Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20701) Döglött Róka válasza worxland (#20700) üzenetére


Döglött Róka
veterán

"Figyelhetsz, hogy mikor kiléptél játékból és még izzik a proci/VGA, akkor ne kapcsold ki a gépet, hanem előbb várj, amíg lehűl. Ezzel ócskán megnövelheted a CPU/VGA élettartamát."

"Nem. Ez ilyen ha-nem-értesz-hozzá-minek-ugacc-bele dolog."

Ismerem a programot, ezert nem ertem a letjogosultsagat. Fotelmernok cucc. Egyedul unravel adott eddig egyedul ertelmes valaszt.

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#20702) t72killer válasza worxland (#20700) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Megvan a haszna, értem én, de nem értem, miért kell ennek folyamatosan menni :F

1. BIOS/Afterburner (VGA-hoz)
2. Aida64/HDS, évente 1-2x/ill stresszes időszakok után.
3. Ez akkor áll fenn, ha a hővédelmi limit közelében nyúzod a rendszert és nyúzás végén azonnal áramtalanítod. Így tudná esetleg a hirtelen passzívvá váló hűtőborda tartóssabban forrón tartani, de a limit fölé így se megy, fizikai képtelenség. "civilizált" esetben (99.9%), amikor a CPU, GPU <90°C, akkor semmi pozitív hatása nincs az ilyesféle "ráolvasásnak".
4. Hőfokokra ha évente 2x ránézek AIDA-ban, az a paszta állapotfelméréséhez tökéletesen elég.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#20703) baloghbalint


baloghbalint
tag

Sziasztok meg csak par oraja hasznalom a win10et de nem talalom azt a klasszikus programok telepitese torlese menupontot szoval tudnatok segiteni hogy ezt a lehetoseget hogy erem el

Elore is koszonom :R

Balogh Bálint

(#20704) unravel válasza baloghbalint (#20703) üzenetére


unravel
őstag

Kezdd el írni a keresőbe (nagyító ikon) hogy "prog" .. ki kéne dobnia.

¯\_(ツ)_/¯

(#20705) Pala válasza baloghbalint (#20703) üzenetére


Pala
veterán

Jobb klikk a start menu ikonon, vezerlopult, es ott lesz! :)

(#20706) pendre54 válasza baloghbalint (#20703) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Megnyitod az "Ez a gép"-et, és a fent a fogaskerék mellett ott van a keresett opció, úgy néz ki megnyitva, mint a Win 7 alatt.
[/L]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#20707) worxland válasza t72killer (#20702) üzenetére


worxland
addikt

Hol mondtam, hogy folyamatosan kellene mennie? De ha folyamatosan megy, akkor se terheli a rendszert. (céges gép, i5-3470, 12 napja van bekapcsolva, a speedfan.exe ezalatt 15 másodperc! CPU időt és 1,8 mega memóriát használt)

1. Ha az Afterburner OK, mint segédprogi, akkor mi kifogás a Speedfan ellen?
2. Az AIDA64 nem fog több okosat mondani, mint a Speedfan. A HDS nyilván specializáltabb és jobb, de nem is azt akarja a Speedfan leváltani.
3. Nem vagyok hűtési szakember, de nem is a limit fölé kerülésről beszéltem. Elég, ha a forró proci/VGA felett megszűnik az aktív hűtés, és a passzív borda nem tudja olyan jól hűteni, ezért még melegebb lesz, mint eredetileg terhelés alatt. Ha más nem is történik, a paszta nem köszöni meg neked a bánásmódot. Azt meg nem mindenki szereti havonta vagy akár évente újrakenni.

utószó: nem vagyok az SF felkent papja, nem is akarom túlzottan védeni, de ha van egy kivételesen jó segédprogi, azt (és a használóit) kár ész nélkül e-f@szozni zsigerből.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#20708) Döglött Róka válasza worxland (#20707) üzenetére


Döglött Róka
veterán

A 3. pontot ne eroltesd, tenyleg.

