Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122273) King Unique válasza delon (#122261) üzenetére


King Unique
titán

A Microsoft javaslata szerint ilyenkor kilépsz a Microsoft-fiókból (ha van), illetve onnan eltávolítod az eszközt, majd a gépházban az alaphelyzetbe állítást választod. Ahol ha mindent törölni akarsz, akkor értelemszerűen a minden elem eltávolítása lehetőséget kell választani. A műveletidő pedig függhet attól, hogy csak a rendszermeghajtót, vagy ha van, akkor a többit is törölni akarod, illetve gyorstörléssel, vagy biztonsági törléssel (adatmegsemmisítés), lásd egy másik leírásnál az erre vonatkozó beállítási opciókat.
+ Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített a laptop és megvan még a gyári recovery partíció, akkor az alaphelyzetbe állításnál lesz egy 3. lehetőség, a restore factory settings, vagyis a gyári alapállapotba történő visszaállítás.

Másik lehetőség a tiszta telepítés a 0-ról, lásd az alábbi bejegyzésben és hozzászólásban leírtakat ennek megfelelő kivitelezéséhez. + Ennél is érvényes lehet az előbbi, vagyis ha Microsoft-fiókhoz van kapcsolva az eszköz, akkor javasolt onnan eltávolítani, kijelentkezni, stb. A tiszta telepítés az előbbi módszereknél gyorsabb lehet, de azoknál is lehet beállítás függvénye a művelet ideje, lásd az előbb leírtakat.

Ha privát adatok vannak a laptop háttértárán és fontos, hogy azokat biztosan ne lehessen visszaállítani, ne férjen hozzá azokból semmihez az új tulaj, akkor az első esetben nyilván a minden elem eltávolítását kell választani és ott bejelölni a biztonsági törlés, adatmegsemmisítés lehetőséget. A másodiknál meg lehet előtte egy lassú formázást / Secure Erase-t csinálni attól függően, hogy HDD/SSD meghajtóról van-e szó, lásd egy másik válasz b. pontjánál leírtakat. Ugyan maga az új WIndows-telepítés is részlegesen felül fogja írni a korábbi tartalmat, de ha az a cél, hogy minden korábbi adat és fájl 100%-osan törölve legyen, akkor lásd az előbbi módszereket.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.