Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80701) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Üdv, nem lehetne ezt privátban folytatni. :R

(#80702) Doky586 válasza King Unique (#80698) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Van két módszer ugyanarra a célra. Te az egyiket preferálod és ócsárolod a másikat mert elfogult vagy a saját módszered mellett. Az érveid nem a másik ellen vannak, hanem csak függetlenek tőle. Egyetlen valós okod az elfogultság.. :(((

(#80703) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok

Az a problémám, hogy alvó módból nem jön vissza a Windows. Bekapcsolnak a ventilátorok, de kép nincsen, Teamviewerrel sem tudok csatlakozni a géphez.

Pár infó: Gigabyte MA74GMT-S2 alaplap integrált VGA-val, driver nem volt hozzá, de végül meg lett oldva manuálisan a driver gond, neten találtam hozzá megoldást, így Radeon 2100 ként szerepel már az eszközkezelőben. (nem tudom ez okozhat-e ilyet, mert végülis nem csak kép nincs, a Windows sem töltődik be)

(#80704) Ferenc.


Ferenc.
tag

Sziasztok!

Akkor arra senki nem tudja a választ, hogy mi van akkor ha a vásárolt win 10 pro retail termékkulcsommal beaktiváltam a gépem, s mi van ha ezzel a kulccsal beakarok aktiválni egy másikat, akkor mi történik?

Tehát, nem engedi aktiválni a második gépet mert kiírja, hogy már használatban van, vagy beaktiválja és a másik amin eddig volt használva a kulcs az aktiválatlanná válik? Vagy hogy működik ez az egész?

(#80705) Geth válasza Doky586 (#80692) üzenetére


Geth
addikt

Jaj, nem kell rögtön lekezelni, ha nem tudod megmagyarázni, hogy mit keresett ott az aposztróf :) (mert ez nem derült ki) 5-6 sorban kifejthetted volna, ehelyett ez is 5-6 sor lett.

(#80706) King Unique válasza Doky586 (#80702) üzenetére


King Unique
titán

Ez megint a szokásos csúsztatás, mert pont hogy vannak a több partíció mellett ez esetben reális és logikus okok, érvek... Az pedig egyértelmű, hogy a "másik" csak amolyan kényszermegoldás egyes Windows-verziók korlátozása miatt. Ha pedig a Microsoft is bevezeti a több partíció támogatását, avagy éppen másik desktop OS-en eddig is működött és kihasználták ezt a lehetőséget a userek, akkor meg pláne hiába magyarázod az ellenkezőjét... Az elfogult itt pedig inkább az, aki nem képes haladni a korral és megszokásból csak azért is egy régi megoldást favorizál erővel, holott van már helyette újabb is. Az pedig egyértelmű, hogy ha már a kezdetőktől támogatta volna a Windows a pendrive-oknál a több partíció kezelését, akkor vélhetően azzal a favágó módszerrel sem nagyon szórakoztak volna egyesek kényszerűségből...

[ Szerkesztve ]

(#80707) #71043776 válasza RAiN91 (#80703) üzenetére


#71043776
törölt tag

Igen, egy hibás driver simán okozhatja ezt, mert rosszul jelenti le az eszköz energiagazdálkodási képességeit. Driver nélkül az alvó mód alapból nem működik. VGA nélkül a Windows sem fog betölteni.

Ferenc.: Ha a megvásárolt licenced nem engedi egynél több gépen az egyidejű használatot, akkor nem fogod tudni aktiválni (sőt, esetleg újra kell aktiválnod a kísérleted után a másik gépen is). Ha a két gép hasonló (pl. azonos az alaplap), akkor elképzelhető, hogy működne egy ideig, de nem maradhat úgy.

King Unique: Tedd már takarékra magad... leírod ugyanazt hússzor, meg azon vitatkozol, hogy ki hogyan rakja a fájlokat a saját pendrive-jára. Ne akard már megmondani másoknak, hogy mit hogyan csináljanak... nem értesz egyet, leírtad, nem kell tovább ragozni.

[ Szerkesztve ]

(#80708) Ferenc. válasza #71043776 (#80707) üzenetére


Ferenc.
tag

Köszi szépen, reméltem is, hogy az első variáció él, azaz ha én beaktiváltam vele a gépem, akkor ha más esetleg meg is próbálja használni, nem fogja tudni, mert már használatban van.. Így akkor meg vagyok nyugodva. Köszi!

(#80709) Doky586 válasza King Unique (#80706) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"kényszermegoldás"
Geth -nek javaslom számoltasson el téged mit jelent ez a szó szerinted. Mert ez így elég nagy csúsztatás.

"Microsoft is bevezeti a több partíció támogatását"
Attól hogy a MS lehetővé tesz valamit még nem kötelező azt kihasználni..!
Hiába tette lehetővé a MS hogy akár 128 partíciót is készíthessek (gpt) egy hdd-re én egyetlen hddm esetén sem ugrottam hogy 128 felé particionáljam.. :D Pedig az MS ezt lehetővé tette.

Azok az érveid hogy "lehet venni másik pent" vagy "sokfelé lehet particionálni a pent" ezek csak azt bizonyítják hogy sokféleképp lehet csinálni, de azt nem hogy az 1 partíciós módszer miért lenne rossz. Ez csak a te előítéleted.

[ Szerkesztve ]

(#80710) King Unique válasza #71043776 (#80707) üzenetére


King Unique
titán

Tegyed inkább te, meg mondjuk ne akard már erővel megmagyarázni, amikor még az aktív partícióval sem vagy tisztában... Azt pedig már leírtam, hogy használható a másik módszer is, ahogyan az újabb szintén és utóbbi mellett is vannak érvek, sőt inkább vannak. Pont ezt nem képesek, avagy direkt nem akarják egyesek felfogni, azért mantrázzák, hogy felesleges az, ami nyilván zöldség... Na meg lehet nem is próbálták még, ellenben én már mindkét módszert. Ahogyan egy multiboot megoldásnál is több esetben jól jött a több partíció, de bizonyára ilyen tapasztalatai megint nincsenek mindenkinél, de azért csak jobban tudják...

(#80709) Doky586:
Aha, tehát azt mondod, hogy az nem kényszermegoldás, ha a régebbi Windows-verziók korlátása miatt kénytelen vagy 1 db partíción megoldani. Akkor úgy látszik nagyon nem vagy tisztában a fogalmakkal és az előbbi mellett az opcionális szó jelentését sem ismered... Elárulom, hogy akkor nem kényszermegoldás, ha egyszerre van ugyanarra a feladatra több választási lehetőség is. Ami Windows 10 1703 óta adott és bár nem kötelező, de logikus lenne az esetben kihasználni. Nem abból kell ám kiindulni, hogy te anno pl. a W7 óta ezt szoktad meg és ezért csak ez a módszer a helyes, ami nyilván nem igaz.

[ Szerkesztve ]

(#80711) pc360 válasza King Unique (#80706) üzenetére


pc360
addikt

Senki nem mondta, hogy nem lehetnek logikus érvek. Nyilván van ilyen, és írtam is, hogy vágom. Ezen mit nem lehet megérteni? Én azt kérdőjeleztem meg, hogy minek ezzel szórakozni, ha az a pont nem jön elő, hogy módosítani akarod a telepítőt. Mert ha nem jön elő, akkor máris bukik az egész partícionálás értelme. Ezek alapján te vagy az, aki a saját módszerét mindenek felett nyomatni akarja körülményektől totál függetlenül.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80712) #71043776 válasza Ferenc. (#80708) üzenetére


#71043776
törölt tag

Ja már értem, vettél valahol kulcsot, igaz? Nos, a legjobb esetben nem MSDN-es vagy hasonló kulcsot vettél, elsőként aktiváltad, nem lesz gond. De előfordulhat (és neten írnak is ilyet), hogy idővel blokkolják a kulcsot, mert valami nem okés vele (MSDN-es kulcsot több gépen is lehet aktiválni, mielőtt letiltják, régebben egyszerre két gépre szólt, nem tudom, hogy most mi van). Ilyenkor az ügyfélszolgálat talán tud valamit mondani. Legalább van matricád vagy számlád?

King Unique: Eddig is tisztában voltam az aktív partícióval, te pörögsz a témán, te akarod mindenkire ráerőltetni az akaratodat, meg te nem bírod abbahagyni. Baromi unalmas már.

[ Szerkesztve ]

(#80713) vlevi válasza Doky586 (#80709) üzenetére


vlevi
nagyúr

Az oké, hogy nem hasznalsz 128 particiot, de a gpt elotti idokben, mbr-el csak 4db particiod lehetett, ha ennel tobb kellett, akkor csak logikai particio letrehozasra volt lehetőség, dr ahhoz az egyik particiot kellett felhasznalni. Es a Windows mar ekeve felvesz 3, de lehet 4 particiot csak a rendszer telepítése soran.
Ezert (is) kell a gpt. Nem mellesleg a gpt sokkal hiba tűrőbb, lemezhuba eseten sokkal kevesbe valószínű a particios tabla sérülése.

(#80714) Doky586 válasza vlevi (#80713) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Amit írsz evidens, csak semmi köze a telepítő+driverek+programok témához.

(#80715) Geth válasza Doky586 (#80714) üzenetére


Geth
addikt

Szerintem erre írta:
Hiába tette lehetővé a MS hogy akár 128 partíciót is készíthessek (gpt) egy hdd-re én egyetlen hddm esetén sem ugrottam hogy 128 felé particionáljam

(#80716) RAiN91 válasza #71043776 (#80707) üzenetére


RAiN91
őstag

De miután felraktam, minden olyan, mintha tökéletes lenne. Alvó módba is be tudom rakni, driver előtt nem tudtam. A felbontás is natív. Mit lehetne tenni?

(#80717) King Unique válasza pc360 (#80711) üzenetére


King Unique
titán

Szerinted én talán nem írtam, hogy használható a másik módszer is, ahogyan nemrég azt, hogy próbáltam már? De igen, szóval ezért sem kellene félremagyarázni... Az eddigiek pusztán arra vonatkoztak, hogy 1703 óta már opció ez az új lehetőség is, vagy inkább logikusabb ezt használni és nem összedobálni kényszerből mindent 1 partíción, meg még utólag szórakozni ezzel-azzal. Az pedig megint nem igazán érv, hogy ha nem kell módosítani a telepítőt, akkor a több partíciónak sincs értelme. Attól még nyilván lehet több, hátránya sem lesz a tartalmak jobb elkülönítése és egyéb szempontból sem, pláne ha valakinek mások a felhasználói szokásai. Mert ugye megint nem abból kellene kiindulni és általánosítani, hogy te speciel hogyan használod, mivel nyilván nem mindenki úgy fogja, pláne egy konkurens platform rendszere alatt.

(#80712) Timberwolf:
Hát nem úgy nézett ki, pláne hogy még utólag helyesbítetted is, hogy valóban nem éppen úgy van minden... Ja, egyébként valóban uncsi, hogy egyesek ennyire nem képesek felfogni bizonyos dolgokat és mantrázzák az ellenkezőjét...

[ Szerkesztve ]

(#80718) Doky586 válasza Geth (#80715) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

én pedig ezen felfogásra írtam válaszul a példámat:
"a Windows 10-ben a pendrive-ok többpartíciós lehetőségét, talán nem véletlenül"

Azaz ha lehetővé tette hogy 1 helyett 2 (vagy több) partíciót hozzunk létre a penen akkor kettőt létre KELL (muszáj) hozni, nem elég egy külön könyvtárba bemásolni a telepítéskor nélkülözhetetlen drivereket (pl egy win7 laptop wifi drvr telepítéséhez)

[ Szerkesztve ]

(#80719) Ferenc. válasza #71043776 (#80712) üzenetére


Ferenc.
tag

Igen, nagyjából ez van, ezért kérdezgetem, hogy működnek a kulcsok.
De ahonnan vettem külföldi honlap, direkt rákérdeztem a live chaten, hogy msdn kulcsot árulnak-e, s mondta, hogy nem, hanem oem és retail kulcsot. Vettem retailt. Be is aktiválta a gépem, minden rendben. Ez a része oké is, parancssorból ránézve tartósan aktivált a gép, retail channelen, (s a microsoft fiókomhoz is hozzá adódott valahogy mert újrahúztam a gépet s már be se kellett írnom a vett kulcsot, már aktív volt a gép ha a microsoft fiókommal beléptem)

Engem az érdekel, hogy:
1. A jövőben mivel retail kulcsom van, elvileg átvihetem bármilyen gépre ha a mostani elromlik. De a költöztetés hogy működik? Elsőnek amin most használom el kell távolítani a kulcsot és akkor mehet az újra? De mi van ha használhatatlan lesz a gép s nem tudom róla eltávolítani? Nem szivesen babrálok a kulcsokkal, s nem akarok kísérletezgetni ezért itt kérdezem.

2. Mi van ha a honlap nem mondott igazat és másnak is eladja ugyan ezt a 25 karaktert s az elkezdi beaktiválni a gépét? Védve vagyok, hogy az már használt kulcs így nem sikerül neki?

[ Szerkesztve ]

(#80720) bigrock válasza Syl (#80685) üzenetére


bigrock
addikt

Hello,
Gparted nem engedi megnövelni az sda4 partíciót.
Ugyanígy, Windows alatt sem tudok kiterjesztett partíciót létrehozni, csak elsődlegest lehet(ne), de azt meg nem engedi, mert meg van haladva a max. partíció szám.

(#80721) pc360 válasza King Unique (#80717) üzenetére


pc360
addikt

Attól még, mert szofisztikáltabb megoldás is létezik, az egyszerűbbik nem számít kényszermegoldásnak. Nem használható kevésbé (mi baja lenne mégis?), így semmi kényszer nincs benne. Köszönöm a figyelemfelkeltést a több partíciós tárolási rendszerre, de esetemben nem nyer értelmet. Ez ennyire rohadt egyszerű. Fél szóval sem mondtam, hogy jobban tudnék bármit is, így totálisan érthetetlen, hogy min is lovagolsz immáron 1 napja.

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80722) #71043776 válasza RAiN91 (#80716) üzenetére


#71043776
törölt tag

De nem tud felébredni, mert nem jó a driver, legalábbis az alvó mód nem működik megfelelően. Elvileg korábbi rendszerről frissítve nem is engedné a 10 telepítését a VGA-ra hivatkozva.
Vagy nem altatod (esetleg próbáld a hibernálást helyette), vagy veszel egy nagyon olcsó, de támogatott kártyát, vagy felrakhatod a 8.1-et, arra ugyanis van driver.

Ferenc.: Még nem költöztettem licencet, ezért azt tudom, hogy elvileg hogy működik. MS fiókba belépsz, hozzáadódik az aktiváció (ez megvan). Új gépen belépsz, nem tud aktiválódni, felajánlja a hibaelhárítót. Ott ráböksz, hogy új géped van, és követed az utasításokat. Probléma esetén ügyfélszolgálat, előbb deaktiválják a régi gépen, és hozzáadják az újat. Egyébként az MSDN kulcs is retailként működik. Lehet, hogy ha többen próbálják aktiválni, akkor a Microsoft letiltja. De az is lehet, hogy igazat mondtak, és nem fogják. Ezért lett volna érdemesebb inkább biztosan megbízható helyről vásárolni, hogy ne legyenek ilyen kétségeid. A vásárlást igazoló számla vagy a matrica nagyon sokat segítene.

[ Szerkesztve ]

(#80723) King Unique válasza pc360 (#80721) üzenetére


King Unique
titán

Aszem már korábban le volt írva világosan, hogy összességében miért nem egyszerűbb és nemrég az is, hogy miért kényszermegoldás. Ha ezeket tényleg ennyire nehezedre esik megérteni és továbbra is csak azt tudod mantrázni, hogy nálad éppen nincsen értelme a több partíciónak és lényegében akkor kb. másnál sem, akkor tényleg nincs miről beszélni... Az pedig megint érdekes, hogy szerinted csak az egyik fél lovagol rajta, holott te megint azt teszed. Ráadásul korábban már világosan le volt írva a lényeg és ezek az általad újonnan felhozott dolgok nem igazán változtatnak azon, szóval mondhatni totál felesleges...

[ Szerkesztve ]

(#80724) Geth válasza Doky586 (#80718) üzenetére


Geth
addikt

Nem írt semmit a pendriveokról.

(#80725) pc360 válasza King Unique (#80723) üzenetére


pc360
addikt

Oké. :D

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80726) King Unique válasza bigrock (#80720) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk ez inkább linuxos kérdés, pláne ha a GParted a használt program, illetve megvannak annak a témának a saját topikjai, de mindegy. A fórumtárs a válaszban jól mondta, hogy ilyenkor normál esetben az sda4-et kellene teljesen kiterjeszteni (jobbra kihúzni), majd utána már engednie kell a programnak a nem lefoglalt területen egy új logikai partíciót létrehozni. Ha nincsen kiterjesztve, illetve a swap partíció be van kapcsolva, akkor nem szokta engedni. Akkor írja azt, hogy nem lehet újat létrehozni, mivel elsődleges formában csak 4 db lehet egy MBR lemezen. Viszont pont az a lényeg, hogy ilyenkor a 3 db elsődleges mellett egy kiterjesztetten belül lehet több logikai partíció is és nyilván nem 7 db ennek a korlátja.

Windowsnál a grafikus lemezkezelővel ilyenkor amúgy felesleges is próbálkozni, annak a lehetőségei eleve korlátozottak... Inkább külső particionáló programmal - AOMEI, EaseUS, MiniTool - célszerűbb, de normál esetben a GParted is opció kellene legyen.

[ Szerkesztve ]

(#80727) Ferenc. válasza #71043776 (#80722) üzenetére


Ferenc.
tag

Köszi szépen újra mindent értek most már. Remélem én is, hogy nem lesz gond a kulcsal hosszú távon, mondjuk nem került sokba, így max veszek másikat..

[ Szerkesztve ]

(#80728) Doky586 válasza Geth (#80724) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Azon hozzászólásra írta a választ amit én a pendrive témához írtam.

(#80729) Geth válasza Doky586 (#80728) üzenetére


Geth
addikt

Igen, de nem a szál folytatásaként, hanem csak a hozzászólásodnak egy részére.
Ezt nem lehet itt külön jelölni, maximum írásban.

[ Szerkesztve ]

(#80730) Syl válasza bigrock (#80720) üzenetére


Syl
nagyúr

Annyival egészíteném ki (#80726) King Unique írását, hogy én a partícióbűvöléshez a gparted pendrive-os változatát használom, vagyis arról bootolom be a gépet. Persze Winre is van kismillió partícionáló program, még portable is, amit nem kell telepíteni. Szóval ízlés kérdése.
Annyi azonban biztos, hogy a (#80682)-ben linkelt kép alapján igenis ki lehet terjeszteni az sda4 extended partíciót egészen a "végéig" és abba akár több logikait is tudsz kreálni.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#80731) Doky586 válasza Geth (#80729) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Azt a részt is a pendrive témához írtam analógiaként (hasonlat). Mi a kérdésed?

[ Szerkesztve ]

(#80732) #71043776 válasza Ferenc. (#80727) üzenetére


#71043776
törölt tag

Nincs mit, remélem nem lesz gondod vele. De legközelebb inkább vásárolj máshol, tudtommal valamilyen igazolás kell még a kód mellé az eredetiséghez (COA matrica vagy számla a vásárlásról).

(#80733) Geth válasza Doky586 (#80731) üzenetére


Geth
addikt

Nem mondtam, hogy nem ahhoz írtad, és nem látok kérdőjelet.

(#80734) Nite


Nite
őstag

sziasztok! mai szenvedesem targya, hogy nem tudom a ceges, domain-ben levo windows-t leallitani, ujrainditani, kijelentkezni a fiokbol ha csak par percig hasznalom a gepet, nem tudom a pontos idot, de egy 2 ora hasznalat utan siman mukodott a dolog!

az altalanos kerdeseket elkerulve, friss windows telepites, a media creation tool-al ma reggel keszitettem a telepitot, 3x telepitettem mar fel, windows update-t lefuttatom, driver-ek frissitve, a gepem nem ezer eves szutyok, memoriam, ssd-m van boven, a reszletes informaciok kijelezeset a gpceditor-ban bekapcsoltam, de el sem jut odaig hogy barmit is megjelenitsen, csak "logging out...", "restarting...", "shutting down..." uzeneteket kapok :/

erdekesseg, hogy amig nem leptettem be domain-be a gepet, addig nem jott elo ez a problema, viszont mielott nekikezdtem delelott, addig sem, pedig termeszetesen domain-ben volt eddig is...

pls help :F

Paid my dues!

(#80735) King Unique válasza Syl (#80730) üzenetére


King Unique
titán

Ha linuxos rendszerpartíciókat kell piszkálni, akkor mindenképpen a pendrive-ról indított Live változat javasolt. Adatpartíciónál normál esetben a rendszer alól is működnie kellene a létrehozásnak, átméretezésnek stb. De van amikor ehhez ki kell kapcsolni a swapot és akkor szintén célszerűbb inkább a pendrive-ról indított változatot használni. Windowsnál a felsorolt 3 külső particionáló program közül amúgy csak az AOMEI ingyenes verziója enged pendrive-ról futtatható WinPE megoldást készíteni, a többinél csak a fizetősek. Egyébként a screenshotot jobban megnézve azon nem a GParted, hanem a KDE alatt jellemző KParted, pontosabban a KDE Partition Manager lehet. De elvileg az utóbbival is meg kellene tudni oldani ezt, ahogyan akár a GParted is feltelepíthető utólag.

[ Szerkesztve ]

(#80736) Doky586 válasza Geth (#80733) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kérlek fejezd be ezt az értetlenkedést. Ne Trollkodj...

(#80737) Ferenc. válasza #71043776 (#80732) üzenetére


Ferenc.
tag

Köszi.
Úgy hallottam ,hogy Retail kulcshoz nem kell matrica, ezért is nem oem -et vettem. Az a kis felár nem volt nagy tétel a retail kulcsért.

(#80738) Geth válasza Doky586 (#80736) üzenetére


Geth
addikt

Nem 'trollkodtam', nem értetted mire írta a kolléga, amit.

[ Szerkesztve ]

(#80739) CsengődiGeri


CsengődiGeri
tag

Hali mindenkinek.
Azt kérdezném hozzá értőktől találkoztak-e az alábbi problémával. Ma akartam telepiteni a 1709-es verziót egy régi ASUS P5K SE gépre és megdöbbenve tapasztaltam, hogy, hogy telepítés közben még van egér de amikor már a telepített win ment eltűnt az egér és semmilyen módon nem lehet előcsalni. 3 féle egeret is dugdostam az összes USB portba de semmi. Aztán ugyanezt végig csináltam a 1803-mal ugyanolyan eredménnyel. Találtam egy régi 1703-mas verziót feltettem azt (ez már a sokadik tiszta telepités volt mert ijedtemben már PRO-t, HOME-t, ENTRPISE sőt EDUCATION verziót is tettem fel) és láss csodát minden működik. Létezik, hogy az újabb verziókban már nincs benne régi alaplapokhoz való driver? Mert ez érdekes lesz ha a régi alaplapra nem megy fel az ujj win.

(#80740) OldAkita válasza Cs1csó (#80687) üzenetére


OldAkita
aktív tag

Kösz nagyon kedves vagy, ki fogom próbálni amiket írtál

(#80741) Boha


Boha
aktív tag

Hy

Van megoldás arra hogy az értesítések normálisan működjenek ? Jelen állapot szerint minden értesítés négyszeresen jelez, vagy hatszorosan ugyanazt, legyen az applikáció értesítés vagy rendszer értesítés.

OBORZIL

(#80742) svgyula válasza CsengődiGeri (#80739) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Ez nem "érdekes" lesz hanem ez lesz a természetes kiválasztódás! Vagyis amire nem lesz támogatás azt vagy elkezdi a mókolni a tulaj vagy vesz új vasat. Régebben ezt mindig egy új win kiadás hozta magával. Ott sem lehetett sokáig a régi gépekre használni mert kiköpte a telepítő :K Most sem lesz ez másképpen! A vaskészítők nagyon gyorsan le fognak szokni a driverek fejlesztésével és a wint úgy fogják módosítani, hogy az univerzális driverekkel már ne működjenek megfelelően a régi vasak. Ez egy egyszerű üzletpolitika, mert ha minden vas "örökké" jó lenne akkor a gyártók mit adnának el?

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#80743) King Unique


King Unique
titán

Nocsak mit találtam, akár én is írhattam volna.... :DD

(#80744) #71043776 válasza CsengődiGeri (#80739) üzenetére


#71043776
törölt tag

Jártál már az alaplap oldalán? Nézd meg az első gyakori kérdést :)

Ha van régi PS/2-es egered, akkor próbáld meg azt használni. Az az alaplap nagyon régi, a driverei még XP-hez és Vistához készültek, biztosan Win10-et szeretnél használni? Mert azt értem, hogy eddig működött, és ez most bosszantó, de talán egy másik rendszerrel nem lenne ez a gond (Win7, Linux). Nem sok embernek van ilyen gondja, anélkül pedig nem egyszerű a hiba okát megtalálni.
Billentyűzettel elnavigálhatnál az Eszközkezelőbe, és megpróbálhatnád a netes driverkeresést, hátha. Ha van hibaüzenet, akkor az is ott látszik. Ott van még az eszköz-hibaelhárító is a Gépházban (vagy rákeresel, hogy "hibaelhárítás"). Lehet a BIOS-ban valamilyen kompatibilitási beállítás az egérre és billentyűzetre (bár elég régi hozzá, de ki tudja). Az is lehet, hogy a régebbi Win10-ről frissítve már jó lenne. Hirtelen ez jutott eszembe.

(#80745) Cs1csó válasza CsengődiGeri (#80739) üzenetére


Cs1csó
félisten

Számos jó tanácsot kaptál, szerintem windows 7- re már ne állj vissza ha van olyan windows 10-es build amivel kompatibilis a rendszered akkor:
- használd azzal build-el
- vagy frissítsd fel a 1803-asra a rendszered és utána csinálj egy ALAPRA ÁLLÍTÁST ezáltal olyan lesz a 1803-as windows build-ed mint ha friss telepítés után lennél.
- ha tényleg ennyire régi akkor akár valamilyen Linux disztro is elfuthatna rajta.

- még azt kipróbálhatod hogy ha megoldható telepíted a driver booster free-t vagy a a driver easy programokat hátha találnak hozzá drivert és megjavul a dolog.

De szerintem a legjobb megoldás a működő build felfrissítése 1803-asra az update-en keresztül és egy alapra állítás után lesz egy tiszt rendszered vagy inkább használj Linuxot.

(#80746) jokeph válasza CsengődiGeri (#80739) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv !

Ahogy más is javasolta, tedd fel a 1703-at, és vagy ne engedd meg neki a frissitést, vagy próbáld ki, hogyha frissül 1709/1803-ra, akkor mi lesz.

Olybá tűnik e szerint, hogy 1709-től kigyomlálták az USB EHCI drivert.... :F

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#80747) #71043776 válasza Cs1csó (#80745) üzenetére


#71043776
törölt tag

A Win7-re váltást azért javasoltam, mert a 1703 támogatása idén októberben lejár, ellenben a 7 még 2020-ig kap frissítést. Jobb a régebbi, de támogatott rendszer, mint az újabb, de nem támogatott :)

(#80748) Cs1csó válasza #71043776 (#80747) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem tudom, inkább azt nem, a windows 10 gyakorlatilag 6 évvel frissebb a 1703-asa pedig 8 évvel szerintem még ha nem támogatott akkor is biztonságosabb mint a windows7.

DE szerintem TUTI menni fog upgrade-elés után erre fogadnék is. Ugyanis volt már hasonló tapasztalatom windows 7-ről upgradelve rendesen futott a program de tiszta win 10-es telepítésnél már nem.

(#80749) Ferenc. válasza svgyula (#80742) üzenetére


Ferenc.
tag

De miért nem szól a windows, hogy nem frissítjük akkor a buildet mert nem lesz kompatibilis vele a gép? Ez így nagyon szívás, mert nekem is több régebbi gépen van fent a windows 10 , de ezek szerint bármelyik következő fél éves nagy frissítésnél kikerülhetnek a támogatott gépek "listájából", úgy majd frissítés után nem fog jól működni a windows 10 rajta.. Értem én, hogy nagyon régi gépre nem éri meg felrakni, de mégis mi az az idő aminél régebbi gépre már ne? 7 év? Bár hardver válogatja gondolom.

De akkor is, a windows update tudja, hogy milyen hardverekből áll össze a gép, így szólhatna, hogy nem frissít mert ezzel a win 10 verzióval már nem lesz kompatibilis a gép többé.. De nem, nem szól, s felrakja a gépre aztán meg az nem fog működni jól.. Ezen változtathatnának, s akkor inkább maradjon egy fix buildon a gép, de legalább még menni fog rajta a win 10 azzal a buildal.

(#80750) Cs1csó válasza Ferenc. (#80749) üzenetére


Cs1csó
félisten

Pont erről írtam én is. HA és AMENNYIBEN nem tiszta telepítést csinálsz hanem upgrade formájában frissítenél akkor ott szinte biztos nem lesz gond. Sajnos tiszta telepítés könnyen lehet szívás. Szerintem a legjárhatóbb út a upgrade majd utána egy alapraállítás ezáltal ki van kerülve a tiszta telepítés de mégis a legfrissebb tiszta telepítés utáni paraméterekkel bíró géped lesz.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.