Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
Csak nálam írja hibásan a desktopon a verziószámot, vagy elnézek valamit..? [kép]
-
xeon forever
addikt
Mar egy ideje gondolkozom a valos hozza nem erteseden...
Tenyleg nem akarok pare lenni de csak ilyen semmilyen kartevo nagyzolos beszolasaid vannak.
Egyszer tamaszd ala az erveidet. Mutass egy peldat ahol amit irsz az megtortenik.
Alapjaba veve a built in admin account azert van letiltva, hogy atlag kispista ne bssz@ teljesen tonkre a gepet. Es az esetleges remote admin hibajavitasra hasznalhassa a fiokot. Kb XP pro ota igy hasznalom a gepeket es sajat felhasznalasra soha semmi bajom nem volt. Ha valamilyen hibaval talakoztam az leginkabb hardware oldalrol volt.PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #108703 üzenetére
Elég egy hibásan kiadott parancs amit az uac megfogna, de builtin adminnal simán befut és nagyon nem szeretted volna befuttatni.
De mondom, ilyenkor bármilyen process admin joggal fut.
Az is amit 2 perce töltöttél le...
Case closed.[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz xeon forever #108703 üzenetére
Microsoft honlap 1:1 "Ne használjuk rendszergazdai fiókkal a gépünket"
A built in admin a vista ota van letiltva mivel az azt megelözö windowsokon by default admin account jött létre az installkor majd gizike ugy is használta a gépét teret adva mindennek hogy admin jogokkal fusson
A másik ok pl servereken szembetünöbb ,hogy nem lehet a admin usernév az "adminsitrator" rendszergazda" és stb mivel igen könnyü kitalálni windows rendszereken az 'administrator" felhasználonevet,ugye?A "remote admin" nehezen használja mivel ahogy te is mutatod by default disabled,ekkor hogyan adod hozzá a "remote desktop" user csoporthoz távolrol mielött engedélyeznéd?
Várom a videos step by step bemutatotad (metaspolit nem ér)Olvasnivalonak ajánlom a sid-ek közti külömbséget,az 500 as végü admin illetve a felhasználó által létrehozott admin fiok között
Ajánlatos dolog lenne az irás helyett elöbb az olvasás (tanulás) és azt követöen posztolás
Segitek a whoami /all parancs és jelentései[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz zolee001 #108706 üzenetére
A korabbi kepen is latszik, hogy remote adminkent belepve def settings/felhaszn+jsz adminkent tavolrol bekapcsolod...az megint maskerdes, hogy egyes gepeken, hogy osztod szet a jogokat...
Es meg mindig tartom Mgam ahhoz, hogy pro felhasznalasra magunknak a legjobb lehetoseg a built in admin account, persze egy egyszeru hasonlat lehet bicozni a kerekpar uton, illetve bmxEZNI az 5 meteres felcsoben....USER/PRO
*Tanultam az SID-k rol nekem nem kell magyarazni. L3[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
zolee001
őstag
válasz xeon forever #108707 üzenetére
Egy idézet az igen népszerü vista "reklámjából"
Ha a gyártó (microsoft) ajánlásainak mondasz ellent (mivel te jobban tudod) és otthon ugy használod azzal semmi gond,csak nem kellene itt reklámozni a hülyeségeket,lassan ált suliban buktatnak ilyenértAdjak egy rdp-t public ip cimmel?,felhasznevet+jelszot nem tudod,a bult in admin disbaled
Szoval hogyan lépsz be hogy lefuttasd a net user admin /active:yes parancsot?
Ne eröltesd,legális modszerekkel sehogy és maradjunk ennyibenManapság nagyon sokan a felhasználói fiókjukat rendszergazdai jogosultsággal használják. Ez nagy kockázatot rejt magában, de sokszor elengedhetetlen, mert pl. a legtöbb alkalmazás a telepítéshez magasabb szintő jogosultságot követel meg. Erre találták ki az UAC-t, a felhasználói fiókfelügyeletet. A Vistában hiába vagyunk rendszergazda szintő felhasználók, alapból csak a „mezei” felhasználói jogokat kapjuk meg. Egy magasabb szintő joghoz kapcsolódó mővelet végrehajtása elıtt figyelmeztetést kapunk ennek szükségességére.
Ekkor egy feladat erejéig
rendszergazdák leszünk és a feladat a beleegyezésünkkel végrehajtódik. Ez óriási dolog biztonsági szempontból, de sajnos mindennek van hátulütıje. Az újabb és újabb ilyen mőveletek újabb és újabb ablakok felugrását eredményezik, melyeket mind érvényesítenünk kell. Ez sajnos a legtöbb felhasználónak egy idı után idegesítıvé válhat. Az UAC egy másik fontos jellemzıje, hogy a regisztrációs adatbázist és a fájlrendszer egyes területit virtualizálja. Ezzel megakadályozható a ténylegesen használt erıforrások károsodása, ugyanakkor az új megoldásból eredı kompatibilitási problémák is kiküszöbölhetıvé váltak. -
Kékes525
félisten
válasz Doky586 #108702 üzenetére
Szintén zenész!
Valószínűleg ez egy bug. Biztos, hogy átkapcsolt, mert például a startnál az új feature-t tapasztalom, az átkapcsolás előtt még nem volt meg. Amúgy meg 2:1 arányban vezet az új verziószám. Ez azért még jó arány.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
Fenn van a 1909, eddig semmi problémát nem tapasztalok.
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #108705 üzenetére
Tegyük hozzá hogy emellé érdemes az idevágó beállításokat is átnézned:
User Account Control: Admin Approval Mode for the Built-in Administrator account
User Account Control: Behavior of the elevation prompt for administrators in Admin Approval Mode
Csak a teljesség kedvéért, hogy nehogy meglepetés legyen a próskodás közben -
zolee001
őstag
Értelmetlen posztolni mert ugysem olvassa el /érti meg,vannak userek akik jobban tudják mint az a pár ezer mérnök aki kidolgozta a gyártonál
(okulva a w2000,iis5,xp csufos elhasalásaibol) sasser és társai ugyeÉppen egy majd fél millás enterprise nas-al szemeztem,benne 48 TB disk ami back up célokra szolgált (volna) de hát ha allways connected állapotában (mert ugye a back up-ot ugy kell tartani) ezt is lebarmolta valami crypto szar
Tegnap ota a cégnél toll papir a munkaeszköz mivel a komplett it rendszerük k.o. -
Doky586
nagyúr
Hogyan tudok egy fileról PowerShell-ben Sha-512/256 ellenörzőösszeget generálni?
Sajnos ezt sem a TotalCommander se a win alapértelmezettként nem tudja. Tippem hogy a file SHA-512 ellenörző számra kell mégegyszer ráengedni a Sha-256 ot, de az nem file hanen szöveg már..
(get-FileHash d:\proba.dat -Algorithm sha512).Hash
és ennek eredményére kéne még sha-256 ot ráengedni, de hogyan?
(külső program vagy webgenerátor nélkül kéne, ha van rá megoldás)
-
King Unique
titán
válasz Orlin #108721 üzenetére
A KB4524570 települt gond nélkül, most 18362.476 a buldszám? Aztán ITT írják, hogy minimum milyen frissítések (CU + SSU) mégléte a feltétele a telepítésének.
Windows újraindítása, gépházas / külön letölthető Windows Update hibaelhárító volt már?
Ha a WU-n keresztül sehogyan nem megy, akkor esetleg megpróbálható a KB4517245 manuális letöltése (másik forrás) és telepítése, másnál nemrég működött ez is (példa).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zolee001 #108722 üzenetére
Engedélyezve van. A miracast kizárólag wifin keresztül működik? Csak mert az asztali gépem nem látja a TV-t, míg a laptop igen. Mindeközben a DxDiag ezt írja:
Miracast: Available, with HDCP
Ha a miracast kizárólag wifin keresztül működik és LAN-on nem, akkor milyen megoldás van arra, hogy lanon keresztül is menjen a dolog?
[ Szerkesztve ]
-
Ocean
tag
Sziasztok!
Meg tudjátok nekem mondani mi a különbség aközött, ha bemegyek X boltba, és veszek egy OEM-es win10-et 35k-ért, vagy megrendelek egy szintén OEM licenszet az Emagról 5k-ért?
Nem tudom elképzelni hogyan legális ez (volt is aki nem működő kódra panaszkodott), de azt meg még kevésbé, hogy nem legális kódokat árul egy ekkora áruház...
-
Orlin
addikt
válasz King Unique #108726 üzenetére
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Geth
veterán
válasz Doky586 #108720 üzenetére
SHA-512 ellenörző számra kell mégegyszer ráengedni a Sha-256 ot
Ezt is lehet csinálni, de garantáltan nem az eredeti file SHA-512/256 cheksumját kapod (hanem egy teljesen más dolgot). A "/" nem azt jelenti, hogy láncban hívod a kétféle SHA algot, hanem hogy 512-ként működik, de a 256 kimenethosszával adja vissza az összeget (tehát nem két algo kombinációja, hanem az 512-esnek egy fajtája).Hivatalos (aminek a bemeneti konstansai mások, tehát nem csak truncolja az összeget) 512/256-ot (tudtommal) nem tud egy beépített Win cucc sem (linuxon a shasum ismeri).
Esetleg ha van WSL-ed, behívhatsz oda, hogy számolja ki a linuxos shasum, és adja vissza a Win környezetbe a végeredményt. -
ivcsi
csendes tag
Sziasztok!
Szintén frissítés.Éjjel frissített a win10pro és azóta újra kiírja a jobb alsó sarokban, hogy próbaváltozat.
"Próbaváltozat. Build 19013.vb_release.191025-1609"
Megpróbáltam újraaktiválni, de azt mondja, hogy már aktív.
Köszi, ha valaki segitene! -
Orlin
addikt
A hibaelhárító nem talált semmit.
"2019-11 Összesítő frissítés Windows 10 Version 1903 x64-alapú rendszerekhez (KB4524570) – hiba: 0x800f0986"Ez van még mindig.Annyira nem követtem,de kb egy hete figyeltem már hogy nem tudta magát frissíteni,de nem is néztem melyik verzióra pontosan.
Még várok vele pár napot talán lesz megoldás.Ha nem akkor újra teszem a rendszert, bár nem szerettem volna.Meg olyan óriási újítások sincsenek.De ha ezt nem tudja felfrissíteni,akkor a rend szerinti havi frissítések sem fognak megjönni.Gondolom.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
King Unique
titán
válasz Orlin #108732 üzenetére
Vagyis nincsen telepítve a legutóbbi összesítő frissítés (CU), meg hogy a szükséges SSU telepítve lett-e, arról sincs infó. Ahogyan az sem derült ki, hogy az előző válaszban javasolt egyes megoldások (újraindítás, hibaelhárító) ki voltak-e próbálva. Ha a WU hibaelhárító nem tudja megoldani, akkor a cache törlését lehet még megpróbálni, valamint ennek alapján ezt a módszert.
Ha más nem megy és mindenképpen váltani akarsz 1909-re, akkor az előző válaszban le van írva + példa is hozzá, hogy elég a KB4517245 számú frissítést manuálisan telepíteni, ami a 1903-as verziónál aktiválja a 1909-es funkciókat, átváltja a rendszert az utóbbira, felesleges full ISO-s build upgrade-del szórakozni. -
törölt tag
válasz Orlin #108741 üzenetére
Admin powershellben még lefuttathatsz egy
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
parancsot, ártani nem tudsz vele és újraindítás után újra kerestetni. Ha így se akkor ISO-ból Windows alól ráfrissítesz erővel adatok, programok megtartásával.
ivcsi: érdekes, még újraindítással próbálkozz, rákeresve előfordulhat ilyesmi frissítéskor mert az aktiválási szerverek nem bírják, aztán magától megjavult és észrevette magát 24 óra után amit én olvastam eseteket, esetleg még az lehet ha a kulcs szürkezónás és éppen lelőtték, de mivel megjelenéskor történt inkább az előbbi esélyes egyszerűen a Microsoft oldalán a probléma és csak várni kell
-
törölt tag
Frissítették a funkció nyugdíjazás listát, a My People fejlesztése magára hagyva és a jövőben kikerülhet. Négy-öt év alatt sok tervük füstbe ment.
Edge: újra kellett kezdeni ötödik évre
vezérlőpult-gépház költözés még folyamatban
Store: bukta fejlesztői és felhasználói szempontból is
kiszálltak a zene streaming és ebook témából (epub támogatás is megszűnt)
beépített UWP appok: inkább gagyik sajnos, meg is kegyelmeztek időközben a win32 Paintnek és Onenote-nak
My People, Timeline, Dark Mode ötletek félkészen kiadva és elfelejtve, Sets meg sem jelent, Live Tiles kifulladt információközlés szempontból az értesítési központ miatt, start menüt variálták folyton nem igen látszik mit is akarnakAmi folyamatosan fejlődött azokból a Defender fontos, új feature kategóriában a Sandbox hasznos (Linux, Terminal), a Onedrive visszakapta a placeholder funkciót, a Storage Sense-szel is foglalkoztak, könnyebb lett néhány beépített appot eltávolítani (Mixed Reality...), a Windows Update erőszakosságból idén visszavettek és 2020 elején jön az új böngésző. Kíváncsi leszek négy-öt év múlva milyen lesz a rendszer.
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Újraraktam a Win10 Pro-t, aktiválva volt korábban (Win7-ről frissítés), de most az újratelepítés után nem akar beaktiválni.
Kb 1 éve cseréltem alaplapot és most az újratelepítés előtt megnéztem és minden rendben volt, aktiválva volt a Windows, de most valami csak nem okés.
Ez miért lehet? Mit tudok tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest