Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) King Unique válasza Воланд (#1850) üzenetére


King Unique
titán

Jobban átolvasva, csak bizonyos hardvereken van szükség erre, értem.
Majd megsasolom, enyémen fent van, mert elég ritkán használom, egyelőre elvagyok 7/8.1-en is.

(#1853) pzstm válasza #22743424 (#1852) üzenetére


pzstm
titán

Ezt csak ők gondolták eddig így...várható volt a back to school időzítés.....ne siessenek sehova

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1854) tbalint3 válasza Freddycom (#1770) üzenetére


tbalint3
tag

Még egy dolgot kipróbálhatsz:
1. Készíts egy bootolható USB meghajtót (pl freedos-sal vagy Hirens Boot CD-vel), ezután töltsd le a HDAT2_50.exe fájlt innen, ezt helyezd el az USB meghajtón, majd indítsd arról a gépet úgy hogy a működésképtelen merevlemez bent van.
2. Add ki a következő parancsot: HDAT2_50.EXE /W
3. Restart, majd ezek után elvileg mennie kell.

Hosszabb magyarázat problémáról itt. Valószínűleg a win10 ezen hibája miatt nem működik a HDD-d.

Szerk: Ha ezután működik rendben a HDD, akkor az Intel Rapid Storage Technology SATA driverét használd a beépített MS driver helyett, mert akkor nem jön elő ez a probléma. Ez itt található: [link] Az első kettő a driver (a zip archívumok, 32-64bit) ami kibontás után eszközkezelővel telepíthető.

[ Szerkesztve ]

(#1855) #41133696


#41133696
törölt tag

A Cortana egyébként amolyan második nekifutásnak tűnik. Korábban már a Vistában is próbálkoztak a hangfelismeréssel / irányítással - a magyar sok más egyéb nyelvvel együtt nem volt a támogatottak között. Aztán a Windows 7/8.0/8.1-ben már nem is volt benne. Azóta persze rengeteg fejlődés volt, szóval ezt csak érdekességnek írtam :)

(#1856) King Unique válasza #41133696 (#1855) üzenetére


King Unique
titán

Remélem nem fogja törni a magyart...+ a tájszólással mit kell kezd majd? :D
Mindenesetre várós ez a januári build, ami már közelebbi képet fog adni a rendszerről.

Fenti hírre reagálva meg lehetett rá számítani, h csúszni fog és nem április, nem is nyár, hanem a szokásos október környéki megjelenés lesz.

(#1857) #58000384 válasza #41133696 (#1855) üzenetére


#58000384
törölt tag

A beszédfelismerés mindegyik rendszerben benne van, csak angol nyelvre kell állítani hozzá :) Bár korántsem volt tökéletes, de nekem anno Vistán szépen felismerte az angol mondataimat. Az volt a lényeg, hogy hosszabb mondatokat kellett diktálni, és sokkal kisebb eséllyel tévedett. De ez a Cortana tényleg lényegesen jobb lesz :K

(#1858) Vadászmenyét


Vadászmenyét
aktív tag

Üdv! Esetleg valaki tudja, hogy Windows 10-ben az Onedrive helyét miképp tudnám megváltoztatni az alapról? 8.1-ben emlékszem magyarul, hogy volt rá lehetőség.

(#1859) szabonagyur válasza Vadászmenyét (#1858) üzenetére


szabonagyur
félisten

Jobb gomb a OndeDriva mappán a bal oldali listában, tulajdonságok, majd a hely rész.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1860) vlevi válasza King Unique (#1856) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Mindenesetre várós ez a januári build"
Addig már nem is lesz több nagyobb frissítés?
Na, majd akkor újra előveszem, mert most egyelőre visszaváltottam a jól bevátl hetesre.

(#1861) Vadászmenyét válasza szabonagyur (#1859) üzenetére


Vadászmenyét
aktív tag

Sajnos nálam nincs ilyen.

(#1862) szabonagyur válasza Vadászmenyét (#1861) üzenetére


szabonagyur
félisten

Akkor lehet a 10-ben ki van ez kapcsolva, sajna 8.1 van csak előttem most.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1863) Vadászmenyét válasza szabonagyur (#1862) üzenetére


Vadászmenyét
aktív tag

Értem, azért köszönöm. Esetleg másnak tapasztalata ez ügyben?

[ Szerkesztve ]

(#1864) Vadászmenyét


Vadászmenyét
aktív tag

Esetleg ehhez valami megoldás?

[/L]

(#1865) King Unique válasza vlevi (#1860) üzenetére


King Unique
titán

:N
Amúgy én csak másodlagos rendszerként használom, viszonylag ritkán, majd akkor nyomogatom jobban, ha benne lesz a sok újítás, mert eddig akkora pluszt nem nyújt egy 8.1-hez képest. Egy stabil 7-est, v előbbit eleve nem cserélnék csak úgy le rá, majd, ha kijön az RTM, esetleg akkor megfontolom.

[ Szerkesztve ]

(#1866) pzstm


pzstm
titán

no akkor tessék ezt a cikket átolvasni, különösen a OneDrive-os dolgokat, emrt mindenki átsiklott a 9879-es build változásai felett úgy látom

Windows Technical Preview – a 9879-es build újdonságai

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1867) vlevi válasza King Unique (#1865) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én sem cseréltem le a stabil hetes a 10-re.
Van egy tartalék HDD-m, arra volt (van) feltelepítve a 10-es. Amikor meguntam az apró hülyeségeit, akkor lehúztam a kábelt, és visszadugtam a rendes vinyómba.
Most tényleg megvárom, hogy egy újab buildben mi lesz az újdonság.
De végleges rendszer szerintem nálam sosem lesz belőle, a 7-esben majdnem minden bennevan, ami nekem kell. Tudom, sokan ezt mondják az XP-ről is, amikro megkérdezik, miért használja mégmindíg azt :)

(#1868) Воланд


Воланд
titán

Microsoft announces Windows 10 event for January 21st

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1869) Milestone2 válasza Воланд (#1868) üzenetére


Milestone2
nagyúr

Microsoft Insider "országból" is jött ma egy levél a mailboxomba:

Hello, Windows Insider

Windows 10: The next chapter (January 21, 2015)

We want you as an Insider to be among the first to hear today's announcement about our January 21 event. We'll share more about the Windows vision and the great features and benefits of Windows 10. We'll be livestreaming portions of the event, and Blogging Windows will be carrying blog posts that you'll want to see. Use the Insider Hub app (more on that below) and keep reading these emails to stay current – and mark your calendar!

The Insider Hub app
Included in the latest build (9879) is the new Insider Hub app. The Insider Hub is your one-stop shop for all the latest news and announcements regarding the Insider Program.

Going forward, there may be news items that will be shared only through the Insider Hub. So be sure to check it frequently for new information, including notices about new features ready for you to test drive. In the Insider Hub we'll also post missions, for you to try out new features and then send us feedback.

The Insider Hub isn't pinned to your Start menu/Start screen so you'll need to find it (and pin it!). Open it at least once so you'll receive notifications from the app on important news and announcements.

Info for IT pros
On November 20 we hosted an almost four-hour webcast through the Microsoft Virtual Academy – Windows 10 Technical Preview Fundamentals for IT Pros. During the webcast, we talked about the enterprise vision for Windows 10, as well as new features and enhancements coming in the UI, new security and identity features, new management and Windows Store capabilities, and deployment enhancements. The webcast is now available on the Microsoft Virtual Academy website.

And be sure to also check out the blog posts on Windows 10 apps, management, deployment and security, with links to TechEd Europe sessions and more on these topics:
Windows 10: A Store That's Ready for Business
Windows 10: Manageability Choices
Windows 10: Making Deployment Easier
Windows 10: Security and Identity Protection for the Modern World

Info for app builders
App builders who are Insiders can develop applications that use AllJoyn capability in Windows 10 – download the SDK for Windows from the AllSeen Alliance. You can learn more at the MS Open Tech blog.

You'll be hearing from me again in January – in the meantime, you can follow me on Twitter, and don't forget to check out Insider Hub to stay in touch.

Thanks!

g

Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052 USA

[ Szerkesztve ]

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#1870) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Olyan problémám lenne, hogy pár napja indításkor az automatikus bejelentkezés helyett az fogad, hogy helytelen felhasználónév vagy jelszó, és két kulcs van a képernyőn, és a 2.-ba került a hotmail-es cím, az elsőben a keresztnevem van, mint felhasználó, és ahhoz tényleg nem fogadja el a jelszót. Ha nyomok egy Esc-et, és vissza, akkor már csak a hotmail-es cím van ott.
A következőt csináltam, ami valszeg okozta: Megváltoztattam a számítógép nevét, kikapcsoltam, hogy ne figyelmeztessen, hogy pl. nincs biztonsági mentés (minden elől kivettem pipát), kikapcsoltam az indexelést és a defendert, és az UAC-t lehúztam teljesen, a D és E meghajtó betűjelét megcseréltem, és újraindítás után már nem lépett be automatikusan.
A felhasználó bejelentkezésnél a jelszóváltoztatásnál a hotmail-es e-mail van, aminek lennie kell. A felébresztésre ki van kapcsolva, hogy arra ne kérje, a képes és pin-es részt nem piszkáltam.
A netplwiz-nél pedig kétszer van a hotmail-es cím, és a monitoros ikonú admin-esre van bekapcsolva az automatikus bejelentkezés.

(#1871) vm93hun


vm93hun
aktív tag

Build 9901

Kezd ez végre kinézni valahogy. :)

Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.

(#1872) King Unique válasza vm93hun (#1871) üzenetére


King Unique
titán

Így van, erre már inkább fogható, hogy Windows 10. :K
Bár kicsit fura, h Start menü és tálcai kereső is dettó uaz, a sima "nagyító" ikon se volt rossz, de ők tudják, hogyan kell faragni.
Mindenesetre én várom már új, "komolyabb" buildokat, mert ez a 3 db publikus eddig akkorát nem dobbantott, illetve egyértelműen látszik, h továbbra is a Win8 vonal dominál (és nem a 7-es), ami így van rendben. :K

(#1873) worxland válasza vm93hun (#1871) üzenetére


worxland
addikt

Ezt a kijelentést ezekre a semmitmondó képekre alapoztad?

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#1874) Воланд


Воланд
titán

Leaked Windows 10 build reveals new Xbox app and Cortana integration

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1875) vm93hun válasza worxland (#1873) üzenetére


vm93hun
aktív tag

Tessék mégegyszer átnézni őket!
Segítek: A galéria közepétől kezdődnek az érdekesebb képek.

(#1872) King Unique

Szerintem a Start menü keresőjét előbb-utóbb kukázni fogják, mert teljesen felesleges, ha a tálca keresője is ugyanazt a feladatot látja el (Cortana-val felturbózva).

[ Szerkesztve ]

Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.

(#1876) emvy válasza Воланд (#1874) üzenetére


emvy
nagyúr

Lassuk...

while (!sleep) sheep++;

(#1877) prolad


prolad
őstag

Kipróbáltam az új buidet (9901),nem rossz,kisebb hibák vannak (pl. kattintást nem mindig érzékeli,de ez lehet driveres gond is),de cserébe kezd nagyon jól kinézni és végre van magyar bill támogatás (eddig csak 101 gombos qwerty-t sikerült előhozni).Azt szeretném kérdezni,hogy az ablakok körüli árnyékolást hol lehet kikapcsolni?

(#1878) osztszoroz válasza prolad (#1877) üzenetére


osztszoroz
aktív tag

32 bites verzió létezik belőle?

Attól,hogy paranoiás,még nem biztos,hogy nem üldözik.

(#1879) prolad válasza osztszoroz (#1878) üzenetére


prolad
őstag

Nem tudom,ahonnan leszedtem ott csak 64 bites volt.

(#1880) osztszoroz válasza prolad (#1879) üzenetére


osztszoroz
aktív tag

thx.

Attól,hogy paranoiás,még nem biztos,hogy nem üldözik.

(#1881) tDr1v3r válasza Воланд (#1874) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Egyre jobb és jobb lesz.

(#1877) prolad: Dobnál be pár screenshotot a felületről? :)

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#1882) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Ezt a 9901-et próbálta valaki VmWare11 alatt? Az új vmware már ismeri a Win10et is mint lehetőség, erre azonban csak újraindul a virtuális rendszer mindig... :/

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1883) emvy válasza szabonagyur (#1882) üzenetére


emvy
nagyúr

UEFI bootot kell beallitani.

while (!sleep) sheep++;

(#1884) xxSanchez válasza emvy (#1883) üzenetére


xxSanchez
őstag

Vicces, hogy nálam meg csak UEFI nélkül indult el a telepítés Hyper-V alatt, de már így is újra kellett kezdenem egyszer emiatt.

Heyho.

(#1885) prolad válasza tDr1v3r (#1881) üzenetére


prolad
őstag

Csinálhatnék párat,de amit fentebb linekeltek abban minden benne van.

Némi próba (net,film) után:

Pro
-új felület (pl. tálca,settings rész,alt-tab-nál felugró alkalmazásváltó)
-metro-s (moden?) alkalmazásoknál lehet váltani teljes képernyős és ablakos mód között
-eddig stabil
-gyors,pedig csak HDD-n van
-végre alapból magyar bill. támogatás

Kontra
-bugok: tálcán keresősáv nem működik,kattintást néhány helyen nem érzékel (egérrel oké,lehet csak a touchpad driverjét nem kedveli,media palyernél ha teljes képernyősre váltok,nem tudom visszatenni ablakosba)
-lassulások (indulás után kb 5 percig,keresésnél),lehet segítene ha ssd-re tenném,de azon nics hely

Jobban tetszik mint a 8.1 (pedig azt is szeretem),valahogy már most egységesebbnek néz ki.
Csak az árnyékolást kéne még kivenni,bár már nem olyan erős mint a korábbi buildekben.

(#1886) szabonagyur válasza emvy (#1883) üzenetére


szabonagyur
félisten

Kötelező neki a UEFI Boot? Ez elég érdekes...Megnézem majd, hogy tud ez a VmWare UEFI-t is, de eddig nem volt ilyennel baja egyik korábbi build esetében sem. Ha meg véglegesen kijön a Win10 és X64 alatt csak UEFI boot lesz engedve az sok embernek nem fog tetszeni...

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1887) emvy válasza szabonagyur (#1886) üzenetére


emvy
nagyúr

Biztos nem ez a vegleges -- ez egy kiszivargott build.

while (!sleep) sheep++;

(#1888) csixy


csixy
addikt

Van más is rajtam kívül akinek nem sycronizál a mail app? Ha újratelepítem akkor először szinkronizál egyet , de azután újra semmit se csinál.
Csináltam magamnak egy új ms accountot , de még mindig tudja valahonnan az áruház , hogy régi kuncsaft vagyok. Biztos a születési dátumomból tudja. Ha meg az igazival jelentkezek be akkor átviszi a beállításokat a win 8.1-es igazi masinámra. Hát ez sehogy se jó.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#1889) pzstm válasza emvy (#1876) üzenetére


pzstm
titán

figyelj arra, hogy közvetlen upgrade egy ismert hiba miatt nem lehetséges majd ha kiadják az új buildet, csak ha ISO-ról upgradelsz.

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1890) szabonagyur válasza emvy (#1887) üzenetére


szabonagyur
félisten

Tudom, hogy nem végleges csak ez, hogy nem akar felmenni sima virtuális rendszerre mint elődei ez idegesít eléggé... Élőbe nem rakom, Hyper-V nincs a sima WIn8-ban, VHD-ba sem akarom rakni szóval max akkor ezt mos kukázom :D

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1891) pzstm válasza szabonagyur (#1890) üzenetére


pzstm
titán

VHD boot még nincs integrálva, bár lehet 9901-be már belerakták :B

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1892) szabonagyur válasza pzstm (#1891) üzenetére


szabonagyur
félisten

De a korábbi Win10 buildeket be tudtam rakni VHD-ba Win8 alól, ezt nem lehetne? Szerintem elbeszélünk egymás mellett :D Tehát a host az Win8.1 és a guest lenne a Win10 VHD-ban (bár egyelőre inkább a VmWare a cél).

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1893) emvy válasza pzstm (#1889) üzenetére


emvy
nagyúr

Megprobaltam, nem sikerult az upgrade, visszaallitotta magat automatikusan az elozo buildre, aztan inkabb ujraraktam az egeszet.

while (!sleep) sheep++;

(#1894) pzstm válasza emvy (#1893) üzenetére


pzstm
titán

arra gondoltam, hogy most szűz rendszerre felrakod a 9901-et ISO-ból, s ha kijön majd az új build insider berkeken belül, akkor 9901-ről nem tudsz upgradelni :B

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1895) emvy válasza pzstm (#1894) üzenetére


emvy
nagyúr

Ja, oke, koszi -- bar nem zavar igazan.

while (!sleep) sheep++;

(#1896) szabonagyur


szabonagyur
félisten

9901 esetében jól látom, hogy van egy "get preview builds from fbl_release" Ez vajon mit takarhat? Vagy ez azért van mert nem hivatalos build?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1897) emvy válasza szabonagyur (#1896) üzenetére


emvy
nagyúr

A branchet jelolheti, amibol lehet updateket szerezni. Csak belso hasznalatra, nyilvan.

while (!sleep) sheep++;

(#1898) szabonagyur válasza emvy (#1897) üzenetére


szabonagyur
félisten

Akkor jól gondoltam, hogy ahhoz kapcsolódhat :)

Más: nincs itt olyan aki Dell 1705 Wifi+Bluetooth cuccot használ? Win8.1 driver nem megy fel sehogy...:/

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1899) szabonagyur válasza szabonagyur (#1898) üzenetére


szabonagyur
félisten

Van kint Office 16 is, valaki próbálta már?:)

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1900) pzstm válasza szabonagyur (#1896) üzenetére


pzstm
titán

fbl - feature build lab

Megnyugtatlak, belsős MSes sem nwgyon juthat hozza kishazankbol;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.