Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3251) betyarr válasza tDr1v3r (#3248) üzenetére


betyarr
veterán

ha egy jó nő ugrana ki belőle,mint egy tortából,akkor nagyra értékelném.de egy cápa kinek kell??? :U :(

(#3252) #58000384 válasza tatararpad (#3250) üzenetére


#58000384
törölt tag

Aha... szerintem az ikonok közül a lomtáras a legkevésbé gagyi a képen... miért nem mutatnak legalább valami fotóboltolt képet arról, hogy milyen lesz a rendszer? Miért kell ilyen rondának lennie? :D De komolyan. Tudom, hogy most inkább egyéb dolgokra koncentrálnak (és kell is nagyon), de a külső is fontos. Ezek az ikonok nem placeholderek (akkor maradt volna a 8-as vagy 7-es), ráadásul szerintem egyik milestone rendszerben sem volt ilyen, hogy ronda ikonok meg ablakkeret volt használva, amit konkrétan arra cseréltek le.

(#3253) tDr1v3r válasza betyarr (#3251) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Szerintem az a cápa valójában Kiszel Tünde. De psszt.

Windows 10 Mockups - Modern Aero Glass Transparency, improved Virtual Desktops, Dark Theme and new features for File Explorer

plzthx upvote-oljátok, nagyon jó lenne ha ilyenre csinálnák meg a UI-t.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#3254) Petyyyyy válasza tDr1v3r (#3253) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Az megint egyén függő, hogy kinek mi lenne jó UI terén, de ez tényleg nem fest rosszul.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#3255) tDr1v3r válasza Petyyyyy (#3254) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Az, de remélem egyetértünk abban hogy a mostani katyvasz sem jó.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#3256) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Mi a véleményetek? Mennyire jó a Windows10-ben lévő AHCI meghajtó? Érdemes esetleg egy Win8.1-es intel AHCI meghajtót felrakni? Tudom, Celeron, hehehe, na de akkor is 8 giga ram és intel SSD mellett kicsit többre számítottam volna, nem hiszem, hogy csak a cache fogja vissza a gépet. Tudom a Win10 is erősen félkész és bugos még.

A másik: Ki rakta fel az új intel HD graphics (Haswell/Broadwell) meghajtót Windows update-n keresztül? Jött egy frissítés, de azóta grafikai hibák jelennek meg, érdekes módon főleg a desktopon, nem pedig 3D-ben

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#3257) tatararpad válasza #58000384 (#3252) üzenetére


tatararpad
őstag

Már konkrétan az egész dizájnt megcsinálták másokhelyettük 10x jobban mint az ő elbaszott dizájnereik kitalálták, de hallgatunk a felhasználói visszajelzésekre címszó alatt mégis a saját csúnyaságjukat nyomják. Meg oké hogy flat lesz az új, de a Windows 7-ben is ott volt választható témának a régi. Itt is megkéne hagyni egy normális aero témát és kész. Nem kellene Ennyire végletekben gondolkodniuk.

(#3258) tDr1v3r válasza tatararpad (#3257) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Az Aero-val az a baj hogy nem illik a Modern designnyelvbe. De azt meg elfelejtették meghonosítani a desktop nézetben...

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#3259) tatararpad válasza tDr1v3r (#3258) üzenetére


tatararpad
őstag

A win98-as se nagyon illett az aeroba, mégis ott volt mint lehetőség. Most legalább haszna is lenne.

(#3260) #58000384 válasza tatararpad (#3257) üzenetére


#58000384
törölt tag

Az Xbox, a WP és az asztali Windows felülete ugyanolyan, minimalista, egyszerű. Az Aero és a klasszikus téma sehogy sem illik bele egyikbe sem, ha meg lehetőséget adnának erre, akkor egyrészt megtörne az egység, másrészt egy modern app elég hülyén nézne ki Aero mellett, meg a beúszó menükkel, flat gombokkal, stb. Nincs baj ezzel, szerintem a 8 sem csúnya, de az tény, hogy a 10 az borzalmasan néz ki jelenleg. Na de várjuk ki a végét, hátha jön egy új build, amiben erre is rámennek végre.

(#3261) netpeti98 válasza tDr1v3r (#3248) üzenetére


netpeti98
addikt

A DVD ikon eléggé hasonlít az XP-s változathoz
A témához, az Office 2013-ban is egyszínű minimalista ikonok vannak, de ott meg tudták csinálni, hogy egységes legyen, sőt ott még a számítógépikon is normális. De ami jelenleg a Win 10-ben uralkodik az nagyon nem egységes.

[ Szerkesztve ]

(#3262) tatararpad válasza #58000384 (#3260) üzenetére


tatararpad
őstag

Hát akkor aki nem akar vagy nem tud része lenni eme egységes ökoszisztémának, mondjuk nincs WP-je vagy XO-ja, az majd nem kapcsolja be. Mindenki más kap egy kultúráltabb kinézetet deaktopra. Meg azért ez egy skin, nem egy másik kernel, nem hiszem, hogy lenne reális ok arra, hogy ne bízzák a választást a felhasználóra, de azt sem igazán értem, mi a jó nekem abban, ha még választani sem tudok. A metros appok neg jelenleg nem relevánsak desktopon, és arra amúgy is olyan kinézetet csinál a fejlesztő amilyet akar. Példának okáért linuxon kismillió skin van, és mégis működik.

(#3263) #58000384 válasza tatararpad (#3262) üzenetére


#58000384
törölt tag

Az egységességnek pont az a lényege, hogy nem lehet csak úgy megváltoztatni a működést és a kinézetet (egy bizonyos szinten túl). Nem kell WP vagy Xbox hozzá, elég egy tablet, márpedig jó kis x86-os tabletek vannak, amikre meg nagyon jól jönnek az appok. De ha tablet sincs, akkor sem érdekli az MS-t, hogy egyesek nem akarnak része lenni ennek az "egységnek", mert az a céljuk, hogy akarjanak, így ha később döntenek valamelyik mellett, akkor teljesen ugyanaz a rendszer fogadja őket.

Ha megnézed az alkalmazásokat, akkor látod, mind követi a Win8 dizájnját (nem a játékokról beszélek), köze sincs az Aero-hoz egyiknek sem. Az univerzális appok miatt a jövőben várhatóan jóval nagyobb szerepük lesz, nemrég éppen arról volt szó, hogy miként lehet Xbox-ra is appot készíteni, ami menni fog minden platformon.

Nem azért nem teszik választhatóvá a régi felületeket, mert nem tudják megoldani, hanem mert az egész elképzelésbe nem illik bele egyik régebbi sem. Ha már a Linuxot hoztad példának, ott sem egy kattintás az új téma, ha valaki nagyon akar, keres majd magának megoldást rá Win10 alatt is.

Egyébként jelenleg nem tudni, hogy milyen részek lesznek átlátszóak a felületen, vagy milyen animációk lesznek a végleges kiadásban. Most ronda, ezt nem így fogják kiadni. Én elképzelhetőnek tartom, hogy hasonló felület jöhet még, mint ami a 8 korai változataiban volt.

(#3264) csizi90


csizi90
aktív tag

Hallott valaki infót arról mikor lesz új build?

Már több mint egy hónap eltelt a 9926 megjelenése óta.

iPhone 6S, Cube i7 Stylus, XONE

(#3265) King Unique válasza #58000384 (#3263) üzenetére


King Unique
titán

+1
Már a 8.x-ből is azért vették ki az Aero Glasst (Aero az van), mert nem illett a modern appos és felületes dizájnhoz. Ha a Win10-ben lesz is vmi részleges átlátszóság, biztos nem olyan formában, mint ami a Win7-ben van.
De szerintem ez a flat dizájn így jó, ahogy van (pl. W8), majd a mostani 10-esnél kicsit még kozmetikáznak rajta, aztán azzal se lesz gond. A userre bízni a beállítást, választást meg nem biztos, hogy mindig szerencsés, mivel az átlag réteg jellemzően nem is ért hozzá és annyira nem is érdekli, hogy xy dolgot testre akarjon szabni benne. Ha vkinek az kell, akkor Winre is elérhető milliónyi skin.
Aki meg annyira faragni akarja a rendszerét, használjon Linuxot.

