Hirdetés
- sh4d0w: Van-e még?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
Tud olyat a Xiaomi AI,hogy külföldi videót le fordít?
-
thozoo
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szerintem 85-90-ért simán el tudod adni, én is a legtöbb helyen 100 körül látom.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hrabanc
üzenetére
Nekem 3.0.4.0.WNNEUXM, Magyarország régión nem jelez semmit, mondjuk csak kíváncsiságból néztem rá, írjátok hogy van.
thozoo: Nem vagyok nagy telefonhasználó, lassan 60 éves vagyok, d hidd el, szebb lett az új rendszer, jobb (még) nem.
Közben körülnéztem, használtan 100e. körül hirdetik ezeket a készülékeket. Magyarán, ha irányár amit írnak, akkor 85-90 amiért elmegy?
Nekiadnám az asszonynak, de leszívja minden telefonja akkuját a Mi Fitness alkalmazás, amivel az okoskarkötőit szinkronizálja. Ezzel egy napot sem bírna ki neki. Lányom meg Samsung párti, csak az kell neki.
Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, szerintem életben nem adtam el telefont, vagy elajándékoztam, vagy itt a fiókban hever. (pl Nokia 3330, amit 2000 körül vettem. Első telefonom Siemens C25, azt elajándékoztam, mikor a Nokia meglett). -
thozoo
tag
Telekomnál azóta se semmi. Itt még mindig 2.0.207.0
-
hrabanc
tag
WNEMIXM nekem most jön le, Magyarország régión.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
dobdan1
üzenetére
Ez az elforgó kijelző tárcsázó esetén nem a rendszer hibája, hanem a tárcsázó app funkciója, régebben nem támogatta a kijelző elforgatását az app, mára ez megváltozott, újabb verzió esetén majd appon belül ki lehet kapcsolni hogy ne reagáljon a kijelző elforgatásra, béta verzió esetén már ott a lehetőség.
-
tiko76
aktív tag
Eltünt a hangrögzítő alkalmazás a főképernyőröl🤔
-
tiko76
aktív tag
Van új frissités!3.0.6.0
-
dobdan1
csendes tag
válasz
elpescador
üzenetére
Nálam nincs zárolva, és nem is volt sosem. Alapértelmezett app-ot használom. És problémám sem volt az automatikus forgatással. Az új rendszernél nem oké.
-
elpescador
kezdő
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A képernyőt talán érdemes zárolni, más ötletem nekem nincs, én nem a saját telefon appját használom, hanem a True Phone-t.
(67W-al nem tölt valójában, ha jól emlékszem akkor talán max. 30-33W-ot mértem, de gyors az így is.) -
Zoli bácsi
őstag
válasz
elpescador
üzenetére
Képernyő orientáció feloldott, nincs zárolva.
És igen, alapértelmezett app, nem is használtam mást.
Szinte mindig csinálja, de én ott tartok, már nem is figyelem, nem idegesítem magam a hülyeségeivel..(Volt hogy nem tudtam bontani a hívást, foglaltat jelzett) Még nem néztem utána mennyiért mennek, de vagy meghirdetem, vagy megy a fiók aljába.
Utóljára azzal akasztott ki, hogy nem akarja felszinkronizálni a Google fotók tárhelyre a fotókat. Kb 10 képet fél óra alatt nem tett föl.
Szerencse vettem a gyorstöltőt, ma is reggel láttam hogy 14%-on van, megesküdtem volna, hogy délután 50% körül volt, és hozzá nem nyúltam.
Mindegy, gyorstöltésnek hála 67W-al felnyomta 100%-ra, amíg bebootoltam. -
thozoo
tag
Ti szoktátok tapasztalni, hogy ha telefonáltok és vége a hívásnak, elveszitek a telefont a fejetek mellől, akkor fekvő állásban van a kép? Mindig úgy kell keresgetnem a gombot, amivel le tudom tenni a hívást.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
elpescador
üzenetére
Köszönöm a tippet, nem szoktam kijelölni a fókuszt valóban.
Telefonban pont azt szeretem, hogy kicsi, zsebben elfér, előkapom, és katt. -
Orgi
addikt
válasz
elpescador
üzenetére
Én rengeteget fotózom ezzel a készülékkel és szerintem monitoron nézve is tud egész jó képeke lőni, az A52s-nél szerintem minden tekintetben jobb, de a problémával én is gyakran találkozom - viszont szerintem ez nagyjából a többi készüléknél is jelentkezik valamennyire. Főleg rosszabb időjárási körülmények között hajlamos erre, ideális fényviszonyoknál nem jellemző. Én szoktam játszani fotó ellövése előtt a kis csúszkával, az a baj, ha a sötét részre fókuszál rá, akkor az ég ég ki, ha az égre, akkor meg a sötét rész lesz pacás.
Itt egy pár fotó, amit lőttem a készülékkel:
[link] -
elpescador
kezdő
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem vagyok szaki, de néztem az első képet, ezt kiküszöböli annyi, hogy az ujjaddal a sötét részre böksz, akkor oda teszi a fókuszt és már is kivilágosodik a kép, így a sötét részek is.
-
Zoli bácsi
őstag
Itt tettem fel képet, és akkor még messze nem is volt hó. [link] Ugyanez a probléma, sötét részek durván bebuknak. Lehet velem van a gond, nekem nem tetszenek a képei.
Mai képeket nemrég már töröltem, illetve ami megmaradt, utómunkáztam. Pl. éjszakai, vagy vakus képei egész jók. Ahol árnyék/napsütés van, nagy kontrasztkülönbség, elvérzik a szoftver rész, szerintem a kamera hardveres része jó. Meg nekem amúgy is túl sötétek a képek, amit alapból lő.
És félreértés ne legyen, nem a tükörreflexes DX-es Nikonok képeivel hasonlítom, hanem az előző telefonokkal.
Mai napi képekből ide tettem egyet: [link]
Ez már egy erősen utómunkázott kép, a sötét részek fel lettek húzva, előtérbe a nád is tiszta fekete volt. Tudom, nappal szemben fotóztam, de úgy gondolom ennek a telefonnak ezt a helyzetet jobban illett volna kezelnie.
Szerk: Még egy link a régi telóm topikjából: [link]
Szóval értitek ugye hogy mi a bajom, bár lehet az én szememmel van baj....
-
thozoo
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ennyire rossz lett? Én csináltam pár képet vele ma napsütéses-havas részen, nekem tök jó képeket készített. Vagy legalábbis én nem találtam benne kivetnivalót.
-
Zoli bácsi
őstag
Na.....
Én váltok, ez a telefon megy valahova...Száműzetés fiók aljába, elajándékozás, eladás. Megvártam ezt a frissítést....Én elég keveset telefonálok, legtöbbször fotózás, navigáció a cél.
A lassan 4 éves Samsung A52S kb 2x-es üzemidőt tud, ez egy dolog. De ma ebben a kis napsütéses havas tájban a fotók dinamikaátfogása bekapcsolt HDR-el.....Nulla, a sötét részek bebukva. Nem állogattam semmit, de kedvem sincs hozzá.
Szerintem tettem föl régebben tesztképet, tudjátok miről beszélek. Csúnyán bebukott sötét részek, semmi dinamika....
Szerintem 1-2 hónapra visszaveszem a régi telót, már nem veszek A56-ot, hamarosan lesz A57. Visszamegyek Samsungra. Nem jobb, de NEKEM sokkal használhatóbb. Főleg ha fotózást nézzük, automatán persze (Ami nekem, meg gondolom sokunknak lényeg, elég a Nikon tükrös gép RAW fájlaival vesződni..Mondjuk ott van értelme),. A jópár éves Redmi 8T is jobb dinamikaátfogást tudott kisajtolni magából.. vagyis tud a mai napig. -
-FreaK-
veterán
Telekomosok, nektek már megjött a frissítés? Nálunk még mindig semmi.. ez már elég dühítő. Itt nincs valami desktop app, ami hamarább megtalálja? Vagy esetleg sideload-os rom telepítés?
-
dokee78
félisten
Tudjátok ezt hogyan lehet elő hozni?
-
Orgi
addikt
Sziasztok!
Nem igazán tudom máshoz kötni, nem tapasztal valaki olyan hibát HyperOS3 frissítés óta, hogy nem igazán megy a Wallet? Bár talán nem rögtön utána jelentkezett, olyan hete tapasztalom, hogy minden kártyámmal hibát jelez amikor fizetnék
-
konrada
tag
Üzlet.
A processzor és egyéb perifériák legyártása alig pár dollár anyagban, gépüzemben.
