Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28467) mefistofeles

Nah ezért majd kapok itt rendesen......
Szóval ha valaki benéz ide mielőtt win 10 telepítésre szánja el magát az tuti elfelejti a projektet egy jó időre. Mondjuk érthető de túlnyomó többségben panaszokról, problémákról, kékhalálról, és mindenféle anomáliákról olvashat.
Nos üdítő kivételként had írjak én is valamit....
A kezdeti insider verzióktól figyeltem a 10-est (nem minden build volt fent) de már akkor tetszett és az alap dolgokat simán meg tudtam vele csinálni, volt, hogy egyedüli OS volt a gépemen. Mióta pedig kijött a kereskedelmi (10240) verzió minden problémától mentes! A rendszert eredeti win 8.1 ről frissítettem és azóta sem volt tiszta telepítés, egyszerűen nem volt rá szükségem. Kezdetben egyedül az edge volt az egyetlen gyenge pont, internetről egyszerűen nem tudtam vele videókat nézni de ez minden külön beavatkozás nélkül megoldódott, (gondolom a frissítések hatására). Azóta is használom, felváltva és karöltve az operával. A TH2 telepítése után (nem volt "erőszakos" frissítés, megvártam míg magától beadja a rendszer) a helyzet változatlan. Posta hibátlan, könyvjelzők, böngésző ok. a beépített médiaplayerek is rendben vannak (van képnézegető is) bár bevallom és a Potplayert használom, képnézegetésre ott a FastStone. Külön vírusírtót nem használok, mert "normális" géphasználat mellett több problémát okoz/hat mint a hiánya (szerintem) illetve a TH2 után nekem is megnőtt pár másodpercel a boot idő de ezért nem fogok eret vágni magamon.......

Akinek nem inge természetesen ne vegye magára, de úgy gondolom rengeteg esetben a kapkodva, nem végiggondoltan végrehajtott telepítés, illetve a nyakló nélkül felrakott és (a 8-on annyira jól működött) görcsösen használni próbált régi progik (pedig ugye szinte mindenre van tucatnyi alternatíva) a bajok forrása. Ha ezek nem lennének pár ezerrel kevesebb lenne itt a bejegyzés.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.