Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3274) #58000384 válasza tatararpad (#3267) üzenetére


#58000384
törölt tag

Nem az asztali programokról beszéltem, azokat nem appoknak hívom. De amúgy pl. a CCleaner is ilyen. Pont erről van szó, a különféle platformokon futó rendszerek összemosásáról, így van helye a tabletre és mobilra kitalált appoknak azon a rendszeren, ami az asztali gépen fut, ez működik és néz ki egységesen.
Ha megunom a dizájnt, akkor keresek egy programot, amivel szépen átállíthatom. Ugyanez volt a 7, a Vista és az XP idején is. Ha az ember nem akart visszamenni a nagyon régi felületre, akkor a korábbi rendszereken sem volt több választása (persze, olajzöld, ezüst, vagy kék Luna, meg később az Aero színe, és ennyi). Akinek meg alapból nagyon nagy szabadság kell ebben, az válassza a Linuxot (a Mintet). OS X alatt sem lehet alapból témázgatni, mégis szépen megvannak vele, megoldás is létezik rá.

"aki eljut odáig hogy nem tetszik neki és másikra vált, azt az egységesség sem fogja érdekelni." Én ezt értem, de az MS nem ezt akarja. Minden eszközön, amihez közük van, legyen ugyanolyan felület, aminek hála akárki akármelyik gépet tudja kezelni, akkor is, ha először látja és amúgy fogalma sincs semmiről. Erről szól ez. Sőt, már az is játszik, hogy a kedvenc kis alkalmazását felrakhassa a konzolra, a telefonra, meg nézegethesse 27"-os monitoron (ez nem mindenkinél játszik, tény, de az elképzelés ez).

Az uservoice top kérése a "Bring back Aero Glass from Windows 8 Developer Preview", pont erről írtam korábban. Ha kicsit kipofozzák, elképzelhetőnek tartom, hogy megjelenik, engem sem zavarna, de egy lekerekített sarkú Win7-es Aero nagyon nem illene bele, egy szürke, "klasszikus" téma egy 2015-ös rendszerben meg pláne (mert gondolom erre is lenne igény).

A WP10 előzetese egyelőre nagyon korlátozott számú telefontípusra érhető el, mert ott is a dizájn csak sokadlagos szempont, mikor a rendszer maga instabil. Előbb ki kell javítani (ami a kevés készülék miatt egyszerűbb), aztán lehet funkciókat és dizájnt belevinni. Nem láttuk, hogy a WP8 és 8.1 milyen volt alfa állapotban. A gázos ikonokkal továbbra is egyetértek, én sem értem ezt az egészet, de bízok benne, hogy rövidesen javul a helyzet.

CyberBob: Az x86-os tableteken pont ugyanazok a programok és alkalmazások futnak, mint az asztali gépen, ugyanazon a rendszeren. Próbáltál már 10"-os (vagy 8) érintőképernyőn hagyományos alkalmazásokat taperolni? Nem túl kellemes (a Steam konkrétan használhatatlan). Ezek az appok meg szépen megkönnyítik az ember dolgát. Nem kell használni őket, mert nem muszáj, de pl. egy Pixlr segítségével pillanatok alatt lehet jó kis képeket szerkeszteni, nem kell hozzá Photoshop (vagy GIMP, Paint) sem.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.