Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15056) MrCsiT válasza TYÜTYI2006 (#15050) üzenetére


MrCsiT
addikt

Telepítéskor van olyan gomb, hogy "beállítások testreszabása" ..lehet, hogy nem épp ezek a szavak, de ez az értelme. Ott meg tudod adni részletesen, hogy mihez járulsz hozzá, és mihez nem.

Én sem szeretem, ha ok nélkül fosztogatják az adataimat, de ez így, testreszabva, rendben van.
Klónozd le a windows-odat egy 2. meghajtóra - 128GB -s SSD már 10k körül elérhető apróban - majd ezt a meghajtót tedd be, frissítsd meg, és ha nem tetszik, hát visszaállsz a másik drive-ra.

Amíg nem próbáltad, nem nézted meg, csak mérsékelten parázz. :DDD

Amúgy, kérdezd meg magadtól, hogy van-e olyan KFT vagy RT, akinek online rendelés során megadtad az adataid. Ha van, akkor már mindegy, nyugodtan telepíthetsz akár default beállításokkal is win10-et.

Fájlokból - mint már írták is - azt szinkronizál fel, amit a OneDrive mappába teszel. A OneDrive-nak már az automata indítása is kikapcsolható.

Ha ennyi nem elég, hogy feltedd, akkor valóban húzd le a neted, mert ha pl. google-t használtál már, akkor az is elmentette, mit neteztél, és - bár én egyelőre az MS-nek nem adtam oda a böngészési előzményemet, de, lehet megnézem - elvileg épp az MS-nek szigorúbb az adatvédelmi szabályzata, mint a google-é, ahol ha kerestél ütvefúrót, akkor 2 hétig minden weboldal reklámja ütvefúrót fog ajánlani Neked. :DDD ;)

Telepítés:

Ha nem adja fel automatikusan, és a rendszer nem akarja letölteni a Win 10-et, és a Media Creation Tool letöltő eszköz is feladná – mint nálam, ahol 2 gépen is megállt már a legelején hibával : "Valami hiba történt. 0x80070002-0x20016. OK" - akkor az ISO közvetlenül is letölthető a Microsoft oldaláról.

Az ISO-t a célgépre kicsomagolva, a setup.exe indításával rábeszélhetünk a frissítésre.
Előtte szerintem célszerű MS fiókba belépni, mert valahogy userhez (ebben nem vagyok biztos) és computerhez (ez biztos) köti a W10 a licenc-t.
Ha megtörtént egy frissítés, és a termék be is regisztrálta magát, elvileg azt követően már arra a hardverre – ha nem változott alaplap vagy egyéb fő komponens – tiszta telepítés is megtehető, a W10 vissza fog aktiválódni.
Tiszta telepítéshez az USB készítésnél nálam a DVD tool meg a Winbootic is fail lett, nem tudta megcsinálni az USB meghajtót, de ez a tool megcsinálta.

A telepítés(ek)hez kapcsolódó legviccesebb, főképp windows hibaüzenetek pedig, itt nézhetőek meg, a galériában. :DDD :DD

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.