- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark77
tag
Sziasztok!
Napokban megvettem a teszt alanyát (14T az 512 gb os verzió).
Minden működik, a Mi11 lite 5g ről szépen minden átköltözött gond nélkül.
Egyedül az órát nem tudom működésre bírni. Honor Magic Watch2(MNS B39).
Az elődön a Huawei egészség nevű appban kellett hozzáadni az órát, jelenleg már a Honor egészség van a shopban. Na, ha párosítom bluetooth-al az órát ha nem, egyszer sem találja.
Az app keresi, de nem találja, qr kódot akar beolvastatni..órán nincs ilyen opció.
Próbálta már valaki,esetleg más órával is ez a gond? Vagy ennyit számit,hogy Honor,és nem Huawei?
Elég okosak ezek az órák, mert csak a saját ökoszisztémájukban szeretnek működni..
De lehet, hogy valami elkerülte a figelmem..Cannibal Corpse
-
hrabanc
tag
Csakúgy itthagyom:
HyperOS 1.0.7.0 UNEMIXM volt gyárilag a telefonom (Xiaomi 14T).
Átállítottam Szingapúri régióra.
Rögtön dobta a HyperOS 1.0.8.0 UNEMIXM frissítést, majd ahogy az települt és újraindult, már jött is a HyperOS 2.0.2.0 VNEMIXM frissítés.
Most éppen az települ.[ Szerkesztve ]
-
hrabanc
tag
Hogyan tudom ütemezni pl. a wi-fit?
Arra gondolok, hogy mondjuk 22 órakor kapcsoljon ki és másnap reggel 6-kor kapcsoljon be?
Vagy mndjuk este 22 órakor kapcsoljon ultra energiatakarékos módba másnap reggel 6-ig.
Van erre megoldás? -
hrabanc
tag
Ha egy konkrét névjegy meg van nyitva, akkor nálam jobb felül egy fogaskerék ikon van, a jobb alsó sarkában egy kicsi névjegy ikonnal.
Ha arra rányomok, akkor ahhoz a beállításhoz visz, amit Te is írtál.
Ott a hívásra használt SIM kártyát, a névjegy csengőhangját tudom beállítani. Lejjebb van a Hozzáadás a kezdőképernyőhöz."és amint rányomok a parancsikonra, már egyből kérdés nélkül tárcsáz is a telefon. Szerintem ez már közvetlen tárcsázás!"
Igen, ezt szeretném én is!
Nekem is kiteszi a kezdőképernyőre, de ha rányomok, akkor az a névjegy nyílik meg és nem indít hívást."Esetleg a kinyitott névjegynél nyomj hosszan a telefonszámra! Nálam akkor is előjön egy menü."
Nálam olyankor az alábbiak jönnek elő:
Másolás vágólapra,
Szám szerkesztése hívás előtt,
Alapértelmezés törlése,
Hívásra használt SIM kártya
Telefonszám tiltásaA Google Telefon app nálam a 157.0.718039222 verzió számú, a legfrissebb.
A Google Névjegyek app pedig szintén a legfrisebb, 4.46.53.705303683. -
user01
aktív tag
Akkor jobb felül nincs három pontos menüd??
Nálam ott ki lehet választani a hívásra használt SIM-kártyát is, és amint rányomok a parancsikonra, már egyből kérdés nélkül tárcsáz is a telefon. Szerintem ez már közvetlen tárcsázás!Esetleg a kinyitott névjegynél nyomj hosszan a telefonszámra! Nálam akkor is előjön egy menü.
[ Szerkesztve ]
-
hrabanc
tag
Valóban, ha csak röviden nyomom meg, akkor kinyitja a névjegyet.
A megnyíló névjegyet lejjebb görgetve van egy ilyen lehetőség: "Hozzáadás a kezdőképernyőhöz". Ez már részben jó lenne, de nem teljesen. Mert ez csak a névjegyet teszi ki a kezdőképernyőre, nem a közvetlen tárcsázást. Onnan persze tudok hívást kezdeményezni, de ez nem ugyanaz.
És ha a tárcsázóból csinálom, akkor is ugyanez a helyzet.
Köszönöm a segítséged! -
user01
aktív tag
Amúgy, ha jól emlékszem, én már a HyperOS 1-en is raktam ki tárcsázó parancsikont ezzel a módszerrel, ezért nem értem, hogy nálad miért más a három pontos menü.
Nálam az általad említett három pontra "Az összes kijelölése" választható csak.
Ezt sem értem! Ha kiválasztottad az adott névjegyet, akkor az megnyílik és a névjegy adatai, illetve a kezeléséhez szükséges parancsok (hívás, sms, videó) látszanak. Itt nincs értelme összes kijelölésének!
OK. Azt hiszem, rájöttem... Ne hosszan nyomd a névjegyet, nem kijelölni kell! Röviden érintsd meg, hogy megnyíljon és utána a három pont...
Vagy próbáld a tárcsázóban, ott ki sem lehet jelölni, csak megnyitni![ Szerkesztve ]
-
user01
aktív tag
Amit írtam, a gyári Google tárcsázóhoz írtam!
Akár a telefon app-ban, akár a névjegyek app-ban kiválasztok egy névjegyet / jobb felül három pont / Hozzáadás a kezdőképernyőhöz / és kirakja az adott névjegy ikonját a kezdőképernyőre. (Xiaomi 14T, HyperOS 2.0.2.0)[ Szerkesztve ]
-
hrabanc
tag
válasz
pasztoha #234 üzenetére
A 14T-ken alapból a Google tárcsázója és a hozzá tartozó névjegyek app található, nem a MI Dial. Na az ezen a telefonon nem úgy működik, mint az előző Samsung Galaxy A72-esemen. Ott gyorshívást widgetből simán ki tudtam tenni, de ezen a telefonon nem. Sem widgetként, sem máshogy. Hogyan tudok erre a telefonra xiaomi/miui/hyperos tárcsázó appot feltenni? És honnan?
-
hrabanc
tag
válasz
pasztoha #229 üzenetére
Igen, köszönöm, így szeretném én is. De ehhez melyik névjegy applikáció szükséges? Nekem gyárilag google tárcsázó van és a hozzá tartozó névjegy app. De ezzel nem működik. És nem adja widgetbe sem. Próbáltam már másik dialer/caller/tárcsázó appokat is, de egyikben sem működik. Egyedül a True Phone appban van ilyen lehetőség (Parancsikon létrehozása), de nem látom, hogy hová teszi ki, ha egyáltalán kiteszi valahova. Hihetetlen, hogy egy ilyen egyszerű dolgot nem lehet/tudok beállítani HyperOS-en.
-
pasztoha
tag
Nem tudom, hogy az újabb készüléken miként működik, de én úgy tudom megoldani: rámész a névjegyeken belül arra, amit ki szeretnél tenni és a listában van egy olyan lehetőség, hogy kitűzes kezdőképernyőre. A legutolsó ikonnak teszi be, de át lehet mozgatni oda, ahova akarod.
-
magyar1997
tag
Sziasztok!
Ugyan csak 2 napos a készülék, tudom hogy kell idő mire javul az üzemidő, de egyelőre kicsit csalódás ilyen téren a telefon. 14T előtt egy Redmi Note 10S volt, gyakorlatilag már degradált (75%) akksival hoz hasonló kijelző időt.
Semmi extrát nem csinálok, zenét hallgatok, böngészek, videót nézek, így hoz nagyjából 5-6 órát. Nektek mi a tapasztalat? Hyperos 1.0.7
AOD bekapcsolva, frissítési frekvencia alapértelmezett.
/Illetve írt az elején egy olyat, hogy ajánlott 2-5x lemeriteni és fullra tölteni az akksit a kalibráció miatt. Erre már nincs szükség igen régóta... Valamiről lemaradtam?
/
[ Szerkesztve ]
FTTB 1000/300
-
hrabanc
tag
Sziasztok,
Samsungról váltottam egy 14T-re. Egy dolog már most hiányzik. Hogyan tudok kitenni gyorshívást a kezdőképernyőre? -
ggeleven
őstag
válasz
Wheelbarrow #225 üzenetére
Igen, láttam a MIUI-Hyper topicban utána.
Örülök, hogy megy! Legalább már tudom mit kell mondani, ha ismerősnél felbukkanna hasonló gond.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz
Wheelbarrow #223 üzenetére
Próbáld meg ezt: az Ébresztőben jobb felül pöttypöttypötty/Beállítások/További riasztási beállítások és ott kapcsold ki, hogy Értesítés ébresztés előtt.
-
Wheelbarrow
aktív tag
Az agyamra megy az ébresztő óra. A beállított ébresztés előtt egy órával csörög, értesít, hogy egy óra múlva ébreszteni fog, aztán a beállított időben ébreszt is.
