Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz svgyula #79650 üzenetére
Nem vagyok informatikus, de látva a nép szenvedéseit 1709-re "beragasztottam" az OS-t. Ez igy is marad, amig nem nyavalyog nagyon és/vagy megy az a nagyon kevés dolog amit használok.
Ugyanezt csináltam az előző buildnál meg az azt megelőzőnél is, amig szépen kiforrták magukat az update-k.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
csixy
addikt
válasz svgyula #79650 üzenetére
Szerinted hány élete van egy informatikusnak?
Ha mondjuk van 90 gép 36 helyszínen , akkor hány nap alatt tudja a kis pendrájvjaival végig loholni a helyszíneket úgy , hogy nap közben a gépeknek menni kell 5 vagy 10 órában és csak munkaidőn túl tudja frissítgetni a rendszereket és meggyógyítgatni az esetleges galibákat, frissítési ledögléseket azokon a helyszíneken , amelyekhez nincs is ajtókulcsa? És akkor mi van a munka közben támadó esetleges egyéb bajok orvoslásával és az egyéb keletkező igények kielégítésével. Még szerencse hogy egy részük hátsó ajtón keresztül gyógyítható.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Raptor™
tag
Kapott a gépem egy friss telepítést a 1803-as verzióra és frissítés után lett egy olyan gondom, hogy a gép nem lát semmilyen internetes port-ot(zártnak vél mindent). Az újratelepítés előtt minden működött.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #79566 üzenetére
Felraktam a Toshiba utolsó hivatalos driverét. Kár volt azóta már driver frissítés után sem veszi le a fényerőt. DDU-val letöröltem az Intel drivert, újratettem, semmi változás.
Remélem ha újratelepítem a Win10-et megjavul. Ha jól emlékeszem régebben, USB 2.0-s laptopra, nem lehetett telepíteni USB 3.0-s pendrive-al. Ez nem változott azóta? -
plejik
addikt
válasz Hegyirabló #79642 üzenetére
Windows 10 recovery menü, és ott állj vissza az előző verzióra, majd utána frissítsd az új rendszerre. Nálam is jött a frissítés, fekete képernyő, visszaálltam, újra húztam a frissítést és minden "jól megy", amennyire egy windows-on mehet..
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / PlayStation 5 Pro / LG CX3 OLED
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a hálózati megosztással.
A legújabb frissítés után egyik gép sem látja a NAS megosztott mappáit. A beállításokon nem módosítottam semmit.
Érdekes, hogy van még egy gép, ami nem frissült még, azt látja a többi gép is.
Sima smb megosztás van beállítva. Ha a \\megosztas\megosztottmappa névben a megosztas helyett IP címet írok be, akkor viszont megy minden.
Mit variálhattak megint az MS-nél? -
Lack999
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. El vagyok szomorodva az új frissítés miatt. Két Win10 Pro rendszerű PC-t használunk switch + routerrel összekötve egy kis irodában, mappák, fájlok megosztva a gépek között működött is minden szépen a frissítésig. Azóta véletlenszerű időpontokban 0x80070035 hiba üti fel a fejét hol az egyik, hol a másik gépnél, van amikor mindkettő megy, van amikor egyiken sem. Érdekes. Pingelni tudom mindegyiket. Hardverekhez nem lett hozzányúlva.
Mondanám, hogy a windows defender a hibás, de akkor miért ennyire ad-hoc a hiba? (Tegnap pingelni sem tudtam az egyiket a másikról, na az tényleg a defender volt.)
A tűzfalban a kivételeket ellenőríztem, secpol.msc, SMB, Netbios beállítása megtörtént.
Fenntartott IP-t kapnak a gépek (DHCP).Találkozott valaki hasonlóval?
-
nagyúr
válasz Lack999 #79661 üzenetére
A 1803-ban ki lett szedve az Otthoni csoport. Szerintem ez lesz itt a gond.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Frissult a rendszerem a 1803.as ra. Azzal ugye eltunik a Homegroup letrehozas/csatlakozas. Olvasgattam a temaban de az istenert sem jovok ra, mikent tudnam a 3 gep meghajtoit megosztani egymas kozt. Egy gepen mukodik tovabbra is, amelyiken meg nincs fent az uj rendszer. Ha a filekezeloben megnezem a localhostot ott latszik, mi van megosztva. Csak a tobbi gep nem latja. Termeszetesen ugyan azon wifi halozaton van az osszes gep. Mi lehet a baj? Valami ovodas szintu magyarazat kene, az talan nem haladja meg a temaval kapcsolatos kepessegeimet.
-
Buckey
őstag
válasz nababika #79664 üzenetére
Szia!
Nekem is ez volt a gondom, de csak a Szolgáltatásokban volt kikapcsolva 2 dolog.
Nézd meg a Szolgáltatásokban, hogy a Funkciófelderítő erőforrás közzététele és a Funkciófelderítő szolgáltató fut-e. Nekem nem volt bekapcsolva frissítés után, így a két gép közötti fájl- és nyomtatómegosztás sem működött (ami frissítés előtt tökéletes volt!).
Minden gépen elindítottam és automatikusra raktam, azóta működik. Természetesen a megosztás az ugyanúgy kell, mint előtte.Én sem jöttem rá egyedül, nekem is itt súgott egy fórumtárs.
[ Szerkesztve ]
-
nababika
aktív tag
Koszonom ez gyors volt. Nalam is ez volt a baj. Mar mukodik. :-D
-
nagyúr
válasz Lack999 #79666 üzenetére
Hát passzolom. Nekem nas-om van. De nem próbálkoztam azzal, hogy muter laptopján kiserletezzek vele.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
Buckey
őstag
-
CirrMee
addikt
válasz Buckey #79674 üzenetére
Korábban nekem is otthoni csoportban voltak a gépek, ebből a win10 gépek átkerültek Magánhálózat csoportba. Viszont van egy win8 is, ami maradt ahol van, vele nincsenek gondok.
Biztonság résznél szintén kapott egy fullos engedélyt (Mindenki). Mappa megosztást kipróbáltam, továbbra is visszadobja a már leírt hibakóddal.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
Buckey
őstag
válasz CirrMee #79678 üzenetére
Akkor tényleg nincs más ötletem.
Majd jönnek nálam okosabbak, nekik több tapasztalatuk, tudásuk van.
Én konkrétan 3-szor telepítettem újra mindkét gépet, mire minden jó lett.
De amint a MiniPC -m lecserélem egy normálisabbra, addig sajnos marad így ez a gép, utána Linux, azzal nekem ennyi bajom sohasem volt. Mondjuk eddig a VGA driveren kívül jó (először PC bekapcs, majd csak utána a TV), ha leszámítom még a külső USB-s HDD random RAW formátumba való varázslását (mondjuk ez lehet dokkoló hiba is, meg HDD hiba is, csak éppen a 1803 után jött elő). -
JanR
addikt
Bogarásztam a neten és láttam, hogy vannak már kulcsok pár száz és pár ezer forintér is a windows 10-hez.
Mi a különbség a retail és az oem kulcsok között?
Mi van, ha vásárlok egy retail kulcsot, vagy egy oem kulcsot? Az addig tiszta, hogy (elvileg) aktiválom a windowst, de utána? Ha újratelepíteném?Az alkatrész csere valamennyire világos, hogy az OEM liszenszhez tartozik egy hardver azonosító, így egy alaplap cserénél buktam a kulcsot. Na de mi van egy tiszta újratelepítésnél, majd újraaktiválásnál?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Következő a gondom. Jobb egér klikkel rákattintok a D-meghajtóm egyik mappájára és a "Tulajdonságok"-menüpont alatt, a "Lemezterület" (vagy "Méret")-nél látható a mappa mérete. (Jelen esetben 714 GB.) Aztán megnyitom a mappát, lenyomva tartott egérgombbal "áthúzom" a benne lévő al-mappákat, aztán így kattintok a "Tulajdonságok"-menüpontra, ekkor viszont 3,01 TB-ot (azaz négyszer annyit) mutat. A mappa valódi mérete viszont (legalábbis addig, amíg jól méretet mutatott) kb. 3,8 TB.
Mostanában két dolog történt a Windows-zal. Egy frissítés, ill. a Kerish Doctor 2018 telepítése.
Mi lehet a gond?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Doky586
nagyúr
válasz newmoonlight #79682 üzenetére
Ha kijelölés nélkül kattintasz akkor a lemez tulajdonságait mutatja, kijelölés után ugyanúgy kattintva mutatja csak a mappa tulajdonságait..
-
newmoonlight
senior tag
válasz Doky586 #79685 üzenetére
Ezek (mindeddig) azonos értékek voltak.
Egyébként eleve, hogyan lehetne 4-szer akkora az egyik érték, mint a másik?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
addikt
válasz newmoonlight #79687 üzenetére
Mutass screenshotot a két méretről, úgy a tuti.
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
newmoonlight
senior tag
-
zzola
titán
Üdv!
Tiszta telepítéssel felment ma legújabb 10PRO. Van egy Zyxel NSA320-as NAS-om, amit eddig megelégedéssel használtam. Most viszont nem engedi csatolni a WIN hálózati meghajtóként, ezt dobja:
-
válasz Kékes525 #79686 üzenetére
Nálam nem fut és kézire van állítva - nem én babráltam, default volt ilyen.
De, úgy tudom, a Macrium (és a hasonló backup programok) ezt az árnyékmásolat szolgáltatást használják a mentéskor és lehet nálad azért fut állandóan, mert ütemezve van a mentés.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Komplikato
veterán
A magát makacsul tök ismeretlen céges W10 kóddal beregisztráló rendszer problémáját úgy tudtam csak megoldani, hogy egy amúgy WRZ katsgóriás tool segítségével végérvényesen töröltem a rendszerből az összes hivatkozást és kézzel megadtam a jó saját kulcsot. Alap esetben ezt parancssorból is meg lehetne csinálni, de ugye olyan kulcsog tett fel magának aminél csak az admin nyúlhat hozzá bármihez és csak céges hálóról. Nem jöttem rá, hogy az SSD-ről szedte a gép ezt a kulcsot vagy az alaplapot adták el többször? De a lényeg, hogy megoldottam.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Buckey
őstag
válasz Komplikato #79695 üzenetére
Na, már Windowson is parancssort kell használni?
-
Zolix
tag
1803 frissítés után felrakott valami amitől fekete képernyő volt boot után. Újraraktam a 1709 verziót és kikapcsoltam a windows update-t a defendernek beállítottam frissítést. Le már az a frissítés javítva vagy hagyjam igy a windows- ahogy van?
-
Komplikato
veterán
A fekete képernyő frissítés után téma azért izgalmas, mert ez már a végleges W10 elött is alap random FEATURE volt. Nekem a szeptemberi frissítés csinált ilyet és csak a decemberitől javult meg.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest