Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hiányzik a gamer érzés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mennyi az AnTuTU maxija a POCO X6 PRO 5G-ben a Mediatek Dimensity 8300 Ultrának?
- ALZA vagy eMAG?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
válasz mert_csokis #25031 üzenetére
én most mértem, 177 vagyok ( hurrá magasabb 2 centivel mint 2 éve ) na mind1, a 20-as váz szerintem már nagy lessz a 175cm-hez, hát én a 19,5 miatt parázok, akkor te 20 as vázzal inkább rettegjél ( viccelek, de amúgy igen )
áááááh izgulok, szerdán/ csütörtökön megyek megnézni a biciklit, addig le lett foglalva, haverral megyek, aki ért a biciklkikhez
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz mert_csokis #86058 üzenetére
Nem vagyok szaki, annyira nem értek hozzá, de én is ebben az árkategóriában keresgéltem nemrég és igaz, hogy nekem használt is játszott, de nézegettem, próbálgattam az új montikat is. Nekem annyi tűnt fel laikusként, hogy teló fronton ebben az árkategóriában talán a Suntour X szériája a legtűrhetőbb, főleg az XCT, csak kissé kemény, pattogós a rugózása... Néha egy kis erdei utat valszeg kibír, de azért tényleg nem állatkodni való és nem vasal olyan szépen mint egy levegős cucc. Szerintem nézz szét kisebb márkák kínálatában is, lehet tévedek, de én úgy láttam, hogy nem ritkán fele annyiért kínálnak hasonló felszereltséget, mint a nagyobb nevesebb márkák.. pl. Drag, Devron, Ideal, stb.
Amúgy miért csak új játszik? Végül én használtat vettem, mert ennyiért már simán ki lehet fogni Deore váltós, Rock Shox Dart, Tora telós montit, vagy jobbat is és azért más mint egy Acera/XCT felszereltségű cucc, amit ennyiért max kaphatsz újan.
szerk: ha valami hülyeséget írtam, majd az okosabb kollégák kijavítanak[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mert_csokis #86058 üzenetére
Pl.,vagy olcsóbban ehhez hasonlót valamit képzelj el.
Zack...én pedig pont rád (meg költséges sajátmárkás kiegészítőidre) gondoltam,innen már nincs visszaút kátéemiából.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ShiTmano
aktív tag
válasz mert_csokis #86694 üzenetére
Tudtommal az XCT és az XCM között annyi a különbség, hogy az XCT-nek 28mm, az XCM-nek 30mm a becsúszó. Amúgy mindkettő lockos. Az XCR pedig már olajos csillapítást is tartalmaz és még vastagabb a becsúszó (32mm), ráadásul van levegős verzió is belőle. Itt látható amúgy. Suntour
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Milyen magas vagy,175 alatt? Mert ha nem akkor helyedben az új kerékméretek felé kacsintgatnék mintsem a kifutó 26" felé.Amúgy meg 150-170-ért faxább használtakat lehetne kifogni.
noorbertt...nem a kerékméret,hanem a felniszélesség a gumiszélesség korlátja.Keress rá a neten a felni/gumikompatibilitásra.
[link]...azért a vázban is el kell férnie,természetesen,de azt centissel megméred.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Runner_fxr
Ármester
Az XCR egész használható, a másik kettő felejtős darab.
Nem gáz, attól függ mire szeretnéd használni? Városba teljesen jók, montiba XCR alatt semmit nem érnek kb, de még ez is csak egy belépő szintű használatra, kényelmes túrákra optimális.
Igen, érezhetően jobb lenne még az alap Rock Shox is. -
Zsohi
őstag
válasz mert_csokis #87597 üzenetére
A levegős tagoknak és villáknak az egyszerű bringás számára a legvonzóbb tulajdonsága az egyszerű beállíthatósága, ha esetleg felszedsz pár kilót, vagy több cucc van nálad, esetleg kevesebb stb.. nagyon egyszerűen be tudod lőni a súlyodnak megfelelően. Megbízhatóság tekintetében a mai cuccokkal már nincsen gond, de ugyan több törődést igényel, mint egy rugós. Az előbbin kívül a levegős villa nagyságrendekkel könnyebb is és általában tágabb határok között is állíthatók. Azt persze tudni kell, hogy egyik megoldás se tökéletes, a levegős rendszerek az extra tömítések miatt nem túlságosan érzékenyek az apróbb 'úthibákra' és ami talán a leglényegesebb, hogy a rúgós villák 'kiszámíthatóbban' mozognak. Részemről én a rúgós megoldások híve vagyok, de ma már eléggé kezd elmosódni a határ a rugós és a levegős rendszerek között, mozgásban egyre inkább hasonlítanak a levegős rendszerek s rugósokra. Végezetül én a kettő gép közül nem tudnák dönteni, mind a kettőnek vannak jobb és gyengébb pontja egyforma arányban, szóval, hajrá.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
6030D
őstag
válasz mert_csokis #87607 üzenetére
Mire használnád a bringát és milyen vidéken?
atok666: neked mi lett? Kar vagy kulcscsont? Láttam a képet, jobbulást!
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mert_csokis #87597 üzenetére
A Cube jobb,megéri azt a 10e különbséget.Egy jó levegős telót évente kell talán egyszer fújni,nem is tudom milyen boltos az aki ilyen hülyeséget mond. Minden esetre hozzá bringát ne vigyél javítani.
(#87613) Tothgera30...én is gondolkodom ezen a tjúblesszen (amúgy meg egyáltalán nem ) hátha beszoríthatom 14 kiló (0,7l ital,~1,5kg nyeregtáska,pumpa 135gr,lámpák ~200gr,km óra 30gr,első macskaszem 15gr.,fém szelepsapka elő 10gr.) alá bringámat.
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
-
CyB0RG
csendes tag
válasz mert_csokis #88397 üzenetére
Szia!
A tengelyen az anyát tekerd ki annyira, hogy a villaszárak a helyükre menjenek. Utánna vissza tudod tekerni és meg tudod szorítani.
Nem kell agyontépni a gyorszárat, én úgy szoktam hogy az anyát annyira tekerem be, hogy a gyorszár kb félúton szoruljon meg. Utánna már csak teljesen zárt állásba kell fordítani. -
rétisün
veterán
válasz mert_csokis #91790 üzenetére
a canyon oldalán van segítség megfelelő vázméret kiválasztásához. angol, de mindenhez van rajz is, mit kell mérni, ez talán segít a döntésben.
nincs olyan bicaj (akár valamelyik havernak, ismerősnek) ami jó lenne méretre? az alpján is el tudnál indulni, mekkora is kell, vagy boltban ráülni egy-két bringára, melyiket érzed jónak.....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
zoli03
őstag
Mi az, hogy hagytál helyet? Így teljesen rosszul méred. Annyira fel kell tolni, amennyire lehet, a nyeregnél se marad semennyi hely, ha ráülsz.
-
ivana
Ármester
Fájdalom küszöbig kell feltolni és mezitláb.
-
Dottore
addikt
Itt valami nagyon nincs rendben. A te magasságodhoz az "S" méret nem lehet kicsi. Mérd már le a belső lábhosszt is legyél olyan kedves.
-
Dottore
addikt
válasz mert_csokis #91797 üzenetére
Neked ez az átlépési magasság kicsit beakadt. Régen valóban fontos adat volt, ma már nem. Az én magasságom 170 cm, belső lábhossz 78 cm. Két bringám van, mindkettő "S" méret.
Most pedig kimászok az ágyból és lemérem neked az átlépési magasságot.
Az enduro 81 cm, az XC 77 cm. -
jjeahh
nagyúr
Szerintem túlspiláztad, hogy minden bringa nagy neked, egy nagyobb S-es vagy kisebb M-es lesz a te méreted, főleg kisebb kerékkel, csak szokni kell.
Csak, hogy megnyugtassalak én 168cm vagyok 77cm belső lábhosszal és 44cm M-es 29er montit használok, első 2 nap nekem is fura volt, de hamar megszoktam, most már könnyen átlépem, tökéletesen tudom kezelni, irányítani és nyújtózkodnom sem kell[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
inifini
tag
válasz mert_csokis #91797 üzenetére
Az, hogyha az átlépési magasságot könyvvel szeretnéd megmérni, akkor mindenhol azt javasolják, hogy ütközésig told fel...
-
parkr
őstag
válasz mert_csokis #91796 üzenetére
továbbra sem értem miért kell az átlépésivel egyáltalán foglalkozni hacsak nem tökéletesen egyenes a felsőcső..
ha ezt az adatot nézed minden egyes alkalommal mm-re pontosan ugyanott kellene állnod hogy a méret érvényes legyen.
ha egy cm-el hátrébb állsz, máris kisebb az átlépési, ugyanígy ha előrébb, nagyobb lesz.szerk.: látom Dottore már írt ezügyben..
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz mert_csokis #133278 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
- DJi Mavic air 1 Drón
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest