Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98201) #54072192 válasza Kékes525 (#98200) üzenetére


#54072192
törölt tag

Hoppá! :D
Azért akad még ott olyan program, ami állítgat meg takarít, de jó lesz ez!

Távsegítséggel miket próbáltak abban az egy órában?

(#98202) Kékes525 válasza #54072192 (#98201) üzenetére


Kékes525
félisten

Átnéztek egy csomó registry beállítást, eseménynaplót Megbízhatóságfigyelőt. DCOM hibát javították, és a tiszta indítást megmutatták hogy hogyan kell csinálni. Holnap reggel kiderül, hogy úgy mi történik. Fentebb ezeket már írtam. Máshol javasoltak (szintén Microsoft) még egy új fiókkal való próbálkozást is.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#98203) Sub-ZeRo válasza #54072192 (#98201) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Annyi vírusírtót nem is ismerek, mint amennyi ott a startmenüben van... :DDD

Én mondjuk nem csodálkozom, hogy megáll a rendszer. Utoljára mikor nem indult az explorer akkor egy tweak program kavart be, xp korszakból. Mióta ilyen hulladékokat nem használok minden működik. :C

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#98204) Doky586 válasza #54072192 (#98199) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem mindenki veszi észre -ilyen rövid idő alatt- hogy egy MI -vel beszélget a feláras telefonszámon.. :))

(#98205) Kékes525 válasza Sub-ZeRo (#98203) üzenetére


Kékes525
félisten

"Annyi vírusírtót nem is ismerek, mint amennyi ott a startmenüben van.."

Amikor gondolkodás nélkül fikázunk... :D Azok a programok nem rezidensek. Alkalmi használatra valók, telepítést nem igényelnek, hónaponkét futtatom őket. Így a problémához abszolúte semmi közük. Kiegészítő védelemként a vírusirtó topikban javasolt programok. Persze azok is hülyék, mi? :D

"Mióta ilyen hulladékokat nem használok minden működik. :C"

Felhomályosíthatnál, hogy pontosan mire gondolsz?

Kizárólag csak olyat segédprogramot használok, aminél látom, hogy mit csinál, és bármikor, ha kell visszaállítható az adott beállítás. Ezeket is csak nagyon ritkán használom. Olyat soha, ami mélyen belenyúlhat a rendszerbe. Ezenfelül van rendszeres napi macrium mentésem a teljes rendszer particióról és vannak rendszer visszaállítási pontok is.

De ne fogd vissza magad, fikázz csak bátran. :D

(#98204) Doky586

Az MI a bejelentkezési menü volt. Egyértelműen hallani. Nem én hívtam őket, ők hívtak engem. Persze azért lehetne fizetős, de rákérdeztem nem volt az. Persze ettől még hazudhattak, de azért ne trollkodjunk. :D

Ja és a ccleaner és a legtöbb "jó" takarító program, biztonságos beállításban, kizárólag csak azokhoz a registry beállításokhoz nyúlnak, aminek a rendszer mélyebb működéséhez semmi köze. Maximum kisebb galibát okozhatnak de rendszer összeomlást nem, vagy appcrash. A registry takarítását nem csináltam még, minek, nem sok vizet zavarnak az esetleges hibák, amiket kijelölnek.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#98206) Sub-ZeRo válasza Kékes525 (#98205) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Mondjuk a Utility csoportból vagy 5 programot tudnék mondani, de nem írkálom le egyenként mert megyek melózni. Olyan felesleges dolgok és csak a rendszert kúrják el, hogy öröm nézni.

A Vírusírtók is hiába futnak, úgy beleírják magukat mindnehova, hogy öröm azt is nézni. Főleg úgy, hogy 1 darabot szoktak felrakni, mert ha több van fent, akkor összeakadhat. Nálam volt ilyen még 7 alatt is, így szerintem felesleges, de mindenki el tudja dönteni hogy vágja haza a rendszert.

De ne fogd vissza magad, fikázz csak bátran.

Nem fikázok, csak aki ennyi sz@rt felrak,(elnézést kívánok de ezek a programok azok) használja és bezuhan a rendszere az a rendszerben keresi a hibát. Lásd te is az MS-hez fordulsz mikor nem a rendszerben van a baj, hanem amiket használsz.
Olyan érdekes, hogy én a gyári beépített vírusírtóját használom, az mbammal és ilyen hibát még nem is tapasztaltam, hogy az explorer kihalna. Minden indulás után.
Jah és tweak programok sincsenek fent és köszöni a rendszer, a 1709-es verziótól így használva nem volt ilyen bajom, valószínűleg nem is lesz. Érdekes...
Tudod miért? Mert xp meg 7 alatt megtanultam hogy az ilyen programokat pont el kell kerülni és nem lesz semmi baj. De már most jössz azzal, hogy ezeket mind vissza lehet állítani stb, stb. Jah, pont ugyan úgy ahogy most el van baszva a rendszer a sok felesleges dolgokkal.
Egyszer próbálnád ki, hogy szűz rendszert használnál vagy 2 hétig, semmi ilyenet nem raknál fel nem lenne vele bajod. ;)
Mindegy, hajrá, jó beszélgetst az MS ügyfélszolgálatával! Én meg simán használom a gépet minden hiba nélkül. :D

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#98207) Kékes525 válasza Sub-ZeRo (#98206) üzenetére


Kékes525
félisten

"A Vírusírtók is hiába futnak, úgy beleírják magukat mindnehova, hogy öröm azt is nézni. Főleg úgy, hogy 1 darabot szoktak felrakni, mert ha több van fent, akkor összeakadhat. Nálam volt ilyen még 7 alatt is, így szerintem felesleges, de mindenki el tudja dönteni hogy vágja haza a rendszert."

Előfordult már, hogy elolvasod azt amire reagálsz? :D A rezidens programok akadhatnak össze általában. A többiekkel csak akkor lehetne összeakadás, ha a rezidens programom is megtalálja az adott vírust. Viszont csak akkor indítom ezeket, ha a főprogramom mindent rendben talált, vagy esetleg az adott találattal nem tud mit kezdeni. Direkt ilyen helyzetekre írták. Persze ezeket jó, tudod, de akkor nem trollkodhatnál.
Költői kérdés: Mit gondolsz a vírusirtó topkiban miért javasolják pont erre az esetre? :D

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#98208) #86564352 válasza Kékes525 (#98205) üzenetére


#86564352
törölt tag

Az rendben azt mondod csak olyan részét használod, ennek a másik oldala ez: amikor elém hoznak egy ilyen ismeretlen gépet hogy valami gond van és meglátom a registry takarítókat és tweakereket rajta mint nálad, akkor időigényes nyomozás és kérdezgetés helyett én is tiszta lappal kezdenék, vagy minimum új user fiók. Mivel az esetek többségében egy ilyen 3rd party program kavar be.

(#98209) Doky586 válasza Sub-ZeRo (#98206) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"jó beszélgetést az MS ügyfélszolgálatával! Én meg simán használom a gépet minden hiba nélkül"

Azért mégis jó érzés ha a vonal túlvégén ülők kapásból felismerik az embert és udvariasan megkérdik: "Hogy tetszik lenni? Már egy hete nem hívott minket új problémával.." :DD

[ Szerkesztve ]

(#98210) #79715584 válasza Kékes525 (#98207) üzenetére


#79715584
törölt tag

Egyet tudok érteni az előttem szólókkal. Baromi feleslegesek és károsak a tweaker progik. Egyébként a 8 féle security cuccnak sincs sok értelme, de ha ettől biztonságban érzed magad, akkor hagyd meg. :D Nálam WD fut, böngészőben nulla kiegészítő, vírust kb. xp-ben (vagy lehet egyszer 7-ben is) szedtem össze, azóta semmi. :B Te is a tudatosabb felhasználók közé tartozol, szerintem egyből levágod, ha gyanús fájl akar a gépedre menni..

(#98211) Geth válasza Kékes525 (#98207) üzenetére


Geth
addikt

Az is lehetne költői kérdés, hogy mitől van az, hogy Neked szükséged van ennyi utility progira, és mit csinál rosszul az akinek ezektől mentesen sincs problémája :)
Amikor írod, hogy látod mit csinálnak ezek a progik, ez alatt azt érted, hogy szépen kilistázzák pl. a reg kulcsokat amikhez hozzányúlnak? Mert ha nem, akkor nem pontosan értem hogy mit látsz, vagy esetleg procmonnal kimentetted miket írkálnak át?
Ha esetleg kiderül, hogy valami shell ext miatt zuhan össze az explorer, talán érdemes lesz átgondolni, hogy mennyire látod mit csinálnak ezek a programok.

(#98212) Zotya84 válasza Doky586 (#98204) üzenetére


Zotya84
őstag

Melyik feláras telefonon? Azon, ami úgy kezdődik, hogy +361267... tovább most nem tudom, de az nem emelt díjas mifelénk...

Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13

(#98213) Kékes525 válasza #79715584 (#98210) üzenetére


Kékes525
félisten

A tweaker programot alig-alig használok, attól, hogy megvan. A vírusirtók csak paranoiából vannak meg. Utoljára 90-es évek közepén volt vírusom, akkor is én engedtem véletlenül szabadon az akkori vírus gyűjteményemből.

(#98211) Geth

"Az is lehetne költői kérdés, hogy mitől van az, hogy Neked szükséged van ennyi utility progira"

Ebben igazad van. :D

"shell ext"

Mint fentebb írtam, és láthattad is, nem használok olyat. Az eredetit használom már, sokkal régebb, mint ahogy a hiba történt.

"szépen kilistázzák pl. a reg kulcsokat amikhez hozzányúlnak?"

Sajnos nem. De ennek semmi jelentősége, hazudhatnak is. Ezt látom. [kép]

De az, hogy nem látom, az önmagában még nem indok az elvetésre. A Windowsnál sem látod, hogy pontosan milyen cuccaidról ad információt a Microsoftnak és azt sem, hogy mikor mit csinál egész pontosan. És ezt az összes programról el lehet mondani. Csak az lenne az igazi transzparencia, ha minden program forráskódja a kezedbe lenne és pontosan végig tesztelnéd őket. Ez viszont nonszensz. Valamilyen szinten meg kell bízni a gyártókban.

(#98214) Doky586 :K

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#98214) Doky586 válasza Zotya84 (#98212) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Lehet hogy összekevertem a Vágy Vonalával ami csak 499Ft/perc.. :)

(#98215) Geth válasza Kékes525 (#98213) üzenetére


Geth
addikt

A Windowsnál sem látod, hogy pontosan milyen cuccaidról ad információt a Microsoftnak és azt sem, hogy mikor mit csinál egész pontosan.
Egyrészt ne keverjük össze az OS-el együtt szállított dolgokat (OS része) és a külső programokat :)
Másrészt de, az MS ad eszközt amivel a megnézheted, hogy mikor milyen adatot közöl a telemetria, utána lehet nézni, soksok cikk született a témában.

És ezt az összes programról el lehet mondani.
Mármint kivéve a nyílt forráskódú programokról.
De itt újból történt egy kis csúsztatás. Ugyanis amíg pl. egy Picardnál / Audacitynél / paint.net-nél nem zavar, hogy miket rak a registry-be, mert user módban fut csak, ergó nem is tud hozzáférni a rendszert érintő részekhez, addig gondolom a képen látható program már adminként fut és így bármit át tud írni.
Szóval van igazság abban amit írsz a megbízhatóságról, de én már csak olyan vagyok hogy sokkal jobban zavar, ha admin módban nem tudom mit csinál egy program, mint egyébként :)

(#98216) Kékes525 válasza Geth (#98215) üzenetére


Kékes525
félisten

"Mármint kivéve a nyílt forráskódú programokról."

Ennek ellenére voltak olyan nyílt forráskódú programok, amibe valamilyen rosszindulatú kód került és csak nagyon későn vették észre.

"gondolom a képen látható program már adminként fut és így bármit át tud írni."

Tudtommal nem. [kép] Ráklikkelek és engedélyt kell adni a futtatásához, a felhasználói fiók felügyelet kéri, ez admin mód? Nem tudom.

"Másrészt de, az MS ad eszközt amivel a megnézheted, hogy mikor milyen adatot közöl a telemetria"

És ez szentírás? :N

"soksok cikk született a témában"

Ez már inkább biztosíték, de ez sem tökéletes.

Szóval végül is csak ez maradt: "Valamilyen szinten meg kell bízni a gyártókban." Ez olyan, mint a vírusirtóknál, 100%-os nincs. Persze abban igazad van, hogy vannak szintek. Az MS magasabb szinten van, mint legtöbb segédprogramgyártó.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#98217) cintula187


cintula187
addikt

Sziasztok!

Adatlapomon levő rendszert cserélem az alábbira:
Alaplap - CPU (Ryzen 2600) - DDR4 16GB-re.
SSD marad

Kérdésem, hogy ilyenkor feltétlenül szükséges lenne újrahúznom nulláról az oprendszert? Ami most W10 enterprise. Tudom nem sok idő, de belakni annál inkább.
Nincs arra mód, hogy többek között az alaplapi drivereket húzom újra?

Stabilitás érdekében gondolom inkább clean anstall.

[ Szerkesztve ]

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#98218) Zoz válasza cintula187 (#98217) üzenetére


Zoz
őstag

A Win 9x idejéből maradt babona, hogy gépcserénél újra kell húzni a Windowst.
Korábban is írtam, hogy én hogyan csinálom.

(#98219) Geth válasza Kékes525 (#98216) üzenetére


Geth
addikt

Ennek ellenére voltak olyan nyílt forráskódú programok, amibe valamilyen rosszindulatú kód került és csak nagyon későn vették észre.
Persze, de messze nem ez az általános. Nyílt kódnál legalább esélyed van arra hogy megnézd (és a hangsúly azon van hogy bárki megteheti) mit hogyan csinál egy program, én a munkám során számtalanszor hasznát veszem ennek, melón kívül is volt hogy egy torrentkliens pluginjében találtam hibát és (bár az adott nyelvben nem vagyok járatos) pontosan rá tudtam mutatni a forráskód egyetlen sorára ahol elcsúszott a történet, aminek az eredménye egy gyors javítás lett :) Ezt esélytelen zárt kódnál megtenni.

Ráklikkelek és engedélyt kell adni a futtatásához, a felhasználói fiók felügyelet kéri, ez admin mód?
Bizony, ott adod meg neki, utána az adott process már akadály nélkül garázdálkodhat. Máskülönben nem férhetne hozzá a védett könyvtárakhoz, registry hive-okhoz (pl. HKLM).

A telemetria témában én olvastam olyan cikket ahol bizony megnézték hogy amit a témában közöl az MS publikusan mennyire van átfedésben a valósággal (packet analyze, mitmproxy, transzparencia, stb), tehát konkrétan mi hagyja el a gépet. Az eredmény nem túl meglepő módon egyezés volt.

Sajnos bizalom nélkül elég hamar megállna a szoftveripar, de ezért mondom, hogy azért az adminként futó programok mindig megérnek egy szemöldökráncolást, főleg ha nem mutatja hogy mit csinál, főleg ha nem nyílt forráskódú :)

[ Szerkesztve ]

(#98220) Dragon3000 válasza cintula187 (#98217) üzenetére


Dragon3000
veterán

Visszaszednék minden vackot, amit az előző gépedhez telepítettél (alaplapi vackok vga driver.....) és utána az, amit Zoz is írt.

(#98221) cintula187 válasza Dragon3000 (#98220) üzenetére


cintula187
addikt

Köszi, neked is Zoz. Megpróbálom. Ha valami félrement úgyis hamar kiderül. :)

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#98222) #54072192 válasza Kékes525 (#98213) üzenetére


#54072192
törölt tag

A képen látható program nagyon rossz. Egyrészt a "DLL törlése memóriából" nem arra utal, amit a tooltip ír, ráadásul elég magyartalan a fordítás: "Memória növekedése lapozófájl használat NTFS fájlrendszerben", másrészt egyáltalán nem magyarázza el, hogy mit művel. Az addig rendben lenne, hogy pontosan tudod, hogy mivel mit csinálsz, és ha kell, kézzel vissza tudod állítani, de ebben az esetben ez egyértelműen nem így van.
Ugyanígy a Shutup10 sem írja le sehol, hogy mit csinál, néhány pontban meg csak riogatja a felhasználót, hogy hasznosabbnak tűnjön (pl. Bluetooth-reklámok).
Az is jó, hogy naponta készül mentés a rendszerről, de ha nem azonnal okoz valami hibát, akkor honnan fogod tudni, hogy melyik mentést kell visszarakni?

Én is csak azt tudom mondani, amit mások. Egy olyan hiba esetén, ami nem gyakori, először a telepített programokat próbálnám kizárni. A Windowst adminként nagyon könnyű szétbarmolni, és nagyon nehéz ezt utólag megfejteni. Ha pedig nem használod azokat a programokat, akkor inkább töröld őket.

Az UAC jogosultság-emelésnél jelenik meg, onnantól a programod rendszergazdai jogokat kap, törölhet, módosíthat rendszermappákat és beállításokat, plusz új folyamatokat is létrehozhat ugyanilyen jogokkal.

(#98203) Sub-ZeRo: Ja, az OldNewExplorer például csinált már érdekes dolgokat, a sötét témával nagyon szépen összeakadt valakinél, aztán az volt a kérdés, hogy miért fehér egy része az Explorernek, és mikor fejezik végre be... :D

(#98223) Zotya84 válasza Doky586 (#98214) üzenetére


Zotya84
őstag

Te honnan tudod, hogy az mennyi? (Nekem gőzöm se volt...) :D

Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13

(#98224) #53667584


#53667584
törölt tag

Kb. egy éve telepítettem egy win10-et, hogy megnézzem, hogy mi is ez. Egy nem használt HP ProBook 4330s-re került fel, nem mai darab, de eddig egész jól működött. De a héten kétszer is csontrafagyott. A win10 előtt legutóbb win98-at használtam, azóta semmi közöm nem volt windowshoz. Linuxot és Mac OS-t használtam eddig, így fogalmam sincs, hogy most merre is induljak a hibakeresés nyomán. Linux alatt syslogot kezdenék túrni, de itt nem tudom, hogy van-e ilyen. Event viewert néztem, abban a legutóbbi fagyás után ennyit ír: "The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly." Előtte semmi hiba. Ettől nem lettem okosabb. Van itt valami log, amiben megnézhetem, hogy mi baja van szegénynek?

[ Szerkesztve ]

(#98225) Kékes525 válasza Geth (#98219) üzenetére


Kékes525
félisten

Ezzel teljesen egyetértek.

(#98222) Szmörre

Egyetértek. Ezért sincs egy sem kipipálva. Ezeket a funkcióit sohasem használtam Windows 10 alatt. 7 alatt kipróbáltam, de semmiféle érezhető sebesség növekedés sem volt. Amúgy is az ilyesmi tuningok döntő többsége legfeljebb csak nagyon gyenge gépen számítanak valamit. Ezek közül néhányat használok: [kép] A cclenearnél sem használom a tisztító funkciót. W10Privacy, Winaero Tweaker-t pedig egyszer sem használtam. A Wise Registry Cleanert is csak Windows 7 alatt. A Registrar Registry Manager (64-bit) és a Revo Uninstaller Pro-t gyakrabban. A Registrar Registry Manager (64-bit) semmivel sem tudom jobban károsítani a registry-t, min a Windowséval, de sokkal gyorsabban keres a registry-ben.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#98226) #86564352 válasza Kékes525 (#98225) üzenetére


#86564352
törölt tag

Sokadszor írod nem használod ezt se, azt se. Akkor minek rakod fel? Ráadásul ennyit. Az is ellentmondás egy kupac vírus és adware kereső ott van paranoiából, mégis mellette 7-8 db ki tudja mit csinál piszkáló. Egyszer kéne kibírnod tiszta telepítés után egyetlen ilyen tweaker és registry programot se teszel fel! Aztán ha úgy unalmas az élet, az említett mentésedből bármikor visszateheted a mókolt rendszert. :D

[ Szerkesztve ]

(#98227) #93794560 válasza #86564352 (#98226) üzenetére


#93794560
törölt tag

Én a 1703 óta használom a Windows 10-et, semmi tuning, tisztító, vagy tweaker programot nem tettem föl, csak a Windows, a driverek, és a programok. Az automatikus frissítések mindig jöttek, a telemetriára meg magasról tojtam, a gép mégis hibátlanul tette és teszi a dolgát. Semmi hátrányom nem származott, és származik abból, hogy a Win "kémkedik". Sz@rok rá.

(#98228) mpo válasza Kékes525 (#98193) üzenetére


mpo
veterán

A válaszokból az derül ki, hogy senki nem javasolja (helyesli) azt, amit csinálsz.
A vírusirtó topikban sem javasolják, hogy rakd fel, csak akkor, ha valami gyanús viselkedés van, aminek nem ismered az okát.
De pendrive-ról futtathatót is ajánlanak.
A PCWORLD és CHIP magazin idejében (ősidőkben) két CD-t adtak mellékletként, azokról sok mindent kipróbáltam, ma már nem tenném.
Ami ingyenes volt, az nem ért semmit, a fizetős meg nem kellett.
Már az MBAM-ot sem rakom föl, az is "megtréfált".
A Revo Uninstaller se kell, mert nem rakok föl fölösleges programokat.

Ha érted, akkor már elavult.

(#98229) nyozo


nyozo
aktív tag

Üdv! Forza Horizon 4-nél kaptam már 2x "kék halált", ez mitől lehet? hiba: system_thread_exception_not_handled dxgmms2.sys

Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"

(#98230) Kékes525 válasza mpo (#98228) üzenetére


Kékes525
félisten

"A vírusirtó topikban sem javasolják, hogy rakd fel, csak akkor, ha valami gyanús viselkedés van, aminek nem ismered az okát." :U

Ez nem igaz!

1. Semmit sem zavarhatnak, mert telepítést nem igényelnek.

2. Ha baj van, akkor már sokszor késő letölteni.

3. Nagyon kicsi programok, helyet nem foglalnak.

Pendrivon tartogathatnám, de mivel nagy az SSD-ém, elfér rajta. Amúgy van pendrive-on is, de azok bootolhatók, rescue irtók.

"A Revo Uninstaller se kell"

Neked. Én viszont szeretem azt, hogy ha eltávolítok egy programot, akkor nem marad semmi sem utána. A Revo takarítását biztonsági módban végzem és látom, hogy konkrétan mit akar eltávolítani. Ha mást is, akkor nem távolítom el. Amúgy biztonsági módban soha sem akart más programokhoz, adatokhoz nyúlni. Az uninstall programok sokszor nagyon trehányak.

Amúgy felhomályosíthatnál, hogy milyen problémát jelenthetnek azok a programok, amik telepítést nem igényelnek, ha kicsik és hely van bőven és ha szükség van rájuk, akkor nagyon hasznosak? :U

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#98231) liszi70


liszi70
nagyúr

Én is használtam pl. Revo Uninstallert annak idején, mert azt olvastam, hogy az xp meg a win7 saját törlője egy csomó szemetet hagy a registryben, ezek a törlőprogik meg nem. Nem tudom, ez igaz volt-e, de én elhittem. :)

A win10-ben mi a helyzet ezzel kapcsolatban? A beépített törlő nem hagy szemetet, vagy hagy szemetet de az semmit nem zavar és békén kell hagyni, vagy hagy szemetet és érdemes "takarítani" időközönként?

[ Szerkesztve ]

(#98232) TRob1 válasza liszi70 (#98231) üzenetére


TRob1
veterán

Valamit hagy, de ha nem a beépített eltávolító, akkor a legjobb erre egy ingyenes GeekUninstaller portable és kész. (Fizetős és/vagy telepítős - bármiből - teljességgel felesleges)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#98233) svgyula válasza Kékes525 (#98230) üzenetére


svgyula
addikt

Hát nem tudom milyen oldalakat látogatsz és honnan szerzed be a "programokat" de nekem eddig egyik a kezelésem alatt álló gépen sem volt vírus. Mindegyikre elégséges a beépített. De megsúgok neked egy titkot de pszt! nem publikus! Az összes vírusirtó aminek van "próba" meg telepítést nem igénylő verziója találni fog valahol valamilyen file-t amit vírusnak, veszélyforrásnak, titulál! Ezt szépen el is távolítja jelezve a luzernek "na látod ez a legjobb" csak sajna ha ezt két gépen megcsinálod mindkét gépen ugyanazt fogja találni :DDD
DE ezután jön az igazi nyalóka mert foglalja a helyet/erőforrást időnként kékhalált is csinál, vagy letilja a hálózati csatolót. :)) Aztán közben nyavalyog, hogy ugyan vedd már meg a fizetős verziót mert az aztán a világ netovábbja! :Y Erre a skizofrén hajlamú luzerek egyből ugranak és már költik is a pénzüket mert az biztosan tökéletes védelmet ad :N De ugyanúgy egy "védett" rendszeren viszi el az adatokat. Igaz kárt nem csinál de mindent tudnak a luzerről................... ;]
A beépített legalább csak egy helyre küldi az adatokat, :D

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#98234) Kékes525 válasza svgyula (#98233) üzenetére


Kékes525
félisten

"Hát nem tudom milyen oldalakat látogatsz és honnan szerzed be a "programokat" de nekem eddig egyik a kezelésem alatt álló gépen sem volt vírus"

90-es években egyszer volt, amit véletlenül én engedtem szabadon az akkori vírus gyűjteményemből. :D

"Az összes vírusirtó aminek van "próba" meg telepítést nem igénylő verziója találni fog valahol valamilyen file-t amit vírusnak, veszélyforrásnak, titulál!"

Nahát, tényleg? Ez most komoly? Szörnyű! Ezt nem tudtam! :U :D Ez akkor baromság arra, amiket eddig írtam, hogy nem érdemel érdemi választ. De szívesen válaszolok, ha nem érted azt, amit írtam. Jelezd. Na, azért annyit, ezek nem azok az irtók. Nézz utána.

Azért valaki adjon már erre választ, utána írhat olyanokat, mint svgyula:

1. Semmit sem zavarhatnak, mert telepítést nem igényelnek.

2. Ha baj van, akkor már sokszor késő letölteni őket.

3. Nagyon kicsi programok, helyet nem foglalnak.

4. Ezek a legjobbak, az ingyenes, telepítést nem igénylő, nem valós idejű védelmek közül.

"DE ezután jön az igazi nyalóka mert foglalja a helyet/erőforrást időnként kék halált is csinál, vagy letilja a hálózati csatolót. "

Kék halált ezek? Hol vagyok, az óvodában??? :DD Ember, olvasd el amit fent írtam! Maximum azon az alapon adhatnak kék halát, ha elindítod őket és hibásan vannak megírva. Ez pedig bármilyen programra igaz. Nekem a rendszerinduláskor voltak kék halálaim, azokhoz nem sok közük van. Persze, mint minden ez sem 100%-ig kizárt, de azért mégis. Ilyen alapon egyetlen más adatott sem tarthatsz a gépeden, semmit, mert elméletileg szinte minden, egy közönséges word dokumentum is okozhat kék halált.

Ja és még annyit, miért szoktál a járdáról lelépve körülnézni? Pedig teljesen felesleges, életedben még nem ért baleset. :D

(#98236) LiLxWaYnEx :R

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#98235) terapeuta007 válasza svgyula (#98233) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

jah és még a KMS auto service-t is eszreveszik.. a macska hugja meg.
amugy egy undorito emberi szemét aki illegalisan aktivalja a windowst az milyen virust kap? ezek a kms fajlok ilyen adathalászást csinalnak? az en windowsom 100% legit. csak hypotethically kerdezem hogy mi a hátulütője?

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#98236) ƵøŁĭ válasza svgyula (#98233) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Nem vagy korrekt . Úgy oktatod ki őt, hogy közben hülyeségeket írsz .

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#98237) #79715584 válasza TRob1 (#98232) üzenetére


#79715584
törölt tag

A Revo Uninstaller Free-ből is van portable, én is azt használom.

(#98238) Kékes525 válasza liszi70 (#98231) üzenetére


Kékes525
félisten

"A beépített törlő "

Nincs beépített törlő, a gyártó uninstall programját használja a Windows. Azok pedig sokszor nagyon hanyagok.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#98239) core i7


core i7
addikt

Ellenállóbb Start menüt kap a Windows

programozók leválasztották a Windows Shellről a Start menüt

Szerintetek se fog akkor így már működni a híres classic shell program sem ?

Májusi frissítésben debütál az új start menü

[ Szerkesztve ]

(#98240) svgyula válasza ƵøŁĭ (#98236) üzenetére


svgyula
addikt

Tudod nem Ő az egyetlen aki ilyen dolgokat csinál! Találkoztam már ezzel a "minden kell" esettel! Ha neked havonta kellett volna ilyen javításokat csinálni ~1000km távolságból a gépen, akkor neked is meglenne a véleményed. Nem írok hülyeséget a "nem telepítős" vírusirtók semmire nem jók. A vírusfelismerést ugye nem véletlenül frissítik. Vagy szerinted ez csak hóbort? Azok legfeljebb az x évvel ezelőtti férgeket látják! Az eltávolítás már egy nagyon más eset, főleg ha egy rendszer file lett az áldozat! Ami nem telepítős verzió az honnan kapja az újabb vírus minták leírását? DE ne gyere azzal, hogy az akkor is frissül ha nincs telepítve mert ez marhaság. Egyik cég sem ad ki és enged verziófrissítést felhasználónév és jelszó nélkül. A próba verziók pedig csak placebók mert igazi irtást nem csinálnak ha(?) kell, hanem akkor felhívják a páciens figyelmét arra ha el akarja távolítani akkor fizessen! A fent említett úriember viszont ha egy(vagy x db) feltört verzióval dolgozik akkor az nem ide való......

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#98241) Cs1csó válasza svgyula (#98240) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ennyi sületlenséget!

- a PRÓBAVERZIÓ azt jelenti egy védelemnél hogy fix ideig - jellemzően 1 hónap kb. 30 nap - INGYEN használhatod, kvázi teljes értékűen a programot - kivétel lehet pl. a VPN ahol biztos van adatkeret tehát torrentezni VPN-en keresztül nemigen fogsz

- a NEM TELEPÍTŐS védelmek is teljesen jók pl.: Adwcleaner, vagy egy vizsgálatra a Hitman Pro ezeknél a NEM telepítés azt jelenti, hogy amikor vizsgálni akarsz akkor két lehetőség van:
1. a korábban letöltött fájlt futtatod, ekkor az csatlakozik a központjához és FRISSÍTI magát akár a programot vagy akár csak az adatbázist ami alapján a lefuttatott vizsgálat naprakész adatbázis alapján fog történni

2. amikor vizsgálni akarsz vele felmész a honlapjára letöltöd és futtatod így a legfrissebbet verziót futtathatod persze az is fog adatbázist frissíteni a vizsgálat előtt

(#98242) Kékes525 válasza svgyula (#98240) üzenetére


Kékes525
félisten

"A fent említett úriember viszont ha egy(vagy x db) feltört verzióval dolgozik akkor az nem ide való......"

Te már távolba is látsz? Vagy csak magadból indulsz ki?

"ha"

Tudod, ha sárga lennél és csilingelnél, akkor Te lennél a sarki villamos.

(#98241) csicso82

+1 Ő csak egy "szakember". :D

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#98243) ƵøŁĭ válasza svgyula (#98240) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Továbbra is hajtod a marhaságaidat. Én nem kötekedésből reagálok csak célszerű itt megállítania a téves információ áradatot. Na nézzük:

1. "nem telepítős" vírusirtók semmire nem jók.

Azon felhasználók akik egy más gyártó által bíztosított termékkel is átszeretnék vizsgálni a gépüket azok használhatnak nem telepítős szoftvereket. Erre egy egyszerű példa: Dr.Web Cureit, melynek adatbázisa naprakész.

2. "Azok legfeljebb az x évvel ezelőtti férgeket látják!"

Erre innom kell egy kávét. A telepítő eszköz tartalmazza a legfrissebb defínciós fájlt.

3. "A próba verziók pedig csak placebók mert igazi irtást nem csinálnak ha(?) kell, hanem akkor felhívják a páciens figyelmét arra ha el akarja távolítani akkor fizessen! "

Köszönjük ezt a téves állítást.

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#98244) Cs1csó válasza ƵøŁĭ (#98243) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tényleg! A Dr.Web Cureit a legjobb példa, ott mindig lehet a legfrissebb adatbázissal integrált verziót leszedni

(#98245) zolee001


zolee001
őstag

Build szám vadászok tölthetik a végleges 1903-mat (persze ha van MSDN elöfizujuk)

(#98246) King Unique válasza Cs1csó (#98241) üzenetére


King Unique
titán

Meg ugye pl. a HitmanPro esetében az átvizsgáláshoz aktív internetkapcsolat szükséges, felhő alapú szkennelést csinál, szóval már csak ezért sem lesz elavult. Meg indításkor szükség esetén lefrissíti magát a programot is a legújabb verzióra. Amúgy használom alkalomszerűen én is és nincsen vele különösebb gondom, meg jóval gyorsabban átvizsgálja a rendszert, mint ameddig egy Defender, vagy más AV elidőzne vele.

(#98247) Cs1csó válasza King Unique (#98246) üzenetére


Cs1csó
félisten

:R Ezt nem tudtam, hogy felhő alapú de kb. mindegy a lényeg, hogy vizsgálat mindenképp naprakész adatbázis alapján fog történni.

(#98248) birno


birno
addikt

Sziasztok,

Most valtottam Win 10, legalisan es az egyik legzavarobb Win 7-hez kepest, hogy szerintem sokkal pixelesebbek a szovegek sok helyen.
ClearType-ot beallitottam mint Win7-ben, Best appearance-re van allitva, nincs felskalazva(100%) es megis.
Par pelda, nem tudom mennyire normalis, hogy igy nez ki egy Dell U2311H-as monitoron, 1920x1080-as felbontason: [kép] [kép] [kép]
Nemelyik meg elmosott is raadasul.

[ Szerkesztve ]

(#98249) #86564352 válasza svgyula (#98240) üzenetére


#86564352
törölt tag

"Nem írok hülyeséget" -> dehogynem, és juj mennyit

(#98250) vlevi válasza birno (#98248) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Nemelyik meg elmosott is raadasul."
Ez ilyen, hogy szakadna meg.
De ez nem a W10 miatt van így, hanem az úgynevezett Directwrite szöveg kiírás miatt. Ez ugyanis nem a rég megszokott cleartype-t használja, hanem a videókártya antialiasol, több (inkább kevesebb) sikerrel. Ráadásul nem is pixelre igazítja a szöveget, ezért van az, hogy a betűk függőleges vonalai nem egyformán szélesek.
Ez sajnos már régóta megvan, az Office2013 is így működik, nekem a céges gépben lévő ősrégi Intel IGP képtelen bárminemű normális megjelenítésre, nem csinál antialias-t, elképzelheted, hogy néz ki minden.
A betűk nálam is ilyenek (szintén U2311H) , de pl. Windows intézőben, satöbbi helyeken, ahol a régi, Vista óta megszokott Cleartype működik, rendben vannak a betűk.
Nem teljesen ide tartozik, de ezért nem használom a Chrome-t, Operát, mert azokban is ez a trágya Directwrite működik, a Firefox szerencsére egy ideig még marad az olvasható betű megjelenítésnél, habár a mobilaréna, fotótrend fórum betűi már kezdik birizgálni az érzékenységi küszöbömet...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.