Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27042) concret_hp válasza -v- (#27037) üzenetére


concret_hp
addikt

nem tetted hozzá, hogy a "szerintem nincs értelme külön cimkézni módszer nem ér" :DDD

egy gondolatkísérlet erejéig tegyük fel, hogy tegnap mentél nyugdíjba, van állami nyugdíjad, az egyszerűség kedvéért legyen 100K és úgy számoltál, hogy a saját nyugdíjalapodból ezt havi újabb 100K-val pótlod ki. ezen kívül van még 10 féle felcimkézett megtakarításod, mint pl. lakásfelújításra, autócserére, unokák iskolázására és nem tudom még mire.

a, lakásfelújításos alapodban a tavalyi tetőcsere és klíma beszerelés után épp 120e ft van, de arra ébredsz, hogy csőtörés van a fürdőben, amit hetek múlva kiderül, hogy nem fizet a biztosításod, a helyreállítás kb. 1M. honnan lesz kipótolva a hiányzó 880K, ha minden pénzed fel van cimkézve és mindet arra használod, amire felcimkézted?

b, autócserés alapod épp ki van merítve, mert az ősszel vettél egy autót ami kiszolgálja a jelenlegi igényeidet, de sajnos egy szerencsétlen idióta nem ad elsőbbséget és összetöri az oldalát gazdasági totálkárra, ami persze az autó tényleges értékénél kevesebbet fizet, így ahhoz hogy vegyél egy ugyanilyen autót, hiányzik 1 kis apró, mondjuk 300K. megvárod amíg visszagyűlik az autócserés alapodba vagy kipótolod egy másra felcimkézett alapból, esetleg hitelt veszel fel?

vagy fullba vagy sehogy :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.