Új hozzászólás Aktív témák

• 6030D
    addikt

Múlt héten a Krk-szigeten nyaraltam, bringás nézőpontból is érdekes volt. A talaj jó sziklás, köves, ahol nem, ott meg ilyen vörös murva van. Futkározni voltam a környéken, a városhoz közeli részeken az első gondolatom az volt, hogy de jó lenne a monti ide. Például a bringaút egy fullface sisakos, hátizsákos, össztelós montis sziluettjét mutatja, és gravel jelleggel indul. Aztán ahogy jönnek az ösvények, jönnek a sziklás részek, ahova nem biztos, hogy felmentem volna egy XC-vel, oda kell simán 2,6, vagy vastagabb gumi.
    Na ezután tök természetesnek gondoltam, hogy a városban szinte csak montit látni, illetve fatbike-ot. Igen ám, de köves vagy murvás részeken sehol nem jött velem szemben bringa (futók fél percenként...), tehát mindenki csak az aszfalton használja. Ehhez hozzájön, hogy olyan lelakott bringák, hogy hihetetlen. 1-2 éves bringákon rozsdás a becsúszó, a csapágyaktól folyik ki a rozsdalé, barna láncok, szakadt ülések.
    Ellenben a turisták bringáin azért látszik, mi megy nyugaton, nagy részük zümmög, ami nem, az sem alsó kategóriás. Az egész szigeten minden hullámvasút, 10-15 %-os emelkedők, lejtők váltják egymást, ahol az autók között küzdenek az erre vágyó (vagy ezt besz*pó) bringások 5-tel, meg a bérelt robogósok/quadosok 20-szal. Illetve egy 30 körüli pár 1-1 (karbon) Speci Turbo Levo-val, azokat láttam a boltnál is, nem csúnya dögök.
    Aki szintet akar gyűjteni, vigyen bringát, de aki nem bírja, ha 1 m-en belül mennek el mellette, az inkább ne.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés