Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#128090) King Unique válasza nubreed (#128068) üzenetére


King Unique
titán

A Windows újratelepítésének, klónozásnak stb. ugyanazon hardveren belül semmi köze a licenchez, a rendszer jogtisztasághoz, nem világos miért kérdés ez egyáltalán. Meg ha Windows 10-zel előtelepített laptop, akkor annál eleve adott a BIOS OEM Key pl. Home kiadáshoz, ahol egy újratelepítésnél a kiadásválasztó és az aktiválás ablak sem fog megjelenni, később automatikusan aktiválódik az adott Windows-példány, stb. A honnan, hogyan kell letölteni a Windows 10 ISO-fájlt, pendrive-ra írni, majd pendrive-ról telepíteni a Windows 10-et témában lásd egy másik válaszban leírtakat, ezekről is már számtalanszor volt szó itt, meg evidens a W10 ISO letöltéséhez többe között a Microsoft weboldala, stb.
Másik lehetőség a klónozás, amihez Windows esetén számos program (példák) áll rendekelkezésre + az SSD-k gyártóinak saját szoftverei (pl. Samsung SSD-k esetén a Samsung Data Migration), amik közül a közvetlen klónozáshoz pl. a Macrium Reflect jó választás. A hogyan kellene klónozni témával kapcsolatban meg lásd egy másik esetnél leírtakat, + ennél, ha laptopról van szó és nem megoldható egyszerre a forrás- és célmeghajtó csatlakoztatása, valamint az utóbbi USB-n történő csatlakoztatása. Mármint ha nem cél az újratelepítés a 0-ról, meg szimplán egy SSD csere miatt amúgy sem indokolt.

"Mert gondolom a "régi" gyaárilag a géppel érkező ssd-n nem lesz ott külön telepítő csomag formájában is a Windows, csak már a kész termék."

Windowszal előtelepített gépeknél, laptopoknál szokott lenni gyári recovery partíció, amin ott van az OS képfájl. Ami akkor jöhet jól, ha vissza kell állítani a gépet, rajta a Windowst a gyári állapotba xy probléma esetén, vagy eladás előtt (bővebben).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.