Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80501) Mike 32 válasza King Unique (#80499) üzenetére


Mike 32
aktív tag

Most a régi fut a gépen mivel amit meg probáltam szüz wint az nem aktiválta magát hanem mindig kodót kért.
Ezért kérdezem hogy hogyan lehetne telepiteni újra hogy reggelje magát .
Üdv Mike

csicso82
Nem aval a progival telepitettem hanem egy gyári win10 telepitő lemezzel és az kérte mindig az aktiválási kodót.A képen a régi win van és most is az fut mert a még nem tudom hogy kell újat telepiteni.
Remélem igy már érthető :R :R :R

[ Szerkesztve ]

Kerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71

(#80502) RockHaRD


RockHaRD
addikt

Sziasztok. Elég fura kérdésem van, és még azt sem tudom, hogy angolul hogyan keressek rá erre a problémára:

Van ugyebár a tálca, amire az én esetemben rögzítve van a media player classic ikonja. Jobb gomb lenyomásra ugyebár előjön a jumplist. A probléma csak annyi ,hogy C-D-E meghajtókról megnyitott videófájlok megjelennek a jumplistben, amit viszont az F-ről nyitok meg, az nem. Total Commanderből nyitom általában a videókat, pont az F-en van a nagy filmes mappám, ezért kellemetlen ez az amúgy röhejes helyzet. Mindent rendszergazda jogokkal használok. Van esetleg valami tippetek erre?
:R

(#80503) Mike 32 válasza Cs1csó (#80500) üzenetére


Mike 32
aktív tag

Akkor ha jól értelmezem van ez a progi :MediaCreationTool1803 rá másolóm pendrivera az SSDt üresre törlöm és útánna a progi inditásával telepiti a reggelt Win10Pro-t ??
:)

Kerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71

(#80504) mouzrr válasza mouzrr (#80397) üzenetére


mouzrr
őstag

Valaki erre? :R

(#80505) Kékes525 válasza RockHaRD (#80502) üzenetére


Kékes525
félisten

jumplist edit - google keresés

Egy konkrét: Create, Edit, Clear or Disable Jump Lists in Windows

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80506) Cs1csó válasza Mike 32 (#80503) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem, ez a MediaCreationTool1803 egy futtatható állomány - futtasd és menj végig a lépéseken - ha van pendrive kéznél akkor dugd be a gépbe - és amikor ez a program azt kérdezi hogy windows 10 telepítő készítése a csatlakoztatott pendrive-ra akkor kattints az ok-ra és a program letölti a windows 10-et és készít egy telepítőt a bedugott pendive-ra.

Ha készen van (igazság szerint így még nem telepítette gépet tehát nem tudom hogy fel fogja e ajánlani a program hogy induljon a telepítés) de ha igen akkor kattintsz arra ha ez nem történik meg akkor a folyamat a következő:

tartsd nyomva a SHIFT gombot miközben egérrel rákattintasz a PC újraindítására ekkor bejön egy válsztóképernyő itt választ az ESZKÖZ HASZNÁLATA opciót és itt is fel fog jönni egy választóképernyő itt válaszd a pendrive-ot (UEFI removable vagy hasonló néven fog futni) majd kattints rá és okézd le

telepítésnél lesz egy rész ahol kérdezi hogy:
- 1. megadsz aktiváló kódol vagy
- 2 . NINCS KÓDOM FOLYTATÁS KÓD BEÍRÁS NÉLKÜL (kb. ez a szöveg fejből nem tudom pontosan )

Tehát erre kattintasz és elindul a telepítés.

(#80507) King Unique válasza Mike 32 (#80501) üzenetére


King Unique
titán

Nekem ez a régi gép dolog sem világos, mert itt az lenne a lényeg, hogy a gép (hardver) az marad ugyanaz, max. a telepítés lesz új, meg maga a háttértár (SSD). Viszont normál esetben az utóbbi 2 miatt nyilván nem fog megszűnni arra a hardverre vonatkozóan a digitális licenc, pont ez a lényeg. Ha egy másik gépre akarod telepíteni a Windows 10-et, amin korábban nem volt ingyenes upgrade és ezáltal digitális licence, nincsen hozzá külön megvásárolt licenced stb., akkor meg nem meglepő, ha telepítés után termékkulcsot kér a Windows...

Az MCT-vel magát a letöltést és a telepítési adathordozó elkészítését lehet megcsinálni, nyilván nem azt kell a pendrive-ra másolni. De amúgy nem létszükséget sem a letöltéshez, sem pedig a telepítési adathordozó elkészítéshez. Ahhoz meg pláne nem, hogy aktivált legyen a Windows. Valamint a tiszta telepítés sem feltétlen kötelező, lehet egyik SSD-ről a másikra akár klónozni is a rendszert. De, ha most korábbi verzió (pl. 1709) van telepítve és nem akarod a build upgrade-et végigcsinálni, akkor célszerűbb lehet egyből a 1803-as verzióval újratelepíteni. Feltéve, hogy nem túlságosan belakott a rendszer, biztosan az új verziót (1803) akarod használni stb.

[ Szerkesztve ]

(#80508) Cs1csó válasza King Unique (#80507) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az SSD-t (amin már egyszer volt egy aktivált windows 10) áttette egy másik PC-be? Amin nem volta aktivált windows 10?

(#80509) King Unique válasza Cs1csó (#80508) üzenetére


King Unique
titán

Ez nem derült ki, ezért is írtam, hogy nem teljesen világos itt minden részlet... De, ha ugyanarról a hardverről van szó és ugyanolyan Windows 10-kiadást telepített, akkor normál esetben nyilván nem kellene gondot okoznia az újraaktiválásnak, ami ráadásul ugye automatikusan megtörténik.

(#80510) Mike 32 válasza King Unique (#80507) üzenetére


Mike 32
aktív tag

csicso82
Köszönöm a kielégitő és föleg érthető választ. :R :R
Kérdésem mekkora pendrive kell neki?

King Unique
Haladjunk sorban NINCS másik gép csak újra szeretném rakni a wint .
Egyébként klonozva raktam a nagyobb SSDre a régi win10et.
Most ÚJRA szeretném rakni mert már eléggé meg hizott kb 50giga meg néha kifagy ha több mindent megnyitok. :D
Akkor a lényeg és szerintem 1x kell meg csinálni hogy inditom a MTC-t csináltatok vele 1 bootólható pendrive-t vagy ISO-t amit kiirok DVDre . Ha telepiteni akarom a SAJÁT GÉPEMRE akkor már saját magát fogja aktiválni ?? :)
Válaszokat és Türelmeteket elöre is köszönöm. :R :R
Üdv Mike

Kerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71

(#80511) King Unique válasza Mike 32 (#80510) üzenetére


King Unique
titán

Ha a hardverkörnyezet ugyanaz és teljesülnek az említett egyéb feltételek, na meg a frissítési alap is jogtiszta volt stb., akkor itt normál esetben nem kellene gondot okoznia az újraaktiválásnak sem újratelepítés, sem klónozás után. Az előbbinél ilyenkor a "nincs termékkulcsom" opcióval tovább lehet lépni a telepítésnél, majd aztán a feltelepített rendszer automatikusan beaktiválja magát, amint az internetkapcsolat aktív lesz.

Ha az MCT-vel csinálod a telepítési adathordozó elkészítését, akkor legalább 8 GB-os pendrive kell. Ha csak az ESD ISO-t töltöd le vele, majd utána manuális fájlmásolással / külső programmal oldod meg a kiírást, akkor elég a 4 GB-os is. DVD-vel meg felesleges vesződni, ha van pendrive.

[ Szerkesztve ]

(#80512) Cs1csó válasza Mike 32 (#80510) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igen, egy 4GB-os elég de ha nem akkor a futtatott MediaCreationTool ugyis szólni fog. Annyit ajánlok még ,hogy mikor eljutsz idáig:

AKkor ahogy a képen látod az alsót válaszd.

Ezután bejön majd egy képernyőt :

Itt pedig azt nézd hogy ami a legelején van szám : drive "0" nulla "1" egy 2-3 stb. akkor amelyiken volt a windows azt látni is fogod valószínüleg az lesz a "0"-ás tehát minden "0"-ás particiót törölj ha az egész "0"-s lemezet egyben látod - tehát csak 1 db x GB-os "0"-s lesz akkor hagyd azt a sort kijelöjve - az egérrel egyet kattints rá - majd kattints a továbbra a windows majd saját magának újraprticionálja és telepíti a windowst.

[ Szerkesztve ]

(#80513) RockHaRD válasza Kékes525 (#80505) üzenetére


RockHaRD
addikt

Ezzel az a gond, hogy a start menüről beszél, nekem pedig a tálcán lévő ikonnal van gondom.

(#80514) Mike 32 válasza King Unique (#80511) üzenetére


Mike 32
aktív tag

Minden jog tiszta volt mikor a 7esröl ment a 10re ,de meg lepet hogy valami Microsoft fiókót kereset rajtam ami persze nincs és szerintem nem is kell. :Y
Kérdésem más jellegü a hibernálást én nem szoktam használni de a win létre hoz egy hiberfil.sys ami 12giga helyet foglal. Na most ezt hogy tudom tiltani vagy törölni ?
A gépbe 16giga mem van és ha tiltom a lapozó filet akkor miért fagy ki ha nagyobb alkalmazásokat 3D pályaszerkesztő + a játék FS17 amiben szerkesztem a pályát + a Firefox bögészöt szoktam még mellé ha kell valami ami persze nem haladja meg összesen a 9gigát sem ?
Nem akarja használni a 16 giga memot valamiért ,persze tudom fel ismeri meg minden de nem használja :Y
Remélem ez is érthetően fogalmaztam :R :R :R

Kerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71

(#80515) King Unique válasza Mike 32 (#80514) üzenetére


King Unique
titán

Ha biztosan nem használod a hibernálást, akkor kikapcsolható. Ez egyúttal a fast startup funkciót is letiltja, de annak SSD-nél amúgy sincs sok értelme.

A lapozófájlt nem javasolt teljesen letiltani még sok RAM esetében sem. Némely programok, vagy bizonyos esetekben a Windows is problémázhat a hiánya miatt. Lehet pont ezért fagyott nálad a rendszer... Ha van bőven RAM, akkor is célszerű egy kisebb méretű lapozófájlt beállítani, akár min. és max. értékekkel. A lényeg, hogy mindenképpen legyen, de azért ne foglaljon túl sok tárhelyet sem.

[ Szerkesztve ]

(#80516) Cs1csó válasza Mike 32 (#80514) üzenetére


Cs1csó
félisten

Már a telepítésnél van egy lehetőség hogy NEM MS FIÓKKAL HANEM OFFLINE fiókkal telepítsd utána már nem fog zaklatni.
A telepítés után - Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - a főkapcsoló funkciójának a megadása - útvonal végén van lehetőség a hibernálás ne jelenjen meg a főkapcsolónál - ezután még véletlenül sem tudod majd hibernálni leállítás vagy újraindítás helyett ezután hiberfil.sys akár törölhető is nem fogja újra létrehozni.
+1 King Unique kapcsold ki a gyorsindítást is - pipa ki -
A lapozófájlokkal én nem variálnék hagyd úgy ahogy a windows szereti, főleg ha valami miatt instabillá válik a rendszer.

[ Szerkesztve ]

(#80517) Mike 32 válasza King Unique (#80515) üzenetére


Mike 32
aktív tag

Köszönöm a gyors választ nektek .
csicso82 és neked is :D
Meg csináltam kikapcsoltam a hibernálást ,de még nem engedi törölni gondolom az újra inditás megoldja hogy töröljem. A lapozó filet a winre biztam bár most 16 gigát foglalt le magának :Y de inkább ez mint hogy több órás szerkesztésem mennyen a szemétbe ha kifagyna :W
Nagyon köszönöm nektek a megértést és a türelmet .Ebben a forum közösségben még soha nem csalodtam
mindig segitünk egymásnak még 1x KÖSZÖNÖM :R :R

Kerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71

(#80518) Doky586 válasza Mike 32 (#80510) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Kérdésem mekkora pendrive kell neki?"

Én 7cm -est használok, de ha a tied rövidebb az se baj.. ;]
A Microsoft legalább 8GB-ost javasol, de MCT-vel leszedett elfér 4GB-on is.

Lapozófilet, ne kapcsold ki! Legalább 800 - 4000 MB-ot állíts be neki, akkor jó lesz..

(#80519) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Sziasztok,

Ki szeretném kapcsolni, hogy bejelentkezéskor pin-kódot vagy jelszót kérjen a Win, mivel soha nem viszem el itthonról a gépet.
Ha csatlakoztatva van az m$-fiókom, erre nincs lehetőség? Már próbáltam (szinte) mindent, de nem jártam sikerrel. (netplwiz, fiókbeállítások, biztonság stb.)

netplwiz-ben kivettem, hogy jelszót kérjen és automatikusan beléptessen, na azóta azzal kezdi, hogy nem sikerült a hálózathoz kapcsolódnom (wifi-n csatlakozom a routerhez) és egyből kétféle választási lehetőségem van, ugyanazon nevű fiókba beléphetek pin-kóddal vagy a másik figurára kattintva az ms-jelszóval :) )
Nem értem.

Ha nem wifin csatlakoznék, működne? Vagy válasszam le az m$ fiókot? Okozhat az bármiféle problémát?

Sajnos az utolsó frissítés óta jelentősen lelassult a bejelentkezés és általában sem olyan gyors már szegény kis gépecském, mint eddig volt...

Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#80520) Peterhappy válasza Peterhappy (#80519) üzenetére


Peterhappy
őstag

Tárgytalan, megoldottam :) Helyi fiókot kellett beállítani, majd újra a netplwiz-ben mókolni.
Sry a szemetelésért és azért köszönöm :)

De hogy ne duplázzak feleslegesen: röstellem, nem olvastam most vissza; más is tapasztalta, hogy lassult a windows az utolsó nagyobb frissítés óta (Win10 pro 64bit)? Ha igen, mit érdemes be-/visszaállítani?

(#80521) Nyethuszar válasza Cs1csó (#80516) üzenetére


Nyethuszar
tag

Szia ! Lehet buta kérdés,de ha így "offlány" fiókkal telepítem, akkor is van lehetőség utólag belépni a storeba? Mármint bejelentkezni.Hogy tudjak letölteni, vásárolni onnan. Majd a FH3-at szeretném alkalomadtán ha akcióban lesz. Eddig nem használtam W10-et, most is 7es ketyeg fennt. De amikor lehetett ingyen frissíteni akkor gondoltam miért is ne. Most meg szeretném használni a remélhetőleg eredeti W10emet..
Ehhez csak be kell jelentkezni valahova? (a 1709-es telepítőt már lehúztam usbre,amit linkelt nemrégen valaki oldalról)

[ Szerkesztve ]

Mindenki hülye aki nem normális :D

(#80522) pc360 válasza Nyethuszar (#80521) üzenetére


pc360
addikt

Az 1803-as buildet húztad le?
Nem kell belépni sehova egyébként.

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80523) TRob1 válasza Nyethuszar (#80521) üzenetére


TRob1
veterán

"a 1709-es telepítőt már lehúztam usbre,amit linkelt nemrégen valaki oldalról"

Hááát akkor javaslom húzz le egy (leg)újabb telepítőt, ne egy régivel kezdj aztán meg frissíts.
Sosem értettem ezt a net nélküli meg offline telepítést. Soha nem telepítettem így senkinek, és soha nem volt gondom sehol, semmi. És azóta se, senkinek.
De gondolom be tudsz utólag is lépni a Store-ba MS fiókkal.

