Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76571) King Unique válasza Z10N (#76565) üzenetére


King Unique
titán

Nálad csak annál a bizonyos Windows 10-es PC-nél van az elmondottak alapján gond, ellenben más, ugyancsak Windows 10-et futtató gépeknél nincsen. De az mondjuk nem derült ki, hogy melyik milyen kiadás, milyen verzió, maga a szoftverkörnyezet és annak beállításai rendben vannak-e stb. Tehát azt nyilván nem lehet mondani leáltalánosítva, hogy a rendszerrel lenne a probléma az ilyen USB-s tárolóeszközök kezelése terén. Valamint azt sem nagyon, hogy az NTFS fájlrendszerrel, mert akkor a többi gépen is elő kellett volna jönnie a hibának. Pláne, hogy hogy a PC-n letöltött fájlokkal nincsen probléma az elmondottak alapján. Másrészt azt állítottad, hogy nem volt javítás, utána meg azt, hogy "jott a chkdsk". Tehát mégis volt és a pont a CHKDSK szokott Found.001 mappát, valamint rossz esetben 0 bájtos fájlokat kreálni. De azt sem csak úgy magától, hanem akkor, ha valami problémát észlel a háttértárnál, illetve az azon lévő kötet fájlrendszerénél.

A másik hozzászólásban említett linuxos eszközök meg pont nem mérvadók az NTFS jogosultságkezelése szempontjából, mert azoknál az eleve nem érvényes. Ez alól max. a titkosítás (pl. EFS, BitLocker) kivétel.

(#76570) TRob1:
Nyilván, nekem is több külső merevlemezemen NTFS fájlrendszer van, aztán mégis gond nélkül működnek évek óta. Ha pedig beállítom pl. torrentnél a fájlok előre lefoglalását, akkor a fájlrendszer sem fog különösebben töredezni. Na meg NTFS-nél akár közel teljesen is tele lehet másolni a háttértárat, nem úgy, mint az Ext4-nél, ami formázás után alapból lefoglal kb. 5%-ot. Nemrég itt a fórumon is pont azzal szívott valaki, hogy nem tudta átmásolni egy NTFS fájlrendszerű 3 TB-os HDD tartalmát 1:1-ben az ugyancsak 3 TB-os Ext4 fájlrendszerűre, holott utóbbinál lecsökkentette 0-ra a rezervált területet. Na meg, ha adatbiztonság, akkor ott úgyis eleve a több online / offline biztonsági másolat a lényeg, nem pusztán csak a fájlrendszer. :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.