Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#236701) .LnB válasza Dark Archon (#236697) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Ha már itt téma szokott lenni a fogyás. Leírom én is a "sztorimat"?.

184cm magas vagyok, és tavaly év elején voltam 99kg. Engem annyira nem zavart. Szóval nem volt tervben fogyókúra. Belem nagy volt, az tény.

Aztán egy podcastben hallottam, egy endokrinológus mesélt az egészséges táplálkozásról, és ez által, a mediterrán étrendről. És nekem jól hangzott. Mert mindent szeretek, ami ennek az alapja. Hal, Oliva, Csirkemell. Mondják a magvakat, én nem ettem magvakat se előtte, se utána. Max mogyorót, szotyit néha. Kérdeztem páromat, hogy belefér e neki, hogy nekem ilyeneket készítsen. És nézzük meg az anyagi oldalát is.
Nem volt gond. (Ezt olvastam el még mellé. [link] De nem követtem pontosan. Sőt, nem követtem, csak iránymutató volt.)

Én pedig pár hónap alatt. Szinte mondhatom, hogy pillanatok alatt elkezdtem lefogyni. Most 77kg vagyok. De ebbe már benne van az ünnepek alatti zabálás. Voltam 75kg is. Amit én meg már keveslek.

Annyira természetesen, és erőltetetlenül ment az egész, hogy nem is tudom mit írjak még. Halat ettem sokat, a csirkemellett már untam egy idő után. Saláták a hús mellé. Teljes kiőrlésű pékárú. A teljes kiőrlésű tészta nem jött be. Barna rizs, vagy a másik, aminek nem tudom a nevét, de nem fehér. :D Édességet én egyébként sem eszek, alkoholt (sört) se fogyasztok. A gyorséttermi kaja lett még tiltólistás. Azt csíptem.

Szal' ennyi. Mellette ment a bringa. De az ment tavasztól. Viszont rohamosan akkor kezdtem el fogyni (nyáron), amikor ezt az étrendet elkezdtem. Nem tudom pontosan, mert tényleg nem egy tervezett fogyókúra volt, ezért nincs semmi dátum, vagy feljegyzésem róla. De olyan 2-4 hónap alatt fogytam 20-22kg-ot.

Nem tudom, hogy hasznos lesz e valakinek, nem vagyunk egy alkatok. Én annyit mondhatok el, hogy nekem ez minden megerőltetés nélkül ment.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#236702) Hasaggymeg válasza jjeahh (#236694) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ez a Kraken a hátsó kerékre szánt Racing Ralph-ra emlékeztet. :F...mintha direkt a meghajtott kerékre tervezték volna a mintát, vagyis előre/hátra kapaszkodik, oldalra, kifordított kormányon már nem annyira.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#236703) peetie1 válasza .LnB (#236693) üzenetére


peetie1
aktív tag

Ez úgy megy,hogy elkezded a sportot, legyen az most bringázás, elmész a dekába, megveszed a legolcsóbb ruhát hozzá, hiszen nem akarsz csomó pénzt kiadni valamire amit még nem is ismersz. Majd eltelik 1 év, és megveszed a dekában a legdrább cuccokat, mert az mennyivel jobb már, meg szebb is, meg aztán kell mindenből legalább 2db, mert mosni is kell nem szárad meg, mivan ha kiszakad stb. :DAztán eltelik még pár év már beteg vagy ha nem ülhetsz 1 hétig bringára. Aztán kapsz bónusz fizut és kipróbálsz egy castelli mezt, mert akciós, meg hát miért ne, mégiscsak évi 5000kmt tekersz, legyen már egy jó mezed legalább. Meg ebben mennek a profik is mégiscsak, na nézzél már ki valahogy az úton :D(tavaly még röhögtél azokon akik drága cuccban mennek, mert minek a dekás is pont olyan jó) Aztán így tovább, a végén már mindenből lesz 2 márkás, a dekások meg porosodnak a szekrényben. Ugyanez a kütyükkel is, a haverod vesz egy garmin órát, kiröhögöd hogy te hülye vagy 250ezert kidobsz órára? Aztán te is veszel, aztán veszel computert, meg radart meg ilyeneket, már a hobbira költöd a fizud, dehát kocsmába nem jársz, inkább a sportra költsed. És jó dolgok ezek szerintem is, aki megteheti legyen MAMIL, legalább az érzés kedvéért :)

(#236704) Hasaggymeg válasza peetie1 (#236703) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ezért is igaz, hogy soha ne mondd, hogy soha. Ma lehurrogod, holnap már csak közömbös vagy de holnapután te is azt csinálod...és ez így is van helyén, tanulunk, tapasztalunk, változunk. :)

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#236705) avl válasza fulton (#236674) üzenetére


avl
aktív tag

holokolo meretezese kapcsan tapasztalat engem is erdekelne

vagy decathlonos pl. ennel [link] nem jobb ?

decathlonos ebböl [link] az "M"-es nekem kicsit rövid, az "L"-es kicsit bö

186 cm / 72 kg

(#236706) Fall-N válasza fulton (#236679) üzenetére


Fall-N
veterán

Nem, valahol jó dolog ez, mert legalább később nem bánod meg. Ha műszaki cikket veszek vagy akár bicikis alkatrészt vagy kiegészítőt, akkor előtte én is utánaolvasok, elolvasom mások tapasztalatát a testbike.hu-n stb.

Viszont másokat sosem szabad a sportban magunkhoz hasonlítani, mert mindenkinél van egy jobb és csalódás lesz. Motiválni viszont motiválhat, hogy megközelítsd a szintjét, hobbista szinten. De nehéz olyannal versengeni, aki versenyszerűen biciklizik, napi több órát edz (van rá ideje munka melett/helyett), úgy étkezik, alszik hogy a maximumot hozza (vagy hozzák) ki magából (belőle). Ott van persze az esetleges dopping, meg a több millió Forintos bicikli, amit alátolnak stb. Ezért a Strava helyében külön KOM-ot csinálnék az ilyeneknek, legyen KOM PRO vagy PRO KOM és esetleg érdekességképpen mutassa. (Lehet ez így van most is, totál nem érdekelt eddig sem.)

[ Szerkesztve ]

(#236707) .LnB válasza peetie1 (#236703) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Én ebben a "sztoriban" nem találok hibát. :D És van egy sejtésem, hogy ez megtörtént esemény alapján, vagy minimum az "Azonos című" könyv alapján íródott. :DDD

Annyi, hogy én egy ilyen köztes réteget áthidalok. Mert a sima utcai rövidnadrág, focimez, Merida Crossway kombóról nyergelek át az országútira. Szóval én az elején, még a Dechatlonos cuccokat is kihagytam.

Most meg lesz szerencsém kipróbálni, használni egy ilyen szettet: [link] Amiben Armstrong és Contador is tekert. Bár a márkáját fejből nem tudom.

Nekem egyébként is van ez a hülyeségem, hogy hajlandó vagyok megfizetni a márkát. De mindenkinél van egy határ. Hát majd meglátom, hogy mi lesz. Most is nézegetem a nyeregtáskákat. Van a Dechatlonos, jó mindenre gondolom az is. Azért én nézegetem a Cube Acid márkájút. Ami kétszer annyiba kerül, de hát Cube, és a bringa is az... :)

szerk.: Ja és nehogy azt higgyétek, hogy nem néztem már most a Valter Ati-s Jumbo mezt. De nekem az eredeti csapatmez még jobban is tetszik a Magyar bajnoki meznél. Ezért úgy zártam be az oldalt, hogy basszus ebből 1-1db kellene akkor. És az nekem drága, nem fogom megjátszani magam. Nem az én szintem. Ettől függetlenül lehet lesz még nekem olyan. :D

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#236708) peetie1 válasza avl (#236705) üzenetére


peetie1
aktív tag

Ebből a 2ből az elsőm van, az elég jó race fites, nem lobog sehol, bár az anyaga valahogy nem tetszik annyira. A második classic fites, bár olyanom nincs, de azok normál szabásúak szoktak lenni, kicsit bővebb.
A holokolo méretezést hogy érted? A saját márkás cuccaikra gondolsz?

(#236709) parandroid válasza peetie1 (#236703) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

+1

LnB: Conti GP5000 tényleg kb a legjobb általános gumi országútra. Normál áron drága, persze (50 eur körül én sem adnék érte), akkor kell venni, amikor akciós. Bike24-en szoktam venni, amikor 75-80 euróért adják a szettet (2 külső, meg 2 conti race belső). Nem szoktam különösebben óvatoskodni, de sose volt még vele defektem, tapad, ahol kell, gurul, amikor kell, és eddig mindig meg tudtam vele állni. Kátyúkat, rosszabb aszfaltot, amikor tudom, kerülöm, de nem lesz gyomoridegem, ha nem sikerül. Gördülési ellenállásos teszteket, meg a tudományos hátteret meg kb leszarom, az tényleg nem az én szintem, ahogy te is írod.

Ami meg ennél olcsóbb, az olyan is, ott tényleg kezdődnek a kompromisszumok. Tényleg nem véletlen, hogy messze ez a legnépszerűbb gumi a kategóriában.

Nyeregtáskából nekem a lezyne jött be nagyon, volt (van) decás is, zongorázni lehet a különbséget. Ami még mindenképpen kell, az egy nappali villogó, hátra mindenképpen, de lehetőleg előre is (lezyne itt is felső polcos). Meg amúgy minipumpából is (szintén must have). Ezeken felül kell majd még egy multitool, meg egy műanyag gumileszedő készlet. Ha már úgyis rendelsz…

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#236710) jjeahh válasza peetie1 (#236703) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ebben biztosan van valami, csak már a Decathlon nem olyan jó példa, mert a drágább bringás cuccaik szerintem elég komolyak már, legalábbis a drága fullos Pearl Izumi mezem sz*rabb, mint a Decás :D . Évről évre jobb ruhákat csinálnak.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#236711) Fall-N válasza Runner_fxr (#236682) üzenetére


Fall-N
veterán

Én egyedül komputert használok, de azt is tájékoztató jelleggel, meg hogyha ránézek akkor még gyorsabban tekerjek, ha úgy ítélem meg, hogy lassú vagyok. Az eredmények kevésbé érdekelnek, legtöbbször nem is rögzítem őket.

(#236712) Dark Archon válasza fulton (#236700) üzenetére


Dark Archon
addikt

:DDD

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#236713) peetie1 válasza .LnB (#236707) üzenetére


peetie1
aktív tag

Jaja, az életem írta a sztorit :DDD
Nyeregtáskából nem szálltam el, btwin 0,6liter, pont jó mindenre (de ha 2 bicajod van , 2 kell ebből is, ne kelljen már mindig rakosgatni meg cserélgetni benne a belsőt). Kivéve ha nagyobb tárhely kell, mert akkor kell a 2 literes, vagy a 13 literes combos (de az már nem dekás)

(#236714) Ringman válasza parandroid (#236709) üzenetére


Ringman
nagyúr

az a baj, hogy tubelessben 55-60€ darabja akciósan, ill. lenne 45-ért, ha nem fogyott volna el: [link]

pár wattot nem érzel amúgy, de 15-20-at már igen, próbáld ki alacsonyabb nyomáson ugyanazt a külsőt.

(#236715) Fall-N válasza stickermajom (#236690) üzenetére


Fall-N
veterán

Az biztos. Annó Sonoff alapon építettem okosotthont, de a releváns topikba csak Home Assistant sznobok voltak, így dobtam is a topikot. Összeszedtem én magamtól is a dolgokat. :D

(#236716) parandroid válasza Ringman (#236714) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Tubeless nem érdekel, mindenféle ragacsos löttyöktől undorodom. Guminyomást meg az ajánlott tartomány tetejére szoktam tenni. Nekem még a trekking is jóval 4 bar fölött van. :P

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#236717) peetie1 válasza jjeahh (#236710) üzenetére


peetie1
aktív tag

Szerintem is jók a felső polcos dekásak, sokáig hordtam azokat én is. Csak már az árak lettek olyanok, hogy a bike24-en néha iyen 40-50%os akciós castelli ruhák összemérhetők ár/teljesítményben a dekással. PL sorpasso ros nadrágot vettem 110€ért tavaly, amiben a castelli legjobb betétje van. Ez persze még így is drágább a dekás rcr nadrágnál, de az a betét van annyival jobb is. Mezből is sikerült olyat lőni, ami konkrétan olcsóbb volt a dekás legdrágábbnál. Akkor meg már virítson az a skorpió logó inkább :)

(#236718) Dark Archon válasza .LnB (#236701) üzenetére


Dark Archon
addikt

Lényegében én is egészségesen táplálkoztam, ami a főételeket illeti. Az esti sorozatbámulás közbeni chips és édesség zabálás miatt lettem már 82 kg, ami 168 cm magasan sok. Édesapám szívrohamban halt meg pár éve 61 évesen, aztán eldöntöttem, én nem szeretnék feltétlenül így járni.

Szóval 2021 szeptemberében vettem bringát, hogy én azzal járok munkahelyre. Akkor már egy hónapja számoltam a kalóriákat, és eleinte lassan haladtam, de aztán nem volt túl nehéz. Időnként persze felkeltem éjjel, hogy éhes vagyok, akkor ettem némi sonkát, aztán aludtam tovább. Meg az is segített, hogy a bringázás felemelte a napi kalórialimitet, amit nem merítettem ki mindig csontra.

2-4 hónap alatt 20 kg-t fogyni azért meredek. Állítólag 0,5 kg / hét ideális, én azt tartottam, így ~10 hónap volt, mire összejött. Nagyon nem akartam izomból leadni, hiszen nem gyengébb akartam lenni, hanem könnyebb (zsírégetés).

Sokat nekem sem kellett változtatni az étrendemen, illetve a családot sem terheltem, főleg, hogy hétköznap ételfutáros fitnesz kajákat ettem. Na, azt azért meguntam rendesen én is. Viszont egy csomó olyan ételt felfedeztem, ami ízlik, és azóta is eszem, pl. köles, bulgur. A barna rizs nekem se jött be :) Teljes kiőrlésű pékárukkal viszont nincs bajom.

Én vezettem mindent:

A konklúzió, hogy némi akaraterővel és a kalóriaszámlálással működik a dolog, nem kell hozzá mindenféle csodatabletta meg egyéb átverés.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#236719) Fall-N válasza fulton (#236700) üzenetére


Fall-N
veterán

Nem olyan extrém az, van Csepel Deepspace DT kerekekkel. Persze az más szint. :D

(#236720) .LnB válasza Dark Archon (#236718) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Az bennem is felmerült, hogy nem túl gyors e ez a fogyás. De mivel mentem folyamatosan tekerni. Ott mértem le. És sose voltam rosszul vagy ilyesmi. És az idők is javultak a körömön. (Van egy 30km-es köröm. A táblák szerint 12% és 15%-os emelkedővel. Inkább 10-12 lehet az a valóságban. Azt rengetegszer nyomom le, mert hétköznap csak arra van időm a gyerek mellett mondjuk.)

Én semmi ilyen tudományos megközelítést nem néztem. Ráálltam a mérlegre és ennyi. Most ősz óta stagnálok.

A bulgur az jó, azt én is akkor ismertem meg. A kuszkusz viszont nem jött be.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#236721) .LnB válasza parandroid (#236709) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Ez mind tervben van. Mármint külső az nincs. :) De a többi igen. Persze pár dolog azért megvan. Lámpa is, az jó is. Abból most előre akarok venni.

Te mekkora űrtartalmú nyeregtáskát használsz? Mert írtam is korábban, hogy elég nagy a mobilom, azt oda tenném, nem a mezbe. 6,7". 0,6 kicsi lehet. Az 1L-es ormótlanul nagy talán. Az Acid amit néztem, abból van 0,8L is.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#236722) jjeahh válasza peetie1 (#236717) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Igaz viszont a decást is leárazzák... :D . Az akciós decás árszintjén meg sehol nem kapsz jó mezt, max turkálóban.

Más, ha más deca, volt egy ajándékutalványom és akkor már épp berendeltem ezt, kellett valami ami mezzsebben elfér vésztartaléknak, ha hűvösre fordulna az idő tavasszal, nyáron, ősszel, egyszóval "szezonban". Remélem erre megfelel.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#236723) parandroid válasza .LnB (#236721) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Mobilnak a mezzsebben a helye. Ne félj, nem fog kiesni.
Nekem ez a fajta van (de az egyéb vackok nélkül vettem): [link]. Van benne egy tartalék belső, egy 3-as gumileszedő csomag, egy multitool, egy apró csomag zsepi, meg még nagyon apróságok beleférnek, mint aprópénz, vagy kulcs. Pumpa nekem a kulacstartó alatt van.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#236724) .LnB válasza parandroid (#236723) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Ez tök korrektúl néz ki. Ez alapján, én simán bevállalnám a 0,8L-eset is. Ezt néztem ki: [link]
Pumpán, én is kulacstartóson gondolkodom.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#236725) parandroid válasza .LnB (#236724) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor volt jó vétel, amikor alza félreárazta 1290-re: [link]. :D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#236726) .LnB válasza parandroid (#236725) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Bahh... :D

De hallod, ez alap áron is fele annyi (volt?), mint amit én néztem. :U

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#236727) peetie1 válasza jjeahh (#236722) üzenetére


peetie1
aktív tag

Ennyi, a dekás akciósban non plusz ultra :D

A széldzseki jó lesz a célra, ilyenem is van. Eléggé lobog a szélben, de lehet egy mérettel kisebbet kellett volna vennem. Amúgy, vannak ezek a lecsatolható ujjú kabátok, na mióta olyanom van, azóta ezt a széldzsekit nem használom.

(#236728) jjeahh válasza peetie1 (#236727) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ja, a múltkor lecsatolható ujjú volt jó árban, nézegettem is, de sajnos én nem vagyok mellényes típus, így fölösleges ficsőr lett volna. Aki szereti a mellényeket, annak valszeg jó cucc, nekem a karjaim hamarabb kezdenek fázni, mint a felsőtestem. Ezt most viszonylag kis méretben rendeltem, remélem rajtam nem fog lobogni, mert már van egy hasonló kabátom és pont ez a bajom vele, olyan, mint egy vitorla :D .

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#236729) fulton válasza Fall-N (#236706) üzenetére


fulton
addikt

Lehet picit félreérthető volt egy percig sem hasonlítom magam ezekhez a a sportolók, eszembe sem jut. Az sem zavar hogy én csak az x-edik helyezett vagyok szakaszban. Ez csak egy móka egy tök jó funkció. De nem abból áll a kerékpározásom hogy én ezeket döntögessem, csináltam egy pár kört hogy a lábnyomom ott legyen. Mégha valahol ez egy kis hangya lábnyomával (strava ugye) is ér fel :D de!... valahol én vagyok a szakaszvezető! (Garmin) és nem egyedüli az a ranglista :D bitorlók én ott ilyen 1 2 3 helyeket is :DDD
Straván természetesen mindenki 50 fölött száguld :DDD így hamar le csúszok a számomra még látható bűvös 10 es listáról.

Viszont arra rá szoktam lesni Garminban mostanában, ha belebotlok egy ilyen személybe, aki országútival tolja, 29, 30, 31 es átlagokat, hogy ezekhez az átlagokhoz milyen pulzus értékek tartoznak az ő esetükben. Egyrészről nyilván a magaméhoz is mérem az eredményt, másrészről próbálok képet kapni arról hogy ők országútival mennyivel vannak bentebb, Még akkor is ha tisztában vagyok vele hogy a pulzus érték egyénenként változó.de nem arról szól hogy most ki a jobb..

avl azzal nincs tapasztalatom. Talán a többiek

[ Szerkesztve ]

(#236730) fulton válasza .LnB (#236701) üzenetére


fulton
addikt

Hát ez szép. Jól le adtad. Én 96 ról mentem le 81 re vagy 6 éve. Most a kerékpározás meg segít is ezt tartani, lentebb nem akarok menni így is be van esve az arcom, olyan vagyok mint egy keszeg.
Drasztikus módszert választottam: nálam ténylegesen a fogyás volt a cél, folyadék kúra. Öt napig csak folyadékon voltam semmi Szilárd táplálék. Természetesen utánajártam, rávezettem a szervezetem, stb stb precizen ahogy kell, három hét alatt ment le. Azt hozzáteszem hogy régebben is itt volt körülbelül a súlyom 82-85).

[ Szerkesztve ]

(#236731) .LnB válasza fulton (#236730) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Köszi. Bár tényleg nem érzem ezt nagy cuccnak. Így sikerült, és ennyi. :) Engem nagyon zavart, hogy minden ismerős először kérdezte, hogy van valami baj? Betegség?! Én meg röhögve mondtam, hogy nem, csak fogytam. De a sokadik után már untam. Az emberek számára annyira ritka ha fogy valaki.:(((

Nekem is 80 lett volna a cél, de alá csúsztam. Most 77 körül stagnálok. Jó akkor ez jó lesz így. De már a kajálásra se figyelek annyira. Viszont, mivel szeretem, halat eszek viszonylag sokszor.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#236732) fulton válasza .LnB (#236731) üzenetére


fulton
addikt

Nálam is ez volt : " úristen laci te beteg vagy?" Jöttek közelebb megnézni az arcom...hirtelen külső változás.
Meg am sokan hozzá vannak szokva a kerekded archoz, ez a kor kiváltképp arról szól: ilyenkor kerekednek ki igazán az emberek.

(#236733) lsebestyen válasza .LnB (#236731) üzenetére


lsebestyen
addikt

Fú ez. Mikor tavaly nyáron kitaláltam, hogy elkezdem számolni a kalóriákat, mert rosszul érzem magam a +7kg-tól, akkor csomóan mondták, h minek akarok fogyni a magasságomhoz teljesen jó vagyok. Ja igen, csak azt felejtik el, hogy nem izomból szedtem fel azt, hanem zsírból. :U

Amúgy nekem is jobban ment a diéta mint gondoltam, kalóriabázis nekem is sokat segített. Erőből sem vesztettem, mondjuk sokat nem is tudtam volna. :DDD

(#236734) avl válasza peetie1 (#236708) üzenetére


avl
aktív tag

köszi
az anyaga nem tetszik annyira: miert / miben illetve mihez kepest ?
igen, holokolo sajat markasra ertettem
en ritkan es akkor is igyekezve nem draga dolgokat vasarolok :)
nincs igenyem menöre/dragara

(#236735) peetie1 válasza avl (#236734) üzenetére


peetie1
aktív tag

Nekem olyan merevnek tűnt az anyag, az addigi dekás szetthez képest (amire az volt kiírva hogy btwin road cycling, és volt színben passzoló kantáros gatya is hozzá). Ja, és nincs oldalsó zsebe, amit a többi dekás mezen imádtam. (a márkásokon sincs) De akkor mikor én vettem ez a felső még 10ezer ft volt, szóval eltelt pár év, az anyag minőség is változhatott azóta. De dekánál amúgy sincs gond, nem tetszik beviszed visszaadják a pénzt. Holokolon már nem biztos hogy ilyen egyszerű a visszaküldés, régen szidták őket, most nem tudom mi a helyzet. Szerencsére nekem oda sem kellett visszaküldeni semmit.
A holokolo saját márkásokra nem tudok mit mondani, olyanom nincs.

[ Szerkesztve ]

(#236736) jjeahh válasza lsebestyen (#236733) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha nagyon szeretsz bringázni, fogyni könnyű, hízni nehéz ;]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#236737) velizare válasza avl (#236705) üzenetére


velizare
nagyúr

a holo saját márkás cuccai azok értelmes emberi méretezéssel készültek, nem olasz/kínai kaptafa szerint. nekem 180 centivel és ~90 kilóval az xl a méretem tőlük, asszony 170 centivel és 60 kilóval van az m és az l határán (ha alá akar öltözni, nagyobbat kell rendelnie). a nagyfiam ~170 centivel és ~ 50 kilóval kapott most m-es ti gatyát, és az is jó lett.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#236738) lsebestyen válasza jjeahh (#236736) üzenetére


lsebestyen
addikt

Az a baj, mindig összekajálok mindent, így nem nem nagyon tudok fogyni bringa mellett. :DDD Decemberben ~45 órát ültem bicón, nem fogytam semmit. Szóval figyelni kell a kajára...Munkaidőben meg a gép előtt görnyedek az sem tesz hozzá sokat.

(#236739) Ringman válasza velizare (#236737) üzenetére


Ringman
nagyúr

szóval még sem normális :)
én 180/68-70-nel 30/31-es farmereket hordok és m-es felsőket, akkor minimum L kellene?

le is mondtam a hosszú párnázott biciklis nadrágokról, ami vádliban jó, annak széles a betétje és a fenékrésznél is bő szokott lenni - vagy nem tudom felhúzni.

(#236740) .LnB válasza lsebestyen (#236738) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Ha nem tudnám, hogy hülyeség. Én azt mondanám, hogy csak a kaja számít.
Persze nem. Pont most hétvégén dumáltunk a fogyásomról ismerősökkel. Orvos és gyógyszerész pár. Ők is azt mondták, hogy kb 70-30% a kaja/mozgás.
Én a saját tapasztalataim alapján meg azt mondom, hogy a kaja számít, a bringázás meg meggyorsítja a fogyás ütemét. De ez full laikus kijelentés. Itt már tényleg a kalória bevitel a lényeg. Lehet számolgatni és hasonló dolgok. Szerencsére nekem nem kellett.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#236741) fulton


fulton
addikt

Azoktól szeretnék kérdezni akik nyáron próbálták vagy akik használják is és szeretik a kantáros rövid nadrágot 30 fok feletti hőmérséklet esetén. Nem zavaró hogy van ott derékmagasságban plusz réteg, nem meleg?
Maga a kantár engem nem zavar most télen.
Azt írja erre a castelli competizione rövid gatyára hogy 35 fok ig jó.

[ Szerkesztve ]

(#236742) jjeahh válasza .LnB (#236740) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Szerintem ezek a százalékok túlságosan általánosítanak, mert két egyforma ember nincs. Van aki hízékony, ráadásul este szeret netflix mellett chipset enni sörrel, húgom is ilyen, egész nap alig eszik valamit, aztán a legrosszabb időpontban, este tele tömi magát szeméttel. Nálam pl. olyan egyszerű a dolog, hogy eszek amit akarok, de nem viszem túlzásba mert az már gusztustalan és ha sokat bringázok, fogyok, ha keveset, hízok. Az sem mindegy milyen intenzitáson nyomod, aszfalton valszeg sokkal többet kell tekerni, mint terepen, ahol a 20-25%-os emelkedőkön állandóan rákényszerülsz a magas pulzusra. Az a havi 45 óra mondjuk nem rossz :))

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#236743) Dark Archon válasza fulton (#236741) üzenetére


Dark Archon
addikt

Én télen se használok kantárost, így is elég macera felöltözni, nem, hogy még azzal szívjak. Nyáron meg végképp minek? Lecsúszik a gatyád tekerés közben vagy mi?

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#236744) 6030D válasza lsebestyen (#236738) üzenetére


6030D
Ármester

Próbáld ki, hogy tekersz is a bringán, nem csak ülsz, az több kalória minusz. ;]

.LnB: azért emelik ki a kaját, mert a fogyni szándékozók nagy része nem jó arányokat és mennyiségeket eszik, aki meg szinten akar tartani, annak meg az arány a fontos.
Az ilyen folyadékdiétákat el kell felejteni, kb olyan, hogy szalmonellát is kaphat az ember, az is fogyaszt. :U Van egy szervezet, aminek megfelelő arányú makrotápanyagokra van szüksége. Ezt be kell vinni, ezek aránya a céltól függ. Ha nem visz be valaki elég fehérjét (léböjt kúra, csak gyümi/zöldség), akkor fogyni fog, de izmot is veszít. Max nem veszi észre. Ha kevés a szénhidrát, akkor meg fehérjét bont helyette a szervezet, meg izmot. A súly csökken, persze...
A heti 0,5-1 kg is csak egy szám. Aki 5-10 kg-t akar leadni, annak persze jó. De aki 30-at, az az elején simán le fog dobni heti 3-at, ha jól csinálja. Kapásból, a kevesebb szénhidrát kevesebb vizet köt meg a szervezetben, ezért indul minden fogyás jól. És ezért van a jojó is.

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#236745) itouchfan válasza fulton (#236741) üzenetére


itouchfan
senior tag

Nem.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#236746) lsebestyen válasza 6030D (#236744) üzenetére


lsebestyen
addikt

Bakker, ha ezt előbb tudom. :Y ;]

(#236747) fulton válasza Dark Archon (#236743) üzenetére


fulton
addikt

honnan tudjan azoknál milyen :D még most tervezek venni

(#236748) RexpecT


RexpecT
addikt

Lehet az én seggem kevésbé finnyás, de nekem nincs különösebb bajom egyik biciklis nadrággal sem, nem érzek olyan hatalmas különbségeket köztük, főleg ilyen 1-2 óra körüli tekeréseknél.
Szeptember elején rendeltem egy Gore C5-ös kantáros nadrágot, egy kicsit szebb a varrása mint az RC500-nak, és talán egy picit a szivacs sűrűsége is nagyobb a benne lévő betétnek.
Görgőn rendszeresen az RC100-as nadrágot használom, illetve ennek az elődjét a naracs betétest. Az új RC100-as jobb minőségű, és már ennél is cikk-cakk varrást alkalmaztak, így hosszabb életű lesz elvileg.
Ettől függetlenül a régi RC100-as is bírja még a strapát, a szivacs része is egész jó, inkább a betét mellett az anyag kezdett el kikopni illetve a szivacs varrása kezdte el egy helyen megadni magát. Olyan 2500km már biztos van benne.

(#236749) peetie1 válasza fulton (#236741) üzenetére


peetie1
aktív tag

Engem nem zavar. De sokat látok akik egy fecskében nyomják csak, na őket biztos zavarná :D

(#236750) szimpláncsak válasza jjeahh (#236742) üzenetére


szimpláncsak
tag

Ezen már én is gondolkoztam, hogy melyik a jobb:
- Szintet menni ahol amikor felfelé mész magas pulzustartományban vagy, viszont lefelé meg szinte csak gurulsz (nyilván nem)
- Vagy síkon menni ahol viszont folyamatosan egy "magasabb" pulzustartományban tekersz szinte végig

Igazából azért jutott ez eszembe, mert tavaly 90%-ban országútival mentem a 7500km-ből és kevesebb volt a szint is arányaiban mint előtte, de fogytam 5-6 kilót.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.