...viszont ha venniük kell a cégeknek másoktól, akkor az sokszorosa....persze az is tény, hogy know-how ennek kifejlesztéséhez, gépesítéséhez egy vagyon, de egy gazdaságossági méret felett már csak a gyártási költség van, nem pedig a nagy kereslet miatti extra felár a telefon gyártója felé.
-
Toth_Jani
őstag
Hát ha íráskor tudja akkor az nagyon jól sikerült darab, vagy csak a telefon elméri.
(a Noname kínainál a 3-5 MB is csúcs teljesítmény.)
De próbáld ki dugj rá egy SSD-t ha ott is csak 10-et tud akkor valami hibás nálad.
Vagy egy M.2-es Pendrive-t. (Éppen nézem egy év alatt sikerült a "memória" árakat háromszorosára emelni.
) -
zsolt501
nagyúr
válasz
ggeleven
üzenetére
70 MB több mint valószínű mérési pontatlanság, mert az USB 2 átviteli sebessége ettől jelentősen elmarad valójában olyan 30-35MB körül szokott lenni maximumon nagy általánosságban.
Sajnos még mindig sok telefont gyártanak USB 2-es csatolóval pedig már elvárt lenne ebben a kategóriában az USB 3-as csatlakozó, tudom ott a wifi, de sok esetben sokat jelentene egy gyorsabb USB 3 port. -
Toth_Jani
őstag
Abból nekem is van egy marékkal, az ilyen lassú sajnos.
Mondjuk én legtöbb esetben PC-re másolok, vagy éppen vissza, de akkor FTP kapcsolaton amit a mobilon a Fájlkezelő "gyári" alkalmazásban lehet ki-be kapcsolni.
Úgy WIFI-n keresztül inkább a hagyományos számitógép HDD sebessége a szűk keresztmetszet. -
fdisk
őstag
Lenne egy kérdésem, hátha tudja valaki a választ.
Bár tudom, hogy a teló csak 2.0-ás USB porttal rendelkezik, de a pendrivera való másolás egy örökkévalóság legtöbbször. 10, max 15 mb/ms a max másolási sebesség. De sokszor ez leesik 1 MB-ra. 😔
Egyébként egy Kingstone datatraveler max 256GB-ról van szó.
Van valakinek valami ötlete hogy miért ilyen lassú? -
Hausr48
lelkes újonc
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Xiaomi 11T pro és Xiaomi 12T pro
Mindkét modell harmon kardan hangszorós volt és snapdragon procis.
-
Hausr48
lelkes újonc
Köszönöm a válaszokat! Hát szerintem megmarad a 14T mert nekem nem tetszik ez az iphone koppintás se. Mármint az hogy ennyire lekerekítve van a széle a 15T pro-nak. 210gr is elég nehéz már és szélesebb is a telefon. Erősebb és jobb kamerában is de úgy érzem hogy nekem a 14T is megfelel. Nem fotózom olyan sokat sem. A "zajos" hangszóróra meg majd kitalálok valamit. Mint amit írtatok hogy egy bt füles! Az üzemidő kicsit jobb lett a 14T-nek mióta megjött a droid16 meg a hyperos3. Így éjszaka készenlétben sem merül 10-12%-ot hanem csak kb 6%-ot szokott mostanság. Az még elmegy kategória. Mondjuk azt nagyon nem értem hogy régebbi xiaomi T modellekben harman kardon hangszorók voltak amik elvileg nagyon jól szóltak. Másik meg hogy azok még snapdragon processzorosok voltak. Miért nem maradtak azon a vonalon? Pl. Xiaomi 12T pro. Miért kellett a 13T-től átállni dimensity procira és ezekre a zajos hangszorókra? Nem értem a gyártókat. Ugyanígy nem értem a samsungot se. Azok is régen snapi procisok voltak aztán jött a hulladék Exynos proci. Na mindegy. Marad a 14T. Köszi mindenkinek! Üdv.

-
Orgi
addikt
Én is gondolkodtam rajta, de végül elvetettem egyelőre. Méretileg nekem már a 14T is határeset volt, de a 15T főleg súlyra már túl van a határon... Amúgy én rengeteget hallgatok podcastokat pl takarítás közben, de szerintem egy BT fülessel jobban is szól, meg egyszerűbb is, mint kihangosítva.
-
Toth_Jani
őstag
Én 1,5 honapja cseréltem ugyanebben a felállásban.
A Kamera az igazából nem jobb, illetve használat kérdése, a telefotó rész az messzebbre lát. És nem tudom a 14T csinált dinamikus képeket?? Az üzemidő lényegesen jobb akár 3 napot is elbír ha csak néha nézzük meg mi történt.
Ugyan nem sokkal nagyobb de a két készüléket egymás mellett látva a 15T kicsit szélesebbnek tűnik, és a kijelző sarkai jobban le vannak kerekítve. (Iphone)
A kijelző a 15-ben is példás bár a 14T is javult a HOs3-as frissítés után.
Itt előny hogy tudnak közvetlenül is beszélgetni egymással a telefonok mondjuk egy erdei túra során, emiatt viszont a WIFI hatótávolsága is látványosan jobb.
Meg valahol mintha az AI rész is több lenne mint a 14T-ben volt. -
Hausr48
lelkes újonc
Sziasztok! Szerintetek xiaomi 14T-ről (sima nem a pro) érdemes lehet erre a 15T pro-ra váltani? Leginkább csak annyi bajom van a 14T-vel hogy elég gyorsan merül. A másik hogy a hangszorója nem valami jól szól! Nekem olyan dobozos hangja van és nagyon zajos magas hangerőn! A 15T pro-ba nagyobb akksi van és azt olvastam róla hogy jobb az üzemideje és a kameraja is illetve a hangszoró is jobban szól! Nincs 1 éves a 14T és android 16, hyperos 3 van de engem nagyon zavar a hangszorója! Illetve van olyan probléma is hogy messengeren amikor valaki tesz az írásomra egy szivet vagy valamilyen emojit akkor nem látom csak ha felmegyek az üzenetben és vissza le akkor látom. Nem tudom hogy ez messenger hiba-e vagy a telefon szoftvere?? Illetve volt olyan is elmentem másik településre és az időkép alkalmazás nem tudta jól belokalizálni hogy hol vagyok! Eddig samsungom volt és annál ezek a problémák nem voltak! A samsungnak szép, tiszta hangzása van illetve ilyen problémái nem voltak de sajnos nem vehetek samsungot mert nekem nagyon alacsony a pwm értékei ami égeti a szememet! Maradnék a xiaomi T szériánál mert ez a 3840hz-es pwm-el nagyon jó a szememnek! A kijelzője is nagyon szép! Szerintetek érdmes lehet váltani a 15T pro-ra? Köszönöm és boldog karácsonyt minden fórumtársnak!

-
kreg
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Tényleg appfüggő valószínűleg mert a YouTube Music már normálisabban néz ki rajta. A PowerAMP és a Vradio továbbra sem.
-
tiko76
aktív tag
Van 14t- re valami jó gcam alkalmazás?
-
thozoo
tag
Van már Telekomos, akinek jött a frissítés? Itt még mindig semmi...
-
-
kreg
aktív tag
Ennek a dinamikus szigetnek (vagy hogy híjják...) tényleg így kell kinézni ha megy a zenelejátszó?
-
Toth_Jani
őstag
A Yettel nem egyszerű, volt tőlük más típusú telefonom, ott úgy módosították a rendszert hogy az e-simet csak a saját alkalmazásuk tudta telepíteni a QR kódos e-sim aktiválás tiltva volt.
Gondolom az ilyen módosításokhoz idő kell nekik mikor megkapják a gyári ROM-ot.
Ez a készülékem viszont bolti vásárlás, EU verzió, az első nap megkapta. -
hrabanc
tag
Nekem is a 2-est telepíti újra és nincs 3-as.
Yetteles vagyok. -
Zoli bácsi
őstag
Semmit nem veszítetek, Telekomosok.
Ma átnéztem egy kicsit, a beállításokat, szebbek az ikonok, jobban látható, de hiába új Android, és HyperOS, semmi olyat nem találtam, ami miatt bármi csalódás érne, ha a régi rendszeren maradok.
Mivel nem használok olyan alkalmazásokat, ezt a szigetes dolgot nem is láttam, lehet nem is fogom. Pedig talán ez a legnagyobb újítás.
Legtöbbünknek úgyis a megszokott alkalmazások a lényeg, azt használjuk, a többi csak egy keret.
Voltam windows phone mobil rendszeren is, ott elég nagy volt a különbség a két rendszer közt, de Androidnál egyel újabb rendszer...Szinte észrevehetetlen.
Amúgy meg, ha kijavítanak egy hibát, egy másikat meg lehet csinálnak.
Én is vártam kicsit az új rendszert, semmi másért, egy kicsit az üzemidővel vagyok elégedetlen, a másik a kamera.
Átnéztem a beállításokat, állandó 60 Hz-re visszavettem a képernyőfrissítést, hátha ez is növeli a készenléti időt. Nem videózok, nem zavar, nem is veszem igazából észre mikor mennyin ment.
Jó lett, de eddig is jó volt. Kicsit szebb lett a felület, szebbek az ikonok, de aki akarta, témákkal ezzel-azzal eddig is testre szabhatta.
-
Több topicban olvasni, hogy Telekomnál vásárolt telókra kicsit késve mennek ki a frissítések. Leirva és kimondva így nincs sem a gyártó, sem a szolgáltató részéről, de gyakorlatban többször látni ilyet. Arra tudok gondolni, hogy esetleg azért várnak vele, hogy nehogy egy hibás frissítés miatt sok legyen a panasz náluk. De ez csak egy tipp, semmi belsős infóm nincs.
-
Traca87
csendes tag
Sziasztok!
Nálam is frissült a teló. Egy dolgot nem találok: lezárt kijelzőnél, az óra alatti ajánlásokat hogyan lehet kikapcsolni? Köszi -
konrada
tag
válasz
bsanzika
üzenetére
Nekem se volt, de már idegesített.
Rámentem a beállításokban a "telefonról", ráböktem a a HyperOs-ra, majd 3 pontra, legfelső a legújabb "frissítőcsomag..."
Azt elindítottam. Előszőr a 2-esből töltött egy nagyjából 2 gigás csomagot, majd újraindítás után már felajánlotta a 3-ast.
-
Oldfoksz
tag
-
kreg
aktív tag
Egy érdekes tapasztalat így kb egy nap után: a saját hangszóróján is jobban,hangosabban,dinamikusabban szól a telefon. Ugyanazzal a lejátszóval,ugyanazokkal a beállitásokkal,kizárt hogy a hallásom javult volna ennyit pár óra alatt...
-
válasz
csakegyvásár
üzenetére
Nálam nincs ilyen SwiftKey billentyűzettel. Mit használsz?
-
kreg
aktív tag
Nekem is befutott. Érdekes hogy magától nem jelzett,csak itt olvastam hogy másoknak megvan,beléptem és akkor dobta fel. Most jön is lefelé szépen.
-
csakegyvásár
csendes újonc
Billentyűzet alatti sávot el lehet tüntetni valahogy? Eddig nekem nem volt ott, a frissítés után jelent meg.
Kép: https://ibb.co/HWFJ8rD -
samu2062
senior tag
válasz
ggeleven
üzenetére
Nekem is megjött. A csecsebecsék változása mellett, az is rögtön feltűnt, hogy határozottan jobban, szebben szól. Ugyanaz a bt fejes, ugyanazok a dalok, ugyanonnan lejátszva, nagyobb tér, több részlet. Ez számomra igen pozitív változás. Az viszont nem tetszik, hogy fent iphone szerűen kirakja azt az izét. Azt nem lehet kikapcsolni?
-
csakegyvásár
csendes újonc
Sziasztok!
A kamera nálatok is olyan egyébként, hogy ha valami fényes dologra irányítjátok, és rányomtok hogy fókuszáljon arra, akkor nem csinál semmit? Utólag a képen jó minden teljesen, de mikor csinálom a fényképet akkor egyszerűen ugyanolyan fényes marad az a dolog. -
Most néztem meg, hogy milyen is ez a HyperIsland cucc és szépen működik stopperrel, időzítővel, Spotival, Tidallal, Revanced YouTube-bal és YT Music-kal.
-
thozoo
tag
Én is megnéztem nagy reményekkel, de nekem semmi. Bízom benne, hogy a napokban várható.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az ikonok vagy téma nekem is tetszik. Más lett a betűtípus, olyan mintha félkövér lenne. Fent a 3, lent a 2 ugyanott. Most pont elér a kameralyukig. Más appon készült a screenshot, ezért más a szín.

Egyébként fut szalad a rendszer. Eddig semmi akadás, lassulás, fagyás, extrém merülés vagy bug nem volt.
-
Zoli bácsi
őstag
Köszi, frissítettem én is.
Azok után hogy 10 percig töltötte le, meg negyed órát piszmogott a kicsomagolással, egy újraindítást kért, és már az új rendszer jött.
Pedig a tokból is kiszedtem a telót, míg kicsomagolt, egész kézmeleg lett a készülék, azt hittem lesz valami telepítés, amikor jobban felmelegszik.
Jó lett, ilyen vaksinak mint én, akinek olvasószemüveg kellene. Talán nagyobbak is lettek az ikonok, kijelzések, de tutira jobban látható. Mintha kontrasztosabb lenne minden.....
Gyors, de azon kívül hogy jobban látható minden, szebbek az ikonok, nem vettem észre különbséget.
-
Orgi
addikt
Nekem most bedobta a HyperOS 3 frissítést, kíváncsi vagyok

3.0.4.0 WNEEUXM 6.5 GB -
dokee78
félisten
Hol tudom kikapcsolni,hogy a galéria ne kérjen ujjlenyomatot?M
-
Zoli bácsi
őstag
-
kreg
aktív tag
Nem igazán pörög ez a topic... úgyhogy fel is teszem a kérdést,van valami infó arról hogy ez a teló mikor kapja meg a Hyper OS 3.-at?
-
coleen
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm, kipróbálom
-
kreg
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem is a legutóbbi frissítés után lett nagyon gatya az üzemidő,szóval lehet benne valami. Mondjuk 3 napnál kicsit több kellett neki amit összeszedte magát de végül is a 3-4 %-os készenléti fogyasztás mostanra azért visszaesett 1,6 körülire ,így már elfogadható.
-
Zoli bácsi
őstag
Érdekességképp: [link]
Xiaomi/Redmi frissítés utáni akkumulátor merülés megoldása. -
Zoli bácsi
őstag
Időnként érdemes újraindítani.
Illetve a Rendszeralkalmazások mappában Biztonság alkalmazás alatt vannak ilyen memóriatakarító/optimalizáló alkalmazások, úgyis kiemeli piros színnel ha érdemes futtatni. Időnként lefuttatom.
Megfogja kissé a sebességet a bekapcsolt akkumulátorkímélő, főleg az Ultra erős.Az előző telefonom, amiről váltottam, egy Samu A52S 5G, még az is döccenés nélkül futtatja a fent leírt alkalmazásokat a 6Gb memóriával.
Indítsátok újra. -
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Ajándékba vettem egy ilyen telefont a családba, de arról panaszkodik fater, hogy a facebook scrollingnál meg-meg akad, tiktok szintúgy, a youtube videók is random megállnak, vagy megakadnak.
Tudtok erről a jelenségről?Üdv,
Coleen -
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm szépen!
Igen, előre gondolkodva érdemes a nagyobbat venni.
Kicsit off. Múltkor válogattam a pincében, egy láda tele van kábellel, töltővel, adapterrel.
2000 körül vettem az első telefonomat, egy Siemens C25-öst, aztán Nokia 3330.. Asszonynak, gyereknek lettek telefonok véve. Kábelek el lettek téve, hátha kell.
A telefonok ugyan esetleg kukázva lettek, beszámítási akcióban le lettek adva, vagy elajándékozva. De Samsung, Siemens, Sagem, Nokia töltők, adatkábelek..egy kosárral van. Egy időben a Samsung kb 2 évente változtatott a csatlakozón.
Úgy örültem mikor lassan kezdett áttérni minden gyártó az USB C-re, na, gondoltam vége a töltők, kábelek kavalkádjának.... Rossebeket.
Igaz hogy már USB C, de ugyanúgy szaporodnak a kábelek, töltők, mert egyre energiaigényesebbek az eszközök.
Mert hiába USB C, az egyik nem jó adatkábelnek, csak tölt, de lehet keveset.
Pecás fejlámpáim még mindig Micro USB-sek, szóval ilyen is kell, de adnak egyet mindegyikhez...
Számítástechnikából is van egy csomó IDE kábel.... videó kábelek, átalakítók, Nokia előlapok...Egy kenyeres láda cucc. Tényleg ki kell már dobni.
Hiába nincs töltőfej a dobozban, veszek, és termelem tovább az elektronikai hulladékot.
-
samu2062
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez a teló max. 67 w-ot tud felvenni, ennél nagyobbat csak akkor érdemes venni, ha előre gondolkodsz, hogy a következő telód esetleg 90, vagy 120 w-ot fog tudni.
Szóval ha csak ehhez a telóhoz kell, akkor 67-es, ha későbbiekhez is, akkor 90, vagy 120. -
Toth_Jani
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem egy hasonló töltőm van, ez a laptopot biztos hogy tudja 60 wattal tölteni, de a mobilt max: 40-el tölti PD csatlakozón, igazából a telefon dobozára az van írva hogy max. 50 wattos PD töltés de azt gondolom szinte üres akksi mellett tudja amíg nem kezd el melegedni.
Igy is kb: 40 perc ha 20% körül kezdem tölteni. -
thozoo
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem még a Redmi Note 13 Pro után maradt 67W-os töltőm, azzal töltöm, kevesebb, mint egy óra alatt feltölti 20%-ról (kb. 40-45 perc), szerintem ezzel nem kellene, hogy gond legyen. Ugyanezt a töltőfejet sok helyen lehet kapni.
-
Zoli bácsi
őstag
Egy kis segítség kellene.
Ugye nem kapunk már töltőfejet a dobozban.
Utánanéztem, ami kábel van gyárilag a készülék dobozában, az 120W-os töltést tud (cikkszámra kerestem) [link]
Ami nekem itthon van legerősebb töltőfejem, az 3A-t tud (Szerintem a Note 8T-hez adták), ha jól számolom ez 15W.
Amúgy a legtöbb töltőfejem 2,4A-t tud.
Beszereztem tegnap a Lidlben egy ilyen USB töltőállomást [link] Megnézve ez is maximum 3A-t tud, igaz azt csak a C csatlakozókon. Legalább jól mutat az íróasztalon....
Legtöbbször elég nekem ez a teljesítmény, nagy ritkán adódik hogy elfelejtem feltölteni a készüléket, aztán indulni kellene valahova.
De ha már van rá lehetőség, gondoltam veszek egy hozzá való töltőfejet.
Na ebbe kéne segítség, mekkora fej kellene ehhez a telóhoz, hogy legyen gyorstöltő, de ne nyírja ki idő előtt az akkut..?
Persze gyári Xiaomi töltőben gondolkodom, láttam az Euronicsban 33, 45, 67, 90, meg talán még 120W-ost is.
Melyiket?
-
Zoli bácsi
őstag
Most néztem utána, kb decemberben jön a telefonunkra az új rendszer.
Igazából nem is ezt kerestem, hanem hogy az asszony Redmi Note 12 (4G, NFC) készüléke frissül-e. Igen, még azt írják megkapja, mondjuk asszonyt nem igazán érdekli, én erőltetném neki a cserét, ha már nem frissül.
Más: Előkotortam a fiókból az én Redmi Note 8T-met, lefrissítettem az alkalmazásokat.
30 alkalmazás frissült, tellett neki 15-20 percbe. Az egész rendszer döcög, tényleg csak tartalék tartalékjának jó.
Fél óra használat után a 14T használata egy álom.....
Leszedtem a képeket, egyrészt elégedett vagyok a fotókkal, mert élesek, és a szürkületben, kevés fényben készült képek elég jók.
Másrészt HDR ide, vagy oda, nem az igazi a fények kiegyenlítése, úgy látom próbálja elkerüli a szoftver a kiégett részeket, inkább legyen a kép egy része sötét, de ne legyen kiégett rész.
Ezért várom az új szoftvert, hátha javítanak. Úgy érzem, többet tudna ez a kamera.
-
válasz
ggeleven
üzenetére
Megnéztem a AccuBatteryt, 97%-ot ír.
Bő két hete van meg a teló(15T, de most ez mindegy) de egyébként ezeknek a programoknak elég sok tapasztalati idő is kell, de akkor is max hozzávetőleges értékekre számíthatunk.A 12X-nél bő 3,5 után már használható statisztikai értékek voltak, lehet a 80%-ra degradáció is kb helyes volt. Viszont kiírja állandóan, hogy még nem volt alacsony szintre merülés és teljes töltöttségi állapot, így nem tud pontos adatokkal szolgálni.
Vicc lenne 3,5 év alatt ez a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus Nord CE3 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadonatúj iPhone 14 PRO 256GB space black KÁRTYAFÜGGETLEN! 2027 január 15-ig Apple garancia!!!
- iPhone 13 mini 128GB
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

)

Bő két hete van meg a teló(15T, de most ez mindegy) de egyébként ezeknek a programoknak elég sok tapasztalati idő is kell, de akkor is max hozzávetőleges értékekre számíthatunk.