(#80522) pc360:
1709-et ír. Akkor arra tippelek hogy nem 1803-at. De persze ki tudja mi a valóság. :DDD

(#80524) Nyethuszar:
Akkor olvass vissza mikor a 1709 jelent meg. AKkor azzal volt annak a sokmindenkinek baja. és visszaállt előzőre. Utána meg keresd ki az az előtti verza megjelenését, és ott olvass... Mindig is volt ilyen. (Lehet hogy most kicsit több a probléma, de ugyanúgy sokaknál meg semmi, ahogy mindig is volt)

ui: Akkor olvass ilyet is: 3 különböző típusú/évjáratú/felépítésű gép van itthon (1 asztali 2 lapos, egyik sem új, egyik sem win10re optimalizált), mindhármon 1803 fut, és köszönik, jól vannak. :D (De nem 1 és nem kettő egyéb gépet is ismerek közelebbről - én telepítettem -, amikkel szintén ez a helyzet)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#80524) Nyethuszar válasza pc360 (#80522) üzenetére


Nyethuszar
tag

Dehogyis! A 1709-eset. Sok napja/hete ,csak azt olvasni mindenhol,hogy miféle gondokat bajokat okozott. És mindenki visszaáll(na) a régebbire.. És elhalasztja 1 évre a váltást vagy mi.
Nem kell? Akkor honnan tudja a W10,hogy eredeti kell(ene) legyen ? Avagy nem ha nincs szerencsém..
(#80523) TRob1 jól tippelsz :DDD

[ Szerkesztve ]

Mindenki hülye aki nem normális :D

(#80525) Kékes525 válasza RockHaRD (#80513) üzenetére


Kékes525
félisten

A keresés elé beteszed, hogy taskbar. taskbar jump list edit Például: Windows 10: can i edit a app's jumplist on the taskbar, Windows 10 hack: How to beef up your jump lists to show more pinned items

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80526) pc360 válasza Nyethuszar (#80524) üzenetére


pc360
addikt

Sokaknál akkor van baj, ha frissítik a rendszert. Ha eleve az újat rakod fel, valószínűleg semmi problémád nem lenne. És különben is hamar lejár a régi build támogatása, tehát duplán értelmetlen az, amire készülsz.

Különben mi a faszra számítasz egy technikai fórumban, dícsérgetik a Windows-t? A többségnél semmi baja, nálam pedig több gépen semmi baja még úgy sem, hogy előző buildről frissültek fel. Eleve régi verzióval kezdeni a nyomiság csimborasszója.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80527) Cs1csó válasza Nyethuszar (#80524) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tiszta telepítés mellett nem valószínű, hogy tobb gondod lesz a 1803-assal mint a korábbiakkal lett volna annyit még hogy engedd az updatet is lefutni telepítés után.

Plusz azt se felejtsd - és ezt már más is írta nemrég - hogy azok jönnek id akiknek valami gondjuk van és a többségnek simán meg is oldható problémája van csak pár olyan eszköz vagy program van amivel sehogy sem lehet zöldágra vergődni, AZOK akiknél hibátlanul lezajlott a frissítés nem jönnek id hogy bejelentsék: HAHÓ NÁLAM HIBA NÉLKÜL FRISSÜLT A WINDOWS.

[ Szerkesztve ]

(#80528) TRob1 válasza pc360 (#80526) üzenetére


TRob1
veterán

Hol az eredeti, kezdő kérdés? Pedig tetszett! :D

(#80529) pc360:
Aham, értem. De így is jó. :)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#80529) pc360 válasza Cs1csó (#80527) üzenetére


pc360
addikt

Ezt a részét sajnos nem fogják fel az ide szállingózó emberek, hogy nyilván csak a hibákkal fognak egy ilyen topikban találkozni.

TRob1: Az a fasz csak elsült, de egy bekezdéssel később. Nem akartam ismételni. :D

csicso82: Személy szerint próbáltam a kivételt képezni, és rajtam kívül is páran megírták azért, hogy no problemo. :)

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80530) kali válasza Nyethuszar (#80524) üzenetére


kali
legenda

Szia,

A 1803 döntő többségében úgy okozott problémát, hogy ráfrissült a korábbi verzióra, tisztán telepítve nincs vele különösebb gond, pláne ha az azóta megjelent javításokat is engeded települni. (Bizonyos Intel és Toshiba SSD-k kompatibilitási problémája...stb.)

[ Szerkesztve ]

(#80531) Core2duo6600 válasza Buckey (#80451) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Van egy olyan érzésem, hogy ezek a frissítések nem olyan minőségűek mint egy tiszta telepítés.
Meg fogom nézni a laptopról is, azon egy friss 1803 as van.
(a korábbi elszállt egyik pillanatra a másikra, nem frissítés miatt, eltünt a particióról minden, este jó volt reggel már nem)

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#80532) King Unique válasza Nyethuszar (#80524) üzenetére


King Unique
titán

Valóban előfordultak problémák a 1803-nál, de már akinél, mert nyilván korántsem mindenkit érintett. Leginkább hardver- és szoftverkörnyezet függvénye. De akár a build upgrade és a tiszta telepítés sem mindegy, viszont normál esetben az előbbi is lezajlik gond nélkül, ahogyan itt többeknél is. Aztán volt akiknél egyik-másik külső antivírus szoftver (pl. Avast) miatt kavart be egy-egy összesítő frissítés. Amit értelemszerűen leginkább azoknál kellene javítani, avagy eleve normálisan optimalizálni a programot az új Windows 10-verzióra, ami érdekes módon más hasonló szoftverek készítőinek nem okozott gondot... Aztán még egyes (nem mindegyik) SSD-knél fordulhatott elő probléma, de arra már kiadták a javítást.

Felrakhatod akár a 1709-et is, de a végtelenségig nyilván nem lehet halogatni a váltást, mert egy-egy verzió életciklusa korlátozott. Az pedig leginkább az éles próba után fog kiderülni, hogy nálad mennyire lesz OK a 1803. De normál esetben, pláne egy tiszta telepítés után nyilván megfelelően kellene működnie.

[ Szerkesztve ]

(#80534) pc360 válasza King Unique (#80532) üzenetére


pc360
addikt

Amúgy én azt gyanítom, hogy az esetek nagy részében a user trehány szoftveres környezete okozza a gondokat, a maradék oszlik csak el az MS bugok, és a gyengén támogatott hardverek között (DAC, hangkártya, ilyesmi). Utóbbit meg simán lehetne cserélni valami kompatibilis jószágra fillérekből.

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80535) Nyethuszar


Nyethuszar
tag

A válaszokat köszönöm szépen mindenkinek.
" Különben mi a faszra számítasz egy technikai fórumban, dícsérgetik a Windows-t? "
Rendes válaszokra leginkább ,nem erre a stílusra.. Na mindegy..
De rendben, akkor leszedek egy 1803-at és az megy majd fel

(#80536) pc360 El tudom képzelni, de mindegy, lépjünk túl ezen..

[ Szerkesztve ]

Mindenki hülye aki nem normális :D

(#80536) pc360 válasza Nyethuszar (#80535) üzenetére


pc360
addikt

Hogy ez engem mennyire nem hat meg, el se tudod képzelni. :D A kikelésem nyilván a sokadszorra ismétlődő jellegnek szól, nem neked. De aki szeret megsértődni, az úgyis meg fog. :)

Hajrá! Az MCT-vel bármikor kivitelezhető a kívánt nyelven, és még a pendrive-ra pakolást is elintézi.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80537) Kékes525 válasza pc360 (#80533) üzenetére


Kékes525
félisten

"(pl. DAC, hangkártya, ilyesmi), amit meg simán lehetne cserélni valami kompatibilis jószágra fillérekből."

