Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87102) King Unique válasza gduck (#87060) üzenetére


King Unique
titán

Egy tiszta telepítésnél sincsen általában alapértelmezetten bekacsolva, hanem manuálisan kell. Egy build upgrade után szintén meg lehet ezt tenni, ha kikapcsolódik. Azt pedig teljesen normális, ha a korábbi visszaállítási pontok törlődnek, mivel azok a korábbi és nem az új rendszerhez tartoznak, az utóbbinál nyilván nem használhatók. De kb. 10 napig még ilyenkor is van lehetőség visszaállni a Windows korábbi verziójára.

Az meg a másik, hogy a rendszer-visszaállítás szépen tudja enni a tárhelyet, pláne ha egy nagyobb %-os lefoglalás van beállítva a rendszerpartíción. Ha alapértelmezetten be lenne kapcsolva, akkor meg azon menne a problémázás, hogy miért csökken annyival a C-n a szabad terület. Na meg mekkora részt foglaljon le alapértelmezetten, amibe a user általában megint szeretne beleszólni.

"Pl. kódolós vírus esetén is szuperül használható lenne a fájlok visszanyerésére!"

Vagy nem, mert a ransomeware akár a visszaállítási pontokat is alapból törli... Na meg a rendszer-visszaállítás a személyes fájlokat amúgy sem érinti, azokat nem módosítja. Ilyenkor egy elkülönített offline / online mentés a biztos, az véd ez ellen. Meg rendszerszinten pl. a Defender zsarolóvírusok elleni védelme, ami megakadályozza a beállított fájlok és mappák módosítását. De azt külön kell bekapcsolni, mert ha alapértelmezetten be lenne, akkor meg az lenne a probléma, hogy miért nem tudja a user szabadon módosítani.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.