Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#127901) Geth válasza steele80 (#127900) üzenetére


Geth
addikt

Én pedig leírtam:
MS fiókba lépés előtt a biztonság kedvéért én biztos kilépnék a OneDrive-ból.

A szintedre nem megyek le, tériszonyom van.

[ Szerkesztve ]

(#127902) zolee001 válasza GaezhyFeri (#127899) üzenetére


zolee001
őstag

Ezt a céges adminod tudja orvosolni,a Guest Wifi (ssid) gondolom ugy van konfiolva policyból ami neked ki lett osztva,lan hálózathoz pedig elmondásod alapján nincs jogod csatlakozni

(#127903) steele80 válasza Geth (#127901) üzenetére


steele80
senior tag

" Az alapbeállítás mellett (all apps can sign me in) az MS fiókba belépés meg ezzel jár." Én konkrétan erre gondoltam. Zárjuk le az lenne a kérésem. Segítséget nem kapok, humorizálni meg nem veled szoktam! Minden jót!

(#127904) RoyBatty válasza steele80 (#127895) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Sajnos egyre több ilyen beállítás van a W10-ben, hogy a "user úgyis hülyeséget állít be, mi ezt jobban tudjuk nála". Itt te hibáztál abban, hogy szinkronizálás közben töröltél könyvtárakat, a lefutása után kellett volna áthelyezni máshová a könyvtárat vagy letiltani a szinkronizációt.

(#127905) #86564352 válasza steele80 (#127895) üzenetére


#86564352
törölt tag

"Fejezze be telepítést" résznél valószínűleg ilyen képernyőt kellett látnod. Tudom mert tiszta telepítésnél is felajánlja. Választhattad volna a skip gombot, vagy ha már elkezdted, hagytad volna lefutni. Nem megszakítani és beletörölni. Mert végül is ez a sztorid röviden, elkezdtél egy folyamatot (Protect your files with OneDrive -- Keep them backed up and accessible - ez vonatkozik az Asztal, Doc, Pic hármasra alapból) megszakítottad, csodálkozás. Az is oda van írva ezeket a szolgáltatásokat MS fiók köti össze, persze hogy van köze. Fejezze be a telepítést felületen elkezdtél egy folyamatot, amit közben a OneDrive menüben leállítottál és elkezdtél törölni.

MS fiókkal használom a gépet, a OneDrive nekem is csak hagyományos módon van beállítva. Amikor a Windows fejezze be a telepítést nyaggat rányomok köszi nem kérem telefonnal összekapcsolást, nem kérem az automatikus védett mappákat (Asztal, Doc, Pic), továbbra is csak helyileg mentse a gép fájlokat. (aztán majd én intézem mi hova, ha fontos áthúzom gépről felhőbe) Szerintem egyértelmű minden, nem volt kavarodásom. Pár millió ember használja MS fiókkal a Windows-t, OneDrive-ot, ha tömegével lennének adatvesztések már égne a székház.

Többet nem tudok segíteni, linkeltem a leírásokat, beállításkor el kell olvasni mit csinál és mire nyomsz, nem elkezdeni, megszakítani, törölni mikor azt se tudod hol vagy. Ahogy az elején írtam látatlanban nem tudom miket nyomkodtál össze, de olcsó lecke volt mivel volt másolatod, legközelebb jobban kell figyelni. Semmilyen GDPR meg engedély nélküli feltöltés összeesküvés nem volt a dologban, csak user error.

(#127906) steele80 válasza RoyBatty (#127904) üzenetére


steele80
senior tag

Igen azt elismerem, hogy nem kellett volna törölni. Meg egyáltalán belépni a számomra egyébként teljesen haszontalan fiókba. Csak az aggaszt, hogy az ms fiók belépés után miért piszkált bele, az amúgy testreszabott onedrive-omba. Mert amikor helyi fiókkal telepítés után beállítottam 1 db mappát, hogy csak azt szinkronizálja ezt egy egyszerű ms fiókba lépés miért írhatja felül kérdés nélkül? Gyakorlatilag kár nem ért, de maga az elv elgondolkodtat, hogy miért olyan fontos az ms-nak, hogy a dokumentumaimat kérdés nélkül átvigye az online térbe. Semmi baj nem lenne vele, ha rákérdezne előtte és dönthetnék az érvei alapján, hogy ott miért jobb nekem. Na mindegy nem is lényeges, mert van google drive is, meg sok egyéb.

(#127907) Geth válasza steele80 (#127906) üzenetére


Geth
addikt

Itt továbbra sem fog tudni senki választ adni a miértekre, szerintem teljesen felesleges ezt a vonalat erőltetni.

Fun fact: a google backup & sync kliense is by default fel szeretné szinkronizálni pl. a dokumentumokat (nem csak azt).

[ Szerkesztve ]

(#127908) Micka21


Micka21
tag

Üdv!
Tanácsot kérnék win10 mozgatásában.
Túrom a netet egy ideje de nem találom a választ:
Laptopon szeretném ssd-ről egy másik ssd-re átvinni a win10-et. Természetesen egyszerre csak egy ssd csatlakoztatható a laptopra. Melette van még egy 1 Tb-os hdd (3 partícióval).
Át tudom rakni a win 10-et egyik ssd ről a másikra a hdd használatával, vagy külső usb-s hdd használatával?

(#127909) steele80 válasza #86564352 (#127905) üzenetére


steele80
senior tag

Köszi! Én elengedem ezt a témát. Baj nem lett belőle. A tanulságokat levontam! Köszönöm a segítséget és a kioktatást! Privátban kaptam egy üzenetet, hogy kihez forduljak probléma esetén! Megfogadom és még egyszer köszönöm! A témát lezártam. Mindenkinek minden jót, boldog karácsonyt és új évet meg miegymást! Búcsúzom mindenkitől sziasztok! :R

(#127910) King Unique válasza Micka21 (#127908) üzenetére


King Unique
titán

Igen, át, klónozással, ami egy másik esetnél sokadjára újra részletezve lett. A klónozás idejére a célmeghajtó (másik SSD) csatlakozhat akár USB-n is, majd a művelet végeztével az új SSD beszerelhető a régi SSD helyére, stb.

(#127912) Micka21 válasza King Unique (#127910) üzenetére


Micka21
tag

Nincs usb-s külső ssd meghajtóm/adapterem. Nem tervezek venni csak ezért.
Tehát az egy az egybe klónozás sajnos nem jön szóba. (túl egyszerű lenne)

Máshogy teszem fel a kérdést.:
Lehet-e egy közbenső meghajtó használatával, ami nem ssd, hanem hdd vagy külső hdd, átpakolni a win10-et , úgy hogy működjön is és ne kelljen úja aktivállni.

(#127913) King Unique válasza Micka21 (#127912) üzenetére


King Unique
titán

Ha a laptopban az SSD mellett a HDD Caddy-be téve, vagy natívan csatlakozik SATA-n, akkor annak helyére értelemszerűen betehető az új SSD és megoldható arra a közvetlen klónozás, majd utána logikusan az új SSD megy a régi helyére, régi ki, bootolás az új SSD-ről, + szükség esetén BIOS/UEFI boot opcióit ellenőrizni/beállítani az új meghajtóhoz, stb.
Másik megoldás nem klónozni, hanem rendszermentést készíteni lemezképfájlba a belső / külső HDD-re, majd utána régi SSD ki aztán új SSD be, bootolni a klónozóprogramot / Windows 10 telepítőt - ha a beépített eszközzel történik a mentés - pendrive-ról és visszaállítási a mentésből az új SSD-re a rendszert, majd bootolás az új SSD-ről, + szükség esetén BIOS/UEFI boot opcióit ellenőrizni/beállítani az új meghajtóhoz, stb.
+ Akár klónozás, akár mentésből visszaállítás, még előtte a Windows 10-nél a gyorsindítást javasolt kikapcsolni, vagy a Shift + leállítás módszerrel leállítani és csak utána nekiállni a klónozásnak / mentésnek-visszaállításnak.
Az újraaktiválás meg eleve nem téma a klónozásnál / mentésből visszaállításnál, ha marad ugyanaz a hardver, digitális licenc / Windows 10-zel vásárolt és előtelepített laptopnál BIOS OEM Key van stb., valamint ilyenkor pl. egy tiszta újratelepítésnél sem kell a termékkulcsot újra megadni, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.

Na akkor ez is ki lett tárgyalva, legközelebb már csak linkelni kell. :))

[ Szerkesztve ]

(#127914) jasonka


jasonka
aktív tag

Üdvözlök Mindenkit !

A következő alkalmazástelepítési problémám van :
adott egy letelepíthető szoftver, amely H...(egy bizonyos gyógyászati segédeszköz gyártó cég) honlapjáról tölthető le, és telepíthető.
"Kompatibilis a Windows 7,8,10 verziókkal..."
Valóban letölthető, de a telepítés

- sokadik próbálkozás után is - megszakad a következőképpen :

majd végül (az IGEN /NEM -től függetlenül) leáll...
A gépen természetesen régen fent van ez a NET Framework, naprakész minden frissítés. Megpróbáltam eltávolítani ezt a Net Framework verziót, (a registri-ből) de ugyanaz történik. Írtam a cég ügyfélszolgálatának, ők "könnyedén telepítették" Net Framework eltávolítása nélkül és eltávolítás után is -("CC...") így biztos az én gépemben van a hiba, tovább nem foglalkoznak vele.
Próbáltam a cég más régiójú honlapjáról letöltni, ill. más telepítési nyelvet kiválasztani - az sem sikerült (Mondjuk érdekes, hogy ott pár KB-tal több a program, de ott már el se indul a telepítés, már az elején kiírja :
"1152 Hiba a fájl ideiglenes könyvtárba való kibontásakor..."

MIT TEGYEK ???? :W

[ Szerkesztve ]

Hja kérem ! A Belváros !...

(#127915) King Unique válasza jasonka (#127914) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha ez a program, akkor kíváncsiságból rápróbáltam nemrég W10 Pro 1909-en (most épp azon dolgoztam) és nálam gond nélkül települt, nem kellett telepíteni külön semmilyen .NET keretrendszert, meg 1903-as verzió óta amúgy is inbox a 4.8.
Nálad 2004/20H2 verzió van, az ügyfélszolgálat nem írta melyikkel próbálta? Elvileg az újabbakkal is gond nélkül működnie kellene.

(#127916) Eversmann válasza Sub-ZeRo (#127862) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Gigabyte B460 D3H, mindegyik driverrel próbáltam, Realtek. Semmi. Újraraktam most a Win-t is, még mindig megvan. De ha telóra rányomom, megy mindkettő hangfal. Tehát akkor valami driver hiba lesz. Csak nem tudom, hol lehetne állítani rajta :/

[ Szerkesztve ]

Life is better with a Titan

(#127917) Sub-ZeRo válasza Eversmann (#127916) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

A jack dugót csavargasd már az aljzatban, meg húzd ki, dugd vissza. Lehet a jack dugó érintkezője, vagy az alaplap hangkimenete döglik.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#127918) Angel2014


Angel2014
addikt

Sziasztok maga a processor lehet win kulcs aktivátor?

Volt egy asztali gép licenc nincs nem is volt, bővítettem 1155 pentiumot 3, gen i5 re belerakom bios load dafault felrakom a win 10 homét a microsoft oldaláról és ahogy netet kap leaktiválta magát.

Ez hogy lehet?

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#127919) Fire/SOUL/CD válasza jasonka (#127914) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

A lemezkarbantartóval takarítsd ki a TEMP mappádat vagy manuálisan pucold ki
WIN gomb+R, %TEMP% beír és enter, minden fájl kijelöl és törlés (amit nem enged, azt hagyd ki), ezt követően meg töltsd le a .NET Framework 4.8 kapcsolat nélküli telepítőjét és fuss neki újra.
Talán segít.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#127920) Cs1csó válasza Sub-ZeRo (#127917) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az alaplapi jack hangkimenetet lehet cserélni? Nekem is xarakszik. már cseréltem hangszóró kábelt ( egyik vége szetero RCA a másik jack tehát könnyű cserélni)

Valami kontakt spray segíthet?

(#127921) st3v3np3t3r válasza Micka21 (#127908) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Macrium Reflect...

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#127922) st3v3np3t3r válasza Micka21 (#127912) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Lehet. Macrium Refledt-tel lemented a rendszert egy képfájlba,egy meghajtóra(akár az 1terásra) ,onnan visszaállítod a másik meghajtóra.

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#127923) RoyBatty válasza Angel2014 (#127918) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Nem. Vagy az alaplapon volt korábban aktivált windows (nem feltétlenül 10-es, lehet 7-estől fölfele bármi) vagy a Microsoft fiókon keresztül aktiválódott. Aktivált prociról még nem hallottam :)

(#127924) Moonwolf válasza King Unique (#127423) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Leszedtem a SpaceSniffer-t, azt írja hogy a Windows 18.5GB, hiberfil.sys 25.5GB és a pagefile.sys 9.5GB.

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#127925) Csupingo válasza Cs1csó (#127920) üzenetére


Csupingo
veterán

Ha valaki csak 1 sztereó kimenetet használ, akkor több alaplapnál lehet állítani, hogy melyik aljzat legyen az aktuális kimenet. A mic és a line in-t is lehet kimenetként használni. Így kicsit tovább lehet húzni a dolgot, ha az egyik tönkrement.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127926) Cs1csó válasza Csupingo (#127925) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az előlapi "jó" de azt nem akarom erre használni:
- mivel a gépház tetején van ezért nem akarom, hogy folyton egy kábel lógjon onnan, és ritkán de használom fejhallgatóra vagy mikrofonos fejhallgatóra és akkor amiatt is ki-be kellene dugdosni.

Kétségbe nem esek mert van lehetőség USB-s hangkártya megoldásra amire nekem kell:
egy sztereo aktív hangfalat meghajtani némi zene és játék kiszolgálásra.

(#127927) Csupingo válasza Cs1csó (#127926) üzenetére


Csupingo
veterán

A hátsó kimeneteket is lehet tetszőlegesen variálni. Legalábbis realtek-nél régebben használtam. Azóta nem néztem, de csak nem fejlődtek visszafelé.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127928) Geth válasza Csupingo (#127927) üzenetére


Geth
addikt

Lehet. Annyi, hogy ha az ellentétes irányra állítod át (pl. mikrofont kimenetre), akkor ki/bekapcsolásnál, sleep/wake-nél pattan egy jó hangosat :)

(#127929) Csupingo válasza Geth (#127928) üzenetére


Csupingo
veterán

Használtam egy darabig így, 6-8 évvel ezelőtt, de nekem nem csinált ilyet. (Mondjuk nálam altatás sose volt bekapcsolva.)

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127930) norba69 válasza Cs1csó (#127920) üzenetére


norba69
senior tag

Cink_Elek fórumtársat tudom javasolni a témában, nekem processzorfoglalatot cserélt, tökéletesen.

(#127931) Pkc83


Pkc83
őstag

Sziasztok.

Egy elég gyermeteg kérdéssel fordulok hozzátok.
Beállítottam egy windows témát(Walking dead) és müködik is
rendesen,viszont minden újraindítás után az egér mutató visszaáll
az eredeti fehérre,miközben a téma marad rendesen. A beállításokban
hiába megyek rá az "alkalmaz"-ra az egér mutató beállításánál akkor
is visszaáll. Biztos egyszerü a megoldás de én nem jöttem rá. :N :DDD

(#127932) Micka21 válasza King Unique (#127913) üzenetére


Micka21
tag

Köszönöm a választ.
Sajnos az új ssd-t nem tudom a hdd helyére rakni, így nem megoldható hogy egyszerre legyen a két ssd egymás melett. (persze lehetne ,de ahhoz megint átalakító kell...)

[quote]Másik megoldás nem klónozni, hanem rendszermentést készíteni lemezképfájlba a belső / külső HDD-re, [/quote]
Erre gondoltam én is valahogy, kérdésem még az lenne hogy itt lehet-e csak egy particiót használlni vagy csak particionálatlan hdd használható?

Kicsit elveszek a leírásban, itt :
[quote]bootolni a klónozóprogramot / Windows 10 telepítőt - ha a beépített eszközzel történik a mentés - pendrive-ról és visszaállítási a mentésből az új SSD-re a rendszert, [/quote]

tehát csinálok egy rendszermentést teszem fel belső hdd re, majd ssd csere és usb-ről kell a win10-et bootolnom, és azon keresztül átrakni a hdd-ről a win10-et az új ssd-re

vagy a klónozó program (Macrium) bootolható usb-ről és win10 nélkül át tudja rakni a hdd-ről az új ssd-re a lemezképfileból a windowst?

(#127933) peterattila


peterattila
aktív tag

Efi rendszeren 2 külön ssd-n van/volt telepítve win10 és opensuse. Az első ssd efi partíciójából hogyan tudom eltávolítani az opensuse bejegyzést? Tehát csak a win 10 maradjon meg. Köszönöm.

(#127934) King Unique válasza peterattila (#127933) üzenetére


King Unique
titán

Ez inkább linixus kérdés, mármint ha az alól akarod eltávolítani, amihez adott az efibootmgr használata.
Lehet törölni boot bejegyzést Windows alól is, lásd bcdedit, valamint olyan grafikus programokkal mint pl. az EasyUEFI.

(#127935) King Unique válasza Micka21 (#127932) üzenetére


King Unique
titán

A Macrium Reflect rendszermentésnél egy 1db lemezképfájl jön létre, a Windows 10 beépített eszközét használna pedig 1 db mappán belül több almappa és fájl. Ahhoz hogy ezt el lehessen készíteni, nyilván particionált lemezterületet kell megadni mentési célként, particionálatlanra értelemszerűen nem lehet menteni. Az utóbbira tiszta telepítésnél és klónozásnál lehet szükség, illetve azoknál felesleges a célmeghajtónak particionálva és formázva lennie, majd a telepítésnél, klónozásnál a telepítő, klónozóprogram megoldja.

Igen, ha a beépített eszközt használod, akkor a visszaállításnál a Windows 10 telepítőjét bootolod pendrive-ról, ami a linkelt bejegyzésben világosan le van írva és screenshotokkal szemléltetve. Ha meg pl. Macrium Reflect programot, akkor szintén hasonló a helyzet, ami az ahhoz linkelt leírásban ugyancsak le van írva, annál létrehozható pendrive-ra a program WinRE/WinPE változata, vagy akár a kész ISO is letölthető lásd más válaszát, stb. Az meg evidens, hogy ha a pendrive-ról bootolható WinRE/WinPE live rendszert használod, akkor ahhoz nem kell egy már telepített Windows 10, az előbbi eleve egy különálló OS-nek minősül, ami alatt megoldható a mentés-visszaállítás és a klónozás egyaránt.

Remélem most már kellően világos. :))

[ Szerkesztve ]

(#127936) King Unique válasza Moonwolf (#127924) üzenetére


King Unique
titán

Na, akkor meg is van, hogy mi az oka, leginkább az utóbbi 2, ami annyira nem meglepő, ha sok RAM van a gépben és alapértelmezetten engedélyezve vannak.
Ahol szükség esetén megoldható a hibernációs fájl méretének csökkentése, vagy akár a hibernálás teljes letiltása, ha egyáltalán nem használod. A lapozófájl esetében pedig szintén van lehetőség egyéni méret beállítására, akár a kikapcsolására (nem javasolt pl. emiatt sem), stb.
+ 1903-as verzió óta clean install (csak akkor, 1903-asnál régebbi verzióról történt build upgrade-nél nem) esetén még a reserved storage is lefoglal néhány GB-ot a rendszer megfelelő működéséhez (legyen mindig elég szabad lemezterület a frissítéseknek stb.), de akár az is kikapcsolható, illetve újabban már DISM alatt is.

Egyébként nem derült ki, hogy pontosan miért kérdezed ezt, de hacsak nem bruttó 60-64 GB-os rendszermeghajtót használsz, hanem normális méretűt és van elég szabad lemezterület, akkor alapesetben nem kell foglalkozni egyik előbbivel sem, nem kell piszkálni, erővel kikapcsolni, letiltani, stb.

[ Szerkesztve ]

(#127937) Moonwolf válasza King Unique (#127936) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Egy 250 gigás SSD van a gépben, soknak találtam hogy friss telepítés után csak 180-185 giga elérhető belőle, ezért kérdeztem.
Kilehet számolni hogy mennyit fog használni? Úgy értem hogy a 250 es majd cserélve lesz, viszont a RAM mennyiség az marad.

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#127938) King Unique válasza Moonwolf (#127937) üzenetére


King Unique
titán

Mit akarsz kiszámolni? :F
Le volt írva az előbb, hogy ha van kellő méretű szabad terület, akkor eleve nem kell ezzel foglalkozni. De ha annyira zavar, hát akkor adott a lehetőség a méretet csökkenteni, egyes funkciókat kikacsolni, letiltani, stb., az is le van írva, linkelve hozzá a leírások.

(#127939) jasonka válasza King Unique (#127915) üzenetére


jasonka
aktív tag

Üdv !
Való igaz, ez a szóban forgó program..! :K
Az ügyfélszolgálat nagy ívben...szóval csak annyit írtak, hogy ők egyszer eltávolították a NET Fr-öt és náluk feltelepült, meg ha nem távolították el, akkor is... Hogy melyik verziójuk van arról nemhogy nem írtak, de eme szűkszavú válasszal részükről le is zárták a dolgot... :(((
Mint írtam a registry -ben megkerestem a 4.8 verziónak megfelelő KB csomagot, mind kitöröltem, majd a TEMP-et is kitakarítottam, és így kísérleteztem - sajnos semmi kedvező változás...Ugyanazzal a hibával, ugyanott áll le a "sikertelen telepítés..." :O

Hja kérem ! A Belváros !...

(#127940) jasonka


jasonka
aktív tag

Köszönöm - megtettem - sajnos semmi kedvező változás... :O

Hja kérem ! A Belváros !...

(#127941) King Unique válasza Angel2014 (#127918) üzenetére


King Unique
titán

Nem valószínű szimplán CPU alapján, a digitális licencnél a hardver ID eleve több komponensből tevődik össze, ahol leginkább az alaplap számít.
Úgy lehet, hogy vsz már tartozott ahhoz az alaplaphoz W10 Home digitális licenc, ennyi. + Lehetnek akár érdekes esetek is, pl. nálam nemrég a Home N kiadás (csak tesztelési célra telepítve) is simán beaktiválódott digitális licenccel, holott azon a gépen tudomásom szerint csak Home és Pro digitális licenc volt és az N-es kiadásokhoz eddig is külön termékkulcs kellett, stb. :))

(#127942) Fire/SOUL/CD válasza Micka21 (#127932) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"vagy a klónozó program (Macrium) bootolható usb-ről és win10 nélkül át tudja rakni a hdd-ről az új ssd-re a lemezképfileból a windowst? "
Más módszer nem is lehetséges esetedben.

1. Letöltöd a a Macrium free ISO-t (hogy ne neked kelljen legyártani az ISO-t)
2. Rufus vagy YUMI segítségével elkészíted a boot-os pendrive-ot.
Rufus beállítások | YUMI beállítások
(ha NTFS-re formázod a pendrive-ot (a képernyőképeken most erre állítottam) és véletlenül nem bootolna, akkor FAT32-vel próbálkozz, Rufus és Yumi esetén is van rá lehetőség FAT32-re is formázni)
3. bebootolsz a létrehozott pendrive-ról, és a rendszerpartíciót ill. ha léteznek, akkor a segédpartíciókat elmented (Backup) egy fájlba a HDD-re
4. kicseréled a régi SSD-t az újra
5. bebootolsz ismét a pendrive-ról és a korábbi, a HDD-re mentett backup fájlból visszaállítod a rendszert az új SSD-re

Addig, amíg az új SSD-ről nem indul el kifogástalanul a rendszer, addig a régi SSD-t nem szabad letakarítani! (ha valami gebasz lenne, akkor még mindig megpróbálhatod újra a dolgot)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#127943) King Unique válasza jasonka (#127939) üzenetére


King Unique
titán

Itt normál esetben nem kell semmit fabrikálni a rendszernél, telepíted a programot, felrakja a 2010-es Access Database Engine-t, feltéteknél szerepel .Net 4-es verzió, de az Windows 10-nél eleve adott, illetve 1903+ rendszereknél a 4.8-as, aztán ennyi, legalábbis nálam gond nélkül ment, mint írtam.

Nem derült ki a nálad telepített W10-nél mi van esetlegesen elcsesződve, de ha a másik válaszban említett módszer nem használ, valamint az SFC és DISM parancsok sem a rendszerfájlok ellenőrzéséhez, javításához, akkor esetleg egy "javító upgrade" MCT-vel / letöltött W10 ISO felcsatolása a fájlkezelőben és a setup.exe futtatása a személyes fájlok, telepített alkalmazások megtartása módszerrel, vagy alaphelyzetbe állítás, vagy tiszta telepítés lehet opció.

[ Szerkesztve ]

(#127944) zolee001 válasza GaezhyFeri (#127911) üzenetére


zolee001
őstag

Természetesen tiltható policyból a hálózat és minden más is
Az rsop paranccsal tudod listázni a policykat amik az adott gépre/userre érvényesek

(#127945) GAbre válasza SupaCow (#127397) üzenetére


GAbre
veterán

Nálam is ez volt,csak a másik vinyómon frissített és a fő rendszerrel csinálta ezt.
Azt rendszer visszaállítás megoldotta,de tesómnál viszont újra kellett raknom gépet :S
Más kérdés:
Szarakodik internet,így ki kellett lőnöm routert.
Mivel ppoe-m van így be kellett lőnöm kapcsolatot.
Net persze már első 1 órában 2x el is ment.És ráadásul el se menti,mert ha újra csatlakozok rá,újra be kell írnom nevet,jelszót.(de utána jó volt 1 dbig)
Ez normális?
Doky586:
Mit ki meg be? :D
Akarok stabil netet,de se routerrel,se router nélkül nem az úgy látszik.
Feleslegesen meg nem akarok zsét kicsöngetni,hogy rám verik a kiszállást.
Szóval ezért gondoltam,hogy megkérdezem előtte,hogy az normális-e,hogy nem csatlakozik automatikusan a beállított ppoe-re,és állandóan újra kell beírnom.

[ Szerkesztve ]

Avatar

(#127946) Eversmann válasza Sub-ZeRo (#127917) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Az alaplap zsír új, érdekes lenne :U Akkor marad a jack dugó. Megcsináltam, most működik. Ezer köszönet. Erre nem gondoltam :R

Life is better with a Titan

(#127947) Doky586 válasza GAbre (#127945) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Na most ki akarod lőni, vagy be akarod lőni? :D

(#127948) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

Sziasztok! Nagyon belemelegedtem abba a témába, hogy a windows-ot tudjam irányítani egyszerű funkciókkal playstation 4 gamepadról. Arra már rájöttem, hogy ez a legnagyszerűbben úgy oldható meg, ha steamen belül el tudok indítani egy exe-t (mint non steam játékot), és akkor oylan funkciókat rendelek hozzá, amilyet akarok. A kérdés:

Tudok-e létrehozni valami faék egyszerűségű programot, ami az égvilágon nem csinál semmit, csak fut a taskbaron vagy valahol a háttérben? :D

We are only Stardust...

(#127949) kistusik


kistusik
tag

Egy kis segítségre lenne szükségem. Kisgyerek leült gép elé mert hogy milyen szépen világít a billentyűzet és elkezdte nyomkodni. Valami olyat nyomott el, hogy ha lenyomok egy billentyűt, akkor azt egyből elkezdi spamelni. Alig bírok rajta gépelni, mert ha lassan írok akkor van hogy 1 betűből 2-3 at beír. Hol tudom ezt visszaálítani. Kisgyerek biztos valami extra bill kombót benyomott:C mindig meglep miket tud:C újraindítás nem segít.

+hangfalon van hangja a pötyögésnek.

[ Szerkesztve ]

(#127950) Doky586 válasza kistusik (#127949) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tiszta reinstall és legközelebb használsz jelszót (vagy pin-t) (bioshoz is) és nem fog tudni semmit elnyomkodni egy arra járó kisgyerek. Ez jó példa erre. :U

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.