- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
mefistofeles #122047 üzenetére
Én a HP muiltifunkciós lézernyomtatómhoz a Store-ból letöltött Windows szkennelés nevű programocskát használom, nem bíbelődöm a gyári meghajtóval.
Nekem bevált, pdf-be is tud menteni, bár kevés a beállítási lehetősége, de nekem így is pont jó.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #119293 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond nálam - minden frissítést azonnal telepíteni szoktam, semmi sincs késleltetve vagy blokkolva. Ja, a másik két gépen sem hozza a WU manuális keresése. Mindegyiken jogtiszta rendszer van, egyik home, a másik pedig pro 64 bit, a tablet 32 bites home.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #119285 üzenetére
1., Manuálisan - egymás után 10x kerestetve - sem hoz semmit a Frissítések keresése.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #119281 üzenetére
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Black_Raven #118483 üzenetére
Újraindítás, ismét Frissítések keresése és akkor már gond nélkül települni fog. A nejem gépén én is így jártam ma reggel, a többi vason simán lefutott elsőre.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
zolee001 #115545 üzenetére
Azért ugye tudjátok hogy mennyibe kerül a Windows, és hol lehet - legálisan - beszerezni?
Meg ugye telepítéskor elolvassátok, és elfogadjátok a szoftverlicenc-szerződést?Nem értem miért kell a fingot reszelni már hónapok óta a mindenféle illegális (de többnyire működő), "kerülő utas" megoldásokkal? Ja, és még ideológiát is találni hozzá...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Lauda #114103 üzenetére
De mi az hogy "használt" Windows kulcs?
Senki nem elavult Win95-öt vagy XP-t akar venni tizedáron, hanem naprakész, "teljes értékű" Windows10-et, havonta érkező frissítésekkel. Az pedig teljes értékű áru, miért is adná el valaki egyáltalán? (Ha gépet cserél, max. a saját új vasára vinné át....) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
tothjani81 #112992 üzenetére
"Dobozos", Retail verziót.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Teddy___KGB #112129 üzenetére
Engedélyezni kell néhány GB virtuális memóriát - ha az van letiltva esetleg.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DeathAdder #111686 üzenetére
Ha dobozos volt, akkor marad a licenc, ha olcsó OEM akkor elvileg bukod. De ez sem 100% majd próba után kiderül.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
MasterMark #111681 üzenetére
OK, de a kérdés az volt, hogy többségünknél mutat "valamit", másoknál meg nem. Ugyanúgy naprakész oprendszer mellett...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #110289 üzenetére
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Doky586 #110275 üzenetére
Tegnap még 3/4 részig tele volt - ugyanígy viselkedett. Fel sem ajánlotta soha a "töredezettségmentesítést". Ez nem tetszik, ezért nem viselkedik normálisan - és nem tudom, hogyan lehetne ezen változtatni (csak most csináltam rá 2 partíciót, mindig egyben volt eddig...):
(#110276) Predator2 : Ha biztos akarsz lenni benne hogy minden "kóser", akkor csak a Microsoft vagy a hivatalos viszonteladói jöhetnek számításba - az viszont annyiba fog kerülni, mint elsőnek linkeltem. A döntés a Te kezedben van...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Doky586 #110270 üzenetére
Ott alaplemeznek írja - de valahogy mégsem az. Az 1TB-os WD-kel semmi gondom nincs (a másik gépben), azok normálisan működnek (tehát "töredezettségmentesíthetők" fél óra alatt, ez meg "optimalizálható" 30 másodperc alatt - "területkihasználtság"...). A 2TB-osat soha nem lehetett töredezettségmentesíteni (másfél éves).
(#110272) Predator2 : valami mindegyiknél hibádzik az általad elvárt feltételek közül: vagy nem Retail (tehát bármikor másik gépre átvihető) vagy nem jogtiszta, vagy számlát nem kapsz róla, vagy bármi egyéb...
Mi mástól kerülne az eredeti ár egytizedébe?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, megint elakadtam: a dolgozós gépemben az M2. SSD-k mellett adattárolásra van egyetlen egy darab 2TB-os WD vinyó. Na, ezen a merevlemezen - bármit is csinálok - csak dinamikus kötetet tudok létrehozni (olyan "normálisat" nem sajnos...), így nem tudom töredezettségmentesíteni sem, csak "optimalizálni".
Az eszközt átkonvertáltam GPT-re, letöröltem mindent, és egyetlen, új partíciót hoztam létre rajta. Így sem változott semmi, maradt dinamikus kötet, ohne töredezettségmentesítés...Hogyan tudnám elérni, hogy "normális" merevlemezként viselkedjen? (Jelenleg tök üres, tehát bármit csinálhatok vele...) A Win UEFI-módban van telepítve, minden egyéb meghajtóm is GPT.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
kisapa #109910 üzenetére
A Windows beépített eszközével az egész partíciót - programokkal, mindennel együtt - le tudod menteni, de természetesen csak hibátlanul működő "rendszert" érdemes.
A jelenlegi problémádra egy újra telepítés, és újra "belakás" a megoldás - majd ha minden működik rendesen, akkor csinálni az egészről egy biztonsági mentést - hogy legközelebb legyen mihez nyúlni ilyen esetben..
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Armagedown #109850 üzenetére
De a windows 10 telepítővel - a meglévők törlése után - tud GPT-t létrehozni a mostani MBR helyett? Mert nekem nem sikerült: a laptopom SSD-jét - miután töröltem róla a partíciókat - az asztali gépben tudtam csak GPT-re konvertálni a Diskparttal, majd vissza a laposba és innentől már simán ment minden a telepítővel.
Ha "simán" csináltam a helyén (ahogy írjátok), akkor a végeredmény továbbra is MBR lett... (Szerencsére az asztali gép alaplapján van két M.2 SSD foglalat, így meg tudtam oldani különösebb gond nélkül).
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109530 üzenetére
A 2. SSD átkonvertálva GPT-re, a HDD-k majd hétvégén, teljes adatmentés után.... ...még egyszer köszi az információkat!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109526 üzenetére
Sok partícióm volt a 2 SSD-n és a 3 HDD-n, ezek szerint - az általam igen utált - logikai partíciók helyett fizikaiakat hozhatok létre, jól értem?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109524 üzenetére
Köszönöm a kimerítő információt!
Akkor csinálok a 2-es számú (csak adat) SSD-ről egy biztonsági mentést, és megpróbálom átkonvertálni. Amúgy ebből a konverzióból származik majd bármilyen előnyöm a későbbiekben? Vagy csak feleslegesen túráztatom magamat?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109521 üzenetére
Köszi a választ, akkor marad.
(Csak az okát nem értem, a második - egyébként szintén NVMe - SSD eddig a laptopban szolgált, és természetesen GPT volt. Az asztali gépbe átkerült, ott a Windows telepítővel letakarítottam róla az összes partíciót, majd - már benn a Windowsban - simán megformáztam. Mitől lett akkor GPT helyett MBR formátumú? Egyáltalán egy "friss telepítéskor" mikor dől el / mikor dönthetem el a formátumát?!
)
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak!
A rendszert tartalmazó NVMe SSD-m GPT, a másik SSD meg az összes merevlemez MBR formátumú. Ez így rendben van (2019 végén...) vagy tennem kell ellene valamit? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #109360 üzenetére
"...Ennyit a Windows 10 SSD kezeléséről...."
Nem: ennyit a hitvány, olcsó SSD-ről….
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
CsengődiGeri #109092 üzenetére
Ha most újra keresteted a frissítéseket, fel kellene ajánlania választhatóként a 1909-et.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #107933 üzenetére
Köszönöm, holnap utánanézek. Nincs semmi gond csak kíváncsivá tett a dolog. Tavaly vett új cuccok, gyári BIOS beállításokkal.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #107912 üzenetére
Mitől lesz ilyen káosz a lemezek sorszámmal való ellátásakor? A két középső az 2 db különböző Samsung NVMe SSD, telepítéskor a csak a Disk2 volt a gépben, miért nem Disk0 jelet kapott? Hol a Disk1? Hogyan lesz a legutoljára felcsatlakoztatott, öreg Sata HHD-m a Disk0?
Mitől lesz egy nem-rendszer HDD GPT vagy éppen nem az? Eskü semmit nem állítgattam, nem konvertáltam sohasem. (Konfig az adatlapomon...)
szerk: a gép a kezdetektől tökéletesen működik, csak mivel fogalmam sem volt hogy UEFI!GPT-ben volt-e telepítve, most kíváncsiságból ránéztem. Életemben először használtam a DISKPART parancsot.... -
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Zafir78 #107004 üzenetére
Az a biztos (hibamentes) megoldás, a teljes tiszta telepítés. De szerintem megéri egy napot ezzel pepecselni. (Mármint a gép újra "belakásával" - sokkal tisztább, szárazabb érzés, jóval kevesebb későbbi problémával)
szerk: minden hardvered alkalmas (driver van-e hozzá) a W10-re? Én ennek előtte azért utána néznék.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
MaxxDamage #106933 üzenetére
"Letöltés és telepítés most" - klatty.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, nem jön ma semmi érdemleges?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Amúgy jól vagytok?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
szazbolha #105626 üzenetére
Ez simán megy, nem is kell semmit csinálnod: nekem ugyanaz az MS-fiókom 2 wines tablettel, 2 asztali géppel meg a notival, sőt egy régi Windows Phone telefonnal is.
Másképp számomra nem is volna értelme: a Wp-s telóhoz "járt" 30GB OneDrive tárhely, azt használom az összes gép között adatszinkronizálásra. (A teló már forgalomból végleg kivonva hever a fiókomban. Az asztalom fiókjában, nem az MS-ében...
).
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #105623 üzenetére
Tehát "elvileg" - az Ms álláspontja szerint - nem lehet. Ha működik is, akkor sem lesz jogtiszta.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #105620 üzenetére
Na, de egy régi hardverhez kötött (OEM) példányt ezzel a módszerrel jogtisztán át tudom vinni a teljesen új gépemre?
szerk: egészen konkrétan van egy döglődő, lassan kidobásra érett windowsos tabletem, jogtisztán W8-ról W10-re frissítve. Ennek a licencét - a fiókhoz kötéssel - át tudom vinni egy frissen megvásárolandó asztali gépre?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
liszi70 #105614 üzenetére
Na már most Te pontosan tudod (mint számítástechnikában járatos, sőt számtech. oldalon aktívan fórumozó egyén) hogy egy Windows hivatalos helyről (az MS bármely viszonteladójától) megvásárolva alsó hangon 40 ezer forintba kerül. Ezek után ha "háromezerér' " veszel Windowst egy ismeretlen magánszemélytől / vagy akármilyen webshopból akkor nagyjából tisztában vagy a körülményekkel.
szerk: szóval az "ártatlanság vélelme" nem fog fennállni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest