Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27551) attiati válasza BÁ Nutrition (#27550) üzenetére


attiati
veterán

kiszámolóhoz hasonló :D

(#27552) BÁ Nutrition válasza attiati (#27551) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

A temakor

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#27553) attiati válasza BÁ Nutrition (#27552) üzenetére


attiati
veterán

Ertem. Az igazabol a concorde alapkezelo blogja. A szakmaisag miatt azert mas szinvonalu.

[ Szerkesztve ]

(#27554) VÁMpír válasza Tufa_ (#27531) üzenetére


VÁMpír
aktív tag

ez rúpia vagy GBP betét?

(#27555) BÁ Nutrition válasza attiati (#27553) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

azert kerestem mert relative keves olyan magyar oldalt ismerek amit erdemes olvasgatni, itt meg azert van eleg cikk ahogy latom, bar itt is olvastam mar furcsasagokat. pl unitlinked biztositas.. gyakorlatilag egy kontra cikk volt egy masikra, ha nem is ajanlotta a unit linkedet de lehetosegkent hozta fel, eddig az ment h inkabb felejtsük el. szal itt is kell valogatni
[link]
vs
[link]

egyébként a multkori oldal amit kerestem meg se ez volt mert ott lehetett kommentelni, itt meg ugy latom h nem
szal mi johet meg szoba?

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#27556) attiati válasza BÁ Nutrition (#27555) üzenetére


attiati
veterán

Remélem nem az ifl-re gondolsz, az van még ilyen gazdasági blogszerű képződmény, ami hasonlít kiszamolora. De ezek inkább ilyen "józanparasztész" blogok.

Alapblogon több különböző szerző blogol, amiatt vegyes a stílus és a szint.
Többi alapkezelőét is olvasgathatod.

(#27557) BÁ Nutrition válasza attiati (#27556) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Ha rabukkanok belinkelem. Ott is hsz kontrol van mint kiszamolonal igy annyira nem nagy kar ha nem lesz meg. Ket hsz-t irtam. Egyik nem volt egybehangzo a velemenyukkel igy nem jelent meg ;] semmi bunkot nem irtam csak higgadt ellenvelemenyt. Ez a forum azert jo mert itt legalabb szabadsag van. (Ha nem vagy paraszt)

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#27558) Tufa_ válasza VÁMpír (#27554) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Rupia. Az allami bankok nagy resze 6%+, nem allami de talan az orszag legnagyobb bankhalozata pedig 8%. Van par amik 10% vagy afeletti lekotest ajanl de ezek nemikepp kisebb bankok (bar europai szinten igy is hatalmas ugyfelkoruk van..)

(#27559) hati


hati
addikt

Hamarosan lejár pár Kincstárjegyem, amelyből keletkező összeget TBSZ-re raknék át. Ezt meg lehet csinálni? Azaz a két számla között van átjárás?

(#27560) KMT válasza hati (#27559) üzenetére


KMT
addikt

Gyűjtőévben igen.

(#27561) Spet


Spet
addikt

Sziasztok,

Hamarosan lejár a kamatozó kincstárjegyem az OTP-nél.

Érdeklődnék, hogy érdemesebb-e ismételten abba "visszarakni", vagy inkább zárt/tőke védett alapba forgassa az ember? (egyéb lekötések mind a kettőben megtalálhatóak, de a jelenlegi alapok kockázata ahogy elnézem, igencsak a közepes és magas kockázatba esnek) Esetleg milyen más lehetőségek lennének?

Kiemelendő, hogy nem nyúlnék hozzá, csak ha nagyon szükséges.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#27562) bernel


bernel
tag

Aki úgy gondolja, hogy S&P500 meg hasonló indexekbe olcsón fektetni ETF-eken keresztül hosszú távra nyerő stratégia, annak érdemes elolvasnia ezt. Ahogy egyre többen ugranak rá erre a szekérre, az egyre több problémát fog hozni magával [link]

(#27563) attiati válasza bernel (#27562) üzenetére


attiati
veterán

Ez igazából abban okoz gondot, hogy esésnél (és emelkedésnél is) nagy a piac tehetetlensége a passzívan kezelt vagyon miatt. Ez felnagyítja az esést.

De magához az esés elindításához azt kellene látni, hogy a teljes pénzügyi eszközön belül megnőtt e a részvény típusú befektetések _aránya_?

Az önmagában nem elég, ha abszolút értékben megnőtt, mert minden eszközosztály dúskál a pénzben a megnőtt monetáris bázisok miatt. Úgyhogy egy irreális részvény piaci túlsúlyt kellene látni.
Ezekről nem szólnak a chartok.

Illetve az sem derült ki a chartból, hogy oké, hogy nő a passzívan kezelt vagyon aránya, de azon belül mennyi az esésre játszó passzív eszköz? Nagyon nem mindegy, hogy egyirányú zsákutca, vagy ellentétes pozik is vannak.

A harmadik, hogy aktívan kezelt alapok is vehetnek passzív ETF-eket, mert egyszerűbb és költséghatékonyabb úgy leképezni egy portfóliót, mint egyesével megvenni. Így végső soron aktív kezelés áll a passzív etf mögött. Bár ez lehet növeli az aktív és a passzív mennyiséget is. Nem tudjuk az elemző módszertanát, ezért nem szeretem az ilyen leegyszerűsítő chartokat.

Egyébként a kötvénypiacon vannak a gondok (ami persze magával ránthat részvényt is).

[ Szerkesztve ]

(#27564) bernel válasza attiati (#27563) üzenetére


bernel
tag

Igen, az aktív alapok sem mentesek ettől, hiszen azok is tarthatnak ETF-et, úgyhogy ha probléma lesz ebből, akkor ezeket is érintheti, hacsak valaki nem figyel arra, hogy olyan aktív alapot vegyen, ami nem fektet ETF-be.

Felteszem az ETF-ek többsége növekedésre játszik, mert a legtöbb átlagembernek szóló cikkben ilyeneket ajánlgatnak, hogy vegyél ilyen olyan indexet, és akkor hosszú távon jobban jársz, mint az aktív alappal.

Ami lehet, hogy így lesz, de gondolatébresztőnek jó a cikk, hogy az ide áramló rengeteg pénz hozhat olyan új problémákat, amik megboríthatják az eddigi elképzeléseket.

(#27565) attiati válasza bernel (#27564) üzenetére


attiati
veterán

Nem így értettem, hanem ügyfél vesz 10k dollárért aktívan kezelt alapot, de a vagyonkezelő úgy dönt, hogy ő passzív eszközökbe fektetve kezeli aktívan az alapját. Tehát végső soron nem egy magatehetetlen, a piacot követő 10k usd lesz abból. És ezután írtam a saját gondolat kritikáját is, hogy ez lehet megjelenik passzív és aktív vagyontömeg között is (az alapokba fektető alap duplikált vagyontömege miatt), úgyhogy lehet téves a gondolatom, mert ez nem növeli a passzív eszközök arányát, hisz mindkettőhöz hozzáadandó. De nem ismerjük a fenti elemzés módszertanát, úgyhogy nem tudjuk.

"
Felteszem az ETF-ek többsége növekedésre játszik, mert a legtöbb átlagembernek szóló cikkben ilyeneket ajánlgatnak."
Nem csak átlagember vesz ETF-et. Intézményi befektetők körében is népszerű eszköz az aktív vagyonkezelés megvalósításához, ahogy fent is írtam. Így az lehet short etf is. Keresni kell olyan elemzést, hogy a passzívan kezelt etf-ek vagyontömegéből mennyi a short etf vagyontömege.

Szerintem összességében nem az aktív, passzív arány dönti el a piac esését. Az csak felnagyítja.

[ Szerkesztve ]

(#27566) Stanlee


Stanlee
őstag

Nem tudok egyet érteni azzal, hogy az ETF-ek "passzivitása" miatt a részvénypiacok összeomlanak majd egyszer és csak az aktívan kezelt alapok a jó megoldás.

A normál embernek 4 lehetősége van:

1. Mivel amúgy is undorodik a pénzügyektől és számára átláthatatlan az egész befektetősdi, így semmi kamatra tartja a jó öreg bankbetétben a pénzét. Ez a lehető legrosszabb, amit tehet, és ide tartozik a többség.

2. Megtakarítani akar, nem tud sok időt eltölteni a pénzügyei szervezésével, de azért szeretne részesülni a piacok növekedéséből: vesz ETF-et.

3. Megtakarítani akar, vesz valamilyen alapot, mert a banki ügyintéző, a biztosítási ügynök, xyz szerint megéri neki az (aktívan) kezelt alapba befektetnie. Az aktivitásról lehet vitatkozni.

4. Van affinitása a részvények iránt, ideje és energiája, hogy saját maga szervezze a pénzügyeit és kereskedik.

Az emberek többsége az 1. és 3. kategóriába tartozik.

Vennék én aktívan kezelt alapot is, de sajnos ezen alapok többségénél nem látom azt, hogy az aktivitásért elkért pénz összhangban állna a passzív ETF-ek teljesítményével.

Ugyanígy tisztában vagyok azzal is, hogy az ETF-ek által leképzett indexek árfolyamának változásához az aktívan kereskedőkre is szükség van. Pont ezért figyelem a partvonalról a dolgokat.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#27567) Anubris


Anubris
őstag

Sziasztok,

nem tudja-e esetleg valaki fejből, mert már korábban számolta, hogy kb mennyi ideig kell egy 3 éves prémium magyar államkötvényt megtartani ahhoz, hogy legalább a tőkéből ne bukjon, ha mégis idő előtt venné ki a pénzt.

(#27568) bernel válasza Stanlee (#27566) üzenetére


bernel
tag

Senki nem mondta, hogy csak az aktív alapok a jó megoldás, a felvetés inkább az volt, hogy az ETF sem csodaszer, mert ha mindenki ezekre ugrik, akkor ez felnagyítja a negatív hatásokat. Illetve van némi buborékjellege is, hiszen ha mindenki indexet vesz, akkor úgy pumpál plusz pénzt pl. a részvényekbe, ha részvényindexről van szó, hogy a részvényindexben szereplő cégek árfolyamát valós teljesítmény nélkül növeli, vagyis egy bizonyos mennyiségű valós teljesítményre (asset) egy egyre nagyobb pénzbuborék épül a csodavárókból, aki azt gondolják, hogy x időtávon biztosan nyerni fognak vele.

(#27569) concret_hp válasza Anubris (#27567) üzenetére


concret_hp
addikt

tényleg bonyolult kiszámolni, mennyi idő alatt kamatozik 1%ot, ha a kamata X, ahol X egy ismert szám :F :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27570) Oppenheimer válasza Anubris (#27567) üzenetére


Oppenheimer
veterán

1. Kamatfizetés időpontja után

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#27571) kovisoft válasza Anubris (#27567) üzenetére


kovisoft
őstag

Ha jól tudom, a 3 éves PMÁK kamatfelára 1.75% az infláció felett, inflációval együtt évi 3.55%-ot fizet az első kamatperiódusban, az idő előtti visszaváltás "büntetése" pedig most 1%. Tehát ha csak szigorúan a tőkét nézzük, akkor ebben a periódusban a felhalmozott kamat 1/3.55 év alatt éri el az 1%-os bünti mértékét, ami kb. 100 egynéhány nap.

(#27570) Oppenheimer: Meg kell várni az 1. kamatfizetést? Ha idő előtt visszaváltod, akkor is megkapod az addig felhalmozott kamatot mínusz bünti, nem?

[ Szerkesztve ]

(#27572) Stanlee válasza bernel (#27568) üzenetére


Stanlee
őstag

Jelen pillanatban felesleges arrol elmelkedni, hogy felnagyitja a negativ folyamatokat az ETF. Addig, amig kis mennyisegu penz van ETF-ben, nem jelent semmilyen veszelyt. Amugy erdekelne, hogy Mo-n mennyi megtakaritas lehet ETF-ben? Szereintem sokat mondok, ha par szaz millio.

En jobban tartanek a funek fanak ertekesitett vallalati kotvenyektol, meg a milyen jo uzlet kontenerhajoba invesztalni dolgoktol. Nemetoszagban az elmult evekben tobb szaz millio euro semmisult igy meg, es nem is adtak olyan tuls ok kamatot.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#27573) Anubris válasza kovisoft (#27571) üzenetére


Anubris
őstag

Köszi a választ!

Én úgy értelmezem, hogy kamatfizetési időszak előtt ha kiveszem is fizeti az addig felhalmozott kamatot. Nem találtam olyan leírást, ahol azt mondaná, hogy mindig csak kamatfizetéskor lehetne a hozamot kivenni.

(#27574) Oppenheimer válasza kovisoft (#27571) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Erről nem tudtam. Úgy tudtam évente 1x van kamatfizetés, és ha nem várom meg a visszaváltással, bukó. Jó tudni!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#27575) magnerss


magnerss
csendes tag

sziasztok!

fél évre tudnék befektetni kb 9M HUF-t (szinte egyszerre jár le minden a napokban, PMÁK, bef. alapok, KTJ), de fél év múlva lakáscél miatt kell. mit javasolnátok? ki lehet jönni pluszban ha egy PMÁKot kötök és felbontom fél év mulva, vagy esetleg másba lenne érdemes?

köszönöm:)

[ Szerkesztve ]

(#27576) student válasza magnerss (#27575) üzenetére


student
őstag

duplázott

[ Szerkesztve ]

(#27577) student válasza magnerss (#27575) üzenetére


student
őstag

sztem részvényekben jól meg tudnád pörgetni a zsét fél év alatt is ;]

(#27578) magnerss válasza student (#27577) üzenetére


magnerss
csendes tag

köszi, biztosan, de olyat meg nem csináltam.:) egyébként mire gondoltál?
más ötlet?

(#27579) Slownz válasza magnerss (#27575) üzenetére


Slownz
senior tag

Pont nemrég volt róla szó, hogy hány nap múlva éri meg, ki tudod számolni. Ottvan a Cetelem megtakarítási számla, ott nincs bünti.

(#27580) kovisoft válasza Slownz (#27579) üzenetére


kovisoft
őstag

Az, hogy a vételi árfolyam eléri a 100%-ot még nem feltétlenül jelenti, hogy meg is éri, mert az ilyen-olyan transzfer és egyéb díjakat is bele kell számolni. Sajnos az említett fél év nagyon rövid idő.

(#27581) Konflikt válasza Slownz (#27579) üzenetére


Konflikt
addikt

ez engem is erdekelne. a kondiciok alapjan a koltseg zero. kiveve kamatado es a rautalas koltsege a masik banknal vezetett szamlamrol fog terhelni ha jol ertem.
arrol nem latok infot hogy a visszautalas a cetelem szamlarol a sajat bankomhoz milyen koltseggel jar. mivel kell szamolnom, van barmi? koszi.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#27582) _ATi_1 válasza Konflikt (#27581) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Szia!
Nincs kiutalási költség a Cetelemnél.
Üdv!

(#27583) Konflikt válasza _ATi_1 (#27582) üzenetére


Konflikt
addikt

koszi. meg a 0,3% tranzakcios illetek sem?

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#27584) dptrsk válasza Konflikt (#27583) üzenetére


dptrsk
addikt

Az sem

(#27585) Konflikt válasza dptrsk (#27584) üzenetére


Konflikt
addikt

ertem. tehat akkor ha pl. a maximalis kamat eleresehez szukseges minimalis 2,5M Ft-ot atrakom mondjuk 1 evre hozzajuk akkor az igy alakulna: Juniustol 2% eves kamattal szamolva: 25000*2*0,85 = 42500 ahol a 0,85 az a 15% kamatadot-t jelenti. nem hagytam ki semmit?

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#27586) Poultier


Poultier
tag

Sziasztok!

Sajnos nem vagyok túlzottan járatos a különböző megtakarítási formákban, így fejtágítás gyanánt néhány témába vágó, hiteles oldalt szívesen fogadok.

Jelenleg van 1 millió forint 1 éves lejáratú államkincstári jegyünk, illetve még 1 millió a banszámlám megtakarítási alszámláján. Esküvő után szeretnénk a bejövő pénzt(kb. 1 milla) még befektetni valamilyen rövid lejáratú papírba, mert ingatlan vásárlás lenne a rövid távú cél, sokalljuk a havi 85 ezret albérletre. Megfelelő a mostani befektetési forma?

Gondolkodok még a most lejáró havidíjak(havi 40) valamilyen megtakarításában, mit javasoltok? :R

Egyetemen tanultam közgazdaságtant, de az ott elhangzottakat nem tudom alkalmazni, szóval ajánlott szakirodalmat is szívesen veszek!

[ Szerkesztve ]

(#27587) Brave_86 válasza Konflikt (#27585) üzenetére


Brave_86
aktív tag

nem

(#27588) concret_hp


concret_hp
addikt

kbc-nál elérhető, de úgy általánosságban is: etf-ekhez tud valaki olyan oldalt, ahol angolul van leírás róla? :D legtöbbre németet ad ki csak az 1. oldalon a gugli

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27589) Geri89


Geri89
aktív tag

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni.. Lakástakarékban gondolkozom, a havi 20-at tudom vállalni. Hosszabb távra gondolnám, 6-8-10 év. A kérdésem, hogy érdemes rögtön ilyen hosszú időre szerződni, vagy szerződjek rövidebbre, hogy "hosszabítsam"? (ez lehetséges?) Illetve, hogy jelenleg összességében melyik pénztár az ajánlott? Kamat, belépés, stb tekintetében.. Köszi! :R

(#27590) axioma válasza Geri89 (#27589) üzenetére


axioma
veterán

1. ha nem gondolkozol fixen a kolcsonresz felveteleben, akkor a kivalasztott "sorozat" legrovidebbjet kosd meg havi 5e-rel, aztan majd ha kell a kolcson, akkor modositasz, 2e Ft plusz a nyitasidij-kulonbseg
2. megtak. topikba irtad, emiatt en a regi tipusu (3% kamat, 30% alltam) modozat kereseset javasolnam, ha nem tevedek csak a fundanal csak 6 ev minimummal letezik
3. ha tul sokaig tartod bent a penzt, akkor azert romlik a kihozatal. Ha nem lesz csak kb. 8 ev mulva lakascelod, akkor most nyiss, de a nyitasin es az elso havin kivul csak annyit fizess be, hogy ne szunjon meg (ertsd: havi 150Ft ne vigye minuszba), a most befieztett penznek onmagaban nem lesz tul jo a kihozatala (bar manapsag... a netto 3% fix is jo!)
Amit tudok fejbol, mert regebben voltam jobban benne: a 4 eves rendesen fizetett regi tipusu (anno 821 kodszammal elerheto) 13%-ot majdnem elero evesitett netto hozamu befektetessel volt egyenerteku, de a 823-as 8 eves csak valahol 7% korul. Vagyis, ha forditva nezed, az elso 4 ev befizetese rontotta le a masodik 4 ev amugy szep teljesitmenyet...
Ja igen, a mantrakat kikerulendo: igen, ha tobbet fizetsz be, akkor a tobbre kapod meg az alltamot (persze ugyanugy egy max-ig, plusz figyelni kell a 3. es 4. negyedeves szabalyokra), es bar ijesztgetnek vele, nem kell azert megemelni a szerzodeses osszeget, mert tultakarekoskodtal. Viszont a modositas adminisztracioja idot igenyel, igy majd elobb kell tudnod arrol, hogy mikor akarod felhasznalni, ha hitel is lenne belole es emiatt kell a szerz.o. emelese.

[ Szerkesztve ]

(#27591) htomi85 válasza Poultier (#27586) üzenetére


htomi85
tag

Több sebből vérzik ez.
Egyrészt, 85 ezres albi egyáltalán nem sok, ha jó a kecó és jó helyen vagy.
Másrészt, a rövid állampapírok kevesebbet fognak hozni, mint amennyivel a lakások drágulnak. Tehát egyre messzebb leszel a céltól.
3 millió az lófasz sajnos. Ha az inflát évi 3 százalékkal vered, akkor évi 90 ezer rajta a reálhozam. És akkor már rég nem állampapír kockázatot futsz.
A bevételeidet kell növelni valahogy.

(#27592) BÁ Nutrition válasza Poultier (#27586) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Szia. Amit az isiben tanultal az nem igazan fedi le ezt a temat ahogy te is rajottel. Az a kerdes hogy fel tudod-e dolgozni hogy a lakas amiben lakni fogsz valojaban durvan egy arban lesz az alberleteddel. (Azonos igenyek eseten)
A valos kulonbseg olyanokon lesz h azt csinalsz a lakaodban amit "akarsz". Akkor fested le olyanra amit te szeretnel stb. Cserebe pl ha hulye lesz a szomszed nehezebb lelepned. Vagy uj melohely mas varosban stb. Szal inkabb ilyesmi kulonbsegek vannak mint anyagiak.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#27593) Geri89 válasza axioma (#27590) üzenetére


Geri89
aktív tag

Jelenleg nem tudom még, hogy kell-e majd kölcsön, persze elképzelhető. Most van hol lakni, de 8-10 év múlva tervezünk a párommal házat építeni, ahhoz gondoltam most egy lakástakarékot indítani, igazából az állami támogatás miatt. Ezek szerint nem érné meg a 20e Ft-ost nyitni, és kimaxolni az állami támogatást belőle?

(#27594) Mercutio_ válasza Geri89 (#27593) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha 5-tel nyitod aztán 20-at tolsz bele is 20 után kapod a támogatást, csak kevesebb költsége lesz a megnyitásnak.
Ezt nyilván nem köti az orrodra az ügyintéző mert az ő jutaléka attól függ mennyivel kötöd.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#27595) Poultier válasza htomi85 (#27591) üzenetére


Poultier
tag

Nem budapesti albérletben lakunk, hanem az agglomerációban. Lakást inkább Esztergomban tervezünk venni, részben az alacsonyabb ingatlan árak miatt, illetve csak én dolgozok Budapesten.

(#27596) Geri89 válasza Mercutio_ (#27594) üzenetére


Geri89
aktív tag

Na, ez jó infó! :R Ha kötök egyet 5-el a legrövidebb időre, és akkor mégsem akarom felhasználni, akkor vihetem tovább ugyan olyan feltételekkel? Vagy ez hogy van? Illetve láttam olyan akciókat, hogy elengedik a számlanyitás díját, stb.. ezeket főleg közvetítő oldalakon láttam. Itt sem éri meg akkor a 20e konstrukciót kötni?

(#27597) Brave_86 válasza Geri89 (#27596) üzenetére


Brave_86
aktív tag

Néha érdemes visszaolvasni is kicsit. 1-2 hetente felmerülnek ugyan ezek a kérdések.
Itt egy összefoglaló is erről, további infókkal.

(#27598) Geri89 válasza Brave_86 (#27597) üzenetére


Geri89
aktív tag

Köszönöm, ez elég jó összefoglaló. Ebből igazából kiderül, hogy a felhasználás előtt 4 évvel éri meg lakástakarékot nyitnom, így most nem erőltetem..

(#27599) axioma válasza Geri89 (#27598) üzenetére


axioma
veterán

Rossz hozzaallas. Legyen, hogy ha valtozas van es 2 ev mulva kell, akkor mar ne nullarol indulj. Plane ketyegjen a taxiora...
Masreszt a netto 3% jelenleg jo onmagaban, alltam nelkul, ha a szla koltsegeit nem nezed [mert az osszegfgtl], es me'g egy orok igazsag: minel nehezebb hozzaferni, annal kevesbe 'koltodik el' eszrevetlenul.

(#27600) bernel


bernel
tag

Ingatlantémában érdekes írás arról, hogy az elnéptelenedő régiókban az ingatlanok nemigen fogják megőrizni az értéküket: [link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.