Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#106302) King Unique válasza M_AND_Ms (#106297) üzenetére


King Unique
titán

ITT le van írva, hogy mikor van az aktiválásnál digitális licenc. Vagyis ha pl. a korábbi ingyenes időszakban upgrade történt W7/8.1 rendszerről, vagy közvetlenül annak kulcsával lett telepítve a W10 (1511+), ami nem hivatalosan akár még manapság is működhet. Ha pedig 1x már történt ilyen és aktiválva lett azon a gépen a W10 (akár más által), akkor eltárolásra került a licenchez és a kiadáshoz (Home / Pro stb.) társított hardverazonosító, aminek köszönhetően később akármikor újratelepíthető azon a gépen a W10 megfelelő kiadása és automatikusan aktiválódni fog. Ha esetedben tényleg nem történt semmi ilyen, nem is előtelepített a gép BIOS OEM kulccsal, telepítésnél sem lett megadva érvényes termékkulcs, akkor viszont érdekes, hogyan lett aktivált. :D

Ha másik termékkulcsot akarsz megadni, akkor az is megoldható, ahogyan előtte akár a meglévő eltávolítása és egyben a deaktiválás is. Ha Microsoft-fiókhoz van kapcsolva a licenc, akkor annál is megoldható az újraaktiválás. Másik lehetőség a magyar ügyfélszolgálat felhívása telefonon.

Egy esetleges újratelepítésnél eleve nem kell újból megadni a termékkulcsot, ha 1x már aktiválva lett azon a gépen a W10, lásd az előbb leírtakat, valamint a telepítő aktiválási menüjét és ott a nincs termékkulcsom lehetőséget. Max. arra kell figyelni, hogy a megfelelő kiadás legyen kiválasztva és telepítve.
Ha OEM licenced van, akkor a teljes hardvercsere alapesetben nem fog menni, mivel ahhoz ilyenkor Retail licenc szükséges. Viszont ha Microsoft-fiókhoz van rendelve a digitális licenc, akkor úgy elvileg akár jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) után is újraaktiválható a Windows 10. Sőt, volt akinél állítólag eredetileg OEM licencnél is működött az újraaktiválás hardvercsere után (példa). A másik megoldás meg itt is a belföldi ügyfélszolgálat lehet, amin keresztül többeknek sikerült már hardvercserénél megoldani az aktiválási problémát (példa).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.