Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118017) ArthurShelby válasza RoyBatty (#118004) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Most nem tudom lehet-e rá (itt) válaszolnom. Nemcsak neked válaszolok.

"NAV ellenőrzése során felmerül, hogy nem jogtiszta szoftvereket használsz"
De ezt nem értem miért merülne fel? Aktiválva van, működik, tehát látható nyoma nincs a gépen problémának. Fel tudok róla mutatni számlát, tehát papíron is nyoma van.

"Attól, hogy én adok neked egy kulcsot a szomszéd lakásához 5000-ért számlával, attól még nem a tied a lakás, csak tudod használni."
De ha már írunk róla papírt (számla/szerződés/adásvételi), amiben benne van, hogy melyik házról (licencről van szó), akkor már enyém a lakás.

"Szóval itt az a baj, hogy a NAV ellenőr "jóindulatára" van bízva, hogy elfogadja-e"
Ezek alapján minden az ellenőr jóindulatára van bízva. Ha egy asztalossal megcsináltattam mindent az irodában, adott róla számlát, de lehet belekötnek, mivel ő csak egy kis senki asztalos. Lefoglalják az egész irodát, és elviszik az egész bútorzatot.
Továbbá szerintem itt az is különbség, hogy van egy hirdetés, amire én/cég jelentkezem. Nem közösen leülünk, és kitaláljuk mit írjunk a számlára (és hogy mennyi megy zsebbe).

"Önmagában egy Termékkulcs nem minősül licenciának, így pusztán egy Termékkulcs megszerzése nem foglalja magában a program használatára való jogosultság megszerzését is. A Termékkulcs csak arra való, hogy lehetővé tegye a szoftver aktiválását és használatát annak, aki megszerezte a szoftver használatára való jogot (licenciát) is." [link]
Ez itt a kulcs mondat, csak nincs kifejtve. A kérdés leegyszerűsítve, mikor kapsz/veszel jogot a szoftver használatára?
Attól függ mi szerepel a számlán (milyen számlát ad az eladó), lehet egyes szavakon lovagolni. A számla csak a kódról/kulcsról szól, vagy licencről (a kérdést tovább bonyolítja, hogy ha jól tudom így is csak használati jogot/használati licencet kapsz).
De akkor most a licenckulcsot hova kell sorolni? Az licenc, kulcs, vagy licenckulcs (a kettő egyben)?

Szintén újabb kérdés. Én mint cég/magán ember, amit vettem licencet továbbadhatom-e és ha igen milyen (formai) követelményeknek kell megfelelnem?
" Az ún. „használt szoftverre” vonatkozó ajánlatok: A Microsoft nem ellenzi az ún. „használt
szoftverek” értékesítését abban az esetben, ha az adásvétel megfelel az EU jogszabályai és az Európai Unió Bírósága által támasztott követelményeknek."


Szóval zárásként a konklúzióm:
Nem mindegy mi szerepel a számlán, amivel veszed. Ha olyan számlával veszed amiben szerepel hogy licencet kapsz (licenckulcs minek minősül?), akkor jogilag védve vagy. Ettől függetlenül még "öröklicenc"-ileg még nem vagy védve.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.