Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
válasz
Tothgera30 #59143 üzenetére
"Olcsó", főleg az RS-1-gyel, amit Hasaggymeg linkelt.
Itt a teszt, bár az pont nem derül ki, hogy miért jó ez a negatív stucni.Lehet, hogy csak gyorsan összerakták fotózáshoz, és fordítva van a stucni, meg azért van kakasülősre téve a villanyak.
-
válasz
---Lasali--- #59137 üzenetére
Akkor igy felmerul a kerdes, miutan kb muskatlikt ultethettem volna az elso valtonal osszegyult foldbe, hogy nem szoktak ide tenni valamit?
Neked ezen a teruleten nincs valami sarvedo, siman az ontisztulasra hagyatkozhatok hosszabb tavokon, lepereg, nem akadalyoz annyira?Gyanus, hogy emiatt volt nehezkes a kis tanyerra valtas felfele ma delutan.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Because #59145 üzenetére
Amilyen közel csak lehet,2-5mm-re.Nézd meg mert nem mindegyik küllő áll jó szögben ahhoz,hogy a párhuzamos legyen a villával.Kábé ennyi.
Tóthgera30...azt meghiszem én is!
-
Acef
addikt
superecneB , cskj1
pl. [Okos fali kerékpártartók] -
Because
őstag
vettem egy btwin 320-as km órát, a kérdésem, hogy az érzékelőt hova, milyen távolságra kell raknia küllőn?
lehet elkerülte a figyelmem, ez az első km órám -
cskj1
tag
válasz
superecneB #59020 üzenetére
Ha erre sikerül jó megoldást talalnod oszd meg légyszíves mert en is bent szeretném tartani es nem csak a falnak tamasztva.
-
-
6030D
addikt
válasz
Napfénysüti #59141 üzenetére
Ilyet raktak rá neki, hogy ne legyen fura a CX után
-
6030D
addikt
Szép bicikli...
-
válasz
---Lasali--- #59137 üzenetére
Nem olnek bele penzt, csak egy kis energiat, de lusta voltam eddig is nekilatni, ezutan is az leszek, maga az elkepzeles erdekelt, hogy mennyire lenne eletkepes.
Most mindenfele egyeb bohockodasra megy a penz, addig marad ez
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Pttypang #59136 üzenetére
Van értelme mindenféle kontakt tömítésnek, ajakos vagy egyéb O gyűrűs stb módszernek, labirint tömítésnek amit zsírral töltünk meg. Annak viszont nincs értelme hogy azt az agyat tuningold és fölösleges ölj bele időt energiát, pénzt. Inkább cseréld le egy kazettás agyra, valami komolyabb darabra, amiben köszörült polírozott kónusz van, és van tömítése.
-
válasz
---Lasali--- #59135 üzenetére
Joytech legalja, kinai menetes agy, semmi porvedelem kb, de bontott agyrol van porvedom, rendes, nem a kis lemezdarab, majd megnezem h egyaltalan ramegy-e. Van ennek ertelme, vagy nem szamit, ugyanugy bejut a szutyok?
-
válasz
---Lasali--- #59125 üzenetére
Teljesen sík terület, nem lenne nagy igénybevételre használva, és egy 2013-as bringával venném, szóval nem hinném hogy szét lenne csapatva (hölgy tulaja volt). Alfine tettszik, de feleslegesnek érzem ilyen használatra.
#59129 dzudzu: Gratulálok hozzá. Egy ilyet 29er-ben én is elfogadnék.
-
Ezen gondolkodtam, hogy a konuszos agynal ez mennyire mukodik hasonloan, szoval ha vennek normalis agyakat, akkor nem kene szenvednem a gyakori koszolodas miatt, annyival tobbet erne a normalis tomites? Mar megint darabos lett a tengely, legalabbis mikor ki kellett vennem a hatso kereket, ereztem kezzel megforgatva, hogy nem az igazi a dolog..
-
dzudzu
tag
válasz
Hasaggymeg #59130 üzenetére
remélem jó is lesz
-
dzudzu
tag
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Pttypang #59121 üzenetére
Alfine 8-11 et még nem bontottam meg, nem tudom mennyire komoly a tömítése, de az alatta levőknek egyáltalán nem az egyik márkában sem, még gumi tömítések, ajakos tömítések sincsenek, csak egyszerű porvédők, egyszerű labirint tömítések. Tehát egy nagy esőzéstől szerintem simán beázhatnak. Magas nyomásúval meg ha pont úgy kapja a vízsugár vagy úgy kap ziccert a víz hogy betalál a résbe, akkor bármit be lehet vele áztatni, a komolyabban tömített agyakat is. De akár ha slaggal agyon áztatod, akkor is simán beáznak.
A tolórudasok, vagy láncosak nem feltétlen fognak a tengelyen át beázni, a csapágyazásnál oldalt sokkal nagyobb az esélye a beázásnak, ahhoz hogy a tengelyen beázzon sokkal nehezebb utat kell végigjárnia a víznek.
Karbantartani meg nem csak ezért szükséges, hanem mert a száradó, szennyezett kenőanyag ragadóssá válhat ami akadályozza a mechanika mozgását. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Tothgera30 #59120 üzenetére
Attól függ mennyit mész, meg mennyi emelkedő van benne stb. Ha meg tudod engedni magadnak, én a alfine -t venném, nem az inter-t, sokkal komolyabban van csapágyazva, és a kihajtása is komolyabb, görgős. A 11 es pedig már olajkenésű, és annak az áttétel tartománya is elég jó.
-
dzudzu
tag
Sziasztok,
Hamarosan érkezik bike-discountról az új vasam (már Prágában pihen cimborámnál
).
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az innen származó bringák előzetes beállításának minőségével?Szép estét!
-
-
válasz
---Lasali--- #59118 üzenetére
Egyszer mentem ilyennel és nagyon gagyi volt. Olyan nyúlós volt hajtani, pedig a fokozatokat vette. Mondjuk lehet tényleg az adott darab volt rossz, de a pentasportomhoz képest katasztrofális érzés volt menni vele. Ebbe belejátszhatott a trekkinges beállítás is amit nem szeretek (haveromék nyaralójában volt lent, ezzel mentünk vásorolni... Állítható sutcni felnyomva tökig) Így rákeresve mondjuk azért is lehetett mert a nexus a hosszú áttéteknél sokat veszít a hatásfokából, én meg a trekkingen szinte csak azokat hajtottam.
3 sebi shimanot sokat láttam amikor lenn voltam két hétig rokonoknál a Tiszánál, nem igazán voltak elégedettek vele sima kontra után mert mindig valami baja volt és a szerelőnél kötött ki.
-
válasz
---Lasali--- #59116 üzenetére
Ez a beaztatas magasnyomasu altal tortenik, vagy idojaras is eleg hozza?
Mindig furan neztem az agyvaltokon a bovden bemenetere, hogy ez mennyire beazasveszelyes, mennyire lehet erzekeny ra.. -
válasz
Napi használatra lenne, de csak melóba járáshoz, semmi másra.
-
zoli03
őstag
Haveromnak van Nexus 7. Többezer km-t belerakott, sose panaszkodott rá, nagyon szereti. Ha karban van tartva, nagyon sokáig elmegy, nem tudom, mi a bajod vele. 8-as Nexus meg igen jó, haverom több éve használja városban, rendszeresen karbantartja, tökéletes állapotban van, semmit nem kellett benne cserélni (kónuszt, golyókat se). Alfine-t nem tudom, miért ajánlod annyira, 8-as Alfine belseje ugyanaz, mint a 8-as Nexus, a magasabb kategóriások meg régen kifejezetten szarok voltak (már javítottak rajta).
A 3 sebességes Sturmey sokkal drágább, mint egy Inter 3. -
---Lasali---
Közösségépítő
Ezt valamivel támaszd alá, hogy miért röhögi körbe a sram agy? Ráadásul ezek a sramok sachs koppintások, csak gyengébb minőségben, golyó ki van spórolva a golyós kosárból, stb..
Az tény hogy az alapja régebbi, de az miért jó? Teljesen máshogyan működnek, az inter 7 ben kalapácsok reteszelését kapcsolgatod ki be, így terhelés alatt is rakogatja a fokozatokat, úgy, hogy tönkre sem lehet tenni vele. -
válasz
Én próbáltam nexust, de nem használtam és nem szereltem. A 7-es az elég gagyi, 3-as meg 7-es nexus az nagyon alja kb. olyan mint az tourney, meg az acera. Ha agyváltó akkor legalább inkább sram vagy sturmey, ha van rá pénz akkor alfine, vagy ha nagyon sok a pénz akkor rolhoff. Egy sram s7 körbe röhögi a nexus 7-et, az sram és a sturmey agyváltók alapjai sokkal régebbiek, a szerkezetük nagyon jó, egy 3 sebi túl él egy sima kontrát is annyira jó, a shimano egy tisztességes kontrát se képes gyártani.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Tothgera30 #59110 üzenetére
Szereltem már pár ilyet, de használni soha nem használtam. Ha agyváltó akkor szerintem a 8 as alfine nál kezdődik. Egyébként karban kell tartani, jól beállítani, nem beáztatni, és akkor kimegy a világból.
-
greenmukk
tag
Sziasztok!
Budapesten hol tudok SIDI cipőket felpróbálni? Webshopból rendelnék de előbb jó lenne tudni, hogy melyik a legmegfelelőbb méret.
(konkrétan a SIDI Buvel cipő érdekel)
-
Bandi18
tag
válasz
Hasaggymeg #59109 üzenetére
Szia
Igen ezt is próbáltam, de semmi. Közben diskuráltam tesómmal, azt mondja a dugattyúknak nem kell eltünniük a féktestben tehát e szerinte viszont jó. A tárcsa vastagsággal sem lehet gond azt is lemérte, akkor már csak az lehet hogy a betét nem ebbe való.
-
Nexus 7 agyváltóval van valakinek tartós tapasztalata (pár év)?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Bandi18 #59108 üzenetére
Próbálj változtatni a térbeli helyzeten.Ha bringámat tetejére állítom szinte ütközésig be tudom húzni a féket amíg végre fog,ahogy azonban visszaállítom azonnal tökéletesen működik.Próbáld a testet fent tartani,míg a kar lent van és úgy told vissza a dugattyúkat,hátha jó lesz.
-
-
Bandi18
tag
Olyan gond nem lehet hogy túl van töltve folyadékkal ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Intel Core i7-13700K Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest