Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz #86564352 #87896 üzenetére
A Powershell-t futtatva rendszergazdaként majd bemásolva ezt a sort és ENTER-t ütni:
"Get-AppxPackage -allusers | Remove-AppxPackage"
E mellett ezt is le lehet futtatni:
"Get-AppxProvisionedPackage -Online | Remove-AppxProvisionedPackage -Online"
Értelemszerűen (") jel nélkül. Ez minden felhasználónál törli az összes UWP appot, persze akinek valamelyik kell annak más parancsot kell futtatni, egyenként kell törölni azt amit akar és megtartva azt amit akar.
-
-
törölt tag
válasz Cs1csó #87901 üzenetére
Ismerem a PowerShell trükköket, sajnos pl. Mixed Reality Portal nem távolítható el az ABC listából ezzel. Ahhoz több kört kell futni. (a példában mást használtak, a módszer ugyanaz) A hír lényege az lenne Powershell parancsok és adatbázis bűvészkedés nélkül normál módon két kattintásos módszerrel jó lenne megszabadulni a feleslegtől, illetve ha core funkció és inkább ne távolítsuk el, akkor lehessen elrejteni start menüből.
Win32-nél nem használod a Notepadet és minek van start menüben? Semmi gond jobb klikk open file location és kidobja a parancsikon elérési útvonalát intézőben, törölheted a parancsikont és nem lesz benne a start menüben, csak a helyén a windows\system32-ben a notepad.exe a lényeg fél perc alatt megoldva a kérdés el van rejtve start menüből (ugyanígy szoktam kipucolni a telepített programok felesleges readme.txt és uninstall parancsikonjait startból azok nem kellenek oda, azaz mappa ne legyen startban csak az indító ikonok listája)
UWP-nél nem használod az Xboxot, Mixed Reality Portalt? Elsőre kereshetsz rá PowerShell parancsot, a másikhoz még több mókolás kell.
Úgy lenne jó start menüben jobb klikk "hide" ne legyen útban és csak a settings/apps listában legyen ott minden.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz #86564352 #87904 üzenetére
Nekem nincs ott a Mixed Reality a start menüben, ott az én programjaimon kívül csak ezek vannak:
- Csatlakozás
- Gépház
- Keresés
- Microsoft Edge
- Windows biztonság+ persze alul a mappák: felügyeleti eszközök, kellékek stb.
Persze én a Gépházban is végigmentem és ami nem kell mindent kikapcsoltam, majd ezután volt záróakkord a két powershell parancs. + én a végén - egy két restart után - az o o shutup 10-et is ráeresztettem.
Lehet drasztikus de nincs BSOD-em úgyhogy működik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cs1csó #87905 üzenetére
Lehet mert én angol nyelvű rendszert telepítettem, mindkét Mixed Reality Portal és Viewer is ott figyel. Csatlakozás is ugye connect nálam, azt se használom. Igazából a lényeg Win7-nél parancssorok nélkül egyszerű kattintgatással és drag&drop módon olyan start menü listát csináltam amilyet akartam, Win10-nél a lista része kötöttebb és akadályok. Pl. nekem nincs szükségem arra se, hogy jelezze az ABC betűket, tudom az ábécét fejből is mivel kikapcsolhatatlan a jelzése ezért többet kell scrollozni. #firstworldproblem Persze nem a világ vége ez a téma, 90%-ban úgyis WIN gomb kereséssel indítok programokat. Illetve ami pozitívum a csempés rész teljesen testre szabható szabadon lehet utilities egy kupacba és ki lehet kapcsolni az ABC listát. Át kell állítani az évtizedes megszokást, lista helyett a csempés részen belakni ahogy szeretné az ember.
-
törölt tag
Még egy pozitívum: ma vettem észre a beépített Paint 3D tud "magic select" funkciót. Ritkán kell, GIMP-et telepítettem eddig ilyenekért.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Most így, a Homegroup eltüntetése után van valamiféle trükkje annak, hogy két Windows közt fájlokat osszon meg az ember? Már beállítottam a megosztást a vezérlőpultban és megosztottam elvileg mappát is, de a másik gépen (amin ugyancsak beállítottam a vezérlőpultban a megosztást) nem lát semmit.
Gondolom nem az OpenWRT-s router a gond.
-
törölt tag
válasz leviske #87910 üzenetére
Valami miatt két W10 nehezen látja egymás megosztásait.
5-15 perc is eltelhet, mire mindkét gép látja egymást.
Ez korábban is így volt.
Az októberi frissítés után talán valamivel tovább növekedett az idő.
Androidról linuxos médialejátszóról azonnal elérhető.
Ezért ezekkel könnyű tesztelni.
A Panasonic Firefox OS alapú tévéi is nehezen találják meg a W10-es megosztásokat.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy a Defender fogja vissza az összes lemezműveletet? SSD van a gépben, de vmiért minden egyes fájlműveletnél cpu korlát van és végeredményben az egész rendszer olyan tetű lassú, mintha egy öreg hdd-ről menne.
Nem bánom, ha a Defender a vinyót szkenneli üresjáratban, de nem lehet valahogy kikapcsolni a valós idejű védelmet? Főleg, hogy egy szálon terheli a cpu-t és így jó, ha kb 40 MB/s valós átviteli sebességre képes a rendszer. Ez elg vicces, mikor az SSD ennek a tízszeresére is képes lenne. Program betöltés dettó.
Köszi! -
JanR
addikt
Sziasztok!
Mostanában küzdök a második kijelzőmmel. A gépet egy monitorral használom, viszont ha filmezek, akkor átkapcsolom a TV-mre. A TV-be hdmi-hdmi van, a monitor pedig dvi-hdmi. Na most a gondom az, hogy mostanában nem hajlandó megjegyezni a win az utoljára beállított felbontást a TV esetében. 4K-s a TV, de mindig visszalövöm fullHD-ba. De ha visszakapcsolom a monitorra a képet, majd újra a TV-re, akkor megint 4K-s felbontás fogad. Persze, szép meg jó ez így, de én fullHD-t szeretnék, ráadásul ez idáig minden gond nélkül meg, ezt az új windows-al kezdte el.
GTX1080 a vga, legfrissen nv driver (egy régebbi volt, de azt azonnal frissítettem, hátha). Semmi anomáliám nincs, egyszerűen nem hajlandó megjegyezni a felbontás beállítását a TV. Ráadásul, ha a TV-n van a kép, és csal egy kicsit kapcsolok vissza a monitorra, majd újra a TV-re, akkor is kezdhetem előröl az egészet, mert visszaállítja magát 4K-be (gondolom arra méretre, amit a windows érzékel).
Valakinek valami ötlete?
-
leviske
veterán
válasz #30153472 #87911 üzenetére
Köszi! Közben nekem az oldotta meg, hogy benéztem a servicesbe és nyomtam egy startot manuálisan a két Function Discovery cuccnak és a UPnP-nek. Ezzel azonnal felismerték egymást és látják a megosztott mappákat. Valószínűleg ezeknek az elindulására kell várni, ha nem kezd az ember turkálni a gépben.
-
ArthurShelby
addikt
Várható valamikor esetleg a jövőben natív (lemezkezelős) ext2/3/4 támogatás?
(mert lehet toldozgatni-foltozgatni mindenféle programmal, de nekem a natív megoldás tetszene a legjobban)[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
King Unique
titán
válasz ArthurShelby #87922 üzenetére
Még a Linuxhoz közelebb álló macOS sem támogatja tudtommal natívan... Majd ha tömeges igény lesz rá a Windows usereknél (nem valószínű), akkor esetleg. Vagy akkor sem, ismerve az "eddigieket". Bár újabban elkezdték pátyolgatni, raktak a 10-esbe WSL-t is, szóval ki tudja mi lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz ArthurShelby #87922 üzenetére
Mi bajod az NTFS-el? esetleg válthatsz exFAT-re is..
-
tordaitibi
veterán
-
ArthurShelby
addikt
válasz Doky586 #87924 üzenetére
Az entware nem tűri az ntfs-t (bár elvileg rá lehet erőszakolni valahogy úgy is).
Most külön ezért egy ubu-t izzítani, hogy ext-re formázzam....2018 van
A paragon-os szoftverrel meg szívtam, az sem tökéletes.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
King Unique
titán
válasz tordaitibi #87925 üzenetére
Ott az ingyenes Ext2Fsd, de a TC-hez is van Ext plugin, ha az kell. Az pedig annyira nem meglepő, hogy fordítva adott pl. az NTFS támogatása, amit jóval többen használnak desktopon...
(#87926) legelek:
Ha már formázás, akkor pl. windowsos külső particionáló programoknál szokott lenni Ext2/3/4 opció (példa). Az viszont már más dolog, hogy desktopon még mindig nincsen akkora igény ezen fájlrendszerekre, nem elég elterjedtek ahhoz, hogy a Windows, vagy akár a macOS natívan támogassa őket.[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
meglehet valahogy oldani egy program erőltetett leállítását a win-ben, hogy akkor is leálljon ha csak pl. a tálcán a jobb klikk/program bezárását választom?
Az a gond, hogy van hogy lefagy egy program betöltés alatt, de hiába az alt+tab, ctrl alt del, látom a tálcát, látom az alt+tab alatt elérhető háttérben futó programokat, de nem jön előtérben egyik sem, mert a lefagyott program tök fekete képernyője homokórázik, és úgy mond az marad előtérben (kivéve a tálca, az egér, és az alt+tab ablakok).
Így nem tudom előhívni a feladatkezelőt sem hogy leállítsam a programot. Ctrl+shift+esc meg van, fut a feladatkezelő, de nem jön előtérbe. A fagyott program tálcán futó bezárás gombra kattinva, vagy alt+tab mini ablakban bezárás gombra kattintásra nem reagál, csak homokórázik rendületlenül.
A feladatkezelőben való leállítás kilőné a programot gond nélkül, csak nem jön ugye előtérbe.
Így csak egy megoldás marad az újraindítás, vagy kijelentkezés.Köszi
free your mind
-
Jazz
veterán
Más:
a telefon gyári USB-s megosztása esetén (xiaomi redmi note 3 pro international kate), minden egyes rácsatlakozással egy új hálózat keletkezik a win-ben. Most már a Hálózati kapcsolatok 34, 35, 36...stb.-nél tartok.
Mitől lehet ez, miért kreál mindig új hálózatot a win? (A sávszélesség felezés miatt wifi megosztás nem játszik, USB-s kell.)
Van a fentire valami megoldás, hogy ne kreáljon állandóan új hálózatot?
És kilehet valahogy törölni az eddigi 36db hálózati kapcsolatokat? (gondolom regedit-ben)Köszi
free your mind
-
Shaza
senior tag
storno
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
hali!
Itt keresd a profilokat:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\ProfilesNézd meg, hogy újracsatlakozásnál változik-e az USB-s adapter MAC címe a gépházban vagy a hálózati kapcsolatokban. Ha igen, Androidos körökben érdeklődj utána, hogy lehet a random MAC váltásokat tiltani.
üdv, adika4444
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg valami bevált módszer hogy a Windows Store sokág működőképes maradjon?
Most készülök 6. alkalommal újrarakni a gépet 2 nap alatt, hogy rájöjjek mi okozza szerencsétlen halálát. Rányomok az ikonjára felbukkan egy kék hátterű ablakban és rögtön bezáródik. Friss instalnál működik egy ideig. Neten található megoldások közül rengeteget kipróbáltam, de csak rosszab lett a helyzet, gyári appok sem inultak már el.
Win verziók: angol 1803 home N és 1809 home N minden frissítéssel.
Én vagyok M3nyus!
-
nagyúr
válasz M3nyus #87932 üzenetére
Sima home rendszert rakjál fel, ne N verziójút és akkor megkíméled magad sok sz...pástól...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
M3nyus
aktív tag
válasz Cs1csó #87933 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
Közben most ment fel 7. alkalommal a win, semmihez nem nyúltam, egyből windows store, megnyílik, rámentem az appok frissítésére, elkezdte, leszedni őket, de eközben kilépett magától és onnantól újból nem indul el a Store, tehát mondhatjuk hogy saját magát megöliPróbálom "N" nélkülivel...
[ Szerkesztve ]
Én vagyok M3nyus!
-
félisten
-
zack
nagyúr
válasz #35914496 #87876 üzenetére
Neked is és King Unique-nak is köszönöm a segítséget. Leszedtem az Acronis-t, a simát is, és a bootolhatót is. Felrakom és jövök az infókkal.
Meg kell néznem hány fizikai vinyó van az asztaliban, mert ha a laptop 240GB SSD-je befér még valamelyik SATA portra, akkor lehet csak simán berakom a rendszer mellé, a laptop-ba meg veszek egy 500GB 2,5 belső vinyót. Mivel a gyerekeknek adtam a Lenovo Flex 2-öt, nekik nem kell, hogy SSD-n legyen a rendszer, pláne úgy, hogy egyszerűbb touch-os játékokkal játszanak (4 és 2 éves fiú).
Az új notimat nem piszkálom (ASUS ROG Scar II), ebben 256GB PCI SSD-van + 1TB háttértár.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
félisten
válasz #17954112 #87937 üzenetére
Ha 10-re váltasz akkor a megfelelő kiadást válaszd, jelen esetben N nélküli Win10 (Home) sima kiadást.
Pont valamelyik nap próbáltam ki, hogy telepítéskor a Win7 még nem használt kulcsot adtam még Win10nek és simán beaktiválta.
Driverek néha érdekesek Win10 alatt ha nincs kimondott Win10 driver csak régebbi.
Adatot gyűjt már minden... Most ahogy ezt írom a Chrome is.
-
zack
nagyúr
válasz #30153472 #87939 üzenetére
Nyilván rendszer partícióhoz bootolható kell.
Megnéztem, 5 fizikai háttértár van az asztaliban, tehát a laptop 240GB SSD-jét még pont be tudom tenni.
Ez lesz a legegyszerűbb. Aztán ha másképpen alakul, majd jövök.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Pörp
senior tag
Hi!
Ausus P8P67LE alaplapom van, az ASUS oldalon driverek csak win 8.1-ig vannak. Win 10 működne ezekkel a driverekkel?
-
Geth
veterán
Alaplapgyártó oldalát hanyagold. Ha gondod van Win10 telepítés után, ezekből mazsolázz:
Storage:
Intel AHCI
Marvell AHCI, bár én letiltanám, ha nincs rá szükséged, az Intel a javasolt.
USB: Az Intelhez nem kell, ASMedia
Hang: Realtek
LAN: Realtek
Egyéb:
Intel MEI
Chipset software (ami nem "driver") szerintem nem fog kelleni. -
zolkas68
csendes tag
Sziasztok
Van egy problémám és erre kérnék segítséget.
Az egyik szgépem akadozva működik.
be be ragad ezt főleg netezés közben vettem észre.
a feladatkezelőben azt vettem észre, hogy az svchost.exe 48 példányban fut. mig a másik gépeken ezt a programot nem látom.
mivel, hogy tudnám ezt javítani.ebben a rohanó világban legyen időd futni is:)
-
King Unique
titán
Nem feltétlen, mert meg lehet oldani a rendszer lementését és a klónozását akár a működő Windows alól is. Sőt, pl. a Windows 10 beépített eszköze is eleve így készíti el a lemezképet. Az ún. Live környezet a visszaállításhoz kell pl. egy pendrive-ról indítva a program WinPE, vagy Linux-alapú változatát. Bár pl. a Macrium Reflect olyat is tud, hogy a helyi boot menühöz adja hozzá a saját indítóbejegyzését és akár külön pendrive / optikai meghajtó nélkül is megoldható WinPE környezetben a visszaállítás. Egyébként az Acronis tudtommal fizetős és csak 30 napos trial verzió van belőle. Ingyenes formában esetleg a program egyes régebbi verziói érhetők el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iOS alkalmazások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kupon kunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest