Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Laszmen #87651 üzenetére
Hát nekem Bitdefender van fenn védelemnek, mégis ezt ajánlanám elsőként
ha talál valamit, majd jelez...
változatlanul fenntartom: ami fontos mentsd le, és újrarakás...akkor nem marad semmi és nem is tart örökké...
aztán vegyél szépen normális víruskergetőt, válaszd ki magad az elitből mit szeretnél vagy ingyenesnek meg itt van a víruskergetők közül az ingyenes...az új rendszerre legelőször telepítendő...
persze van más lehetőség is...
-
Laszmen
aktív tag
válasz #73959936 #87652 üzenetére
Köszönöm szépen! Amúgy semmi lassulás vagy drop nincs a gépen, ezért sem gyanakodtam vírusra, lefuttattam egy gyári keresőt, de ő se talált semmit, meg nézem a Kaspersky-t, eddig előző gépeimen ESET volt, de soha nem jelzett, most ugyan nincs fent semmi védelem, de akkor sajnos ezentúl kell.... Még arra gondoltam hogy csökkentett módban megnézem hátha enged vmit... Köszi szépen a segítséget addig is!
-
allein
addikt
Sziasztok. Nem rég történt win10 telepítés. Csv. fájlokat jegyzettömb formátumban szeretném megjeleníteni de nem sikerül. Hiába kattintok rá egy ilyen fájlra, jobb click, tulajdonságok, társítás, módosítás, kiválasztom a jegyzettömböt, alkalmaz gombra kattintok és utána ok. Még mindig excelben nyitja meg, tudtok ebben segíteni?
Office 365-öt használom.
(#87657) kovacsen222 - megpróbáltam, de nem állítja át
Lehet az excelen belül kellene valamit állítani
[ Szerkesztve ]
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok, hogyan tudom kikapcsolni azt hogy amikor bekapcsolom a gépet ne indítsa el azokat az alkalmazásokat amit kikapcsolásnál még használatban voltak?
múltkor már leírtátok csak azóta már újra raktam a gépet és elfelejtettem.
előre is köszi
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
A dokumentumaimat, munkám anyagait a C:\ meghajtón tárolom a user mappákban (dokumentumok, képek, stb).
Azért tettem ezt eddig, mert mindig a start menüs keresőt használom egy adott dokumentum megkeresésére és megnyitására. Ezeket a dokumentumokat viszont átmozgatnám más meghajtóra, úgy, hogy módosítom a mappa hivatkozások (dokumentumok stb) helyét. Itt jött elő az a probléma, hogy így viszont valamiért nem keres abban a tartalomban a start menü keresője.
Tudtok erre megoldást?[ Szerkesztve ]
-
andreas49
senior tag
Az intézőben bal oldalon vannak az áthelyezhető mappák. Jobb klikk az ikonon ->tulajdonságok->hely->áthelyezés -> betallózod az új helyet, majd ->alkalmaz. Ez át fogja másolni a régi mappa tartalmát az új megadott helyre (NE A 'C' legyen) Tiszta telepítésnél nekem ez az első, hogy átrakok minden mappát az 'E' egységre (Dokumentumok, zene, videó, képek..)
Ilyen áthelyezés után már fog keresni[ Szerkesztve ]
HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
Komplikato
veterán
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
pinnacle
nagyúr
1809 frissítés óta, nem jelennek meg az értesítések. Kis ikon alul teleírva mutatja, hogy van valami, de megnyitva semmi sem látszódik.
-
Zoolee1976
aktív tag
Sziasztok!Nekem a frissites ota fagyogat a talca ami eddig ezt nem tette.Az indito ikonok detto,esetleg valaki tud megoldast ra?Elore is koszonom.
Zoolee
-
Zoolee1976
aktív tag
Meg annyit hogy pl a Steamet is csak ugy tudom elinditani hogy egy(alt gr-ctrl-delete) komboval nyitok egy feladatkazelo ablakot es akkor tudok valamit csinalni a talcan,kulonben total le van fagyva!
Zoolee
-
pinnacle
nagyúr
válasz Cs1csó #87673 üzenetére
Köszi! Itt nekem mindenkinél engedélyezve van.
-
törölt tag
válasz pinnacle #87670 üzenetére
A beállítások megléte nem elegendő.
A Windows Intézőt is újra kell indítani:Sima leállításnál valószínűleg nem indul újra, esetleg a számítógép újraindításával is elérheted, de nekem elég volt a feladatkezelőben újraindítani, utána már megjelentek és ott maradtak az értesítések.
-
-
szaki26a
aktív tag
Volt még valakinek olyan, hogy aktivitást szinkronizálva megjelentek az edges előzmények a gyerek profilnál?
-
törölt tag
Sziasztok,az MCT nálatok,milyen Pendrive-ra enged készíteni telepítöt?
Nálam ami nagyobb 8 gigánál,és gyorsabb USB 2-nél nem csinálja meg.
A gép Dell Precision M6800,Linux meg megcsinálja a saját telepítőjét bármire.
Segítséget előre is köszönöm.
Nyugodtan linkelhettek Pendrive típusokat is. -
Cs1csó
félisten
-
Gyick
őstag
Hali!
Az mrt.exe kikapcsolására tud vki vmi trükköt?
-
ToBeY
nagyúr
Hello
A scroll megnyomására bejön egyfajta tevékenységnapló féle,ezt valahogy ki lehet kapcsolni win10 alatt? -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Nekem a wifi szállt el.
TP-link TL-WR740n router és TP-link TL-WN8200ND.
Amikor kidobták az első októberi frissítést, a törlés előtt
egyből leszedtem és azóta ledobál.
Hibaelhárítással jó 1-2 percig, majd ledob.
Így kábellal fút a PC.
TP-link TL-WR740n router és TP-link TL-WN8200ND.
ezek után vetem egy ASUS RT-N18U routert ezzel is ledobál. -
King Unique
titán
válasz #33164544 #87681 üzenetére
Ennek normál esetben nem a pendrive és nem az USB interfész típusától kellene függni. Ráadásul a 8+ GB-os tárolókapacitás is OK, sőt az MCT esetében az a minimum követelmény a pendrive-nál. Ez a "nem csinálja meg" pedig nem derült ki, hogy pontosan mit is jelent... Hibaüzenetet dob, ha igen mit, netán nem érzékeli a pendrive-ot? Másik USB-portban, MCT és / vagy Windows újraindítása, pendrive-ok manuális újraformázása / újraparticionálása után ki volt próbálva?
Egyébként meg nem létszükséglet a telepítési adathordozó elkészítéséhez az MCT, amiről már számtalanszor volt szó ebben a topikban... Megoldható egyéb módon is mind a telepítő (ISO) letöltése, mind a kiírása a pendrive-ra.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Hello! Úgy gondolom befér ide: volt-e valaha valamelyik Windows-ban beépített fotómontázs készítő, ahol képeket lehetett videóba konvertálni, zenével, effektekkel stb?! Esetleg tudott-e ilyet valamelyik verzióban a beépített képnézegető?! Movie Maker-re tudok még gondolni. Ismerős rágja a fülem miatta, de nem tudja, mi volt e neve. Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Tesóm laptopját felújítom, frissítem a 10-esre és kap egy ssd-t, de több problémám is van.
Anno még a határidőig fel lett frissítve 10-re, majd egyből downgrade vissza 7-re.
A 10-es kód nincs nálam (valahol nála megvan), viszont a 7-es, amit kiolvastam produkey-jel, azt most nem fogadja el a 10-esnél.Másik, hogy most egy ssd és hdd is van benne és bootoláskor mindig rákérdez a raid-re.
Mire tegyem át a biosban? Achi-ra vagy ata-ra? (itt még nem tudom a különbségeket, de uefi gtp módban lett a 10-es telepítve, ott értem a különbésget)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Cs1csó
félisten
válasz ArthurShelby #87693 üzenetére
Ha egyszer már aktiválva lett azon a gépen egy Windows 10 (teljesen mindegy hogy utána mivel használták) akkor telepítésnél azt kell választani hogy nincs kódod és simán települ majd automatikusan is aktiválja magát ha kap közben internetet.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Cs1csó #87694 üzenetére
Így csináltam, de nem aktiválta magát, sőt ma kiírta, hogy aktiváljam. A win7-es kóddal nem sikerült, ma lehet megkapom a 10-es kódját.
Előtelepített os volt rajta, ráadásul a windows mappa durván meghízott 270gb-ra fogalmam sincs miért (a lemezkarbatartó 11gb-ot talált rendszergazda módban)Szerk: megnéztem, a laptop alján a matricán másik kód volt, azzal sikerült aktiválni. Érdekes, hogy másik kódot olvastam ki produkey-jel, mint ami az alján volt (erre nem gondoltam).
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
King Unique
titán
válasz ArthurShelby #87693 üzenetére
Ahogyan a másik válaszban is írták, normál esetben nem kell egy újratelepítésnél a termékkulcs újbóli megadásával szórakozni, ha az ingyenes időszakban azon a gépen 1x már megtörtént az upgrade Windows 7-ről Windows 10-re. Sőt, a telepítőben ott van a "Nincs termékkulcsom" opció, ami megint világosan elmagyarázza ezt... Ha mégis megadsz termékkulcsot, akkor meg a 7-esét kellene, nem azt, amit az xy program kiolvas a 10-esnél. Ha Windows 7-tel lett előtelepítve az a laptop, akkor azokon még szokott lenni COA matrica, rajta a termékkulccsal.
A másik dologra vonatkozóan normál esetben AHCI módban szokás telepíteni egy vélhetően modernebb hardvernél a Windows 10-et. Ha nálad talán RAID módban történt, akkor vélhetően okkal, ha nem, akkor pusztán csak figyelmetlenségből... Utólag az átállítás pedig nem úgy megy, hogy csak szimplán áttesszük tetszőlegesen akármelyikre a BIOS-ban, aztán hadd szóljon, pláne hogy utána jó eséllyel nem fog indulni a Windows... Annak is megvan a módja, hogyan kell az ilyet megfelelően végrehajtani (bővebben).
[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
válasz ZsoltG60 #87697 üzenetére
Ezer és egy helyen lehet automatikusan induló programot definiálni. Néha csak a startup mappába beteszi a Chrome linkjét és parancssorban megadja a felkeresendő webhely címét.
Legegyszerűbben egy CCleaner feltelepítésével és azon belül az Automatikusan induló programok menüpontban történő szanálással tudod kiiktatni.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
svgyula
addikt
válasz cooi11 #87688 üzenetére
Szia! Én a helyedben először megnézném az eszközkezelőben milyen "hardwereket" ismert fel a win?! Nincs kizárva, hogy egyet-kettőt tiltani kellene mert feleslegesen van fent és azt akarja használni azért szakad meg a kapcsolat.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
ArthurShelby
addikt
válasz King Unique #87696 üzenetére
Köszönöm szépen, a leírás alapján sikerült az achi módra átállítani.
A furcsa az volt, hogy tiszta telepítés volt (előtte előretelepített win7), és nem adtam meg kódot. Aztán próbálkoztam a hibaelhárítóval, utána a produkey-jel lementett kóddal, majd utána vettem észre, hogy a matricán levő kód más, így azt megadva már sikerült.
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest