Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27601) attiati válasza bernel (#27600) üzenetére


attiati
veterán

Van ahol a valsag elotti szintre se jottek fel az arak.

Ingatlanpiacon tenyleg harom dolog szamit: lokacio, lokacio es még a lokacio.

Pont ma cikkeztek rola, hogy borsod es szabolcs megyeben van a legtobb fiatal...

Szerintem ha a nyugati megyek el is neptelenednek (mert ott van messze a legkevesebb gyerek), az osztrak hatar kozelsege miatt akkor is ertekallobb lesz.

(#27602) bernel válasza attiati (#27601) üzenetére


bernel
tag

Az ingatlan elég spekulatív befektetés lesz a következő években, mert nehéz lesz kiszámítani, hogy hol őrzik meg az értéküket. Az biztosnak látszik, amit a cikk is ír, hogy azzal nemigen lehet majd számolni a következő évtizedben, hogy tovább emelkednek majd az árak, inkább lefelé lesz az irány, még ha jó helyen is van.

(#27603) concret_hp válasza bernel (#27602) üzenetére


concret_hp
addikt

hát ahol van rendes ipar (irodaházak), ott oké, többi az tényleg kiszámíthatatlan.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27604) attiati válasza bernel (#27602) üzenetére


attiati
veterán

azt irja, hogy komoly lufi (exponencialis arnovekedes) eselye is benne van a kepletben a kovetkezo evekben.
Az, hogy egy evtized mulva hol lesz... nem mindegy az sem, hogy melyik evi bazishoz kepest.

Egyebkent pedig 1-2-3 evtizedes tavlatban a nepesseggyarapodason kivul be lehet venni millio mas tenyezot a kepletbe. Mint peldaul a globalis eghajlatvaltozas okozta migraciot, egyenlotlen nepeloszlas a bolygon... boritekolhato addigra egy ujabb globalis penzugyi valsag, eu atrendezodes, stb...

A masik pedig, hogy a nepessegcsokkenes es annak minden kovetkezmenye kozponti tema lesz mar rovidtavon az europai politikaban. Valaszt kell erre adni. Amig nincs megoldas ra, addig a nepesseg alakulasa egy negativ tenyezo lesz az ingatlan arazasban Amint megoldast talalnak ra (ha egyaltalan lehet), akkor pedig pozitiv tenyezo.

(#27605) attiati válasza bernel (#27602) üzenetére


attiati
veterán

2x

Mondjuk a cikk cime es temaja onnan indult, amirol evek ota folyik a vita jegybanki szinten is, hogy a hozamcsokkenes mennyire tartos. Egyes modellek tartosan alacsony hozamkornyezettel es uj, alacsonyabb egyensulyi kamatszintekkel szamolnak. Emiatt alakult ki "torz" arazasi szint minden eszkozosztalyban, a valsag elotti evek modelljeivel szamolva.

[ Szerkesztve ]

(#27606) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Előre is elnézést, kezdő vagyok, nem értek hozzá. Szóval Babakötvényt vennék. Az ügyintéző azt mondta, hogy lépjek be és totál egyértelmű lesz minden. Egyelőre nekem mégsem az. :D Szóval kezdetnek vennék 5000 HUF értékben. Így néz ki a felület:

Gondolom nekem a kalkulációs összeghez kell beírnom, hogy mennyiért vásárolok, eddig ok is lenne. Kártyával fizetnék, tehát tranzakciós illeték stb. sem kellene, hogy legyen. Ha jól tudom a Babakötvény alapcímlete 1 HUF, tehát 5000 HUF kalkulációs összegért nem 5000 HUF névértéknek kellene megjelennie?

(#27607) dugynok válasza albiosz (#27606) üzenetére


dugynok
senior tag

Elvileg nem kell ilyenekkel bajlódni, utalj a számlára pénzt és automatikusan a legtávolibb lejáró kötvénybe fektetik. Én 4 éve így csinálom, kb. 2 éve vezették be, hogy ne kelljen foglalkozni a vásárlással! Egy állandó átutalás van a bankomnál megadva a számlaszámmal és ennyi. Belépek a webkincstárra és látom, hogy milyen kötvénybe van.

[ Szerkesztve ]

(#27608) albiosz válasza dugynok (#27607) üzenetére


albiosz
őstag

Igen, utalás esetén valóban automatikusan befektetik, ezt mondta az ügyintéző is. Viszont a kártyás vásárlás díjmentes, ellenben az utalás nekem nem teljesen. Meg kérdés, hogy utalás esetén 5000 HUF-ért 5000 HUF kötvényt kapok-e.

Ezt találtam a témában (habár 2013, novemberi cikkben):

,,7. Babakötvényt a kibocsátás napja után is bármikor névértéken tudok vásárolni.
TÉVHIT! A Babakötvényt névérték + felhalmozott kamat értéken lehet megvenni már a kibocsátás másnapjától. A felhalmozott kamat az arra a kötvénysorozatra egész évre megállapított kamat (infláció + 3% kamatprémium) időarányos részét jelenti. Így biztosítható, hogy ha bármikor vásárolnak a Babakötvényből a gyermek javára, akkor a következő év február elsejei kamatfizetéskor biztosan jóváírják az előre ismert kamattartalmat a Start-értékpapírszámlán. A Babakötvény éves kamata újra befektetésként kerül mindig ugyanabba a sorozatszámú kötvénybe. Az állam évente a hozzátartozói befizetések összegének 10%-ával, de maximum 6 ezer forintos támogatással is ösztönöz a takarékoskodásra.
"

Ciki, nem ciki, nem értem ez alapján sem. Tehát most 5000 HUF-ért kapok 4953 kötvényt, de hol az 47 HUF/kötvény?

Február első munkanapján bocsátják ki egyébként, tehát akkor érdemes ezen a napon megvenni a teljes évre szánt mennyiséget vagy teljesen mindegy, vehetem havi adagokban? Nyilván bármelyiket megtehetem, de hogy járunk legjobban kamatozás szempontjából?

(#27609) SzGee válasza albiosz (#27608) üzenetére


SzGee
aktív tag

mivel kamatozott február óta a kötvény, ezért most 4953 db kötvény ér 5000 Ft-ot - ha 5000 Ft névértékű kötvényt szeretnél venni most, akkor azt 5000 Ft + felhalmozott kamatért tudod megvenni

If you leave me, can I come, too?

(#27610) albiosz válasza SzGee (#27609) üzenetére


albiosz
őstag

Kezd kerek lenni, köszönöm!

érdemes kibocsátás napján megvenni a teljes évre szánt mennyiséget vagy teljesen mindegy, vehetem havi adagokban? Nyilván bármelyiket megtehetem, de hogy járunk legjobban kamatozás szempontjából?

(#27611) adalbert1 válasza attiati (#27604) üzenetére


adalbert1
veterán

Ez itt eléggé off, de hosszú távon én ezért gondolkozom valami olyan kertes házban, ahol minél jobban lehetne függetlenedni a közművektől/társadalomtól (minél alacsonyabb energiafogyasztás, az is napelemről megoldva, fűtés lehetősége fával, esetleg a nem ivóvíz felhasználása kútról/esővízből, kertben zöldségek termesztése, stb) - persze ha valami hatalmas apokalipszis lesz, ez sem véd meg, illetve azért jó lenne a főváros közelében maradni, hogy rendes munkalehetőség is legyen.

Havi 150k-t mibe lenne érdemes fektetni? Leginkább arra gondoltam, hogy lakáskassza 2-3 személy nevére a családból, esetleg gyűjteni addig, amíg a 2-4 milliót el nem érné, és azt berakni állampapírba - vagy van olyan konstrukció, ahova havonta lehet betenni a pénzt (és esetleg ki is venni büntetés nélkül), és minimálisan kamatozik is (jelenleg a Cetelem takarékszámlát találtam csak, mint ilyen konstrukciót)?

(#27612) kovisoft


kovisoft
őstag

Gondolom, sokan láttátok már, de talán van, akinek még új információ: Újabb kamatcsökkentés a prémium állampapírnál. Infláció plusz 2% az új kamat.

(#27613) concret_hp


concret_hp
addikt

ha van idő kiülni, én most vettem egy kis kakaót, pár hete 10 éves mélypontot ütött (ez egy 2x áttétes etf): [link] tegnap vettem még a délutáni felhúzás előtt 6.19-en, ha 2 év alatt megy vissza oda ahol 1 éve volt, akkor is jó kör :DDD

állampapír témában azért lassan nem bánom, hogy zsákoltam még infla +3.5%-on egész sokat :)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27614) adalbert1 válasza concret_hp (#27613) üzenetére


adalbert1
veterán

Kakaó és kávé témában már hallottam, hogy több éves távon drágulásra számítanak, mert állítólag csökken a termőterülete - persze hogy ez mennyire van tudományosan alátámasztva, azt nem tudom. :)

(#27615) htomi85 válasza adalbert1 (#27614) üzenetére


htomi85
tag

Én április végén a portfólióm 10 százalékát tettem bele.
Eddig 9 százalékot hozott, de 1-2 évig tartani szeretném.

(#27616) Cathfaern válasza adalbert1 (#27614) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Én már kb. 5 éve is azt hallottam, hogy egekbe fog szökni a kávé meg kakaó ára mert járvány, szárazság, termőföld csökkenés, betegség, ufók :)

[ Szerkesztve ]

(#27617) BÁ Nutrition válasza Cathfaern (#27616) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

en is vettem kb 2 honapja belole. tobb evet is lazan ott lehet, majd meglatjuk lesz-e belole valami. rizsnél is vannak lehetosegek szerintem

kriptopenzekrol van valahol vmi komolyabb leiras amit erdemes elolvasni?

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#27618) concret_hp válasza Cathfaern (#27616) üzenetére


concret_hp
addikt

azért így egy ~10 éves low-t ütve, sztem nagyobb eséllyel dupláz, mint hogy még lefelezi magát.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27619) axioma válasza adalbert1 (#27611) üzenetére


axioma
veterán

Aquaponia, es sokkal kisebb teruleten megvan a zoldseg meg gratiszban - aki szereti - a halhus. Es oriasi terulet se kell ra, ha olyan telkem lenne ami alkalmas ra, siman a varosban is.
Ize, most latom, ez nem a lakasos topik, akkor nagyon off-off.

(#27620) Konflikt


Konflikt
addikt

a FKJ 1,5% ot hoza KKJ meg 2%ot.
mi a bunti, ha KKJt kotok, de fel ev mulva felbontom? nezegettem a pdf eket de nekem nem tunt egyertelmunek. koszi

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#27621) kovisoft válasza Konflikt (#27620) üzenetére


kovisoft
őstag

Napi árfolyamuk van, az Államkincstárnál 99.5%-ról indul a vételi árfolyam (=0.5%-os bünti), ehhez jön a felhalmozott kamat. Ha pl. azt a KKJ-t nézzük, amiből még fél év van hátra (K2017/46, ez még 2.25%-os kamatot adott), akkor ez most 100.62%-on áll. A KKJ-k általában kb. 3 hónap alatt szokták elérni a 100%-ot.

(#27622) Stanlee válasza bernel (#27600) üzenetére


Stanlee
őstag

Maga az írás teljesen rendben van, habár a nagy következtetés amit kihoz szinte magától értetődő. Mármint nem kell befektetési gurunak lenni, hogy megmondja valaki: nagyon kevés nagyváros kivételével mindenhol elértéktelendnek az ingatlanok és rossz befektetések. A baj inkább azzal van, hogy mindenki egy élet munkáját beleáldozza a házba, és aztán csak néz, hogy a gyerek elhúz valahová máshová dolgozni és üresen lerottyan a ház.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#27623) bernel válasza Stanlee (#27622) üzenetére


bernel
tag

Gurunak nem kell lenni, csak sokan esnek abba a hibába, hogy ha biztos helyen akarják tudni a pénzüket, akkor ingatlanba teszik, mert "akkor biztos megmarad". Sokan hiszik, hogy hosszú távon biztos nyerő az ingatlan, ezért fontos, ha egy ilyen cikkben felhívják a figyelmet, hogy hosszú távú befektetésnél a hosszú távú tendencákra kell figyelni, pl. az adott hely várható demográfiájára.

Kiszámoló épp ma írta a városi ingatlanokra, hogy azokat ugye a kínaiak veszik szakajtószámra, akik menekítik a pénzüket Kínából, és az általuk felvert árak sem lesznek tarthatóak, úgyhogy a városi ingatlan sem feltétlenül biztos befektetés: [link]

(#27624) Konflikt válasza kovisoft (#27621) üzenetére


Konflikt
addikt

koszi.
plusz info, ha banknal veszed (MKB legalabbis) akkor a 0.5%buntit benyelik ok (cserebe havi allomanydij van ami 0,15%), de rovid futamidonel igyis jobban jarsz (hiszen keves honap es a banknal vezetett bef. szamlara nincs tranzakcios ado se oda vissza atvezeteskor). persze ha nem tobb10M rol van szo, mert akkor a havi allomanydij eleg magas lehet.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#27625) kovisoft válasza Konflikt (#27624) üzenetére


kovisoft
őstag

Ezt szerintem bankja válogatja. A CIB-nél pl. úgy látom, éppen ellenkezőleg van: 99%-ról indul a vételi árfolyam (ha megnézed a legfrissebb Kkj 2018/19-et), tehát náluk 1% a bünti.

(#27626) Konflikt válasza kovisoft (#27625) üzenetére


Konflikt
addikt

erdekes.. na de jo tudni hogy ha KKJ, PMAK szobajon, akkor a sajat bankodnal/bankjaidnal is erdmemes lehet korbekerdezni

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#27627) Stanlee válasza bernel (#27623) üzenetére


Stanlee
őstag

Nagyon nehez ezekkel a tevhitekkel leszamolni, mint pl. az "ingatlan jo es ertekallo befektetes".

Amit en latok az az, hogy videken az alberlet nem alternativa, ezert szinte mindenki sajat hazban/lakasban gondolkozik. Zsiday-nak teljesen igaza van abban, hogy 20-30 eves leirasokkal kell az embernek a videki ingatlanoknal szamolnia, mivel maganak tartja fenn, a gyerekek mar nem biztos, hogy ugyanott fognak elni, vagy egyaltalan talal ra majd egyszer vevot. De ha meg csak ilyen idotavon gondolkozhat valaki, akkor nem igazan eri meg a sajat ingatlant forszirozni, mert a vegen ha kiszamolja az ember, hogy mekkora penzt tolt bele a sajat ingatlanjaba, elmegy az eletkedve.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#27628) axioma válasza Konflikt (#27626) üzenetére


axioma
veterán

Kizart. Nekik ezzel csak akkor eri meg foglalkozni, ha legalabb a ktg visszajon (a papir haszna nem naluk csapodik le), mig az allamkincstarnak azert, mert olcso (vilagpiacinal olcsobb) hitelhez jut. A ktg-gel egyutt is.
Az mas kerdes, ha a ktg-eket atalanyban szedik be, es eppen jol tudsz jarni, de ritka kivetel lehet. Ha a 100 erteku allampapirert az allamkincstar a korabbi visszavaltas miatt a diszkontar minusz 2%-ot ad (vagy mennyi most), akkor az lehet hogy nem ker a muveletert penzt, de az kb. kizart, hogy tobbet adjanak erte, mint amennyit megkapnak.

(#27629) Konflikt válasza axioma (#27628) üzenetére


Konflikt
addikt

hogy a hatterben mivan, azt nem tudjuk.
az biztos, amit leirtam: tehat jobban lehet jarni banknal KKJ-vel (MKB es a fenti eset), mivel tegnap voltam bent. a plusz koltseg 0,15% per ev az allomanyi dij, ami havi bontasban vonodik az ertekpapir szla-n a MAK-hoz kepest.

[ Szerkesztve ]

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#27630) axioma válasza Konflikt (#27629) üzenetére


axioma
veterán

Arra akartam finoman utalni, hogy valahol valami koltseg biztos lesz hozza, amit most nem szamolsz. Peldaul lehet, hogy a vetelit a mak veteli ktg (2%?) nelkul jelenitik meg, ellenben azt felszamoljak ha tenylegesen eladnad nekik.
Ettol fuggetlenul tevedhetek persze, nem bongesztem a kondilistat, mivel mi tok mashogy hasznaljuk a kincstari termekeket, es nincs is erdemi megtakaritasunk, amire erdekes lehetne.

(#27631) Konflikt válasza axioma (#27630) üzenetére


Konflikt
addikt

elvileg nincs mas koltseg. beszeltem veluk, kotottem is. 100%on tortent a jegyzes, nem 99,5-on. ertekpapir szamlam evek ota van naluk, nincs mas koltseg a fenieken tul

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#27632) axioma válasza Konflikt (#27631) üzenetére


axioma
veterán

Ja bocs, most nezem, KKJ. De a jegyzes 100% nem is ertem miert elony neked ahhoz kepest, mintha 99,5-ert kaptad volna... ha azt mondanad, hogy 100 es nem 100,5, akkor ertem, igy nem.

[ Szerkesztve ]

(#27633) Konflikt válasza axioma (#27632) üzenetére


Konflikt
addikt

MAK-nal 99,5%-nel indul mig ugyanezen KKJ eseten MKB-nel esetemben 100%-rol indul. ez alapbol elony, nem minuszbol indulsz (=nincs bunti) vagy nemertem a kerdest :)

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#27634) bernel válasza Stanlee (#27627) üzenetére


bernel
tag

Az ingatlant ugye azért szokták szeretni, mert az fizikai dolog, ezért a számlapénzzel ellentétben nem illanhat el csak úgy az értéke. Ennek kapcsán itt a megtakarító topikban érdekes kérdés lehet, hogy pl. egy befektetési számlán levő alapok vagy brókerszámlán levő etf-ek nem hasonlóan biztonságosak? Elvégre ha egy országban mondjuk valutaválság van, az nem érinti a brókerszámlán levő megvett S&P500 etf-et, nem igaz? Az ugyanúgy megvan, és független a helyi deviza helyzetétől.

Érdekes lenne tudni, hogy azokban az országokban, ahol az utóbbi évtizedben valutaválság volt (pl. Argentína) és a bankok bajba kerültek, ott hogyan vészelték át a brókerszámlák a válságot. Arról szoktunk hallani, hogy a helyi deviza veszít az értékéből, és az emberek átváltják másra a pénzüket, de arról nem szoktam hírt olvasni, hogy a helyi brókerszámlákon levő megvett külföldi részvényekkel pl. mi volt a helyzet, érintette-e őket a helyi válság, vagy azok megmaradtak stabilan, és nem is törődtek a gazdáik a válsággal? Valaki itt hallott erről valamit?

[ Szerkesztve ]

(#27635) albiosz válasza albiosz (#27610) üzenetére


albiosz
őstag

erre esetleg tudtok válaszolni? :)

(#27636) concret_hp válasza albiosz (#27635) üzenetére


concret_hp
addikt

mivel jobb kamatot kapsz rá, mint minden másra, sztem nyilván igen.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27637) albiosz válasza concret_hp (#27636) üzenetére


albiosz
őstag

Köszi!

(#27638) concret_hp


concret_hp
addikt

na most hogy végre tudok etf-eket venni értelmezhető költséggel, elgondolkodtam, hogy milyen extrém már, hogy a vix indexre van etf :DDD persze lehet rulettezni is ilyenek helyett, de azé' na :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27639) htomi85 válasza concret_hp (#27638) üzenetére


htomi85
tag

Áh az semmi.
Keress rá mi a butterfly option strategy. Ha már extrém befektetések.

[ Szerkesztve ]

(#27640) concret_hp válasza htomi85 (#27639) üzenetére


concret_hp
addikt

cégnél annak idején volt aki nyomkodta

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27641) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Üdv! Ki milyen tapasztalatokkal van a Novis biztositoval? A heten talalkoztam valakivel akit becsabitottak nyugdijbiztire. Kis utanajarassal talaltam meg (nem volt nehez mert irjak is) hogy ugyan pozsonyi a ceg helyileg (gondolom adozas miatt meg lazabban vannak az mnb-tol) a Quantis es a Consequit foglalkozik a penzugyekkel ergo ketszer kell koltseget fizetni legalabb, raadasul ugye a Quantis a Brokernet utodja igy bemutatni se kell. En mondjuk ket forintot nem biznek rajuk mert meg a ceg is uj es lehet meg se kesznek mire lejar a megtakaritas. Ki mit tud tehat? Ahogy kerestem nem esett szo itt meg roluk.

[ Szerkesztve ]

(#27642) concret_hp válasza whitezo88 (#27641) üzenetére


concret_hp
addikt

ha egyedül is rájöttél, hogy nem jó ötlet pénzt bízni rájuk, akkor még mi a kérdés? :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27643) daniel2121 válasza whitezo88 (#27641) üzenetére


daniel2121
senior tag

Sokat nem tudunk róla, de felejtsd el hamar.

(#27644) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Ismerősöm Mo.-n dolgozik, de EUR-ban kapja a fizetését a számájára, amit minden hónapban a számlavezető bankjánál forintra vált. Milyen lehetőségei vannak, hogy a pénzváltás költségét csökkentse?

(#27645) whitezo88 válasza concret_hp (#27642) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Személyes tapasztalat valamely formában. Én nem kötök velük semmit, tkm-jük is magas, meg ugye ilyen fiatal cégnél nem garancia, hogy nyugdíjba menetelkor is meglesznek. Egy Allianz, NN, Generali esetén ugye ez nem kérdés. Mégis sikeresek úgy tűnik.

(#27646) kraftxld válasza whitezo88 (#27645) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Azért sikeresek mert egy bepalizott üzletkötő azt állítja, mivel a kötött üzlet után kapja a jutalékot? :D

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#27647) Stanlee válasza Apollo17hu (#27644) üzenetére


Stanlee
őstag

Regebben en is EUR-ban kaptam a fizetesem. A Raiffeisen-nel volt egy euros bankszamlam, amirol a forint bankszamlara lehetett instant valtani, nem a vilag legjobb arfolyaman, de meg egesz jol. Ha nem tetszett az arfolyam, amit adtak, nem kellett valtani. Megadtam, mennyit akarok valtani, feldobta a webes feluleten az arfolyamot amin atvaltjak, volt ra par masodperc, hogy eldontsem, kell-e az adott arfolyamon, es kesz. Nem volt T+2 nap, meg hasonlo butasagok. Az euros szamlahoz egy kartyat is hozzakotottem, igy onnan is tudtam a mindennapi dolgaim fizetni, ha epp arra volt szukseg.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#27648) dptrsk válasza Apollo17hu (#27644) üzenetére


dptrsk
addikt

Szerintem is egy EUR számla lenne a legjobb megoldás, esetleg egy kártyával.
Körbe kell nézni,

pl. OTP Smart - díjmentes EUR devizaszámlával.
A Smart díjmentességét az EUR számlára érkező jövedelem is biztosítja.
EUR bankkártya kb. 25 EUR/év a díja

(#27649) axioma válasza Stanlee (#27647) üzenetére


axioma
veterán

Van Raiff-nal eur szamlam es rajta euro. Es ugyan a masik iranyban (Ft->eur), de premium userkent, az olcsobb volt hogy ingyen kp-felvet, valutavalto (talan correct-ek), penz befizet, mintha szamlak kozott valtottam volna. Nem remlik mennyivel, es utba esett a dolog, szoval lehet hogy kicsi volt a kuszob, de a nagyon beharangozott legjobb arfolyam egeszen tuti nem igaz. Persze amig ingyen hozzajutottam a penzhez.
Egyebkent azt kerdezd me'g meg, hogy ha gyakorlatilag csak eurot hasznalsz, az eur szamlahoz mennyiert adnanak kartyat. Egyreszt kp-felvettel egybekotve lehet hogy olcsobb mint ket kulon tranzakcio, masreszt meg vasarolni akkor azon az arfolyamon lehet, amit persze megint meg kell tudni (paypal topikban erdeklodj, ott sokfele arfolyamot igaz megint visszafele ossze lehet szedni). Na persze csak akkor jatszik, ha a fizetest azon is tr.ado nelkulinek tartottak fent.

[ Szerkesztve ]

(#27650) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Köszönöm a tippeket, megemlítem ismerősömnek, hogy eur számlának (+esetleg kapcsolt kártya) nézzen utána. Elég hihetetlen összeget mondott, amikor mesélte, hogy mennyit bukik havonta a pénzváltáson. Persze lehet, hogy nem fejtette ki a teljes igazságot...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.