Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76565) Z10N válasza King Unique (#76563) üzenetére


Z10N
veterán

"Pedig nem újdonság NTFS fájlrendszernél a felhasználói jogosultságok kezelése. Ha több Windowszal is használva van a külső meghajtó, akkor pedig könnyen előfordulhat, hogy a másik rendszeren létrehozott fájlokat és mappákat nem lehet módosítani, vagy akár hozzáférni azokhoz, mert engedély kell hozzá. Ez pedig ugyanúgy jellemző a Windows 7-nél is."

De itt eltunnek, a hdd tulajdonsagnal a meretek nem stimmelnek es korrupta valnak fileok. Ez ketlem, hogy jogosultsagi problema. Akkor csak nem engedne olvasni/modositani. Mindezt ugy, hogy a laptop es a htpc win10-win10 nem csinal ilyen problemat.

"A rejtett elemek mutatása azért volt említve, mert azt állítottad, hogy teljesen üres a kötet a fájlkezelő szerint, holott elvileg nem."
Pontositok. Volt meg rajta par konyvtar es file (1-2GB). Ezutan kerult ra az uj tartalom.

"A Found.000 mappa pedig normál esetben nem jön létre, tipikusan pl. a CHKDSK futtatása után szokott. "
Igen, ezert mondtam, hogy volt egy alkalom amikor csomo keresztcsatolt file-t generalt, aminek a fele korrupt lett a vegen. A forras geprol mindig ugy valsztottam le/kapcsoltam ki, hogy 100%-s letoltes es leallitva. Majd amikor atvittem hianyoznak fileok. Sot volt olyan, hogy a file neveket es mappakt megtartotta, de 0 byte meretuek lettek szo nelkul. Feltuno volt, hogy hely szabadult fel, pedig nem is toroltem.

"Tehát, ha a csatlakoztatáskor feldobta a Windows a javítást és lefuttattad, akkor magad engedélyezted."
Ez az, hogy nem. Semmi hibat nem jelzet, holott lathatoan nem stimmeltek a dolgok. Amikor peldaul az egyik mappaba be akartam lepni egyszer csak eltunt. Volt nincs. Majd ezutan jott a chkdsk.

"Vagy pedig az indításnál futott le automatikusan és, ha közben csatlakoztatva volt a külső merevlemez, akkor azon is végigmehetett. Van amikor bizonyos problémákat megold, de képes akár belegányolni is az adatokba."
Mindig utolag vette eszre, hogy hibas. Szerintem valami az NTFS-sel lesz gond. Csak nem egyertelmu, hogy miert.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.