"azt (és a használóit) kár ész nélkül e-f@szozni zsigerből." - szovegertes egyes, nem a hasznaloit biraltam.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#20709) Feri1977


Feri1977
senior tag

Sziasztok! Nincs kedvem elnézést több ezer hozzá szólást átnézni, kérlek adnátok egy linket, ami biztos szintén sokakat érdekelne azokról a beállításokról, amiket a telepítésnél, és utána ki kell kapcsolni a 10-ben, hogy ne szivárogjon ki semmi adat? Azaz mindent amit csak le lehet tiltani, mert egyik nap olvastam pont egy cikkben azt a rengeteg elemet mit és hol kell, de nem mentettem el pfff a cikket...valaki egy gyűjtő oldalt vagy cikket írjon már légyszi, ahol ezeket leírják, köszönöm! :R

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#20710) Dr. Gonzο válasza Feri1977 (#20709) üzenetére


Dr. Gonzο
senior tag

Összefoglalóban.
[link]

(#20711) Döglött Róka válasza Feri1977 (#20709) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Nem szivarog adat... ne olvass bulvarsajtot.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#20712) unravel válasza worxland (#20707) üzenetére


unravel
őstag

Nekem folyamatosan megy.


Az jó benne, hogy ugye ott a hőfok az óra mellett és ha az átlagosnál 8-10 fokkal melegebb akkor azonnal látom, hogy valami feleslegesen terheli a CPU-t. :)

Illetve testreszabható, hogy adott hőmérséklethez milyen fordulatszám menjen. És ez jó.

¯\_(ツ)_/¯

(#20713) fanti


fanti
addikt

Sziasztok!

Az szeretném kérdezni Tőletek, hogy a Windows Update eszközillesztő-frissítő részét valahol ki lehet kapcsolni?

Mert pl. a VGA kártya és a hangkártya driverének frissítését én szeretném szabályozni.

Én nem találtam meg eddig ezt a részt, a Win 8-ban meg egyértelműen ott volt.

GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN

(#20714) vg válasza fanti (#20713) üzenetére


vg
addikt

én is szívtam az ati automatikus driver frissitéssel, de kikapcsolható! a dirtywindows.hu-n van egy remek cikk! ITT

(#20715) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

A gyári Ahci driver-t hogy tudom kicserélni az Intelesre? Hiába távolítom el, restart után megint ott van. ha rámegyek,hogy driver frissítése, majd megmutatom neki a mappát, akkor meg azt mondja,hogy ő már telepítette a legjobbat hozzá, felejtsem el. :W

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#20716) szaszapi


szaszapi
őstag

Valaki tud megoldást hogy nálam a tálca autómatikus elrejtés be van kapcsolva,de egy idő után nem tűnik el és rohadtul idegesít.

(#20717) Feri1977 válasza Dr. Gonzο (#20710) üzenetére


Feri1977
senior tag

Köszi szépen!

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#20718) t72killer válasza worxland (#20707) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez már eléggé off.

Engem nem zavar ki mit használ, csak leírtam, h én Aidázom, ill a tuningos asztalin ott van még a tuningprogi.

A #3-as pont nettó b&romság, hogy válna melegebbé a CPU/VGA, ha a proci/GPU a legmelegebb tétel a rendszerben? (Mi melegítené tovább, ha nincs áram+terhelés?)

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#20719) Clemi


Clemi
veterán

Jókat mulatok itt miközben olvasom a magas röptű hozzászólásokat és közben megint beigazolódni látszik az elméletem, hogy:

1.) Az itt kérdezők nagy része a W98 korában felvett szokásait akarja és erölteti is rá a W10-re, még akkor is, ha azzal szanaszét buherálja a rendszert.
2.) A rendszer telepítés után az első dolog, a 10 évvel ezelőtt megismert innen onnan össze szedett és azóta se frissített programok telepítése amik alaposan összeférhetetlenek a W10-el. Ilyenek a különféle és tökéletesen felesleges, ellenben a rendszert szénné szemetelő codec csomagok, a tökéletesen felesleges és hatástalan tuning és tweaker programok, amikről már évekkel ezelőtt bebizonyították több fórumon, hogy az égvilágon semmit nem csinálnak, a reklámok megjelenítésén kívül.
3.) A szinte minden területen megtalálható felhasználói szokás szerint, előbb bekapcsolom, nyomkodom, próbálom használni, bár fogalmam nincs mit művelek, de ha már végképp lövésem nincs mit és hogyan, akkor elkezdek visítozni, hogy ez egy SZAR, pedig csak a használati utasítást kellene elolvasni. Mint mindenhez, a W95 óta minden MS Windows kiadáshoz telepítéskor elérhetővé válik egy állomány, ami részletesen bemutatja a rendszert és megtanít a kezelésére. A W10 esetén ezt "Első lépések" néven megtalálni a start menüben a programok között de lefogadom, hogy az itt olyanokat kérdezők, mint az "ezt hogy kell kikapcsolni", "ezt hol találom" soha ez életükben még csak meg se nyitottak egyetlen bemutató állományt sem.
4.) Tudomásul kellene lassan venni, hogy online világban élünk. Lassan már csak a hűtő meg a mosógép nem "telefonál haza" bár nem állunk tőle messze. Minden operációs rendszer amit ma használunk Windows, Windows Phone, IPhone, Android, OSX, még a Linux rendszereke is, folyamatos kapcsolatot igényelnek a fejlesztőikkel, és igenis haza telefonálnak, mert a rendszernek szüksége van a folyamatos háttér támogatásra. A fejlesztők gyűjtik a statisztikákat, visszajelzéseket, felhasználói szokásokat, ami alapján feljlesztenek és újítanak. Ha valaki olyan nagyon titkos dolgokat művel a gépén, akkor a rendszer telepítése után tiltsa le izomból a hálózati adatforgalmat, kapcsolja le a WiFi-t vagy húzza ki az UTP kábelt és megvan oldva az élete. Ha pedig mégis vágyik az online világ nyújtotta kényelemre, akkor vegye tudomásul, hogy valamit valamiért. Ez van, a XXI. századan élünk, amikor már az okostévé kamerája is adatokat gyűjt figyeli milyen mozdulatokat lát és azt továbbítja a gyártónak, hogy azok tökéletesíthessék a gesztus alapú irányítást. Na mindegy elég szánalmas a rinyálás, hogy kémkedik a W10. Naná hogy kémkedik. Örüljünk neki, hogy a hűtő még nem továbbítja a legközelebbi üzletnek, hogy mi fogyott ki belőle.

Bocsi, ha hosszú voltam, nem akartam személyeskedni, de ez kikívánkozott!

(#20720) Döglött Róka válasza Clemi (#20719) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Szivembol szoltal:)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#20721) JanR válasza Clemi (#20719) üzenetére


JanR
addikt

Van már olyan hűtő, ami rendel is, ha az "adott" élelmiszerből fogyott, vagy elfogyott.
A mosógép meg felhívja a gazdáját, hogy "végeztem". Szóval, ez a kor is eljött.

Az írásoddal pedig maximálisan egyetértek! :R

(#20722) vg válasza Clemi (#20719) üzenetére


vg
addikt

Nagyon okos vagy. Majd a végbélvizsgálatodon is okoskodj az orosnak, mert TE úgyis jobban tudod, hiszen ő úgyis csak egy egyszerü Win10 juzer és szeretne használni otthon a 10 éves nyomtatóját. Nem mindenki IT specialista és olyan okos mint TE.

(#20723) t72killer válasza Clemi (#20719) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igyál meg egy KV-t :DDD :R

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#20724) Ice_Man22 válasza vg (#20722) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Na mostmar paraszt is vagy baratom.Szerintem amit fentebb le irt SEMMI sertot nem tartalmazott, de Te mar tamadod.Ja es igaza van minden sz*r mert nem ertesz hozza.

(#20725) vg válasza Ice_Man22 (#20724) üzenetére


vg
addikt

Miért kellene értenem hozzá? Ha nem értek hozzá nem tehetek fel itt kérdéseket? Tudod, akkor amikor pár nappal előbb itt ebben a topicban elküldtek a francba egy belgyógyászt mert fel mert tenni egy valóban bugyuta kérdést ssd-vel kapcsolatban - mert nem ért hozzá -, akkor jössz te és leparasztozol engem. TE biztos értesz hozzá. Nem értek egyett a fenti okoskodással, ez van. Verd az asztalt tovább.

(#20726) Döglött Róka válasza vg (#20722) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Nem igazan sikerult erdemben reagalni:)

Tudod faraszto ugyanazokat a marhasagokat lereagalni es a sok ertetlenkedes kozott elveszik a valos keres/kerdes. Naponta elojon a kemkedes tema, olyan jol felhergelte a "szaksajto" a laikusokat, a nagytobbseg meg egyszeruen ahelyett hogy elolvasna mit ir ki az a szerencsetlen os, nekiall hisztizni forumon hogy nem talalja azt, ami 15 eve ott volt. A legnagyobb fajdalom meg a nem szakmabeli forumdiplomas, aki osszeolvasott minden hulyeseget es osztja az iget olyan meggyozodessel, amihez kepest egy dzsihadista zavarodott ministransfiunak tunik.

Nem kell ehhez szakembernek lenni (foleg hogy a legsegitokeszebb windowst kaptuk kezhez), csak az erto olvasas elsajatitasa szukseges.

Fejezd be a hisztit inkabb, senki nem varja el hogy erts hozza.

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#20727) Milestone2


Milestone2
nagyúr

Mindenki szedje be a nyugtatóját... :R

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#20728) Clemi válasza vg (#20722) üzenetére


Clemi
veterán

egyszerü Win10 juzer és szeretne használni otthon a 10 éves nyomtatóját. Nem mindenki IT specialista és olyan okos mint TE.

Ha tetszik neked vagy bárkinek, ha nem, fogyasztói társadalomban élünk és a használati cikkek életciklusában elérkezik az a pillanat, ami után már le kell cserélni. Vagy azért, mert egy olyan alkatrésze megy tönkre, ami már nem éri meg kicserélni, vagy azért, mert már nem illeszthető a jelenleg használt rendszerhez.
Pont ilyen az, amikor egy adott számítástechnikai eszközhöz már nincs elérhető driver, mert a gyártó már nem támogatja tovább. Ennyi és pont.
Anno így jártam a W2000 megjelenésekor egy akkoriban hiper-szupernek számító hangkártyával. Imitt amott volt hozzá különféle moddolt driver, amihez külön procedúra volt leírva, hogy hogyan lehet a rendszerbe illeszteni, de tökéletes már soha nem lett, úgy soha nem szólt, mint előtte a W98 alatt, a W2000 pedig nem fogadta el a korábbi drivert. Eldönthettem. Maradok w98-on, vagy továbblépek a 2000-re és elteszem emlékbe a hangkártyát. Itt van a fiókomban azóta is.

Egyébként pedig nem rémlik, hogy személyeskedtem volna, veled ellentétben.

(#20729) Ispy


Ispy
veterán

Sziasztok!

Van egy régi notebookom (Lenovo SL500), amin gyárilag vista volt, de én lecseréltem egy oem win 7-re. Erre is meg fogom kapni a win 10 frissítést? Mert a regisztrációs ikon nem jelent még meg a tálcán.

Köszi!

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#20730) t72killer válasza Ispy (#20729) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Menni fog az aktiválás, lévén az oem 7-esért vmilyen formában fizettél. ISO-val frissítsd.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#20731) worxland válasza t72killer (#20718) üzenetére


worxland
addikt

"A #3-as pont nettó b&romság, hogy válna melegebbé a CPU/VGA, ha a proci/GPU a legmelegebb tétel a rendszerben? (Mi melegítené tovább, ha nincs áram+terhelés?)" - Ez igaz lenne, ha egy koherens hőmérsékletű cucc lenne az egész CPU, csakhogy nem az, a höelvezetést segítő kupak+paszta+borda+venti biztosítja, hogy a kupak elfogadható hőmérsékletű legyen, így az egy vagy épp több mag által keletkezett hőt elvezesse, az a proci egyéb részeit ne melegítse túlságosan. Ha leáll a venti, akkor rosszabb lesz a hőelvezetés, és a magból még terjedő hő a környezetét melegíti. Lehet, hogy a jelentősége mínusz végtelen, de ezt max. az intel/AMD tervezőmérnökei tudják megmondani, Te biztos nem. Nettó baromságnak nevezni meg igen bátor cselekedet, megint csak zsigerből, gondolkodás nélkül.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#20732) _ak_ válasza vigyori78 (#20698) üzenetére


_ak_
addikt

Akkor még annyit sem talál. :F

Valamiért a telepített programok indítófájljait, vagy csak szimplán az exe-ket kiszűri a listából. Beépített windowsos beállításokat kidobja, de pl. egy 'paint'-re csak pár png-t dob, amiknek ez szerepel a címében.

Let's begin, de gozaimasu!

(#20733) sgery


sgery
őstag

Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha a központi nagyítást 125%-ra rakom, több program elhomályosodik, pl. bs player, számlázó stb... tehát a program használható de a szöveg benne teljesen homályos lesz de még olvasható.
Ha lerakom 100%-ra akkor semmi gond. Tehát gondolom a windows meg akarja nyújtani a program betűit de az ezt eredményezi.
Van rá valami megoldás?

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#20734) Воланд válasza sgery (#20733) üzenetére


Воланд
titán

nincs ra megoldas. ez meg win8 alatt mukodott normalisan, nem tudom, hogy itt mit sikerult elcseszni.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#20735) JanR válasza Воланд (#20734) üzenetére


JanR
addikt

Nálam 8.1-nél monitoron jó volt, ha TV-n volt a kép akkor homályos (már mint a nagyítás). Szóval már ott sem volt az igazi szerintem.

(#20736) Воланд válasza JanR (#20735) üzenetére


Воланд
titán

nalam 8.1 alatt jo volt 125%-on, frissites utan meg el vanak mosodva a betuk az osszes win32-es appban. meg az ms sajatjaiban is. ha akar egy szazalekot allitok mar elmosodott lesz az oszzes betu.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#20737) Casanova* válasza sgery (#20733) üzenetére


Casanova*
veterán

[link], [link]

itt a megoldás: [link]

[ Szerkesztve ]

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#20738) Döglött Róka válasza worxland (#20731) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Te magad allitottad hogy nem vagy hutesi szakember, akkor ne szakerts;)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#20739) Colos1 válasza V.Stryker (#20715) üzenetére


Colos1
őstag

vezérlőpult - eszközkezelő - IDE/ATA/ATAPI vezérlők - Szabványos AHCI vezérlő - jobbklikk - tulajdonságok - illesztőprogram fül - frissítés - illesztőprogramok keresése a számítógépen - választás a számítógépen található illesztőprogram listából - megfelelőt kiválaszt

Elméletileg így azon kellene hagynia.

Szerk.: De mért akarod kicserélni? Szerintem az Inteles semmivel sem jobb, max SSD -vel magasabb értékeket kapsz tesztekben, de az csak e-pénisz növelés, mert érezni nem fogod. Legalább is anno nálam ez volt a helyzet. Sőt, a merevlemezek lassultak tőle.

[ Szerkesztve ]

Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

(#20740) worxland válasza Döglött Róka (#20738) üzenetére


worxland
addikt

Nem szakértek. Józan paraszti gondolkodás csupán. :D Az eszünket használni meg szabad.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#20741) Döglött Róka válasza worxland (#20740) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Akkor hasznald masra inkabb :P

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#20742) sgery válasza Casanova* (#20737) üzenetére


sgery
őstag

Köszönöm, ez megoldotta : )
:R

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#20743) Spancho


Spancho
őstag

Sziasztok.

A rendszerem elég lassan bootol be kb 25-30 mp. Win 8.1 kb 7-8 mp alatt kész volt.
Az alaplapon hiába állítom be a Fast vagy Ultra Fast bootot ,semmit sem ér.
Az energiagazdálkodási lehetőségeknél meg nincsenek is olyan beállítások amiknek ott kéne ,hogy legyenek pl hybrid leállás.
EZ az én gépemről készített kép.
EZ meg az alap amit a neten találtam.

A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?

(#20744) FollowTheORI válasza Spancho (#20743) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Az utóbbi gondolom azért lehet mert a hibernálás nem megy vagy le van tiltva.

Az előbbinél meg lehet nem UEFI módban van a boot folyamat, vagy nem teljesen, az csak azzal megy.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#20745) Karcsi1001


Karcsi1001
tag

Sziasztok!

HozzáNEMértőként fordulok Hozzátok segítségért. Hetek óta elolvasom itt az összes hozzászólást, így próbálok okosodni. A mostani kérdésemhez hasonlót már más is feltett, de érdemi választ nem találtam rá.
Miért van az, hogy a „Posta” alkalmazásban nem jelenik meg egyetlen e-mail sem? Pedig először, egy ideig rendben volt minden (Win10 Pro 64).
Újra beírtam az e-mail címem, végignéztem a beállításokat, nem találok hibát. Mit lehetne tenni, hogy újra jó legyen? Én ronthattam-vagy állíthattam (tudatosan nem) el valamit? Ha igen, vissza lehet állítani alap beállításokra? Nem létkérdés, de egy jó kényelmi szolgáltatás.
Ha Valaki tud segíteni-tanácsot adni, azt előre is megköszönöm, nagyon örülnék neki!

"Az emberek egymásért születtek. Vagy tanítsd, vagy tűrd hát őket." MARCUS AURELIUS

(#20746) Spancho válasza FollowTheORI (#20744) üzenetére


Spancho
őstag

Hmm ,utánanézek.
Szerintem az Ashampoo winoptimizer 12 állított el valamit.

[ Szerkesztve ]

A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?

(#20747) Gripper válasza Spancho (#20743) üzenetére


Gripper
tag

Szia.

Megnéztem a profilodban a konfigot, és sajnos azt kell mondjam 2 ponton is látni a lassulásért felelő dolgokat.

Az 1. a H87 chipset. Irodai konfigba való, titkárnőknek. A leírásában ott a fast boot opció 1.5 másodperc alatt betölti a Winfost meg ilyenek, de az is oda van írva hogy a betöltési idő konfigonként változik. Tehát marketing a köbön vagyis KAMU.

A 2. gyenge pont pedig hogy a windows hdd-ről bootol. Manapság az SSD korában ez nem elég. Az is lehet hogy kifogtad a WD Caviar Blue-ból a lassabb (5400RPM) változatot ami hozzátesz a lassuláshoz. Nézd meg a HDD azonosítót az Eszközkezelőben. Ha az WD10EZRZ, akkor a lassabb verziód van.

A képekhez szólva a 2. képen azért van fast boot opció mert az egy notebookon készült. Azoknál komolyabban veszik a sebességgel és energiagazdálkodással kapcsolatos dolgokat, tekintve hogy az üzleti piacon a notik a kelendőbbek. Ráadásul ugye a konfig az fix és csak korlátozottan bővíthető így jobban belőhető a boot ideje.

Az ajánlott eljárás: vegyél SSD-t :)

(#20748) Colos1 válasza Gripper (#20747) üzenetére


Colos1
őstag

És nálam az miért lehet, hogy csak addig működik a fastboot, ameddig nem áramtalanítom a gépet? Tehát ha be van kapcsolva, és úgy leállítom, akkor a következő indítás pár másodperc, és az eseménynaplóból is látszik, hogy ment a fastboot. Azonban ha leáramtalanítom, utána rendes boot -al indul, és be is jegyzi az eseménynaplóba, hogy a gyorsindítás sikertelen. Van egy sokkal régebbi gépünk, azon rendesen megy.

Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

(#20749) McCsaplak válasza Colos1 (#20748) üzenetére


McCsaplak
tag

Ezért

A cikk szépen leírja hogy működik a gyorsindítás.

..."A gyorsabb indulás érdekében leállítás parancsra csak a futó alkalmazások kapcsolnak ki teljesen, a rendszerkörnyezet nem áll le, csupán hibernált állapotban kiíródik a lemezre, innen töltődik vissza induláskor. A megközelítés előnye, hogy a rendkívül időrabló hardverinicializálás és a Windows szolgáltatások fokozatos beindítása megspórolható. A megközelítés másik hozadéka, hogy nem véletlenszerű, hanem szekvenciális olvasással tölthető be a Windows, ami a mechanikus merevlemezek esetében hatalmas előny. Fontos megjegyezni, hogy a fast startup csak leállítás-indulás ciklusban működik, újraindítás parancsra a teljes rendszer újratöltődik."...

..."A fast startup funkció keretében azonban a Windows 8 nem csak a rendszermagot, hanem a futás néhány más adatát is hibernálja, így a merevlemezes gyorsítótárat is, vele a FAT és NTFS fájlrendszert használó meghajtók memóriában lévő státuszával. Visszatöltődéskor a Windows 8 ezt a hibernált státuszt használja újra, nem olvas be újat közvetlenül a fájlrendszerből. Ez adatvesztéshez vezet abban az esetben, ha közben más operációs rendszer is hozzáfért a meghajtóhoz, ami több operációs rendszert tartalmazó gépek esetén könnyen elképzelhető."... ->vagy kihúzod a delejt a gép alól, mert akkor a hibernált rész törlődik...

[ Szerkesztve ]

(#20750) worxland válasza Döglött Róka (#20741) üzenetére


worxland
addikt

Miért is? Neked eddig még nem volt semmi érved. A szükségtelen beszólogatással meg nem nyűgözöl le.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.