Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79301) Syl válasza Kékes525 (#79290) üzenetére


Syl
nagyúr

Igazából nem szoktam őrizgetni a mentéseket. Sőt, a diff. mentést is csak azért csináltam a múltkor, mert itt beszéltünk róla. Egy-két hetente nyomok egy teljes C: mentést (ssd-ről usb3 vinyóra kb 3-4 perc), a régieket meg törlöm.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#79302) #86564352 válasza King Unique (#79298) üzenetére


#86564352
törölt tag

"Nagyon úgy látszik inkább te nem bírod, azért írogatsz még most is majd másfél napos késessel."

Ellentétben veled én nem érek rá folyton a fórumon lógni, hogy mindig percek alatt reagáljak. :U Írtam tegnap részemről ennyi, de hajtogattad még a magadét mint egy papagáj. Látom még most sem bírod elengedni.

"Azt pedig ezek szerint nem sikerült felfogni, hogy bár nálam is be van kapcsolva, de nem cseszeget a feedback, sőt eddig 1803 alatt egyszer sem."

Neked nem sikerül felfogni sokadjára sem, hogy nem érdekel téged nem zaklat feedbackkel, a probléma az hogy a bug miatt nem lehet kikapcsolni. Te sem tudod kikapcsolni, mert általános bug. 1709 ki lehet kapcsolni, ennyi. Most vagy megértesz egy ilyen egyszerű dolgot, vagy hajtogatod még a kifogásaid. Engem az se zavar ha fizet téged a Microsoft.

A fényképeknél harmadjára sem bírod felfogni a fő probléma nem tisztán nyitotta meg a képet, naprakész 1709 viszont igen. Erre te 3 éves megoldott lapozás bugot emlegetsz. Értő olvasás ilyen nehéz neked?

Azt sem tudom mi user error vagy driver error azon 1803 alatt tíz nap alatt NÁLAM egy sima crop feladat elvégzése hibával járt többször, torrex app hiba, Mail nem tudta beállítani magától elsőre a fiókot, Edge szövegmező bug (másoknál is) és a többi. Ugyanezen appok ellátják a feladatukat 1709 alatt.

"De persze most azt mantrázod, hogy bezzeg csak 1803 alatt van gond és 1709-nél A-tól Z-ig minden tökéletes ilyen téren."

Hazudsz! Kitalálsz dolgokat. Nem mantrázom és nem általánosítva mondtam 1709 minden tökéletes ez hazugság, hanem konkrétan leírtam ha bírnál olvasni, hogy:
Edge szövegmező bug nálam 1803 zavaró, 1709 alatt nincs, akkor?
feedback kérés 1803 alatt zaklat és kikapcsolhatatlan, 1709 alatt nincs ilyen gond, akkor?
fotók megnyitása, szerkesztése 1803 hibás sűrűn ötből háromszor elég rossz arány, 1709 alatt nem vagy nagyon ritkán, akkor?
nálam tíz nap alatt 1803 jelenlegi formájában két kékhalál nem jó arány, nem csodálom miért késtek vele, 1709 naprakész hónapokon át csak update miatt kellett újraindítani, akkor?

Erre te behazudod 1709 A-tól Z-ig tökéletes szerintem, hát ilyet én nem állítottam. Pofám leszakad tőled. Te egy-két alátámasztó hsz-t belinkelhetsz, az általam hozott cikkekre és ezer kommentes reddit topikra kb. azt mondod nem számít? :D

"Erre jössz a személyes példáddal és megpróbálod megmagyarázni az ellenkezőjét, hogy 100%-ig csak a 1803 hibája és bezzeg 1709 alatt nálad éppen minden OK."

Hát figyelj nem először írom, ha ugyanazon a gépen, ugyanazok a driverek mégis a két build között a 1803 alatt jött ki több furcsaság nálam, visszatérve az előzőre nincs az a furcsaság akkor logikailag ez mit jelenthet? Hogy valami nem jó az újjal. Most vagy megérted, vagy szajkózod tovább miért nem az MS hibája, hanem az enyém, a gépemé, vagy a drivereké.

"Képzeld, vannak akiknél meg 1803 alatt is jók a driverek és nincsen BSOD, ebben a topikban is leírták többen!"

Képzeld, sokadjára írom akinek működik és nincs semmi hiba hurrá jó nekik. De ne essenek nekem azzal user error meg képzelem a hibákat, mert nálam és sok linkelt másnál nem jó. "Ebben a topikban is leírták többen" jaj kicsit vicces ilyenkor ez érv, amikor én linkelek ezer kommentet redditről, tucatnyi cikket a hibákról akkor meg félrebeszélsz az nem számít, hiába linkelem :U azt csak neked szabad :C

"MS fanboy jelzővel illettél egy fórumtagokat csak azért, mert nem értett veled mindenben egyet"

Meg is nézted az előzményt miért neveztem őt fanboy-nak? Mert nyomta a minden tökéletes dolgot, hogy merészelek hibát megjegyezni és miért képzelem a rendszer részének a Microsoft appokat. (Már hogyne lenne a rendszer része ami tiszta telepítés után megjelenik és ott van.) Erre gúnyolt, amire visszakézből fanboyoztam. Tényleg szövegértési gondjaid lehetnek...

Sokadjára: én örülök neked mindig minden tetszik, semmi bug nem zavar, neked miért akkora személyes sértés ha valós hibák alapján negatívat írok az aktuális verzióról? Vedd már észre magad, ha nem tetszik ne olvasd el a véleményem, ne reagálj rá, ne akarj téríteni. Szintén sokadjára részemről ennyi, most eldöntheted megint belémkötsz és hazudsz valamit, vagy lapozol a témán. Tied lehet az utolsó szó ha ennyire nem bírod feldolgozni nincs valaki egy véleményen veled. Szerintem a 1803 rosszul sikerült kiadás, simán értem már saját tapasztalat alapján is miért késtek vele. Pl. jellemző az insider bug szervezet kezeli dolgot még az első összegző frissítés sem javította ki, pedig az eléggé szem előtt van.

(#79303) #86564352 válasza JanR (#79300) üzenetére


#86564352
törölt tag

Egyre tudok még gyanakodni így látatlanban, milyen AV szoftver van? Ha külső lehet valahogy összeakadt az új rendszerrel. Nem a védelem folyamata tekeri megnyitáskor?

(#79304) YASKATIR


YASKATIR
aktív tag

Hogyan lehet beallitani azt a windows telepitoben (1803), hogy automatikusan a Professional kiadast tegye fel es ne a Home Single Language-t? Tudom, hogy utolag 5 perc beallitani, hogy Professional legyen, de jobban orulnek, ha igy telepulne egybol

(#79305) King Unique válasza #86564352 (#79302) üzenetére


King Unique
titán

Látszik ám az aktivitásból, hogy ki mikor lépett be, pontosan mikor volt utoljára aktív. Márpedig ez látszott a tegnapi napon a hsz után is, szóval ismét nem kell mellébeszélni... Az ezelőtti és a mostani litániába torkolló, erőltetett magyarázkodásod pedig pontosan azt igazolja, hogy te nem tudod elengedni a témát és próbálod erővel magyarázni a nem létező igazadat... :U

Az előző válaszokban, ha én leírom ezt + azt világosan, plusz még linkelek is hozzá nyomatékosítás gyanánt, akkor azt kéretik felfogni! Tehát ezt a feedback, fényképek és driveres dolgot teljesen feleslegesen próbálod magyarázni és kiforgatni, mert egyszerűen nincs igazad! Nálam is be van kapcsolva az említett dolog, de pont az volt a lényeg, hogy nem zaklat a feedback. Ellenben te csak azt tudod újfent mantrázni, hogy nem lehet kikapcsolni és nem az adott állításra reagálsz. Illetve attól, hogy nálad az említett problémák voltak, még korántsem mindenkinél. Márpedig te pont, hogy általánosítva próbálod beállítani... Aztán most meg elkezdted félremagyarázni a dolgokat és a jössz ezzel a tiszta megnyitással a fényképek alkalmazásnál, ami megint szokás szerint zavaros... Ráadásul szimplán csúsztatsz és hazudsz, mert pont hogy lapozási problémát is írtál. Ha lapozás során nem jelenik meg némelyik kép azonnal "tisztán", attól meg az pont a lapozásnál jelentkezik, ahhoz köthető. De ez megint érdekes, mert kipróbáltam ezt is 1803 alatt többször és egyből megjelennek a képek "tisztán", ahogyan a körülvágás is működik...

Az pedig elég érdekes, ahogyan most erőlködve próbálod magyarázni, hogy mit állítottál, hogyan gondoltad, hogyan értetted stb. Holott a korábban linkelt hozzászólásaidban ezek még nem igazán voltak így kifejtve a Windows 10 korábbi verzióinak ekézése kapcsán, szóval ebből is látszik, hogy utólag próbálod megmagyarázni. Majd hazugnak állítasz be másokat, holott nemrég még pont azt írtad, hogy "1709-re visszatérve a sorolt hibák nincsenek. Ennyi. " Na ennyire hitelesek a mostani állításaid is és a saját hazugságaidba gabalyodsz bele, az erőltetett és szánalmas magyarázkodásról már nem is beszélve... :U

"Képzeld, sokadjára írom akinek működik és nincs semmi hiba hurrá jó nekik."

Csak azt nem veszed észre, hogy ennyi erővel leírja, leírhatja más is a pozitív tapasztalatát és nem kötelező a tieddel egyetértenie. Ráadásul azok is csak azt támasztják alá, hogy nyilván nem mindenkinél az van, amit te általánosítva próbálsz beállítani... Ebből és ebből a hsz-ből is pont ez jön le és ugye nincsen odaírva, hogy "szerintem", "nálam", meg "örülök, hogy másoknál nincs semmi hiba hurrá jó nekik" Amikor pedig azt állítod, hogy egyesek által tökéletes és akkor mindenki másnál is annak kell lennie, akkor megint hazudsz és kitalálsz dolgokat... :U Ilyenkor a másik fél pusztán csak arra reagál, hogy nála nem jelentkezett az említett probléma és működik rendesen a rendszer. Nem azt állította, hogy az illetőnél az a hiba teljesen valótlan és csak kitalálta.

Megnéztem annál a hozzászólásnál az előzményeket és ráadásul több fórumtag sem értett egyet veled, szokás szerint... A véleményüket és a saját tapasztalatukat pedig csak leírhatják, még ha neked nem is tetszik. Az ilyen jelzőket és a személyeskedést pedig meg lehetett volna spórolni, de úgy látszik anélkül nem sikerül ilyenkor válaszolnod. Ahogyan most sem. :DDD De amúgy igazán észrevehetted volna magadat akkor, ahogyan most is. Rendre lenyomsz egy-egy ilyen trollkodást ebben a topikban (is) és ilyenkor nem meglepő módon nemcsak 1 fórumtag, hanem rendszerint többen sem értenek egyet veled...Ez pedig önmagért beszél... :U

"Engem az se zavar ha fizet téged a Microsoft."

Amikor elfogynak az érvek és a trollok, MS haterek már nem tudnak mit írni, akkor jellemzően ezt próbálják ráaggatni a velük ellenvéleményen lévőkre. Ami egyrészt hazugság, másrészt szánalmas és nyilván az ilyet állító egyéneket minősíti... :U

[ Szerkesztve ]

(#79306) JanR válasza #86564352 (#79303) üzenetére


JanR
addikt

Sima Defenderem van, nincs kulon virusirtom.
Na mindegy, legjozelebb jovok, ujratelepitem a win-t, aztan akkor mar eleve a crearors update megy fel, ugy talan jo lesz. De ez sajnos eleg gaz, hogy egy frissites miatt majdnem megall a gep. Itthoni szferaban meg oke, de vallalatiban?

(#79307) Doky586 válasza YASKATIR (#79304) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem jó verziót töltöttél le a netről..

(#79308) movax válasza #86564352 (#79201) üzenetére


movax
őstag

És továbbra is fenntartom. :) Ha megnézed a fórumot visszamenőleg, a jelzett "hibákat", könnyen rájösz, hogy a userek hatalmas részének fogalma sincs, hogy kell telepíteni, telepítőt pendrive-ra milyen beálításokkal kiírni, os-t beállítani, driver-problémákat megoldani, meg egyáltalán, a legalapvetőbb ismeretei sincsenek a számítógépek terén. Ez van, nem tudom, ki a hibás, az oktatás, a Microsoft, a gyártók, a kormány, az ellenzék, fogalmam nincs. Az viszont tény, hogy az emberek egyre kevesebbet tudnak az eszközeikről, amit használnak, elbutulás van, mindenki azt akarja, hogy legyen egy nagy zöld gomb, amit egyszer megnyom és minden tökéletesen működik. Nem így van. Húsz évvel ezelőtt leradíroztak egy fórumról, ha a legalapvetőbb "hibákkal" jelentkeztél és szégyen volt nem tanulni vagy nem ismerni legalább az alapokat. És nincs olyan , hogy te "csak" használni akarod, ezért nem kell tudnod -- de, tudnod kell, mint ahogy az autóvezetés előtt is meg kell tanulnod bizonyos dolgokat. Ehelyett itt nagyon sokan nulla befektetéssel próbálnak instant tudáshoz jutni, nulla guglizás, nulla keresgélés, nulla dokumentáció-olvasás stb.

(#79309) jokeph válasza movax (#79308) üzenetére


jokeph
nagyúr

Ezzel maximálisan egyet tudok érteni. az utolsó betűig.

Aki most várja a sült galambot, el se tudja képzelni, mi volt Win 3.x, 95,98,Me esetében... ;]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#79310) YASKATIR válasza Doky586 (#79307) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Az egyetlen elerheto hivatalos verziot toltottem le TechBench-rol. Egy ideje ilyen a Windows, hogy automatikusan azt teszi fel, amilyen licencel rendelkezik az adott gep. Nincs kulon Pro meg Home iso, egyben van a ketto.

[ Szerkesztve ]

(#79311) tordaitibi válasza movax (#79308) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Igaz.
De. Egy nyuves w2000, egy xp az az maradt elete vegeig. Amit beallitottal, azt megtartotta.
Most? Ne magyarazza meg nekem senki hogy a megjelenese ota w10.
W11 w12 w..stb. Minden build egy uj oprendszer. Es meg itt egyesek szidjak a hardvergyartokat..? Ki tudja ezt kovetni driverileg?
Es onfeju, kezelhetetlen. Sza...rik a kinkeservesen osszekalapalt beallitasokra, atallitja, elrontja. Nekem 3 gepbol 2 rendszeresen visszadja a tarsitasokat az uwp appoknak, egy ilyen (sokadszorra) tegnap volt. Minden tiltas ellenere update es beledoglik (3x eddig)
Nem ragozom, feleslges. Utalom de hasznalom mert a modern pc-kre nincs w7 tamogatas. Linux felejtos, valaki epp nemreg fikazta a w10-et, meg visszmegy linuxra. Hajra. Az se fenekig tejfel.

(#79312) Doky586 válasza YASKATIR (#79310) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor másold bele az ei.cfg t ahogy már egy tucatszor leírtuk itt..

(#79313) Buckey válasza tordaitibi (#79311) üzenetére


Buckey
senior tag

Én voltam az, aki a Linuxra megy vissza, csak kell egy jó USB wifivevő, amit a Linux is támogat.

Én is azt hittem az elején, hogy kész, ez is szar. Az első pár órában öregedtem pár évet, de utána a 4 évben meg semmit! Amit beállítottam, az be volt állítva. Az elején túrni kellett a netet egy-két driverért, de pár parancssor bemásolása után megszűnt minden probléma. Még a frissítések sem okoztak gondot. Nem állítódott el semmi, csak használtam.
Két kollégám is 5. éve megelégedéssel Linuxozik, az egyik most hozta el, hogy frissítsem a legújabbra! 5 év után, csak azért, mert a legújabbra vágyik! Melyik Windows csinálja ezt meg hiba nélkül?
A másik kollégám meg évente 2-3-szor nyaggat, hogy nézzem meg a Windowsát mert valami nem jó.

Játszani nem játszok, a szövegszerkesztés,zeneszerkesztés, net, filmnézés, letöltés, levelezés és hasonlók meg jól mennek a Linuxon is. Hogy nincs mindenhez driver? A népszerű cuccokhoz van minden, csak én szeretem az újdonságokat, és most ez akadályoz driver fronton a Linuxban.

(#79314) Geth válasza Buckey (#79313) üzenetére


Geth
addikt

Én voltam az, aki a Linuxra megy vissza, csak kell egy jó USB wifivevő, amit a Linux is támogat.
Sokan szurkolunk! :))

Az első pár órában öregedtem pár évet, de utána a 4 évben meg semmit!
Csak nehogy valaki ebből azt a következtetést vonja le, hogy neki se lesz problémája :DDD

Melyik Windows csinálja ezt meg hiba nélkül?
Bármelyik amelyiket telepítettem...

A másik kollégám meg évente 2-3-szor nyaggat, hogy nézzem meg a Windowsát mert valami nem jó.
Küldd tovább :)

(#79315) movax válasza tordaitibi (#79311) üzenetére


movax
őstag

"Amit beallitottal, azt megtartotta."

Akárcsak a win10, egy hónap híján két éve tartja a beállításaimat úgy, hogy az öszes update és upgrade fenn van. Ja, ha ragaszkodsz az appokhoz, akkor azokhoz automatikusan jár a szívás, nem tudom, ezt eddig hogy nem lehetett észrevenni, beépített képnéző meg store, jézusom...

(#79316) huan


huan
őstag

Sziasztok!
Pár napja a Windows 10 explorer.exe folyamatosan, 1-3 percenként újraindul és bezáródnak a megnyitott intéző ablakok, tálca újratöltődik. Víruskerestem, spyware kerestem, több alkalmazással is, de nem talált egyik sem semmit. Találkozott már valaki hasonlóval?
(Windows 10pro Insider Preview x64 verzió:1803 build: 17661.1001)

[ Szerkesztve ]

(#79317) movax válasza Buckey (#79313) üzenetére


movax
őstag

Ez is egy makacs mítosz, hogy a linux szar meg bonyolult beállítani. Miközben egy Linux Mint úgy 15 perc alatt megy fel tetszőleges vasra és minden magától be van lőve, gyakorlatilag semmit nem kell piszkálni.

(#79318) Buckey válasza Geth (#79314) üzenetére


Buckey
senior tag

Köszi a szurkolást! :) :R

Próbálkozni lehet mindenkinek, meg Linuxon van pár (friss) disztró, amelyik közül lehet válogatni és amelyik a legmegfelelőbb (vagy akár több is, és a legjobban tetszőt) kell feltenni, megtartani.

A cégnél még win7-et használunk, igaz, valamennyire már összekalapálták, nagyjából stabil, de havonta van 1-2 gép (ami csak az én kirendeltségemnél van, kb. 70 db.), amit a rendszergazdi javítgat, de inkább újratelepít, nem szórakozik.
Amúgy priátban ő is Linuxot használ. ;)

Küldeném, de az asszonya nem akar mást, csak a Windowst. Egyszer megcsináltam, hogy Linuxot raktam fel, kb. 3 hónapig nem is vette észre, csak mikor nem tudta a lánya telepíteni a Microsoft Office-t az iskolai gyakorláshoz, akkor bukott ki a dolog. :DD

(#79317) movax , ez meg a másik, hogy az alapvető programok, amik ráadásul használhatóak mind felkerülnek alapból.
És amit emlegttél, a Linux Mint, az csak egy összefoglaló név, mert abból is van 4 féle variáció! És az egyik csak jó, csak tetszik. Ha nem, akkor ott van a többi. Lehet válogatni.

Mindegy, ez van, én nem győzködök senkit, kinek a pap, kinek a papné. Nekem speciel a lánya, mert mindig is különc voltam. :DD

[ Szerkesztve ]

(#79319) Geth válasza Buckey (#79318) üzenetére


Geth
addikt

Egyszer megcsináltam, hogy Linuxot raktam fel, kb. 3 hónapig nem is vette észre, csak mikor nem tudta a lánya telepíteni a Microsoft Office-t az iskolai gyakorláshoz, akkor bukott ki a dolog.
Biztos volt nagy öröm, hogy ilyen rendes voltál :DDD

(#79320) vlevi válasza movax (#79317) üzenetére


vlevi
nagyúr

"minden magától be van lőve,"
Pl. Nvidia driver is...
Felraktam egy Ubuntut, első bootolásnál a pöttyök még kinn voltak, utána a kép átváltott ilyen izé barnás árnyalatra, de semmire nem reagált, nem volt login ablak. Eszembe jutott, hogy a windows is elsőre úgy indul, hogy nem a DVI-n lévő monitorra, hanem a HDMI-n lévő TV-re adja a képet, megnéztem, hogy a TV-n mi van, de csak szemét (összevissza pixelhalmaz) volt. Kénytelen voltam lehúzni a TV-t a gépről, úgy volt bejelentkező ablak, utána kellett felmókolni az Nvidia Drivert, akkor már ment a TV kimenet is.
Ezt egy átlag felhasználó nem tudja megcsinálni (sudo -apt ... dolgok, konzolos babrálás).
Szóval ott sem igaz az, hogy minden azonnal működik.

(#79321) Buckey válasza Geth (#79319) üzenetére


Buckey
senior tag

Volt ugyan, anyám csuklott rendesen. :DD
De nem panaszkodtak, hogy rossz volt.

(#79320) vlevi , igaz, nem nekem címezted, én ezért írtam, hogy ha be van állítva, akkor jó. Ha csak a TV lett volna bedugva, akkor nem kellett volna a driverekkel meg a parancssorral bűvészkedned. És ha nem jó az Ubuntu, ott van még a Mint, a Fedora stb. Valamelyik biztos jó lett volna.
De a Windowsból csak egy van, meg ahogy én is jártam, a Szolgáltatásokba sem sokan mernek belenyúlni, no meg a bejelentkezési jelszót sem mindenki tudja eltüntetni.
És ha semmi sem jó, akkor marad a registry módosítás, ami rosszabb mint a parancsor a Linuxnál.

De már nem offolok itt, ez Windows topik. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#79322) Geth válasza Buckey (#79321) üzenetére


Geth
addikt

És ha semmi sem jó, akkor marad a registry módosítás, ami rosszabb mint a parancsor a Linuxnál.
Mindig kuncogok, amikor megpróbálnak kilépni a vimből :)

(#79323) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Vajon mitol keptelen a rendszer frissiteni 1803ra? Ma mar masodszor csinalja hogy feltelepiti, majd ujrainditasra var. Ujraindul, kek kepernyon mutatja hogy dolgozik, szazalekkal.. ma elmentem itthonrol, most megjottem es megint fekete kepernyo, hogy a korabbi verzio visszaallitasa.. foleg azert idegesito mert hdd van es szo szerint a teljes nap elmegy vele es hasznalni meg nem tudom a gepet. Korabban nem lattam ilyet..

(#79324) vlevi válasza Buckey (#79321) üzenetére


vlevi
nagyúr

"nem jó az Ubuntu, ott van még a Mint"
Ami Ubuntura épül :)
Ráadásul kettővel korábbi Ubuntu verzióra
Az pedig, hogy lehúztam volna a TV-t, csak félmegoldás, mert attól még nem lenne telepítve rendes Nvidia Driver. A windows legalább feltelepíti a Microsoftnál meglévő legutolsó drivert (ami persze nem a legfrissebb, de legalább rendes, Nvidia által kiadott driver).
De megígérem, hogy előveszem a másik gépet (másik HDD-t), és arra felrakok egy Mint-et, vagy fedora-t (ubuntut és gnome-t láttam már eleget), és megnézem ilyen az.
1-2 hetet talán kibírok ETS2 nélkül :D
Szerintem fejezzük be, mert kivágnak innen minket :)

(#79325) Kékes525 válasza Syl (#79301) üzenetére


Kékes525
félisten

Nálam a 10-es bemutatkozása nagyon rossz volt, ezért most mindig mentek. A Macriummal a hónaponként full, hetenként differenciál és naponként incrementál van beállítva. Ezenkívül vannak rendszer visszaállítási pontjaim is, ami a Windows 7-nél nagyon jól jött adott esetben. Egyszer már itt is használtam. Addig biztosan csinálom, míg ki nem tapasztalom az új rendszert.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#79326) Buckey válasza vlevi (#79324) üzenetére


Buckey
senior tag

Én is ezért írtam, hogy nem offolok többet. :DD

(#79327) movax válasza vlevi (#79320) üzenetére


movax
őstag

1. Semmilye oprendszert nem installálunk mindenféle bedugott hardverrel, az egeren és a billentyűzeten kívül, ez aranyszabály, amit tudni kéne. A nem alap perifériákat később konfigoljuk, amikor a rendszer fenn van és működik.

2. nVidia-installra ott a Driver manager (a rendszer része) , amivel az úgynevezett "proprietary", zárt interfészű hardverek drivereit lehet feltenni.

De ezek az alapok alapjai, ezen kívül tényleg minden be van lőve.

(#79328) Geth válasza movax (#79327) üzenetére


Geth
addikt

1. Ez új, tényleg így szokták linuxon?

[ Szerkesztve ]

(#79329) Komplikato válasza Cs1csó (#79260) üzenetére


Komplikato
veterán

"Aktiválva van az OS-ed akkor mi a gond? Gondolom az is PRO verzió?"

Közben megnéztem, nincs aktiválva, csak valamiért totál máshol mutatja ezt, mint eddig. Na most életemben először működött a Probléma Keresése gomb a Windowsban mióta használom. Ez azt dobta ki, hogy a géphez egy W10 Home van asszociálva. Mondjuk nem értem hogyan, de tegyük fel nem is érdekel. Most kéne hozzá asszociálni egy Pro N-t, ez van. Azt is tettem fel. Nyilván mivel VL kulcs van, ezért VL telepítővel. Most még is kidobja a kulcsra, hogy de ehhez nem ... Az igazság az, hogy a Pro nagy részét nem használnám ki, az egyetlen ok a több nyelv telepíthetősége, amiért ez lett feltéve, hiszen van itt tartalék Home N kulcs is. Az igazság az, hogy előző gépnél is volt hónapokig ilyen problémám, aztán egyik napról másikra még is elfogadta a kulcsot, és akkor sem értettem.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#79330) KISDUCK


KISDUCK
addikt

A közeljövőben tervezem újratelepíteni a gépet. A w10-t az ingyenes update programon keresztül szereztem, de már nem találom sehol a beszerzéskor kapott dokumentumokat. Ha jól értem nem lesz semmi probléma újratelepítéskor így se, elég lesz ha netre dugom a gépet és telepítésnél belépek a microsoft fiókommal?

(#79331) Cs1csó válasza KISDUCK (#79330) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ahogy mondod, telepíted és automatikusan aktivált lesz a géped.

(#79332) #86564352 válasza Komplikato (#79329) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ha a nyelv az egyetlen ok, lehet tévedek szerintem nem függ Home vagy Pro kiadástól, hogy lehessen másik nyelvet hozzáadni a rendszerhez.

(#79333) TeeJay


TeeJay
félisten

tudtok tippet adni nekem?

win10 pro x64 1803 van nálam
start menü beállításoknál szürke az hogy "a legtöbbet használt alkalmazások megjelenítése"
ez mitől lehet?
miért nem tudom benyomni?

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#79334) Geth válasza TeeJay (#79333) üzenetére


Geth
addikt

"show most used apps" disabled
keresésre ez alapján:
Privacy / General / Let Windows track... kell hozzá, megnéztem és tényleg.

(#79335) TeeJay válasza Geth (#79334) üzenetére


TeeJay
félisten

köszi sehogy sem találtam google-ben :DDD

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#79336) Buckey válasza Buckey (#79280) üzenetére


Buckey
senior tag

Gyerekek, ez a Windows kikészít. Tisztára olyan, mint egy hisztics picsa, akinek semmi sem jó. :W :D
Hiába kapcsolgattam én a TV-t, PC-t mindenféle sorrendben a legújabb driverrel, nem elég annyi, hanem bemenetet is kell ám váltani, majd vissza! És láss csodát, belefér a PC képe a TV képernyőjébe. :C
Akkor most melyik a bibis? A PC vagy a TV? Mert 3 driver frissítéssel ezelőtt jó volt, nem volt bemenetváltási macera. :F

(#79337) qqcqqc válasza huan (#79316) üzenetére


qqcqqc
őstag

Engedd frissíteni 17666-ra, abban van a hibajavítás.

(#79338) CirrMee válasza Buckey (#79336) üzenetére


CirrMee
addikt

Vagy a driver... :)

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#79339) CsengődiGeri


CsengődiGeri
tag

Na bameg az program sem működik 1803 alatt pedig a 1709 el még tökéletesen működött. Itt a bizonyíték, hogy nem a hülye userek a f..szok ha nem az MS. A verzio váltáson kivül semmi sem változott és mégis már a sokadik progi ami beszarik. Universal Viewer Pro v6.5.6 HUN - Portable

(#79340) Buckey válasza CirrMee (#79338) üzenetére


Buckey
senior tag

Szerintem is a driver. ;) :W

(#79341) Sub-ZeRo válasza CsengődiGeri (#79339) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Igaz, ez a 6.5.6.1-es verzió...

De nálam simán megy... :U

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#79342) Geth válasza CsengődiGeri (#79339) üzenetére


Geth
addikt

Ez egy 2013as szoftver (ráadásul portable?).
Szerintem az a csoda, hogy idáig működött :DDD
(Ha tényleg elromlott...)

[ Szerkesztve ]

(#79343) #93794560


#93794560
törölt tag

Ezt a Windows 10-es topikot olvasva szerencsésnek mondhatom magam, mert abszolút semmilyen téren, semmilyen problémám nincs a géppel, 1803-on. Ez talán annak is köszönhető, hogy a notim új, alig fél éves, és "Windows 10 only" gép, azaz csak Windows 10 működik rajta, hardveresen kimondottan ahhoz van készítve. Így valószínűleg nem lesz driver gondja. Ez annyira igaz, hogy a Windows által letöltött driverek pontosan ugyanazok, amik a gyártói oldalon vannak. Igaz, telepítés után az új driverek keresését és automatikus telepítését kikapcsoltam, így ezzel egy ideig biztos nem lesz gondom.

A hardverek nagy száma és változatossága valószínűleg sok hiba forrása. Annyiféle hardver létezik már, régebbiek, újak, hogy a gyártók is valószínűleg nehezen követik már. Arra is volt már példa, hogy a Microsoft egyes hardvereknek nem a pontos specifikációját kapta meg a gyártótól, így hibás programot írt hozzá, ami gondokat okozott.

(#79344) #95561216


#95561216
törölt tag

Ma frissült ez a drága Windows 10, azóta csak a monitor megy, tv nem. Volt kábelcsere, új nvidia driver, kikapcsolás-bekapcsolás, win+p nyomogatás, semmi. Ötlet?

(#79345) anorche1


anorche1
őstag

1803 tiszta telepitese elott, ha zaroltam a gepet, x ido utan (max 1 perc) kikapcsolt a kijelzo.
Most ezt nem teszi meg, orak utan sem.
Hol tudom ezt allitani?

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#79346) Liner


Liner
aktív tag

Szerintem ez az eddigi legjobb frissítés. Minden hibátlan. Hozzá ne nyúljanak! Most már az xbox wirelesst is tökéletesen felismeri butus voltam mert benne volt a zsinór és még nem kapcsoltam be hozzá a kontrollert. Amint bekapcsoltam felismerte, Az előző nem!! Jó hogy pufogott szegény amikor nem tudta mi lóg ki belőle..

[ Szerkesztve ]

Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.

(#79347) jasonka


jasonka
aktív tag

Üdv Mindenkinek !

Még a telepítés előtt vagyok, és meglepődve látom, hogy a letöltött 32 bites magyar nyelvű változat kétféle :
"1709" - (3,27 GB) és "1803" (2,1 GB).
Mi a különbség és melyiket célszerűbb használni telepítéshez ? :U

(Bocs, ha buta / együgyű a kérdés... :D

(Utóirat : látom én, hogy Ti, akik már felraktátok is működésbeli különbségeket találtok a két változat között...

Akkor inkább a 64 bitest célszerű feltenni, hisz annak csak 1 változata van, és az "kiforrottabb" / komolyabb / stabilabb ?)

[ Szerkesztve ]

Hja kérem ! A Belváros !...

(#79348) jasonka válasza jasonka (#79347) üzenetére


jasonka
aktív tag

OK - OK :o figyelmesebben körülnézve már megértettem, hogy az 1803 változat a legújabb frissítéseket is tartalmazza (mondjuk nem értem, terjedelemre hogy lehet kevesebb, mint az "alap" - de nem kell mindent érteni... :DDD ) akkor viszont a letölthető egyféle 64 bitesnek nincsenek "beintegrált" frissítései ? :F

[ Szerkesztve ]

Hja kérem ! A Belváros !...

(#79349) westlake válasza jasonka (#79348) üzenetére


westlake
félisten

A 1803-as (17134.1) a legfrissebb Microsoft által kiadott telepítő, de nem a legfrissebb (17134.48) telepítő. Ha a legfrissebbet keresed, akkor az internet sötétebb bugyraiban kell keresgélned.
Miért is került egyáltalán szóba a 32-bites telepítő? Szerintem 2018-ban végképp nincs rá szükség. Nem is értem, hogy a Microsoft miért nem kaszálja már el, mint Server vonalon.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#79350) jasonka válasza westlake (#79349) üzenetére


jasonka
aktív tag

Ühüüüüm...! Értem ! Köszönöm ! :R

Eszerint itt minden csevely a 64 bites változatról szól ?

(Hogy miért kerül / kerítettem szóba a 32 bitest ? Mert most még "szeretett XP-m" alól írok, jelen gépemet fűszerezve némi Win7-tel (utálom !) - de kb. másfél hét múlva elkészülő PC-mre már kénytelen leszek Win10-et feltenni.
Félek is tőle - már a Win7 is halálra idegesít a csilivili "képi élményeivel"... :W

[ Szerkesztve ]

Hja kérem ! A Belváros !...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.