- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
darvinya #112289 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy hiába 64 bites a CPU, ha a lap gyártója letiltotta a 64 bites UEFI kód használatát (tipikusan pl. tabletek), nem fogsz tudni felrakni 64 bites OS-t, max. legacy módban.
Viszont vannak olyan gépek (tipikusan pl. tabletek), ahol nincs CSM modul a firmwareben, ergo csak UEFI módban tud bootolni.Ha a Miix II ilyen (rákeresve sanszos), akkor nem opció a 64 bit, CPU ide vagy oda.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
darvinya #109708 üzenetére
Hát ez így hihetetlen.
Ha eredetileg telepítéskor fiók regisztrálása nélkül aktiváltam a Windows-t és utána lett egy microsoft fiókkal párosítva, akkor miért nem kért új kulcsot?
Vagy akkor most miért nem azt írja, ha az a baja? [kép]
Egyébként pedig felhőbe szinkronizálást soha nem is használtam. -
Faterkam
addikt
válasz
darvinya #102487 üzenetére
A Wifi kártya doksijában azt olvasom nincs is benne Bluetooth, de akkor hogy kapcsoltam ki pár napja, nem értem :/
(#102488) svgyula Nincs BT ikon a billentyűzeten., Driverek fent, eszközkezelőben nyoma sincs. De lehet hogy a Notiba sincs BT :/
(#102513) mrbego: A legfrissebb Win10-nél kapcsoltam ki elvileg!
-
Geth
veterán
válasz
darvinya #101813 üzenetére
Esetleg próbáld meg a másik wizardot, Control Panel / Devices and Printers / Add a device.
Itt állítólag tovább lehet lépni PIN megadás nélkül is.
Valamiért a gyártó nem érezte fontosnak hogy ezt az apróságot kiküszöbölje firmware szinten.
xda-n vagy valami hasonló fórumon láttam hogy cserélgetnek firmware-t de elég last resort megoldásnak tűnik.Meglehetősen sok problémát tud okozni ha olyan terméket vásárolsz amihez zéró support van
-
-
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
darvinya #89861 üzenetére
Valószínűleg nem az a régit, hiszen azért is frissítették az eszközt hogy ne a régit szedd le. Tiszta telepítéssel tetted fel a 1809-est, és azóta van kékhalál mert ha igen akkor talán jó ötlet visszaállni a régebbire de ha csak udpate-elted 1803-ról akkor egy tiszt telepítés gatyábarázhatja a rendszert.
-
oszi666
őstag
válasz
darvinya #89838 üzenetére
Szia!
köszönöm, és honnan tudom, hogy fiókhoz kötött-e?
A BME honlapjáról le kellett tölteni egy ISO-t és kaptam hozzá egy kulcsot. Nem regisztráltam akkor új microsoft fiókot.
Akkor a kulcsot tovább tudom vinni?
Illetve ez tényleg azt jelenti, hogyha egyszer megveszem a Win10 licencet, akkor azt örökre használhatom egy gépen?illetve annyi, hogy ha ezeken a boltokon kívül lehet-e legálisan teljesen legális Win10-et vegyek, a microsoftnál olcsóbban?
-
svgyula
addikt
válasz
darvinya #89693 üzenetére
Szia!Lehet kicsit későn írok de nem voltam gép közelbe. A gmail fióknál ha blokkolja az eszközt akkor egy másik eszközről belépve lehet az üzenet alapján engedélyezni. Nekem legalább is visít a telefonom ha egy új telepítésű win-ről próbálom elérni a leveleimet. Ar "elmélet" az lenne, hogy csak az engedélyezett eszközökről lehessen(név, típus, stb) elérni a levelezést.
-
-
-
uriember
aktív tag
válasz
darvinya #89331 üzenetére
Akkor - ha nem mész vissza win7-re -, akkor kapcsold ki a 802.11n-t a kártya speciális beállításaiban és sallala lesz egy stabil 802.11g-s kapcsolatod (igaz csak 54Mbps linksebességgel), amit nagy valószínűséggel ki is fog hajtani, ha 54Mbps-nál nagyobb a neted sebessége. Nekem, mikor UPC 5(!)Mbps "villámgyors" netem volt (havi 5e-ért...), egy "g"-s routerem volt, észre sem vettem, hogy van egyáltalán, annyira problémamentes volt, mikor bekötötték az 500Megás Digi optikát, akkor tűnt fel, hogy lehetne gyorsabb is, akkor vettem egy N18u-t, azzal már LAN-on is, wifin is jó lett a sebességem.
Ha meg vagy elégedve a win10-el, akkor egy SSD+memória bővítéssel tehetnéd még gyorsabbá a T61-et...
-
uriember
aktív tag
válasz
darvinya #89323 üzenetére
A 4965 AGN is draft n kártya és nem tud 802.11 ac-t...Benne van a nevében a-tól n-ig tud kapcsolatot. Ha olyan drivert szedtél le hozzá, aminek a speciális beállításainál ac beállítás is szerepel, akkor az nem a kártyádhoz való driver...Az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy miért win10-el használod az öreg Lenovot? Nekem van (még) egy Fuji S760 2011-es notim, abban is draft n-es kártya van, win7pro-val, azzal jól működik a wifi (és minden más is), frissítettem win10-re és iszonyúan belassult minden ( kártyák, böngészés), ment is azonnal vissza a win7. Ezek az öreg laptopok nem az erőforrás igényes win10-re optimalizáltak, főleg hogy driverek sincsenek a kártyákhoz win10-re, másrészt a win7 egy stabil rendszer...Mikor vettem új lapost, sajnos gyárilag win10-el jött ki, én szerettem volna win7-el, pontosan a stabil, megbízható működés miatt, de közölték, hogy nem megy.
-
uriember
aktív tag
válasz
darvinya #89313 üzenetére
A 4865AGN draft n-es kártya, öreg, win10-el nem kompatibilis (nincs rá driver win10-hez), fórumokat olvasgatva már win7-el is problémás volt...Úgyhogy ne csodálkozz, ha csatlakozási problémákat produkál, sose lesz jó, tehát valóban, ha stabil kapcsolatot akarsz, ki kell kapcsolnod a 802.11 n kapcsolatot, így a gép átvált g kapcsolatra (ha azt engedélyezted a wifi kártya speciális beállításaiban), az stabil ugyan, de max 54Mbps linksebességet tud. Ugyanott a kártya energiagazdálkodási beállításaiban vedd ki a pipát a "gép kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg" fülön. Innentől lesz stabil g kapcsolatod 54Mbps sebességgel.
-
-
uriember
aktív tag
válasz
darvinya #89290 üzenetére
Ezt gondold át még egyszer, mert hülyeséget beszélsz...
Simple n, dual n...
Ha meg a 20MHz-el sem tudsz mit kezdeni, akkor végképp nincs miről beszélgetnünk
A létező wifi szisztémák (ahogy a wifi kártya speciális beállításaiban is láthatod) 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n és 802.11ac (újabban még 802.11ax). Gugli a barátod https://hu.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi
-
uriember
aktív tag
válasz
darvinya #89274 üzenetére
Szerintem nem fogalmaztál egyértelműen: ha jól értem(?) a dual channeles N-ből (5GHz, 2,4GHz) letiltottad az 5 GHz-es N kapcsolatot? Tehát nem a fotón látható komplett N mode-ot tiltottad, hanem csak az 5GHz-es részét, a 2,4GHz-es részt nem. Ha így van, akkor más a leányzó fekvése, bár nem közölted a wifi kártya típusát, a rajta levő különböző driverek is más-más beállítási lehetőségeket kínálnak, nekem kiindulópont a fotó volt.
-
Cs1csó
titán
válasz
darvinya #89268 üzenetére
Köszi, hogy válaszoltál, írni akartam, hogy az eredményekről számolj be ha sikerül ha nem!
uriember
Régen volt talán magyar fórumon is megkérdeztem nem tudom de abban az időben -windows 10 indulása - rengeteg panasz volt a WIFI driver-ekre.
Végül sokáig túrtam a netet a wifim adapterére rákeresve: "4965AGN Windows 10" viszonylatban - talán már Windows 8-nál is hiba volt de azt nem használtam - és ekkor találtam ezt a tippet, jó lenne persze ha - talán a routerem csak 100Mbitet tud - 100Mbit-et kihasználni - itt most olyan netem sajnos nincs is - de jobbat anno nem tudtam ezzel legalább stabil. -
uriember
aktív tag
válasz
darvinya #89270 üzenetére
Szakadozás vagy csatlakozási hiba, tökmindegy, hiba. Nem az a megoldás, hogy visszamegyek 54Mbps max sebességre (G-s kapcsolat) 300Mbps-ról (N-es kapcsolat), bár ha ez neked így jó, akkor amen...A linken lévő fórumon megoldást találhatsz a problémádra, de ha így is jó, akkor hagyd figyelmen kívül. Bocs, ha belepofáztam a dolgotokba.
-
uriember
aktív tag
válasz
darvinya #89268 üzenetére
Ez így eléggé leegyszerűsített megoldása a wifi problémának, olyan mintha egy Merciből visszaülnél a Trabantba...Talán a wifi szakadozás valódi okát kéne megszüntetni, de ahhoz, hogy megoldásokat (valódiakat!) kapj, kevés az infó (netsebesség, router típusa, kliensek típusai, stb), egyébiránt eléggé offtopic is ITT kéne kérdezgetni.
Ha esetleg valaki ezt magára venné vagy okoskodásnak, az sajnos nem az én bajom... -
Geri27
kezdő
-
Cs1csó
titán
válasz
darvinya #88892 üzenetére
Ezzel a megoldással használhatod a gépet enélkül nem, ilyen egyszerű. Gyerek gépének a féken tartására ez a legjobb. Amit te akarsz ahhoz valami vendég fiók megoldás kellene és ott szigorúan korlátozott , hogy mit telepíthet és mit használhat de ha telepíteve van pl. egy böngésző akkor azt már használhatja persze ő maga nem telepíthet.
-
snpetit
aktív tag
válasz
darvinya #88806 üzenetére
Marhaságokat miért kell írni? Én sem adok tanácsot pl. doktornak, mert nem értek hozzá. ECC ram teljesen felesleges asztali gépbe. Memória chipet nem gyárt a G.SKILL hanem vásárol. Lehet, hogy épp Hynix van benne.
G.Skill márka megbízható...
Warranty Limited Lifetime - el kellene olvasni ezt is mit takar, másik gyártónál is ugyanezek a kizárások vannak kb. gyakorlatilag károkozás, nem megfelelő használat stb.. Örök élet gari nem elég? -
Geth
veterán
válasz
darvinya #88800 üzenetére
Melyik része tűnik csodának? Amellett, hogy ronda, tökátlagos modulnak tűnik
Ha XMP profil mellett többórás (többpass-os) memtestx86 lefut hiba nélkül, valószínűleg jók is (vs "nem jók").
Slusszpoén, a RAM QVL listáján rajta van az alaplap típus támogatottként, amivel a konkrét esetben is használva van.
Szerintem nyugodtan lehet tartozkódni az ilyen kijelentésektől ha nincs hozzá semmilyen indoklás/forrás írva.(#88799) gabo91: partíciós képernyőn Shift+F10, diskpart, list disk, select disk=x (ahol x az előző listában az index, amelyik diskre kiírja a hibát), clean, convert gpt, exit, exit, refresh gomb és hajrá.
A clean miatt viszont minden partíció megy a levesbe. -
Ribi
nagyúr
válasz
darvinya #88559 üzenetére
Ezt már megtettem.
A kérdésem általánosságra szólt, hogy minden ilyen majd én telepítek neked minden szart amit nem is kértél dolgot hogy lehet kikapcsolni.twofatcat: Én nem utólagosan akarom kigyomlálni a sok vackot amit feltelepít. Szeretném ha fel se rakná.
Mint mondtam, bekapcsolom a gépet és 1 ÓRÁN keresztül reszel a winyó, mert éppen telepít valamit amire rohadtul nem adtam felhatalmazást. Rá sem kérdez és programokat telepít? És még Cukibergert cseszegetik? Ideje lenne erre a módszerre is rákérdezni, hogy ezt mégis mi alapján teszik...Geth örülj neki. Win7 alatt nekem sem. Csoda hogy sokan nem akarnak frissíteni?
-
Ribi
nagyúr
válasz
darvinya #88557 üzenetére
Óóóó, hogy traktor vájná ki a veséjét aki ilyen szutykokat csinál...
Van esetleg valami leírás amivel be lehet konfigurálni élhetőre ezt a szutykot?
Ilyen autó app telepítő és hasonló szemetek kiirtására gondolok. Nem tudom mi mindent szemetet raktak még bele amiről nem tudok.Köszi a segítséget.
-
-
-
Geri27
kezdő
válasz
darvinya #88463 üzenetére
és milyen szoftveres tesztelést tudnál ajánlani az aida64-en kívül?
A másik, hogy írtam, hogy a kék halál nem a YT+Chrome alatt jön elő, ez csak egy hiba amit gondoltam talán jelezhet valamit.
De a kék halál az esetek 99%-ban hosszabb kikapcsolás után jelentkezik. Tehát ha kinyomom a gépet este 8kor és másnap reggel 9kor meg be, akkor kék halált kapok az esetek többségében. De ha mondjuk csak 1 órára kapcsolom ki akkor nincs kék halál.
Miután ma is kék halált produkált, szétszedtem a gépet, hogy átnézzem az alaplapot, ahogy mondtad. Közben megtisztítottam meg ilyenek és a bekapcsoláskor nem fogadott kék halál... :/ -
Geri27
kezdő
válasz
darvinya #88458 üzenetére
Nem menőzni akartam vele, csak hogy lássátok még is ki az alany. De szemre hogyan tudom, szét kéne szednem? Friss hardverről beszélünk, 3 év garanciával. Szétszedni így nem gondolom, hogy jó ötlet, garanciában pedig csak akkor küldeném fel ha valóban hibás (BP-en vásároltam, most Miskolcon vagyok).
-
Geri27
kezdő
válasz
darvinya #88411 üzenetére
Na szétszedtem a gépet. (ma reggel ismételten kék halállal indult a gép)
Sehol nem láttam púposodott részt a processzor körül, meg úgy sehol. Természetesen az újbóli összerakás után már nem volt kék halál, de ez csak egy huzamosabban kikapcsolt állapot után jelentkezik (kb. 10-12 óra)De észrevettem még egy problémát. Ha youtube videót nézek és megnyitok mellette más oldalakat és pár perc után vissza nézek, 1-2 másodperccel csúszik a hang a képhez képest... Nem értem a gépemet, mi lehet vele a gond?
-
törölt tag
válasz
darvinya #88426 üzenetére
Alapértelmezetten ki van kapcsolva az automatikus időzóna, nálam is ki van most is mégis átállt rendesen, hiszen a telepítéskor beállított magyar régió szerint UTC+1 adott és a nyári-téli időszámítás állítás rész be van kapcsolva alapból is. Talán inkább újabb 1809 bug lehetett nála?
Nem csodálom november lesz mire ki adják újra az októberi frissítést, hirtelen amire emlékszem a cikkekből:
frissítés során adatvesztés bug
ZIP fájlkezelés adatvesztés bug
HP és Dell gépek billentyűzet driver kékhalál (ez 1803-at is érintette hibás októberi havi frissítés)
rossz Intel audio drivert küldött a WU
laptop fényerő elfelejti a beállítást
rendszer betűtípusok hiba
feladatkezelő CPU kijelzés hiba -
Geri27
kezdő
válasz
darvinya #88399 üzenetére
holnap mindenképp átnézem. Most egy olyan jelenségre lettem figyelmes, hogy ha a böngészőben (Chrome) elindítok egy zenét és lerakom tálcára, és csinálok közben valami (mondjuk képeket nézegetek) akkor ilyen pattogás szerű hangok vannak a zenében. ha meg visszakattintok rá akkor eltűnik ez a hülye hang effekt.... tényleg nem értem a gépemet.
Az valamit befolyásolhat, hogy a monitorom vga-hdmi átalakítóval megy? (régi a monitorom és csak vga átalakítóval tudom rádugni a videokártyára)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged