, információt nem hiszem hogy tud adni valaki.
"Úgy látszik az Apple botrány után okvetlen kellet valamit csinálni, hogy ismét a figyelem központjában legyen.:D "

(#87142) t72killer válasza #19482368 (#87141) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez a fájltörlődős baki valszleg könnyen megoldható...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#87143) King Unique válasza #19482368 (#87137) üzenetére


King Unique
titán

Vótmá', linkelték korábban többek között pl. ezt a cikket is ezzel kapcsolatban itt a topikban...

Ahogyan arról is volt szó, hogy akik már frissítettek az új rendszerre és nem tapasztaltak ilyen problémát, azok már valószínűleg nem is fognak és használhatják akár tovább is. Ugyanis csak a build upgrade során volt erre panasz és csak a C-n lévő felhasználói mappákat érintően. Valamint ehhez kapcsolódóan akik nem upgrade-et, hanem tiszta telepítést csináltak, őket sem érintette a probléma. A javítást pedig vélhetően megkapják majd egy összesítő frissítés, vagy esetleg új build formájában, ha újat adnak ki a 17763.1 helyett.

[ Szerkesztve ]

(#87144) konyi79


konyi79
addikt

Sziasztok,
zavaró dolgot csinált nekem ma a win, nem tudom van-e tippetek mitől.
Felraktam a gépre tiszta telepítéssel a 1809-ér, majd nekiálltam a szokásos progikat felrakni, majd frissíteni. Hanem látom ám egyszer, megjelent a gépen egy Rendszergazda fiók, ami minden jelszó nélkül belép, meg bármit csinál. Se törölni, semmit nem tudtam, mire rájöttem valahogy bekapcsolódott a win szuper user fiókja, amit aztán parancssorból tudtam kikapcsolni.
Van tippetek, mi történhetett, mert elég zavaró, csak úgy magától csinál egy jelszó nélküli superuser fiókot...

(#87145) embe válasza #19482368 (#87137) üzenetére


embe
nagyúr

Én azóta több gépre is felraktam, volt amire frissítésként, volt amire tiszta telepítéssel. A jelzett hibába még nem futottam bele. Kopp-kopp.
Ez azért érdekes, hogy a teszt időszak alatt nem futott senki sem bele ebbe a hibába....

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#87146) Sub-ZeRo válasza #19482368 (#87137) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Hú, nekem 3 különböző gépen van fent és köszöni, egyiknek sincs baja...
😈

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#87147) odrif válasza #19482368 (#87137) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Nekem is szerencsém van.
Frissítettem, és minden szépen működik.

20 éve a Prohardveren

(#87148) svgyula válasza kismanobkv (#87140) üzenetére


svgyula
addikt

Azért írtam azt, hogy tegyél be egy telepítő lemezt és rakd újra a rendszert! Olvasd értően amit írok.

Más. Nálam 3db lapos és egy asztali pc amin a frissítés fent van és mindegyik jól érzi magát :K Én biztosra veszem, hogy nem az egyszerű felhasználóknál jönnek elő ezek a gondok hanem a "vérpistike" szintű luzereknél akik egész nap a rendszert b@szogatják :P Mert még mindig vannak nagyon sokan akik azt hiszik, hogy a pc az mindenható. Meg azok akik folyamatosan tuningolják/túlhajtják a gépet mert az a +3fps mekkora királyság és a haver gépét lealázza............. :N

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#87149) #93794560 válasza #19482368 (#87137) üzenetére


#93794560
törölt tag

Nálam hiba nélkül felment, és nem törölt semmit.

(#87150) Pierre75


Pierre75
senior tag

Amit ebben a pár napban észrevettem:
Véletlenszerűen (3-4 indítás után) a rendszer indítása után a fényerő nem a beállított értékkel áll fel.
Az ismert hiba: a Feladatkezelő nem a helyes cpu értéket mutatja.
Az Edge, ha úgy van beállítva, hogy törölje a böngészés előzményeit, megfogja a gépet, mikor bezárásra kerül. (Egyetlen más böngészőnél sincs hasonló hiba.)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.