Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#211816) Qtya123 válasza szabonagyur (#211633) üzenetére


Qtya123
őstag

Ha már műszaki és sok hulladék az utakon:

Haverom pár hónapja futott bele egy érdekes szituációba műszakin. Van egy 2003-as Swiftje. Én szoktam neki a karbantartások egy részét megcsinálni, nem épp bontószökevény az autó.

Oldalról hibátlan, az alján van némi rozsda, a tipikus Swift rozsdásodási helyeken, de egyáltalán nem a kiszakad az alja szint. A két taposónál van felpörsenés, az egyik oldalon kb 1 cm-es lyuk már van, de körülötte a lemezt szurkálva nem szakad be, belülről megnézve sincs szétrohadva. A legnagyobb hiba az egyik küszöb közepe táján alul egy rohadás, ami kb 2 cm-es lyuk.

Ezek a hibák már korábban is megvoltak rajta, gond nélkül ment át neki műszakin, sosem kellett okosban megoldania. Aztán idén műszakiztatott és azokról a helyekről is kb azonnal elhajtották, ahol kb semmit nem foglalkoznak az autóval, csak fizesd be a pénzt, mérnek egy féket, meg megcsinálják a kötelező fotókat és mehetsz utadra.
Most mindenhol azzal kezdték, hogy másztak alá még mielőtt bármit is tettek volna és nézték van-e rozsda, majd közölték, hogy nem merik bevállalni.

Elvitte Csepelen egy olyan helyre, ahol olyan c typeok vitték a vizsgabázist, meg olyan környezet volt, hogy azon sem lepődtél volna meg, ha minden 5 méteren egy ember van elásva a föld alá, erre azok is mondták neki, hogy nem merik bevállalni.
Pedig kívülről kb ez a szint neki az autó állapota: [link]

Végül valami ismerőst kerített, aki régen autókereskedő volt és nagy nehezen kerített neki egy helyet, ahol levizsgázott, de mondták neki, hogy szigorúan késő délután 5 óra előtt kicsivel vigye az autót.

Értetlenül állok a dolog előtt, mert millió olyan Swift fut az utakon, hogy azonnal szétesik ránézésre. Én is, mikor vettem egyet, rengetegnek szita volt az alja. Vagy ez csak Budapesten lett most ilyen, hogy szétparázza magát minden vizsgabázis? (gondolok itt a közelmúltban történt dolgokra, hogy bilincsben vitték a fél brigádot a mozaikból, meg máshonnan is)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.