Na, azért nem. :N A DAC-om 100 ezer volt (audio-gd nfb-11). A gyártó nem gyártott hozzá megfelelő drivert Windows 10 alá, vagy legalábbis az 1803-asal nem ment. Microsofté viszont csont nélkül viszi. Nagyon szépen szól az árához képest, nem szeretném lecserélni, amíg nem muszáj.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80538) pc360 válasza Kékes525 (#80537) üzenetére


pc360
addikt

... És akor ott vannak a speckó esetek. :U

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80539) Bodz válasza Kékes525 (#80490) üzenetére


Bodz
nagyúr

Feljebb nézd meg a drivert, a Hang-, video- és játékvezérlőkben! ;)

(#80540) pc360 válasza Bodz (#80539) üzenetére


pc360
addikt

Kékes525: Az NFB-11 a Discontinued Products szekcióban ül, tehát nem foglalkoznak már vele többet. Az USB32 driver version 2 névre hallgató meghajtócsomagra azt írja, hogy minden 2014 után megjelent cucchoz jó (Win 10 x64-ig berázólag), a fenti típus pedig 2015-ös, így elvileg jónak kell lennie. Ezt próbáltad? Bár ha jól szól, akkor mindegy. Vagy pedig azt telepítette a Win is, és épp ugyanolyan jól szól. :)

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80541) Bodz válasza pc360 (#80540) üzenetére


Bodz
nagyúr

Az NFB11-ben használt VIA usb lelkivilaga ennél sokkal bonyolultabb. :) De ez nem ennek a topiknak a témája igazából. Kifejezetten 10 driver amúgy nem létezik hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#80542) egykori


egykori
őstag

Mit lehetne tenni az Intel Management Engine Interface-szel?
A Defender ezzel kapcsolatos eszköz problémát jelez, de hiába frissítem, vagy eltávolítom, esetleg frissebb vagy régebbi verziót telepítek - semmi sem jó neki! Leszedtem az Intel és a Dell oldaláról mindent, amit lehetett, de egyik sem telepíthető.

(#80543) quailstorm válasza pc360 (#80540) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Az az illesztőprogram még a generic USBAudio2 előtti ASIO driver, hajadra kenheted az új Win10-nél.

Amúgy pendre párszor már kitárgyalta a témát, én C-Media ügyben folytattam mélyreható vizsgálatot, az is USB DAC csak budget kategória.

Inkább olvass vissza felesleges és valótlan tartalmú kommentek írogatása helyett.

[ Szerkesztve ]

(#80544) #71043776 válasza Mike 32 (#80517) üzenetére


#71043776
törölt tag

A hibernálást akkor nem érdemes kikapcsolni, ha szoktad altatni a gépedet, ugyanis a hibrid alvás miatt egy áramszünet után sem veszik el semmi.
A lapozófájlt azért sem érdemes letiltani (vagy alulméretezni), mert akkor egy kékhalál után nem készül minidump, így pedig jóval nehezebb lehet kideríteni az okát.

Egyébként állítólag már 700 millió eszközön fut Win10, ahhoz képest a panaszok száma elég kevés, legalábbis látszólag. Arra meg hülyeség alapozni, hogy a neten X-nek vagy Y-nak félrement a frissítés. Legyen biztonsági mentés (mert nem csak az update okozhat gondot), és frissíteni kell. Ha az adott gépen nem megy valami, az megint más, de sokszor van megoldás is a 1709 helyett.
Régi verziót megint nem érdemes feltenni, mert egy rakás bugot vagy kényelmetlen megoldást a Microsoft nem az adott buildben javít frissítésként, hanem a következőben egy upgrade után.

(#80545) Kékes525 válasza pc360 (#80540) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen ezzel kezdtem.

(#80539) Bodz

GYROCOM C&C Co.LTD [kép] :F

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80546) pc360 válasza quailstorm (#80543) üzenetére


pc360
addikt

Azt írtam, hogy elvileg. Ez hol valótlan? Inkább max tényleg fölösleges, csak gondoltam, megosztom azt, amit az oldalon keresgélés alapján találtam. Az ASIO része már nem érdekel, de tudomásul vettem.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#80547) quailstorm válasza pc360 (#80546) üzenetére


quailstorm
nagyúr

"Bár ha jól szól, akkor mindegy. Vagy pedig azt telepítette a Win is, és épp ugyanolyan jól szól."

Ez a valótlan, ugyanis a generic driver sose szól úgy, mint a gyári ASIO kiterjesztéses. Sarkított példa: virtuális 7.1 headset generic driverrel csak stereo mindenféle effekt nélkül.

Nem kell relativizálni az MS hibáit szerintem, meg miafaszozni. Ha idegesítenek a kérdezők akkor inkább menj el pihenni...

A megosztással nincs baj, de azzal nyílt az egész téma, te számodra is olvasható volt, hogy próbálta. Valamint te is le tudod tölteni, és bele tudsz olvasni az inf-be, bár az mélyebb ismereteket igényel.

Ez az USBAudio dolog meg pont olyan amit tervezetten elrontottak és egyáltalán nem filléres probléma, sőt kifejezetten a minél drágább cuccokat érinti hátrányosan.
Igazából nem is értem miért kell eltörni 2014-2015-ös drivereket, mikor VGA fronton még ilyen GeForce FX Vista RC WDDM1.0 drivere felmegy.

@Kékes

Ennek a driverét tehetted fel amúgy.

És bizony az Audiotrak-os driver kifejezetten a Win10-re van "hackelve", a saját drivere a cuccodnak meg olyan Vista-8.1 driver ami ment a korai 10 verziókon is.
Mázlid van hogy ez így megy, a C-mediás cuccoknál nekem nem sikerült megoldani a fórumozó problémáját, hiábaa volt azzal a chippel hasonlóan új driver másik gyártónál.

[ Szerkesztve ]

(#80548) Bodz válasza Kékes525 (#80545) üzenetére


Bodz
nagyúr

Ennyi. :) Nem a Win 10 saját, egyébként félkésznek monható UAC2 (USB Audio Class 2) driverével megy.
Az audio-gd egyébként nem ír semmihez saját drivert, azt az usb gyártója (Xmos, Amanero, VIA, stb) biztosítja. A Dr. DAC3-ban és az te dac-odban is ugyanaz van (VT1731). Szerencsédre a Gyrocom (Audiotrak) valamit mókolt a VIA driverrel így megy 10 alatt is. És én pont tudtam, hogy neked ez kell. Csak szerényen. :D

[ Szerkesztve ]

(#80549) quailstorm válasza Bodz (#80548) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Írni nem írnak a termékgyártók, de testreszabnak és belenyúlnak a hardverkonfigurációnak megfelelően. Mint ahogy van a Realtek HD alaplapi. Abból is működhet és működik rengeteg eszközön a Realtektől jövő érintetlen, de a termék az nem az övék. Pl. az én Samsungomon valamit belenyúltak és nem megy, asztali gépen meg igen. Másik laptopom C-mediájánál dettó, C-mediás driverrel halk és recseg. USBAudio-nál maradva a C-media alapú USB-s 7.1 headsetek sem kompatibilisek egymással. Pedig azok is szemmel láthatóan a gyári template-ből indultak ki.

Úgyhogy sajna ez nem alapvetés, hogy garantáltan működik egy másik gyártó azonos chippel szerelt termékének driverével. De azért meg kell próbálni mert van rá esély.

(#80550) Bodz válasza quailstorm (#80549) üzenetére


Bodz
nagyúr

DAC témakörben maradva szigorúan.
Ha már pontosak akarunk lenni, akkor de, van olyan aki ír. Pl. RME, TEAC, Centrance.
Az audio-gd oldaláról meg pontosan ugyanaz a driver tölthető le, ami az Amanero oldaláról. Na ők meg nem, bele se nyúlnak.
Stb, stb, stb, ez egy igen hosszú téma. Ha bele akarsz merülni, akkor gyere a dac-os topikba.

Senki nem is írt ilyet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.