Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27051) bernel válasza Stanlee (#27049) üzenetére


bernel
tag

Nem mondtam, hogy a BUX-ba akarok fektetni. A magyar alap alatt szimplán a Mo-n elérhető alapokat értettem, amik mindenfelé befektetnek a világban.

Mindenesetre érdekes lenne tudni, hogy egy ilyen rendszeresen kis összeget befektető ETF portfólió mennyit hoz összességében. Egy programmal nem lenne nehéz összeszedni, hogy az egyes részbefektetések külön mennyit hoztak, és aztán összesíteni.

[ Szerkesztve ]

(#27052) Stanlee válasza bernel (#27051) üzenetére


Stanlee
őstag

Szia! En csak azt latom, hogy a vasarlasi ertek es az eppen aktualis ertek kozott mennyi a %-os kulonbseg. Egy eve vasarolok rendszeresen, osszessegeben most a vasarlasi ertekhez kepest 8,x%-os pluszban vagyok. A mai naptol egy evre visszanezve az altalam vasarolt ETF-ek novekedese 25-30% kozotti. De ugye nekem azert van kevesebb, mert nem egy evvel ezelott raktam be egy osszegben a penzt, hanem minden honapban ugyanannyiert vasarolok. A koltsegem jelen pillanatban eves szinten 0,2%, mivel vetel es eladas is 0 euroba kerul. Sajnos nekem nincs arra lehetosegem, hogy egy nagyobb osszeget egyszerre fektessek be, maradnom kell a havonta kis osszeg modszernel.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#27053) Peter.70 válasza bernel (#27050) üzenetére


Peter.70
őstag

és azt nézted hogy az emda " minek köszönhetően " hozott 50%-ot?

Egyébként vannak jó alapok, meg kell nézni a beszállási pontokat, ezen kívül esetleg forex. Nem szabad mohónak lenni és elemzéseket kicsit el kell sajátitani

[ Szerkesztve ]

(#27054) bernel válasza Peter.70 (#27053) üzenetére


bernel
tag

Nem tudom, minek köszönhetően hozott, mert nem követtem a múlt évben, és a legutóbbi hírlevélből ez nem derül ki, hogy az egész éves jó teljesítménynek mi volt az oka. Ha te tudod, akkor érdekelne. Én szimplán abból indultam ki, hogy mivel elég széles körben fektet be, ezért az alapkezelő jó érzékkel nyúlt a dolgokhoz.

Egyébként abszolút alapot természetesen nem 1 éves teljesítmény alapján választanék, hanem legalább 5 éves teljesítmény alapján, mert abból kiderül, hogy az alapkezelő hosszú távon milyen teljesítmény tud nyújtani.

[ Szerkesztve ]

(#27055) Peter.70 válasza bernel (#27054) üzenetére


Peter.70
őstag

Ha jól tudom az emda eddig az USD árfolyamával mozgott, azokat a pozikat lezárták, most az aranyat kell figyelni

(#27056) _ATi_1


_ATi_1
senior tag

Üdv!
Webkincstáron keresztüli bankkártyás fizetésnél kell, hogy saját bankkártyáról történjen a fizetés, vagy lehet bárkié? :U

(#27057) axioma válasza _ATi_1 (#27056) üzenetére


axioma
veterán

Technikailag barkie lehet. Megjegyzem, eddigi gyakorlat szerint (par eve muveljuk) arra nem ugrottak, hogy a ferjem neven levo szamlara az en kartyamrol is ment fel penz.
Ami talan aggalyosabb lehet, hogy te mar gondolom szerzodeskor, a ferjemmel utolag alairattak (a szervezett bunozes elleni harc jegyeben) valodi tulajdonosi nyilatkozatot, hogy a sajat penzed helyezed el. Ha ezt te ugy erted, hogy emiatt problema, akkor ne csinald. Mi ezt ugy vettuk, hogy a joggyakorlatnak megfeleloen ez egy haztartas, egy kassza. [Megjegyzem, itt nem is inkabb az a kerdes, hogy a _kartya_ kinek a neven van, bar eleg erdekes, hogy a MAK-hoz titkos es at nem adhato adatokkal bejelentkezik "A" user, majd belul megadja az ugyanilyen titkos bankkartya-adatait a "B" - szerintem eletszerutlen, de mondom, eddig nem volt ebbol gondja senkinek, masrol is tudok. A kartyatulaj egy dolog, neki csak rendelkezesi joga van a mogotte levo szamlan levo penz felett. Mert amit bekartyazol, azt a szamlatulaj penzenek inkabb tekintenem, mint a kartyatulajenak. Szoval amig a mogottes szamla ugyanaz, tokmindegy. Ha az is kulonbozik, de haztartason beluli, akkor sztem jogerzekbol sz*rd le. Ha nem is egy haztartas - tudok ilyet, tavoli varosban lako szulo szamlajat es kartyajat hasznalta ismeros, tehat technikailag az is megy -, akkor szamold bele, hogy elvi szinten rizikofaktor. Nalunk csak olyan van hogy tavollevo tarskartyas, haztartason beluli szamlatulaj.]

(#27058) _ATi_1 válasza axioma (#27057) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Szia!
Köszönöm a válaszod. :)
Kicsit lehet, hogy rosszul fogalmaztam a kártya miatt, valójában különböző mögöttes folyószámlára gondoltam, nem csak kártyára.
Hogy érthetőbb legyen, esetemben egy családon belüli tranzakciót egyszerűsítenék le azzal, hogy közvetlen befizeti a családtag az én értékpapírszámlámra bankkártyájával a pénzt, ahelyett,hogy bemegy a bankba, kiveszi kp-ben, majd ideadja nekem.
Viszont a kérdés érdekes lehet nem családtag esetén is, mondjuk egy ilyen módon kiegyenlített tartozásból lehet-e gond?!

(#27059) berbatov2


berbatov2
senior tag

Sziasztok!
Talan nem egyedi az esetem, hatha valaki tud segiteni.
Aegon premium 10 eves "eletbiztositasos megtakaritasom" van. Havi 50k-t fizetek.
Amig a penzugyi tanacsado aki bevitt, -raadasul o egy gyerekkori barat - ott dolgozott es kezelgette a befektetest addig szepen novekedett. Itt jonne a tipikus resze a tortenetnek, ugye cimbi lelepett es azota senki nem foglalkozik a befektetesemmel kb evente bukok 2 havi befizetest amit mit tudom en milyen cimen egy osszegben vonnak le.
Ugyfel szolgalat mossa kezeit oket nem erdekli kb.
Van-e esetleg olyan aki tudna ebben segiteni, akar privatban is, vagy van e olyan forum ahol ezzel jobban foglalkoznak?
Koszonom elore is.

(#27060) concret_hp válasza berbatov2 (#27059) üzenetére


concret_hp
addikt

mennyi van még vissza? ha nem 1-2 év, akkor valószínű jobban jársz ha azonnal felmondod.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27061) berbatov2 válasza concret_hp (#27060) üzenetére


berbatov2
senior tag

Ezen en is gondolkodtam, de tenyleg ennyire remenytelen ez az egesz? Amugy 6 evem van hatra, de a mostani penznek csak a felet tudnam kivenni ha felmondanam. Ezzel kb 1,5 eves befizetesemet buknam. Nem lehet ebbol 0-ra kijonni legalabb?

(#27062) daniel2121 válasza berbatov2 (#27059) üzenetére


daniel2121
senior tag

Vedd ki gyorsan,olvagasd a kiszámoló.hu-t,többször volt foglalkozva ezzel hasonló biztosításokkal.

(#27063) axioma válasza _ATi_1 (#27058) üzenetére


axioma
veterán

Nezd, en csak annyit tudok, hogy mi az amit a userrel alairatnak.
Egyreszt a sajat tulajdon. Ez ha visszaadott penz (=tied jogilag is), nyilvan nem gond.
Masreszt a webkincstar. Ha egyszer tortenik sztem lazan mondhatod, hogy oda ultetek mindketten ele, miert ne? En rendszeresekrol tudok, amit a rendszer nem vesz eszre (hitelkartya-visszateritesre jatszas).
Azt nem tudom, hogy mindezeket mennyire ellenorzik, tippem szerint semennyire, ezek szokasos onvedelem miatt vagy torveny kotelezesere alairatott papirok.
Szoval szerintem normal ugymenetbe belefer, hogy ezt igy megcsinaljatok. Megjegyzem, hacsak nem valami nagyon kreten szamlaja van ahol tul draga az utalas, akkor utalhat neked az ottani szamladra.
Ha tuti be akarod biztositani magad, akkor 3 ezrelek max. 6e Ft + max. 3 het, es elotte fel ora papirmunkajaba kerul kp-ben kivenni (o nyit sajat szamlat, bekartyazza a legkozelebbi dkj vasarlasaval es kiveszi, persze ez csak akkor jatszik, ha van a kozelben olyan MAK kirendeltseg, ahol van penztar is).

(#27064) csiben1 válasza berbatov2 (#27061) üzenetére


csiben1
tag

Szia!
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Sajnos én is voltam hasonló cipőben, mint te. A legjobban úgy jársz, ha minél gyorsabban kiveszed a lóvét, az elbukott lóvéra nem gondolsz és kicsit képzet magad befektetések terén.
Én így cselekedtem és eddig még nem bántam meg.

[ Szerkesztve ]

You can walk straight through hell with a smile

(#27065) Stanlee válasza berbatov2 (#27061) üzenetére


Stanlee
őstag

Hello, azt irod, hogy havi 50 ezer es 4 eve fizeted. Akkor eves szinten 600 e amit befizetsz, ill. 100 e amit buksz. Ez az osszeg az evek folyaman csak noni fog. Na, akkor leegyszerusietve: 6 ev van hatra, kb. 600 ezret veszitesz meg. Most befizettel eddig 2,4 milliot, ha visszakered akkor 1,2 milliot veszitesz. Ebbol vedd le a 600-at amit nem veszitenel el, ha nem fizeted tovabb. tehat pont 600 ezret veszitenel. DE.

De egy alternativ befektetesi formaban a kivett 1,2 milliod a kovetkezo 6 evben 4%-os hozam mellett kamatos kamattal 1,5 milliora megy fel. Tehat mr csak 300 ezer minuszban vagy. Szamold azt ais, hogy a kovetkezo 6 evben befizetett 3,6 milliora ha csak 3 evig 2%-os kamatot kapsz (nagyon lebutitva), akkor is lesz 200 e kamatod, tehat szinte mar nullasra jossz ki.

A fenti szamitasaimnal nagyon leegyszerustettem az eves kezelesi koltseget, mivel minnnel tobb lesz bent, annal tobbet fizetsz, 5% eseten az utolso evben 6 millios befizetesedre levonnak 300 ezret. Ha kiszallsz, akkor ertelmesebb dolgokba is tudsz havi 50 ezret betenni, es mobilabb a penzed, nem csak a feleert vasaroljak vissza toled a sajat megtakaritasaidat.

Szar ugy elvesziteni 1,2 milliot most, de meg rosszabb az evek soran ennel tobbet elvesziteni. Anyukam is veszitett el neki nagy osszeget UL-lel, de par szaz ezer bukoval kileptunk, minthogy tovabb fizessuk. Draga lecke volt, de talan megerte. Azota meg jobban odafigyelek a penzugyekre es ha valami szuper ajanlat jon, nagyon utananezek.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#27066) berbatov2


berbatov2
senior tag

Koszonom mindenkinek!
Ezt most igy nagyon rossz hallani...
Na mindegy tulleszek rajta.

(#27067) dugynok válasza Stanlee (#27065) üzenetére


dugynok
senior tag

Csak egy kérdés:

Ha kiveszi, bukja a biztosítás álltali "büntetőkamatot", szóval, hogy kisebb a visszavásárlási érték. De abból kell még adőzni is, nem (szja, eho)?

[ Szerkesztve ]

(#27068) Apika


Apika
Közösségépítő

2017 januárjától a prémium és bónusz állampapíroknál az idő előtti eladásnál a korábbi 2% helyett most már csak 1% a levonás. Forrás: [link]

(#27069) axioma válasza dugynok (#27067) üzenetére


axioma
veterán

Adozni a jovedelem (kamat/hozam) utan kell. A sajat tokere, sot annak visszakapott 1-nel kisebb reszere nem. Vicces is lenne...
Az adojovairas meg talan mar 5 eve se volt az eletbiztikre, ami tkp letrehozta ezt a megtak. format (onmagaban nem lett volna eletkepes), bar teny, ha volt, akkor azt is vissza kell fizetni.

(#27070) kovisoft válasza Stanlee (#27065) üzenetére


kovisoft
őstag

Alapvetően egyetértek, de figyelembe kellene venni azt is, hogy jelenleg van egy biztosítása, ami gondolom megszűnik a kivételkor, tehát a korrekt összehasonlításhoz annak új biztosítással való pótlását is hozzá kell adni a veszteségekhez.

(#27071) Stanlee válasza kovisoft (#27070) üzenetére


Stanlee
őstag

Nem tudom, hogy az eletbiztositas resz mennyit fizetne. De nem hiszem, hogy a kiszamolo.hu-s 5000 HUF/ho es 20 misi-nelö jobb lenne. Akkor is megeri sajnos bukoval kiszallnia, ha ezt az eves 60 ezres koltseget hozzatesszuk mint eves nyereseget az UL-hez.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#27072) dugynok válasza axioma (#27069) üzenetére


dugynok
senior tag

Okés, köszi :)
Kérdés, hogy hogy számolja a biztosító, mert, ha a tőkéből von le jutalékot és a kamat/hozam meg van, akkor ugyan úgy kell adózni, nem? Szóval nem az számít, hogy mennyit fizetett be és most mennyi pénz van ott, hanem az arány. Hülyén fogalmazok, de írok egy példát:
10 év alatt befizetek 1 millát. A nnak legyen 40 százalék hozama. Abiztosító a kamatból vesz le 200ezret jutaléknak, akkor 200ezer hozam után adózok. Ha a tőkéből, akkor 400ezer után. Vagy nem így van? Nem tudom, azért kérdem, kérlek magyarázzátok el.

[ Szerkesztve ]

(#27073) kovisoft válasza Stanlee (#27071) üzenetére


kovisoft
őstag

Világos, ezért is írtam, hogy alapvetően egyetértek, csak ezt nem kéne kihagyni a számításból, mert nem elhanyagolható összegről van szó.

(#27074) axioma válasza dugynok (#27072) üzenetére


axioma
veterán

Eros tippem van, hogy a 400e a bevetel es a 200e a jovedelem ebben az esetben, mas kerdes hogy ezt konkretan igy reszletezve kell valahova a bevallasba beallitani, vagy csak egy olyan sor van, hogy toke_jovedelem_ (mar ha ott lenne, mert az esetek egy reszeben - pl. sima bankbetet - a penzintezet maga vonja le es fizeti az allamnak).
De ez szerintem mar csak technikai kerdes, alapelvkent megitelesem szerint a jovedelem csak az, amit pluszkent veszel ki a konstrukciobol (termekbol, szerzodes targyabol). De szigoruan SZVSZ!

(#27075) dugynok válasza axioma (#27074) üzenetére


dugynok
senior tag

Igen, ez technikai kérdés, de elég lényeges. Lehet minden biztosító máshogy csinálja, szóval attól, hogy negatívban van az egyenlege valakinek, még lehet, hogy adóznia is kell bizonyos rész után, ha megszünteti. Nekem uniqa-nal van ul életbiztim, a héten rákérdezek, mert lehet idén akkor kifizetem belőle a lakáshitelt és megszüntetem, nem várom meg a jövő évet (10. év).

(#27076) Ijk


Ijk
nagyúr

Üdv,
Gondolkozom nyugdíj megtakarításon, ill. bármilyen megtakarítás érdekel. Mivel nem túl magas a fizu így kezdetben havi 10k-t tudnék erre szánni ami az évek folyamán növekedne.

Ismerősöm ajánlotta az OVB-t, kíváncsiságból elmentem beszélgetni, mert egyébként egyáltalán nem bízom az ilyen rendszerekben. Egy laikus sráccal beszéltem egy órát, szerintem amit szakmailag tudott kb. mindenkibe beletolható tudás pár óra alatt. Szinte láttam a forgatókönyvét a beszélgetésnek. Első 10 perc személyes ismerkedés teljesen pénzügyfüggetlenül. Aztán elkezdődött valami áttekintő pénzügyi gyorstalpaló, rajzolgatással, végül előkerült egy színes nyomtatvány milyen jövőképem van és igényeim. Majd elkészítik az ajánlatot és persze mindig ők keresnek és mihamarabb oda tudják tolni elém. Kíváncsi leszek mit adnak, de szinte biztos hogy nem szerződöm velük, ha nem is átverés de erős kétségeim vannak afelől hogy az én érdekeim érvényesülnek.

Szóval elég lenne egy belinkelt hozzászólás is az opciókról, illetve egyáltalán érdemes-e 30 éves távlatban gondolkozni vagy inkább később 20 vagy 10 éves rövidebb távú befektetéssel, magasabb havi befizetésekkel.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#27077) concret_hp válasza Ijk (#27076) üzenetére


concret_hp
addikt

az én véleményemet láthatod kibontakozni #26990től :)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27078) GabN73 válasza Ijk (#27076) üzenetére


GabN73
addikt

OVB-t és a hasonló szervezeteket érdemes nagy ívben kerülni, akivel beszéltél valószínűleg 0 igazi pénzügyi tudással bír.
Unit linked biztosítást "árulnak", [link] [link] javarészt.

(#27079) G@ben


G@ben
addikt

Nemrég járt le egy 5 éves megtakarításom, ami 5 év alatt összesen hozott évi átlag 2,86% kamatot, illetve 2 évvel ezelőtt még raktam rá, az hozott 7,3%-ot évente (jobban ment az alap). A kérdésem az, hogy megéri-e továbbra is ebben tartani a pénzt vagy vegyem ki onnan és fektessem be mondjuk állampapírba? Nem akarom hosszú távra lekötni, talán 1 évre, bár mivel nem tudom pontosan, mikor használnám fel, ezért olyan ajánlat is jöhet, ha van, hogy mondjuk 5 éves (bár ennyit nem szeretnék vele várni, csak nem tudom, mit hoz az élet), de ha kiveszem mondjuk 2 év után, akkor is jobban járok, mint 2 egymás utáni 1 évessel. Remélem érthetően fogalmaztam.
Olyan kéne, aminél az infláció nem viszi el a nyereséget, mivel most mindenhol azt hallani, hogy emelkedik az alapkamat, stb. Mindenképp olyat keresek, ami minimum tőkegarantált, tehát biztonságban szeretném tudni. Mit ajánlotok?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#27080) concret_hp válasza G@ben (#27079) üzenetére


concret_hp
addikt

hát mondjuk kapásból nem tudjuk mi az az "ebben" :C

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27081) G@ben válasza concret_hp (#27080) üzenetére


G@ben
addikt

Signal befektetés Concorde 2000 alapba. Most kiszámolva, hogy mennyi volt a kezdőösszeg és mennyi most, 2,86% átlag kamatot ért el, ami nem olyan sok. Valószínű sok a levonás.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#27082) concret_hp válasza G@ben (#27081) üzenetére


concret_hp
addikt

nos ez nekem úgy tűnik, hogy viszonylag költséges móka volt, ugyanis az alap 5 éves hozama 7.73% [link] és igen, a többi a biztosító zsebében landolt :(

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27083) G@ben válasza concret_hp (#27082) üzenetére


G@ben
addikt

Igen, azt látom. Ezért kérdezem, hogy mi legyen? Mi az, ami biztonságos, minimum ekkora kamatot hoz, figyelembe veszi valahogy az alapkamatot, tehát azon felül is kéne hoznia és könnyen lehet, hogy 1 év múlva szükségem lesz rá.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#27084) bernel válasza G@ben (#27083) üzenetére


bernel
tag

Ha 1 év és biztonságos, akkor itt megnézheted, hogy mennyi kamatot érhetsz el így:

http://allampapir.hu/

Az nem biztos, hogy az inflációt ki fogja termelni, de ezekkel a feltételekkel más nem nagyon van.

(#27085) G@ben válasza bernel (#27084) üzenetére


G@ben
addikt

Tehát akkor kb kármentést tudok csinálni ilyen időtávon. Ami úgy számol, hogy alapkamat + x%, az milyen időtávokkal megy? Gondolom minimum 5 év.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#27086) bernel válasza G@ben (#27085) üzenetére


bernel
tag

Ha állampapír, akkor az a prémium, meg a bónusz. [link]

(#27087) G@ben válasza bernel (#27086) üzenetére


G@ben
addikt

Na akkor ismét jön a kérdés: vagy állami 2,25% garantált, ami jó eséllyel kisebb vásárlóértékkel bír majd, vagy az eddigi tapasztalatok alapján most kb 2,8%-os nem garantált (tudom, alapszabály, hogy a múltbéli teljesítmény nem garancia semmire), ami lehet kisebb összeg is a végére, de lehet nagyobb is, konkrétan a Concorde 2000.
Ti mit választanátok, ha kicsi a kockáztatási kedv, de nem szeretnétek garantáltan bukni?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#27088) concret_hp válasza G@ben (#27087) üzenetére


concret_hp
addikt

1, ha mondjuk pont ezt az alapot akarnád tartani, akkor ahol most van, ott szépen eladod, hogy ne húzzon le tovább a biztosító és megveszed máshol.
2, a múltbeli hozamból nem következik semmi.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27089) Ijk


Ijk
nagyúr

Kíváncsiságból elmentem az OVB-s ajánlatot megnézni. Elém tolt egy Signal nyugdíjtervet, megvolt a mézesmadzag, 10 percben elmondta a "lényeget". Aztán hogy akkor töltsük ki. Erre mondtam hogy majd átolvasom otthon és utána meglátjuk. Hát de ezt nem adhatja oda. Mondtam hogy akkor küldje el e-mailben. Na az sikerült. Mindenáron meg akarta ott gyorsan kötni velem a szerződést.
Szóval már ez eléggé visszatetsző volt számomra, majd átolvasom a szerződést, bár mire egy magamfajta laikus kibogozza.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#27090) G@ben válasza concret_hp (#27088) üzenetére


G@ben
addikt

És hol tudnám máshol megvenni? Baromira nem értek hozzá, eddig a banki lekötés és ismerős biztosítási ügynök által kínált befektetés (soha többé) között mozogtam.
Egyébként mindent meghallgatok, ami pozitív reálhozamot ad 1 évre és kockázatkerülő (nagyon minimális belefér), ha van ilyen!

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#27091) bernel válasza G@ben (#27087) üzenetére


bernel
tag

Ha keveset kockáztatnál, akkor pl. vegyes alapok jöhetnek szóba, amelyeknek a kockázati besorolásuk alacsony (az alap leírásánál meg lehet néni a kockázati szinjét). Így némi plusz kockázat vállalásával meghaladhatod az állampapír hozamokat. Pl. megnézheted, hogy az elmúlt 5 évben milyen éves hozamai voltak a vegyes alapoknak ([link]).

Persze ez nem garancia semmire, de valamennyit mindig kell kockáztatni, ha a biztonságosnál több hozamot akarsz.

(#27092) bernel válasza G@ben (#27090) üzenetére


bernel
tag

A Concorde 2000 oldalán alul ott vannak a forgalmazók, abból el lehet indulni. [link]

Egyébként ha jól tudom, akkor a concorde-nak van online számlája, ahol minden ingyenes (számlavezetés, stb.). [link]

[ Szerkesztve ]

(#27093) G@ben válasza bernel (#27092) üzenetére


G@ben
addikt

Ha tényleg ennyi lesz az infláció, akkor biztosan bukok az állampapírral, de csak keveset. Kis kockázattal nyerhetek is akár a Concorde-dal, ha átteszem oda a pénzem. Egy kérdést megérne.
Egyébként lehet valami összefüggést jósolni az emelkedő infláció és az ilyen befektetések hozama között? Pl óvatosabbá válnak a befektetők, ezért kisebb hozam várható, stb?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#27094) daniel2121 válasza bernel (#27092) üzenetére


daniel2121
senior tag

Ez a Concord online számlája lehet hogy engem is érdekelne,csábító a 0 ft-os számlavzeetési díj, de még meg kell nézni a vételi-eladási költségeket is.

(#27095) bernel válasza daniel2121 (#27094) üzenetére


bernel
tag

Ahogy nézem, az is ingyenes. Minden ingyen van, ha online csinálod, és nem zargatod őket személyesen: [link]

(#27096) daniel2121 válasza bernel (#27095) üzenetére


daniel2121
senior tag

Köszi megnéztem én is. Nem rossz igaz a paletta nem túl széles amik közül lehet választani, de ahogy nézem van benne kockázatos meg kevésbé az.

(#27097) bernel válasza G@ben (#27093) üzenetére


bernel
tag

A befektetőt az érdekli, hogy a pénze ne veszítse el az értékét, ezért emelkedő inflációnál, ha az alapkamat nem emelkedik, akkor elmozdulnak a kockázatosabb befektetések felé, mert egyébként garantált, hogy az infláció morzsolja a vagyont.

(#27098) concret_hp válasza bernel (#27097) üzenetére


concret_hp
addikt

vagy akár vehetnek infláció követő állampapírt is :C

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27099) bernel válasza concret_hp (#27098) üzenetére


bernel
tag

Természetesen, de ahogy a #27086-ban linkelt cikk írja, azzal nem sok hozamot fogsz az infláció felett kapni, és ahhoz hosszabb időre bent kell hagyni, ha viszont hosszabb befektetés, akkor egy kockázatosabb befektetés már többet hozhat.

[ Szerkesztve ]

(#27100) G@ben válasza bernel (#27097) üzenetére


G@ben
addikt

Értem, köszönöm!

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.