[ Szerkesztve ]

(#3266) #58000384 válasza King Unique (#3265) üzenetére


#58000384
törölt tag

Na igen, az meg a másik, hogy nem értenek hozzá annyira (ami ugye önmagában nem baj). Azt olvasni, hogy "végre van Start menü, meg DX12, meg modern rendszer, amin nem kötelező a kezdőképernyő használata", és kész. A többség nem nagyon panaszkodik az egyszerű dizájnra, és arról sem esik sok szó, hogy a TP borzasztóan instabil, pedig aztán a korábbi Windowsoknál ilyenkor már temették volna az egészet. A régi 8-as átlátszó felület már nem annyira hasonlított az Aero-ra, meg elég szögletes volt, ha azt kicsit átalakítanák, akkor elképzelhetőnek tartanám, hogy bekerüljön a rendszerbe, de akkor sem különbözne túlzottan a jelenlegitől. Aztán ki tudja, talán ez marad a végleges, és mindenki OS X-re vált. :D Abból meg a Yosemite lett egyszerűbb külsejű, most ez a trend, az MS sem csinálja másképp.
Ha a 8-nál nem lesz csúnyább, akkor nekem sincs semmi bajom a felülettel.

(#3267) tatararpad válasza #58000384 (#3263) üzenetére


tatararpad
őstag

Én kb. egy asztali programot nem tudok mondani, ami követi a modern dizájnt, és napi szinten használok, kivéve az Officet de az beltenyészet. Linux Mint alatt meg pontosan egy kattintás egy új téma a beállítások menüben. Ahogy Windowson is. No meg mi lesz ha holnapután megunod az flat dizájnt? Vársz egy új Windowst, vagy inkább kattintasz kettőt a személyre szabásnál? Pláne egy alkalmazott aki még lehet hogy sok sok évig ezt fogja bámulni. Az egységességet mint érvet meg továbbra sem értem, alapértelmezett a flat, aki eljut odáig hogy nem tetszik neki és másikra vált, azt az egységesség sem fogja érdekelni. Én például minden gond nélkül használok Windows 7-et WP mellett. Meg más is szerintem. Nem véletlenül van benne a topban a uservoicoknál az Aero. Az sem tökéletes, van mit rajta csinálni, de az legalább nem egy ingerszegény paintban rajzolt valami amit manapság flatnek hívnak.

A Microsoftról meg annyit hogy én is azt hittem majd rendbeteszik a dizájnt. Aztán kijött a WP10 előzetes. Szerintem ennyit erről, például ami a lomtár ikont illeti, egyik placeholdert nem logikus másikra cserélni. Valószínűleg azt komolyan is gondolták, ami már szerintem önmagában elég nagy baj, mert nem tudom elhinni, hogy egy Microsoft kaliberű cégnél nincs egy marketinges aki megmondja nekik hogy bassza meg ez de gáz. Már lassan fél év telt el a TP megjelenése óta, de mnnél többet adnak annál kiábrándítóbb.

(#3268) netpeti98 válasza tatararpad (#3267) üzenetére


netpeti98
addikt

A modern appok, pl követik a dizájt. Lehet azzal védekezni, hogy egy külön világ de az universal appok terjedésével és az ablakban futás lehetőségével lassan beszivárognak az asztalra is.

Amúgy nézegettem az office 2013 ikonokat, ha ilyenre csinálnák az újakat is szerintem kevesebben panaszkodnának.

Egy példa a lomtár ikonra:
[link]
Ott vannak az igényesebb minimalista ikonok, használják már őket! Bár ezek után attól tartok, hogy az Officeba is átviszik a rondább verziókat.

[ Szerkesztve ]

(#3269) bzoley válasza netpeti98 (#3268) üzenetére


bzoley
veterán

A modern app nem igazi szoftver, a vicc kategóriát képviseli. Lehet vele bohóckodni annak, akinek ez jó, de előtted nem ezeket említették, hanem valódi, használható szoftvereket.

(#3270) netpeti98 válasza bzoley (#3269) üzenetére


netpeti98
addikt

Ugyan pontos infók nincsenek róla, de elképzelhetőnek tartom, hogy a későbbiekben lejjebb adhatnak a korlátozásokból. A közös áruházzal sokat fog javulni a helyzet. Persze ehhez az is kell, hogy a fejlesztők is kiaknázzák a lehetőségeket.
Persze nem vitatom a jelenlegi állapotban sajnos elég kevés olyan modern app van amit asztali gépen is beépülne a mindennapi használatba.
Remélhetőleg nem kapkodják el a kiadást és normálisan kidolgozzák a rendszert.

(#3271) < CyberBob > válasza bzoley (#3269) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Azt nem is értem mit keresnek / akarnak a "modern app" -al számítógépen. Telefon / tábla kütyükön van a helyük, bár ahogy erősödnek ott is a hardverek lassan jöhetnek az igazi programok.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#3272) Воланд válasza < CyberBob > (#3271) üzenetére


Воланд
titán

a modern app-ok is igazi programok es jelenleg csak azert tudnak kevesebbet, mint egy legacy win32 alkalmazas, mert nincs annyi api. de ez a kulonbseg szep lassan el fog tunni.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#3273) < CyberBob > válasza Воланд (#3272) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Akkor majd ha többségben lesznek a használható app-ok majd utána kéne hozzájuk igazítani a desktop felületét. Bár szerintem ez az egységesítés zsákutca. Jó példa az érintő képernyőre kihegyezett alkalmazás. Asztali gépen még kinyújtott kézzel sem érem el a monitort (24 col).

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#3274) #58000384 válasza tatararpad (#3267) üzenetére


#58000384
törölt tag

Nem az asztali programokról beszéltem, azokat nem appoknak hívom. De amúgy pl. a CCleaner is ilyen. Pont erről van szó, a különféle platformokon futó rendszerek összemosásáról, így van helye a tabletre és mobilra kitalált appoknak azon a rendszeren, ami az asztali gépen fut, ez működik és néz ki egységesen.
Ha megunom a dizájnt, akkor keresek egy programot, amivel szépen átállíthatom. Ugyanez volt a 7, a Vista és az XP idején is. Ha az ember nem akart visszamenni a nagyon régi felületre, akkor a korábbi rendszereken sem volt több választása (persze, olajzöld, ezüst, vagy kék Luna, meg később az Aero színe, és ennyi). Akinek meg alapból nagyon nagy szabadság kell ebben, az válassza a Linuxot (a Mintet). OS X alatt sem lehet alapból témázgatni, mégis szépen megvannak vele, megoldás is létezik rá.

"aki eljut odáig hogy nem tetszik neki és másikra vált, azt az egységesség sem fogja érdekelni." Én ezt értem, de az MS nem ezt akarja. Minden eszközön, amihez közük van, legyen ugyanolyan felület, aminek hála akárki akármelyik gépet tudja kezelni, akkor is, ha először látja és amúgy fogalma sincs semmiről. Erről szól ez. Sőt, már az is játszik, hogy a kedvenc kis alkalmazását felrakhassa a konzolra, a telefonra, meg nézegethesse 27"-os monitoron (ez nem mindenkinél játszik, tény, de az elképzelés ez).

Az uservoice top kérése a "Bring back Aero Glass from Windows 8 Developer Preview", pont erről írtam korábban. Ha kicsit kipofozzák, elképzelhetőnek tartom, hogy megjelenik, engem sem zavarna, de egy lekerekített sarkú Win7-es Aero nagyon nem illene bele, egy szürke, "klasszikus" téma egy 2015-ös rendszerben meg pláne (mert gondolom erre is lenne igény).

A WP10 előzetese egyelőre nagyon korlátozott számú telefontípusra érhető el, mert ott is a dizájn csak sokadlagos szempont, mikor a rendszer maga instabil. Előbb ki kell javítani (ami a kevés készülék miatt egyszerűbb), aztán lehet funkciókat és dizájnt belevinni. Nem láttuk, hogy a WP8 és 8.1 milyen volt alfa állapotban. A gázos ikonokkal továbbra is egyetértek, én sem értem ezt az egészet, de bízok benne, hogy rövidesen javul a helyzet.

CyberBob: Az x86-os tableteken pont ugyanazok a programok és alkalmazások futnak, mint az asztali gépen, ugyanazon a rendszeren. Próbáltál már 10"-os (vagy 8) érintőképernyőn hagyományos alkalmazásokat taperolni? Nem túl kellemes (a Steam konkrétan használhatatlan). Ezek az appok meg szépen megkönnyítik az ember dolgát. Nem kell használni őket, mert nem muszáj, de pl. egy Pixlr segítségével pillanatok alatt lehet jó kis képeket szerkeszteni, nem kell hozzá Photoshop (vagy GIMP, Paint) sem.

[ Szerkesztve ]

(#3275) vlevi válasza < CyberBob > (#3271) üzenetére


vlevi
nagyúr

Elmosódott már ez a határ. Amióta a Baytrail Atomok vannak, és azok képesek normálisan futtatni wordot, excelt, és sokminden mást is, azóta az ARM-os windows tábláknak befellegzett. Ezt érzékelhette a Microsoft is, mert abbahagyta a Surface termékvonalat.
Lenne egyébként létjogosultsága a modern appoknak desktopon is, mert ez alapvetően nem kizáró tényező. Asphalt8-al pl egész jól el lehet tölteni az időt, pedig az is modrnui app.
De pl. a Tapatalk, amit én Androidon nagyon szeretek, az ModernUI-ban rettenetesen béna. Nem azért, mer dekstopon ne lenne haszna egy ilyennek, hanem mert vacakul van megcsinálva.
A modernui-val inkább az a baj, hogy nincs kialakult koncepciója, legalábbis a win8 óta nagyonnagyot fordult a világ. Ahhoz képest, hogy csak teljesképernyőn, és csak előtérben futnak, a háttérfolyamatok csak külön felhőben futó folyamatként működnek (ez volt a win8 koncepció), késbb osztottképernős futtatásra is volt lehetőség, mára viszont a felhasznláló (az átlaguser) már nem érti, miért kell megkülönböztetni a kettőt. Például miért van két Internetexplorer a gépén?
Igy tényleg azt lehet csak elérni, hogy a modernui appok lassan elsorvadnak, és rétegtermékként megmaradnak a telefonos felhasználásra. Akinek meg windowsos táblája van, az lesz csak gondban, mert a telefonra irt appok vacakok a 10" desktopon, a hagyományos x86 desktop programok számára viszont kicsi a 10"-os, de FulHD kijelző. Deksopon a felskáázás ugyanis sose lesz rendesen megoldva. Legalábbis amig a Visualstudio a Winforms alkalmazás készitésekor pixelben kéri be a betűméretet, és az ablak szélességét, addig biztos nem...

(#3276) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Aki a in 10-es IE-t használ picit mélyebben az tudna tippet adni hogy a vasárnaptól változatlan beállításokkal futó IE-m, miért csak most kezte el menteni a munkamenetet? ;]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3277) Воланд válasza vlevi (#3275) üzenetére


Воланд
titán

"Amióta a Baytrail Atomok vannak, és azok képesek normálisan futtatni wordot, excelt, és sokminden mást is, azóta az ARM-os windows tábláknak befellegzett. "

ez erdekes, annak fenyeben, hogy egy arm-es w10-es telefonon pont ugyan az a word/excel/powerpoint/outlook fog futni, mint egy nyolc magos intelen.