Hol és mit kell kikapcsolni, hogy ne rendezzen előébresztést, csak a beállított időben ébresszen? Letöltöttem másik órát, azzal nem csinálja, de ez is nehéz szülés volt, mert van olyan óra app ami nem hajlandó ébreszteni, az írás szerint az "AI" megakadályozza az ébresztést. És persze bámulhatom a reklámokat. Tud valaki erre megoldást?
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
pulguinha #221 üzenetére
Szia. NEM! Rendeltem tőlük, azt írták, hogy van készleten. Három napig hitegettek, hogy egy kis probléma van, de mindent megtesznek, hogy küldjék, aztán semmi reakció. Egy hét után lemondtam a rendelést és megrendeltem az eMagról. 3 nap alatt megjött gond nélkül és 25 000 forinttal olcsóbban. Itt olvashatsz horror sztorikat róluk.
https://www.trustindex.io/reviews/xiaomishop.hu
[ Szerkesztve ]
-
pulguinha
aktív tag
Sziasztok, a Xiaomishop.hu megbízható? Láttam most náluk 210k-ért T14 512GB-t.
-
hrabanc
tag
Sziasztok,
közeljövőben tervezek ilyen telefonra váltani.
A jelenlegi kínálatot elnézve (még) találok gyári töltővel a dobozban.
Gondolom, ezek is globális modellek?
Itthon gond nélkül használhatók?
A garancia/jótállás elvileg ezekre is 2 év.
Volt már valakinek bármilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban? Akár jó, akár rossz. -
ggeleven
őstag
válasz
MarkyVacano #217 üzenetére
A Beállításokban keress rá, hogy Előnézet-elhomályosítás és tudod apponként állítani.
-
MarkyVacano
újonc
Sziasztok
2 dolgot egyszerűen nem tudok beállítani a 9TPro után, remélem valaki tud segíteni
- a futó alkalmazások áttekintésénél a 9TPro esetén lehetőség volt arra, hogy bizonyos appok előnézete elmosódva látszójdon csak (Viber, banki appok stb), hogy egy külső szemlélő ne lásson rá az appok tartalmára. Ezt hol lehet a 14T esetén beállítani?
- ill app management, a 9TProban be lehetett állítani, hogy melyik appokat zárja be automatikusan x idő után, most csak olyan opciót találtam meg, hogy mindent bezár az idő leteltével....
Köszönöm a segítséget
-
M0RGI
őstag
válasz
MarkyVacano #203 üzenetére
Köszi a választ!
Már csak jó áron kellene találni nem sufni gsm-est (bár gondolom a jótállás időtartama mindenhol ugyanannyi).Kapcsolódási problémákat nekem autóban (Suzuki S-cross) az AAwireless kütyü oldotta meg. Bár esetenként itt is eldobálja, de pár másodperc után magától folytatja.
[ Szerkesztve ]
-
MarkyVacano
újonc
válasz
instantwater #200 üzenetére
Szia
Én pedig az autó kijelzőjén szeretném, mert pont azért tervezték oda
Nagyjából kétszeres méretű mint a telefon, több részlet látszik rajta, és nem szükséges félre pillantani.
Szerintem ha az ember fizet 200K-t egy telefonért, utána ne a usernek kelljen alternatív megoldások után néznie, mert a termék hibás és nem tudja azt produkálni, amit egy 4-5 éves elődje tudott.
Számomra ez nehezen elfogadható, szóval remélem lesz itt valaki, aki tud megoldást a problémára.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
A párom tervez egy ilyen telefont venni. Nekem 13T van.
Azt szeretném kérdezni, hogy a gyári szilikon tok hátsó élei lekerekítettek, vagy ugyanolyan szögletes, mint a telefon?
Csak mert volt a kezemben egy Realme 10, de annál a készülék és a tok hátsó éle annyira éles, hogy megfájdul az ember keze pár perc fogás után. -
válasz
MarkyVacano #199 üzenetére
Mi tefonon futtatjuk a navit, és BTn küldjük a zenével együtt a radióra.
Ez így elég stabil. -
MarkyVacano
újonc
Szia
Nálam sajnos gond van vele, kábellel és BT-tal is.
Simán kapcsolódik, de random, 5-20 percenként megszakad a kapcsoalt. Viszont utána rögtön automatikusan újra kapcsolódik.Tapasztalta ezt más is, illetve tudtok rá megoldást?
Külföldi fórumokon is elég nagy a tanácstalanság.
Ez így egy óriási visszalépés a 9TPro után, rengeteget telefonálok és navizok vezetés közben -
TulogdiGador
csendes tag
Kameravédő: [link]
Tökéletesen passzol a gyári tokhoz.[ Szerkesztve ]
-
-
Drughi
addikt
válasz
Viktor0610 #194 üzenetére
Lehetséges, nekem kb 2 hét után felvált, úgyhogy leszedtem, azóta pucér, de karcmentes.
-
-
fontalaci
lelkes újonc
A következő lenne a kérdésem, gyárilag milyen fólia van a telefonon, üvegfólia?
-
plömplöm
őstag
szolgálati közlemény, hogy más nem lepődjön meg: a lemongreen kiadáshoz is fekete tok van a dobozban
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
atoszmester
tag
Sziasztok! Jól működik nektek a közelségérzékelő?
A GSMArena-n azt írják, hogy benne van a szenzor, az itteni tesztben meg azt hogy virtuális. Most mi az igaz? Poco F3-m volt, azzal szenvedtem és nem szeretnék még egy olyan telefont amiben virtuális van. -
Drughi
addikt
válasz
BlueSteel #187 üzenetére
Nem hiszem.
Ezt sokan kérdezik, szinte mindegyik telefonnál, de nem értem miért.
A telep nem lesz nagyobb, optimalizációval 1-2%ot tudnak csak nyerni.Én még nem tapasztaltam olyat, hogy jelentős mértékben nőtt volna a SOT egy szoftverfrissítés után.
Pedig 10 év alatt megfordult a kezembe alsó hangon 40 telefon. -
csakegyvásár
újonc
Köszönöm az összefoglalókat!
-
Drughi
addikt
válasz
csakegyvásár #182 üzenetére
Most van időm kicsit részletesebben válaszolni.
9T-ről gyakorlatilag bármire érdemes váltani, 3-4 év fejlődése van már a 13T / 14T-ben, de hogy miért érdemes a 14T-t választani a 13T-hez viszonyítva:
~30e Ft a differencia, amiért cserébe jobb kijelzőt kapsz (nappali fényviszonyok között sokat számít a +400nits)
Processzor+GPU tekintetében is van legalább 10% előnye a 14T-nek, valamint az UFS 4.0 is gyorsabb, mint a 3.1 (13T)Nem kérdés, hogy az árkülönbséget megéri a 14T.
-
Drughi
addikt
válasz
-
válasz
A családban most cseréltünk egyet 14T-re.
Sötétben jobb képet lő, a szelfikamerája is sokkal jobb, sokkal gyorsabb tárhely, több memória.
Valósághűbb színű kijelző, magasabb frissítési ráta.Mindenben előrelépés, kivéve a Jack dugóban és a kameralyukban.
Jack átalakító fillérekért van az Alin.
Válassz valami megbízhatóbb Ugreen, Baseus, etc márkát és nem lesz vele gond.Hátrányok:
Régebbi androidon ment a Messenger chat buborék, ezen már csak a rendszer popup buborékjában jön fel, amiből az egész App megnyílik, az adott beszélgetés helyett. -
csakegyvásár
újonc
Sziasztok!
Mi 9T-ről mire érdemes váltani?
13T vagy 14T?
Előnyök illetve hátrányok is érdekelnének. -
user01
aktív tag
A HyperOS 2. frissítéssel másnál is eltűnt az alkalmazászárból a Beállítások menü zárolásának a lehetősége?
-
robiii32
csendes tag
Sziasztok! Telefon csere előtt állok és a 14T is a jelöltek között van! Átlagos használatra lenne: fotózás, netezés, streaming. Jelenleg egy Poco F2 Pro-t használok már 4.-ik éve ami eddig tökéletesen megfelelt, de sajna már kezd elhasznlódni! Kérdésem az lenne , hogy tudná e hozni azt a szintet ez a telefon mint a Poco? Valamint kivancsi lennék milyen minőségű a telefon műanyag kerete?
Gondolkodom a 14T Pro-n is de nem tudom , hogy megérné e az a plusz 100ezer érte. -
Drughi
addikt
válasz
sanyika987 #175 üzenetére
Novemberben kezdték el kiszórni, az enyémre tegnap érkezett meg és igen ez már android 15
-
sanyika987
aktív tag
Hivatalosan van már 14t re android 15??
Nem az volt hogy novemberbn meglesz?[ Szerkesztve ]
iphone 14
-
Drughi
addikt
-
rukh
senior tag
nikilauda, user01 - kösz!
Üdv mindenkinek, Rukh
-
POCO X6 PRO 5G -re előbb jött pár nappal. Ugyanaz a MediaTek Dimensity 8300 Ultra van bennük. Pontosabban volt,akinek már pár hete megérkezett.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
rukh
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a 14T esetében is problémás az Android Auto futtatása? Nekem 13T Pro-m van, és gyakorlatilag nem tud összekapcsolódni az autóm info rendszerével - az öt éves Mi 9 minden probléma nélkül használható.... A hazai és külföldi fórumokon különböző javaslatok vannak a probléma megoldására, de egyik sem segített.
Kösz és üdv!
Üdv mindenkinek, Rukh
-
petya0825
újonc
válasz
instantwater #163 üzenetére
Igen, tényleg nagyobb a doboza, mint a teszt képén.
-
Drughi
addikt
válasz
petya0825 #156 üzenetére
Nem EU-s piacra szánt modelt kaptál.
Aliexpress , Geekbuying és társai oldalról szokták beszerezni, ha nagyobb akció van.
Előnye, hogy olcsóbb és akár járhat mellé töltő, hátránya, hogy hivatalos garancia nélkül egy szervízelés elég macerás és az esetek 99%ban nem gyári alkatrészekkel fogják szervizelni. -
petya0825
újonc
válasz
Viktor0610 #157 üzenetére
Valóban, most megnézve a Global ROM van rajta.
Most frissült a 1.0.7.0 UNEMIXM OS-re.
De van rajta fólia is. -
-
Olyan nincs.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-FreaK-
veterán
Nincs olyan AOD funkció a Miui-ban, hogy csak akkor aktivalodjon ha jött értesítés, de akkor viszont maradjon is úgy?
-
válasz
Viktor0610 #159 üzenetére
Akkor nagyon király,csak azért merült fel bennem, mert nem láttam a képen a jellegzetes szélét, így viszont megkapta a fullos csomagot! Ha 14T-r rendelnék én is onnan venném!☺️
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Viktor0610 #157 üzenetére
Na ilyenkor jön jól, hogy szürkéből kapta. Frissítésnél nem számít, de kapott ajándékba grátisz,egy Xiaomi MDY-15-ET 67W-os töltőt,ami olyan 10 000 Ft lenne magában. Fólia is van a kijelzőn?
-
-
petya0825
újonc
Ma kaptam meg a Cool-ról rendel 512 GB , 14T-t, és meglepetésemre a dobozban benne van a gyári 67W-os töltő. Bontatlan doboz és a helye is benne van a dobozban. Szerencsém volt vagy elkezdték belerakosgatni a dobozokba?
-
-
Drughi
addikt
válasz
instantwater #152 üzenetére
A yettel-es modellen is van, de eddig még rikácsolt.
Én beraktam minden ilyet egy mappába, amit sose nézek meg, meg megvontam tőle minden engedélyt. -
válasz
instantwater #152 üzenetére
Van az EEAN is. Store valami, sok gagyi játék gyűjtőhelye.
-
A UK modellen (valószínűleg a többin is) van egy előtelepített AppMall alkalmazás.
Ez bizonyára valami kínai Play Store alternatíva lenne.
Ezt adb-n kívül lehet valahogy törölni?
Tiltani nem lehet, még Hidden Settings en keresztül sem. -
-
-
-FreaK-
veterán
+#144 Viktor0610
+ #147 GoodSpeedKöszi!
1: Nézem Ali-n, de 700-4800Ft között vannak. Melyik az eredeti ebből? csak a legdrágábbat vegyem, az a tuti?
2: Flip tokot is néztem, de csak egy fajta ablakosat találok, ami elég gagyinak tűnik, lehet bepróbáljuk ezt, legalább olcsó.
3: okés, rendelek egy ilyet
4: tudom, olvasom a topicot, de ami van, azt is ki szeretném kapcsolni.
-
válasz
Viktor0610 #144 üzenetére
Kicsit frissítettem, mert pl van ami eltűnt, vagy máshelyen van:
Reklámmentesítés HypersOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi - LOGOUT.hu Számtech / Telefónia bejegyzésbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz
Viktor0610 #144 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
1, Szerintem maradj a gyári töltőnél, Aliexpressen kb fele annyi mint itthon.
2, Tudtom szerint nem tud ilyet a telefon, de flip tokot tudsz venni szinte minden gsm boltban. Ugyanazt fogod kapni, mint aliról, csak 3x drágábban.
3, Ugyanaz mint a toknál. Nillkin ami minőségibb például.
4, túl lett parázva, ha visszaolvasol, akkor írtam is ,hogy nincs reklám para.[ Szerkesztve ]
-
4. Az a baj, hogy ez a reklám-téma erősen túl lett tolva. De hogy segítsek is: Reklámok, hirdetések kikapcsolása Xiaomi, Poco, Redmi modelleken.
Egyáltalán nem olyan durva a reklám-helyzet, mint azt itt egyesek leírják.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Megrendeltem a feleségemnek a telefont a Telekomnál, holnap érkezik, tudnátok ajánlani az alábbiakra valamit?
1: kellene egy olcsóbb, de normális minőségű töltő (kábellel), amivel kihasználható a telefon maximális töltési teljesítménye
2: egy flip tok, amin van ablak is. Nem tudom hogy a szoftver egyáltalán kezeli ezt? Az előző telója (Mate20 Pro) tudta gyárilag
3: védő üveg, amivel probléma mentesen megy az ujjlenyomat olvasó
4: van esetleg valami tutorial, hogy hogy lehet eltűntetni a reklámokat?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
pècsimunkás #141 üzenetére
Egyszerű választás ez is.
Poco X7 Pro bemutató: https://youtu.be/VDQFkh1KNh0 ,,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Graphics #140 üzenetére
Akár fórumozok.
Akár biciklizek, dartsozom, sètálok.
Ha megszólnak, hogy neked ez mibű...
Meg ennyit kiadni èrte...Sörös hordókat egyik sem viszi le helyettem a pincèbe
.
Az ilyenek nyugodt szívvel elengedem.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
pècsimunkás #139 üzenetére
Elég drasztikus lépések ezek.
És helyette mit csinálsz? Fórumozol?[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://youtu.be/VDQFkh1KNh0 ,,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
pècsimunkás
addikt
Ennyi.
Valaki iszik ÈS horgászik, ÈS dohányzik.
Aztán sajnálja tőlem az e- bikeot, ès az autómat.A másik meg gyűjtögeti az 5 terrás vinyókon a sorozatokat, amiket sosem nèz meg, ès ő is sajnálja az e- bikomat.
Ilyenekkel egyènkènt rögtön megszakítok minden kapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Drughi
addikt
válasz
BlueSteel #135 üzenetére
Egyéni preferencia, hogy mi a fontosabb.
Sajnos a Oneplus elvesztette az identitását, miután Carl pei lelépett és amióta összemosták teljesen az Oppoval, Realme-vel.
Szoftveresen az egyik legjobb volt, utoljára a OP 10T-t használtam 3 hónapig, de nem győzött meg és bugos is volt amivel nem tudtam mit kezdeni.
Viszont a Nord 1-em 1 évig megolt (ami nálam csoda), az egy nagyon alulértékelt telefon volt szerintem.Ha a kamera nagyon fontos, akkor Pixel vonal. Még a 7a /8a kamerája is jobb, mint a 14T-jé. Nem beszélve a sima 8 vagy a 9 kamerájáról, de az már más kávéház.
Aprón van fennt bontatlan Pixel 8 180e körüli áron, nekem az volt az elsődleges célom, de adtam egy esélyt a 14T-nek. Meglátjuk meddig marad, de ha kijön tavasszal a Pixel 9a esélyes, hogy elcsábulok
-
BlueSteel
tag
Köszi a részletes választ.
Azt gondolom, hogy a kamerákat leszámítva mindenben vagy egál, vagy jobb a Nord 4.
Snapdragon chipsetet alapvetően jobban preferálom, takarékosabb is véleményem szerint. Nagyobb akku, brutál üzemidőket produkál a telefon állítólag 7-8 óra SOT is kijön egyeseknél.
Az Oxygen OS egy letisztultabb, jobb felület, régen volt Xiaomi telefonom, utána a Realme felülete (ami koppra megegyezik az Oxygen-nel) sokkal jobbnak, kezesebbnek, logikusabbnak és egyszerűbbnek tűnt.
Szebb kialakítás, fém ház, hosszabb garantált frissítési periódus.
Van egy 60w-os Superdart töltőm a Realme-hez, ami a Oneplusszal is működne, így azt sem kellene vennem.
Egyedül a kamerákról nincsenek annyira jó véleménnyel a userek, ami egyébként nekem elég fontos, itt a Xiaomi-nak jelentős előnye van.
-
Drughi
addikt
válasz
BlueSteel #132 üzenetére
Kérdéses, hogy a közelgő HyperOS frissítés megoldja-e ezt a dolgot.
Javíthat rajta, de csodát nem fog tenni, de a tesztben kb reálisan le van írva a várható üzemidő.Mi a tapasztalatotok vele (Drughi hozzászólásait olvastam.)?
Tegnap nem töltöttem napközbe és 6óra20perc SOT jutott neki és 10%-on tettem töltőre este.A másik: egy sima 20W-os, vagy 40W-os PD töltővel felveszi a megadott töltési sebességet?
Nem. 67W kell neki a xiaomi által ajánlott PD szabvány.A kontextushoz annyit, hogy 3 éve használok egy Realme Gt Mastert, ami egy remek telefon, de az akkuja már azért nem az igazi, és nem jön több frissítés rá. Durva, hogy így három év elteltével alig találok valamit 200e alatt, ami hozza annak a szintjét.
A Gt Master pedig már a "Covid" okozta ár emelkedés végén jelent meg, azóta egy minimálisan csökkent ez a tendencia, de most már egy felső -középkategóriás telefon 200ÍK körül indul. A GT Masterhez képest jobb és sokkal fényesebb kijelzőt, 2x akkora RAM-ot és gyorsabb háttértárat kapsz. Ezek oylan dolgok, amiket érezni fogsz használat közben.Épp ezért a Oneplus Nord 4 is jelölt lenne, viszont elsősorban a kamerák miatt csábultam a Xiaomi felé.
Én is szemeztem a Nord-dal (volt is Nord 1-em, amit imádtam), de nem éreztem, hogy az jobb lenne. Talán csak nyers erőbe. Ahhoz meg 100w-os töltőt kellene venned, hogy kihasználd.szerk: Nekem a Pixel 8 volt még terítéken, szürkeimportban az 180e Ft. Érdemes megnézni, mert bár más, de egy nagyon is használható konstrukció.
[ Szerkesztve ]
-
BlueSteel
tag
Sziasztok! Sikerült megcsípni egy 14T-t jó áron (175k) az emag black fridayen, még nem szállították ki. Azóta viszont átolvastam a külföldi fórumokat, és nagyon sokan panaszkodnak a rossz akkuidőre, illetve pl. az éjszakai merülésre.
Kérdéses, hogy a közelgő HyperOS frissítés megoldja-e ezt a dolgot.
Mi a tapasztalatotok vele (Drughi hozzászólásait olvastam.)?
A másik: egy sima 20W-os, vagy 40W-os PD töltővel felveszi a megadott töltési sebességet? Nincs kedvem 10e-ért Xiaomi 67 W-os töltőt venni hozzá, ha nem muszáj.
A kontextushoz annyit, hogy 3 éve használok egy Realme Gt Mastert, ami egy remek telefon, de az akkuja már azért nem az igazi, és nem jön több frissítés rá. Durva, hogy így három év elteltével alig találok valamit 200e alatt, ami hozza annak a szintjét.
Épp ezért a Oneplus Nord 4 is jelölt lenne, viszont elsősorban a kamerák miatt csábultam a Xiaomi felé.
-
Drughi
addikt
válasz
Donki Hóte #130 üzenetére
Nekem is így volt eddig, van egy Iottie wireless töltős tartóm, de ugye ez most nem megy a 14T-vel.
Itt inkább most a képernyőidőre vonatkozott, mert ez pl megdobja nekem. Van hogy napi 20percet vezetek, de sokszor van az 1,5-2 óra is és hiába az utat figyelem, a waze megy és képernyőidőt generál. -
-
Drughi
addikt
válasz
Peaceliker #124 üzenetére
Most tartok 20% -on és 6ó40p, de ahogy a képen is látszik, volt egy kb 15%os rátöltésem
Szerintem a 7óra a reális lehet. -
Drughi
addikt
Na akkor egy kis összefoglalás a 14T-ről így szűk 3 nap elteltével:
A legfontosabb és legtöbbett emlegetett dolog a szoftver:
Jelentem reklámmentes! Én ettől féltem a legjobban és kellemesen csalódtam. Ha a későbbiekben lesz is 1-1 akkor sem zavaró, de eddig egyel sem találkoztam.
A rendszer fluid, nem tudok rosszat mondani róla, pedig stock android és one ui-hoz szoktam, de felveszi a versenyt velük.
Tény, hogy nem jellemző rám, hogy teleszemeteljem a telefont és a témázást is csak alapszinten használtam.Kamera: Nem sok időm volt, de összehasonlítva a korábbi S22-mel biztosan jobb képeket lő, pedig az sem volt rossz. A pixel 7/8 kamerája viszont jobb, ezekkel van személyes tapasztalatom. A DXOmark nagyjából helyesen lövi be.
Kijelző: Az eddigi legfényesebb kijelző, amit eddig volt szerencsém használni. Nagyon meggyőző, szeretem, imádom.
Akku: A teszt jól fogalmaz, egy nap túlélhető egy töltéssel. Az én felhasználási szokásaimmal egy gyári 67w-os töltővel 10 percet még rá szoktam tölteni napközbe / este és így kényelmesen kibírja. [kép]
Még ami eszembe jut, hogy a gyári tokkal szerintem csúszósabb a telefon, azt biztos nem sokáig fogom koptatni. Fogásra kellemes, szeretem a szögletes formát. Sajnos a mérete az ideálistól nagyobb, de ez van, megszokható.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
Donki Hóte #34 üzenetére
Erre mindig azt válaszolom hogy az első és egyben utolsó Motorola telefonom egy G84 volt minősíthetetlen értesítéskezeléssel. A MIUI/HyperOS lehet nem tökéletes, de a szubjektív megítélésem szerint még mindig fényévekkel jobb mint a Motorola.
-
Drughi
addikt
Ezek szerint napokon belül érkezhet az Android 15 + HyperOs 2.0
[ Szerkesztve ]
-
-
Helló, fent vannak a felhőben, és onnan látja őket.
-
Charx
senior tag
Sziasztok.
Egy kisebb kitérő után tértem vissza a xiaomi-hoz. A galériában most megjelennek a régebbi képeim miután a Google fotókkal osszekapcsoltam, de ezeket a képeket ugye nem is ezzel a teloval csináltam. Most ezeket a régi képeket letölti a tárhelyre, vagy hogyan vannak a galériában? -
duke
aktív tag
válasz
Donki Hóte #49 üzenetére
Ez röhej, hogy 2024-ben még nem ismerik a kinaiak az USB 3.0. Pedig közel 15-20 éves technologiáról van szó. Még jó hogy nem RS232 -es sorosportot építenek bele. Az biztos hogy addig hanyagolom a xiamo telefonokat, amig a kinaiak fel nem találják maguknak az USB 3,0-át.
-
Alarikman
senior tag
-
joey04
titán
Nekem 14 ultra volt, abban 16 gb ram van. Összehasonlítási alapnak a vivo x100 pro-ban is ennyi van, és sokkal hamarabb lőtte ki az appokat a xiaomi. De volt még idén op12 (12gb), s24u (12gb), i15 pm (8gb) és mindnél hamarabb zárogatta be az appokat. Mindezt úgy, hogy az üzemidő is messze a legrosszabb volt.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Viktor0610 #64 üzenetére
Gesztusvezérlést nem használom, nem vettem rá magam, hogy megszokjam, igen a gyári droid tényleg üres de inkább az mint, hogy a gyártó mindenre csináljon egy törölhetetlen beépített appot. MIUI Biztonság, MIUI App Vault, MIUI Zene, MI Video, MI Jegyzet, MI... meg tudom is én mik voltak régen. Szerintem a kevesebb sokszor több de igen, mások vagyunk akkor, így már érthető.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
válasz
Jack Oneill #108 üzenetére
Így van, ráadásul azok minőségi appok, melyekkel egy komplett ökoszisztémát hoztak össze.
-
Drughi
addikt
válasz
Jack Oneill #108 üzenetére
Bizony, a one ui igencsak minimalista /ami nem baj/ , a stock.android után (pixel), jött a Motorola ui-ja (aminmeglepően jó és stock közeli), ezután jön a one ui, legalábbis amiket én próbáltam.
Remélem a HyperOs-sel.nem lesz gondom, bankolás és NFC-s fizetés ami nekem nélkülözhetetlen, hogy flottul menjen.
-
Drughi
addikt
válasz
-Mosquito- #105 üzenetére
Pm
-
Drughi
addikt
Na, 14T berendelve.
Sikerült az apróról fogni egyet, gyári töltővel jó áron, 3 év hazai hivatalos garanciával.Kíváncsi leszek, nagyon rég minimalista droidon éltem ( Pixel , Motorola, Samsung).
-
Tbence1224
újonc
Tetszetős készülék
-
Graphics
Jómunkásember
Van rá kupon amúgy, úgy lehet lentebb varázsolni, de reflinkes oldalakat nem linkelek, Google keresőben Xiaomi 14T kuponnal meg lehet találni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Leteszteltük a Xiaomi megengedhető kameratelefonját. Nem rossz.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 3D nyomtatás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Xbox Series X|S
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest