Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #98216 üzenetére
Ennek ellenére voltak olyan nyílt forráskódú programok, amibe valamilyen rosszindulatú kód került és csak nagyon későn vették észre.
Persze, de messze nem ez az általános. Nyílt kódnál legalább esélyed van arra hogy megnézd (és a hangsúly azon van hogy bárki megteheti) mit hogyan csinál egy program, én a munkám során számtalanszor hasznát veszem ennek, melón kívül is volt hogy egy torrentkliens pluginjében találtam hibát és (bár az adott nyelvben nem vagyok járatos) pontosan rá tudtam mutatni a forráskód egyetlen sorára ahol elcsúszott a történet, aminek az eredménye egy gyors javítás lettEzt esélytelen zárt kódnál megtenni.
Ráklikkelek és engedélyt kell adni a futtatásához, a felhasználói fiók felügyelet kéri, ez admin mód?
Bizony, ott adod meg neki, utána az adott process már akadály nélkül garázdálkodhat. Máskülönben nem férhetne hozzá a védett könyvtárakhoz, registry hive-okhoz (pl. HKLM).A telemetria témában én olvastam olyan cikket ahol bizony megnézték hogy amit a témában közöl az MS publikusan mennyire van átfedésben a valósággal (packet analyze, mitmproxy, transzparencia, stb), tehát konkrétan mi hagyja el a gépet. Az eredmény nem túl meglepő módon egyezés volt.
Sajnos bizalom nélkül elég hamar megállna a szoftveripar, de ezért mondom, hogy azért az adminként futó programok mindig megérnek egy szemöldökráncolást, főleg ha nem mutatja hogy mit csinál, főleg ha nem nyílt forráskódú
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Napelem
- Így teljesít a Nubia Z80 Ultrában az új Snapdragon
- Xbox Series X|S
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Arch Linux
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3600, 94% Akkumulátor
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest