Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#128351) #86564352 válasza Cry0 (#128350) üzenetére


#86564352
törölt tag

1 hónap 300 Ft és 2 hónap ajándék még, én így értem, tök mindegy mert mindenhogyan jó deal

(#128352) King Unique válasza karldergroße (#128340) üzenetére


King Unique
titán

Nem világos miért ne lenne szakszerű, amikor eleve microsoftos tool, nem akármilyen, elrejthetők vele az egyes frissítések, stb. Meg nem tudom mennyire vagy tisztában a Windows Update működésével és konfigurálási lehetőségeivel, vagy mennyire nem, de egyrészt kezdődik ott, hogy alapesetben telepíteni kell az egyes frissítéseket, nem elrejteni, illetve már amelyik kötelező, mert egy része eleve csak opcionális, választható frissítés. Másrészt a gépházban is vannak erre vonatkozó beállítási lehetőségek, + csoportházirend, de még registry szinten is, amikkel együttesen elég jól konfigurálható, szükség esetén szüneteltethető, halasztható, stb., vagyis külön elrejteni sem feltétlen kell minden esetben. ;)
Ez a gépház-vezérlőpult mantra meg már elég uncsi, meg nem mintha attól ne lehetne jól használni a rendszert, megtalálni a beállításokat, meg amikor eleve közvetlen hivatkozások vannak pl. az előbbinél is, mindkét helyen kereső, stb. A nagy átlagot meg nem mintha annyira érintené, amikor amúgy sem túl gyakran nyitogatták régebbi Windowsoknál sem pl. a vezérlőpultot, számukra kb. oly mindegy. :D Aztán ugye majd érdekes lesz az is, hogy most mindkettő megléte miatt huhognak egyesek, de majd ha egy jövőbeli Windows 10-verziónál csak gépház lesz, akkor meg tipikusan azért fognak, hogy miért nincsen már vezérlőpult. :D :))

(#128353) karldergroße válasza King Unique (#128352) üzenetére


karldergroße
senior tag

Nekem csak az nem érthető, miért kell ezt egy ilyen "titkos" tool-lal megoldani, amely része lehetne a windowsnak. Az esetemben az a konkrét probléma, hogy azért kell elrejtenem, mert a windows állíndóan nyög egy olyan driverfrissítés után, amelynél újabb van a gépen (ezt maga a windows írja), és emiatt állandóan ott virított a piros felkiáltójel. Most már nincs ott, elrejtettem ezt a hülyeséget és zöld. A gépház-vezérlőpult meg (nem tudom, neked fizet az MS, hogy így véded őket mindig?) egyszerűen csak kínos, nem igaz, hogy ezt már nem lehetett volna egységesíteni, illetve a beállításokban sorozatosan előbukkanó 15 évesnek kinéző és tartalmú ablakok, egy részük XP-design, egy részük windows7-design és a maradék meg új. Tiszta káosz az egész. De amúgy még mindig ezt használjuk, mert nekik van kéharmaduk... :))

(#128354) Cry0 válasza #86564352 (#128351) üzenetére


Cry0
őstag

mindenhogy jó deal, csak kiváncsi voltam ki hogy érti :D
más, hol tudom megnézni hogy igy meddig lesz érvényes ez ?

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#128355) Kiskokó válasza Cry0 (#128350) üzenetére


Kiskokó
veterán

Én nem értek hozzá, nem szoktam Passt venni, de szerintem 1+2 hónap értelmezés alapján.

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#128356) King Unique válasza karldergroße (#128353) üzenetére


King Unique
titán

Nincs itt semmilyen titkos tool, amikor eleve nyilvános, fent van a Microsoft weboldalán, kidodja a gúgli kereső, stb. vagyis nem világos miről zagyválsz itt. :B Meg ha figyeltél az előbb és sikerült értelmezned a leírtakat, akkor ott van a gépház + csoportházirend + regsitry stb. szintű beállítások a Windows Update, illetve a frissítések telepítésének konfigurálásához, halasztásához, stb. Ahol az már ugye nem feltétlen a rendszer hibája, ha ezekkel nem nagy tisztában és nem tudod használni.
A gépház-vezérlőpult témánál gondolom nem véletlen, hogy még nincsen teljesen megszüntetve az utóbbi, meg ugye le volt írva világosan, hogy nem mintha akkora gond lenne, amikor eleve megtalálható minden beállítás, vannak közvetlen hivatkozások és keresők, nagy átlag amúgy sem gyakran nyitogatja egyiket/másikat, ha esetleg megszűnik teljesen a vezérlőpult, akkor egyeseknek meg vélhetően az lesz a baja, stb. A dizájn, az asztali felület a Windows 10-nél meg eleve modern, szvsz számomra tetszetősebb mint a W7-féle idejétmúlt, gejl Aero, vagy a W8.X fapados flat. Az, hogy itt-ott vannak még a rendszerben, annak grafikus felületén korábbi elemek, az meg megint kb. az előbbi kategória, nem mintha akkora gond lenne, vagy attól ne lehetne használni, meg ugye már aki foglakozik ilyenekkel egyáltalán. :) Az meg a másik, hogy a Windows 10 egy folyamatosan fejlődő rendszer, ami azt jelenti, ha esetleg nem lenne meg, hogy az újabb és újabb verzióknál s dizájn is változhat, finomíthatnak, módosíthatnak rajta itt ott, vagyis az hogy "A" verzió, build esetén most mi van, azt nem feltétlen jelenti azt, hogy X hónap/év múlva ugyanaz lesz egy "B" verzió, build esetében is. ;)
Az meg, hogy a te sajátos értelmezésed szerint, ha valaki éppen nem ért veled egyet, nem áll neki itt a rendszert szapulni, pláne a saját topikjában, akkor annak fizetnek, hát meglehetősen érdekes. :D De ha már itt tartunk, akkor ne haragudj, neked kik fizetnek, hogy itt leműveld ezt és trollkodjál, netán az FSF, vagy más, illetve netán egy másik desktop OS platform messiása vagy és most Windowst fikázni + téríteni jöttél ide? :B Ha igen, akkor igazán felesleges volt, meg inkább a témához kellene érdemben hozzászólni, illetve megpróbálni segíteni másoknak itt, válaszolni a kérdéseikre, bár ez már korábban sem nagyon ment, ahogy nézem. :))

[ Szerkesztve ]

(#128357) st3v3np3t3r válasza Cs1csó (#128341) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Megnézném, hogy az átlag 5-10x gyorsabb olvasás/írás csak ennyit érne :)) Nekem a régi 10éves HP laptopomon kb. 3-4szeresére gyorsult minden betöltés :))

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#128358) vlevi válasza st3v3np3t3r (#128357) üzenetére


vlevi
nagyúr

Jaja.
Pont a napokban migráltam át a második meghajtóm (1TB-os Seagate HDD, ami egybként nem volt lassú HDD), egy 1TB-os Samu 860Evo SSD-re. Szerencsére feketepéter akcióban egész elfogadható áron sikerült hozzá jutni.
Az onnan használt programok, pl. opera böngésző, nagyon észrevenni a változást. Korábban HDD-ről 5-6mp volt, mire betöltődött (vagy csak 2,3? nem tudom). Most kb, mire a klikkelés után felengedem az egeret, már benn van :)

Rendszermeghajtónál még feltűnőbb, mert az apró, néhány bájtos, 1-2kb méretű fileokkal rengeteget el tud szöszmötölni egy HDD, mire megtalálja. Olyankor egy winyó olvasási sebessége 1Mbyte/sec-et se éri el, ellenben egy SSD ilyenkor is hozza a 40-50Mbyte/sec olvasási sebességet.
És ez a döntő, nem az, hogy szekvenciálisan egy jó vinyó 200-al olvas, egy Sata SSD pedig 600-al.
Mert az Nvme hiába tölt 3000-el, az már nem olyan feltűnő, egy Sata SSD-hez képest. Játékok betöltődésénél legalábbis a benchmarkok se sok betöltődési idő különbséget mérni a Sata vs Nvme SSD között.

(#128359) CB


CB
senior tag

Erre nincs ötlete senkinek?

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#128360) Cs1csó válasza liszi70 (#128349) üzenetére


Cs1csó
félisten

Minden relatív. Akinek a normális 240GB felett és Samsung PRO-nál kezdődik annak nem. de konkrétan 7000 forint alatt az Árukeresőn 30 SSD van.
Van köztük M2-es csatolós és jobb márka is.
Szerintem SZIGORÚAN CSAK rendszer alá tökéletes. HA megtehetném így csinálnám:
1db kicsi SSD a rendszernek
1db 1-2 TB-os játékok telepítésére

Adatok (zenék, filmek, képek, dokumentumok, játék telepítők stb.) elérése pedig egy NAS-ról.

(#128361) Cs1csó válasza CB (#128272) üzenetére


Cs1csó
félisten

HA miden kötél szakad és nem tudod megoldani akkor telepítsd újra a Windows-t.
A Windows újratelepítése - főleg nem gyakorlottak számára - hosszadalmasnak tűnhet de legalább TERVEZHETŐ idővel jár, és lehet, hogy az rendbe rakja. DE ha nem akkor legalább a szoftveres hibát ki lehet zárni hiszen egy "szűz" rendszeren minden alapon van. Ez is nagy segítség.

(#128362) BMS


BMS
őstag

sziasztok
Egy 16 gigás 3.0-ás pendrive elég a win10 pro összes verziójának(usb flash meghajtó)?

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#128363) King Unique válasza BMS (#128362) üzenetére


King Unique
titán

Esetedben pontosan mit jelent a "win10 pro összes verziójának"? :F

Vannak a Windows 10-nél különféle verziók és kiadások, ahol vélhetően nem 1507-től 20H2.ig kell az összes Pro kiadás, hanem pl. az aktuális 20H2 Pro. Ha az utóbbi és telepítési adathordozó létrehozása a cél, akkor adott az MCT használata, aminél eleve több kiadást tartalmaz az ESD ISO is, eleve több kiadás közül lehet választani a telepítésnél, beleértve a Pro kiadást is. Illetve ehhez elég egy 8 GB-os pendrive is (a 20H2 64 bites, magyar nyelvű ESD ISO mérete = ~ 4.44 GB), egy 16 GB-os meg nyilván pláne.

A honnan, hogyan kell letölteni a Windows 10 ISO-fájlt, pendrive-ra írni, majd pendrive-ról telepíteni a Windows 10-et témában lásd egy másik válaszban leírtakat.

[ Szerkesztve ]

(#128364) BMS válasza King Unique (#128363) üzenetére


BMS
őstag

MCT-al akarok csinálni usb flash drive-ot és utána amikor kiadja a verzióját meg az architektúrát ott akarom mindegyiket.

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#128365) Fire/SOUL/CD válasza BMS (#128364) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

1. Elég a 16GB-os pendrive az All-in-One telepítőhöz. (régebben a 8GB-os is elég volt, de a közelmúltban "éppen" átlépte a 8G-os határt...) nemcsak a pro, hanem a home és ezek egyéb változatai is elérhetőek lesznek...
2. képen látható opció elől pipa kivesz és Architektúra melletti lenyílóból -> mindkettő

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#128366) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Adott egy céges gép windows 10 enterprise, admin jogú vagyok. Mikor lehajtom a kijelzőt nem teszi magát alvó állapotba, és emiatt hamar lemerül.
A beállításokban ez fogad: "A beállítások némelyikét a szervezet elrejti, vagy kezeli". Úgy tudom, hogy ezt gpo-nál szokták kiírni, de nincs c:\windows\system32\grouppolicyusers\krixkrax név\users mappa és ott egy .pol fájl, ergo elvileg így nincs le-gpo-zva
Valakinek van valami ötlete?

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#128367) BMS válasza Fire/SOUL/CD (#128365) üzenetére


BMS
őstag

:R
Számít valamit,hogy usb 2.0 vagy 3.0?

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#128368) Fire/SOUL/CD válasza BMS (#128367) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nem. (max annyit, hogyha az USB 3.0 Pen tényleg gyorsabban ír, mint USB2.0 társa, akkor előbbi esetben hamarabb készül el a telepítő Pen valamennyivel.)

Telepítéskor meg elhanyagolható az USB 2-es vs. 3-as pen olvasási sebessége függetlenül még attól is, hogy USB 2-es avagy 3-as portra van dugva.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#128369) BMS válasza Fire/SOUL/CD (#128368) üzenetére


BMS
őstag

köszönöm

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#128370) Tense


Tense
őstag

Srácok, hol tudom ellenőrizni egy vásárolt termékkulcsot, és mit kell nézni, hogy hordozható legyen a windows?

(#128371) King Unique válasza BMS (#128364) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha 32 bites és 64 bites telepítő is kell egyszerre, max. akkor nem elég a 8 GB-os pendrive, legalábbis az aktuális 20H2 verziónál, akkor lehet szükség minimum 16 GB-osra. De ilyet kreálni akkor van értelme, ha pl. valami muzeális gépre akarsz 32 bites Windows 10-et telepíteni, mert 64 biteset nem lehet, ellenkező esetben nem sok, elég értelemszerűen a 64 bites.

Az USB 2.0/3.0 pendrive meg számíthat olyan értelemben, hogy az utóbbi írási és olvasási sebessége normál esetben nagyobb, valamivel gyorsabb lehet arra/arról a kiírás/létrehozás és a telepítés. Másrészt a telepítésnél maga az USB 2.0/3.0 port számít, milyenhez van csatlakoztatva a pendrive, ahol az USB 3.0 port a szabványt natívan nem támogató W7-nél szokott gondot okozni (példa) és ezért annál eleve az USB 2,0 port használata javasolt. Ellenben a W10-nél a legtöbb (nem feltétlen mind) USB 3.X vezérlő esetében adott a natív támogatás, ezért annál alapesetben csatlakoztatható USB 3.0 porthoz is a telepítéshez használt pendrive.

[ Szerkesztve ]

(#128372) BMS válasza King Unique (#128371) üzenetére


BMS
őstag

Pont ettől a kompatibilitási problémától tartok.
Ezért lehet inkább 2.0-ást veszek,az a biztos,időm meg van :)

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#128373) King Unique válasza ArthurShelby (#128366) üzenetére


King Unique
titán

Igen, céges gép és céges Enterprise kiadás esetén értelemszerűen szólni a céges rendszergazdának és majd ő intézni. :))
Ha erre valami ok miatt esetleg nincsen ehetőség, akkor meg lásd pl. a Microsoft fórumán leírtakat.

[ Szerkesztve ]

(#128374) Fire/SOUL/CD válasza BMS (#128372) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az USB PORT esetén lehet gond, nem a Pendrive esetén, mint ahogy King Unique is írta. Tehát ha telepítéskor ilyen jellegű gebasz lépne fel, akkor annak a Pen-hez semmi köze, hanem az alaplapi USB PORT okozza/okozhatja...
USB 2-es és 3-as pen esetén is előjöhet a gebasz, a "bimbiacél" USB port-ja a lényeg... ;]
Nyugodtan vehetsz 3.0-as Pen-t, csak ha erre szükség lesz, akkor az alaplap "hátsó fertájára" csatlakoztasd, ne a ház előlapi USB portjára.

UI: amikor telepítéskor befigyel ez a hiba (egy USB eszköz illesztője hiányzik... bla, bla, bla), akkor arra is érdemes odafigyelni, hogy a telepítés idejére csak az alap dolgok legyenek csatlakoztatva USB-n, semmi más. Pl. nyomtatók, webcam-ok, USB-HUB-on keresztül csatlakoztatott eszközök (akár egy sima egér), stb stb, mert ekkor is előfordulhat, hogy nyavalyog a telepítő, holott nem a telepítő Pen miatt sír...
Laposok esetén BIOS-ban az ún. xHCI vagy eHCI opció tiltása(vagy épp engedélyezése) is eredményes lehet a hiba elhárításában.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#128375) BMS válasza Fire/SOUL/CD (#128374) üzenetére


BMS
őstag

Így már világos. :R

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#128376) King Unique válasza BMS (#128372) üzenetére


King Unique
titán

De hisz le lett írva világosan, hogy ott maga a port számít, nem a pendrive. Meg az utóbbiból manapság USB 2.0-s modellt amúgy sem nagyon érdemes venni, meg a legtöbb gyártónál amúgy is eléggé megcsappant a korábbiakhoz képest az USB 2.0-s modellek kínálata, nem véletlenül.

(#128377) King Unique válasza Tense (#128370) üzenetére


King Unique
titán

Lásd egy másik válaszban leírtakat, + hardvermódosítás utáni újraaktiválással kapcsolatban az ebben leírtakat. Ahol a "hordozhatóságnál" alapesetben nyilván Retail változat kell, nem OEM, bár akár még az utóbbinál is megoldható hardvermódosítás esetén az újraaktiválás.
Egyébként ha megfelelő forrásból vásároltad a termékkulcsot és célirányosan pl. Retail változatot, akkor ott normál esetben nem kell mit ellenőrizni, azt kapod. Ha ilyen olcsó termékkulcs, illetve gyanúsan olcsó kategória, akkor viszont nem meglepő a MAK, nem működő, stb. :))

(#128378) Fire/SOUL/CD válasza Tense (#128370) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Mármint, hogy milyen típusú kulcsod van? :U
Ha erre gondolsz, akkor admin joggal futtatott parancssorban kiadod ezt a parancsot.
SLMGR /DLI
Ha a parancs után azt látod, hogy RETAIL channel (Home vagy Pro), akkor ez esetben (kizárólag ez esetben) még 2 parancsot kell kiadnod (melegen ajánlott)
SLMGR /UPK
SLMGR /CPKY

Az első parancs törli a termékkulcsot (inaktiválja a W10-t), a második a registry-ből is törli a termékkulcsot, hogy 3rd part progikkal ne lehessen kiolvasni és visszaállítani.
Ezen felül még annyi haszna lehet, hogy ha pl eladod a géped, de a vevő azt mondja, hogy oké, fel van minden szükséges progi is pakolva, teljesen jó, majd én megadom az új termékkulcsot, csak ne kelljen újrahúznom az egészet...

Ezek után az új masinára telepíted a vásárolt kulcsnak megfelelő verziójú (Home vagy Pro) kiadást és újra beaktiválod a kulcsoddal.

Értelemszerűen mennyiségi licenc esetén a fent leírtak annyit érnek, mint atomvillanáskor a hegesztőmaszk... :DDD

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#128379) Dumi86


Dumi86
senior tag

Az imént ez a számú frissités kezdett el letöltödni : KB4592438

Olyan friss hogy még az Update Catalogon sincs. Elvileg 19042.685 lesz :R

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#128380) Fire/SOUL/CD válasza Dumi86 (#128379) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ezt leánykori nevén 2020-12 Összesítő frissítés Windows 10 Version 20H2 x64-alapú rendszerekhez néven illetik.
Én megvárom a hozzád hasonló "bátor aligátor" versenyzők reakcióit (már, ha egyáltalán lesz még net-jük, vagy amikor újra tudnak írni ide, miután újrahúzták a rendszerüket stb stb... :DDD ), addig elhatárolódom... ;] :R

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#128381) King Unique válasza Dumi86 (#128379) üzenetére


King Unique
titán

Igen, nem meglepő, mivel ma van a hónap 2. keddje, azaz patch kedd. :)
1903 és 1909 verziókra a KB4592449, 2004 és 20H2 verziókra meg a KB4592438 számú kumulatív/összesítő frissítés jött, + a kártevő eltávolító, .Net kumulatív és az SSU szokott még ilyenkor.
Amúgy a Microsoft Update katalógusból is már letölthető.

[ Szerkesztve ]

(#128382) Dumi86 válasza Fire/SOUL/CD (#128380) üzenetére


Dumi86
senior tag

Ez normál patch keddes frissités,szóval sokáig nem határolodhatsz el :DDD Amúgy elvileg frissitésnek kellett volna jönnie előbb mint január,több helyen írták már ezt. Nem lesz ezzel semmi gond ahogy eddig sem volt

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#128383) Dumi86 válasza King Unique (#128381) üzenetére


Dumi86
senior tag

Csak az összesítő van ma ahogy nézem :)

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#128384) N_A_S


N_A_S
veterán

XFX MB-N680-ILT9 nForce 680i LT-s lapommal USB driver problémáim akadtak Win10 alatt. Letöltöttem a 15.56 nforce drivert de továbbra se megy 100%-osan. Külső vinyómat nem ismeri fel, illetve néha elkékhalálozik. Tudnátok segíteni?

https://tinyurl.com/phnas

(#128385) King Unique válasza Dumi86 (#128383) üzenetére


King Unique
titán

+ Az SSU is, csak az nem jelenik meg a gépházban, ellenben parancssorban kilistázva és a vezérlőpultban már igen. :)

(#128386) Fire/SOUL/CD válasza N_A_S (#128384) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

64 bites-t telepítettél? Azért kérdem, mert ilyen matuzsálemeknél néha az is segít, hogy ha 32 bites a W10 (32bit-hez lehet, hogy rendesen tud USB driver-t pakolni, 64bites esetén már nem biztos...)
Ha esetleg nem túl sok RAM van benne (mondjuk csak 4GB), akkor lehet, hogy be lehetne áldozni azt a kb. 1GB-t, amit a 32 bites nem fog elérni/látni (pl. 4GB RAM-ból csak 3GB-t fog látni), de cserébe talán (mondom, talán) működni fog a deszka.
Ilyen régi deszkáknál (pláne nForce Chipset-es) jobb rábízni a W10-re az illesztőprogikat, mert sajnos az nForce driver-ek (SATA/USB) már anno sem voltak hibamentesek és akkor még finoman fogalmaztam.

Szóval Én azt javasolnám (ha eddig nem ezt tetted), hogy egy 32 bites W10-el próbálkozz, még ha a RAM rovására is megy...(próba erejéig még akkor is, ha 8GB RAM van. W10 esetén (csak OS esetén, meg ilyen régi cucc esetén) mindegy, hogy 4GB avagy 8GB RAM van, azt OS szinten sebességben nem érzékelhető)

Dumi86
Véresvizeletfakasztó kedd előtt 1-2 nappal a WU szolgáltatás szinten tiltódik nálam.
Majd ha a "bátor" versenyzők kijöttek az urológiáról, akkor kapcsolom vissza. :DDD

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#128387) N_A_S válasza Fire/SOUL/CD (#128386) üzenetére


N_A_S
veterán

8GB a RAM :(

https://tinyurl.com/phnas

(#128388) Tense válasza King Unique (#128377) üzenetére


Tense
őstag

Nagyon szépen köszönöm, te vagy a legeslegnagyobb király itt.. :R

(#128389) Doky586 válasza BMS (#128364) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Én nem csinálnék ilyen 32+64 vegyes telepítőt. Inkább legyen csak 64-es, a retro gépekhez meg külön pendrive (vagy DVD) 32-nek..

[ Szerkesztve ]

(#128390) Fire/SOUL/CD válasza N_A_S (#128387) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ha semmiképp sem szeretnéd a 32 bites W10-t...
Amikor feltelepítetted a W10 x64-t, akkor az eszközkezelőben az USB port/driver felkiáltójeles volt avagy ismeretlen eszközként volt feltüntetve avagy látszólag telepített hozzá driver-t, és olybá tűnt, mintha kifogástalanul működne? Melyik állítás az igaz? :U

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#128391) N_A_S válasza Fire/SOUL/CD (#128390) üzenetére


N_A_S
veterán

Látszólag minden rendben

https://tinyurl.com/phnas

(#128392) seger


seger
addikt

Sziasztok

Mostanában egyre többet kapok ilyen hibaüzenetet az eseménynaplóban. Ezt a gépet távoli asztallal érem el. Ilyenkor megszakad a kapcsolat.
Ez a hiba

A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.

Ötlet valakinek?

Szerk.
A hálókártya ilyenkor mutatja, hogy pár perce aktív. olyan mintha újraindulna a gép... de nem indul

[ Szerkesztve ]

(#128393) Fire/SOUL/CD válasza N_A_S (#128391) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az kizárható, hogy a külső rack-el és/vagy magával az adattárólóval van gond?
Más konfigon (akár egy laposon) minden OK a rack-el és adattárólóval?
Egyéb USB-s eszközök meg mennek, pl. egy pendrive-ot/egeret, urambocsá nyomtatót stb stb ha rádugsz, azzal meg semmi gond?
Több USB port-ot is próbáltál? (előlapi/hátlapi...)
BIOS-ban az USB portok üzemmódja jól van beállítva (már ha van ilyen opció) pl. Hi-Speed-en kellene lennie, nem pedig Low vagy Full-on... Ilyesmi.
Esetleg ha van újabb BIOS hozzá (nem béta), akkor talán érdemes lenne megnézni, hogy a jelenlegi BIOS-hoz képest az újabbakban nem javítottak-e valamit az USB portokkal kapcsolatban...

Más ötletem hirtelen nincs...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#128394) ElektrikusDE válasza Fire/SOUL/CD (#128386) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Megerősítés!

Nekem NForce 750i-van, szintén 8 GB-vel, az USB és tároló vezérlőket Microsoftos-ra cserélve valamennyire stabilan működik 64 bites Windowssal.

Packard Bell BV iPower X9975, az alaplap OEM MSI 7380 Ver. 1.2

Sajnos a BIOS-t nálam nem lehet frissíteni mert OEM, és nincs újabb. (2008-as)

Külső hdd -t én nem is próbálnék használni vele örülök hogy a pendrájvot tudta használni!(Windows telepitésre is)

Ezek még Vista kompatibilis alaplapok, már a Windows 7-nél is barkácsolni kellett!

Ahogy lesz pénzem rá, alaplapcsere jón.

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#128395) karldergroße válasza King Unique (#128356) üzenetére


karldergroße
senior tag

Értem.

(#128396) pigatt


pigatt
őstag

Sziasztok!

A 2020-12 Összesítő frissítés Windows 10 Version 20H2 x64-alapú rendszerekhez (KB4592438), másnak dobot ilyet?
Néhány frissítési fájl hiányzik vagy hibás. Később újból megpróbáljuk letölteni a frissítést. Hibakód: (0x8007000d)

Volt több update is mellette azok szépen végig mentek!

Mi lehet a gond?

i9 / 4080 / 32"

(#128397) st3v3np3t3r válasza pigatt (#128396) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Nekem felment gond nélkül

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#128398) Mosqu!to


Mosqu!to
addikt

Sziasztok!

Lóg a gépemből 10+ usb-s eszköz és néha hallom ahogy valamelyik le-fel csatlakozik, de gőzöm sincs, melyik eszköz. Van esetleg ez valahol naplózva, ahol meg tudom nézni, hogy mi lett eltávolítva-hozzáadva?

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#128399) pigatt válasza st3v3np3t3r (#128397) üzenetére


pigatt
őstag

Ebből Windows telepítés lesz.... Valami összefosta magát az WU körül, nem mennek vissza a restore pontok, SFC nem talál semmit... :( Pedig csak 4 hónapos telepítés! :W

i9 / 4080 / 32"

(#128400) st3v3np3t3r válasza pigatt (#128399) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Én ezért használok Macriumot. Időnként csinálok egy rendszer mentést, így ha valami elszaródik, nem kell 0-ról indulni, és még gyorsabb is mint egy újratelepítés,újra belakás.

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.