Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26901) concret_hp válasza attiati (#26900) üzenetére


concret_hp
addikt

lehet hogy az usdhuf lesz az érdekesebb, csak én meg eurót váltanék forintra :))

vagy fullba vagy sehogy :D

(#26902) axioma válasza attiati (#26896) üzenetére


axioma
veterán

Basszus, de ez a 1.5-2% is sok! Nekem ingyen van... JZL-nel anno 5% is volt, es mivel sok szereplon kell atmennie, el is hiszem hogy volt alapja. Ne legyen igazam, de en egy ilyen emelestol tartanek [mindenkinek kimaxoljak, vagy kilobbizzak a max. emeleset].

(#26903) attiati válasza axioma (#26902) üzenetére


attiati
veterán

Meglatjuk, de eppen most maximalizaltak, pont azert, hogy vedve legyenek az ugyfelek. Es ez a jelzalogbankosdi nem par hetes hir.

Azert az ingyen elotorlesztest sem tartom realisnak.

[ Szerkesztve ]

(#26904) axioma válasza attiati (#26903) üzenetére


axioma
veterán

Az ingyen elotorl. esetemben kvazi allami eloiras, mert amit elotorlesztek arra nem kell tovabb kamattam-ot fizetniuk... nem igy van de a max. dijat beszedik havi koltsegekben, es az ossz dij kell evesen beleferjen, direkte elotorl. dijat is beleertve.

(#26905) attiati válasza axioma (#26904) üzenetére


attiati
veterán

Azokhoz nem értek, lehet most is ingyenes az előtörlesztés a támogatásos hiteleknél
Régen a nem kamattámos hiteleknél is ingyenes volt az előtörl?

(#26906) axioma válasza attiati (#26905) üzenetére


axioma
veterán

Hat ezt igy hogy ingyenesek voltak nem allitanam, volt ilyen is, olyan is, de a jobb feltetelu hitelek - magyaran aki magasan vitt minden hitelkepesseget es valogathatott - ott siman voltak.

(#26907) skristof


skristof
tag

sziasztok!

ASAP kérdés: webkincstárban hol/hogyan tudok bankkártyával pénzt varázsolni a TBSZ számlámra?

nem találok ilyen menüpontot, vagy ilyesmit :Y

(#26908) skristof válasza skristof (#26907) üzenetére


skristof
tag

nem tudom már szerkeszteni, de látom, hogy DKJ-t tudok jegyezni csak bankkártyával, PMÁK-ot venni meg nem.. :W

(#26909) concret_hp válasza skristof (#26908) üzenetére


concret_hp
addikt

most erre mondjam azt hogy ha tegnap ilyenkor találod ki, akkor sima utalással is ott van még idén? :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#26910) skristof válasza concret_hp (#26909) üzenetére


skristof
tag

szerintem így is átmegy utalással, nem?
holnap még csak 30-a van, reggel lekönyvelik

(#26911) concret_hp válasza skristof (#26910) üzenetére


concret_hp
addikt

szerintem pont nem, amit nyitvatartási időben utalok az csak másnap jelenik meg az államkincstári számlámon. és ha zárás után utalod az olyan, mintha másnap nyitáskor utalnád, de ez nem teljesen 100%os infó.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#26912) skristof válasza concret_hp (#26911) üzenetére


skristof
tag

az utókornak tanulságul: átért a MÁK-hoz és a KBC-hez is

ettől függetlenül jogosak a lentiek, ne hagyjátok december legutolsó napjaira :N

(#26913) axioma válasza skristof (#26908) üzenetére


axioma
veterán

Tudom, hogy mostanra megoldodott, de hangosan gondolkozom...
Nem lehet hogy azert nem tudtal, mert az adott pmak mar januarban indul addig csak jegyzed, es idei tbsz-re vetted volna? Mert vagy pmak vagy bmak vasarlast korabban sajat szememmel lattam, raadasul szinten tbsz-re, de akkor is valami ilyen talonba rakas volt (regen egyszer KK-t "vettunk" csutortokon, es indult hetfon, amit hetfon visszavaltva nem vontak le dijat, es - akkor me'g ingyen - ki lehetett utalni, igy lett gyorsan kp a hitelkartyarol mindenfele dijfizetes nelkul...)
Amugy dkj-t nem csak futamido elejen lehet megszerezni, de azt egybol vasarolsz, es szinte mindig van olyan ami 2-3 het mulva lejar (utolso 14 vagy 15 napban nem lehet vasarolni), de akkro mar rajta van a tbsz-en, es amikor visszavaltozik kp-ve vehetsz belole barmit. Persze a hozam nulla, vagy hat annyi hogy nem kerul penzbe mint az utalas (vagy mint esetunkben idonkent vasarlaskent visszaterit).

(#26914) userM válasza axioma (#26913) üzenetére


userM
csendes tag

Nem lehet hogy azert nem tudtal, mert az adott pmak mar januarban indul addig csak jegyzed, es idei tbsz-re vetted volna?

Jegyezni kincstárjegyet (FKJ - féléves, KKJ - kamatozó=éves) lehet, PMÁK, BMÁK, P€MÁK... tehát állampaírt meg vásárolni.
A kincstárjegyek heti kibocsátásúak: pl: Ezen a héten a Kamatozó Kincstárjegy 2018/01-et lehetett jegyezni (2016.12.27-2016.12.30. között csonka hét Karácsony miatt), ezeknek a papíroknak 2018.01.02-án, vagyis a kibocsátás napján kezdődik a kamatozásuk. (Feltéve, hogy nem volt túljegyzés, és az ÁKK nem dobta vissza a jegyzést...ami nagyon ritkán, de előfordulhat - pénzbőség...)

az adott pmak mar januarban indul - PMÁK-ot (és a többi állampapírt) bármikor vehet az aktuális sorozatból, amíg az ÁKK ki nem vezeti (nincs hetente új sorozat!)
De itt egy jó összefoglaló a MÁK honlapjáról.

Ami a TBSZ-es bankkártyás PMÁK vásárlást illeti sztem a T+ napok kavartak be, ugyanis a tranzakció időben már januárban teljesült volna (ha a rendszer engedi), de az adott TBSZ "gyűjtési éve" 2016.12.30-án utolsó banki napon zár.

[ Szerkesztve ]

(#26915) axioma válasza userM (#26914) üzenetére


axioma
veterán

Hat diszkont kincstarjegyet tuti lehet vasarolni, persze mar kibocsatottat, es ha van keszleten. Azonnal.
Masikat majd megkerdezem az ismerostol, hogy mikor aktivalodott be neki, de tuti nem azonnal, mint a keszleten levo DKJ. Lehet, hogy a masnap mar megvolt a papir a portfoliojaban, azt mar nem lattam, csak hogy nem volt egybol.

[ Szerkesztve ]

(#26916) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Sziasztok,

Elorelathatolag, iden tavasszal lesz egy kis penzem, aminek nincs helye egyelore, szeretnem valamibe befektetni. 2.5-3M forintrol lenne szo, es olyan befektetest keresek, ami inkabb kevesebb haszonnal de biztosan dolgozik, tehat alacsony kockazatu. Olvasgattam a temaban, mindenhol az Alampapirokat ajanljak ilyen kis osszegre, es rovid idore, viszont a kamatot nevetsegesnek tartom, ennyit kb egy banki lekotes is hoz. Van esetleg valami mas alternatvia, vagy gyujtsek meg hozza, es vegyek lakast belole? :DDD
Koszi!

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26917) _ATi_1 válasza axioma (#26913) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Szia!
Örülök, hogy hangosan gondolkodtál...Ez nekem új infó, hogy 15 nappal lejárat előtt már nem lehet venni DKJ-t. Január 11-ei lejáratút vásárolgattam bankkártyával, amit szerettem volna kivenni kp-ban a lejárat napján, de így nem érem el a kívánt mennyiséget. Ha most elkezdek 18-án lejárót venni, ki tudom venni egyszerre? Tehát a 11-én lejáró értékpapír pénzszámlára került értéke ott maradhat még 1-2 hetet?

[ Szerkesztve ]

(#26918) BÁ Nutrition válasza DNReNTi (#26916) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Szerintem legjobb befektetes ha megprobalod fejleszteni a ralatasod erre a vilagra. Lehet h nem is lenne draga, es csomot profitalnal belole :K

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#26919) DNReNTi válasza BÁ Nutrition (#26918) üzenetére


DNReNTi
őstag

Az ido az ellensegem, es korosan keves van belole, de nyitott vagyok. Tudsz esetleg pontositani mire gondolsz, hol es mivel kezdjem a ralatasom fejleszteset? :) Koszi!

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26920) axioma válasza _ATi_1 (#26917) üzenetére


axioma
veterán

Igen, persze, maradhat, egyben kiveszed [bar hacsak nem 2M feletti az osszeg, akkor mind1 penzugyileg, 3 ezrelek -- igaz, ketszer kell odamenni, nekunk pl. az tobbe van plusz parkolas].

(#26921) BÁ Nutrition válasza DNReNTi (#26919) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Pl olvasgass penzugyi blogokat. Magyarul pl a kiszamolot, most van fent video is amit lehet nezegetni, de a youtubeon is talalsz. Angolul tobb van mondjuk ha az megy. Erdemes tisztaban lenni a realitasokkal. Mit erdemes elvarni egy befektetestol. A legtobben mar itt elbuknak. Pl ez a 3 milliot berakunk bankba kockazat nelkul full likviden az micsoda? Mi az amit elvaral hozamkent? Realis elvaras? Vagy ugx szeretnel 8 szazalek kamatot h 6,5 az inflacio. Mennyi a koltsege h ki es berakod? Mennyi a allampapirnal stb. Alapvetoen mar jo h megkerdezted mondjuk itt. Szvsz az elvarasok hibaznak.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#26922) skristof válasza DNReNTi (#26916) üzenetére


skristof
tag

Marcsikát kérdezted már? ;]

(#26923) _ATi_1 válasza axioma (#26920) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Köszönöm. :R
De...2M feletti az összeg, épp ezért veszem ki így. (Bankfióki kp felvét 28e Ft lett volna)

(#26924) userM válasza axioma (#26920) üzenetére


userM
csendes tag

Szia! Legközelebb ne menjetek kétszer, telefonon vagy e-mailben is lehet nagy összegű kp. felvételt jelezni, kényelmesebb ilyen hidegben :) . 1 misi felett kell már bejelenteni! (link)
"Bejelentésben a felvétel napja és összege mellett szükséges megadni az Állampénztári Iroda nevét, ahol a készpénzfelvételre sor kerül." Értékesítési pontok nem játszanak.

Szerk.

DNReNTi - Legalacsonyabb kockázatú az állampapír lesz biztosan, ezért cserébe a hozam se rózsás, de tegyük hozzá, hogy egy mezei bankbetét kamata is a béka ülepe alatt van.Kincstárjegyekből és Állampapírokból fél évtől 10 évig válogathatsz jelenleg, nyilván a rövidebb futamidő kevesebb kamatot is takar.
Ha 3-5 évben gondolkodsz akár TBSZ-t is indíthatsz így 3 év esetén részben 5 év esetén teljesen megspórolod a kamatadót (cserébe a pénzed nem lesz likvid, 5 évig nem veheted ki a TBSZ számláról - különben bukod a teljes kamatadó mentességet...3 éves kötés esetén 11% kamatadó, 3. év végén részkivét lehetőség, de ha hosszabítasz +2 évre 25.000 HUF alá nem mehet az aktuális TBSZ egyenlege) Illetve a TBSZ-en lekötött állampapírok éves kamatfizetésekor rendelkezned kell a kamatokról (befektetés aktuálisan kínált instrumentumba...)

[ Szerkesztve ]

(#26925) csiben1 válasza BÁ Nutrition (#26921) üzenetére


csiben1
tag

Angolt tudsz ajánlani?

You can walk straight through hell with a smile

(#26926) axioma válasza userM (#26924) üzenetére


axioma
veterán

Felreertesz, csak hangosan gondolkodtam a ketfele megoldasrol. Nekem havi tobbszoros ingyen felvetem van sajat bankbol, mint ami kell.

[ Szerkesztve ]

(#26927) pető bá' válasza DNReNTi (#26916) üzenetére


pető bá'
őstag

90%-ban ugyanezt a kérdést tettem volna fel, csak a pénzösszeg nem stimmel :)

Nekem ma az OT*-ben az Értékpapírszámlát és Tartós Befektetési Számlát javasolták, annak függvényében, hogy meddig tudok, mekkora összeget nélkülözni.
Én is az államkötvények irányában nézelődtem előtte, nem sok, de azért többet hoz, mint folyószámlás lekötés, ahol a számlavezetés is több, mint a havi kamat.
Szóval én is várom a tippeket, a tanulástól sem zárkózom el ;)

"... and I hope you have a great day!"

(#26928) daniel2121


daniel2121
senior tag

Sziasztok
Arról mit gondoltok, hogy van egy részvényalapom ami hozott egy év alatt kb.25%-ot,tudom tudom tisztában vagyok hogy erősen kockázatos, eladnám őket most,hogy úgymond "lefölözzem" a hasznot és a nettó összegen ismét veszek belőle? Persze azzal tisztában vagyok, hogy a vételi ár már magasabb.

(#26929) BornToBePuli válasza daniel2121 (#26928) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Üdv!

Nekem nem igazán jön át, hogy mi lesz a haszon ezen.

A 25% "haszon" árfolyamemelkedésből származik? Esetleg osztalék?

Ha ugyanabból vásárolsz, akkor miért kell eladni a mostani készletet?

Read only felhasználó

(#26930) daniel2121 válasza BornToBePuli (#26929) üzenetére


daniel2121
senior tag

Persze árfolyam emelkedésből származik,egyébként magyar indexkövető részvényalap.Mozgalmas évet jósolnak a pénzügyi guruk,több fontos választás lesz Európában ami mozgathatja a piacokat le-fel,az még nem biztos hogy ugyanabból lenne vásárolva.

[ Szerkesztve ]

(#26931) BÁ Nutrition válasza daniel2121 (#26930) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

akkor forditsuk le magyarra is. vettel egy mondjuk 100 egysegnyi aru cuccot ami er 125ot
te eyt eladnad h realizald a hasznodat, es ismet 100ert vennel belole nyilvan kevesebb mennyiseget? vagy visszavenned a 125ot? :F
mindketto tok ertelmetlen
elso esetben annyi h eladsz belole 25 erteknyi mennyiseget es csa. masodikban meg szimplan csak fizeted az adasvetel koltsegeit tok feleslegesen.
vagy esetleg arra jatszol h majd kesobb veszed vissza mikor mondjuk esett az ara?

a gurukra meg ne adj minden esetben, Trump nyeresere aligha szamitottak, arra meg h ez esetben rally lesz megkevesebben

persze csak fecsegek, majd irnak okosak is

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#26932) BÁ Nutrition válasza csiben1 (#26925) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

lehet h kellene egy elso hszt csinalni :)

amiket en szoktam lesegetni azok ezek:
magyar:
kiszamolo, zsiday, vakmajom
kulfoldi: mr moneymustache, earlyretirement extreme, go curry cracker
http://www.thisismoney.co.uk/

youtube:

[link]
[link]
[link]
[link]

nagyjabol, van amit gyakrabban van amit ritkabban. pl thisismoney minden nap tobbszor, kiszamolo kb napi 1, iden tobb idot akarok szanni ra h kepezzem magam ez iranyban, sot par even belul szakmat is akarok valtani, amihez alapos felkeszules illene. meglatjuk mi valosul meg belole

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#26933) csiben1 válasza BÁ Nutrition (#26932) üzenetére


csiben1
tag

Köszi! Átnézem őket :R

You can walk straight through hell with a smile

(#26934) daniel2121 válasza BÁ Nutrition (#26931) üzenetére


daniel2121
senior tag

Akkor az lenne, a te példád alapján, hogy eladnám a 125-öt és csak 100-ért vennék újra a 25 lenne a nyereség amit nem kockáztatnék tovább. Azt most hagyjuk figyelmen kívűl hogy az adó és még az eho is lejön belőle. A vételi költség nem összeg mert 300ft volt.

(#26935) BÁ Nutrition válasza daniel2121 (#26934) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Miert nem adsz el 25ot csak. Igy nem kell visszavenni semmit

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#26936) daniel2121 válasza BÁ Nutrition (#26935) üzenetére


daniel2121
senior tag

végül is igazad van,majd meglátom.

(#26937) Stanlee válasza daniel2121 (#26934) üzenetére


Stanlee
őstag

Ha a 100-at szetosztod mondjuk 3-4 iranyba, akkor jobban terited a kockazatot is. Nekem a havi megtakaritasom 4 egyenlo reszre van osztva, S&P500, Kina, DAX es valami EU100 ETF-ekbe. Most ev vegevel nezve nem hoztak valami kiugroan magasat, kb. 10%-os pluszban vannak (es ev kozben voltak ennyi minuszban is), de mondjuk a banki lekotes 0,01%-hoz kepest ez kiralyi hozam es a teljes eves koltsegem 0 euro volt veluk. En egy lora sose szeretek tenni...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#26938) syl5 válasza BÁ Nutrition (#26932) üzenetére


syl5
őstag

Köszi, nagyon hasznos hozzászólás! :R

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#26939) WiZARD


WiZARD
addikt

Plotinusnak annyi, szép story volt :(

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#26940) attiati válasza WiZARD (#26939) üzenetére


attiati
veterán

aki nem adja oda vagy nem fér bele a felajánlott vételi keretbe, azt az elmúlt x nap átlagárfolyamán fogják kifizetni? ezt most nem is tudom hirtelen hogy kötelesek e a befektetők visszaadni a részvényeiket?

Kíváncsi vagyok a zsiday blog jövőbeni aktivitására. Elég jó reklámfelület (volt) neki és akár még befolyásolni is tudta vele a szakmát, sokan követik. De a Citadella alapja megtelt, a Plotinus meg kivonul.

(#26941) daniel2121 válasza attiati (#26940) üzenetére


daniel2121
senior tag

De a Citadella megy tovább?

(#26942) attiati válasza daniel2121 (#26941) üzenetére


attiati
veterán

Menni megy és pénzt is lehet bele rakni 5% büntető jutalék mellett.

Most megnéztem a napi bef.jegy forgalmakat a büntető jutalék bevezetése óta (2015.11.11) és 5,6mrd forint beáramlás így is volt. (igaz abból 2,85 yardot tegnapelőtt toltak bele)

Belegondolva az arányokba, a plotinus kapitalizációja 5 mrd, a citadelláé meg 65mrd.
Elég egyértelmű, hogy a jövőben melyikre érdemes koncentrálni, még ha felülről limitált is a beáramló tőke.

De ha a dolgok mögé nézek, akkor a Plotinus lehet, hogy csak egy jó reklámfelület volt a citadella alapnak.

A Plotinus bevezetésének napján a Citadella eszközértéke 3,5 yard volt 2011.02.15-én.
Azóta a mai napig nettó 46,7mrd tőkebeáramlás volt az alapban !
Persze ebben közrejátszik millió más dolog, nem csak a Plotinus.
Végül is érdemes aktívnak maradnia blogolás téren is, ha már így felépítette magát.

(#26943) daniel2121 válasza attiati (#26942) üzenetére


daniel2121
senior tag

Van egy kis Citadellám,akkor marad még.

(#26944) MuMa012


MuMa012
tag

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata részvényalapokkal? A Portfolio.hu 2016-os összegző cikkeiben olvastam róluk és megtetszett az Erste Stock Hungary. Bár óvatos ügyfélként könyvelt el a bank, s sosem volt még ilyen kockázatos befektetésem, de mivel naponta nézem az árfolyamát minden alapba helyezett befektetésemnek, úgy voltam vele megpróbálom.
Akinek volt már ebben vagy más hasonló alapban befektetése, mik a tapasztalatai? Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy napi figyelés mellett mekkora az esély egy hirtelen zuhanásnak? Bár olvastam, hogy ez az alap a BUX több részvényébe fektetett, így jóval érzékenyebb a piaci eseményekre, de nem tudom, hogy ez a gyakorlatban (leszámítva egy fekete csütörtök méretű válságot) mennyire valósul meg így, hogy nem egy, hanem több részvényt "tartalmaz". Előre is köszi a válaszokat.

(#26945) #95561216 válasza MuMa012 (#26944) üzenetére


#95561216
törölt tag

Ha naponta figyeled, és egy esésre kiszállsz, akkor 99%, hogy bukni fogsz vele. Vagy veszel egy alapot, és évekre elfelejted, hogy egyáltalán van, vagy megtanulod a technikai és fundamentális elemzést, és stock pickinget játszol.

(#26946) Stanlee válasza MuMa012 (#26944) üzenetére


Stanlee
őstag

Szia! Ha csak azert tetszett meg, mert az elmult 1 evben jo volt a hozama, es eddig sose vettel ilyesmit, akkor nem biztos, hogy pont most van itt az ideje. Ahogy azt az elozo hozzaszolo is irta, ha ezt veszed, akkor azt nem 1-2 honapra vagy evre, hanem hosszutavra, en min. 5 de inkabb tobb evre nelkulozheto penzt tennek bele, TBSZ-re elhelyezve, mivel onnan nem veszed ki a zsetont olyan gyorsan, ha nem az elkepzeleseidnek megfeleloen mennek a dolgok. Sajnos az embernek meg kell tanulnia, hogy a penzt nem1-2 evre fekteti be, hanem nagyon hosszu idotavra es nem szabad nyugtalannak lennie, ha esetleg rossz iranyba mennek a dolgok.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#26947) MuMa012 válasza Stanlee (#26946) üzenetére


MuMa012
tag

Köszönöm a válaszokat. Olyan összeget raktam be erre a számlára és használtam erre az alapra, ami ilyen, nem kenyérre szükséges pénz. Viszont nagyon érdekel, hogy miként alakul a pénzem sorsa, ezért nézem naponta az árfolyamot, még a sokkalta biztonságosabbnak nyilvánított befektetési alapoknál is, amikből vettem már korábban.

(#26948) szőröscica


szőröscica
addikt

Sziasztok!

Amennyiben kellő likviditásotok megvan, gyorsan készpénzzé tehető megtakarításaitok is vannak (euró és forint alapú PEMÁK), és saját ingatlanban éltek, és a fennmaradó vagyonotokat szeretnétek elhelyezni úgy, hogy maximális biztonságban legyen, és értékéből ne veszítsen, mit tennétek vele?

Olyan lehetőséget keresek, ahol elhelyezhető egy jobb bp-i lakás ára, és nem kell félni attól, hogy mi történik a magyar gazdaságpolitikában, vagy összeomlik-e az eurózóna.

CHF-ben és USD-ben lenne érdemes pihentetni egy külföldi számlán? Svájc még mindig nyerő ilyen téren?

Nem célom, hogy tradeljek, nem cél, hogy óriási hozama legyen, elég, ha nem veszít az értékéből és biztonságban van a pénz, hogy bármikor hozzáférhessek, ha beüt egy krach.

(#26949) Csabroncka válasza szőröscica (#26948) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ilyen összeomlásokra nem az aranyat szokták javasolni? Mármint ha beüt a baj, esetleg nagyobb baj, esetleg még nagyobb baj akkor ez szokott lenni a menekülőút, de ha mégsem akkor nem a legjobb választás :( :F

"in medias res"

(#26950) zsoltee10 válasza WiZARD (#26939) üzenetére


zsoltee10
addikt

Igen sajnos. :( Én is kiszállok holnap, pedig volt közel 2000db. Pont most fordult volna igazán termőre, így kicsi plusszal lesz vége a történetnek. Citadellát tartom, ami még van, de hogy mibe tegyem a felszabaduló tőkét, fogalmam sincs,

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.