"Ezt érzékelhette a Microsoft is, mert abbahagyta a Surface termékvonalat."

csak az rt lett megszuntetve.

a tobbihez: univerzalis alkalmazasok. pont az lesz megoldva, hogy telefontol elkezdve a tableten keresztul a pc-ig es az xbox-ig ugyan az az app fog futni, az eszkozhoz illo gui-val. szoval nem, a modern alkalmazasok nagyon nem fognak elsorvadni.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#3278) pzstm


pzstm
titán

végre a nagyi gépét is frissítettem Win10-re :DDD

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#3279) Petyyyyy válasza pzstm (#3278) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Hát ezt most hogy..? :DDD

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#3280) sz.balazs.95 válasza pzstm (#3278) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

mondjuk az odabaszna, ha lenne ilyen a Win10-ben, mint Easter Egg. :C

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#3281) szundybence


szundybence
aktív tag

Sziasztok!

Bizonyos okokból váltás előtt állok. Emiatt jó lenne tudni, hogy realisztikusan (magyar forintér hivatalosan) mikor jelenik meg a W10? Ha még nagyon soká, akkor a w8-at kell választanom. De talán kivárhatnám a megjelenést. Szóval szerintetek mikor?

(#3282) Воланд válasza szundybence (#3281) üzenetére


Воланд
titán

osszel.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#3283) sz.balazs.95 válasza szundybence (#3281) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Nyugodtan megveheted a Win8-at, ugyanis a Win8 frissíthető lesz ingyen 10-re.
De! Ha Win7-ed van, akkor felesleges megvenned a 8-at, mert a 10-et ingyen megkapod!
Csak nem szabad sokáig húzni az időt vele, mert 1 év után bezár a bazár, és már csak pénzért fogsz tudni 10-re frissíteni. ;)

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#3284) csixy


csixy
addikt

Legacy módban MBR-es partícióra telepített Win10 mellé Chakra linuxot telepítettem és minden óvintézkedés ellenére belerondította a Grub2 boot menedzserét az sda-ba és kitúrta onnan a winnyóz bootját.
Műkszik így is minden, de ez nekem nem tetszik, mert úgy szeretem, ha a linux Grub2-je egy pendrájvra az sdb-be van telepítve.
Műkszik még az a dolog ,hogy a windows bootlemezről a bootszektor meggyógyítható win10 esetén is?

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#3285) osztszoroz válasza csixy (#3284) üzenetére


osztszoroz
aktív tag

A rescue disk that includes the Boot Repair Tool

Attól,hogy paranoiás,még nem biztos,hogy nem üldözik.

(#3286) szundybence válasza sz.balazs.95 (#3283) üzenetére


szundybence
aktív tag

sz.balazs.95 , woland_y2k, köszönöm a válaszokat! :R

(#3287) King Unique válasza pzstm (#3278) üzenetére


King Unique
titán

Komoly, de ez inkább nyolcasítás. :DDD

(#3279) Petyyyyy: csomó program van rá, én pl. IObit WinMetro progit próbáltam ki XP-n [screenshot] :DD

(#3288) Yllgrim


Yllgrim
őstag

Sziasztok, a kerdesem driverek teruleten lenne, azt olvastam tobben hasznaljak a 8.1-es drivereket gond nelkul, az adlapomon hasonlo konfiggal rendelkezoktol kerdezem elsosorban, milyen driverekkel sikerult stabilan mukodesre birni a Windows 10-et illetve a jatekokat?

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#3289) pzstm válasza Yllgrim (#3288) üzenetére


pzstm
titán

Teljesen más rendszeren használom ugyan, de egy Technical Preview fázisban lévő szoftvernél garantált stabil működést elég nehéz megoldani. Persze nagy mértékben függ attól is, hogy mire fogod használni. (játékok kényesek tudnak lenni, különösen a nem patchelt régebbiek)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#3290) HoaryFox


HoaryFox
őstag

Sziasztok!

Szeretném kipróbálni a Win10-et laptopomon [G56JR], 1-2 kérdésem azért akadna :)

- Mennyire stabil a rendszer? [lefagyás, belassulás, nem indul el a progi, stbstb.]
- Támogatja a 8.1-es drivereket?
- Játékok hogy futnak? [Vagy futnak-e egyáltalán ;] ]
- Mennyi +/- 8.1-hez képest?

A válaszokat 16 óráig várom, ugyanis akkor kezdem a backupot 8.1-ről és zúzom fel a TP-t :DDD

Előre is thx! :R

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#3291) pzstm válasza HoaryFox (#3290) üzenetére


pzstm
titán

1. driverektől, hardveredtől és attól is függ nagyban mire használod
2. szinte mindegyiket eddigi tapasztalatok alapján, akadhat olyan amit nem, vagy máshogy viselkedik esetleg vele.
3. Eléggé változó, erről nem tudok nyilatkozni, Xbox-om van :B
4. Snap assistet imádom, és ha erre gerjedsz, akkor van Start menüd is :DDD

Viszont még bőven Preview állapotban van az egész, ezt mindenképp tessék szem előtt tartani ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#3292) HoaryFox válasza pzstm (#3291) üzenetére


HoaryFox
őstag

Persze, gondoltam erre is, ezért csinálok egy teljes backup-ot a jelenlegi Win8.1-ről, hogy ha megunom vagy valami nem jó, akkor kb. 2 gombnyomással vissza tudjam állítani :)

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#3293) pzstm válasza HoaryFox (#3292) üzenetére


pzstm
titán

hamarosan jön amúgy újabb build várhatóan ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#3294) Milestone2 válasza pzstm (#3293) üzenetére


Milestone2
nagyúr

:R

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#3295) westcoastog válasza HoaryFox (#3292) üzenetére


westcoastog
veterán

Mivel csinálsz ilyen backupot? Én is feltenném de a jól belakott öreg win7-emről csinálnék egy teljes mentést, hogy jelenlegi állapotába vissza lehessen húzni ha valami nem jó. Az lenne a legjobb ha valami 20-30 gigás mentést csinálna, ergó az egész c-t lementhetném egy fileba a d-n, nem tudom ilyet lehet e.

[ Szerkesztve ]

(#3296) mttssz válasza westcoastog (#3295) üzenetére


mttssz
senior tag

Lehet, Macrium Reflect a program neve.:)

más: mikor jön az új build? Szeretném már kipróbálni.

(#3297) HoaryFox válasza westcoastog (#3295) üzenetére


HoaryFox
őstag

Ahogy MaTMaN kollega említette, igen, Macrium Reflect Free-t használok, tökéletes ilyen célokra :K

[ Szerkesztve ]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#3298) DS39


DS39
nagyúr

hogy lehet átlátszóvá tenni a taskbart? [link] (bár ahogy nézem ez vmi mókolt 8.1-es kép)

[ Szerkesztve ]

(#3299) HoaryFox


HoaryFox
őstag

Oké, első probléma: Intel HD4200-höz tartozó driver egy nagy fityiszt mutat, nem engedi feltelepíteni :(

Valaki?

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#3300) sz.balazs.95 válasza HoaryFox (#3299) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

legközelebb ne inteles fostalicskát gépet vegyél, ha számít a terméktámogatás. ;][link]
Jobbat nem tudok. :(
Nv/AMD-nél tudtommal nincsenek gondok.
(AMD-nél tapasztalatból tudom, hogy nincsenek, nekem is az van, és tök hibátlanul megy.)

[ Szerkesztve ]

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.